איך להשמין באופן טבעי ובריא

אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

זה נושא לא פופולרי. כולם מחפשים כל הזמן איך לרזות, ורק אצלי זה חייב להידפק. התחלתי עם להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה ומשהו בדרך התפקשש, לא הפסקתי לרזות גם אחרי שהגעת למשקל היעד. שיניתי קצת את התזונה, התחלתי לאכול המון פחמימות מתי שרק יכולתי, נאדה. בשבוע האחרון חטפתי את וירוס הבטן המפורסם, כך שלא רק שלא אכלתי טוב, אלא מה שכבר אכלתי לא נשאר בפנים. הבוקר עליתי על המשקל במקרה (דבר שלא קורה הרבה), וחשכו עיני. 50 ק"ג.
אני מאוד רוצה להעלות במשקל, לחזור קצת לעצמי. אני תמיד יכולה לנקוט בשיטה הפשוטה של קרואסון לארוחת הבוקר, צהריים וערב, אבל אני לא רוצה. אני מחפשת דרך להמשיך לאכול בריא, כך שאת התוספות המשמינות יהיה לי יותר קל להוציא בבוא העת. אני לא בוחלת באכילת דברים סתמיים כמו עוגה, אבל כן רוצה לשמור על תפריט מסודר, וארוחות מאוזנות.
טיפים, רעיונות?
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

הי אף חצוף,

כצעד ראשון הייתי עושה בדיקת דם כללית ומקיפה כדי לברר אם מדובר בחוסר איזון כלשהו שגורם לירידה הזאת במשקל.
שווה גם לבדוק (באותה בדיקת דם) את בלוטת התריס שמסתבר שהפעילות שלה משתבשת לפעמים (באופן זמני) אחרי הריונות. אני גיליתי ממש במקרה, חצי שנה אחרי הלידה, שיש לי תת-פעילות, שבסופו של דבר התאזנה אחרי חודשיים נוספים. הבעיה ההפוכה - עודף פעילות של בלוטת התריס - עשויה לגרום להרזייה.

כמו כן, כדאי לבדוק את יכולת הגוף שלך לספוג ויטמינים, מינרלים, ברזל, סידן ואת אבות המזון השונים. אבחון כזה אפשר לעשות גם במבחן שריר (קינסיולוגיה ו-שיטת ipec). יש דרך לבדוק בעיות ספיגה כאלה גם בבדיקות קונבנציונליות אבל זה דורש לפעמים הרבה בדיקות והרבה זמן. אייפק יכול לתת לך תשובה בַמקום.
אם אכן מתבררת בעיה, אייפק יכול לסייע גם באיזון. באמצעות אייפק הצלחתי לאזן מהר יחסית בעיה בספיגת סידן (גם זה היה בשנה הראשונה אחרי הלידה) אחרי שהרפואה הקונבנציונלית לא הצליחה לתת לי מענה לכך.

לגבי מזונות בריאים ועשירים בקלוריות, את יכולה לשלב בתזונה שלך אגוזים, שקדים, שומשום (טחינה, חלבה), אבוקדו, קטניות, דגנים מלאים. בטח יש עוד דברים שלא עולים לי כרגע. את גם יכולה לבקש המלצות בנושא הזה מ-ורד לב.

שיהיה בהצלחה :-)
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

באופן מפתיע גם כאן יכולה פעילות גופנית לעזור, ע"י ארגון מחדש של הדרישות האנרגטיות של הגוף.
במקביל, את יכולה גם לצרוך הרבה אבוקדו (תחילת עונה עכשיו), אגוזים וזרעים, טחינה.
חשוב להבין מדוע חלה הירידה הדרסטית הזו במשקלך. נשמע שמשהו יצא מאיזון בתהליך הדיאטה שעברת.
ממליצה על בדיקות דם מקיפות- במיוחד מצב בלוטת התריס, המוגלובין ופריטין, 12-B.
אם את רוצה משהו פרטני יותר, את מוזמנת "ליצור אתי קשר" [email protected]
בהצלחה {@
ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

שיואווו פרח, קטעים איתך :-D
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אתן מתואמות יופי. :-)
שכחתי לציין שהיום בבוקר עשיתי בדיקות דם. תשובות ראשוניות מראות שמצב הברזל שלי בקאנטים, המוגלובין ופריטין, כך שתוסף ברזל יהיה חיוני בשלב זה. למיטב זכרוני, גם תפקוד בלוטת התריס היה ברשימת הבדיקות, אבל ייקח עוד כמה ימים עד לתוצאות.
תודה על ההמלצות, יש לי את רוב המזונות האלה בבית, אז אני מסודרת כבר מהבוקר.
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

גדול!
ממש סיפורים קוסמיים, או בערך כמו שתבשיל קדרה כתבה פעם: "ג'ינקס פרטי שלי"
ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

:-D
חיוני להעלות את רמת הברזל, כן!
מחכה לשמוע על תוצאות בדיקת הדם.
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

הגיעו גם תוצאות בלוטת התריס. TSH 0.76 , שזה בטווח הנורמה, אבל ממש נמוך. אני מחכה לשאר התוצאות, וכנראה שאלך לרופא מחר. בינתיים אני אוכלת המון אגוזים וגרעינים, קצת שוקולד מריר, גם די הרבה חלבונים. ניסיתי לאכול אבוקדו, אבל הוא לא היה בשל. אנסה שוב היום.
היום מישהו מהעבודה שאל אותי אם אני חולה, כי רזיתי כל כך הרבה. מישהו מהבכירים, לא מישהו שאני מיודדת איתו במיוחד. רק מראה כמה המצב חמור. :-(
גם_אני_הייתי_רזה_מדי*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2006, 08:49

שליחה על ידי גם_אני_הייתי_רזה_מדי* »

גם אני הייתי רזה מאוד ויש לי טראומה מזה עד היום (בעיקר מהתגובות של הסביבה)
איך שהוא עם השנים, אחרי החתונה השמנתי וכעת מלאה.

