איך שומרים על אופטימיות
איך שומרים על אופטימיות
החלטתי לשמור על אופטימיות
פיטרו אותי לפני 5 חודשים , ועכשיו בעלי פוטר. המעביד הקודם חייב לי כספים ולא מעביר.
יש כל מני קשיים עם הילדים וההורים לא עוזרים
ובכל זאת החלטתי לעשות הכל כדי לזמן דברים טובים ולשמור על אופטימיות
אולי למישהו יש פה עצות?
החלטתי את זה כי שמתי לב שאני רדופת המון המון מחשבות לא טובות . אני רוצה לצפות לדברים טובים.
מה אתם אומרים?
פיטרו אותי לפני 5 חודשים , ועכשיו בעלי פוטר. המעביד הקודם חייב לי כספים ולא מעביר.
יש כל מני קשיים עם הילדים וההורים לא עוזרים
ובכל זאת החלטתי לעשות הכל כדי לזמן דברים טובים ולשמור על אופטימיות
אולי למישהו יש פה עצות?
החלטתי את זה כי שמתי לב שאני רדופת המון המון מחשבות לא טובות . אני רוצה לצפות לדברים טובים.
מה אתם אומרים?
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2006, 20:55
- דף אישי: הדף האישי של שבע_יהלום*
איך שומרים על אופטימיות
קוראת ומרגישה שלפחות חלקים ממה שכתבת, כתבתי אני עצמי.
אופטימיות היא עבודה תמידית, מחשבתית, התנהגותית,
כי אחד משני דברים- או שהגורל קבוע מראש וזה לא משנה מה אנחנו חושבים ומרגישים, אבל עדיף לשמור על אופטימיות, לפחות להעביר את זמנינו בשמחה,
או שגישתנו, מחשבתינו, אופטימיותינו, משנה את גורלינו, ואז בטח עדיף לשמור על אופטימיות.
אני כותבת לך שניה לפני שאני נרדמת, המומה בכלל מכך שאני נותנת עצות בתחום זה, שכן עד לפני זמן לא רב שאלתי אני את אותה שאלה.
וודאי שעדיין שואלת, עדיין נופלת בפחדים, אבל להאמין בטוב חייב, כל הזמן.
אופטימיות היא עבודה תמידית, מחשבתית, התנהגותית,
כי אחד משני דברים- או שהגורל קבוע מראש וזה לא משנה מה אנחנו חושבים ומרגישים, אבל עדיף לשמור על אופטימיות, לפחות להעביר את זמנינו בשמחה,
או שגישתנו, מחשבתינו, אופטימיותינו, משנה את גורלינו, ואז בטח עדיף לשמור על אופטימיות.
אני כותבת לך שניה לפני שאני נרדמת, המומה בכלל מכך שאני נותנת עצות בתחום זה, שכן עד לפני זמן לא רב שאלתי אני את אותה שאלה.
וודאי שעדיין שואלת, עדיין נופלת בפחדים, אבל להאמין בטוב חייב, כל הזמן.
-
- הצטרפות: 20 ספטמבר 2009, 11:39
איך שומרים על אופטימיות
לילי שלום
המצב כפי שאת מתארת אותו באמת לא פשוט.
אני רוצה לתת לך עצה "גברית" שעבורי היא עובדת מצוין.
יש לך שתי אפשרויות.
הבחירה באופטימיות היא בחירה קשה יותר אבל היא בחירה בחיים.
המצב כפי שאת מתארת אותו באמת לא פשוט.
אני רוצה לתת לך עצה "גברית" שעבורי היא עובדת מצוין.
יש לך שתי אפשרויות.
- להיות אופטימית (תחשבי איך)
- להיות פסימית. (לזה לא צריך לחשוב, זה נורא נורא קל).
הבחירה באופטימיות היא בחירה קשה יותר אבל היא בחירה בחיים.
איך שומרים על אופטימיות
אצלי העולם מתחלק לשני סוגים, דברים שאני יכולה להשפיע עליהם, ודברים שלא. לקח לי הרבה זמן לזהות על מה אני לא יכולה להשפיע, אפילו שזה דברים שממש מרגיזים אותי, ולהבין שלהשקיע אנרגיה בלכעוס זה סתם בזבוז זמן. אני גם ככה עייפה ועצלנית, חראם להתעצבן על אנשים אחרים.
