איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

רפואה וטיפול אלטרנטיבי באופן טבעי
חמי_והדס*
הצטרפות: 03 אוקטובר 2004, 21:07
דף אישי: הדף האישי של חמי_והדס*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי חמי_והדס* »

בננו יקירנו (בן שנתיים וחצי) חולה לאחרונה המון. הוא לא מספיק להתגבר על מחלה וכבר הוא מותקף באחרת. נמאס לי כבר ללכת לרופא שכל הזמן דוחף לו אנטיביוטיקה ואני רוצה לפנות לתחום האלטרנטיבי אבל אין לי מושג לאיזה תחום לפנות: הומאופטיה, נטורופטיה, רפלקסולוגיה עיסויים וכו'. כיוון שאני לא מבינה בכלל בתחום אין לי מושג למי לפנות. עזרו לנו מביני הדבר....
אורי_ע*
הצטרפות: 03 אוקטובר 2004, 16:58
דף אישי: הדף האישי של אורי_ע*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי אורי_ע* »

אכן שאלה ענקית.
לדעתי, הפיתרון שלה יכול להעשות בשלבים בהם נבנה האמון.
בשלב הסקירה הראשונית של המטפלים האפשריים, כדאי לנסות ולקבל המלצות מאנשים שמכירים טוב, שחוו בעיה דומה. המלצה כזו שווה הרבה כי מכירים אתה ממליץ על נטיותיו...

אם אין כאלו יש טריליון אפשרויות ברשת. החל מחיפוש חופשי בגוגל וכלה בסט לא קטן של פורומים לרפואה אלטרנטיבית (בתפוז, נענע, וואלה...). אפשר לנסות להתרשם מהאופן שבו מתיחסים אל השאלה. הרבה פעמים יציפו אותך בחומר - ברוב המקומות גם ישמחו להבהיר מונחים לא ברורים. אפשר להתרשם מהאתר של זה שזה שממליצים עליו. באופן טבעי לא כל ההמלצות תראנה אותו דבר ותוכלו לצמצם את מספר האפשרויות ל- 2-3.

השלב הבא הוא שיחה טלפונית עם המטפלים. בדרך כלל קל יהיה לפסול חלק מהם על סמך התוכן (ואו הצורה) של השיחה.

מכאן אין מנוס, יש לתת אמון באחד מהם וללכת לטיפול. תוך כדי הטיפול כדאי לנסות להבין איך העסק עובד ומהם התרחישים האפשריים בעקבות הטיפול. כל החומר שנאסף מהווה כלי שניתן להעזר בו כדי לבחון את התוצאות. בדרך כלל, התוצאות לא מידיות. בעצת המטפל יש לראות מה פרק הזמן הסביר כדי שניתן יהיה לראות תוצאות ולו חלקיות.

תוך כדי תקופת הטיפול כדאי לבדוק שהמטפל מודע לתגובות של המטופל.

בסוף הפרק הזה (שאותו אתם בוחרים על סמך ההערכה הראושנית והתוצאות בשטח) רצוי לבחון ולבקר את מהלך הענינים. האם להמשיך את הטיפול (ואז ניתן לבסס אמון רחב יותר במטפל ושיטתו) או למצוא מטפל אחר באותה השיטה או בשיטה אחרת.

בעיני החלק החשוב הוא למצוא את האיזון בין להיות אחראי על כל מה שנעשה בטיפול (אפילו שחלק לא מובן) ובין מתן האמון במטפל (אמון מוגבל שעם הזמן גדל)
חמי_והדס*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי חמי_והדס* »

תודה אורי. השאלה היא אם יש מחלות מסויימות או בעיות מסוימות שמתאימות לטיפול מסויים או שהכל מתאים ופשוט צריך לנסות
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני הייתי במצב דומה לבנך (פרטים ב וירוסים אצל מבוגרים) וגם אני מעולם לא נעזרתי ברפואה אלטרנטיבית. החלטתי, אחרי מחשבה מרובה, לפנות לרפואה הסינית, קצת על סמך מאמרים שקראתי באינטרנט, קצת על סמך דברים שקראתי באתר, והרבה תחושת בטן. פניתי למדקר שהמליצו עליו בחום פה באתר ואני מאד מרוצה ממנו. אני עדיין בטיפול ועוד לא "רואים תוצאות", אבל התחושה שלי טובה.
בתחילת דף הבית של ורד לב יש קישורים לאתרים שיש בהם מאמרים על רפואה סינית ורפואה אלטרנטיבית בכלל, אולי תוכלי להעזר בהם.
ויש גם את הדף איך לבחור מטפל.
נורמה_טבעית*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי נורמה_טבעית* »