בורקסים, עוגות, גלידות, לחם, פחמימות, במבה, שתייה מוגזת ומיצים..
ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

טוב, זה בדיוק מה ש אף חצוף לא מעוניינת בו.
גמני לא ממליצה על שיטה זו להשמנה.
ספרי מה היה אצל הרופא. מאד ייתכן שיש לשפר את תפקודי בלוטת התריס.אפשר לבוד עם התזונה עם מאכלים עתירי יוד וכו'.
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

זה בדיוק מה ש אף חצוף לא מעוניינת בו.
תודה, את צודקת. אני כן אוכלת יותר פחמימות מהסוג שאני לא אוהבת (לחם לבן, פסטה וכאלה) מהרגיל, אבל ממש לא רוצה להתבסס על התזונה הזו, ממנה ברחתי מלכתחילה.

הרופא אומר שזה בטווח הנורמה ולא צריך לעשות כלום עם בלוטת התריס. אומר לקחת ברזל וחומצה פולית שהערכים שלהם נמוכים.
יש עוד משהו שכדאי לבדוק? לי עדיין יש תחושה שמשהו לא בסדר.
עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

אומר לקחת ברזל וחומצה פולית שהערכים שלהם נמוכים.
בנוסף ללקיחת התוספים, שווה לדעתי לבדוק גם את יכולת הספיגה של הגוף שלך לדברים הללו.
כי אם למשל קיימת בעיה בספיגה של ברזל, תוספת ברזל לבדה לא תפתור אותה.

יש עוד משהו שכדאי לבדוק? לי עדיין יש תחושה שמשהו לא בסדר.
איך את מרגישה לגבי אבחונים לא קונבנציונאליים?
מבחן שריר למשל (אייפק/קינסיולוגיה) יכול לתת לך תשובות נוספות.
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

איך את מרגישה לגבי אבחונים לא קונבנציונאליים?
אחרי שדיברתי עם הרופא חשבתי על הרעיון שלך. בשלב זה, אולי זה באמת כדאי. עוד שני אנשים שאלו אותי היום אם הכל בסדר, כי רזיתי כל כך הרבה. אני לובשת מכנסיים במידה 38 והם גדולים עלי, כשהמידה שלי היא בד"כ 40-42. זה כבר ממש מטורף.
אני אלך להציץ על הדף של שיטת אייפק, לא מכירה קינסולוגיה, נראה אם משהו מהם רלוונטי.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני לובשת מכנסיים במידה 38 והם גדולים עלי, כשהמידה שלי היא בד"כ 40-42. זה כבר ממש מטורף

אולי את במשקל תקין והגוף שלך פשוט מגיב לתזונה הבריאה ומוביל אותך למשקל שמתאים לך. בסך הכל ירדת מידה וחצי. זה לא כל כך הרבה. מידה 38 זה לא בהכרח רזה מדי (אלא אם את נורא גבוהה).

עוד שני אנשים שאלו אותי היום אם הכל בסדר, כי רזיתי כל כך הרבה.

אנשים מעירים את זה גם לאנשים שרזו ואינם רזים מדי. זה פשוט משהו שנתפש בחברה שלנו כמחמאה, ויכול להיות שאנשים פשוט מחמיאים לך שרזית.

יש מין נוסחה כזו שעוזרת להגיע למהו תת משקל. נסי לחשב דרכה (אפשר למצוא באינטרנט)
אף_חצוף*

שליחה על ידי אף_חצוף* »

יצא לי 19. תקין, אבל ממש לא משהו.
מידה 38 זה בסדר, הבעיה היא שאני פחות. אף פעם לא הייתי כל כך רזה, גם לא כשהייתי צעירה, ומאז הצבא אני 40, בד"כ טוב לי שם, ו-38 זה אולי נחמד, אבל לא שאפתי להיות רזה יותר (קצת מוזרה, כנראה).

ויכול להיות שאנשים פשוט מחמיאים לך שרזית.
לא. בהתחלה החמיאו לי, עכשיו דואגים לי. גם כל מי שהחמיא אומר שעכשיו די, לא צריך לרזות יותר.
עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

יש עוד משהו שכדאי לבדוק?
חשבתי על עוד משהו: אפשר לעשות בדיקת דם לגילוי מחסור בויטמינים ספציפיים.
אצלי לצד הבעיה בספיגת סידן היה מחסור בויטמין D (וזה היה קשור אחד לשני: ויטמין D מסייע בספיגת סידן).

למיטב ידיעתי, בדרך כלל אלו בדיקות שלוקח הרבה זמן עד שמקבלים להן תוצאה, אז אם תחליטי בלי קשר לעשות אבחון כללי בשיטה לא קונבנציונאלית כלשהי, תוכלי לבדוק באמצעותה גם את הנושא של הויטמינים.

