שלום,
אני מניח שהגעתי למקום הנכון מבחינת תוכן השאלה שלי.
אני נוהג להיעזר בהרבה מידע שרשום פה, אך לא מצאתי מידע שיעזור לי.
הסיפור הוא כזה:
אני בן 21. כבר שנתיים וחצי צמחוני. לפני 3 חודשים החלטתי להוריד מהתפריט שלי גם מזונות שקשורים בתנובותיהן של החיות (חלב, ביצים, דבש), יענו טבעוני.
מהרגע שהפסקתי עם מזונות אלו, הקיבה שלי התחילה להגיב בצורה לא טובה לעניין. כששני ביטויים מרכזיים מצאו את מקומם בחיי:
- גזים עם ריח חריף מאוד מאוד מאוד (פלוצים)
- יציאות מורכבות (חירבון לא טוב)
מילא אם הדבר הראשון לא היה קיים, אז הייתי יכול לסמא את עיני ולהתעלם מהעניין, אבל בגלל שהוא בכל זאת קיים, כמעט כל הסביבה שלי דואגת להגיד לי שאני ח-י-י-ב להתחיל לאכול בשר כדי שזה יסתדר. ובכלל מלא טיפים למיניהם.
מה שאני מבין מהסיפור בצורה פשוטה, למרות שעוד לא בדקתי אם יש הימצאות של חיידקים כמו אליקובקטרפיולרי, זה שמדובר בחוסר מסויים בקיבה שאמור לפרק את המזונות כמו שצריך.
עם הזמן הבנתי שהאנזימים אמורים לפרק את המזונות שלנו ליציאות טובות ולחוסר גזים באופן כללי.
אני מבין שהסברה הרווחת היא שיש ברוב מוצרי החלב חיידקים טובים שאמורים לעזור פה בעניין (אקטיביה וכל אלה),
אבל אני עקרונית ומדעית מסכים עם הגישה הטבעונאית, כך שאני מאמין שצריך להיות פתרון אנזימי דרך הצומח.
זאת ועוד, שאני בטוח שהפתרון לא צריך להיות חיצוני של כדורים, טיפות וכל מיני כאלה.
בקיצור, והכי בפשוט:
מה אני צריך לאכול (על פי הגישה הטבעונית/טבעונאית) כדי שאני אפסיק להפליץ ולחרבן לא טוב?
תודה (-: