מיצי ירקות

שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מיצי ירקות

שליחה על ידי שרה_ק* »

צריכים מכונת מיץ, כדי לקבל מיץ עם מראה מקצועי אבל אם אין, גם בלנדר חזק טוב מספיק. (עם החסרון של צורך להוסיף מים או מיץ אם זה לא מספיק נוזלי לפי טעמך)
מיצי פירות וירקות ידועים בסגולות המרפא שלהם. למשל מיץ גזר יכול לעזור לראיה טובה, ומיץ אשכוליות יכול לעזור להצטננויות וניקוי הגוף מרעלים. יש גם מתכונים של מיצים מורכבים יותר.

המיצים הכי יעילים טריים ולא מפוסטרים.

מיץ פירות ירוק (הכמויות ההכי גדולות זה הפירות הראשונים ברשימה, וככל שהרשימה מתמשכת, הכמויות מתמעטות. ולפי הטעם)
מסובך נורא, אבל טעים מאד! המיץ כולל יותר מדי הרבה דברים נדירים וקשים להשגה אז אפשר לעשות עם מה שיש, וזה יהיה גם טוב...

אננס
תפוחים
מנגו
בננה
קיווי
ספירולינה
תמרינד
open cell chlorella
קצת http://www.wegmans.com/kitchen/ingredients/produce/fruit/images/lime.jpg]מיץ[/img] לימונית
אבץ מ http://www.blogstudio.com/johncoxon/nettle.jpg]nettle[/img] roots
ברוקלי
תה ירוק
עלי תרד
דשא מגריסים
blue green algae
אכינציאה dikla]קיפודנית vardi[/po]/generally.htm
כוכבית
קצת מיץ לימון
ארטישוק ירושלמי
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מיצי ירקות

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

בריאים ועמוסי ערכים תזונתיים- אבל איך מכינים אותם?
אני זקוקה לכמה טיפים להתחלה- מהם השילובים המנצחים? אילו ירקות מתאימים למיץ ואילו לא? איך סוחטים אותם (בלנדר? מסחטה מיוחדת?)?
חברה שאלה אותי בדיוק על עשב חיטה- אשמח לדעת איך לצרף אותו לחגיגה.
תודה!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיצי ירקות

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש דף על עשב חיטה.
בקשר לשאר - אברר.

אני בטוחה שיש אין סוף מידע באינטרנט ובספרים על מיצי ירקות.
לנה*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 00:38

מיצי ירקות

שליחה על ידי לנה* »

מסחטה מיוחדת לירקות קשים: גזר, סלק וכד'
אני אוהבת שילוב של חצי גזר חצי סלק. אפשר גם להוסיף קצת ג'ינג'ר.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

מיצי ירקות

שליחה על ידי עירית_לוי »

איך סוחטים אותם (בלנדר? מסחטה מיוחדת?)?
צריך מסחטה מיוחדת שנקראת 'מסחטת מיצים קשים'.
המחירים שלה בחנויות הם מתחילים מ- 300 ש"ח (ראיתי גם אחת ב- 900 ש"ח).
ההבדל במחיר נובע בעיקר מחוזק המנוע (וגם מהמותג כמובן).
לנו יש מסחטה שעלתה בסביבות 300 ש"ח והיא די עדינה: אי אפשר להעמיס עליה יותר מדי בבת אחת (צריך לסחוט את הירקות אחד אחרי השני, לא ביחד).

מהם השילובים המנצחים? אילו ירקות מתאימים למיץ ואילו לא?
בכל מיץ שמכינים כדאי לכלול:
  • לפחות ירק אחד מתקתק בשביל הטעם (גזר חי, סלק חי). אפשר גם פרי אחד (אגס, תפוח, ענבים) אבל צריך לקחת בחשבון שהם מכילים יותר סוכר.
  • סלרי או פטרוזילה - בגלל המרירות שלהם כדאי שהם יהוו רק כ- 10% מהמיץ, אבל לא כדאי לוותר עליהם כי הם מכילים ברזל, סידן, אבץ, ויטמין C, נוגדי חימצון ובטח עוד כל מיני דברים טובים ששכחתי :-) .
בעיקרון כל ירק מתאים למיץ. השאלה אם הוא יהיה לך טעים (קישוא??).
לגבי שילובים - עניין של טעם אישי. צריך לנסות ולטעום. שילוב נחמד: גזר, סלק, מעט סלרי, וחצי תפוח.

שני טיפים לסיום:
  1. את המסחטה רצוי לשטוף מיד! אם מחכים, מאוד קשה לנקות אותה, ביחוד את הרשת המסננת.
  2. לשתות רק מיצים טריים שהוכנו באותו הרגע. לא כדאי לשמור במקרר. הויטמינים מתפרקים די מהר כשהם באים במגע עם האוויר.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מיצי ירקות

שליחה על ידי ורד_לב* »

בעקרון אפשר סוגים רבים של מיצים, לכל ירק האיכויות שלו.
ממליצה לך לקרוא חומר, באינטרנט או בספרים.
יש את התחדשות של ד"ר פנינה בר סלע ויש את זה שנותן הרבה מידע.
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

מיצי ירקות

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

יש גם מסחטה שעובדת על אנרגיה אנושית ולא על חשמל. מסחטה ידנית.
ראיתי אותה בחנות טבע בירושלים.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מיצי ירקות

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

יש לי מעבד מזון של מרפי ריצ'רדס ויש לו מסחטת מיצים שלא ברור לי איך משתמשים בה בדיוק. מישהו יודע אם יש סיכוי שאפשר לסחוט בה ירקות? הכל שם עשוי מפלסטיק, אז היא בטח לא מספיק חזקה...
תודה לכולם על התגובות. {@
מאי_לי*
הצטרפות: 16 נובמבר 2004, 14:11

מיצי ירקות

שליחה על ידי מאי_לי* »

מאי לי, מציע להעדיף מיצים מהעונה ומהסביבה הטבעית
וכל זאת גם בהתאם למזג האוויר והעיסוק שבו אנו עומדים לעסוק לאחר שתיית המיץ .