אני אלך להציץ על הדף של שיטת אייפק, לא מכירה קינסולוגיה, נראה אם משהו מהם רלוונטי.
מבחן השרירים שמשתמשים בו בשיטת אייפק לקוח בעצם מהקינסיולוגיה, כך שגם מטפל באייפק וגם מטפל בקינסיולוגיה יוכלו לעזור לך באבחון (בפגישה אחת בסך הכל). את יכולה לקרוא הסבר כאן.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

אז את לא רזה מדי, לפי הטבלאות, אלא רק לפי הטעם האישי שלך. זה כמו שמישהי תרגיש שהיא שמנה מדי, אבל הטבלאות יצביעו על משקל תקין. יכול להיות שהגוף מרגיש שככה בריא לו, אבל הטעם האישי שלך הוא יותר מלא. אז קודם כל אין לחץ. את כנראה במצב תקין גם לפי הבדיקות. אז אם אין לחץ, אפשר פשוט לאכול מלא אגוזים, טחינה, שקדיה וכלמיני כאלה. (זאת לא דעה מקצועית, סתם אני קוראת וכותבת מה אני חושבת)
גלה*
הצטרפות: 21 אפריל 2005, 10:32

שליחה על ידי גלה* »

נמצאת שנה ורבע אחרי לידה (עוד סופרים בשלב כזה ?) לקח לי כשנה לחזור למשקל שלי המקורי. (לידה שניה)
בשום שלב לא הייתי "שמנה". כל ההריון עליתי בערך 14 או 15 קילו. וכמו אחרי הלידה הראשונה. הם ירדו בלי מאמץ
אני מניקה (שנתיים ורבע את הראשונה ושנה ורבע כרגע את השניה) ואני עושה פעילות גופנית כמעט באופן קבוע

אז אחרי שחזרתי למשקל המקורי שלי (50 אם אתם חייבים לדעת) אז איכשהו זה לא הפסיק שם, וכל הזמן העירו לי שנורא רזיתי
אמא, אבא שכנים חברות וכו'
והאמת שעכשיו זה ממש מתחיל להפריע לי. אני כבר באמת רזה מדיי
נעלמו לי הלחיים, העצמות שלי בולטות במקומות מסויימים וזה כבר לא כיף ומגניב

אז איך משמינים ? אבל בלי לאכול ג'אנק?
כי אני מאוד מקפידה לאכול בריא...

תודה ואהבה
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

שליחה על ידי קוראת* »

לפני שינוי בתזונה הייתי מנסה לברר למה ההרזיה המוגזמת הזאת מתרחשת.
זה לא נשמע טוב.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני רוצה להתוודות שקשה לי עם דפים שמתחילים עם כינויים לא מוכרים. עכשיו שאמרתי את זה, אני נפנית לשאלה עצמה.
  1. וריאציות על טחינה - לטבול תפוחים בטחינה גולמית ששמת בה טיפת אגאבה וערבבת, טחינה ממיץ תפוזים במקום לימון יחד עם חציל צלוי, טחינה במעבד המזון עם שום, פטרוזיליה ועגבניה זה ברמת ללקק עם האצבעות, אבל הולך טוב גם על כל קרקר חי ועלי חסה.
  2. אגוזים - תקצר היריעה מלתאר את הדרכים שאפשר להשמין מאגוזים. החל בגבינות וממרחים, המשך בצורתם הגולמית וכלה בקינוחים עשירים ושוקולדיים (ללא שום סוכר, הכל מחומרים חיים וטבעיים.)
  3. אבוקדו אבוקדו אבוקדו
  4. שמנים - להעשיר סלטים בשמן זית, שמן חרדל, להכין מיונז ביתי
  5. להגדיל כמויות
  6. לאכול הרבה פירות חיים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה שניצן כתבה, וגם הייתי עושה בדיקת דם ומחפשת אם אין אנמיה במקרה.
לי עזר לקחת פלורדיקס וגם שמן דגים ממקור טוב (אומגה 3) וגם עשיתי טיפולים ברפואה משלימה, כדי לעלות במשקל.
סורי_על_האנונימיות*
הצטרפות: 15 דצמבר 2010, 16:37

שליחה על ידי סורי_על_האנונימיות* »

אחותי ואני תמיד היינו רזות מאד. נניח 48 עד 50 בגובה 1.62 מטר. אבל לאחר שעברנו לתזונה בריאה עברנו למשקל של 45 עד 47. כלומר ירידה של 2-3 ק"ג. שתינו בריאות לאללא. פשוט ממה שאני רואה תזונה בריאה גורמת אפילו לרזים להרזות עוד טיפה. וגם לנו מעירים כל הזמן וזה מציק. ממש אבל ממש לא הייתי דואגת מזה. יש טיפ שאני יודעת עליו, אבל לא היה לי כוח להתמיד, אולי כי לא ראיתי תוצאות מספיק מהר: המון המון עלים ירוקים אמורים דווקא להשמין (בחיי), במיוחד במיוחד במיוחד כשהם באים בתוך שייק ירוק עם פירות (יש המון מתכונים והסברים בדפים אחרים באתר). צריך איזה 2-3 ליטרים כאלה ביום, ולא רק שזה סופר בריא, אלא זה אמור גם להשמין אותך אם אתה רזה מדיי עקב תזונה בריאה. מה שכן עזר לי זה כמויות קצת גדולות יותר של דגנים מלאים, ולא להסתמך רק על טונות פירות וירקות. בשבילי טונות פירות וירקות = רזה מדיי. אבל כשאני מוסיפה לטונות הפירות והירקות משהו כמו 8 פרוסות לחם מלא ליום (או מקבילה אחרת של דגן מלא), אני שומרת על המשקל המקורי, ומצליחה גם לאכול בריא.
סורי_על_האנונימיות*