אני חושבת שיש דרכים מתאימות יותר ומתאימות פחות, אבל יותר לכם, פחות למחלה.
יש גם מטפלים שיתאימו יותר או פחות, לכם.
כלומר - ככל שבחרתם במחלה המתאימה, כך תבחרו גם בדרכים המתאימות.
אורי כתב מאוד בצדק - שצריך לנסות, להריח, לטעום ולבדוק עד שמחליטים מה מתאים. לפעמים זה מגיע מיד ולפעמים לא.
יש כאן (חיפשתי בגוגל, אבל היו כל-כך הרבה תוצאות שלא מצאתי משהו אחד להביא) המון סיפורים של אנשים ושיטות והמלצות.
ב מדור ריפוי אלטרנטיבי יש כל מיני המלצות וסיפורים, וגם - שיטת ipec , אפשר לקרוא. קצה חוט.

הקושי הוא, בשבילי, ליטול את האחריות על כל זה בלי לדעת בעצם איך עושים את זה (עד שלב מסוים תמיד היה ברור לי שאם משהו מקולקל הולכים לרופא והוא עושה משהו לא מובן שמתקן את זה), פתאום צריך ללמוד. צריך מידע.
אורי_ע*
הצטרפות: 03 אוקטובר 2004, 16:58
דף אישי: הדף האישי של אורי_ע*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי אורי_ע* »

מה שמאפיין חלק ניכר מהשיטות האלטרנטיביות הוא הספקטרום הרחב של המחלות שבו הן מטפלות. דבר זה נובע קודם כל מהגישה שמטפלים באדם ולא במחלה. לכל שיטה שי את הדרך שלה לחזק ולאזן את האדם - דבר כאמור לעזור לו להתגבר (במידה זו או אחרת) על רוב החוליים.

זו התיאוריה הבין שיטתית. עולם המעשה הוא קצת אחר.
לדעתי, יש מחלות ששיטות מסוימות יעזרו הרבה יותר מאחרות. הניסיון המוגבל שלי הביא אותי למסקנה שיש גם שיטות שחוץ מאפקט פסיכולוגי (אפקט הפלסבו, שכוחו המשמעותי לריפוי הוכח ומוכח בכל ניסוי מדעי קליני) אין בהן דבר.

אני נעזרתי ב דיקור סיני להתמודד עם סדרה של בעיות, הדרמטית שבהן היתה שיתוק בפנים. לדיקור הסיני יש מחלות שיחסית קל לעזור בהן (כמובן במצב החולה והתפתחות המחלה) כמו בעיות במערכת העיכול, שפעת, דלקות פרקים, חרדות, בעיות גב, מיגרנות, בעיות שמיעה, דלקות במערכת השתן... ויש בעיות שבהן הדיקור כמעט ואינו אפקטיבי כמו פסוריאזיס, בעיות בעור שאינן אלרגיות, הפחתת משקל...

לגבי דיקור סיני יש הבדלים אדירם בין מדקרים שונים. בדף דיקור סיני פירטתי את דעתי, על ההבדל בין החדרת מחט לבין החדרת מחט ויצירת זרם... מבחינה זו, קשה לי להמליץ על דיקור לבן שנתיים וחצי ביגלל הכאבים שהזרמים גורמים.
ברפאוה סינית יש עוד דרכים לעזור ללא דיקור - מוקסות, עיסוי וצמחים.

ההמלצה האישית שלי על המדקר שעזר לי ולחלק ממכרי וקיום אני לומד ממנו טאי צ'י היא חיים בנדר ממרכז חווא טו נייד 052-2912000

אה, ואחד המדדים הכי חשובים לדעתי היא עד כמה בריא המטפל.
חמי_והדס*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי חמי_והדס* »

תודה רבה לכולם על התגובות. הלכנו בסוף לרופאה הומופאטית שהיא גם רופאת ילדים. היא נראתה מבינה ומקצועית והיינו מרוצים. היא נתנה לנו אלפי תרופות שאנחנו לא מספיקים לעמוד בקצב נתינתם. בינתיים המצב ממש משתפר אבל האמת היא שנראה לי שזה בעיקר הזמן שעוזר....
מסתתרת*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2004, 21:56

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי מסתתרת* »

אני מצטרפת לשאלה...
הבעיה שלי בלבחור מטפל היא בעיקר כי אני קוראת כל מיני דפים פה ואומרת "אולי הטיפול מתאים לי", אבל, בעצם, אים לי מושג על מה מדברים. לדוגמא, הדף על נשים גברים ותקשורת, שאני לא מבינה על מה מדובר כלל, והאם שיטת אלבאום יכולה לעזור לי או לא. ואם כן, מה אנ יעושה עם זה? או Ipec, או חותמ מרפא, ועוד ועוד דברים שאני לא יודעת איך הם עובדים ואני צריכה להחליט אם הנסיון שווה את הטרחה ואת הכסף ובעיקר את העמידה מול מטפל ולשאול אותו מה הוא עושה בעצם ואולי להעליב אותו.

