טו באב

מיכל_שדה*
הצטרפות: 20 מאי 2012, 20:23

טו באב

שליחה על ידי מיכל_שדה* »

ט"ו באב ידוע כאחד משני הימים הטובים ביותר בשנה, לצד יום הכיפורים. בימים אלו יצאו בני ובנות ירושלים בבגדים לבנים למחולות בכרמים.
יום שהותרו שבטים לבוא זה בזה, כולל שבט בנימין (שבטי ישראל נשבעו לא להשיא את בנותיהם לבני שבט בנימין, ע"מ שלא יכחדו הותר להם ביום הזה להצטרף)
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

טו באב

שליחה על ידי יולי_קו »

הרעיון של יום האהבה, חג האהבה, נחמד מאוד.
הסיפור שמאחורי החג לא מוצא חן בעיני בכלל.
קודם כל האכזריות והגסות של אנשי שבט בנימין (סיפור פילגש בגבעה). אחר כך ההתחכמות איך להתיר דבר שהוגדר כאסור (לאפשר נישואין של בנות יהודה וישראל גם לבני שבט בנימין).

אני מעדיפה שהדברים יהיו גלויים, ושחוקים ומצוות שפג תוקפם יוכלו לעבור שינוי/ביטול. ככה היהדות התקדמה בזמן הסנהדרין. מראש לא ברור לי למה לא התירו את החרם על שבט בנימין וזהו, הרי ביום כיפור החרמות האיסורים הנדרים וכו׳ מתבטלים. למה לעקוף ככה את החוק?

אני מבינה שזה נראה רומנטי, בנות בלבן מחוללות בכרמים ואהוב שרירי נושא אותן בזרועותיו המסוקסות אל עבר האפלה והאושר, אבל זה נראה לי פשוט דפוק מבחינה קונספטואלית.
הלוואי שהיהדות תתקדם כבר מהמצב שבו נישואים הם קניית האשה, ושנערה בלבן היא פרס למי שמספיק חזק לחטוף אותה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טו באב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יולי קו למה להרוס סיפור יפה עם עובדות :)
צריך לקחת בחשבון את הימים ההם ואת רוח התקופה, בכל מקרה אין ספק שצריך להתקדם.
אני מבינה שזה נראה רומנטי, בנות בלבן מחוללות בכרמים ואהוב שרירי נושא אותן בזרועותיו המסוקסות אל עבר האפלה והאושר, אבל זה נראה לי פשוט דפוק מבחינה קונספטואלית
למה? בלי ציניות, יש משהו רומנטי אגב אצל הציפורים בעזרת הריקוד מעבירים הזכרים לנקבות מסרים על כוונותיהם, אני מאמין שיש הבדל בין זכרים לנקבות אין שום סיבה לטשטש את זה, כולם יכולים לעשות את הכול אבל ההבדל לעד ישאר, ליקוט\צייד ריקוד\נשיאה כוח\רגש. ממש מתנצל שזה לא P.C אבל זו (גם) דעתי
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

טו באב

שליחה על ידי יולי_קו »

פלוני יקר (אני בעד ניק!),
תודה על התגובה!
ותודה על
בכל מקרה אין ספק שצריך להתקדם.
וגם על
אני מאמין שיש הבדל בין זכרים לנקבות אין שום סיבה לטשטש את זה, כולם יכולים לעשות את הכול אבל ההבדל לעד ישאר
גם אני חושבת כך.
בעוד שבוע נעבור דירה, ואני מאוד שמחה על השרירים של האיש שלי ובני הבכור. שניהם מסוקסים כדבעי. גם אני והבנות נסחוב ארגזים, אבל הם הרבה יותר חזקים (ויפים :-)).
בכל מקרה אני לא רכוש, והוא לא קנה אותי, למרות שאנחנו נשואים, וזה מאוד מוצא חן בעיני שנינו ככה.
שליחת תגובה

חזור אל “חנוכה”