עוד משהו: אם את מקפידה על העניין של לא לאכול בשעות הערב המאוחרות מטעמי בריאות, אז זה גם כן משהו שמאד משפיע. זה נראה לי נורא בריא, אבל נאלצתי לוותר עקב הרזיית יתר.
סורי_על_האנונימיות*

מה רע במישהו חדש שנכנס לאתר ופותח דף?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אני יודעת נשמע קצת הפוך, אבל אפשר לנסות להפסיק עם מוצרי חיטה. אצל חלק מהאנשים חיטה מפריעה לעיכול תקין, והפסקת החיטה עוזרת.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

המון המון עלים ירוקים אמורים דווקא להשמין (בחיי), במיוחד במיוחד במיוחד כשהם באים בתוך שייק ירוק עם פירות (יש המון מתכונים והסברים בדפים אחרים באתר). צריך איזה 2-3 ליטרים כאלה ביום, ולא רק שזה סופר בריא, אלא זה אמור גם להשמין אותך אם אתה רזה מדיי עקב תזונה בריאה.

לא בדיוק, זה לא משמין ולא מרזה, זה מאזן :)
מקרב אותך למשקל הנכון לגופך.

השמנה בריאה - דגנים מלאים, הרבה פירות ומעט קטניות יעשו את העבודה.
רוצה מתכונים ספציפים?

אה כן, ומאפיין מוזר שמצאתי אצל אנשים רזים, הם אוכלים ממש מעט. תזכירי לעצמך לאכול קצת יותר, או שתשלימי עם הגוף שלך כמו שהוא.
סורי_על_האנונימיות*

ווללא, מעניין מה שאת אומרת יונת. האמת, אני מתה לעשות איזה ניקוי מעיים שקראתי עליו, ואני די בטוחה שזה יגרום לי להשמין כי יגביר ספיגה. אבל עוד לא יצא לי. מדובר על כמוסות טבעיות שלוקחים שמכילות חומר דביק מיוחד, ולאחר כשלושה חודשים זה מוציא את כל הציפוי השמנוני והמלאכותי של המעיים שנוצר עקב תזונה לקויה לפני ששיפרנו אותה וחוסם ספיגה, ויש לך מעיים מבריקים ומצוחצחים עם ספיגה משופרת. הציפוי הזה יוצא ממש בתור "נחשי גומי" שחורים כאלה בצואה. (לפי צורת המעיים) (ניתן לראות תמונות באינטרנט של "נחשי גומי" כאלה)
סורי_על_האנונימיות*

לא בדיוק, זה לא משמין ולא מרזה, זה מאזן :)
מקרב אותך למשקל הנכון לגופך.

בדיוק. לזה התכוונתי. :-)
גלה*
הצטרפות: 21 אפריל 2005, 10:32

שליחה על ידי גלה* »

הי לכולם. ותודה שבאתם לבקר...
ניצן , לא הבנתי מה הכוונה כינויים לא מוכרים, אבל אני מניחה שהיתה שם איזו ציניות נחבאת... (:
אני אכן אוכלת הרבה (אבל לא המון) טחינה ואבוקדו, אגוזים חייבת להגיד שפחות

שכחתי לכתוב בפתיחה שחלק מעניין ההרזיה נוגע לפעילות לא תקינה של בלוטת התריס. זה בטיפול כרגע. אבל בנתיים המשקל לא חוזר... אז רציתי לעשות משהו אקטיבי בנושא.
חוץ מזה יש לי איזה אישיו עם זה שאני מאכילה הרבה, כל היום את כולם ואז שוכחת לאכול בעצמי. קטע כזה. נראה לי שגם לזה יש השפעה על מצבי הנוכחי.

בשמת , מה זה פלורדיקס ?

אלה לי לה אשמח מאוד למתכונים !!!
יונת_שרון*

סורי, הרעיון של ניקוי מעיים נשמע לי מפוקפק. המעיים לא צריכים להיו "נקיים", אלא לרחוש בכל מיני יצורים מיקרוסקופיים שעוזרים לנו בעיכול. עד כמה שידוע לי אין שום ביסוס לרעיונות בדבר ניקוי מעיים מלבד המיתולוגיה הנוצרית הרגילה של היטהרות מחטאים.
אלה_לי_לה*

ואז שוכחת לאכול בעצמי

צפוי :-)

נתחיל במספר מתכוני חורף בריאים - המדור של גולדי המדליק http://food.walla.co.il/?w=/1112

נמשיך בשאלה, מה את מכינה לאחרים ואוהבת בעצמך?

