_רבאנן! התינוקת שלך כולה בת שנתיים!!
את לא מוכנה ולא אמורה להיות מוכנה לעוד ילד. תני לעצמך עוד שלוש שנים. לפחות_
תמרוש, את צודקת לגמרי. אני לא מוכנה לעוד ילד ובטח שלא בעלי והלחץ הפנימי הזה שמרגישה בטוח לא עוזר. הבעיה שאני אוטוטו בת 37 והשעון מתחיל לתקתק. אבל שמה את זה בצד. לפחות לעוד שנה, לא לחשוב על זה. מה גם שבעלי לא רוצה בכלל, ביחוד שרואה איזה סבל עוברת מאז הלידה. כשאחלים ואתחזק ופיצית תגדל, נשקול מחדש. מי אמר שחייבים משפחה גדולה? פיצית הכי מהממת בעולם והיא מספיקה לגמרי וממלאת לי את הלב בטונות.
_אל תעשי את זה.
ולא רק בגלל הזמן, המשאבים, הכסף והאנרגיה.
(פסיכואנליטיקאים רבים עובדים עם מטופלים 4 פעמים בשבוע, זה כשלעצמו לא חורג מגדר הרגיל)
ולמה?
כי זה חרא של מתודה_
אני לא בטוחה שאני מסכימה איתך שזו חרא של מתודה, אני חושבת שהיא עזרה לי מאוד להבין את החרדות והדיכאון שהייתי בו לאחר הלידה וליצור איזה סדר והגיון בכאוס ובשבר האדיר שחוויתי. אני גם מאוד מחזיקה מהפסיכולוגית שלי כאשה חכמה, רגישה ומקצועית.
יחד עם זאת, אני מרגישה שהגענו לסוג של דד אנד.
לא מתאים לי (ממספר סיבות )יותר מפעם בשבוע והיא לא מאמינה בטיפול של פעם בשבוע.
וגם זה יכול להמשך לנצח. ויש לי בעיה עם תלות כזאת. וגם כספית זה מכביד מאוד.
מרגישה שצריכה משהו יותר מחובר גוף נפש, ביחוד שחלק מהסימפטומים של החרדה והדיכאון מתבטאים אצלי בכאב פיזי.
שוקלת ממש ברצינות לסיים את הטיפול. מצד אחד מפחדת מאוד כי היא עוגן רציני והאדם שמכיר אותי הכי טוב נפשית.
מצד שני, אויל הזמן לקחת את התובנות האדירות שקיבלתי ממנה ולהמשיך הלאה.
אולי לאוסתאופטיה או קרניוסקראל, או לתרגוף.
קראתי כאן אחורה ואני מבינה שכל פעם שהפסקתי עם הכדורים או שכחתי לקחת לכמה ימים - נפלתי שוב לדיכאון ולחרדות ולכאבי גוף.
משלימה עם זה שכרגע צריכה את הכדורים, שהם נותנים יציבות נפשית שממנה אפשר לצמוח ולטפל בנפש, בלמצוא אושר ושמחה.
וכשאהיה, בעזרת השם, בתקופה באמת מאושרת, שאעבוד בעבודה שמרגישה בה הגשמה וסיפוק, שפיצית תגדל ותהיה קצת יותר עצמאית, שבעלי יהיה בתקופה יותר טובה, שאבטא את עצמי מוזיקלית, אחזור לנהוג וארגיש טוב רוב הזמן - רק אז אוכל לשקול ירידה מהכדורים.
וגם אז, בצורה הדרגתית מאוד מאוד, לא בחוסר אחריות כפי שנהגתי הפעם שהפסקתי מאוד מהר ובחדות את הכדורים.
_ולסיום, רוצה לברך אותך בברכת השבת הרגילה שלי, שאני אומרת כל שבוע עם הדלקת נרות:
תהא מנוחה ושלווה ושמחה רבה שורות על הבית הזה, השבת ובכל שבת_
תמרוש, תודה על התזכורת, פעם הייתי מדליקה נרות ומשום מה הפסקתי. אחזור לזהה היום, עם פיצית.
אני מזדהה עם הרבה ממה שכתבת ומאחלת לך הרבה הצלחה מול הקושי. זה לא פשוט...
הי אשכוליה, איזה כייף שאת פה ויש מישהי שמזדהה איתי. אכן יש לנו דרך לעבור...
אתמול היה יום קשה באופן מיוחד. פרצתי בבכי גם בעבודה מול הבוסית שלי וגם באוטובוס. בכי עמוק כזה של יאוש, על הכאב הפיזי והנפשי ואיך אחזיק מעמד ואולי עדיף לוותר ולמות כבר. ואז לחץ מהמחשבות האלה ודמעות בלי סוף.
בחורה מהממת ראתה שאני בוכה ובאה ושאלה אותי למה וחיבקה אותי.
התיישבה לידי ודיברנו ושיתפה שגם היא חוותה דיכאון לאחר לידה אחרי הלידה הראשונה והיום כבר עם 3.
וגם שחוותה בעיה פיזית שמנעה ממנה לתפקד ועברה לגור עם אמא שלה לכמה שבועות.
המליצה לי על מטפלים שהיתה אצלם והחלפנו טלפונים ומסתבר שגרה לא רחוק ממני בשכונה.
בנוסף הלכה לכותל וביקשה את השם שלי כדי שתתפלל בשבילי. מדהימה. כמו שליחה כזו שנשלחה לי ברגע מאוד אפל שלי.
המפגש איתה ממש עזר לי להרגיש פיזית יותר טוב מאתמול אחרי הצהרים והנפש נרגעה.
בנוסף עוד מלאכית נשלחה אלי אתמול, מישהי מהפורום של דיכאון לאחר לידה, שהשיחה איתה מאוד ריגשה אותי.
מציעה שאבוא אליה ונחשוב ביחד איזה טיפול הכי יתאים לי.
תודה על אנשים טובים באמצע הדרך שעוזרים לי להתחזק ולא לוותר בתקופה מאתגרת זו.
שבת שלום מלאה בריאות ושמחה