תיקשור ובגידה

אנונימי

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי אנונימי »

דיון שהועבר לכאן מן הדף אלבאום דף חדש
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

מה דעתכם על הסיפור הבא:

הגיע אלי אישה מרכז הארץ, שבעלה לאחר עשר שנות נישואין החליט להתגרש ממנה. יום אחד לפני מספר חודשים הוא הגיע הביתה כועס מאוד עם הבעת שנאה על פניו. לא הסכים לדבר איתה על מה שעובר עליו. כך נמשך הדבר כל השבוע. היה מגיע הביתה מתכנס בעצמו שותק וכועס עד שלא היה ניתן בכלל להתקרב אליו.
לאחר שבוע כשכנראה נרגע במקצת או שמא אגר אומץ, פנה אליה באגרסיביות רבה ושאל איך היא מעיזה לבגוד בו עם כל כך הרבה גברים. הבעל נראה משוכנע ביותר, כאילו והיה נוכח בבגידותיה ממש.
האישה נעלמה דום, לא ידעה איך להגיב בכלל. ליבה כאב כאילו וחתכו אותו בסכין חדה. לאחר שניות בהם לא יכלה להגיב, ברחה מהבית בריצה היסטרית בוכה וכועסת עד בלי די. בליבה היא ידעה שלא בגדה בו מעולם, ולא יכלה להבין בכלל מה עבר על בעלה.
הלכה היא שעות ברחובות, עד שישבה בבית קפה. לבסוף נרגעה במקצת והחליטה להתקשר אליו לנסות ולהבין מה קורה.
דרך הטלפון בעלה לא היה מוכן לדבר איתה לכן חזרה לביתם.
איך שהיא נכנסה התנפל עליה בצעקות וטענות קשות על בגידותיה. הגברת החלה לבכות והרגישה שלא תוכל לעמוד עוד בפרץ רגשותיה. עולמה חרב עליה בין רגע ולא ידעה מהיכן תיקח כוחות לניסיון הבנה של מה שעובר על בעלה.
לבסוף הגבר נרגע מצעקותיו, נעמד מולה ובמבט יציב שאל איך היא מעיזה לבגוד בו כך. האישה הסתכלה בעיניו כמה שיכלה והצליחה לפלוט בשקט ובקול יציב, אבל אני לא בגדתי בך מעולם, מאיפה הוצאתה את הסיפור הנורא הזה?
הבעל החל לצעוק מחדש, אל תשקרי, מה את חושבת שאני לא יודע את האמת, איך את חשבת בכלל שתוכלי להסתיר ממני דבר כזה?
אבל לא בגדתי, חזרה האישה ואמרה אבל הפעם בקול תקיף. תספר לי בבקשה למה אתה חושב שאני בוגדת כשאני לא. איך יכול להיות דבר כזה בכלל???
הבעל נראה מבולבל לרגע מעוצמת הביטחון שהיה בקולה. לא עבר זמן רב והוא צעק עליה מחדש, אבל את כן בוגדת, רמי (שם בדוי) אמר לי מפורשות שהוא רואה אותך בוגדת בי מזה שנים. הוא אפילו אמר לי את שמות הגברים שאיתם את בוגדת בי.
האישה התיישבה על הכיסא כמוכת רעם. מי זה רמי לעזאזל אמרה ואיך הוא חושב לעצמו שהוא יודע דבר כזה שאינו נכון בכלל, טענה לאומתו לא מבינה מה קורה.
את מכחישה את מה שרמי אומר? שאל כלא מאמין.
אבל מי זה רמי? שאלה האישה מחדש, אך הפעם בתקיפות רבה. אני רוצה לדעת למי אתה מאמין בשלמות כזו כשלי אתה בכלל לא מאמין, ואתה עוד מעז להאשים אותי בהאשמות נוראיות כאלה?
רמי הוא המתקשר שלי, הוא מתקשר מאוד ידוע שעזר לי ולאנשים רבים מאוד בכל מני דברים. הוא אמר מפורשות שאת בוגדת ושהוא רואה בדיוק מה את עושה. לא יכול להיות שהוא טועה, קבע הבעל בפסקנות.
לא עזרו כל תחינותיה, הבעל היה נעול בדעתו שמה שהמתקשר אמר, היה עבורו קדוש וברור כנכון בלבד. לא היה מוכן לבדוק את האופציה שרמי אולי טועה טעות מרה.
בסופו של דבר הטענה של המתקשר הרסה את הקשר בין בני הזוג.
המוזר הוא שהאישה ידעה על מספר בגידות של בעלה, למראת שמעולם לא אימתה אותו עם הנושא, ומעולם לא בגדה בבעלה בעצמה.
ת_מ_ר*
הצטרפות: 27 נובמבר 2005, 11:41
דף אישי: הדף האישי של ת_מ_ר*

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי ת_מ_ר* »

משה,
תגובה ראשונה - סיפור מטורף!!!
תגובה שנייה - כנראה שהיו צריכים ממילא להיפרד.
תגובה שלישית - המושג בגידה, הוא מאד רחב, חבל שה"מתקשר" לא התעמק בתחושותיו לגבי האשה האומללה ובנוסף לא קלט את עוצמת דבריו על הבעל (הלא פחות אומלל...).
@}
משה_אלבאום*

תיקשור ובגידה

ל ת מ ר
אני מקבל את דבריך. לי בנוסף לכך העלה הנושא שאלה מאוד ברורה לגבי מהות התקשור. האם יכול להיות שמה שהמתקשר תקשר זה את פחדי הבעל, ללא קשר למה שהאישה באמת עברה?? כך לפחות זה נראה.
מכיוון שכבר נתקלתי בעבר בתקשור שהיה ביטוי מילולי טלפטי למחשבות או רצונות או רגשות המתוקשר, נראה שחשוב לנסות ולהבין את המהויות השונות של התחום. נראה שמי שמתקשר טלפטית עם אדם וקורא ממנו את מה שהוא חושב ומביע זאת במילים, לא נראה שזה תקשור בכלל.
נראה שתקשור אמור להיות משהו קצת שונה מכך, לא??
נורית_מ*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי נורית_מ* »