ליל מנוחה
אלה
רקפת*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 06:18

שליחה על ידי רקפת* »

תודה לרשימה של ניצן שהבהירה לי למה אני לא מצליחה לרזות...
סורי_על_האנונימיות*

יונת, לא מדובר שם על כל היצורים השונים שאכן גם לדעתי יש להם מקום של כבוד במעיים. :-)
מדובר על זה שבתזונה לא נכונה לאורך שנים נוצר במעיים מין ציפוי צמיגי (ממש כמו גומי) בצבע שחור שחוסם במידה רבה את הספיגה בהם. אלה "פשוט" שאריות אוכל שלא עוכלו כראוי, ויוצרות מין שכבה נוספת של דפנות המעיים... כאשר לוקחים את הכמוסות האלה שעשויות מאיזה צמח שכרגע שכחתי את שמו, ישנה פעולה של הסרה הדרגתית של הדבקת השכבה הזאת מדופן המעי, ולאחר מספר חודשים הציפוי יוצא בצואה, וממש ניתן לראות צינורות חלולים כאלה. לא התנסיתי עדיין, מודה, אבל זה משהו שבהחלט הייתי רוצה לנסות. יש תמונות של זה באינטרנט. אני אנסה למצוא לינק.
סורי_על_האנונימיות*

אוקי, למי שרוצה תמונות (מגעילות, יש לציין, אבל מרתקות) ניתן להקיש בגוגל BOWEL CLEANSING PHOTOS.
אלה_לי_לה*

לא מאמינה שזה יוצא ממני, אבל - יק!
לא מכירה, לא משוכנעת שזה בריא או נחוץ, מניחה שעדיף פשוט לאכול בריא ודברים יסתדרו מעצמם.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

פלורדיקס - מיצוי נוזלי של ברזל מצמחים, לא כימי, לא רפואי, עדין, לא גורם לעצירות כמו ברזל בכמוסות.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי, אני חיילת בת 20 לפני שחרור. בתקופת השירות איבדתי המון ממשקלי (כ-13 קג'). כעת אני שוקלת 41 קג' וגובהי 162. אני מנסה נורא לעלות במשקל, אנשים לא מפסיקים להעיר לי על העצמות שבולטות נורא, ועל העובדה שאני נעלמת. קשה לי נורא לעלות ואני אף יורדת ויורדת מידי חודש. אני מנסה בלילות לאכול חלווה ופירות יבשים. ישנן עוד המללצות טובות שיכולות לעזור לי?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

בדיקות דם מקיפות בתור התחלה.
אולי חוסר איזון של בלוטת התריס.
כדאי לך לפנות לנטורופתית/דיאדטנית שיוכלו לעזור לך. אפשר גם דרך קופת חולים.
הירידה במשקל יכולה לפגוע במאגרים של ויטמינים ומינרלים בגוף, לגרום לבעיות במחזור החודשי, נשירת שיער ועוד הרבה בעיות אחרות.
טפלי בעצמך- יש לך רק גוף אחד!
פלוני_אלמונית*

אני מטופלת אצל דיאטנית קלינית כבר מספר חודשים ללא הצלחה... קשה לי להתאים את התפריט שלה במסגרת הצבא... אני נסתמת נורא מהר אבל יש לי תיאבון בלילה ובבוקר
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אז אולי כדאי לך לנסות להחליף דיאטנית?
אצל רופא משפחה רגיל היית? בדיקות דם עשית?
אין ספק שקשה לשמור על התזונה בצבא, בקרוב את משתחררת לא?
אם את יודעת שבשעות מסויימות את יותר רעבה אז תשתדלי שבשעות האלו יהיה ליד אוכל טעים מזין בריא ומשמין- יש הרבה דוגמאות למעלה.
דברים שאני יכולה לחשוב עליהם שכדאי שיהיו לך- אגוזים מכל הסוגים (מלך,פקאן,קשיו,שקדים,גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת), כדאי לך לקנות טריים וכמובן לא לקנות קלויים, אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ממרח שקדייה.
ממליצה לך לקנות שמן קוקוס מאיכות טובה(ג'מוקה למשל) והוסיף 2-3 כפות במשך היום לאוכל, גם שמן אבוקדו יכול להיות לך טוב.
ממליצה לך בנוסף להתחיל לצרוך אומגה 3 מאיכות טובה (אומגה 3 גליל למשל).
כל הדברים שכתבתי לא מצריכים מקרר, אז זה לא מסובך שיהיו לידך גם בצבא.
אולי תכתבי מה את אוכל במשך היום?
פלוני_אלמונית*

ראשית תודה רבה על התמיכה.
לגבי התפריט שלי הוא משתנה בהתאם למיקום שלי, אבל בדר''כ: בבוקר גביע יוגורט עם גרנולה, לפעמים יוצא לי להוסיף לזה קצת פירות יבשים. צהרים אני לא מסוגלת לדחוף יותר מ3 לחמיות קצת גבינה ושתי ירקות. אחרי כמה שעות אני אוכלת תפוח. בערב יוגורט או חלב עם קצת דגנים. בלילה היא ביקשה ממני לאכול חלווה עם פירות יבשים. וזה לא תמיד יוצא....
אני נורא אוהבת לאכול תמרים עם בננות מיובשות (הקשות) בתוך התמר, זה מומלץ?
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

נראה שאת צורכת מעט מאוד קלוריות במשך היום.
מה עם בשר? עוף? דגים?
אורז? קטניות? דגנים מלאים?
אני נורא אוהבת לאכול תמרים עם בננות מיובשות (הקשות) בתוך התמר, זה מומלץ?
פירות יבשים זה בריא מאוד בסך בכל, מומלץ לקנות אורגני אם את יכולה.
אולי תחליפי את הלחמית בלחם מקמח מלא?

