ללמוד רפואה משלימה

רפואה וטיפול אלטרנטיבי באופן טבעי
אנונימי

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי אנונימי »

בהמשך הדף דיון שהועבר מהדף לימודי רפואה משלימה.
ארז*
הצטרפות: 10 יולי 2003, 11:02

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ארז* »

אשמח לקבל עצות מאנשים שלמדו/עוסקים ברפואה משלימה על סוגיה, מה מומלץ ללמוד, אם בכלל...
איפה מומלץ ללמוד. הדגש הוא על טיפולי מגע - לפחות בשלב הראשון.
תודה מראש :-)
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מה מעניין אותך?
זה קצת קשה לירות לכל הכיוונים. אני חשובת שהשלב הראשון הוא איזושהי התמקדות שלך בתחומים המעניינים אותך. כמובן שצריך לקחת בחשבון את הזמן העומד לרשותך (הן במהלך שבוע והן בפריסה שנתית), כסף, אזור מגורים ותחבורה.
אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לנסות לענות.
אני נטורופתית ולמדתי גם שיאצו, רפלקסולוגיה, רפואה סינית ועוד כל מיני.
ארז*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ארז* »

בעקבות מה שענית בדף על רפואה משלימה - אני איש מכירות 9 שנים בן 30 שלא מצא את סיפוקו במרדף אחרי הכסף. במקביל התחלתי לטפל בחברה שלי ולאחר עם השנים באשתי כשאני אומר לטפל אני מתכוון במין מסג' וגם נגיעות לחיצות והנחת יד שאנרגטית הקלו לה כאבים החלטתי רק עכשיו בגיל 30 לשנות כיוון הייתי בסמינר הקיבוצים מקום חדש ללימודי רפואה משלימה: זמן הלימוד לשיאצו או רפלקסולוגיה בהן התעניינתי שנתיים במקום שלוש (3 סמסטרים רצופים), הסטאז' הוא בקופ"ח כללית, ויש עדיפות מוצהרת לעבודה בקופ"ח לתלמידים, המורים חלקם מאגוד הרפלקסולוגים לגבי שיאצו התרשמתי בסדנא שזה די טוב הטייטל המוצע הוא רפלקסולוג בכיר או שיאצו מוסמך, נראה טוב מלהיות אמיתי ובעל יתרון עצום על המתחרים על פניו מה נראה לך. דרך אגב זה לא באזור שלי זה במרכז ואני מהצפון אבל היתרונות גדולים מכדי להתעלם לא?????
ורד_לב*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ארז- זה נשמע טוב מאד מה שאתה מתאר.
בד"כ לימודי שיאצו/ רפלקסולוגיה הם 2-3 תלוי במסגרת ובקורסים נלווים (רפואה מערבית וכו').
אמשיך אח"כ ברשותך.
ארז*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ארז* »

מתי יגיע אח"כ???
מחכה ומצפה
ורד_לב*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מצטערת, הייתי צריכה לזוז.
למה זה נשמע לך
טוב מלהיות אמיתי ?
לא יודעת למה הכוונה ביתרון עצום על המתחרים... בסה"כ בכל מקום שמלמד ברצינות זה הטייטל שאתה תקבל (אחרי 2-3 שנות לימוד).
איפה בצפון? יש סניפים של רידמן בצפון, שאולי יהיו לך קרובים.
אם זה נראה לך, תזכור שיש רכבת ותחבורה ציבורית דיי נוחה לסמינר הקיבוצים.
זה שזה חדש זה כמובן יתרון וחסרון- ודאי תהיה להם מוטיבציה גבוהה ללמד, אבל חשוב לדעת מי ילמד, כדי שזה לא יהיה סתמי.
ארז*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ארז* »

חשוב לדעת מי ילמד
את לא הראשונה שאומרת , למה הכוונה? יש שמות "נחשבים"?
איך מבררים מי טוב?
ורד_לב*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ורד_לב* »

