האם להגביל אכילת ממתקים

ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ממ* »

_מי שבאמת רוצה להוציא את הזבל הזה מהחיים שלה ושל ילדיה, יכולה. לי נראה (ודאי ככל שהדיון מתפתח) שהרבה חברות פה פשוט לא באמת רוצות.
אני לא רוצה להשתתף בדף שהרבה ממהותו היא לכבס את זה שנותנים לילדים לאכול את זה תוך כדי שקוראים לזה במילים יפות כמו "פשרה" ומכנים גישה אחרת "הגבלה". אין לי מה לתרום ולהתרם מגישה כזו._
  1. קודם כל אני מסכימה עם הגישה שאומרת שדברים הם הרבה יותר אפשריים ממה שנראה לנו, ושיש לשנות את ההמשגה מ"הגבלה" ל"בחירה" למשל.
  2. אני גם מסכימה לכך שהשינוי יבוא מהאמהות, מהמאכילות הראשיות הן של ילדיהן והן של החברים המתארחים. עלינו להקפיד, לעמוד על שלנו בלי בעיה, לא להתבייש לבקש, לדרוש לפעמים, להסביר וכדומה.
  3. לוותר על המחשבה שיש לחשוף בתוך הבית לממתקים בגיל צעיר למען התמודדות עתידית.
אני, אישית, עושה את שלושת אלה:
  1. אני חוגגת את המזון הבריא, וזה לחלוטין מועבר לבת שלי, שנהנית להגיד על אוכל בריא "זה בריא!" שרואה בזה כיף גדול. זה כמו שגיליתי את חדוות ההנבטה.
  2. אני, בלי בעיה, מנחיתה הוראות על כולם, מסבירה וגם מרגישה את ההשפעה החיובית של זה על חברותי ואמהות של חברות של הקטנה.
  3. עד גיל שנתיים וחצי הבת שלי נגעה פעמים ספורות בשוקולד ובכלל לא בכל ג'אנק מסוג שהוא. עד גיל שלוש וחצי העניין היה די פשוט להתמודדות. עכשיו, מעל גיל ארבע, זה ממש ממש לא פשוט.
עכשיו, יש להבין את הסיטואציות המורכבות שכותבות תיארו פה, ולחשוב איך מתמודדים איתן. בעבורי, מורכבות העניין ממש הפתיעה אותי. אני מוצאת עצמי כל יום (!) עסוקה בעניין הממתקים ונאלצת לאמץ מושגים כמו "הגבלה". אשמח למצוא רעיונות להתמודדות. וזה לא רק שאני רוצה חיים ללא ממתקים וסוכר, כמו שכתבתי, אני בעניין הזה מגיל צעיר מאוד, אני מבינה בתזונה והבורות של אנשים אינטיליגנטים (בורות בנובע לתזונה של הילדים שלהם!) פשוט מטריפה אותי.
תלתל_בתוך_תלתל*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 18:15
דף אישי: הדף האישי של תלתל_בתוך_תלתל*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי תלתל_בתוך_תלתל* »

הי טרה רוסה ,

תארי לך שארוחת ארבע היתה על טהרת הכריך (לחם אחיד הכי דוחה שיש) עם שוקולד כנ"ל.
ברגע שאנחנו הגענו (להלן: האמא המוזרה עם הדרישות המוגזמות והבת שלה המסכנה והמקופחת)
התחילו להגיש גם כריכים עם גבינה לבנה.
בחגיגות ימי הולדת ביום שישי בכלל יש שם אורגיית ממתקים שהגבתי עליה בזעזוע כזה שהגננת אמרה לי
"ברוכה הבאה לעולם החטאים של הגן" (וזה אפרופו למה לא גן ..)
אז או קיי, כל הורה מגיש ביום ההולדת כראות עיניו, ואני רוצה להאמין שהילדה הפנימה את הכלל של "אחד זה מספיק"
ולוקחת מעט מכל דבר.
דרך אגב, פירות מגישים רק פעמיים בשבוע בארוחת ארבע, באותה תדירות בה מגישים עוגה.
ואני מקווה לשנות את זה בשנה הבאה (כאמור, אנחנו מצטרפים חדשים).
@}
סלעית*
הצטרפות: 28 יולי 2003, 05:24

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סלעית* »

ילדים יודעים יותר טוב מאיתנו מה הם צריכים
ממש לא. הגוף שלנו, המוח שלנו, עוד לא השיגו את האבולוציה מהבחינה הזאת.
פעם היה מעט מזון מתוק שנותן אנרגיה זמינה, ולכן היה חשוב לאכול ממנו כשיש.
היום הוא מציץ מכל פינה, ואם ניתן להם ללכת אחרי התחושה הטבעית שלהם, רובם יאכלו הרבה יותר מדי ממנו.
אני בטוחה שהילדים השמנים מאוד שרואים בארה"ב הולכים אחרי התחושה הטבעית שלהם. זה לא עוזר כשהמצב הרגיל שלך הוא לא מה שהיה בטבע לפני אלפי שנים.

ותכל'ס מה קורה אצלנו:
לא אוכלים שוקולד עד גיל 3. כמו שלא שותים קפה או יין.
המחשבה על גיל 3 ולא גיל 13, היא שעד הגיל הזה אם הילד לא הולך לגן, זה יחסית פשוט לשמור על הכלל הזה. אחר כך זה הרבה יותר מסובך. מאחר שאני לא רוצה שייווצר מצב שבו לילד יש תחושה שהדשא של השכנים מתוק יותר, אני מעדיפה להיות זו שמאפשרת את השוקולד.
מבחינת ממתקים באופן כללי - כולנו אוכלים קינוח אחד ביום. בד"כ יש עוגה או עוגיות תוצרת בית. אם אין, יש דברים קנויים, גם שוקולד או וופלים בלי שומן טראנס.
ולמי שדיבר על הגבלות - אני מגבילה עוד הרבה דברים: למשל, לא אוכלים בשר פעמיים ביום, למשל לא אוכלים ארוחה "חמה" בבוקר, לא אוכלים יותר מבננה אחת ביום, לא אוכלים יותר משני שזיפים מיובשים (כי זה עושה להם שלשול) וכדומה. כך שאין הרגשה שהכל מותר ורק זה אסור.
טבעי טבעי, המציאות שאנו חיים בה היא לא המצב הטבעי שהגוף שלנו מכוון כלפיו, ואנחנו צריכים לעזור לו.
תגובות הילדים קשורות גם לנטייה טבעית - יש מי שמשתף פעולה בלי בעיה, ויש מי שמחפש ומחפש, אבל רואים את זה גם בדברים שלא קשורים לאוכל, זה עניין של אופי.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_אז בסוגסטיה שלי על עצמי אכלתי רעל.
בקיצור לפני שאני מכניסה משהו לפה אני מברכת אותו שיברך אותי. לא משנה מה זה, ונמנעת מהצהרות (גם אם הן נכונות)._
זה אכן נכון. אבל אני חושבת שאני יכולה לעזור לך בעניין הזה. אנחנו מדי פעם אוכלים רעל ונחשפים לרעל. במים, באויר, במזון וכו' (אני למשל קיבלתי כמויות קרינה אדירות בחיים שלי.) אלא שאם הגוף חזק ובריא, הוא מתגבר על ה"שריטות" הקטנות האלה בקלות, בעוד שאם הגוף חלש ונחבט יום יום, הפצע הופך לכרוני ואז קשה לגוף התגבר גם על כמויות קטנות של רעל. אז לא צריך סוגסטיות, ברכות ושכנועים, צריך להיות שלמה עם מה שאת עושה. גם אני, כשאני אוכלת פיצה, אני מרגישה שאני בכל זאת נותנת לעצמי משהו. נחמה, חום.. אם הייתי חושבת שזה אך ורק רע, הייתי מרגישה כמוך. אני אומרת - קחי את מה שאת צריכה מזה, וסמכי על הגוף הבריא שלך שינקה את השאר. טיפת דבש ברוטב לסלט זה ממש לא סוף העולם. חבל לעשות את זה לעצמך (גם טכנית התעסקות בכאלה פרטים, וגם רגשית.) אם כבר אכלת משהו שאת חושבת שהוא רעל, האשמה כנראה תהרוג אותך הרבה יותר מהר מהרעל. אז שמחי ואל תלקי את עצמך. (())

לא קל להסביר לילד שהעולם לא כולו טוב
מאד קל. העולם לא כולו טוב. הנה.
הרבה יותר קשה להסביר לילד שהעולם לא כולו טוב אחרי שעוסקים כמה שנים בלשכנע אותו שהעולם מושלם ונפלא.
אני מאלה שמאד מגוננות על הילדה מהעולם הלקחני. משתדלת לשמור ככל האפשר על הטבע האנושי שלה למול כוחות השוק וכוחות התרבות. אבל אני ממש לא מסתירה ממנה שאנשים טועים, ושאנשים פגועים, ושאנשים לפעמים פוגעים. אני לא יושבת לעשות לה שיעורי זהירות בעולם, אבל אני ממש לא אתבייש להגיד "עצוב לי שההורים האלה לא מודעים לכך שמה שהם נותנים לילד החמוד לאכול ממש לא מזין עבורו."

כמו שכתבתי פה למעלה - מזין זה גם את הנפש. ולכן אני חוזרת ואומרת שקשה לעזור לגדולים (כמוני) כי הדברים שאין בהם ולא כלום להזין את הגוף, כבר מזינים את נפשנו. אפשר, לעומת זאת, אם עושים זאת מספיק מוקדם, שהנפש תוזן, תהיה עטופה ונאהבת עד מאד, מקציצות גזר חיות. האמינו.

בדרך כלל מי שבטוח כל כך בצדקת דרכו (ואני בהחלט חושבת שדרכך מצוינת ומאחלת לך שתצליחו להתמיד בה), לא מאבד את שלוותו כל כך מהר.
זה ביטוי לתפישת עולמך בלבד. ולכל כלל יש יוצאים מן הכלל. ככלי דיוני זה לא ממש לעניין.
אם מעניינות אותך הסיבות הענייניות לזה ש(מעט) יצאתי משלוותי אז הן:
  1. שאם מי שלא רוצה ממתקים עדיין תבוסתנית בקשר לזה, זה עושה לי את החיים ליותר קשים בבחירות שלי. (צינית עד לעצם)
  2. שקמתי בחמש בבוקר וכולי הייתי תזזיתית באופן כללי. לא הייתי שלווה אתמול בלי קשר לדף הזה, הוא רק עזר לזה להתבטא קצת. וטוב שכך.
  3. עצוב לי וקשה לי כשאנשים חושבים שלא מגיעים להם דברים שהם רוצים. (אני לא מדברת על מי שרוצה באופן מושכל ומבין לאכול ממתקים. פה, שיהיה לבריאות. כשחסר ידע, כשחסרה אהבה עצמית, אני נהיית קצת עצובה. :-()
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

קראתי את רוב הדיון.
באופן כללי מסכימה עם ניצן. אעפ"י שאצלנו אוכלים שוקולד (זה הממתק היחיד שיש בבית). הוא לא נמצא במגירה פתוחה, אבל אם מבקשים אני נותנת 2 קוביות. בחוץ הרבה יותר קשה, בעיקר אצל סבא סבתא. אבל גם כאן אני מצליחה לשמור עליהם שיבחרו אחד שניים מבין הקינוחים. לפעמים קונים גלידה בחוץ.
אני לא רואה אותנו נפגשים ללא קשר לאוכל.

דבר אחד, שחשוב לי הוא לא להסתיר מהם. כלומר אם אני אוכלת שוקולד, אני לא מוצאת סיבה למנוע מהם. ההסתרה/שקר/החבאה....גרועים בעייני מהאכילה עצמה. אני מאמינה שילדים למדים מחיקוי, אז למה אוכל זה לא כך? בזמנים שאני מוטרפת על שוקולד ועוגיות אז גם הם כך.

הגבלות על אוכל הן כמו הגבלות אחרות בעייני - טלוויזיה, מחשב.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

"הדבר האמיתי" זה הדבר שאותו רוצים: שוקולד. אין עליו. אולי הילדה שלך עוד התנסתה בזה. כשיש שוקולד בשטח אף תמר לא יכול לו.
ממש לא.
יש אנשים ש"מכורים" לשוקולד, ויש כאלה שלא. ממש ככה.
במקרים רבים, התברר שאנשים שנמשכים בטירוף לשוקולד למעשה אלרגים לשוקולד. הסיבה למשיכה המטורפת היא, שכאשר הם אוכלים את השוקולד, חסר בו מרכיב (מולקולה חסרה? לא זוכרת את ההסבר הכימי) שהגוף שלהם זקוק לו. הואיל והמרכיב חסר, הגוף כל הזמן מלא "כמיהה" למלא את החסר, ולכן נמשך לאכול עוד שוקולד. אבל השוקולד תמיד חסר! זה כמו כלב שרודף אחרי הזנב. אי אפשר להשביע את התאווה לשוקולד כל עוד אתה רגיש לו, כי המרכיב המולקולרי תמיד חסר!
אני מהמכורים לשוקולד. עזר: שינוי תזונה מאסיבי שביטל תוך שלושה ימים את התשוקה לשוקולד; תזונה בריאה; המנעות מוחלטת משוקולד חלב (שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו ויותר - לא ממכר, אותי).
בעלי ובתי הם מאלה שמסוגלים לנגוס בקוביית שוקולד קטנה, ולהשאיר את החצי השני ל"אחר כך" 0-:

אני חושבת שזה שאני אוכלת לחם זה נורא. זה לא חביב או משעשע או מצחיק או מענג או מרגיע. זה רק רע. זה לא מזין אותי בכלל. אני מתייחסת לזה כמו שהייתי מתייחסת אילו הייתי מעשנת בנוכחותה:
וואללה. גם אני. מכורה ללחם, ופשוט אסור לי לגעת בזה.
בכלל אני מתחברת למה שאת כותבת פה ניצן (לא מפליא, לאור מה שכתבתי ב עקרון הרצף באמנות של ילדים (-: ).

אני גידלתי שני ילדים אלרגיים. אלרגיים ברמה של לשלשל דם.
לכן, אין אפס: התרגלתי מאז שהבכורה שלי היתה בת חצי שנה להגביל. חד משמעית. כן, אסור היה לתת לה עגבניית שרי אורגנית, כי היא שלשלה דם מעגבניות.
מה ששמתי לב אליו בתהליך החינוך של המשפחה, זו הלהיטות של כולם להאכיל את ילדי (וילדים אחרים) בג'אנק.
אני פשוט לא הבנתי מה כל כך חשוב ודחוף להתאמץ ולהשתדל מאוד מאוד כדי לתת לילדים ג'אנק. דברים שהם לא הכירו בכלל, שמתי לב שהם נורא נורא רצו לתת להם. בשביל מה זה טוב? כאילו שבלי זה, חייהם סובלים מחסר אטומי. לא מבינה מה רע לעבור את החיים בלי ביסלי. מה, זה אב-מזון?
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני פשוט לא הבנתי מה כל כך חשוב ודחוף להתאמץ ולהשתדל מאוד מאוד כדי לתת לילדים ג'אנק. דברים שהם לא הכירו בכלל, שמתי לב שהם נורא נורא רצו לתת להם. בשביל מה זה טוב? כאילו שבלי זה, חייהם סובלים מחסר אטומי. לא מבינה מה רע לעבור את החיים בלי ביסלי. מה, זה אב-מזון?
:-0 נכון! גם אני לא מבינה את החיפזון: יופי היא כבר מספיק גדולה כדי לאכול במבה ולשתות קולה (תפסתי פעם את אמא של בעלי-דאז עם כוס קולה חצי סנטימטר מהפה של הבת שלי שהיתה אז בת, נדמה לי משהו כמו שנה וחצי. הרגשתי - ויש להניח שגם הגבתי - כאילו היא נותנת לה סיגריה).

ההסתרה/שקר/החבאה....גרועים בעייני מהאכילה עצמה. אני נוטה להסכים. לכן אני מעדיפה להיות צעד אחד (או כמה צעדים) לפני הילדים שלי בתהליך הזה.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם מישהי אחת מכל האמהות ל"ילדים גדולים" יכולה להגיד בלב שלם שבגיל שנתיים הילד שלה לא ידע מה זו סוכריה, לא שמע בחיים את המילה שוקולד, ומבחינתו גלידה זה בננה קפואה בבלנדר?
כן, אני (-:
אגב, נדמה לי שאף אחד מהילדים שלי לא אכל מעולם סוכריה (כמעט 11, כמעט 6).
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני מסכימה מאד, במיוחד במיוחד עם עניין הרצון הבלתי נשלט של אנשים מסויימים להביע אהבה על ידי מתן חפצים או האכלה בזבל. ואני אומרת - מה רע בפשוט לאהוב אותה? למה צריך למכר אותה על הדרך?
יותר מדי unschooling בשבילם ;-)

מה שמזכיר לי. לעניין הקצוות והאיזון וההגבלות וזה...
אם בקצה אחד יש ילדים משוללי כל רסן והורות מזניחה או גרוע מזה הורות שמעודדת אכילת רק ג'אנק כל יום כל היום, ובקיצוניות אחרת הורות שסוגרת את הילדים בחדר ומלקה אותם עשר מלקות אם הם רק חושבים על סוכריה, אז יש הרבה מקום באמצע.