מה עם רפואה אלטנטיבית? לא במקום הדיאטנית אלא בנוסף..
אולי להתעסק קצת יותר עם דברים רגשיים? לבדוק למה כל כך קשה לך לאכול?
פלוני_אלמונית*

אין לי יכולת להתעסק עם רפואה אלנטרנטיבית, אני בעיקר מנסה לפתוח את התיאבון שלי במהלך השבוע שאני בבסיס. אני צימחונית ואני לא אוכלת ביצים ודגים, דבר זה מקשה על האיזון במשקל. אני באמת אנסה להתייעץ עם גורם נפשי בצבא, בבית אני אוכלת טוב (אוכלת בעיקר בחוץ ובערב בבילויים). ואז אני אחרי שבועיים בבסיס ומגלה שירדתי קילו וחצי. מה יכול לעצור את הירידה בגלל התזונה שלי כאן? אני מודאגת נורא. היום יש לי שקילה אצל הדיאטנית ואני חוששת שהיא תוותר על הטיפול בי עקב אי יישום התפריט שלה
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

אין לי יכולת להתעסק עם רפואה אלנטרנטיבית
מאיזה בחינה אין לך יכולת?
נראה לי שאת בשלב שאת חייבת לקחת את עצמך בידיים ולא לוותר לעצמך. אם היא לא תרצה לטפל בך תמצאי דיאטנית אחרת.
יונת_שרון*

אלמונית, את צריכה ללכת לבעל/ת מקצוע -- רופא, נטורופת, דיאטנית אחרת. מישהו שיראה אותך בעיניים ויוכל גם לעשות לך בדיקות. זה לא משהו לייעץ דרך הרשת.

ואחרי שכתבתי את זה: דרך קלה להכניס יותר קלוריות היא לאכול כל מיני אגוזים, שקדים, גרעינים ופיסטוקים. זה משהו שאפשר להביא לצבא ולא מתקלקל, לנשנש כל פעם קצת אם את לא מצליחה לאכול מנות גדולות. זה לא במקום איש מקצוע, אבל זה משהו שאת יכולה לעשות בינתיים.
פלוני_אלמונית*

אני מטופלת אצל גורמים מקצועים. לצערי קיבלתי היום את הידיעה שכנראה לא אוכל לסיים צבא. אני לא עומדת בתקנים ולא מצליחה לעלות. בראשון יש לי וועדה... נקווה שיהיה בסדר, מתחילה לאבד תקווה לאט,לאט
גילי_חן*
הצטרפות: 25 יוני 2010, 13:45
דף אישי: הדף האישי של גילי_חן*

שליחה על ידי גילי_חן* »

כנראה לא אוכל לסיים צבא. אני לא עומדת בתקנים ולא מצליחה לעלות
זה אמנם לא מקרה שכיח כ"כ, אבל אני שמחה לשתף אותך שגם אצלי זה היה כך. במהלך השירות הצבאי שוחררתי כי לא התאמתי ל"טבלת גובה/משקל" של הצבא למרות שכבר שירתתי כשנה.
אין טעם לאבד תקווה וכן, הכל יהיה בסדר. אני רזה (דומה בגובה ובמשקל אלייך) וכך הייתי תמיד ואני חייבת לציין שאני משתדלת (וגם אוהבת) לאכול כמה שיותר ומתי שרק אפשר בלי לחשוב פעמיים.
כשאני מדלגת על ארוחה, התיאבון כאילו "נעלם" וקשה לי לפעמים "להחזיר אותו" ולכן אני משתדלת לא לתת לבטן ולקיבה אופציה להתכווץ (-:
נכון שעבור רוב האוכלוסיה מדובר ב"צרות של עשירים" אבל צרה היא עניין סובייקטיבי. תדאגי לעצמך ותאכלי כמה שיותר כדי לשמור על מה שיש וכמובן על תזונה בריאה. אני צמחונית מזה כמה שנים ולאחרונה הפכתי לטבעונית - ואני בהחלט מרגישה שהצמחונות והטבעונות מרזות אותי אפילו יותר ולכן, על אחת כמה וכמה, צריך לאכול טוב והרבה.
קחי איתך אוכל לדרך תמיד כשאת מחוץ לבית ונשנשי בכל הזדמנות. אני לאחרונה מכינה הרבה שייק פירות עם המון דברים בפנים (מה שיש בבית) וכך יכולה "לאכול" בכוס אחת תמרים, בננה, אגס, תפוח, קיווי, סלרי, אגוזים וכו' כי לאכול את כל זה זה לא פשוט אבל בתור שייק זנ נכנס בקלות וגם כיף.
פלוני_אלמונית*

את צודקת בהחלט, גם אני צימחונית וחווה זאת...
הבעייה היא אחרת, שאני מרגישה מפוצצת אחרי הארוחות. הרגשה נוראית וכבדה, כאילו לפחות "עליתי" קילו מהארוחה. ואז אני מרשה לעצמי לחשוב שמיליתי את המכסה היומית והכל בסדר.
בעוד שבפגישה עם הדיאטנית אני מגלה שזה לא היה מספיק בכדי לעלות.
היום בפגישה נתנו לי 45 יום להתאזן... בתום התקופה הזאת יגידו לי מה עושים איתי בצבא.
אני מפחדת, אני באמת רוצה לעשות הכל, רק לא לצאת מהמסגרת. רק קשה לי להעמיס כ"כ על הקיבה, אני סובלת מכאבים עזים בלילה בגלל האבסות האלה.
בגלל שאני כ"כ מפחדת עוד לרדת אני חונקת את עצמי לפעמים
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