משה,
יש כאן דפים מעניינים על תקשור:
באופן:תיקשור מעשי
באופן:מדיטציה ותקשור
ת_מ_ר*

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי ת_מ_ר* »

לפני כמה שנים הייתי אצל מתקשרת עם...חמותי.
אשה מדהימה (המתקשרת, לא חמותי...).
היא תיארה לי כל אחד משלושת ילדיי במדוייק - נקודות חוזק וחולשה, וגם ייעצה מה כדאי לעשות כדי לחזק.
אח"כ כשחמותי ביקשה לשמוע על עצמה, שאלתי אם היא רוצה שאצא, לפני שחמותי הספיקה לענות, המתקשרת החליטה בקול רם שאני נשארת כי אני "עוזרת" לה.
בהמשך חמותי התעקשה לשמוע מהמתקשרת על בנה (בעלי) - המתקשרת סירבה בתוקף לענות והסבירה שמכיוון שהוא אדם בוגר היא לא מוכנה לאמר שום דבר עליו, שלא בנוכחותו או שלא לבקשתו.
זה היה די מוזר. מעט מביך.
ועדיין, אין לי מושג מה זה תקשור.
ממה שחוויתי אצלה - היא ישבה שם ופשוט קראה אותי, את ילדיי ואת חמותי (כנראה גם את בעלי אבל בזאת היא בחרה לא לשתף אותנו...).
היא לא נגעה, לא שאלה שאלות ולא נכנסה לשום טראנס, מה שידעה זה רק את השמות שלנו ומה שהיא עשתה זה רק להביט עלינו.
ואני חשבתי שתקשור אמור להיות עם ישויות לא נוכחות, אבל מה אני יודעת?
ת_מ_ר*

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי ת_מ_ר* »

המוזר הוא שהאישה ידעה על מספר בגידות של בעלה, למראת שמעולם לא אימתה אותו עם הנושא, ומעולם לא בגדה בבעלה בעצמה.
למה זה מוזר??
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי טליה* »

תגובה לסיפור ה"תיקשור"-על ראש הגנב בוער הכובע......

ההגנה הטובה-היא ההתקפה.מעניין שהמתקשר לא" ראה"

את בגידות הגבר.ניראה לי שזו היתה מניפולציה של הגבר

כדי להשקיט את מצפונו.
משה_אלבאום*

תיקשור ובגידה

ל ת מ ר
נראה שזה מוזר כי לפי הסיפור, המתקשר חשב על הכסף ולא על האמת או מה נכון או על אטיקה ברמה מינימאלית. לדעתי זוהי חוסר מקצועיות אך בעיקר חוסר אכפתיות.
משה_אלבאום*

תיקשור ובגידה

ל נורית מ
תודה על ההפניה לדפים על תקשור, שמחתי לקרא.
מהניסיון אני מרגיש וחושב שיודע :-) שנושא התקשור הוא בעצם קשר שלנו עם עצמנו, כי בבסיס אני מאמין שאנחנו מחוברים כל הזמן להוויה הכללית. כל מה שאנחנו מתחברים אליו הוא בעצם חלק כלשהו מהשלם שאנחנו וכל השאר בונים אותו.
מסיבה זו כשכתבתי את הסיפור על המתקשר, בעצם ניסיתי להפנות את קרן האור על מנת להראות שישנם אנשים שמדברים בשם אור כזה או אחר, אבל מביעים ומביאים את צדדי החושך והאפלה האישיים שלהם בלבד.
שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי שרי* »

בעניין התקשור בלי הכללות. רק להיות זהירים למי אנחנו נותנים להכנס לנו לחיים.
פזית*
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי פזית* »

מתקשרים?!? ובכלל ידעונים למיניהם מהווים לדעתי סכנת נפשות. לא שלא ניסיתי בדקתי ניכוויתי וקיוויתי אבל הדרך מראה שהחיבור לאור הפנימי שלך, מתקשרת עבור כל אחד מאיתנו טוב יותר מאשר חדירה והנחייה חיצונית. אני בטוחה שיש כאלה שיכולים באמת לעזור לראות להבין ומביאים אור ולא מערבים את עצמם ואת ראייתם או רצונותיהם, את החושך שבהם, אלא מודעים להפרדה ופועלים מתוך טוהר הלב, ובכל זאת נדמה לי שהחיבור הנכון למקום הזה הוא מתוכי לעצמי (וזה דורש מודעות ועבודה) הוא גם יכול לכוון את ההתחברות לישויות אור טהורות אחרות סביבנו..
אנונימי

תיקשור ובגידה

שליחה על ידי אנונימי »

למ ש ה

הסיפור שלך על המתקשר המתחזה משגע אותי. אני משוכנעת שיש למתקשר הזה כוחות כלשהם אבל הוא עצמו לא יודע לאין לנווט אותם
אחרת הוא לא היה מצליח לקנות את אמונם של אנשים... עצוב שיש אנשים שיש להם יכולות גבוהות יותר ושהם מנצלים אותם לעשיית כסף
או סתם ניפוח אגו ממקום של שיגעון גדלות...תקשור בעיני הוא חלק מהאינטיליגנציה האנרגטית וחבל שיש מי שמנצל אותה לרעה, היות ואני
מאמינה שגם זה כלי מדהים בטיפול.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”