אני חושבת שהגישה שאני חיה לפיה (אולי לא מוצגת טוב, אולי לא עוברת טוב, אני לא יודעת) היא גישה מאד מאוזנת וממש לא כופה.
אלא אם לא לקנות ממתקים (הביתה ובכלל) זה כפייה, אלא אם לענות לאמא ששואלת אותי אם זה בסדר לתת לילדה במבה 'לא' זה כפייה, אלא אם לתת אוכל מקיף, בריא, מזין, מלא, שלם, חי, טעיייים(!!!) זו כפייה.

בעיניי לתת סוכריה לילד שלא יודע מה המחיר הגופני והנפשי של התמכרות מסוג זה זו כפייה הרבה יותר גרועה. מצטערת.
לכן אני מעזה להקביל את זה להרואין. אפילו שזה לא קורה מתחת לבית שלכן ובכל מכולת, זה קורה, ולכן להגיד 'זה לא רלבנטי כי זה לא חלק מהמציאות שלי' זה לא רלבנטי לטענה הכללית. אם הייתן גרות בשכונה מוכת סמים? גם אז הייתן אומרות 'אני לא יכולה להגביל'? אי אפשר לטאטא את זה מתחת לשטיח. זה שיש לכם פושרים של סוכר מזוקק בכל פיצוציה לא אומר שצריך לקנות את זה, זה שיש משתמשים סביבכם לא אומר שנותנים לילד לשחק עם מחטים. אני שוב אומרת - אני מכורה בעצמי. מכורה. אני לא חושבת שמי שמכור הוא לא בסדר. אני חושבת שמי שיודע שזו התמכרות, יודע את נזקיה, ובוחר למכר ילדים, הוא לא בסדר.

זה קשור אך ורק בהבנה של הסם הזה (סוכר מולבן ומזוקק, לא כל סוכר!) שחומרי ההלבנה שבו (ובקמח לבן) נקשרים לרצפטורים של סרוטונין במוח ועושים לו good time. כבר לא חסרים מחקרים ועדויות כמה שהדבר הזה מזיק ומסוכן. השמנה, סוכרת, מחלות לב, בעיות שיניים, זיהומים פטרייתיים, תקצר היריעה. אבל משום מה מאד קל להמשיך להכחיש את הקשרים האלה. לא, בסקין, מבסקין-רובינס, המוצר עם תכולת הסוכר הגבוהה ביותר באמריקה, מת מהתקף לב בגיל 54 לא כי הוא אכל גלידה כל יום... (קל לגגל את שלוש העובדות האלה, שלושתן גם אנקדוטאליות :-P)

משום מה קל לתת את זה דווקא לילדים. לי, זה מוזר.

Big Sugar משחק מילים על Big Oil, Big Tobacco...
שני סרטים שמצאתי עכשיו, קצת משעשעים בדרמטיות יתר. אבל עדיין מעניינים.
מדברת גם על הבטים מוסריים (התפקיד של הסוכר בעבדות) גם על היבטים כלכליים (תעשיית הסוכר ואינטרסים להתמכרות ילדים, זה שקולה יותר זולה ממים...) גם על הבטים בריאותיים (מן הסתם...) ועוד.
ממש לא חותמת על כל מילה שם, אבל זה יכול לעזור לגבש דיעה.

אהבתי את מה שאמרה שם מישהי על זה שסוכר בכמות קטנה הוא ממש לא רעל. הבעיה היא שצורכים את זה בכמויות אדירות בכל מוצר שמכניסים לפה.

הסוכר כסם
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

אשמח לשמוע יותר בפרוט איך מסתדרים בארוחות משפחתיות? איך מצליחים להימנע מממתקים כשיש אחיינים ונכדים אחרים שרגילים ומצפים וגם הוריהם סבורים שאין בכך כל רע?
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

ההסתרה/שקר/החבאה....גרועים בעייני מהאכילה עצמה. אני נוטה להסכים. לכן אני מעדיפה להיות צעד אחד (או כמה צעדים) לפני הילדים שלי בתהליך הזה.
שמחה שאת מסכימה איתי :-) , אבל לא הבנתי, מה זאת אומרת צעד אחד לפני הילדים?
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

תפסתי פעם את אמא של בעלי-דאז עם כוס קולה חצי סנטימטר מהפה של הבת שלי שהיתה אז בת, נדמה לי משהו כמו שנה וחצי. הרגשתי - ויש להניח שגם הגבתי - כאילו היא נותנת לה סיגריה).
וואו! את זה עוד לא ניסו עלי!
הילדים שלי מעולם מעולם מעולם לא טעמו קולה. או משהו דומה לזה. מעולם. בשביל מה? אני מלמדת חברות, שהקולה היא ממש חומר מצויין לניקוי אסלות. מי שותה חומר לניקוי אסלות S-: ?
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך מצליחים להימנע מממתקים כשיש אחיינים ונכדים אחרים שרגילים ומצפים וגם הוריהם סבורים שאין בכך כל רע?
אני אומרת משהו שדומה למה שניצן אומרת: שאני לא מתערבת במה שאחרים נותנים לילדים שלהם לאכול, אבל אנחנו לא אוכלים דברים כאלה. פעם גם הילד שלי רצה ביצת קינדר. אמרתי שאני מרשה לו לקבל את ההפתעה, אבל השוקולד - לפח.
אנחנו מדברים על אוכל שטוב לגוף ואוכל שלא טוב לגוף, או אפילו גורם נזק.
פעם הם קיבלו שקית הפתעה ביומולדת עם סוכריות, והיה לנו דיון מה לעשות בהן. הם חשבו אולי לתת לילד אחר שכן אוכל סוכריות, אבל העלינו את הבעיה, שלא נעים לתת לילד אחר משהו שלדעתנו ראוי רק לפח... (ולא לקומפוסט). לדעתי, בסוף חסנו על המקבל הפוטנציאלי ועל השיניים שלו/ה וזרקנו הכל לפח הזבל...
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

האם מישהי אחת מכל האמהות ל"ילדים גדולים" יכולה להגיד בלב שלם שבגיל שנתיים הילד שלה לא ידע מה זו סוכריה, לא שמע בחיים את המילה שוקולד, ומבחינתו גלידה זה בננה קפואה בבלנדר?

אצלנו. עד גיל שנתיים וחצי...אז הגענו לאמריקה...

היום הילד מכיר, אבל יודע סוכריות ומסטיקים לא אוכלים, ובכלל אנחנו לא קונים ממתקים. גם אני עושה את ההבחנה בין משהו שאפשר לאכול טכנית (להכניס לפה וללעוס), לבין אוכל שהוא באמת מזין.

אני לא מבינה למה אני דריכה להסביר להורים למה אני נותנת מוצרי חלב לילדים. לדעתי הם צריכי להסביר לי למה כן לתת (אבל הם בעצמם לא יודעים).
קשה מאד לאכול בריא בחברה שלנו. <נאנחת>
אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אוי, סליחה, כתבתי בצופן. אני לגמרי הבנתי מה רציתי להגיד... ;-) עכשיו בעברית: התחלתי מנקודה שבה הילדים לא אוכלים לגמרי בריא, וגם אני לא. אני עושה תהליך, והתהליך הוא קודם כל שלי (זה קודם כל במובן המילולי, בציר הזמן, לא במובן של "בעיקר"). אם יש משהו שאני לא מעוניינת שהם יאכלו, אני עובדת קודם כל על להפסיק לאכול אותו בעצמי, ואז על לא להכניס אותו הביתה. ואז אני לא שמה את עצמי במצב של לאכול ממתקים בסתר אחרי שהילדים הלכו לישון, כי זה לא מצב שאני רוצה להיות בו (טוב, אני לא אגיד שזה אף פעם לא קורה, אבל אני שואפת שלא).
בשמת: כן, נכון שזה זוועה?
עד גיל מסויים הבת שלי לא שתתה כלום חוץ ממים, ולפעמים מיץ גזר שהיא אהבה. היום היא שותה רק מים, גם לא מיץ סחוט משום סוג. לא כי אני מונעת ממנה, לא כי היא יודעת שזה לא בריא (טוב, היא יודעת, אבל) אלא כי היא לא אוהבת. כי היא באמת מרגישה שמים הכי טעימים לה. הבן, לעומת זאת, כבר גדל בשני בתים שונים, ובבית השני (ההוא... האחר...) נתנו לו לשתות באופן די קבוע (איזה אייקון נראה הכי מזועזע ומבוהל?) דיאט ספרייט. בגיל שנתיים. גם הוא שותה בעיקר מים, אבל ישתה גם מיץ וגם משקאות מוגזים אם יהיו. אני מספרת את כל זה בתור דוגמה למקרה שבו לאי-חשיפה בגיל צעיר, כל עוד יש לי שליטה, יש ערך בגיל יותר מבוגר. עכשיו קדימה, תנו לי בחכי-חכי-שהבת-שלך-תהיה-בת-שמונה-עשרה (היא בת שבע). תאמינו לי, מחכה-מחכה. אבל אם מחר בבוקר היא תתחיל לשתות וודקה אשכוליות, יהיו לה שבע שנים חשובות של מים, ואני חיה עם זה טוב. :-)
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

אוי, סליחה, כתבתי בצופן. אני לגמרי הבנתי מה רציתי להגיד...
עכשיו הבנתי שהבנתי אותך :-) רק לא הייתי בטוחה.
גם אני עובדת על עצמי (כמות העוגיות שהייתי מכינה פחתה משמעותית).

אני אומרת משהו שדומה למה שניצן אומרת: שאני לא מתערבת במה שאחרים נותנים לילדים שלהם לאכול
הבעיה אצל הסבים, שהדברים מונחים על השולחן, אין שלי שלך.
מה שעזר אצלי, אוכלים את הגלידה לפני האוכל ולא כהתניה לארוחה מזינה. זה מפחית בעייני את הלחץ.
גם אני משתמשת הרבה במילה "מזין".

גם אצלנו עד גיל שנתיים וקצת. מודה שעם הקטנה קשה יותר.
עד היום לא טעמו סוכריה מהי או מסטיק.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי חגית_ל* »

אצלנו הבכורה הכירה במבה רק בגיל 4.5 הודות לשכנים ומשפחה. ולאט-לאט ניכנסה למסלול הממתקים הידועים.
השנייה כבר בגיל 3 בערך הכירה ממתקים מהבכורה (הבדל של 6 שנים), והשלישית - הלוואי שאני אצליח להחזיק אותה עד שנתיים וחצי בלי!
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי חגית_ל* »

לפחות מחר יום הולדת שנה ועוד לא מכירה.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

הבעיה אצל הסבים, שהדברים מונחים על השולחן, אין שלי שלך.
כן, התכוונתי שההורים האחרים בסביבה לא אוסרים. אצלי הילדים שואלים אם את זה אפשר או אי אפשר.

במסעדה עם הסבים, הם משכנעים את הקטן להזמין מיץ, והוא מזמין מיץ תפוזים (פריגת סחוט טרי או משהו כזה, לא תערובת הכימיקלים שמתחזה למיץ תפוזים, אבל מבחינתי גם זה מוצר שאני לא נוגעת בו: מיץ תפוזים שהרתיחו אותו ומי יודע מה עוד עשו לו? בשביל מה זה טוב?). שמח מאוד כשזה מגיע. ואז מה קורה? הוא לוגם מזה קצת. בכמות של כף בערך. לפעמים אפילו שתי כפות.
אחר כך, בהמשך, הוא צמא. ואז הוא מבקש מים, שותה רק מים ולא נוגע במיץ...
כלומר, המיץ אצלו הוא מין ממתק בעל משמעות סמלית. לא משהו ששותים כשצמאים...
(אה, איך זה שאני לא מונעת את זה מלכתחילה? כי הסבים הם לא מהצד שלי, והעזר שכנגד בצד של המיץ...).
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי שלולית_י* »

נראה לי שיש פה תקשורת בשני תדרים שונים.
כי ניצן נמצאת בעולם אחד, בטוח בעצמו מאד, ורוב האמהות בדף נמצאות במקום שמשלב תזונה בריאה וגם ממתקים, כמוני.

אני מאד מבינה את הביטחון של ניצן בעמידה מול הסובבים אותה, כי היא משוכנעת לחלוטין בצדקת התפריט שלה.
לאמהות פה, אני מניחה, היה קל לחנך ש"לא נוגעים בממתקים" לו גם הן לא היו נוגעות מעולם בממתק.

אתן מכירות אנשים שאוכלים רק כשר?
ילדים דתיים יודעים שאצלם בבית אין X, וגם אם הם יראו את מה שאסור אצל חברים, לא יעלו על דעתם לאכול.
למעשה, גם כשיציעו להם מזון לא מוכר הם לרוב ישאלו את המארחים אם זה כשר, לפני שיטעמו.
זה בולט במיוחד בחו"ל, שם החברים הם גויים ממש, וברור לילד שהאוכל אצלם לא מתאים, נקודה.
אז אם אפשר עם כשרות, אפשר גם עם מתוק.
בטוח.

ולמרות זאת, אני לא שייכת לחבורה הזוהרת של ניצן, מירב, בשמת, ושאר קדוש עליון.
אני אוהבת מתוק ואוהבת ממתקים. לא משנה מאיזו סיבה, זה המצב כרגע.
אני כן משתדלת למתן את התכיפות, ולהתפשר על המלחמות.

כלומר:
מכיוון שבניגוד לדוגמה של אוכל כשר, בממתקים אני לא מציבה דוגמה של "סוכר = איסור מוחלט", אז אני לא יכולה לדרוש מהבנות שלי התנהגות אחרת.
אני כן מנסה להמעיט: כמעט ואין בבית, רוב החברות יודעות, הסבתות יודעות להציע פחות (לא להציע בכלל? -אי אפשר. זו חלק מהסבתאות...)

וגם - אני מנסה להמעיט בנזקיםץ מה שקרוי choose your battle...
למשל: ביקשנו לא לקנות שום דבר עם צבעי מאכל.
יותר קל לאנשים לבחור ממתק בלי צבע מאשר לא לתת לה בכלל. לפחות ככה הפחתתי נזק מסוג אחד. כשזה יטמע היטב אולי נעבור לשלב נוסף.

ובכלל, לאור הזוועות שאני רואה בגינה הציבורית, איזה יופי שהבנות שלי, ובטח של כולן בדף, אוכלות גם פירות, גם צימוקים, גם עוגיות גרנולה, וגם לפעמים איזה ממתק תעשייתי. לא חסרים ילדים שלא נחשפו לאף אחד מהשלושה הראשונים, וכשהם כן - זה כבר בעיניהם עונש.
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

מהמחקרון האישי שלי, כל הילדים שאני מכירה שאין להם בבית ממתקים מבקשים ממתקים בבתים של אחרים ואוכלים כמה שיותר כשהם לא בבית כולל לאכול מעדני חלב או ממתקים מהפח
אז מהמחקרון הקטן שלי (יש לי רק ילדה אחת שאוכלת משהו שהוא לא חלב אם ;-) )-כשילדה שאין לה ממתקים בבית נתקלת בממתקים יחד עם ילדים אחרים שכן יש להם היא אוכלת פחות מהם, כלומר, נמאס לה מהמתוק ראשונה (או היחידה שנימאס לה בכלל).

לדעתי, מכל הסיפורים שלכם פה וממה שראיתי בחיי, זה לא רק קשור לאיך גדלתם וחונכתם- יש פשוט אנשים שאוהבים מתוק יותר ויש כאלה שפחות.
אם כי אני לא מזלזלת בחינוך לאכילה נכונה.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

טוב, כולן משתפות אז למה שאני רק אקרא?
אצלנו התהליך שאני עוברת משתקף במה שיש ובמה שאין בבית. וגם הנסיגות שלי )-:. עכשיו, למשל, אני בתקופה קשה של שתיית נס קפה, שזה אומר שיש חלב (אורגני, אז מה?) בבית, והילדים כל הזמן מבקשים חלב. או גלידות - אני הייתי יכולה להסתפק בפעם בשבוע בקיץ, אפילו פחות... אבל איכשהו זה תמיד יותר. כשחוזרים מהים, בטיול ערב במוצאי שבת (ואנחנו גרים באזור שופע גלידריות משובחות) וכו'. ואין לי סבלנות להכין גלידות נאות, המקפיא מלא פירות קפואים שמחכים לגאולה (אורי יורמן?).