בדברים שאני כן יכולה להשפיע, אז לנסות לעשות כמיטב יכולתי. משהו שאמרו לי היום, זה לפרק את זה לגורמים, ולכתוב ממש בפירוט על כל שלב מה אני רוצה להשיג. אם מצפים לדברים טובים בכלליות, זה לא באמת יגיע, או לפחות פחות מאשר אם מצפים למשהו ממש ספציפי.
מה הדבר שהכי מפריע לך, אבל שאת כן יכולה לתקן? נגיד הלנת שכר, זה משהו שקרה לי גם יותר מדי. אפשר ללכת לצעוק על הבוס, אפשר לפנות להסתדרות, לקו לעובד, עורך דין, או למאפיונר שירביץ לו. פשוט תבחרי את דרך הפעולה הנראית לך הכי פרקטית להשגת התוצאה הרצויה, עם תרשים זרימה מסודר ולוח זמנים, ותתחילי לפעול לפיו. תתפלאי כמה מהר דברים זזים, ברגע שמבקשים משהו ספציפי ולא בקשה כללית.
היו לי גם רגעים לא קלים בחודש האחרון, ונתתי לעצמי להתפרק כשצריך, ואחר כך ניסיתי לחשוב בכוח על דברים חיוביים. מכירה את לואיז היי, העבודה של ביירון קייטי? שתיהן שיטות די דומות, כל אחת מזווית קצת שונה, ועושות ממש טוב. אפשר לקרוא קצת באינטרנט, לקנות את הספר, או להצטרף לקבוצת עבודה, הכול לפי הקצב שלך.
בהצלחה!
בדברים שאני כן יכולה להשפיע, אז לנסות לעשות כמיטב יכולתי. משהו שאמרו לי היום, זה לפרק את זה לגורמים, ולכתוב ממש בפירוט על כל שלב מה אני רוצה להשיג. אם מצפים לדברים טובים בכלליות, זה לא באמת יגיע, או לפחות פחות מאשר אם מצפים למשהו ממש ספציפי.
מה הדבר שהכי מפריע לך, אבל שאת כן יכולה לתקן? נגיד הלנת שכר, זה משהו שקרה לי גם יותר מדי. אפשר ללכת לצעוק על הבוס, אפשר לפנות להסתדרות, לקו לעובד, עורך דין, או למאפיונר שירביץ לו. פשוט תבחרי את דרך הפעולה הנראית לך הכי פרקטית להשגת התוצאה הרצויה, עם תרשים זרימה מסודר ולוח זמנים, ותתחילי לפעול לפיו. תתפלאי כמה מהר דברים זזים, ברגע שמבקשים משהו ספציפי ולא בקשה כללית.
היו לי גם רגעים לא קלים בחודש האחרון, ונתתי לעצמי להתפרק כשצריך, ואחר כך ניסיתי לחשוב בכוח על דברים חיוביים. מכירה את לואיז היי, העבודה של ביירון קייטי? שתיהן שיטות די דומות, כל אחת מזווית קצת שונה, ועושות ממש טוב. אפשר לקרוא קצת באינטרנט, לקנות את הספר, או להצטרף לקבוצת עבודה, הכול לפי הקצב שלך.
בהצלחה!
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
איך שומרים על אופטימיות
תלי במקומות דומיננטים בבית תמונות אופטימיות ושמחות.
במקביל שחררי תמונות שמייצגות את ההפך.
בהצלחה
@}
במקביל שחררי תמונות שמייצגות את ההפך.
בהצלחה
@}
איך שומרים על אופטימיות
תודה
היום הייתי אצל רואת עור לגבי התפרצות של מחלת עור שיש לי. היא שאלה אם אני עצובה, בדיכאון, חושבת מחשבות אובדניות וכדומה. פרצתי בבכי. חומה התרסקה, התפוררה ואבדה לה.
למה?
היום הייתי אצל רואת עור לגבי התפרצות של מחלת עור שיש לי. היא שאלה אם אני עצובה, בדיכאון, חושבת מחשבות אובדניות וכדומה. פרצתי בבכי. חומה התרסקה, התפוררה ואבדה לה.
למה?
איך שומרים על אופטימיות
ללי שלום.
קודם כל, את ראויה להערכה על הרצון , על ההתעקשות ועל הבחירה הלא טריואלית. לבחור באופטמיות זו בחירה אמיצה.
