_ניצן,
האם אי פעם עמדת בסיטואציה שבה היא מבקשת לאכול אוכל שהיא יודעת שאת לא היית רוצה שתאכל?_
לא ניצן, אבל הקו שפתחו
ניצן אמ ו-
מיצי החתולה מאוד מוצא חן בעיני ככיוון להתמקד בו בדיון:
שבאמת מדובר בשאלה, מה סגור אצלנו בפנים, ומה לא סגור.
מה נמצא במקום של "לא הייתי נוגעת בזה אפילו בקילשון", ומה נמצא במקום של "אח, זה לא טוב לי אבל זה כל כך טעים..." וכל גווני הביניים.
נגיד, אתמול הוזמנו למסעדה (כן, יש לאיש משפחה מאוד מאוד מזמינה (-: ). אני - בהחלט גם בעקבות הדיון כאן, שחיבר אותי לגמרי לתחושות של הגוף שלי ולנושא של "אני רוצה לאכול רק את מה שמתאים לי ולצאת מהמסעדה עם הרגשה שבעה וטובה בבטן" - הזמנתי את הטריק הידוע שלי, שתי מנות ראשונות. האחת, משהו אלוהי עם חצילים (אני פשוט מתה על חצילים!!!), והשנייה סלט עגבניות תמר עם בצל, כוסברה, ועוד כמה דברים. הגיעה הפוקצ'ה, שנראתה נפלא, ואני בהחלט הגנבתי אליה מבט של "אח, איך אני אוהבת פוקצ'ה"... אבל לא אכלתי. זה מקמח לבן, אני אחר כך ארגיש יציקה בבטן, ולמחרת אהיה חסרת אנרגיה לתפקד. למה לי? אז ויתרתי. הילד, שישב לידי, וכמובן אוהב כל לחם, תבע בתוקף חתיכה ואחר כך תלש פיסה קטנה.
אני רואה הבדל ברור מאוד:
זה לא מפליא שהילדים שלי אף פעם לא הסתכלו על קולה או איזה משקה מוגז אחר. כי אבא שלהם ואני לא נוגעים בזה בשום מקום עוד מלפני שהם נולדו. יש על זה קונצנזוס בבית וזה לא נצפה ברשתית שלנו.
הבכורה גם לא רואה סוכריות, ובמקרים שמכניסים לה אותן לשקית הפתעה (קרה כמה פעמים), היא מתלבטת האם לתת לילד אחר שכן אוהב סוכריות, או שעדיף לזרוק לפח. שוב, יש קונצנזוס מוחלט בבית: זה לא אוכל.
הקטן לא מכיר סוכריות עד כדי כך, שאם הפריט הזה מופיע בכיבוד באיזה מקום, הוא כן בא ושואל מה זה ואם מותר לו לאכול את זה (דברים צבעוניים ממילא חשודים ככימיקלים שהוא אלרגי אליהם), ולפעמים אפילו רוצה לנסות. אבל זה אף פעם לא משהו שהוא מתעקש עליו - למה? כי אני סגורה לחלוטין בפנים שזה פשוט לא אוכל, ובטח שלא בטוח לילד כה אלרגי.
על מה עלולים להיות ויכוחים? על עוגות, על עוגיות, על בייגלה, על אוכל שבו אין תמימות דעים בין ההורים, או שלפחות אחד ההורים חושב עליו "נכון שלא בריא, אבל טעים..." (-:
אז אני מניחה שהבת של ניצן באמת לא צריכה להסתכל על שום דבר שאיננו "אוכל" בעיני ההורים שלה.
כי הם סגורים על זה, בפנים. זה בסדר שיש אנשים אחרים שאוכלים את זה, אבל זה לא נראה מושך או אכיל באמת בעיני ניצן ואישה, אז טבעי שהילדה לא מעוניינת.
ועוד נקודה:
ככל שאוכלים יותר אוכל בריא, טבעי וטרי (אצלי זה גם כולל מבושל), כך באמת אין חשק למזונות המעובדים.
תאמינו לי, זה ממש מורגש בגוף. הגוף פשוט לא רוצה.
זה קורה לי כל יום עד הצהריים, למשל: ללא ספק ארוחת בוקר של פירות ושקדים מדוייקת לגוף שלי. לגמרי. אני שבעה לשעות, ואין לי craving לשום דבר. אפשר לנפנף מולי בכל דבר, ואני לא רוצה. ולא קשה לי לעמוד מול שום פיתוי, כי זה באמת ובתמים לא מפתה אותי.
החוויה הזאת מלמדת אותי, שכאשר אתה אוכל נכון ומדוייק לגוף, כמו הבת של ניצן, אתה באמת ובתמים לא נמשך למה שלא נכון ומדוייק לך עכשיו. ואגב, זה יכול להיות שלא תימשך למנגו כשאתה רוצה מלפפון ועגבניה (-: זה לא חייב להיות שלא תימשך לצ'יפס שמוגש לידך.
(וכשריח הצ'יפס במסעדות, שפעם היה מתאבן בשבילך, הוא היום ריח מגעיל שאתה לא רוצה להיות במקום שמסריח ממנו, גם זה משנה פשוט את הטעם שלך).
(מוכרחה לומר לכן שהדיון מעסיק אותי, מוצא חן בעיני, ואפשר לומר שמחזק אותי מאוד בבירור ביני לבין עצמי מה חשוב לי ומה לא, ומה אני רוצה לעשות למען המטרות שלי. תודה לכולן וחייבת להעיר עוד הערת אגב, שאני כל כך אוהבת דיונים בבאופן שאי אפשר לתאר! הכבוד ההדדי, ההקשבה, כל אחת קוראת, חושבת על מה שהיא קוראת וכותבת, מעבדת את הרעיונות, לוקחת מכאן תובנות, מתקדמת הלאה, ממש אפשר לראות שיש דיון פורה ומפרה שכולנו נצא ממנו חכמות יותר!

)