אז מצד אחד, עד גיל שנתיים הילדה לא הכירה ממתקים בכלל. ואז - אני ממש זוכרת מתי, בחנוכה כשהיתה בת שנתיים ושלושה חודשים - הגיעה טונה של ממתקים הביתה. ואני, במקום להעלים את זה ודי, הרגשתי שזה יהיה "לא הוגן" כלפיה... ואפילו כשהיא כבר שכחה עדיין לא זרקתי את זה מהבית. אחר כך נוסד, מן הסתם בגללי, מוסד ה"קינוח", שהיה הרבה פעמים מטבע שוקולד מאותן חבילות של חנוכה... שמקורן, אגב, בסבים מהצד השני. מהצד שלי לא העיזו לתת.
מצד שני, כבר הוכחתי לעצמי שאפשר להיפטר מהרבה מאכלים גרועים: כשהבכורה היתה קטנה ולא אכלה כמעט כלום הייתי קונה לה "גמדים", קורנפלקס, במבה לפעמים (בגלל שאני הייתי מכורה. נגמלתי!). לאט לאט התחלתי לשים לב יותר לרשימת המרכיבים, הבנתי את עניין העיבוד-למוות שעובר הכביכול-מזון למינהו... זאת היתה תקופה קשה, גרנו ברמת אביב ואת הקניות עשינו בסופרמרקטים ולא בשוק כמו קודם, מזון אורגני עוד לא נראה לנו כמו אפשרות מעשית...
אבל עובדה, הדברים האלה כבר לא נכנסים אלינו הביתה. גם לא ממתקים. ובכל זאת, אני רחוקה מאוד ממזון מזין בלבד. אם כי, במפגשים עם כמה מנשות באופן וילדיהן גיליתי להפתעתי שאני נחשבת קיצונית! אני, שלא מסוגלת להכין רסק ירוק (-:

אצל ילדים אחרים אין הגבלות. והחברה הכי טובה של הבכורה אוכלת ג'אנק כל הזמן. והיא שכנה, הן שורצות זו אצל זו כמעט יום יום. אבל הילדה שלי לפחות מודעת לזה שזה לא בריא ויודעת לומר מה אכלה וכמה...
וכשהתחילה דרישה שלה לממתקים הגענו לסיכום: יום ראשון ויום שישי הם ימים שמותר לבחור ממתק אחד. מתישהו גיליתי שזה אומר שהיא אוכלת לפעמים סוכרייה על מקל והבהרתי (לאבא שלה ולה) שזה ממש מזיק ואני מאוד מבקשת שזה - לא. ואכן, הפסיקו. לפעמים היא מבקשת שוקו ולחמנייה, עכשיו בקיץ קרטיב... והקטן תמיד יבקש ארטיק שוקולד. בכלל, עם ילד שני זה הרבה יותר קשה. מהיום שהכיר שוקולד הוא לחלוטין יודע שזה הדבר הכי טוב שיש. אז רוב הזמן אין בבית. ואם יש אז זה מריר 70% איכותי (יחסית). וכן, לפעמים אני אוכלת מאחורי גבם בלילה. עכשיו למשל אני הולכת לקחת לי קובייה. מגיע לי! באמת, אני, שעד לא מזמן הייתי מחסלת חפיסות שלמות של שוקולד חלב "לינט", מסתפקת היום בחפיסת שוקולד מריר שאני מושכת על פני כמה ימים וקונה רק פעם ב...
אני גם יודעת שעוד יהיו תקופות טובות יותר. בריאות יותר. זה לא מסלול ישר. זה בכלל לא מסלול...
יצא לי ארוך ומבולבל. לא נורא.
מירב_ב*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

מונולוג:
בהזדמנות אספר בהרחבה על התהליכים שעברתי מלידה כמעט ועד היום בכל הנוגע למזון בכלל ולממתקים בפרט.
בינתיים חשוב לי לספר כי שנים רבות התמודדתי עם השתוקקויות למאכלים מזיקים, עם תפיסת גוף לא חיובית, עם פירוק היצמדויות רגשיות למזונות מסוימים, עם ערעור הנחות יסוד תזונתיות "מולדות" כמעט ועם שבירת אמונות ומיתוסים שגדלתי וחונכתי על ברכיהם בכל הנוגע למזון. במילים אחרות אפשר לומר שעברתי, ועדיין עוברת במובנים מסוימים, תהליך חיפוש דינאמי, שמבוסס מצד אחד על מחקר עיוני ומצד שני על ניסוי עצמי. (ותודה לניסוח הנפלא של צל הימים מדיון בדף הבית של אורי יורמן).

היום אני במקום אחר לגמרי.
נגמלתי.
אין התמכרויות.
המזון הוא מזון.
הוא מספק את הצרכים הפיזיים של הגוף.
יש גם מימדים רגשיים במזון עבורי, אבל הם שונים, טבעיים וטהורים.
יש משיכה, ערגה, הנאה, אהבה, יצירתיות ותשוקה.
אבל ההשתוקקות היא למזון מזין, טעים, מגוון וחיוני (=וזאת מילה נהדרת שאני מאוד אוהבת!).
מזון שגדל על העצים, על האדמה.
מזון חי שקוטפים מהענף ולא מעובד מהמדף.

מזון מעובד קנוי על כל צורותיו לא מושך אותי. הוא כמו כלום בעיניי, אני לא רואה אותו. לפעמים הוא דוחה בעיניי, ואז אני רואה את המלאכותיות והרעילות שבו.

ממתקים הם לא אוכל בעיניי. אני לא קונה ממתקים. אז אין דרישה לקנות ממתקים. בכלל, אצלנו לא קונים אוכל במכולת, אז אין מה לחפש שם.

ועוד דבר - יש כבוד גדול. כבוד לעצמי, כבוד לגופי וכמובן כבוד לסביבה/לאדמה שאני חיה בה.

לתוך העולם התזונתי החדש שבראתי עבורי, נולדה בתי (פחות או יותר...).

כתבה ניצן ואני מסכימה עם כל מילה - זכותו של כל אדם להחליט מה הוא אוכל.
וכך גם לבתי זכות מלאה להחליט מה היא אוכלת.
שאלה ניצן:
"מה קורה בבתים של ילדים שמציעים להם אוכל מזין במקום חלופות זולות מסחריות?"
ואני עונה: אין הגבלה. יש חופש - אפשר לאכול מה שרוצים, כמה שרוצים, מתי שרוצים.

מחוץ לבית העניינים אכן מורכבים יותר.
שם אני מתווכת ומגוננת, כל עוד אני שם. בטח בשנים הרכות.
אני לא מנסה לשלוט על מה שנכנס לפיה, ולכן אני לא מוצאת שאני צריכה לשחרר (=וזאת מילה שחוקה שאני לא אוהבת!). אני בוחרת לקחת אחריות מלאה על מה שנכנס לגופה ומזין אותה.

מה יהיה כשתגדל?
למען האמת, אני לא יודעת.
אני מעדיפה להיות נוכחת כאן ועכשיו, ולא להתעסק בהשערות.
ובכל זאת, אני רוצה להאמין שאני מגדלת ילדה שתשכיל לבחור את הבחירות האישיות שלה מתוך קשת שלמה של אפשרויות, תוך מודעות הולכת וגדלה שנבנית כבר מהיום.
ואם תבחר לאכול מזונות שאני חווה אותם כלא חיוניים עבורה, בבקשה. אלה הן כבר הבחירות שלה. החיים שלה.
אני אהיה שמחה ושלווה על כך שהענקתי לה התחלה נהדרת – בשנים הראשונות והחשובות של הגדילה ושל בניית הגוף, באופן הכי טוב שיש בידיי לתת.
_

לפעמים עולה הטענה כי לילדה מגיעה הזכות להיות כמו שאר הילדים ולאכול כמותם. ואני חושבת, שלילדה מגיעה הזכות להיות שונה.
אגב הטענה הזו יכולה להיות רלוונטית להמון בחירות בחיים - חינוך ביתי, למשל, צפייה בטלוויזיה ועוד.
_

אני לא מרגישה שיכולה לכפות את אורחות תזונתי על שאר המשפחה, וזה גם לא יעזור, כי אין שום מוכנות ונכונות לעניין, מבחינתם, די בכך שיש מנה צמחונית, וזו כבר השתדלות לא קטנה עבורם.
אשמח לשמוע יותר בפרוט איך מסתדרים בארוחות משפחתיות? איך מצליחים להימנע מממתקים כשיש אחיינים ונכדים אחרים שרגילים ומצפים וגם הוריהם סבורים שאין בכך כל רע?
אשמח להרחיב בנושא מחר, ולשתף איך זה אצלנו באופן מעשי. @}

ועוד מילה קטנה בענייני סוכר והתמכרות - למי שמחפשת חומר עיוני בנושא - ממליצה בחום על המאמר Library]סוכר עם כל דבר Article1[/po].asp?cat=55&a id=103 של אורי מאיר-צ'יזיק.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

איזה דף מעולה!
עוסקת בנושא די הרבה. בעיקר נוכח שביתת האכילה של הבת.
הקטנה מאוד אוהבת ירקות חיים ובשל בעית עור ועודף חום הומלץ בחום על ידי האקופנטוריסטית שלנו להפסיק עם החיים ולעבור (לפי מיטב הרפואה הסינית) למבושלים, לצמצם את מגוון הפירות שהקטנה אוכלת רק למותרים ועוד כל מיני דברים שהשאירו את הבת עם תזונה של ביצים רכות (מינימום בישול, מעט חימום) או חיות, אגוזי קשיו וכמה אגסים... על כל שאר הדברים שהומלצו בתפריט היא מדלגת כי היא ממש לא סובלת (מעדיפה גזר חי על גזר מבושל והומלצו לה בעיקר ירקות כתומים מבושלים). גם ככה יש לה עניין עם אוכל והעדפה בולטת למזון חי ולא מעובד, כל דבר צריך להבדק ואם יש נקודות, גבישים, פסים או משהו היא כמובן מנפה את זה ישירות לצלחת של החתולים.
ממתקים הם כמובן מחוץ לתחום. היא גם לא אוהבת. מציעים לה עוגה או עוגיה, לפעמים היא תקבל (אני לא אוסרת עליה) ואו שתתן לי "אמא תשמרי" ולא תחזור לזה או שלא תיקח כלל. זה "פירורים" מדי בשבילה או "חום" מדי או "לבן" מדי או מה שזה לא יהיה שמפעיל לה את המנגנונים של הרגישות יתר שלה. יותר טוב ככה.
אנחנו לא מכניסים את האויב הביתה אבל היא פוגשת אותו בחוץ. אם היא רוצה גלידה (היא דווקא חובבת הז'אנר הזה) אנחנו הולכים פעם בכמה זמן לגלידריה טובה טריה וביתית שם היא אוכלת שלוש כפיות ומספיק לה לחלוטין.
אין לנו סוכריות בבית וגם אני הייתי סבורה שהיא לא תדע מה זה אבל יום אחד היא באה, הצביעה על ציור ואמרה "סוכריה על מקל!" וכמובן שזו היתה אשמת הזחל הרעב... יש לה גם סבתא שסבורה שטופי זה פסגת הקולינריה וכך היא למדה שאת הצבעונים האלו שמקבלים עם החשבון במסעדה (למה? למה?) אוכלים ולא רק בונים מהם מגדלים.
בשבוע שעבר היינו אצל הוטרינר שלנו, מרפאה חביבה, אנשים חביבים אבל מה, סלסלה של סוכריות על השולחן לכל דורש ואז הקטנה שואלת "אמא מה זה? זה עושה כואב בשיניים?" עניתי לה שאלו סוכריות שאנחנו לא אוכלים (היא יודעת מה זה אבל תמיד רוצה לשמוע ממני) "כשאני אהיה גדולה אני אוכל?" שאלה הקטנה "כשתהיי גדולה, יקירתי" עניתי לה "אני מקווה שתדעי בעצמך מה לא אוכלים" היא כמובן לא ביקשה בכלל, ככה זה נכון להיום (בת שלוש) אין שום ערבויות שככה זה יהיה בעוד כמה שנים. אבל מה אני עושה עם שאר האוכל?
נעמיקי*
הצטרפות: 18 מאי 2008, 14:10

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נעמיקי* »

בהזדמנות אספר בהרחבה על התהליכים שעברתי מלידה כמעט ועד היום בכל הנוגע למזון בכלל ולממתקים בפרט.
אשמח מאוד לשמוע!
חלוקית_נחל*

האם להגביל אכילת ממתקים

טוב, כנראה שהבת שלי אוהבת מתוקים, היא בת שנתיים וקצת, אז הרצאות על מה חיוני ומזין ומה אנחנו לא אוכלים לא ממש מעניינות אותה, היא סקרנית ורוצה להתנסות במיוחד בדברים שאחרים אוכלים ונהנים, וראה זה פלא, זה גם טעים ומתוק...
בענייני הבשר הולך יותר בקלות, היא לא מגלה עניין ולא נמשכת, גם כשמנסה מוציאה החוצה כי לא טעים לה.
הבעיה שלנו היא עם מתוקים וקמח לבן, למרות שאין בבית, כשמגלה בחוץ מבקשת לטעום,
ואז מה - לא נראה לי להכנס לריבים איתה, מה גם שבדרך כלל אני לא יכולה להרחיק משהו שאחרים אוכלים ונהנים ממנו, אנחנו גם מעודדים את הסקרנות שלה, לטעום ולנסות, לא רק באוכל,
אני יכולה להגיע עם קרקרים מיובשים ועוגיות תמרים, פירות טריים ומה לא, במאבק מול הלחם הלבן, הבייגלה והשוקולד אני לא מצליחה לנצח :-(
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מירב, האם אין סתירה בין וכך גם לבתי זכות מלאה להחליט מה היא אוכלת._ לבין _אני בוחרת לקחת אחריות מלאה על מה שנכנס לגופה? או שהיא מחליטה מה היא אוכלת ללא התערבויות שלך, או שאת מתערבת ואז היא כבר אינה המחליטה הבלעדית, לא?
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

וכמובן שזו היתה אשמת הזחל הרעב...
אני זוכרת שכשהקראתי לה את הזחל הרעב דילגתי על כל המאכלים שאינם ראויים מבחינתי.
מתישהו איזו סבתא קראה לה את הכל כמובן בלי לדלג. וזהו. היא כבר היתה משלימה את המילים
שהחסרתי לבד. (-:
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

אני מעדיפה להיות נוכחת כאן ועכשיו, ולא להתעסק בהשערות
משהו שעלה בי בעקבות הקריאה.
הרבה כתבו כאן מה יהיה כשהילדים יגדלו וילכו לבד לכל מיני מקומות, וזה מזכיר לי את זה שאומרים לרשום אותם לגן בגיל צעיר, כדי שהם יתרגלו.

מירב, האם אין סתירה בין וכך גם לבתי זכות מלאה להחליט מה היא אוכלת. לבין אני בוחרת לקחת אחריות מלאה על מה שנכנס לגופה? או שהיא מחליטה מה היא אוכלת ללא התערבויות שלך, או שאת מתערבת ואז היא כבר אינה המחליטה הבלעדית, לא?
לא מירב :-), אבל דעתי היא, שזכותם לבחור מזון מתוך מה שמציעים להם. הזכות הזו היא לא אינסופית. מבחינתי זכותם לאכול מכל מה שיש בבית, ואם אני לא רוצה שהם יוכלו ג'אנק, אז אני דואגת לא לקנות אותו.

פעם נהגנו לקנות קורנפלקס. הרגשתי שהם אוכלים יותר מדי ממנו (בוקר, צהריים ואחה"צ)כל פעם מגדילים את המינון והכמות. ניסיתי להפחית, הסברתי, דיברתי, איימתי שנפסיק לקנות :-(. כלום לא עזר. בסוף בן זוגי (שיחיה) אמר לי, אל תדברי כ"כ הרבה פשוט תפסיקי לקנות בלי איומים בלי אזהרות, בלי הודעות מיותרות.
וכך היה. הלכתי לחנות ולא קניתי. שאלו, אמרתי אולי נקנה בפעם הבאה. כך לאט לאט זה פשוט נשכח. כבר יותר משנה שאין קורנפלקס בבית ובכלל לא זוכרים את זה ולא מבקשים.