אבל, תמיד ההרגלים חזקים הם מושכים בחזרה, לא צריך להבהל, אפשר לקבל נפילות, מעידות ולהמשיך.
על אותו משקל שלא להרוס דיטאה שלמה אם זללתי ערב אחד.
ואצל הרופאה , כנראה שהיא נגעה באותה נקודה של קושי, אתה את נאבקת כל כך.
אני חושבת שלמרות שבוחרים באופטמיות, שזה כמובן נפלא, זה לא אומר להתכחש לכל הרגשות האחרים.
בקיצור, שום דבר כנראה אינו שחור לבן, ולפני כל צעד שלנו אנחנו צריכים להניח לבנה עליה נוכל לדרוך, משימה לא פשוטה לעיתים.
אני מחזקת אותך ומברכת אותך להמשך מאמציך הכנים.
קודם כל, את ראויה להערכה על הרצון , על ההתעקשות ועל הבחירה הלא טריואלית. לבחור באופטמיות זו בחירה אמיצה.
אבל, תמיד ההרגלים חזקים הם מושכים בחזרה, לא צריך להבהל, אפשר לקבל נפילות, מעידות ולהמשיך.
על אותו משקל שלא להרוס דיטאה שלמה אם זללתי ערב אחד.
ואצל הרופאה , כנראה שהיא נגעה באותה נקודה של קושי, אתה את נאבקת כל כך.
אני חושבת שלמרות שבוחרים באופטמיות, שזה כמובן נפלא, זה לא אומר להתכחש לכל הרגשות האחרים.
בקיצור, שום דבר כנראה אינו שחור לבן, ולפני כל צעד שלנו אנחנו צריכים להניח לבנה עליה נוכל לדרוך, משימה לא פשוטה לעיתים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
איך שומרים על אופטימיות
היום הייתי אצל רואת עור
מה זה רואת עור?
ברגע הראשון חשבתי שזה איזה מקצוע טיפולי-הוליסטי או משו כזה, שמאבחנים את האדם דרך העור (כמו שיש אבחנה דרך הציפורניים, דרך האישונים וכו'). אבל לא שמעתי על דבר כזה.
אז חשבתי אולי בעצם התכוונת לכתוב 'רופאת עור' - אבל זה נשמע מפליא, כי לא שמעתי על רופאי עור שמקשרים מחלות עור לבעיות רגשיות. (ואם כן, אז כל הכבוד לרופאה שלך)
אז למה באמת התכוונת ב-'רואת עור'?
כשאני חושבת על זה עוד, זה מעניין, כי 'עוֹר' זה משורש ע.ו.ר = עִווֵר. והביטוי 'רואת עור' זה כאילו שני הפכים בביטוי אחד
ואולי באמת התכוונת ל'רופאה', אבל בעצם - לא סתם טעית?
אולי זה מרמז על הנכונות שלך 'לראות' את המקומות ה'עיוורים' שבתוכך?

מה זה רואת עור?
ברגע הראשון חשבתי שזה איזה מקצוע טיפולי-הוליסטי או משו כזה, שמאבחנים את האדם דרך העור (כמו שיש אבחנה דרך הציפורניים, דרך האישונים וכו'). אבל לא שמעתי על דבר כזה.
אז חשבתי אולי בעצם התכוונת לכתוב 'רופאת עור' - אבל זה נשמע מפליא, כי לא שמעתי על רופאי עור שמקשרים מחלות עור לבעיות רגשיות. (ואם כן, אז כל הכבוד לרופאה שלך)
אז למה באמת התכוונת ב-'רואת עור'?
כשאני חושבת על זה עוד, זה מעניין, כי 'עוֹר' זה משורש ע.ו.ר = עִווֵר. והביטוי 'רואת עור' זה כאילו שני הפכים בביטוי אחד

ואולי באמת התכוונת ל'רופאה', אבל בעצם - לא סתם טעית?
אולי זה מרמז על הנכונות שלך 'לראות' את המקומות ה'עיוורים' שבתוכך?

איך שומרים על אופטימיות
כן, זו רופאת עור. ויש כמה מחלות עור שידועות ככאלו שמתפרצות בתקופות לחץ. לא שזה מפחית מההערכה אליה.