כמו בכל תחום יש מורים טובים יותר ופחות, מוכרים יותר או פחות ומטפלים טובים יותר או פחות.
איך מבררים? שואלים אנשים בתחום, קוראים מאמרים שכתבו אותם אנשים (אם כתבו), מבררים איפה למדו ועבדו וכו'.
עבודת שטח.
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי שרון_ג* »

ורד,
מה כדאי לי, בתור רופאה קונבנציונלית, ללמוד כדי להשלים ידע?
(לא אוהבת כ"כ מחטים)
(אוהבת רק רפואת ילדים)
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ארז, ברוך הבא! אני חושבת שאני יודעת מי אתה
נכנסתי לדף הזה כי חשבתי בעצמי בכיוון.
למה לא ללמוד טיפולי מגע בקורסים קצרים בסביבה כאן? לפחות שיאצו ורפלקסולוגיה אני בטוחה שיש בסביבה כאן, אם תרצה אברר לך- יש לי ידידה שמלמדת פה בסביבה.
מתי אתה בא לאסוף את הדו גלגלי?
לוטם_מרווני*

ללמוד רפואה משלימה

שרון- אם תרשי לי להמליץ- רפואה סינית. אפילו בלימוד עצמי מספרות. זו חוכמה של ממש שלדעתי רק תעמיק את ההבנה הביולוגית- מדעית של דברים, מחלות, תהליכים.
שרון_ג*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי שרון_ג* »

תודה ענבל.
יש לי ספר קטן על רפואה סינית שכבר קראתי, אבל אני מחפשת ידע יותר מעמיק (צמחי מרפא למשל) שאוכל ליישם ממש בפרקטיקה.
לוטם_מרווני*

ללמוד רפואה משלימה

הרשי לי להמליץ לך- תשיגי את העבודה של ד"ר אפרים לב מאונ' ת"א- הוא עשה וכתב דוקטורט מאלף על צמחי מרפא. יתכן שזה יצא גם כספר לדפוס ממש. ועוד דבר- לא לסמוך על קריספיל- הוא המציא קצת:-(
שרון_ג*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי שרון_ג* »

תודה !
ורד_לב*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי ורד_לב* »

שרון, צמחי מרפא זה מעולה גם מערביים וגם סיניים. למרות שבשביל סיניים צריך ללמוד יותר.
בעיניי בכלל שווה לחשוב על רפואה סינית, כי מעבר למחטים יש שם ידע חשוב ורב, הבנה מדהימה של תהליכים הקורים בגוף ומסביב.
יש גם את הרפואה האיורוודית ההודית.
תזונה. מה דעתך? עולם ומלואו!
הומיאופטיה- כנ"ל.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בחנות טבע בה אני קונה (נרולי ברח שבזי בת'א) יש כ-5 ספרים שנראים רציניים מאוד על ספרי מרפא. ספרים שמעולם לא ראיתי בחנויות ספרים. שווה לבדוק בחנויות טבע.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי יעל* »

שלום חברים,
מסקרן אותי מאוד לעשות איזשהו קורס בעיסוי שוודי, או רייקי או דמיון מודרך ...
זה עולם שמאוד מושך אותי ואני גם חושבת על אופציה בעתיד של לעסוק בזה אם לזה אתגלגל.
אשמח לשמוע המלצות על קורסים שונים (הכוונה לכאלה של כמה מפגשים או מקסימום שנה), איפה למדתם, איך היו הלימודים וכו'.
אילת_מ*
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי אילת_מ* »

שלום אני ממליצה לך לנסות את האתר הזה www.taoshiatsu.co.il
יעל*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי יעל* »

תודה.
האם תוכלי לספר לי על הלימודים? כמה זמן ארכו ואיך היה? מה היתרונות והחסרונות של הקורס?
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

יש הרבה מאוד קורסים ובתי ספר.
מה שמתאים לאחד, לא תמיד מתאים לאחר.

אני מציעה לפתוח עיתונים במוסף הלימודים ולחפש שם,
את יכולה לחפש בגוגל - לבתי ספר רבים יש אתרים.