וזה נורא חשוב לי כי פסיכותרפיה רגילה לא עשתה לי כלום.
תמר_איל*
הצטרפות: 28 יולי 2005, 15:23
דף אישי: הדף האישי של תמר_איל*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי תמר_איל* »

על מטפל טוב בדרך כלל מקבלים המלצות, ממכרים.
שלא יודעים משהוא, הכי טוב ללכת עם תחושת הבטן, ברמה הבסיסית ביותר. [
חיבים לסמוך על האינטואיציה היא זו שמתקשרת עבורינו עם חלקים רוחניים גבוהים. שם המידע קיים כבר מאז ומעולם.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

על מטפל טוב בדרך כלל מקבלים המלצות, ממכרים אני מאד מאד מסכימה. מאוחרי כל שיטה, או אולי יותר נכון לאמר לפני כל שיטה, עומד האדם שאצלו תטופלי. יש מגוון רחב של שיטות אבל מגוון עוד יותר רחב של אנשים והמטפל עצמו הרבה יותר חשוב מהדרך.

אני לא רוצה להמליץ כאן באופן אישי אבל אני מאד מרוצה מטיפול שאני הולכת אליו ואם את רוצה את יכולה לכתוב לי בדף הבית את האי-מייל שלך או ישירות לכתובת האי-מייל שלי שכתובה שם למעלה...

בהצלחה {@
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

אם קראת או שמעת על טיפול מסוים וסקרנותך התעוררה,הרי שזו נקודת פתיחה טובה.
אם מה ששמעת נגע בך ברמה האישית-שווה להמשיך להתעניין.
אם שמעת המלצות מאנשים שאת סומכת על דעתם-זה כמובן עוזר וחשוב מאוד.
האם הנסיון שווה את הטרחה והכסף?
לדעתי זה ממש תלוי באיזה מצב את נמצאת.
ככל שיותר נמאס לך ואת באמת מוכנה ורוצה שינוי-כך תעזי לנסות יותר.
הרי בכל מקרה זה סוג של הימור-לפחות הפגישה הראשונה,שלאחריה את יכולה להרגיש אם זה "זה".
אם באמת חשוב לך להזיז משהו בחיים-קחי את הסיכון <המחושב :-) > קבלי המלצה מאדם שאת סומכת
על דעתו וצאי לדרך!
אל תבזבזי את זמנך בנסיון לדעת מראש מיהו המטפל המושלם...כי אפשר להתבחבש כך זמן ארוך.
בעצם אני מסייגת את דברי-אולי את פשוט זקוקה לזמן הזה כדי לעכל את הרעיון וזה גם בסדר,אם את
מודעת לזה ושלמה עם זה.
שיהיה לך בהצלחה @}
ועוד משהו-מטפל לא נעלב כשאת מתקשרת ומבררת מה הוא עושה.
להיפך-זו ההזדמנות שלו לספר יותר לעומק במה מדובר.
כל מטפל אלטרנטיבי יודע שתחום העיסוק שלו לוטה בערפל,והוא רגיל לדבר עם מחפשים ושואלים.
יש כאלה שגם נהנים מכך בהחלט-נהנים להעביר הלאה את הידע שברשותם.
בשיחה כזו את יכולה להתרשם קצת מהבנאדם ומאיכות התקשורת ביניכם,ולקבל מידע שקשור ישירות אלייך.למרות המבוכה המובנת לי היטב,אני מציעה לך לראות את הסיטואציה מזווית אחרת.
ויש גם מטפלים שיבדקו ויגידו לך שלא מתאים שתטופלי אצלם ואולי אפילו יכווינו אותך לסוג טיפול שיותר מתאים לך...
נומושי_לברודרייט*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 12:57

איך לבחור מרפא אלטרנטיבי

שליחה על ידי נומושי_לברודרייט* »

פשוט מרגישים שאתם בידיים טובות. יש מיליון שרלטנים,או אפילו
סתם מזיקים (שלא בכוונה)...זהירות

ממליצה מכל הלב על יולה בירן מתקוע

אם מישהו מירושלים או מהסביבה מעוניין ללמוד לתת רייקי,קבוצה
קטנטנה,בקרוב אפשר יהיה אצלי,ויש מורה שווה

נעמי 0502102064או[email protected]
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה וטיפול אלטרנטיבי”