מהות התקווה

אנונימי

מהות התקווה

שליחה על ידי אנונימי »

" תקווה היא קודם כל תחושה גופנית ולא החלטה קוגניטיבית".

משפט מדהים, למעשה משקף לחלוטין את עקרונות השיטה כפי שאני מבינה אותה..

שבוע טוב אמן. שבוע בלי קורבנות משלנו (וגם לא משלהם או לפחות מינימליים)
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מהות התקווה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

פייה דשנה אני לא כל כך בטוח שאני מסכים עם מה שכתב.
לדעתי תקווה היא קודם כל הבנה עמוקה שהכל משתנה כל הזמן ולכן ניתן לשנות ולשפר. נכון שטוב שהתחושה תהייה מחוברת לכך, אך איני בטוח שחייבים את התחושה על מנת לפתח את התקווה. נכון גם שללא תחושת הזרימה לא ניתן להגיע לתובנה הזו. נראה שהשילוב לא כל כך ניתן להפרדה :-)
אנונימי

מהות התקווה

שליחה על ידי אנונימי »

אני חוששת שאני מסכימה גם עמך וגם עם המשפט שציטטתי שהוא למעשה של חוקר מערכת עצבים טוניו דימאסיו , הוא אומר :תקווה נוצרת מהקשר הפיזי הראשוני שנוצר בין תינוק לאמו. כדי שנחיה בתקווה כבוגרים עלינו לצבור מאגר חוויות ואינטרקציות גופניות חיוביות מהילדות. אם אין לנו מאגר של חוויות אופטימיות נחוש איום וחוסר ערך עצמי.
אנונימי

מהות התקווה

שליחה על ידי אנונימי »

משה יכול להיות שאת מכיר את האיש וראייתו וייתכן שלא, במידה ולא אני ממליצה לך לחפש אותו בגוגל, יש מכנה משותף גדול בינכם (כפי שאני רואה זאת),
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מהות התקווה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

אין ספק שאם את מרחיבה את הנושא כפי שהבאת בחלק הזה, זה נשמע הרבה יותר טוב ולא ניתן שלא להסכים. אני אכן מכיר אותו ואוהב את עבודתו.
חשוב גם לזכור שגם אלו שגדלו ללא קשר טוב ונעים עם האם, יכולים לטפח תקווה, חלום, יכולת הגשמה, אהבה עצמית ולאחרים. נכון שללא חוויות מוקדמות קשה לפתח את הרגש נכון, אך למדנו כבר שניתן לתקן גם את רוב המצבים הרגשיים הקשים.
תקווה, תקווה, תקווה ועוד אחת. זוהי הגישה הטובה יותר. (())
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

מהות התקווה

שליחה על ידי שרי* »

אני רוצה להוסיף מניסיוני בימים אלה לנושא.
אני מרגישה איך בהדרגתיות האנרגיה שלי נשחקת. . המתח בגוף הופך לאי שקט תמידי שמחליש מאוד, ובהתאם לכך המחשבות.
כבר אין כוח לעשות את המאמץ הנדרש לתקווה. החשיבה נובעת מהתחושה בגוף.
ואני עוד בחרתי לחוות את זה כי יכולתי להיות במקום אחר, ועדיין זה משתלט עלי.
חושבת על התושבים של עוטף עזה. איך זה לחיות ככה 8 שנים.
ועל האנשים בעזה שבאים אליהם בטענות שהם לא מתנגדים לחמאס. למי יש כוח להתנגד או בכלל לעשות משהו שדורש אנרגיה?
החיים הופכים להיות כל כך מצומצמים מהזווית הזאת. וכן אני חווה את זה קודם כל בגוף וזה משליך על הכל.
עפר*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 10:10

מהות התקווה

שליחה על ידי עפר* »

מפרש הגיוני של תקווה
http://cafe.themarker.com/view.php?t=820381
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”