אחרי שתאספי לך את האופציות הקיימות שמעניינות אותך - לכי לבתי הספר!
שימי לב לאווירה הכללית, בקשי להיות נוכחת בשיעור או בררי מתי יש שעור הדגמה או מפגש אחר עם המורה המלמד.

לכי עם תחושת הבטן שלך!
מים_שקטים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי מים_שקטים* »

בתחילת אפריל יש תערוכה - אלטרנטיבה 2006 - את יכולה ללמוד שם על הרבה שיטות והרבה בתי ספר. בגני התערוכה.
יעל*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי יעל* »

הייתי צריכה להסביר קודם ולא עשיתי זאת:

אני גרה באיזור אילת ומוגבלת תקציבית. גם הזמן שעומד לרשותי ללמוד לא גדול, יש לי תאומים בני שלוש.
יש באילת שלוחה של "רידמן" ויש כמה קורסים "שנתיים" כמו דמיון מודרך ועיסוי.
אני מחפשת להעשיר את עצמי, לגעת בתחום שמרתק אותי מרחוק ואף פעם לא הייתי בכיוון שלו.
פחות חיפשתי המלצה לבי"ס אלא יותר לשמוע מאנשים שעשו קורסים (לא משנה אם זה רידמן או מקום אחר) איך היה להם הקורס הספציפי שעשו.

מקווה שהייתי יותר ברורה. ותודה מראש.
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי א* »

מעוניינת לשמוע פרטים אובייקטיבים על המכללה ההוליסטית בכרכור.
מעניינת אותי המגמה לנטורופתיה, בעיקר הקורסים לעיסוי הוליסטי, תזונה, שיאצו ורפלקסולוגיה.

אודה ואשמח לחוות דעת על הקורסים, המרצים והמקום בכלל. תודה@}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שוקלת לימודי תזונה טבעית בסמינר הקיבוצים. מישהו יכול לשתף מנסיונו לגבי רמת הלימודים, דרישות, סביבה חברתית וכו?
תודה
פלוני_אלמונית*

ללמוד רפואה משלימה

מסקרן אותי מאוד לעשות איזשהו קורס בעיסוי שוודי, או רייקי או דמיון מודרך ...
קורס עיסוי מומלץ מאוד. עשיתי ברידמן. טוב ומועיל. בכלל קורסים לעיסוי, ובפרט עיסוי רפואי.
דימיון מודרך גם קורס טוב מאוד.
עשיתי מזמן, אבל יש הרבה מקומות שקשה לי להמליץ על מקום.
מיכלונת_פה*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

א - למדתי במכללה בכרכור לפני כמה שנים, לא יודעת מי מלמד שם עכשיו... את מוזמנת להתקשר אלי
054 ואז 4484522
יעל*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי יעל* »

מעונינת בהמלצות על לימודי ארומתרפיה באזור השרון (טווח גיאוגרפי בין זכרון לת"א)

תודה
חני*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 20:38

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי חני* »

אני מתעניינת בלימודי נטורופתיה באזור המרכז ורציתי לדעת איזה מוסדות ללימודים מומלצים בתחום זה
אני מתלבטת בין ביהס מירב לבין מוסדות לימודים אחרים כמו למשל קמפוס ברושים או רידמן
אשמח לקבל להמלצות
דניאל*
הצטרפות: 25 פברואר 2002, 12:43

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי דניאל* »

אני מאוד רוצה ללמוד נטורופתיה. כבר למדתי כמה דברים, אבל כל פעם אני חוזרת לאותו מקום ומבינה שזה מאוד מעניין אותי.
אני גרה בירושלים וממה שראיתי אלה המקומות שאפשר ללמוד בהם-
  • רידמן
  • וינגייט (מסתבר שיש שלוחה בירושלים)
  • מעיינות (מירב)
ועוד מספר של מכללות קטנות ופחות מוכרות, אדר, ברק, בינה, ועוד.