לדעתי, מכל הסיפורים שלכם פה וממה שראיתי בחיי, זה לא רק קשור לאיך גדלתם וחונכתם- יש פשוט אנשים שאוהבים מתוק יותר ויש כאלה שפחות. אם כי אני לא מזלזלת בחינוך לאכילה נכונה.
מסכימה עם זה. אנחנו 3 אחים. לאחותי ולי יש חולשה למתוק (שוקולד ושמרים) ואחי ממש לא.
מישהו יודע אל הבדלים בין המינים. כלומר, האם בנות נמשכות יותר לשוקולד ופחמימות ובנים יותר לבשר (גם לבת שלי יש חולשה למתוק ולקמח ולבן פחות).
ממ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ממ* »

_לדעתי, מכל הסיפורים שלכם פה וממה שראיתי בחיי, זה לא רק קשור לאיך גדלתם וחונכתם- יש פשוט אנשים שאוהבים מתוק יותר ויש כאלה שפחות. אם כי אני לא מזלזלת בחינוך לאכילה נכונה.
מסכימה עם זה._
גם אני. הבת שלי פשוט מאוד מאוד אוהבת שוקולד. היא, אגב, נראית לי טיפוס רזה. לא אוהבת כל כך אוכל, לא הרפתקנית בנוגע לטעימות של דברים חדשים. אוהבת מאוד ירקות ופירות וקרקרים מכוסמין ומים ושיבולת שועל חלוטה במים עם שמינית כפית של דבש. כלומר, לא נמשכת לאוכל שמן ומתובל או מומתק. לא נוגעת בפיצה או בורקס כשנחשפת אליהם (אבא, דודים, חברות).
אבל שוקולד? גלידה? אוהבת!!!! ממש אוהבת.לא מוכנה לוותר על זה. מדברת על זה. זוכרת את זה.
אולי עם ילדה כזאת זה בלתי אפשרי לעשות מה שבשמת וניצן עושות? אף פעם לא החזקתי ממתקים בבית ואני לא אוכלת שוקולד, אבא שלה אוכל פעם ביום אבל לא מחזיק בבית. וחודשים רבים הצלחתי להסיח את דעתה מחוץ לבית באמצעות דברים אחרים. ברגע שתודעתה "נפרדה" משלי במידה מסוימת, ושהסביבה מלאה בזה, היא פשוט מנהלת את עניין השוקולד באופן כזה שאני מרגישה שזה ראוי לשתף איתה פעולה במידה--מידה מבוקרת ומפוקחת, אבל מידה.
ממ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ממ* »

בשמת, ניצן, אם בא לכן, אשמח לשמוע עצות התנהלות בסיטואציות שתיארתי, ושאחרות תיארו.
כלומר, בשמת כבר תיארה את היחס של הילדים לסוכריות. אבל מה היה קורה אם היו ממש רוצים ומתווכחים ודורשים ומתחננים?
אני באמת בבלבול. משום שאני סבורה שיש לי גבולות פנימיים מאוד ברורים ושהפיצית קולטת אותם לחלוטין. אבל, השוקולד והממתקים, כאילו גדולים מכל גבול פנימי בגלל שהסביבה כל כך רוויה בהם.

איזו חברה מטורפת בנינו--כל הזמן מייצרים מוצרים דוחים שבו בזמן מפתים אותנו ומכלים אותנו.
תותית*
הצטרפות: 22 יולי 2005, 16:29

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי תותית* »

מעצם היותי בחינוך ביתי, ומעצם היותי אמא אני חווה את עצמי עם המון כח כלפי המשפחה שלי...
מעצם היותי מי שאני, מאז ומתמיד, אני מאוד אוהבת חופש, ומאוד מסתייגת משתלטנות...
כאמא, אני מאוד נזהרת ובודקת הלוך ושוב את המניעים שלי...
זה קורה לי הרבה בנושא התזונה שלנו בבית.
אצלנו אין ממתקים בבית.
יש מקום ליוצאים מן הכלל באופן נדיר.
יש פופקורן, פירות, עוגות.
לפעמים בקיץ מכניסה גלידות וקרטיבים.
שותים מים. לפעמים מיץ תפוחים של קשת.

כשיוצאים, וזה קורה די הרבה, אני לא מתעסקת עם הג'אנק יותר מדי.
אני משתדלת לא ליקנות בעצמי.
זוכרת שאני גם דוגמא.

הן מאוד אוהבות לאכול ממתקים.
עם אמא שלי כל התיקשורת היא סביב "לפנק" אותן בקניית ממתקים. והן מאוד נהנות ממנה. מהשיחרור המוחלט שלה ומהזרימה שיש איתה.
אני צופה מהצד. ומחזיקה חזק לא להתערב. נהנית לישמוע אותן מספרות על הסבתא המפנקת שלהן.

בכל החלטה שלי יש מידה של שליטה על מה שקורה. מנסה להחליט על עצמי, ועל מה אני בוחרת להכניס לשיגרה שלי ולבית שלי, ומבקביל- למרות הפרדוקס רוצה לתת להן תחושה של חופש ושל אוטונומיה על הבחירות שלהן.

הייתי מאוד מרוצה אם הן לא היו נוגעות בממתקים. אבל לא מתוך תחושה שאני שולטת להן על החוויות והבחירות- כולל טעויות.
מאמינה שהדוגמא שאתן (מעצם הבחירות שאני עושה ומעצם ההתנהלות שלי), תוביל בסופו של תהליך, ומשתדלת להתמקד בזה.

מקווה שיצא מובן.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

כלומר, בשמת כבר תיארה את היחס של הילדים לסוכריות. אבל מה היה קורה אם היו ממש רוצים ומתווכחים ודורשים ומתחננים?
הי, רגע רגע, אל תהפכו אותי לאיזו "קדושה" (מישהו הקפיץ אותי עם המלה הזאת).
אנחנו כן אוכלים ממתקים. בעיני, הקורנפלקס האורגני ללא סוכר (תירס ומלח) שהילדים אוכלים פה ושם, זה "ממתקים". הרי זה מזון מעובד, שערכו התזונתי מוטל בספק.
אנחנו גם אוכלים פה ושם עוגה (בעלי אפה בשבת עוגיות מקמח מלא ופקאנים כדי לכבד את אחיו שבא לבקר עם כל הילדים), ועוד דברים שאני לא זוכרת. אה, גם הכנתי גלידה ביתית לפי מתכון של מיכל אמא של ליאור.

מה קורה כש"הם" רוצים ומתווכחים ודורשים ומתחננים?
נו, זה הקטן שלי. ככה הוא. רגיש לסוכר, גלוטן ומוצרי חלב, ולכן כל הזמן "רוצה ומתווכח ודורש ומתחנן" ותובע במפגיע כל מיני זבלים או דברים שלא טובים לו.
לפי המצב שלו, או שאוסרים קטגורית, או שמתירים במשורה. התשובה מורכבת, אם זה חשוב לך אכנס לזה. בעיקרון, כמות כזאת גדולה של "תובענות" בנושא היא לדעתי חלק מהבעיה. כלומר, זאת עדות להתמכרות קשה. התובענות היא סימפטום של "קריז" וזה כבר מאותת לי שזה לא בסדר. אני מטפלת בקריז, משתדלת לא לתת סם, לפעמים נותנת אדולן. זה עונה לך?
ממ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ממ* »

אני מטפלת בקריז, משתדלת לא לתת סם, לפעמים נותנת אדולן. זה עונה לך?
זה עונה לי חלקית.
מה היית עושה בסיטואציות כמו אצל החברות, שתיארתי למעלה, שבהן הפיצית כבר מתנהלת עצמאית עם חברותיה וכל השאר? אם יש לך כוח, אנא קראי ועני. זה יועיל מאוד. מאוד רוצה לקבל זוויות חדשות על סיטואציות כל כך שכיחות.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני לא יודעת אם הקטנה מכורה פוטנציאלית לשוקולד, ואני לא מתכוונת לברר.

מה שקורה במשפחה המורחבת בתחום התזונה זה רק עוד ביטוי אחד לשורה של התנהגויות מכבדות או לא מכבדות להורות שלנו/שלכם. ותחשבו על זה.
אצלנו בצד אחד מאד מתאמצים ומכבדים, ובצד שני חושבים שאנחנו מטורפים ושונאים מי מאיתנו שנחשב אחראי לפסיכוזה ומתעלל בצאצא היקר שלהם...

בצד אחד הלכנו ונלך לארוחות בלי למצמץ, יהיה מגוון מרגש של סלטים והרבה השתדלות. יהיו גם פדיחות, אבל הכל באהבה.
בצד שני אנחנו עושים כל מיני כדי לא לסבול מאורגיות העוגות והאוכל הצהוב המזעזעות ולא לחשוף לזה. זה ממש מחריד בעיניי.

דוגמאות?
למשל: באים אחרי האוכל. הולכים לפני האוכל. (אה, חשבתי שהולכים כדי להיות יחד, מי אמר שחייבים לאכול? חייבים? אולי צריך לבדוק למה חייבים לאכול כדי להביע שייכות ואהבה בבית הזה...)
לא יושבים עם כולם לאכול ומחכים שיסיימו, או שיושבים לאכול, אבל מוציאים את האוכל שלנו. (מה שעושים הרבה פעמים. בגלל שזה שונה מהותית ממה שמוגש, אף אחד לא נעלב והרבה פעמים טועמים.)
נראה מוזר? לי לא. לה בטח שלא, ככה זה מאז שנולדה. אוכל בא איתנו.

אני לא יושבת בצד ומקנאה או מרגישה מחוץ לשמחה או למשפחה. זה היה עובר בקול רם ובהיר לבת שלי בלי אף מילה. למעשה, אני מרגישה שההתנהגות הזאת מאד בעייתית וחולנית וקל לי מאד לא לקחת בה חלק.
כך או כך בעצמנו לא נוגעים במה שאנחנו חושבים שלא ראוי לאכילה, ובטח שלא בגניבה, ובטח שלא בהנאה ובאשמה.
ובאמת, למה שתרצה ממתקים? (כרגע מבחינת הסוכר, כן?) היא אוכלת לא מעט פירות אורגניים מושלמים, יש לה גלידה לפי בקשתה... אנחנו לא נוגעים בזה בעצמנו.
ואין לי שום הגבלות. כשהיא מבקשת היא מקבלת גלידה מבננה קפואה וקשיו בלנדר, סלשי ענבים אורגני, קרטיב תותים ועוד. סומכת עליה ב100%. היא מבקשת לעתים רחוקות. באופן כללי היא מקבלת מה שהיא מבקשת, אני סומכת עליה שהרצונות שלה הם הצרכים שלה, ועקב כך, הם נשארים ככה. בבוקר היא רגילה לשתות ומבקשת חלב בננות שאבא שלה מכין לה, במהלך היום אוכלת מיגוון מאד(!) גדול של דברים. גלידה לא אכלנו כבר המון זמן, קרטיבים אני מכינה 4 אחת לשבוע בערך, ואז היא אוכלת קצת ברד. את הרוב אבא שלה אוכל. :-) הדבר היחיד שהגבלתי זה פירות יבשים, ובגלל זה החלטנו להוציא את זה מהבית. אני מעדיפה שיהיה לה חופש מלא. היא עומדת בתוך המקרר מגיל שנה ולוקחת מה שהיא רוצה... |L|

אני מאמינה מאד שהרבה יותר קל להסביר למה לא או להציע משהו טוב יותר לילד שמעולם לא טעם, מאשר להתמודד עם ילד מכור שהגוף שלו מתחנן למשהו.
אגב "הגבלות". (בשמת, אותך הקפיץ ה"קדוש" אותי הקפיץ ה"הגבלות".) זה בדיוק ההיפך מאוירת הגבלה. והגלידה פה (כמו קציצות הגזר) מלאה אהבה, כי ממש מכינים אותה מאפס, לא סתם פותחים קופסא...
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

ובצד שני חושבים שאנחנו מטורפים ושונאים מי מאיתנו שנחשב אחראי לפסיכוזה ומתעלל בצאצא היקר שלהם...
כן, מוכר לי.
אני צריכה להגיד, שלי יש העמדה שלי, אבל לילדים שלי יש גם אבא, שעמדתו שונה משלי.
ובמשפחה שלנו, לאיש יש נוכחות מאסיבית במטבח. הוא השף של המשפחה, או עורך קניות בסופר (אני אחראית על האורגני). ככה שהוא מעורב לחלוטין בשאלות "מה נאכל" ו"מה נבשל".
חברות?
אנחנו כמעט לא הולכים לחברות...
משום מה, אלה שאנחנו הולכים אליהן אוכלות בד"כ בריא.
ובלי בעיה, לא פעם אני אומרת חד משמעית "זה לא בשבילך" או "את זה אנחנו לא אוכלים". הוא גם שואל.
למשל, היום בת אחותי אכלה טוסט עם גבינה צהובה מותכת. הילד שלי בא הביתה וביקש מייד כזה. הוא לא אכל אצלם, כי הוא הניח שאני לא מרשה לו.

אה, חשבתי שהולכים כדי להיות יחד, מי אמר שחייבים לאכול?
אנחנו מוזמנים למשפחה כדי לאכול. מוזמנים לארוחות. לא יושבים כמעט לפני או אחרי: מוזמנים לארוחה (לא מתאים שנבוא לפני, כי הם בהכנות), הולכים אחרי (זהו, הם רוצים לנוח, ביי).
האיש מאוד מאוד שמח שמזמינים אותנו לארוחות. סוף סוף ארוחה שלא הוא צריך לבשל (-: אז הוא מאוד אוהב את זה. לי קשה לארגן אוכל "שלנו", כי זה נושא שאני מאותגרת בו (ע"ע "סוף סוף ארוחה שלא הוא צריך לבשל". קצת הגזמתי, אבל לא הרבה). מצד שני, הילדים לא ממש אוכלים שם ודווקא האיש מתעצבן. הם לא נוגעים שם בכלום, ואז חוזרים הביתה והם רוצים שאבא יכין אוכל כי הם רעבים... P-:
חלוקית_נחל*

האם להגביל אכילת ממתקים

תודה ניצן על השיתוף.
רוצה לשאול, כשאתם בחברת רבים, מוציאים את האוכל שלכם, וליידכם אנשים שאוכלים אחרת, מתוקים, מעובדים, וכו', נהר לא מבקשת לטעום? אני שואלת כי אצלנו היא בהחלט מחקה חברתית, ואם רואה משהו אוכל משהו שהיא לא מכירה, רוצה לטעום, ולא מספיק שאני בעצמי לא אוכלת :-(
אמא שלי מזמינה לאכול, כניצולת שואה יש לה עניינים עם אוכל, היא מאוד אוהבת פחמימות וסוכרים ולא אוהבת ירקות. היא לא מכבדת את ההורות שלנו, לא רק בענייני המזון. מה לדעתך אפשר לעשות? כל ארוחה להגיע עם מזון מוכן שלנו? או לפחות עם קינוח, עדיין היא תרצה מה שכולם אוכלים, מנסיון...
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

פעם מזמן היינו הולכים לחמותי בשבת בבוקר לג'חנון. הבכור היה ממש קטן ואפשר היה למנוע אכילה. עבר זמן והוא גדל קצת והתחיל לגלות עניין. אז הייתי דואגת להאכיל אותו טוב לפני שיוצאים, כדי שלא יגיע רעב ויאכל הרבה. זה עבד בהתחלה!
בנוסף, כל כמה זמן הייתי משוחחת עם חמותי על הנזקים של הג'חנון. הפריע לי מאוד שאין משהו אחר בנוסף לג'חנון סלט או משהו.
ואז הוא גדל עוד קצת, וזה כבר ממש לא התאים לי שהוא יאכל את זה על בסיס חד שבועי (לבן זוג אין בעיה והוא שמח לאכול). נאלצנו להפסיק להגיע. הביקורים עברו לארוחת צהריים. גם אצלנו מגיעים לארוחה (חצי שעה קודם) בתום הארוחה הסבתא פשוט הולכת לחוג וסבא הולך לישון, אז אנחנו "מגורשים".
אין אפשרות להגיע לא לזמן האוכל.
חדשה_ישנה*
הצטרפות: 23 מאי 2008, 01:16
דף אישי: הדף האישי של חדשה_ישנה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי חדשה_ישנה* »

אני לא מחזיקה מתוקים בבית ( ז"א קונה פעם בחודש עוגיות שבסוף נזרקות אחרי שמתייבשות)- אני לא אוהבת כל כך מתוק, ואם הילד שלי אוכל ומציע לי אני אומרת שזה לא בריא ולא טעים לי. (כמו שאני למשל אוהבת מלפפון והוא עגבניה). אצל ההורים או כלמיני אני מבקשת שלא יציעו להם, אבל אם הם ראו משהו והם רוצים- אני לא מונעת, ולא מגבילה בכלל... נראה לי לא "פייר" שכל הילדים מסביב יאכלו חטיפים והם לא. ובגלל שבבית אין כמעט בכלל חטיפים או מתוק (למעט פעם ב...) (ואז באמת אין צורך להגביל...)- אז לא נראה לי נורא שפעם בחודש פלוס מינוס (תלוי בחגים, חופשים וכו') הם יאכלו מתוק, תלוי בגיל כמובן.
סוכריות זה לא, מסטיקים זה לא, קולה זה לאאאאאאאאא (מזעזע לתת את זה לילד), מיצים רק בשבת, וגם ככה (כמו שסיפרה בשמת) כשהוא צמא באמת מבקש מים... ומהמיץ שותה כמה "שלוקים" ודי.
לעומת זאת עוגות, חטיפים וכאלה- אם מישהו אחר אוכל לידו והוא משנורר- מעלימה עין.
האמת שיש לי שיטה יותר טובה מאשר לאסור: אם אני מזהה איזה חטיף מתקרב לכיוון, אני ישר שולפת פירות שהם אוהבים, הילדים שלי מסוגלים לזרוק עוגה או חטיף באמצע ביס בשביל פרי... (למזלי או בגלל ההרגל עוד לא יודעת...)
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

ועוד משהו, אני מסכימה עם בשמת בעיניין בן הזוג. אצלי הוא לא מתנגד, אבל רחוק מיוזם אוכל מזין.
האם העימות איתו על אוכל שווה? מה עדיף הורים מסוכסכים או הורים שלמים שחיים עם פשרה בחלק מהדברים?
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

את רואה את זה כלא פייר, כי את חושבת בעצמך שזה טעים ומנחם. אני חושבת שזה עצוב ומגעיל ושזה לא פייר שמבוגרים נותנים את זה לילדים האחרים...

