דווקא טעית בכוונתי

זה לא חייב להיות מורכב כדי להיות
מעולה.
זהו.
_האדם גאון מוזיקלי, ההרמוניות שלו הכי לא פשוטות שיש וגם הליווי שלו ממש לא אומצה דומצה ופשוט,
אפילו שבשיר לילה טוב זה נשמע לא מסובך יחסית._
בדיוק, הוא גאון מוסיקלי, אבל הוא כן יודע לכתוב פשוט כשצריך.
ב"לילה טוב" - יש שם כמה אקורדים מעניינים, אני מודה, אבל כולם מנוגנים פשוט, כל הצלילים ביחד (יד ימין, אני מתכוונת), לא מסובך ולא נעליים.
ואם אני הצלחתי לנגן וללוות את עצמי עם "לילה טוב", אני עם שתי הידיים הימניות שלי שסירבו להיפרד זו מזו ולעשות כל אחת תפקיד אחר - בחיי כל אחת יכולה ...
דרך אגב, בראייה לאחור, אין לי מושג אילו אקורדים אלה בכלל, כי למדתי את השיר מספר התוים שלו. אילו תוים שהיה כתוב שלנגן - ניגנתי. כתוב פה דיאז? שיהיה פה דיאז. מה הפה-דיאז הזה עושה פה? לא יודעת, אבל מה זה משנה? ממילא זה קרוב לסול של האקורד הבא, וגם נשמע טוב, אז מה אכפת לי...
ואני חושבת שפה המפתח.
אני חושבת שמרוב ידע, את נלחצת. "אוי, הוא עושה פה מעבר ממינור למז'ור
וגם הופך את האקורד ומבסס אותו על הטרצה ואז חוזר לנונה ומשם לשוואנצה... יוווו, אני בחיים לא אצליח!!!!!"
חליק. למה לא פשוט לנגן?
הוא הופך, אז הוא הופך. יהופך לו. למה שבתגובה את תהפכי את עורך ותנסי להיות משהו שאת לא?
אם הפה-דיאז של אקורד אחד קרוב לסול של האקורד שאחריו - אז תנגני אותם עם אותה אצבע. פה ואז סול. ואם את מנגנת את זה ככה, איזה יופי,
ואז מגלה שזה תוקע אותך באקורד הבא, אז תרשי לעצמך לעצור ולנסות (לנסות עם האצבעות! לא עם השכל!) איזה איצבוע אחר, שישרת אותך לאורך
שלושה אקורדים. ואם יותר אז בכלל הרווחת. אבל לא חייבים.
וגם תרשי לעצמך הפסקה וארגון-מחדש של האצבעות.
לפי מה שעובד לך, ולא על פי התיאוריה, או על פי ההרמוניה, או על פי מורים פוצים למוסיקה שלא יודעים שום דבר חוץ מאשר להרוג את המוסיקליות של התלמיד, ולא על פי שום דבר אחר.
כי אם יש מישהו שיודע כמה עודף ידע עלול לקלקל את ההנאה שבמוסיקה, זו אני.
כי לאבא שלי היה את זה באופן חמור, תסמונת תלמידי-האקדמיה-למוסיקה-עם-הגישה-הצרה-הקלאסית-והאף-למעלה,
שנים לקח לו להתחיל להעריך את "כוורת" (כי זה לא קלאסי, פחחחח פחחחח פחחחח), ואמא שלי היתה מתפוצצת מאיך הוא והחברים שלו היו יושבים בקונצרט, דרוכים לכל צליל, ובסוף היו יוצאים משם ומכריזים בשביעות רצון תהומית זה באזני זה: "אוי! שמעת את זה? הקלרינט, בתיבה מספר 147, עשה קיקס!"
נו באמת. בשביל זה הלכת לקונצרט, כדי לספור כמה קיקסים עשה הקלרינט.
בעיטה בתחת זה טוב מדי בשבילם, חבורת פוצים.
<שלא לדבר על הקונצרט המזוויע ההוא של תלמידי האקדמיה למוסיקה, שלקחו הרבה יותר מדי שירים יפהפיים של סשה ארגוב, וביצעו אותם, אחד אחרי השני, בטכניקה למופת, בנשימה נכונה, בדיוק מוקפד, ובסגנון קלאסי/אופראי/קוראלי להחריד, שגמר להם את הטעם והבליע להם את המילים, והרסו אותם עד היסוד. בשידור חי. כי אף אחד מאותם מלומדים-משכילים-עלק שקוראים לעצמם מורים לא טרח לספר להם שיש דבר כזה שנקרא Folk music. הו לא, זה נחות מדי. עד היום לא התאוששתי מהטראומה>
(דרך אגב, חברו הטוב של אבא שלי - שגם הוא עבר את המדרסה של האקדמיה - כתב לו (ועליו) סיפור יפהפה בשם "הנער שרצה להגיע להיכל המוסיקה". הסיפור היה כמובן ביוגרפי, עם המון מטפורות מוסיקליות משעשעות, והנה ציטוט:
"הלך הנער אל האקדמיה לומוסיקה, ושם ציפתה לו סכנה חמורה. שכן כפי שכולנו יודעים, "אָ" בלועזית פירושו "לא". מכאן ש"א-קדמיה" פירושו "לא-התקדמות"! וכך היה הנער הולך ונסוג במקום להתקדם...")
<למרבה המזל הוא נהיה בנאדם בהמשך. לא מעט בזכות הילדים שלו, שלא היססו לבעוט לו בתחת. מטאפורית, כמובן>
אני מסתבכת איך לעבור בצורה נכונה מבחינה הרמונית לאקורד הבא (מבחינת איצבוע נכון וקוים וחוקי הרמוניה מסורתית) ואז מתייאשת.
סליחה, אבל כאן את נשמעת לי בדיוק כמו ההורים שמנסים לגדל את הילד שלהם לפי הספר, ולעשות לו סדר יום לפי הספר, ולהרדים ולעורר לפי הספר...
למה לא ללכת אחרי הילד? לעבוד לפי הסימנים והצרכים שלו? או במקרה זה - אחרייך. קחי את האקורדים, תנגני אותם הכי פשוט שאפשר, ואז תעברי מאחד לשני
לפי מה שנוח לך.
למה בכלל לחשוב על איך "צריך" לעשות את זה? תני לאצבעות שלך לקבוע. מה הכי נכון
לך, מתאים
לך, קל
לך כאן-ועכשיו.
@}