אני מתלבטת אם ללכת ללמוד במקום גדול ומוכר (ויותר יקר). או להסתפק במקום קטן.
אשמח לתובנות
פלוני_אלמונית*

ללמוד רפואה משלימה

לקואלה-
אני הומאופתית, הלימודים 4 שנים כמעט הכל באנגלית (בשפה מאוד מיושנת, לא יומיומית בכלל). הרבה לימוד עצמי בבית גם אחרי תום הלימודים הפורמלים.
בהחלט לימודים קשים. למדו איתי כמה רופאים, פסיכיאטרים, פיזיוטרפיסטים, מילדות וכו'...חלקם הגדול אמרו שיותר קשה להם הלימודי הומאופתיה מלימודי הרפואה. מה גם שבכל מקרה צריך ללמוד ביולוגיה אנטומיה פיזיולוגיה פתולוגיה ועוד ועוד...
לדעתי אם מה שמכוון אותך זה פרנסה, אז הומאופתיה זה לא הכיוון ואולי בכלל לא רפואה אלטרנטיבית.
לא בגלל שאי אפשר להתפרנס בזה אלא שזה מצריך ממך התמסרות אמיתית ומוחלטת כדי להיות טובה בזה והרי רק זה מה שמביא מטופלים והכנסה. בשביל להצליח זה צריך להיות הרבה מעבר למקצוע בשבילך, יותר קריאה של הייעוד שלך, או משהו אמיתי מאוד מהנשמה. לרוב, גם ככה, עד שמגיעים למצב של קליניקה שבאמת מרוויחה צריך להשקיע הרבה מאוד - זמן, משאבים וכו'...
אשמח לענות לשאלות נוספות וספציפיות יותר אם תצטרכי...

בהצלחה!
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי אמא_ללי* »

לא בגלל שאי אפשר להתפרנס בזה אלא שזה מצריך ממך התמסרות אמיתית ומוחלטת כדי להיות טובה בזה והרי רק זה מה שמביא מטופלים והכנסה. בשביל להצליח זה צריך להיות הרבה מעבר למקצוע בשבילך, יותר קריאה של הייעוד שלך, או משהו אמיתי מאוד מהנשמה.

ניסחת היטב את מה שרציתי לכתוב. אני חושבת שטיפול באנשים זה מקצוע שאי אפשר לעסוק בו רק למען ההכנסה, זה צריך להגיע ממקום מאד עמוק בפנים בשביל לעבוד.... בכל אופן שיהיה בהצלחה!
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

קואלה יקרה,
חשבתי עלייך בימים האחרונים עם מה שכתבת בדף שלך. אני לא חושבת שכדאי (סה"כ ובלי להכירך) לפנות לרפואה משלימה לצורך פרנסה. בדיוק היום דיברתי על זה עם מישהי מהתחום. יש המון, המון אנשים בתחום הזה שלא מתפרנסים. השווק רווי ומוצף. יש כאלה שמתפרנסים יפה - אבל מדובר בשנים רבות, רבות של השקעה ובניית העסק - השקעת זמן ובהחלט הרבה מאוד כסף. כסף בהכשרה מתמשכת, זה לא משהו שמסיימים ללמוד אי פעם, וכסף בשווק ובניית העסק. אנשים שמצליחים - לא התפרנסו מזה מיד. ברובם. לוקח ממש שנים רבות להגיע לרווחים יפים - רווחים ולא רק הכנסות.
את השאר אני אמשיך בדף שלך, הגיוני יותר שם.
פלוני_אלמונית*

ללמוד רפואה משלימה

פרסומת די מעצבנת למכללת כרכור.מעליי
אלא שאני לא טובה במחיקות ועריכות
פולה*
הצטרפות: 12 פברואר 2005, 18:25