חלוקית, אני יודעת שאצלכם קשה במיוחד. (()) אני חושבת שהסוגייה היא ממש לא תזונה, ובמקרה כזה הייתי נמנעת להכניס גם תזונה לתסבוכת. את מבינה אותי? את מכירה את הנפשות הפועלות, יודעת על גופך ובשרך מה התוצאות של גידול וחינוך כאלה, ובכוחך לא להעביר את זה הלאה. יכול להיות שבמחיר אישי מסויים, אבל אני אשה אופטימית, אני בטוחה שאפשר למצוא את הדרך להיות בקשר משפחתי בלי לקבל ממנו רק רע. שוב (())

נועה, את אכלת ג'חנון בעצמך, למה שלא ירצה? את אומרת לו בלי מילים, בגוף, שזה טוב ובריא, עובדה, את אוכלת את זה!

הביטי בזה מנקודת ההשקפה שלי רגע, אבולוציונית. אכילה על ידי חיקוי זה מנגנון הכי שורד שיש. אם "בודקת המזון המלכותית" אכלה מזה ולא מתה, אז אני יכול גם, מה "יכול"? צריך! כדאי לי! זה ביולוגי ועז בכזאת רמה, שלא מעט ילדים בגיל רך מאד לא יסכימו להכניס משהו לפה לפני שתקחי ממנו ביס. זאת אומרת - אם את אוכלת, את מאשרת בשבילו שזה הכי טוב בשבילו. ולכן עם זה שאנחנו אוכלים דברים שאנחנו חושבים שלא טובים להם, קשה להתמודד אח"כ.

בהמשך זה מתחיל להתרחב לאנשים ולילדים אחרים. למרבה המזל, בשלב הזה הקורטקס כבר התפתח קצת ואפשר להסביר שמה שאחרים אוכלים לא בהכרח טוב לנו.
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

נועה, את אכלת ג'חנון בעצמך, למה שלא ירצה? את אומרת לו בלי מילים, בגוף, שזה טוב ובריא, עובדה, את אוכלת את זה!
ממש לא אכלתי. הגעתי כי אלה "שעות הביקור". בן זוגי אכן אכל. ברגע שהבן שלי הביע עניין הפסקנו להגיע.

האם העימות איתו על אוכל שווה? מה עדיף הורים מסוכסכים או הורים שלמים שחיים עם פשרה בחלק מהדברים?
אני חושבת שהסוגייה היא ממש לא תזונה, ובמקרה כזה הייתי נמנעת להכניס גם תזונה לתסבוכת
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אצלנו זו שאלה קריטית.
יצא שהרגישויות של הקטן למזון קשורות גם לחוסר ההסכמה של ההורים על התזונה.

אני בגישה של ניצן אמ: רק מזון מזין, רק אוכל אמיתי.
(וואו כמה כתבתי ומחקתי)
האיש בגישה שונה.
האם אני רוצה לתת לקטן לאכול את מה שאני רואה כ"זבל" ואת מה שאני רואה במו עיני שמחליש אותו וגורם לו נזק בריאותי, רק בשביל להמנע מריב עם האיש? כלומר, שאני פשוט אזרוק לפח את התפיסות שלי ואכנע לתפיסות שאני מתנגדת להן? וזה כן יעשה טוב לילד?
דילמה.
חלוקית_נחל*

האם להגביל אכילת ממתקים

אני בטוחה שאפשר למצוא את הדרך להיות בקשר משפחתי בלי לקבל ממנו רק רע.)-:
לא מבינה למה התגובה הזו,
בסך הכול רציתי לדעת אם יש עצות מעשיות להתמודדות, כן, הבת שלי סקרנית ואוהבת מתוק, כן המשפחה שלי מכורה לסוכרים ופחמימות, אני עשיתי שינוי תזונתי אבל הם לא,
אני רואה שלכל אחת דרכי התמודדות משלה והפשרות שהיא עושה. אשמח להמלצות ורעיונות אם למשהי יש. תודה @}
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

לדעתי (ואני לא סגורה עליה לגמרי) עדיף מערכת יחסים טובה בין ההורים ואוכל פחות מזין, על פני ריבים וחוסר הסכמה.
כמובן, שתלוי עד כמה האוכל לא מזין ועד כמה הריבים חריפים.
גם בשבילי זו דילמה שבאה בתקופות. למזלי בן זוגי לא נכנס למטבח (טוב נו, מכין טוסט).

אני עשיתי שינוי תזונתי אבל הם לא,
מי זה הם המשפחה המורחבת? ככל הידוע לי ילדיך קטנים מאוד, לא? או שהכוונה לבן הזוג?
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האיש איתי. הוא אוכל 100% נא בעצמו.
הסיבה שלו? הוא לא רוצה שהיא לא תוכל לאכול לו מהצלחת.
לא יודעת מה עושים במקרים של חילוקי דעות בנושא כזה.
האמת, שבהתחלה הוא לא היה איתי באותו הדף... שכנעתי אותו.
אולי זה מה שצריך לעשות? ;-)

חלוקית, מצטערת אם היתה אי הבנה, ניסיתי להגיד שלדעתי אפשר לעשות את זה (הפרדת התזונה מהמשפחה המורחבת) ושזה לא אומר בהכרח לאבד לגמרי את המשפחה.
בקשר לעצות אופרטיביות, או תיאור מה אני עושה, עשיתי את זה למעלה.
_למשל: באים אחרי האוכל. הולכים לפני האוכל. (אה, חשבתי שהולכים כדי להיות יחד, מי אמר שחייבים לאכול? חייבים? אולי צריך לבדוק למה חייבים לאכול כדי להביע שייכות ואהבה בבית הזה...)
לא יושבים עם כולם לאכול ומחכים שיסיימו, או שיושבים לאכול, אבל מוציאים את האוכל שלנו. (מה שעושים הרבה פעמים. בגלל שזה שונה מהותית ממה שמוגש, אף אחד לא נעלב והרבה פעמים טועמים.)
נראה מוזר? לי לא. לה בטח שלא, ככה זה מאז שנולדה. אוכל בא איתנו.

אני לא יושבת בצד ומקנאה או מרגישה מחוץ לשמחה או למשפחה. זה היה עובר בקול רם ובהיר לבת שלי בלי אף מילה. למעשה, אני מרגישה שההתנהגות הזאת מאד בעייתית וחולנית וקל לי מאד לא לקחת בה חלק.
כך או כך בעצמנו לא נוגעים במה שאנחנו חושבים שלא ראוי לאכילה, ובטח שלא בגניבה, ובטח שלא בהנאה ובאשמה._
חלוקית_נחל*

האם להגביל אכילת ממתקים

הכוונה למשפחה מורחבת.
עם בן הזוג אני מסתדרת למרות חילוקי הדעות, הוא לדוג' בעד ביצים וחלב, אבל לי איכשהו לא יוצא לקנות......

אמא שלי מזמינה לאכול, החברותא משנית בעיניה, והיא לא מסתפקת בכך אלא עומדת לכל אחד על הצלחת ובודקת למה לא אכל וכו',
אני משתדלת למזער נזקים, לחשוב על תחליפים, להזמין אלינו וכו', אבל אני יודעת שהמקום הזה אצלה טעון ופגוע, ואני מנסה למצוא איזון בין המקום החומל עליה לבין המקום החומל על בריאותה של ביתי.
אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

עדיף מערכת יחסים טובה בין ההורים ואוכל פחות מזין, על פני ריבים וחוסר הסכמה.
בהחלט. ריבים תכופים בין הורים קשים לילדים. אז ש{{}}הוא יוותר.
לא?

(לא שאני הבנאדם לקבל ממנו עצות בענייני זוגיות)
(מצד שני, אני מייעצת ההיפך ממה שעשיתי, אז אולי בכל זאת יש היגיון בלהקשיב לי)
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

אנחנו מוזמנים למשפחה כדי לאכול
אצלנו זה לא רק זה, יש עוד עניין (בעיני) - בילוי עם אנשים יקרים וקרובים לי בהכרח אומר גם ארוחה משותפת, בדרך כלל פשוט משום שאוהבים לבלות הרבה זמן ביחד, כמה שעות טובות, ובזמן הזה תמיד נכנסת או נדרשת ארוחה, וזה גם חלק מהכיף בעיני, לשבת יחד, לאכול יחד וכו'.
הסיטואציה החברתית חשובה לי ואני לא רוצה לאבד אותה. מעדיפה לאכול עם ואצל הורי וחברייי, גם אם התזונה לא אידאלית, מאשר להימנע מלאכול אצלם בכלל.
אני חושבת שאם המצב קיצוני מבחינת התזונה במקום מסוים (לדוגמה, אין אף סלט על השולחן, אף ירק, אף תחליף או תוספת בריאה ורק מיצים וקולה. מכירה בהחלט משפחות כאלה) - אז כדאי לוותר על ארוחות משותפות. כנ"ל אם יש זלזול מוחלט בהחלטות, בבחירות ובאורח החיים שלנו ושום רצון להבין או לשתף פעולה בעניין. אבל אם מדובר באנשים שמכבדים אותנו, שמנסים ללכת לקראתנו וכו' - אז אני מעדיפה:
  1. לתרום בעצמי את מה שחסר או לדאוג שיהיה (למשל סלט, תוספת בריאה)
  2. לבקש שלא יהיה שפע מטורף של פיתויים
  3. לתת לבת שלי ליהנות גם ממה שלא בריא בעיניי על השולחן, גם אם אני עצמי לא אוכלת מזה.
חוץ מזה מנסה למדר גם בראיית מקרו, ולא רק מיקרו. כלומר אם אני מרגישה שיוצא לנו להגיע ליותר מדי ארוחות בחוץ ושאנחנו נחשפים ליותר מדי ג'אנק - מדללת מפגשים וארוחות
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אחת, אנחנו עושות בדיוק אותו הדבר.
ההבדל היחיד בינינו זה בהגדרה של מה לא מזין. (מה שאומר שיש דברים שאת מקבלת ואני לא, אבל העקרון זהה.)

אני לא מוותרת על ארוחות משותפות כשיש התחשבות ויש הצע שאפשרי לנו לאכול. ממש לא! זה ממש מופרז ומיותר! חוץ מזה, איך היא תלמד לבחור? ללקט את הטוב מן הרע? להפעיל שיקול דעת?
אני מוותרת כשיש רק אוכל שהוא זבל בעיניי וחוסר התחשבות מופגן עד כדי נסיונות נוסח מה שאלטר תיארה - האכלה מאחורי הגב.
עשיתי הרבה כדי שמי שיכול לעשות דבר כזה, אמר משפטים בנוסח "מה שאת לא יודעת לא מזיק לך", ידע בעצמות שלו שאם דבר כזה קורה, חוסר כבוד, הונאה, זלזול בי באישי ובה, זה גומר לו על היחסים איתי ועם הילדה.
אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

לא, שניה, מה שאני תיארתי לא היה האכלה מאחורי הגב. החמות-לשעבר פשוט החזיקה ביד אחת תינוקת, ביד השניה כוס קולה, והיה נראה לי טבעי ומובן לגמרי ש{{}}זה נכנס ל{{}}כאן{{}}. היא לא ניסתה להסתיר את זה ממני, לא עלה בדעתה בכלל שיש פה משהו לא בסדר או שצריך לשאול אותי קודם.
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

_לתרום בעצמי את מה שחסר או לדאוג שיהיה (למשל סלט, תוספת בריאה)
לבקש שלא יהיה שפע מטורף של פיתויים
לתת לבת שלי להינות גם ממה שלא בריא בעיניי על השולחן, גם אם אני עצמי לא אוכלת מזה_
כל מילה
ועוד דבר. יש לי הרבה שיחות קצרות עם חמותי בעינייני מזון ובריאות. אני מטפטפת לאט לאט ובעדינות את דעותיי. ככה כבר כמה שנים. כל פעם עוד משהו. וזה עוזר!! כל פעם היא מופתעת מחדש. למזלי הטוב משתפת פעולה (באופן יחסי)
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אלטר, סליחה על האי הבנה.
אצלי היו הצהרות שהיחסים שלהם איתה לא קשורים אליי ושאני לא קובעת שם כלום, כולל ובמיוחד בענייני תזונה.
בבחינת "ברגע שאת עוזבת אותה איתנו, אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים, ומכיוון שאנחנו לא מסכימים איתך, זה בצורה ברורה יהיה לא מה שאת רוצה."
פלא שקיבלנו החלטה שלא עוזבים אותה איתם?

בקשר למה שכתבה אחת, קראתי שוב, ואני מסתייגת מסעיף 3. כל עוד יכולה - לא נותנת. (וזה אומר כל עוד מספיק להגיד שזה לא מזין ושאנחנו לא אוכלים את זה. לא מדברת על בכי או כפייה.)
ממ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ממ* »

_האם אני רוצה לתת לקטן לאכול את מה שאני רואה כ"זבל" ואת מה שאני רואה במו עיני שמחליש אותו וגורם לו נזק בריאותי, רק בשביל להמנע מריב עם האיש? כלומר, שאני פשוט אזרוק לפח את התפיסות שלי ואכנע לתפיסות שאני מתנגדת להן? וזה כן יעשה טוב לילד?
דילמה._
יש לי בדיוק את אותה דילמה. בדיוק (בנוסף לדילמת החברות) איכשהו הצלחתי לקבע את זה לתוך חוקים (ממתק ביום. בלי קולה וכו')
ילדת_טבע*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מוסיפה עוד בקטנה.
החיפושית מאוד אוהבת שוקולד. כמה שיותר מריר יותר טוב. שחור משחור.
מצב העור שלה לא מאפשר לה שוקולד. הקקאו עושה לה יופי של גירויים. היא בת שלוש הפיתוי הוא ענק. פעם אחת אמרתי לה שאין יותר שוקולד כי זה עושה לה גירודים וזהו. מאז היא לא מבקשת יותר. ואם יוצא ומציעים לה פה או שם היא מיד אומרת "זה עושה לי גירודים, לא תודה!" (אבל מבקשת תמיד להתסכל ומזילה ריר).

היום כשהיינו במקום עם עוד ילדים בפעם הראשונה שהיא העלתה עניין עם דברים שילדים אחרים אוכלים. היתה שם ילדה אחת עם חטיף שוגי ביד. החיפושית שאלה אותי "אמא, מה היא אוכלת?" חשבתי לרגע ועניתי "סוג של חטיף כזה לא מזין." והקטנה הסתכלה עוד קצת ושאלה "זה חטיף שמלכלך לנו את העולם?" חייכתי ועניתי לה "לא, זה חטיף שמלכלך לנו את הגוף" (היא חזק בענייני מיחזור ואקולוגיה).
אה, כן ובעניין קרטיבים, התחלתי להכין לקטנה קרטיבים מסילאן ומים וגיליתי שהצבע מרתיע אותה, הורדתי הסילאן והשארתי את המים. קרטיבים שהם קרח בלבד. הקטנה זוללת בשמחה. בשבת חגגנו לה יומולדת ובאו שתי אחייניותי אוכלות הג'אנק וטרפו בהנאה ענקית את הקרחונים השקופים. בשלב מסויים, בת התישע ניגשה אלי ושיבחה את הקרטיבים וטעמם המצויין ושאלה ממה הם עשויים כשעניתי "מים" היא די נגנבה. מי היה מאמין שלמים יש טעם כל כך טוב...
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

_האמת, שבהתחלה הוא לא היה איתי באותו הדף... שכנעתי אותו.
אולי זה מה שצריך לעשות?_
את צוחקת, נכון?