בבוקר גביע יוגורט עם גרנולה, לפעמים יוצא לי להוסיף לזה קצת פירות יבשים. צהרים אני לא מסוגלת לדחוף יותר מ3 לחמיות קצת גבינה ושתי ירקות. אחרי כמה שעות אני אוכלת תפוח. בערב יוגורט או חלב עם קצת דגנים.
קודם כל, זה ממש תפריט של הרעבה עצמית קשה, אם זה כל מה שאת אוכלת.
דבר שני, בכל הארוחות שלך יש גם מוצרי חלב וגם דגנים. שניהם חשודים כאלרגנים, ויכול להיות ששניהם גורמים לך לחוסר ספיגה ולאיבוד משקל.
יש לך אפשרות להשיג עוד פירות? להחליף את היוגורט עם הגרנולה בתפוח, תפוז, בננה, אבוקדו, והמון שקדים, אגוזים, פיצוחים? (אפילו קלויים)
אני מבינה שבבסיס את לא מסוגלת לאכול מהתבשילים בארוחת הצהריים... (גם אני לא הייתי מסוגלת). יש לך אפשרות לאכול יותר ירקות? לקחת לבסיס צנצנת זכוכית של טחינה ולאכול ממנה בכפית עם הירקות? שימורי סרדינים? (שיש בהם המון אומגה 3, סידן, שומנים, והם הולכים טוב עם ירקות, והאמת, גם על לחמית אם את לא מוציאה את הגלוטן מהתפריט).
פלוני_אלמונית*

ירקות אני משלבת לאורך כל היום בתפריט, כוס בצהריים וכוס בערב אם אני לא אוכלת דגנים.
הדיאטנית שלי המליצה לי להפחית את כמות הירקות (צרכתי המון ירקות).
אני אוכלת לחמיות לפעמים (או סנביץ) כי לחם סותם אותי להמון שעות נוספות.
חשוב לציון שרק עכשיו התחלתי לאכול בלילות פיצוחים (שקדים, אגוזים וכ'...) עם המון פירות יבשים.
מחכה לתוצאות =]
פלוני_אלמונית*

למרות שאחרי אכילת האגוזים והשקדים אני מרגישה נורא.
הבטן כואבת לי מאוד ויש לי בחילות.
ממה זה אמור לנבוע?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

_למרות שאחרי אכילת האגוזים והשקדים אני מרגישה נורא.
הבטן כואבת לי מאוד ויש לי בחילות_
כדאי לאכול אותם בצירוף עם ירקות ו/או פירות.
כדאי שתבדקי אם את לא רגישה לאחד מהם.
תאכלי רק סוג אחד, עם ירק או פרי לצדו. נגיד, אבוקדו וגרעינים לבנים. או שקדים עם תפוח או אגס. לא ערבובייה שלמה. ותראי איך האפקט.
עדיף לא לאכול בלילה אלא ביום. מערכת העיכול לא במיטבה בלילה, היא אמורה לישון כשחשוך ואת נלחמת בה.

אני למשל מפזרת המון זרעוני חמניה מקולפים לא קלויים על סלט החסה שלי. מעדן, צירוף בריא, ו"משמין".
עדיפים ירקות טריים על פירות יבשים. אם אכלת פיצוחים מלוחים עם פירות יבשים, זה יכול להיות שילוב "קטלני" של \המון סוכר עם המון מלח...
אם הפירות היבשים לא אורגניים, הכנסת למשוואה עוד כימיקלים לבטן המסכנה שלך...
יותר טוב לנשנש משהו כל שעה מהבוקר עד הערב מאשר השיטה המוזרה שלך, והדיאטנית שלך משונה בעיני.
לדוגמא:
עשרים שקדים עם תפוח.
סלט ירקות או (אם אין תנאים לעשות סלט) 2-3 ירקות עם גרעינים לבנים.
אבוקדו שלם עם פיצוחים אחרים.
וכן הלאה.

את לא חוזרת לשישבת הביתה? מה את אוכלת בבית?
פלוני_אלמונית*

בבית אני לא מסוגלת ממש לאכול את האוכל המבושל, נורא מכביד על הבטן. ככה שבבית שישע שבת אני מכינה סנביצים עם גבינות וסלט. הייתה תקופ. שניסיתי גבינות שמנות בהמלצה אבל אז הייתי נסתמת לכל היום, וירדתי עוד במשקל. נראה לי שמנות קטנות יכולות לפתור את הבעייה, אך איך אדע שאני עדיין צורכת מזונות חשובים ולאאוכלת מעט מידי?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

עשו לך בדיקות רפואיות מקיפות באמת?
ואני לא מתפלאה שמכביד לך על הבטן אם כל מה שאת אוכלת כמעט הוא דגנים ומוצרי חלב.
פלוני_אלמונית*

נשמע לי כמו הפרעת אכילה קשה.
הכל כבד לך, הכל סותם אותך, את אוכלת כמויות מזעריות ומגוון אפסי.
לכי לטפל בעצמך, בבקשה.
יונת_שרון*

אם הדיאטנית הזו לא מצליחה לעזור לך, כדאי שתעברי למישהו אחר. באמת, זה לא משהו שאפשר לעשות דרך האינטרנט. תמצאי לך בעל מקצוע טוב שיצליח לייעץ לך בצורה שעוזרת לך.
פלוני_אלמונית*