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי פולה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, אני שוקלת ללמוד משהו בתחומים האלה. אבל אני לא כל כך בטוחה בתחומים הרבים.
ראשית אני מאד מתעניינת ברפואה טבעית. החל ממזונות כתרופה וכלה ברקיחת תרופות טבעיות ואורגניות.
אני מאד מתעניינת בכל מיני רעלים שנמצאים בכל מקום, לא מתוך איזה פחד, רק כי מעצבן אותי שמרעילים אותנו על ימין ועל שמאל ואני לא תומכת בזה. אז אני כל הזמן מורידה עוד ועוד רעלים מחיי היום יום שלי אני בחיפוש מתמיד אחר תחליפים טבעיים ובריאים לרעלי היום יום, החל מסבונים, אוכל עד קירות הבית. הייתי רוצה ללמוד יותר על איך לרפא ולהתנקות מכך.
האינטואיציה שלי אומרת לי שרפואה טבעית היא הדרך הנכונה לבריאות. שהגוף שלנו בריא כל עוד אנחנו מאוזנים מבחינה פיזית ונפשית, ולכן אני מתעניינת בהשבת האיזון, לפחות האספקט הפיזי שבו.
אני לא כל כך בטוחה בהבדל בין נאטורפתיה והומאופתיה כדי להחליט מה ללמוד ואולי יש תחום שיותר ממומלץ לתחומי התעניינות שלי.
יש גם את האספקט של איבחון הבעיה, הייתי מאד רוצה לדעת לאבחן את הבעיה העמוקה שיש בגוף ולא רק לדעת לטפל בסימפטומים שמפריעים לאדם, אלא בגורם לו.

אשמח להכוונה.
תודה =)
פלוני_אלמונית*

ללמוד רפואה משלימה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

התחום שאת מכוונת אליו הוא בפירוש נטורופתיה. לימודים של התחום מאוד יעשירו אותך בנושאים האלו, אבל יש עוד הרבה דרכים להגיע לידע הזה.
ולכל המתלבטים שביניכם, אני ממליצה בחום על מכללת ברושים בתל אביב. עברתי לשם אחרי שלמדתי במדיסין וההבדל הוא עצום. זה ממש קיבוץ גלויות - יש המון "פליטים" מכל מיני מכללות. לא כל כך משקיעים בפרסום אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם - זה בהחלט המקום הכי מקצועי והטוב ביותר בעיני.
פלוני_אלמונית*

ללמוד רפואה משלימה

מישהו יודע איך ברושים בהשוואה לרידמן?
מתעניינת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי מתעניינת* »

שלום
הייתי רוצה לשאול האם מישהו/י למדו בתילתן או שמעו או יודעים כמה המכללה הזו נחשבת לרצינית וטובה?
שקד*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2002, 22:20

ללמוד רפואה משלימה

שליחה על ידי שקד* »

שלום,
אני בת 23 ומתלבטת מאוד בין תזונה קונבנציונלית לנטורופתיה.
אני כמעט בטוחה שאני מתחברת יותר לנטורופתיה מאחר ואני מנסה בחיי היומיום שלי להיות בריאה יותר באמצעות חומרים טבעיים ולא כימיים.
מצד שני, גם המדע מעניין אותי אבל אני לא בטוחה שאתחבר סתם לדוגמה, לרישום מרשמים של תרופות:/ אני נגד לגמרי... אבל אולי זה כי אני לא מכירה מספיק?
ובנוסף, אני רוצה לעשות תואר כי מה לעשות שהיום תואר זה כמו תעודת בגרות ורצוי מאוד שיהיה.. ולכן אני לא יודעת מה לעשות!
מה האופציות אחרי סיום לימודי נטורופתיה? לאן מתקדמים?
נטורופתיה נשמע לי כמו משהו קסום שימלא אותי באושר אך האם אסתדר עם זה בעתיד? אוכל לחיות בכבוד?
בתזונה אני יודעת שלא חיים בכבוד (שוחחתי עם תזונאיות) אבל לפחות יש תואר, אולי אפשר אחכ לעבוד במעבדות.. אולי אפשר אחכ ללמוד משהו ברפואה האלטרנטיבית? זה בכלל מתאים או שזה לגמרי סותר?
מה לעשות???
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה וטיפול אלטרנטיבי”