ניסיתי להגיד שלדעתי אפשר לעשות את זה (הפרדת התזונה מהמשפחה המורחבת) ושזה לא אומר בהכרח לאבד לגמרי את המשפחה.
אפשר בתיאוריה - ניצן אמ, אי אפשר כאשר המשפחה לא שלך, והחצי השני שלך (רגע, צינזרתי) מתנגד נמרצות ובכל אמצעי להפרדת התזונה מהמשפחה המורחבת.
אז אנחנו לא יכולים:
  • לבוא אחרי האוכל.
  • ללכת לפני האוכל.
  • להביא אוכל משלנו (עשינו את זה, עבורי ועבור הקטן בלבד, בגלל הגבלות רפואיות חמורות. לא אפשרי עכשיו מסיבות שאני לא יכולה להיכנס אליהן)
אגב דוגמא אישית ו"הטועם המלכותי":
נכון שהילד אוכל מהצלחת שלי. אבל רק מה שהוא רוצה לאכול.
אני משוגעת על סלט החסה המדהים שחמותי עושה (בחיים לא טעמתי סלט חסה טוב יותר). הילדים - לא נוגעים בו.
ואגב, אני מוכרחה לציין שבמשפחה שלנו, מכל הצדדים, אין הזבל שהוזכר פה. באמת מדובר בעיקר באוכל טרי וביתי, שכולל תמיד סלטים ופירות ותבשילי ירקות וכדומה. אז אם יש "קינוח" של עוגה או גלידה, זה לא נורא בעיני. ונכון, הרבה פעמים היה ברור שזה - לא בשבילי או בשביל הקטן. והרבה פעמים הקינוח היה אבטיח או סלט פירות.
דווקא מה שמטריד אותי יותר, הוא שהילדים שלי לא אוכלים את האוכל... (האוכל האמיתי, אני מתכוונת, שהוא בסדר מצדי).
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

והקטנה הסתכלה עוד קצת ושאלה "זה חטיף שמלכלך לנו את העולם?" חייכתי ועניתי לה "לא, זה חטיף שמלכלך לנו את הגוף"
אווו, איזו מקסימה! {@
האמת, זה כן, בהחלט, חטיף שמלכלך לנו את העולם. (גם בלי לדעת מה זה... אצלנו קורנפלקס אורגני ללא סוכר נחשב חטיף P-: ).
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

קרטיבים שהם קרח בלבד. הקטנה זוללת בשמחה
בחיי, גם שלנו! הם פשוט מבקשים מאבא קרח וזוללים אותו בשמחה! בלי שום התחזות לקרטיב...
ילדת_טבע*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בלי שום התחזות לקרטיב
אה... זה... המקל זה כדי שיהיה יותר קל להחזיק. פעם היא חיבבה קוביות קרח גרוסות בכוס עם קצת מים... הטרחה שבלהכין לה דבר כזה כל חמש דקות (יש בזה מים... זה לא שורד את החום החדרתי ועם המים עוד פחות!) שלחה אותי מיד לחנות הפלסטיקים הסמוכה לקנות תבנית קרטיבים צבעונית שמשמחת כל בת שלוש ומקלה על כל אם עסוקה (ואגב, ככה גם אחיה הפושטק שצריך הכל בדיוק כמו לאחותו יכול לחכך את חניכייו הדואבות בלי סכנת החנקות מקובית קרח חלקלקה שתי ציפורים מאושרות במכה אחת).
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

חשבתי על זה שרוב ההתלבטויות והדילמות נובעות מכך שהגבולות לא ברורים לי עצמי.

למשל קולה מבחינתי מחוץ לתחום. לי אישית אין התלבטות בכלל עם זה. לא שותים כי זה לא ראוי לשתיה. כולם יודעים שלא נותנים לה בכלל. אף פעם. אפילו לא שלוק.
אבל איפה עומד השוקולד? עד כמה הוא מזיק? כמה ממנו מותר? גבינה צהובה? אוכל מטוגן (פנקייק, צ'יפס)? גלידה (שברוב הגלידות יש שומן מוקשה)? אני מאוד אוהבת את כל מה שכתבתי בשורה הזו (פרט לגלידה שהתחלתי לאבד בה עניין, להפתעתי, כשנגמלתי ממוצרי חלב). ואני לא היתי מוכנה אף פעם בחיים לא לאכול את הדברים האלה (לפחות ככה אני מרגישה עכשיו). פה ושם (אולי פעם בחודש) אני נהנית לאכול טוסט עם גבינה צהובה, או פנקייק מטוגן, או קצת שוקולד. וההנאה מאוכל זה גם משהו חברתי, למשל לשבת כל המשפחה סביב פנקייקים. לגבי הנקודה האחרונה אני משתדלת להגמל, זה מצליח חלקית. אני כל הזמן מנסה למצוא בילויים שהם איכותיים ומשפחתיים ולא רק סובבים סביב האוכל. למשל ללכת כולנו לבריכה בערב, שאנחנו עושים את זה הרבה, או פעילות ספורטיבית אחרת כמו אופניים או קיר טיפוס.

קראתי ספר של פרופ' לתזונה, שתורגם לעברית בשם "מה לאכול". ספר מצוין. היא מדברת על כל מיני דברים שמזיקים, ומנסה ממש לכמת, כמה מהם מותר לצרוך ביום/שבוע/חודש. היא קצת הרגיעה אותי לגבי שומן מוקשה למשל. היא אומרת שחלקו הופך לשומן רווי, וחלקו לשומן טרנס. הטרנס באמת רע מאוד, אבל לפחות בארה"ב (וכבר ראיתי כמה גם בארץ), חובה לסמן אותו. ואז לפעמים רואים שיש במוצר שומן מוקשה אבל אין טרנס, כלומר זה רק שומן רווי. לשומן רווי יש איזה מכסה מותרת ליום (כבר התחלתי לשכוח מה היא, זה משהו כמו שליש סטייק ליום, קצת יותר), אבל לילדים כמו שלי, שבאמצע השבוע התזונה שלהם צמחונית למדי, הם רחוקים מאוד מהמכסה של שומן רווי, אז זה בעצם לא כל כך נורא. (כמובן שזה רק רכיב אחד מאיזה טויסט שנתנו לה בגן, אבל זה רכיב עיקרי שם).

בגלל שאני עצמי לא יודעת כמה בעצם אפשר לאכול מהג'אנק הזה, קשה לי להיות החלטית עם הילדים שלי. אם היתי כמו הדתיים שמבחינתם אוכל כשר זה יהרג ובל יעבור (או משהו דומה בעוצמתו...), הם לא היו נוגעים בג'אנק לעולם, ואף אחד לא היה נותן, כי לא היתי נותנת להם לתת, אבל אני עצמי לא מוכנה לזה כרגע, אז זה לא יקרה. כי אני עצמי לא מוכנה לשבת בארוחה אצל הסבים עם אוכל שאני הבאתי. לא בא בחשבון. אני ארגיש מקופחת, כי גם לי בא ממה שהם הכינו. אגב, בגלל זה הרבה דתיים משתדלים להשאר בחוגים דתיים סגורים. בשביל לא לעמוד כל הזמן מול הסירוב. וגם אני משתדלת למצוא חברות באותו ראש שלי, כי זה קל וכיף יותר, אבל הדתיים (שיצא לי להכיר, לפחות חלקם, בעיקר החוזרים בתשובה) גם מוכנים לקלקל קשרים משפחתיים על המזבח הזה, ואני לא. אני כל הזמן מנסה ללמד אנשים לגבי מה בריא לאכול, והם גם די מקשיבים לי, אבל זה תהליך איטי שלוקח שנים בעצם (כמו שלי הוא לקח שנים), ובינתיים הגבינה הצהובה או הגלידה כבר על השולחן שלהם, והילדה שלי בבית שלהם, והיא בת 5.5 ובכלל הולכת למקומות לבד, לפעמים ליומיים אפילו, ובהתחלה הגבלתי אותה גם כשהיא לא היתה איתי, אבל הרגשתי כמו "האח הגדול" ששולט בחיים שלה, והפסקתי. שוב, זה מרמז על זה שאני לא היתי שלמה עם זה. לגבי אי צריכת קולה (סתם דוגמא) אין לי בעיה להיות האח הגדול.

בטח כבר ברור שאין לי שום פתרונות, רק לבטים. אני שונאת להגביל אותה, ושונאת לראות אותה אוכלת ג'אנק. אצל אחרים, בגן, בקייטנה עכשיו שהיא כל כך אוהבת. אז לא לשלוח לקייטנה? בגלל הקרטיב? הרי היא חוגגת שם. ומבלה עם החברה הטובה. ועושה ספורט. הרבה דברים טובים.
אגב, אני עדיין חושבת שסה"כ צריכת הג'אנק שלה במצב הזה, שאין בבית ובחוץ מתנפלים, יותר נמוכה מאשר אם זה היה גם בבית וגם בחוץ (גם אם בחוץ זו לא היתה התנפלות, רק אכילה...). אז מהבחינה הזו זה נראה לי עדיף שאין בבית.
אבל מהבחינה הנפשית מה עושים כל הגבולות המטושטשים האלה וההגבלות המשתנות, אין לי מושג, וזה לא נראה לי טוב.

דבר נוסף שאני משתדלת לישם וללמד אחרים לגבי הבת שלי, זה להבחין, שהרבה פעמים כשהיא מבקשת ממתק (או לצורך העניין, גם TV), זה כי מה שהיא באמת רוצה הוא תשומת לב ופינוק. למשל יש ארוחה משפחתית והשיחות נמשכות ומשעממות אותה, והיא מבקשת גלידה. אני אומרת שאני לא מרשה (אלא אם כן הגלידה כבר יצאה מהמקפיא, ואז אני מרשה) ושואלת אותה אם היא רוצה שמישהו יקרא לה סיפור. וזה מאוד משמח אותה ומספק אותה.

שרק יהיו בריאים... (-:
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

:-0
בטח שההנאה מאוכל זה משהו חברתי משפחתי! (רק שפנקייקים זה לא מזון :-))

נראה לי שלא עוזר שום דבר שאנחנו אומרות...
יש משהו כבר בהתניה הפנימית של אנשים שאומר:
"ממתקים זה טעים וכיף! :-9 :-D :-]<חיוך נלהב מלווה אצל הרבה בבושה ובאשמה> אבל נורא חשוב לאכול גם ירקות. :-\ :-S :-(<פרצוף גטו ורשה אומלל ומסכן. בריא זה מגעיל ולא כיף.>"
וואו איזו בעסה! איזה תיק עצוב להעביר לילדים!...

אני חושבת שלא מאמינים לאופק עם כל הפרוזה האורגזמית שלו.. אבל כמו שאת כבר לא נדלקת אותו הדבר מגלידה, ככה אני מתענגת (!) על תפוח אורגני טרי ועסיסי. המנגואים פה שמיימיים ממש, ואם אני אוכלת פיצה אני מרגישה כל כך כבד ומגעיל אח"כ...
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

עזבי את אופק... אני מאמינה שהוא נהנה כמו שהוא מתאר (תחסכי לי את הביטויים, כן? לא מתחברת אליהם בכלל).
אני לא מתענגת על תפוח אורגני טרי ועסיסי (-: שמתי לב שאני לא אוהבת כל כך תפוחים בשנים האחרונות.
אבל אני אוכלת כמה בשבוע.
מנגו אני ממש לא אוהבת (אך ורק בצורת עמבה, ועליה אני מ-ת-ע-נ-ג-ת (-: למשל הערב),
ואני מעדיפה שזיפי "בלק אמבר" (רק עכשיו גיליתי איך קוראים להם, כי את רוב השזיפים אני לא אוהבת, הם חמוצים לי), בננות (מממממ!) ולמרבה ההפתעה, תפוזים (אחרי שנים שלא רציתי לגעת בתפוזים), במיוחד במיוחד הצירוף של בננות ותפוזים (-: מתענגת גם על אגסים עסיסיים (-: ותמרים חלאווי וצימוקים.

גם אני מרגישה איכס מפיצה. ואני כבר לא מסוגלת להסתכל בדבר הזה רוב הזמן. לא יודעת איך להסביר, היציקה הזאת עם הצהוב והבורדו נראית כמו פלסטיק מדמם, לא? )-:
לא יכולה להריח מקדונלדס ודומיו (איך פעם אהבתי לאכול את זה!). הריח מגעיל אותי כל כך, והצורה! הלחמניות הספוגיות הלבנות האלה, מין משהו מת, והצ'יפס, שאני רק חושבת איך הגיעו לייצר את זה (שלושה או ארבעה טיגונים במרווחי זמן? ואיך מוציאים מתפוח האדמה את כל מה שיש בו ומשרים אותו בחומרים שעושים אותו ל, נו, פלסטיק מת?) מגעיל אותי שאפשר להכניס את זה לפה. כמו משהו שהחתול הקיא...
פעם אהבתי פנקייק, מאוד! וחשבתי שזה בריא - קמח, וביצה, וריוויון, נראה לי מאוד בריא! על הסוכר לא חשבתי בכלל. גדלתי על סוכר (סוכר בלבן, שתי כפיות סוכר בקקאו, סוכר על סלט הפירות, סוכר בדייסת סולת לבנה על בסיס מים עם זריקה של חלב...).
היום?
קמח לא בריא. לא, גם לא קמח כוסמין אורגני מלא. אבל יש דרגות. עובדה שאני אופה לחם שאור, מקמח אורגני מלא.
אין לי בעיה עם ביצה, אבל למה להרוס ביצה אורגנית טרייה בזה ששופכים אותה לתוך קמח?
ריוויון, נו, אל תמשכו אותי בלשון לדבר על מוצרי חלב...
וסוכר, זה הלבן-הלבן הזה, אתם יודעים.
במלים אחרות: לא ראוי למאכל אדם. אם כי עדיין נראה לי טעים, בעיקר מפני שזה ביתי. הנה, זה נראה לי טעים. ממש מתחשק לי. אני לא עושה, כי זה לא בריא ולא רצוי, אבל כן, בהחלט גרמת לי חשק לפנקייק! וללביבות לבן!
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

ניצן,

יכול להיות שפשוט לא הגעתי לשלב שלך.
אני מתה, מתה על ירקות, פירות (בטח שהמנגו שיש עכשיו), אגוזים, אורז מלא עם עדשים, לחם מלא עם טחינה ונבטים, כל האוכל בריאות, ובעצם כמעט על כל דבר (בעצם אולי חוץ מטופו...).
אולי זו הבעיה. אני אוהבת את כל סוגי האוכל כמעט. אני מתה גם על פיצה (אם היא טובה, ואם זה בכמות קטנה כך שלא מקבלים כאב בטן), על פנקייק עם סירופ מייפל אמיתי, על שוקולד משובח, על חתיכה מסטייק.
זו הבעיה.
אולי יום אחד הדברים האלה יגעילו אותי, אבל הם לא. וזה אחרי בערך 10 שנים של אוכל די בריא.
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

בשמת, כתבתי איתך.
האמת היא שזה הולך ומשתפר אצלי, הלהגעל מדברים ממש לא בריאים.
פעם יכולתי לאכול מקדונלד'ס שלם ענק. היום אני אולי יכולה כמה ביסים ואז זה מגעיל אותי (זה היה בערך לפני שנה כשהזדמנתי לשם).
יש תקוה...

נ.ב אני מקוה שאני לא משמיצה את עצמי פה עם הפנקייקים. אני בחיים לא מטגנת. זה הכל מדובר אצל המשפחה. אני מקסימום מתכבדת באחד או שניים.

ופתאום שאלתי את עצמי אם הגמילה מהאוכל הלא בריא בעליל, ממש להפסיק לאהוב אותו, האם זה מגיע מהראש, או מהגוף, שמתנקה.
ניצן_אמ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני מאמינה בכל ליבי, גופי וראשי שמהגוף המתנקה.
בקרוב אצלי אמן. {@
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

מירב, האם אין סתירה בין "וכך גם לבתי זכות מלאה להחליט מה היא אוכלת". לבין "אני בוחרת לקחת אחריות מלאה על מה שנכנס לגופה?" או שהיא מחליטה מה היא אוכלת ללא התערבויות שלך, או שאת מתערבת ואז היא כבר אינה המחליטה הבלעדית, לא?
זה כבר הופך דיון פילוסופי משהו... D-:
התערבויות זו מילה מאוד יחסית, וניתנת לפרשנויות רבות.
יש לבתי זכות מלאה להחליט מה היא אוכלת - אני יכולה להציע, לדבר, להסביר, לתת דוגמה אישית וכדומה. אבל בסופו של דבר, זו תמיד בחירה שלה!
בבית יש שפע של מזונות חיים, טריים, מיובשים וכבושים, והיא חופשייה לאכול מה שהיא רוצה וכמה שרוצה.
כאן מתבטאת לקיחת האחריות שלי על מה שנכנס לגופה - אני דואגת להיצע בבית של מזונות טריים וחיוניים, שמזינים אותה.

בשמת כתבה באיזה דף (לא ציטוט מדויק) סיטואציה דמיונית אם כי לא מופרכת על אימא עיראקית בשלנית נהדרת. אותה אימא בישלה מבוקר ועד ערב רק תבשילי אורז פיקנטיים טריים ומרק עגבניות ריחני. ילדיה אכלו בהנאה צרופה כל דבר מעשיי ידיה, ומעולם לא חשבו להתלונן על כפייה או הגבלה כי אף פעם היא לא הכינה להם סושי. במקרה הזה היא באמת לא ידעה להכין סושי; אבל אם היא הייתה יודעת להכין סושי, ובכל זאת בוחרת להתמקד בתבשילים עיראקיים מסורתיים, האם הייתה מואשמת בכפייה או בהתערבות?

ובחזרה אלינו - אני תמיד לוקחת עימנו מזון לכל מקום באשר נלך, עוד מהימים הראשונים כשבתי רק החלה לטעום מזונות שונים מחלב אם. גם לסבתות משני
הצדדים, תמיד לקחתי/לוקחת מזון.
אצל המשפחה המורחבת העניינים כעת די מורכבים, והם עדיין בתהליכי השתנות. (לא האנשים, העניינים...). כרגע אנחנו לא שותפים לארוחות המשפחתיות, לפעמים הולכים לפני האוכל, לפעמים אחרי האוכל, אבל הניסיון מלמד שביקור ביום אחר (ולא בארוחת ליל שבת) עדיף. כך קל יותר לסובבים לקבל שהקשר בין מפגש משפחתי לאכילה סביב שולחן הוא לא הכרחי.