יכולה להיות נכונות כזו, לראות עוד
כאילו קצת בא לי להתחזק בלי לחפור, את מבינה? כשאת חופרת את מגלה עוד ועוד דברים
ולפעמים בא פשוט להתעורר אופטימית לשם שינוי מבלי להיות מוטרדת
אני מוכנה אפילו להתחיל ב5 דקות כהתחלה
תודה על החיזוק שלכן
יכולה להיות נכונות כזו, לראות עוד
כאילו קצת בא לי להתחזק בלי לחפור, את מבינה? כשאת חופרת את מגלה עוד ועוד דברים
ולפעמים בא פשוט להתעורר אופטימית לשם שינוי מבלי להיות מוטרדת
אני מוכנה אפילו להתחיל ב5 דקות כהתחלה
תודה על החיזוק שלכן
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
איך שומרים על אופטימיות
אני לא חושבת שיש דבר כזה,להחליט להיות אופטימית ,להיות שמחה וטובת לב , ככה סתם פתאום.
מצטערת אם אני נכנסת לדף הזה שאמור להיות שמח ומלבב עם הדעות המיושנות שלי.
אני יכולה לומר לך שאם אני מרגישה שהגיעו מים עד נפש: אני עיפה, הבית מטונף,הילדים מעצבנים, כולם מטפסים על הזנב שלי ומושכים בכח..
אני חייבת לעשות משהו לטובת עצמי.
אני חייבת לארגן לעצמי מקום קטן שממנו אפשר לראות את האור.
לראות שהעולם יפה, הציפורים מציצות וכ'
איך שאני רואה את זה ,ואולי זה בגלל שהפנמתי את הדימוי שליאת סקיפי מסבירה לפעמים: במטוסים מסבירים מה עליך , בתור אמא לעשות אם המטוס נקלע לבעיה:קודם כל שימי על עצמך את מסכת החמצן, אחר כך על הילדים.
אני יודעת שהתחזוקה שלי היא מקור הכוח לכל מאה הדברים הסובבים אותי.
הטיפול בי כולל ניקוי של עינינים מהעבר, שנחשפים כל אחד בזמנו שלו,בהתמודדות עם הרבה רגשות שלילים שמציפים וצריך להשמיע אותם.כולמר, יש המון בכי לבכות , אחר כך חיוך.
מצטערת אם אני נכנסת לדף הזה שאמור להיות שמח ומלבב עם הדעות המיושנות שלי.
אני יכולה לומר לך שאם אני מרגישה שהגיעו מים עד נפש: אני עיפה, הבית מטונף,הילדים מעצבנים, כולם מטפסים על הזנב שלי ומושכים בכח..
אני חייבת לעשות משהו לטובת עצמי.
אני חייבת לארגן לעצמי מקום קטן שממנו אפשר לראות את האור.
לראות שהעולם יפה, הציפורים מציצות וכ'
איך שאני רואה את זה ,ואולי זה בגלל שהפנמתי את הדימוי שליאת סקיפי מסבירה לפעמים: במטוסים מסבירים מה עליך , בתור אמא לעשות אם המטוס נקלע לבעיה:קודם כל שימי על עצמך את מסכת החמצן, אחר כך על הילדים.
אני יודעת שהתחזוקה שלי היא מקור הכוח לכל מאה הדברים הסובבים אותי.
הטיפול בי כולל ניקוי של עינינים מהעבר, שנחשפים כל אחד בזמנו שלו,בהתמודדות עם הרבה רגשות שלילים שמציפים וצריך להשמיע אותם.כולמר, יש המון בכי לבכות , אחר כך חיוך.
איך שומרים על אופטימיות
הי אילה
נראה שאת יכולה ככה סתם פתאום לארגן מקום שרואים את האור, נכון? זה מבחינתי לבחור באופטימיות
את קודם רוצה לארגן ואז מארגנת
כלומר את מאד אופטימית
את אופטימיתל כי את חושבת שאת יכולה לארגן
ואת אופטימית כי יש לך כוח לארגן לך
ואת אופטימית כי אחרי שאת מארגנת לך טוב לך
זהו
אני לא חושבת שבהכרח זה בכלל בלי בכי. אני פשוט למשל ממש לא במקום של לארגן לי משהו. אין לי את הכוח
נראה שאת יכולה ככה סתם פתאום לארגן מקום שרואים את האור, נכון? זה מבחינתי לבחור באופטימיות
את קודם רוצה לארגן ואז מארגנת
כלומר את מאד אופטימית
את אופטימיתל כי את חושבת שאת יכולה לארגן
ואת אופטימית כי יש לך כוח לארגן לך
ואת אופטימית כי אחרי שאת מארגנת לך טוב לך
זהו
אני לא חושבת שבהכרח זה בכלל בלי בכי. אני פשוט למשל ממש לא במקום של לארגן לי משהו. אין לי את הכוח
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
איך שומרים על אופטימיות
זה בדיוק העינין: בבור התחתית , בביצה של הסחי ,כשנמצאים שם זה ברור שלו היה כוח הכל היה נראה אחרת.