השבוע אני מתוכננת לעבור בדיקות מקיפות, גם בדיקות של גסטרו בכדי לראות ממה אני סובלת... אני רק מפחדת לרדת עוד במשקל. החליטו לתמוך בי בצבא ומשחררים אותי מהיום כל ערב הביתה.
פלוני_אלמונית*

היי,
בבדיקות שעשיתי נמצאו אחוזי שומן גבוהים בגוף, בנוסף גם כולסטרול יחסית גבוהה. למרות תת משקל והעובדה שאיני אוכלת ג'אנק ומוצרים עתירי שומן. מה ניתן לעשות בכדי לאזן את השומנים הבלתי סבירים האלה בעוד שאני מנסה דיאטת השמנה?
יונת_שרון*

התשובה לא באינטרנט. תצטרכי למצוא בעל מקצוע שיוכל לעזור לך.
עוד_אחת_עם_תת_משקל*
הצטרפות: 26 מרץ 2018, 21:28

שליחה על ידי עוד_אחת_עם_תת_משקל* »

היי, הגעתי באיחור של כמה שנים אבל זה דף מעניין, אנסה להוסיף מנסיוני עבור הבאים שיגיעו לכאן בהתמודדות עם תת-משקל.
גם אני סובלת מהבעיה הזו כמעט כל חיי, ניסיתי לאכול מזון בריא אבל "נסתמתי" מהר, ניסיתי לטחון ג'אנק וסוכר וזה עשה לי מאוד לא טוב (וגם המעט קילו שעליתי לא נראו עלי יפה).
מאוד ממליצה להתחיל עם תפריט מסודר של דיאטנית (קודם בדיקות דם!) זה נותן משהו לעקוב אחריו ולהיצמד אליו.
מעבר לזה, לפי הניסיון שלי, אין ברירה אלא ממש "לעבוד" בזה. הסיבה היחידה שאני איכשהו מצליחה לציית לתפריט היא עבודה במשרה חלקית מהבית. אולי אפשר גם במשרה מלאה ממשרד אבל זה בטח דורש יותר התארגנות.
וצריך לקום מוקדם יחסית כדי להתחיל את האכילה משעות הבוקר ולהימנע ממצב שטוחנים בלילה. זה לא פשוט לציפורי לילה, אני יודעת, אצלי מה שסידר את זה היה להקפיד על חושך מוחלט כשישנים, וביום לפחות שעה של פעילות גופנית. לאט לאט השעון מסתדר.
התאבון שלי התגבר כשתיספתי ויטמין D מהשמש (הייתי במחסור). באופן רשמי ויטמיני קבוצת B אמורים להגביר תיאבון. לא תיספתי אותם עדיין בכדורים אבל כן אוכלת שיבולת שועל כל בוקר וזה גם מכיל אותם.
אחרי ארוחת בוקר עושה ספורט (הליכה / ריצה) והתאבון כבר נפתח לצהריים.
הרעיון הבסיסי הוא ארוחות ביניים בין הארוחות העיקריות. וחשוב שהן לא יכילו ממתקים ושאר ג'אנק מתוק. זה אסון לשיניים, משפיע לרעה על מצב הרוח, והגוף צריך משהו טוב שיבנה אותו אחרי כל הרזון המוגזם.
להכין דברים בריאים וזמינים במקרר, לגוון בין בשר, דגים, הודו, כבדים, לארוחות עיקריות. אם לא מבשלים לנסות להיעזר במישהו שכן. הורים, בן זוג (לפעמים עצם ההכנה היא התעסקות שבאה על חשבון זמן אכילה, תמיד טוב לקבל שם עזרה. אפילו להזמין אוכל מוכן מדי פעם למי שיכול להרשות לעצמו).
לא לדחוס אוכל בכוח. זה לא אמור להיות סבל. לאט לאט מרגילים את הגוף לתפריט בריא ומזין ומשהו שם מתאפס מעצמו כי הגוף מבריא מהשילוב של כמות קלורית גבוהה וקלוריות איכותיות. תוך שבועיים -שלושה מצליחים לאכול יותר משהיינו רגילים קודם לכן, וכדאי גם לשלב בתרגילי כוח להעלאת מסת שריר.
זה תהליך, וכמובן לא רואים תוצאות מיד על המשקל, אבל הגוף מתחיל להרגיש חיוני ובריא כבר בשלבים הראשונים ומשם יותר קל להמשיך.
בהצלחה לכל מי שמתמודד עם הבעיה הלא פשוטה הזו.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אצלי, למשל, גיליתי שאני חייבת לאכול בכל 3 הארוחות חלבון של חיה כלשהי: דג או בקר או ביצים. ורצוי 3 ארוחות דג/בשר ביום.
זה בערך היה הדבר הכי קשה בשבילי. כבד קצוץ לארוחת הבוקר! 0-: הצריך חינוך מחדש... אבל כל פעם שהתרשלתי, יורדת במשקל (עכשיו אני שוב במינוס 3 ק"ג כי אכלתי קצת יותר מדי ארוחות מבוססות-ירקות). זה מתיש.
כל הזמן לבשל.
יותר משלוש ארוחות לא מצליחה לדחוס לבטן.
מסכימה שחשוב להתחיל מוקדם בבוקר.
כדי לישון היטב חשוב לסיים עם הארוחות מוקדם בערב.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”