מעדיפה כרגע לא לפרט מדוע אנחנו מדירים רגלינו מהארוחות המשפחתיות. אם כי אציין בכל זאת, שהדבר קשור בתהליכי קבלה של הבחירות התזונתיות שלנו, ובכבוד לבחירותינו.

אני עייפה, אשמח להמשיך לפרט מחר.
אולי בסוף אפתח דף בלוג...
מיצי_החתולה*

האם להגביל אכילת ממתקים

ממתקים זה טעים וכיף! <חיוך נלהב מלווה אצל הרבה בבושה ובאשמה> אבל נורא חשוב לאכול גם ירקות. <פרצוף גטו ורשה אומלל ומסכן. בריא זה מגעיל ולא כיף.>" אני שמחה לומר שאנחנו לא מעבירים מסר כזה בבית. אני (וגם הזוגי( באמת אוהבת ירקות, קמח מלא ודברים שנחשבים לבריאים. מצד שני, בכורי חזר מסבתא (אמי) עם התובנה הבאה: "אם יש בזה עד 9% שומן זה בריא, ואם יש יותר - זה טעים" :-(. לאמא שלי מתעסקת לאחרונה - ולראשונה בחייה - עם ענייני משקל ובגידת הגוף המזדקן (היא מאוד מקפידה על הופעתה), וזה לגמרי מחלחל לילדים.
דווקא הילדים לגמרי נלהבים לכול בריא כדי לגדול ולהיות חזקים.

לבתי זכות מלאה להחליט מה היא אוכלת - מעולם לא כפיתי או אכפה עליה מה להכניס לפה וכמה. בסופו של דבר, זו תמיד בחירה שלה! אבל את כן אומרת לה מה לא לאכול, לפי מה שראיתי.
אחת*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

בקשר למה שכתבה אחת, קראתי שוב, ואני מסתייגת מסעיף 3. כל עוד יכולה - לא נותנת. (וזה אומר כל עוד מספיק להגיד שזה לא מזין ושאנחנו לא אוכלים את זה. לא מדברת על בכי או כפייה.)
מבחינתי לא בא בחשבון לשבת מסביב לשולחן משפחתי, שבו כולם אוכלים דבר מסוים (גם אם לא אני) ולהגיד לקטנה "את זה לא". אלא אם כן מדובר במשהו שממש אסור לה (אלרגיה, אגוזים בגיל צעיר וכו') - הכלל שלי הוא שאם אנחנו אוכלים אצל מישהו אחר, מותר לה לאכול כל מה שעל השולחן.
חוץ מזה היא מתעקשת לנסות כל דבר חדש. שוב, אם אין בכך סכנה בשבילה, לא נראה לי לעניין להתעמת איתה בעניין ולהעצים את האפקט.
לשמחתי, הרבה דברים שהיא טועמת פעם אחת היא לא מוכנה אחר כך בשום פנים ואופן להכניס לפה, כמו קולה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני לא יושבת בצד ומקנאה או מרגישה מחוץ לשמחה או למשפחה. זה היה עובר בקול רם ובהיר לבת שלי בלי אף מילה. למעשה, אני מרגישה שההתנהגות הזאת מאד בעייתית וחולנית וקל לי מאד לא לקחת בה חלק
אז מה בכל זאת עובר לבת שלך? בעיני, "סבא וסבתא מפגינים התנהגות בעייתית וחולנית" זה גם כן מסר די בעייתי.

נושא התזונה הוא רק תחום אחד ממגוון תחומים שבו אנחנו בדילמה האם לנשוך את הלשון ולתת לדברים להתנהל ולמערכת היחסים החשובה בין הסבים והנכד להתפתח, או לפסוק את המילה האחרונה כי אנחנו ההורים ואנחנו מחליטים. התשובה ברורה מאוד כשהנזק ברור מאוד. אבל כמו שסאלוש כתבה קודם, יש שטח אפור נרחב למדי ובתוכו קשה להחליט.

אמא שלי (מאכילנית עם דיפלומה) עדיין נוהגת לתת לנכד היקר שלה יוגורט בכפית. מאכילה אותו בכפית. ילד בן 3.5 :-0
לאחרונה, כשקלטתי את זה, נרעשתי ואמרתי לה שהגיע הזמן שיאכל בעצמו. (זה גם כן בעייתי, להעיר להם לידו, אבל לפעמים אני לא מצליחה לשמור על שלוות נפש).

לא מזמן שאלתי אותו על הנושא הזה, הוא אמר שסבתא עדיין מאכילה אותו בכפית. אבל, הוסיף בפסקנות (אני מצטטת), "בבית שלי אני רוצה לאכול לבד. אצל סבתא אני רוצה שהיא תאכיל אותי".
מסקנה: סתמתי ת'פה.
נועה*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי נועה* »

_קרטיבים שהם קרח בלבד. הקטנה זוללת בשמחה
בחיי, גם שלנו! הם פשוט מבקשים מאבא קרח וזוללים אותו בשמחה! בלי שום התחזות לקרטיב_
אצלנו בקיץ הבכור אוכל לפחות תבנית קוביות קרח. גם הקטנה, אבל פחות.

חשבתי על זה שרוב ההתלבטויות והדילמות נובעות מכך שהגבולות לא ברורים לי עצמי.
גם אני חושבת כך. יש דברים שקל לי לשמור על הלא, כי אני לא אוכלת אותם. את הדברים שלי יש חולשה אליהם (שוקולד וגלידה) קשה לי לאמר את הלא.
אחת*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

_"בבית שלי אני רוצה לאכול לבד. אצל סבתא אני רוצה שהיא תאכיל אותי".
מסקנה: סתמתי ת'פה._
(-:
גם היום, בגילה המופלג (שנתיים), הילדה שלי, שמעקשת לאכול לבד מגיל צעיר, מתפנקת לפעמים ומבקשת ממני או מסבתא "תאכלי אותי" (=תאכילי אותי)
אם_אוהבת*
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 21:52

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אם_אוהבת* »

כילדה בבית הורי לא היתה הגבלה או איסורים לגבי מה שנכנס לפה בבית או מחוץ אך גם לא מילאו את הבית בשפע של פיתויים לא מזינים.
היה מים ומיץ פטל ובשישי-שבת גם מיצים שונים, פה ושם חטיפים ומתוקים וכל מיני מזונות מהירי הכנה ידועים. אמא הכינה תמיד ארוחת צהריים חמה ובבוקר ובערב היינו מכינים לעצמנו סנדוויצים, חביתה וסלט וכדו'. לא הורגש חסך כלשהו בנוגע לאי מתן מתוקים וקשקושים או כל מיני מפורסמים למינהם אשר יגרום לקיצוניות של דרישה והתנסות זללנית מחוץ לבית. מה שכן, זוכרת כילדה שתמיד הייתי מתלהבת ממגירות הממתקים שבבית חברותיי, והייתי מנשנשת מהחטיפים השונים שלא היו בבית. גם בחוץ הייתי קונה בקיוסק כל מיני מתוקים שונים אבל אף פעם לא בטירוף.
אני בטוחה שקיצוניות ואיסורים תגרום למרד וזלילה וחיפוש אחר מה שלא היה בבית. את זה למדתי מהחינוך בבית, חינוך של כפייה דתית והרבה לא ואיסורים אשר גרמו לנו לפרוק כל עול בבגרותינו עד שבגרנו והתאזנו לבד.

מכך הגעתי למסקנות כיום כאמא לתינוקת בת שנה, שנשתדל לפתח הרגלים בריאים כדוגמא אישית לילדנו ולחשוף אותם כמה שיותר למזון מזין בבית.
גם אנחנו פה ושם אוכלים כל מיני ומיני אז בטח ובטח שלא לאסור לחלוטין. במיוחד אם רוצים לנסות מה שראו אצלנו או אצל אחרים. כך או כך יחשפו אצל סבא וסבתא או אצל חברים, פרסומות וכד'.
עלינו מוטלת דרך החינוך וההרגלים בבית בצמצום חשיפה ללא בריאים למיניהם ומניעת התמכרויות כגון סוכר וקולה. אומנם ברור לי שיהיה לי נורא קשה אם הילדה שלי תרצה מקדונלד, אבל עד שזה יבוא ממנה בטח שלא אני זו שתקח אותה לשם לראשונה.
מונו_לוגית*
הצטרפות: 12 יולי 2008, 22:34
דף אישי: הדף האישי של מונו_לוגית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מונו_לוגית* »

אני מנסה להתבונן בדיון הזה ויש לי הרבה כבוד לכולכן ולדרך שלכן, זה נהדר לפגוש כל כך הרבה נשים חושבות (רק אמהות יש כאן??).
מעצם מהותו של הדף הזה יש כאן מירכוז. לדעתי, תזונה היא לא הדבר החשוב ביותר בחיים. היא מאוד חשובה ויש לה השפעה עצומה על הבריאות והחיוניות שלנו (מן הסתם הרבה יותר מהיחס אליה ברפואה המערבית למשל) אבל היא לא מה שהייתי רוצה לשים במרכז חיינו (כמו שאומרים אצלנו - תנאי הכרחי אבל לא מספיק).
בעיניי, חשוב להיות מודעת להשפעת התזונה עלינו ועל ילדנו, אבל ברגע שזה הופך להיות העניין המרכזי שלנו (ביום, בחיים) יש כאן משהו שהוא בעצמו לא בריא. אני מבינה שמכיוון שזה הדיון אז פה העניין הזה הוא במרכז (כאילו, דה :-) ).
יכולה להיות בחירה בדרך ש עבורי נראת בקצה הסקאלה, כמו למשל של ניצן אמ או בשמת, אבל בשבילן היא חלק מהזרימה הטבעית (כך אני מבינה, וזה מדהים אותי שזה באמת זורם). אם אני הייתי מחליטה לאמץ את הדרך הזו עכשיו זה היה דורש ממני לשים את האוכל במרכז החיים וזה בעיניי כבר לא בריא.
כמו שכבר נאמר - יש את מי שאני ומי שהוא ומה חשוב לנו ומה עובר עלי ועליו ממש עכשיו, איך אנחנו מרגישים, יש את היחסים בתוך המשפחה המצומצמת שלנו, היחסים בתוך המשפחה המורחבת, יחסים עם חברים, עם העולם ועוד המון. לא הייתי רוצה להעביר מסר לילדי שאוכל זה הדבר החשוב ביותר, ששוה בשבילו לפרק או לצמצם קשרים משפחתיים, שיקבע איך יראה מהלך היום שלנו ועוד ועוד. זה מזכיר לי אנשים שמתמכרים לכושר. איך דבר בריא, משמח ומלהיב הופך לדבר שלא בריא לגוף ולא בריא לנפש, פוגע במשפחה - בקיצור הופך לאובססיה.
אני מנסה להפטר מאובססיות, עם או בלי ילד - ואני חושבת שחלק מהעניין של גידול ילדים באופן טבעי הוא להתקדם ביחד במסע הזה של החיים. אני לא אהפוך את עורי בשביל לגדל אותו באופן בריא ואני לא בעד מוסר כפול.
בקיצור, יש בחיים דברים הרבה יותר גרועים מבמבה.
מירב_ב*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אבל את כן אומרת לה מה לא לאכול, לפי מה שראיתי.

מחוץ לבית כשעולם ופיתוייו/כשעולם ומזיקיו פרושים לפנינו אני משתדלת לכוון, לתווך, לדבר, להציע, להסביר, מה שנתפס בעיניי כדיאלוג מכבד.
אני בהחלט רואה את אחריותי כאימא ללמד את בתי לנתב דרכה בעולם, תוך כיבוד רצונותיה וצרכיה (אגב לא רק בענייני מזון, אם כי אצלי המזון הוא עניין בסיסי ועקרוני).

חוזרת למה שכבר כתבתי:
_מחוץ לבית העניינים אכן מורכבים יותר.
שם אני מתווכת ומגוננת, כל עוד אני שם. בטח בשנים הרכות._
ולפעמים, זה כרוך בהגבלות עדינות. ניצן הסבירה זאת יפה בעיניי בדוגמה של הברד.
הגם אם אני מאמינה ופועלת בכל ליבי בדרך של חינוך ללא כפייה, זה עדיין לא אומר שהגעתי לקצה הדרך...
גם אני עוד לומדת.
אני משתדלת תמיד לזכור שמה שאני יודעת, היא עוד לא תמיד יודעת, ומה שהיא יודעת, אני אולי כבר שכחתי - על כל המשתמע מכך @}
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

מונולוגית, כתבת יפה.
גם אני שואפת לא לשים את האוכל במרכז. ולא לקלקל קשרים בגללו.
בראשון אני לא הכי מצליחה, בינתיים, אולי בגלל שלא ברורים לי מספיק הגבולות.
בשני אני כן מצליחה, אני חושבת. הקו האדום שלי עובר שם. לקלקל/לצמצם קשרים חשובים בגלל אוכל, באמת, עד כאן. אבל זה לקשרים חשובים. אין לי בעיה לוותר על איזו חברה מזמנת או לא חשובה בגלל שאני יודעת שיש שם הררי ג'אנק.

באמת חשבתי עוד על מה שכתבת ניצן, ככל שהג'אנק פחות טעים לנו עצמנו, הגבולות נהיים יותר ברורים ופחות יש סטנדרט כפול, וזה עוזר.

אחת - את מדגימה את הנקודה שלי בול, אני חושבת.
כתבת שמותר לה לאכול כל מה שמוגש ליד השולחן (כלל שגם אני נוהגת בו בד"כ, אולי כמות מוגבלת ממשהו, אבל מותר), אלא אם כן זה משהו שיגרום לה לאלרגיה, או אגוזים בגיל צעיר.
הופה... כאן כבר לא מהססים להגביל את הילד. למה לא פוגע בו נפשית לא לתת לו אגוזים? הרי אחרים אוכלים, והוא לא, אולי זה גורם נזק נפשי?...
אבל לא, לא נותנים אגוזים (אני כן, אבל נניח...), כי משוכנעים שהנזק והסכנה גדולים יותר מהנזק הנפשי.
אבל על אוכל מטוגן זה לא הכי ברור (לי אישית), איפה עובר הגבול. סתם דוגמא.

אגב, לפי נסיוני, כשהגבול באמת חד ולא מלווה בשום רגשי אשמה, לא קורה כלום לילד מההגבלות. ביתי לא מהססת פעמיים ליד קולה. היא יודעת שזה פשוט לא קיים עבורה. אין טעם לדבר איתי על זה, זה לדבר לקיר. ליד גלידות היא מתחרפנת.
אגב, בגלל הבהירות הזו אצל קולה (אצלי), גם אין כעסים בכלל, אם פעם בשנה היא מבקשת ממני. אני לא כועסת עליה, לא נכנסת לסחרור רגשי מזה, לא שואלת את עצמי אם אני אמא טובה או רעה, אם אני עושה לה נזקים. אני מגיבה כאילו היא ביקשה ממני לאכול גיר. לא בא בחשבון ואין הרבה מה לומר או לחשוב על זה. אבל אני לא יכולה לומר את זה על כל המאכלים, עדיין.
אלטר_אגו*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

אני מנסה עוד פעם: נניח שאמא ואבא לא מצליחים להסכים ביניהם אם זה בסדר לתת לילד גלידה. נכון, חשוב לא להפוך את הנושא למרכז החיים, לא להעכיר את היחסים ולא לריב כל הזמן. אז מה נעשה: ניתן לילד גלידה בינתיים עד שנצליח להגיע להסכמה? או לא ניתן?
ואם ההורים שלי (או של הצד השני) לא מכבדים את הרצונות שלי ומתעקשים לתת לילדים ממתקים למרות שהסברתי את עמדתי ובקשתי שלא, והנושא מתחיל לערער את היחסים בינינו; האם אני צריכה לוותר כדי לשמור על יחסים טובים איתם? אין להם אותו אינטרס לוותר כדי לשמור על יחסים טובים איתי?
סאלוש*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי סאלוש* »

היי אלטר,

אני בד"כ הולכת על פשרות. גם אצלי ואצל בין הזוג אין הסכמה מלאה.
למשל גלידה, אז שיאכלו סורבה (בד"כ הרבה יותר איכותי, בלי השומנים הגרועים). גם בגלידריה יש. אני משתדלת לקנות פה ושם או להכין סורבה אורגני.

סבים - אני מנחה אותם איזה ממתקים יותר טובים. ביסלי מחוץ לתחום. במבה לא נורא. עוגיות ועוגות שהם אופים זה טוב. מהסופר זה גרוע. אם מהסופר אז לואקר פחות גרוע. ככה אני מנסה לשנן להם. שוקולד קצת, לא נורא. שוקולד עם ופל - נורא. וכך הלאה.