חייבת להכנס מאיפה שהוא אנרגיה כדי להתחיל להתרומם.
אני הבנתי שאני צריכה להתחיל ללמוד .
אני לא שוכחת שהכסף ללמידה שלי בא מהעבודה של הבן זוג שלי שמפרגן לי את זה.אז כסף, זה בעצם מה שאני צריכה.וזמן.
חייבת להכנס מאיפה שהוא אנרגיה כדי להתחיל להתרומם.
אני הבנתי שאני צריכה להתחיל ללמוד .
אני לא שוכחת שהכסף ללמידה שלי בא מהעבודה של הבן זוג שלי שמפרגן לי את זה.אז כסף, זה בעצם מה שאני צריכה.וזמן.
איך שומרים על אופטימיות
אני אומרת: לכי על זה.
זה מאד קשה, אבל בו זמנית זו גם בחירה הרבה יותר קלה ממה שנדמה.
שאלת גם איך, אז מקוה שהתשובה שלא לא תתקבל בעינייך כמעצבנת, אבל:
יש המון דרכים, והכי כדאי בעיני זה להתחיל ולנסות ולמצוא את מה שעובד בשבילך הכי טוב.
בסופו של דבר, אם תתמידי בבחירה באופטימיות, תמצאי שילוב של כמה ניסים שיעבדו בשבילך.
מנסיון אישי - זה לגמרי אפשרי ומומלץ בחום.
זה מאד קשה, אבל בו זמנית זו גם בחירה הרבה יותר קלה ממה שנדמה.
שאלת גם איך, אז מקוה שהתשובה שלא לא תתקבל בעינייך כמעצבנת, אבל:
יש המון דרכים, והכי כדאי בעיני זה להתחיל ולנסות ולמצוא את מה שעובד בשבילך הכי טוב.
בסופו של דבר, אם תתמידי בבחירה באופטימיות, תמצאי שילוב של כמה ניסים שיעבדו בשבילך.
מנסיון אישי - זה לגמרי אפשרי ומומלץ בחום.
איך שומרים על אופטימיות
לא יודעת מה עובד אצלי
קראתי שיש שני סוגי אופטימיות
אופטימיות קיומית- שקשורה לגנטיקה ואוופי וכולי
אופטימיות רגעית- מצברוח שיש לי עכשיו, שקשור להווה
האם אפשר לשנות את זו הקיומית?
שי לב שאני יכולה לשמוח לרגע ואז זה עובר
מה דעתכם?
קראתי שיש שני סוגי אופטימיות
אופטימיות קיומית- שקשורה לגנטיקה ואוופי וכולי
אופטימיות רגעית- מצברוח שיש לי עכשיו, שקשור להווה
האם אפשר לשנות את זו הקיומית?
שי לב שאני יכולה לשמוח לרגע ואז זה עובר
מה דעתכם?
איך שומרים על אופטימיות
אשמח לקבל תמיכה, יש כאן מישהו?
הלכתי לטיפול אתמול . המטפלת אמרה שגם לאופטימיות אפשר לאמן את המוח, שהכל אימון. האם אנחנו רגילים לאמן את המוח כך או אחרת
גמד, האם יש פה גמש שיכול לשנות את שם הדף ל
לשמור על אופטימיות סיעור מוחות
הלכתי לטיפול אתמול . המטפלת אמרה שגם לאופטימיות אפשר לאמן את המוח, שהכל אימון. האם אנחנו רגילים לאמן את המוח כך או אחרת
גמד, האם יש פה גמש שיכול לשנות את שם הדף ל
לשמור על אופטימיות סיעור מוחות