אני לא חושבת שהם צריכים ללכת לקראתנו, אם הם לא הולכים. התפקיד נשאר אצלנו. אבל זו אני. אני קיצונית בזה. אני לוקחת אחריות על הקשרים, גם אם אחרים קצת מפשלים.
מיצי_החתולה*

האם להגביל אכילת ממתקים

גם אני שואפת לא לשים את האוכל במרכז. אני חייבת להודות, שהרבה לפני שנעשיתי מודעת למשמעות של מה שאני מכניסה לפה, האוכל היה אצלי במרכז. אני אוהבת לאכול, אוהבת לבשל, אני אישה של חשקים גם בלי להיות בהריון. בחוויה שלי, רוב האנשים מסביבי דומים לי בעניין הזה (בלי קשר לאלה שיש להם איזו הפרעה או אובססיה. אני לא סובלת מעודף משקל או מכל בעיה אחרת שקשורה לאוכל), ואני בטוחה שבמקומות שונים באקדמיה דנו ודנים במשמעות המזון בתרבות הישראלית (שואה?).

אין ספק שברגע שאכפת לך מה את ויקירייך מכניסים לפה, זה נעשה יותר מרכזי כי יש התעסקות סביב זה. אני תמיד לוקחת איתי אוכל לילדים (פירות, פריכיות, קרקרים קנויים או ביתיים), בניגוד להורה אחר שאולי יקנה שקית חטיף. ולמשפחה שאוכלת חי כמו ניצן או מירב, זה עוד יותר מורכב, וצריך לסחוב כמויות עוד יותר גדולות של אוכל, ולענות על שאלות מעיקות.

אלטר - אני מניחה שזה תלוי בך. אני למשל, אחרי שבשנה הראשונה ניג'סתי וניג'סתי וזה לא עזר, שחררתי לגמרי אצל הסבתות. אצל אמא שלי זה ממש זרם בלתי פוסק של זבל, אצל אמא שלו זה יותר בשליטה, אני לא מתערבת. הם משוגעים על שתי הסבתות שלהם. הדבר היחיד שאני מבקשת זה לא לתת קולה ולא לתת חלב (שבשבילן זה כוס בריאות - החלב כמובן). מה יותר חשוב לך - יחסים טובים, או שליטה על המזון? אני בפירוש בחרתי בראשון, למרות שיש לי הרגשה שאת יותר מקפידה ממני בענייני מזון.
מונו_לוגית*

האם להגביל אכילת ממתקים

נניח שאמא ואבא לא מצליחים להסכים ביניהם אם זה בסדר לתת לילד גלידה...
נראה לי שאפשר למצוא כל מיני פשרות: סורבה, כמו שסאלוש הציעה, גלידה תוצרת בית, רק פעם בשבוע/ בשבועיים/ בחודש וכו'. זה נראה לי לימוד מצוין לילדים על פשרות - למצוא פתרון שכולם מסכימים עליו (בהנחה שהויכוח חשוף בפניהם).

בסופו של דבר דרך האמצע היא (בשבילי) הדרך הנכונה. עכשיו רק נשאר להגדיר אמצע.. ואם צד אחד לא מוכן לוותר, אני אנסה להיות מספיק חזקה בשביל לעשות צעד לקראתו (בהנחה שאני מספיק מודעת לסיטואציה ולא פועלת מהבטן). למרות שלפעמים פשוט בא להפנות את הגב, זה בד"כ יעיל רק לתחושת סיפוק קצרת טווח. אח"כ נשארים עם התוצאות..
אחת*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

_הופה... כאן כבר לא מהססים להגביל את הילד. למה לא פוגע בו נפשית לא לתת לו אגוזים? הרי אחרים אוכלים, והוא לא, אולי זה גורם נזק נפשי?...
אבל לא, לא נותנים אגוזים (אני כן, אבל נניח...), כי משוכנעים שהנזק והסכנה גדולים יותר מהנזק הנפשי._
בדיוק ככה. מבחינתי (אחרי בירור מעמיק) אגוזים בגילה הם סכנת חיים, וגם אלרגיה יכולה להיות כזו. לכן אין כאן אופציה - גם נזק נפשי פוטנציאלי (נגיד...) לא שווה סכנה כזו.

אגב, לפי נסיוני, כשהגבול באמת חד ולא מלווה בשום רגשי אשמה, לא קורה כלום לילד מההגבלות
מסכימה בהחלט. גם לא חושבת שאם כולם אוכלים והילד לא אז ייגרם לו נזק נפשי. אבל מבחינתי שוקלוד וגלידה אינם מסכני חיים, וגם את הבריאות הם מסכנים במידה קטנה ביותר אם החשיפה אליהם מצומצמת, ולכן אין מה להשוותם למאכל שעלול לגרום אלרגיה למשל.

ואם ההורים שלי (או של הצד השני) לא מכבדים את הרצונות שלי ומתעקשים לתת לילדים ממתקים למרות שהסברתי את עמדתי ובקשתי שלא, והנושא מתחיל לערער את היחסים בינינו; האם אני צריכה לוותר כדי לשמור על יחסים טובים איתם? אין להם אותו אינטרס לוותר כדי לשמור על יחסים טובים איתי?
בעיניי יש פה עניין חשוב הרבה יותר מהתזונה: היחסים עם בני משפחה שלא מכבדים אותך ואת בחירותייך. קשה לי להאמין שזה ככה רק סביב אוכל, ולא מתבטא בנושאים ובתחומים אחרים, ולכן סוגיית היחסים או ערעור היחסים איתם אינה רק סביב המזון והפשרות בעניין. זה דבר שדורש התבוננות וטיפול מעמיקים הרבה יותר. במקרה שלי, למשל, מכיוון שאמי מאוד רגישה לרצונותיי ומשתדלת לכבדם, למרות הרגלי התזונה הכה שונים שלה, גם אני מרגישה רצון לוותר, ללכת לקראתה, לתת לה לפנק את הילדה בממתקים מדי פעם. אם הן הולכות למכולת, אני מבקשת שתקנה קרטיב במקום ארטיק, שזו לא תהיה סוכריה וכו'. כשאני אצל הוריי אני משתדלת לשחרר - נראה לי לא לעניין לחלוטין להגיד להם שלא יאכלו עוגה אחה"צ כדי שהילדה לא תרצה גם. אם היו מזלזלים בי ובבקשותיי, מן הסתם הייתי מנסה להתרחק מסיטואציות של ארוחות ואפילו נמנעת מלהשאיר איתה את הילדה לבד. שוב, לא רק בגלל סוגיית האוכל - אלא מפני שזה סימפטום לבעיה רצינית ביחסים בינינו.

ההתייחסות לחיים ולאנשים מסביב כאל חסרי הבנה, מורעלים ומרעילים ממש לא נראית לי בריאה, לא עבורנו ולא עבור ילדינו. הרבה מעבר לנזקים של סוכר ושוקולד.
מסכימה בהחלט
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני עם אלטר אגו.
עניין היחסים הוא דו סטרי.
ואני באמת לא יודעת איך לפתור את הבעיה.
וכמו שאני משוכנעת בצדקתי, כך גם הצד השני משוכנע בצדקתו.

לא מזמן, הטיעון ששמעתי בעד לתת זבל לילד היה "אבל מקדונלדס אמרו שזה 100% בשר"...
אין לי מלים.
ואני דווקא כן מחפשת להבין מה עושים עם זה, ואיך פותרים מצב שבו שני הצדדים משוכנעים לחלוטין בצדקתם, ובטוחים שהצד השני מזיק לילד 0-:

כלומר, יש אנשים שלגמרי מאמינים, באמונה שלמה, שלא טוב לתינוק הנקה בלעדית, שחשוב ובריא יותר לשלב עם תמ"ל בבקבוק.
וכך הם גם מאמינים, שחשוב ובריא לילד לשלב עם מקדונלדס, פיצה וגלידה. הם ממש מתאמצים "להרגיל" לזה.
שזה "נורמלי" וטוב, ואחרת - "לא נורמלי" ורע.
(אח, כמה כתבתי וצינזרתי...)

תובנות, anyone?
אחת*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אחת* »

תובנות, anyone?
טוב לא ממש. אבל הנה איזה 2 סנט - קודם כול להפריד בין מה שגורלי בעינייך למה שלא.
אני חושבת שבעניין הנקה בלעדית הייתי מוכנה לעלות על בריקדות, בעניין גלידה פעם בשבוע - לא (סתם דוגמה כן).
מונו_לוגית*

האם להגביל אכילת ממתקים

ואיך פותרים מצב שבו שני הצדדים משוכנעים לחלוטין בצדקתם, ובטוחים שהצד השני מזיק לילד
(תודה לאל שאני חד-הורית??)
אני אומר את המובן מאליו, כל מקרה לגופו. יש דברים ששווה להלחם עליהם ויש כאלו שלא. לגבי אלו שלא, אני משתדלת לעצור במקום שבו תחושת הצדק שלי הופכת לצדקנות. זה מבחינתי סימן שעברתי את הגבול.
זה מזכיר לי את עניין הגבולות והמרכז של דני לסרי, שדווקא במקום שבו בטוחים בצדקת הדרך (ז"א שיש מרכז ברור) אפשר לשחק עם הגבולות. כן, אני יודעת שקצת "מתחתי" את זה אבל משהו פה הגיוני בעיניי.
חלוקית_נחל*

האם להגביל אכילת ממתקים

בשמת, הם באמת מאמינים באמונה שלמה שזה בריא? ההתאמצות "להרגיל" לא בהכרח מגיעה מתוך אמונה שלמה. במקרה שלנו זה מתוך הצמדות למה שמוכר, קל, מקובל, ונוח, מעין רצון לשכפול עצמי ומרכוז עצמי, וגם חלק מתוך אי קבלה וחוסר כבוד כללי, שמתייחס גם למזון אבל לא רק.
אם זה באמת אצלכם מתוך אמונה שלמה לא תהיה בעיה להחליף גלידה קנויה בגלידה ביתית או מגלידריה במקום תעשייתית משומרת. כנ"ל את מקדולנדס באיזו מסעדה ביתית או איכותית יותר.
אם זה לא העניין האמיתי אז זה לא יעזור,

אני מתוך מתן כבוד ולמען שמירה על היחסים מתפשרת, אבל כשאני מרגישה שמגזימים בהתייחסות כלפי, מעירה נקודתית מתוך אמונה אמיתית בצידקת דרכי ונחישות מלאה, ובדרך כלל זה עוזר.

אמא שלי לדוג' בסיטואציה עם בעלי התעקשה לקנות לכולם גלידה, הוא הסכים להתפשר, בתנאי שזה יהיה מגלידריה ביתית איכותית שאנחנו מכירים ושהייתה ממש בקרבת מקום (עם סוכר אבל לפחות ללא משמרים) אבל היא סרבה והתעקשה לקנות את הכי זבל בקיוסק כי זה מה שהנכדים האחרים רגילים לאכול וזה מה שהיא רוצה לתת (למרות שאם הייתה מוכנה לנסות הם בטוח היו מסכימים לגלידה מגלידריה, אבל היא סרבה, בגלל משקעים אחרים מולנו) אז הוא קם והלך ויותר זה לא חזר על עצמו. בבית היא עדיין מתעקשת לקנות את כל קופסאות הפלסטיק הללו... נראה לי שזה יהיה הפרויקט הבא, לבקש שלא יושארו על השולחן לאורך זמן, אלא שכל אחד יקח לעצמו מנה, ובמקביל אתחיל להביא לנו גלידה ביתית או קינוח ראוי אחר.

(הצורך הזה להתחרות כל הזמן גם מכעיס אותי, למה לא להסתפק בסתם פרי, אני נהנית לבשל ולהמציא אבל לא מתוך לחץ לספק תחליף ראוי לאיזה זבל תעשייתי:-()
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

בטח שההנאה מאוכל זה משהו חברתי משפחתי!
יש לזה גם רקע ביולוגי: בארוחות משותפות מופרש אוקסיטוצין בכמות מוגברת.
זוכרות אותו? ד"ר מישל אודן קורא לו הורמן האהבה...
ולכן הן חשובות כי הן עוזרות לחזק את הקשרים המשפחתיים.

<חוזרת לקרוא>
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אמא_בבית* »

ואיך פותרים מצב שבו שני הצדדים משוכנעים לחלוטין בצדקתם, ובטוחים שהצד השני מזיק לילד

יש דברים ששווה להלחם עליהם ויש כאלו שלא.

גם אצלנו יש הבדל גדול בתזונה ביני לבין בעלי. כשהתחלנו לחיות ביחד, היה לו ממש חשוב שיהיה מיץ בבית. הוא היה רגיל לשתות קולה במקום מים והיה לו ברור שבבית שלו יהיו מיץ וקולה במקרר.
כשהילדים גדלו קצת, ביקשתי שלא יהיה מיץ בבית כדי למנוע הגבלות ומריבות מיותרות. היה לו קשה עם זה והחלטנו שבגלל שממילא רוב היום הוא לא נמצא בבית, הוא יקנה לעצמו מיץ או קולה מתי שבא לו ובבית נקנה מיץ רק ביום שישי לסופשבוע.
אז כבר עשר שנים, אנחנו קונים ביום שישי שני פריגת קפוא לארוחת ערב שבת ושבת בצהריים.
זה לא אידאלי, זה גם לא רעיל.

הוא רוצה שיהיה ג'אנק מדי פעם בבית, אני בתגובה מכינה פיצה ביתית עם קמח מלא ורסק עגבניות אורגני, הוא רוצה שיהיו ממתקים בבית, אני מכינה כל יום שישי עוגה מקמח מלא וסוכר חום ושוקולד מריר. הוא התפשר ויש בבית רק סוכר חום וירקות אורגניים, אני התפשרתי ויש בפריזר מלוואח שהוא יכול להכין לעצמו ולילדים אם הוא ממש רוצה. (בפועל, בדרך כלל אין לו זמן להכין ארוחת ערב ולפעמים הוא אפילו עוד לא בבית בערב כך שהמלוואח נשאר בפריזר די הרבה זמן)
טוב, אולי זה יותר קל אצלנו כי גם אני אוהבת לפעמים פיצה ולפעמים שוקולד.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מעניינת ההשוואה לאוכל כשר. אני רואה את זה אצל אחותי, שהיא דתייה חדשה (מה שקוראים "חוזרת בתשובה". אבל בעיני היא לא חוזרת לשום מקום) וגם משתדלת לאכול בריא. האוכל הבריא בא והולך בתקופות: כשקשה יותר היא מוותרת, בשבתות היא מוותרת לגמרי כי יש ערכים חשובים יותר (אני לא יודעת בדיוק איזה ערכים ולמה על שיטת בן אורי אי אפשר לשמור בארוחת ערב שבת, לדוגמא)... לעומת זאת בענייני כשרות היא לא תוותר בפסיק. אז ההורים שלי עושים מאמץ וקונים ממתקים או "מעדני חלב" או גלידות עם הכשר מתאים, ואז כשאנחנו נפגשים פעם ב... אצל ההורים שלנו (וחשוב בעיקר - הסבים של ילדינו) שתינו נלחצות שהילדים לא יאכלו יותר מדי ג'אנק ומתווכחות על זה עם הילדים, אבל בענייני הכשרות אין להם בכלל ויכוחים. הילדים הגדולים כבר בודקים בעצמם.

אם כן, ברור שכשהגבולות ברורים לנו הם ברורים גם לילדים. אבל לי לפחות הגבולות לא ברורים. אני משתדלת, אבל קשה לי להפנים עד כדי כך את התחושה שסוכר הוא רעל ובהתאם לזה להתייחס לכל מה שמכיל אותו. וקפה, וקקאו, וחלב פרה, וביצים, ודגנים... בקיצור יש כל כך הרבה דברים שהם גרועים ולאט לאט מתברר שמלבד יחידי סגולה כמו ניצן אמ ואופק ומירב ב רובנו אוכלים בצורה שהיא פשרה אחת גדולה עם הצרכים האמיתיים של הגוף שלנו.
בשמת_א*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה לי שאפשר למצוא כל מיני פשרות: סורבה, כמו שסאלוש הציעה, גלידה תוצרת בית, רק פעם בשבוע/ בשבועיים/ בחודש וכו'. זה נראה לי לימוד מצוין לילדים על פשרות - למצוא פתרון שכולם מסכימים עליו
כתבתי ומחקתי, כתבתי ומחקתי, ובסוף הגעתי למסקנה: כן. אפשר להגיע לפשרה. מה שצריך זה לפתוח את העניין על השולחן, והמון המון מאמץ שלי בתחום שהכי קשה לי (כן, אוכל הוא תחום שקשה לי איתו, כמעט בכל הצדדים שלו).
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

האם להגביל אכילת ממתקים

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אבל לא ענינו על שאלת השאלות... האם ילד שמגבילים אותו ( ולא ילד בן שנתיים) הולך וזולל בבתים של אחרים ממתקים? האם הוא מפתח חסכים?
הילדה שלי גם לא מבקשת ממתקים כשמישהו אחר אוכל.. היא רק מסתכלת עליו מאוד בעניין(רציתי לכתוב בעיני כלב אבל אולי זאת פרשנות שלי?!). ואם יציעו לה היא תמיד תרצה ותבקש עוד.
ביום העצמאות היה סוכר על מקל (צמר גפן מתוק) בקיבוץ שלי וכל הילדים אכלו והיא אפילו לא ביקשה.... אבל עד היום היא מדברת על הדבר הזה שבת דודה שלה אכלה.
בקיצור אין לי מושג...
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”