הפתעות החיים :
לשמנים - הירוקים משמינים והכתומים מרזים
אצל הרזים - זה הפוך.

יש לעשות מיץ ירקות מ- שורש - גבעול - ועלה + פרי מסויים.
המיץ חייב להכיל 70% מים שיגיעו מהירקות .

ההמלצות שלי יינתנו לפי אזור מגורים והפעילות הקרובה של המבקש
ומנהלת המערכת מוזמנת ללמוד את השיטה .

בגדול יש 2 טבלאות ומהן מכינים את כל ההרכבים, ולבד .

מיץ העונה שלי : אנונה נוני (מתאים ל- 28 מעלות ולאלו אשר אינם חושבים או לומדים) .

להתראות בגן עדן
מאי לי
רוח_על_המים*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 10:58

מיצי ירקות

שליחה על ידי רוח_על_המים* »

מוסיפה טיפ משלי,
יש לי מסחטת מיצים קשים פשוטה (לא עלתה הרבה לא זוכרת כמה)
אני מאוד אוהבת את השילוב שהוזכר פה למעלה (בחיי שחשבתי שאני המצאתי (-;) גזר, סלרי, ותפוח ירוק,
אבל למען האמת, כל מה שיש בבית ונחה עלי הרוח הולך.

בכל מקרה הטיפ המובטח הוא להוסיף מעט שמן זית לכל מיץ שיש בו גזר, אני חושבת שזה בגלל שזה הופך את הוויטמין A או בטא קרטין שבגזר לנספג יותר בגוף.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל כך המליצו לי

|תמר|
רוח_על_המים*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 10:58

מיצי ירקות

שליחה על ידי רוח_על_המים* »

בבלנדר לעומת זאת אני מכינה שייק פירות וזה יוצא ממש טעים טעים.

תפוח, אפרסמון, תמרים, בננה, (אפשר עוד דברים אבל זה יוצא מאוד טעים)
בקיץ אפשר לגוון עם תותים, מלונים, (אבטיח לא יצא לי טעים), אפרסקים או משמשים.

מערבבים בבלנדר, עד שהכל מתרכך, אפשר להוסיף לזה מעט חלב (סויה) , לעצמי אני מפזרת מעל אגוזים מרוסקים, (לא לילדים קטנים)
יוצא טעים מאוד (-8
מ_הגגת*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 21:14

מיצי ירקות

שליחה על ידי מ_הגגת* »

נתקלתי במקרה בדף הזה בחיפוש אחר מסחטה שסוחטת גם עשב חיטה וגם ירקות. אני כבר בעניין מיצי ירקות שנה בערך. הגעתי לזה בעקבות בעיה בריאותית (עצירות מוחלטת). התחלתי בעשרה ימים בהם שתיתי בעיקר מיצי ירקות אך בבוקר גזר+תפוז+תפוח (מומלץ מאוד מבחינת הטעם אבל מבחינה בריאותית ממליצים לא לערבב תפוז עם ירקות או פירות אחרים). זה עשה פשוט פלאים!
נכון להיום אני משלבת מספר כוסות מיץ ביום עם התזונה הרגילה (צמחונית) ומשתדלת לשלב בכל מיץ: עלים כלשהם (חסה, כרוב, , מנגולד, פטרוזיליה - את הפטרוזיליה יש לעטוף בתוך עלים גדולים יותר כדי להפיק ממנה יותר מיץ), ירקות כתומים (גזר, בטטה, גמבה, דלעת, דלורית) וירקות ירוקים (קישוא, קולורבי, פלפל, סלרי, ברוקולי [זהירות עם שני האחרונים - הם טיפה מרים], כרובית). כאשר אין לי ירקות מתקתקים יחסים (גזר, סלק, בטטה) אני מוסיפה תפוח אחד, כדי שיצא טעים. בעקרון, אין לערבב ירקות ופירות, אבל תפוח אפשר כי הוא בסיסי, לעומת פירות אחרים שהם חומציים.
בעת הכנת המיץ, יש להכניס לסירוגין ירקות עם יותר ועם פחות מיץ - כך הירקות עם הרבה מיץ "שוטפים" את התוצר הנוקשה יחסית של הירקות היבשים יותר. אני בכלל גיליתי שכדי להוציא מספיק מיץ מתפוחים, אני מכניסה ביחס פרוסת תפוח עם רצועת גמבה.
את הירקות עדיף לא לקלף אלא לנקות היטב. אם כי, לטובת הטעם, אני כן מקלפת בדקיקות את הסלק והבטטה.
הדרך היחידה לשמור את המיץ לצריכה במועד מאוחר יותר היא במקרר בצנצנת מלאה עד הסוף וסגורה בואקום, וגם אז כדאי לא יותר מיומיים.
ובאשר למכשיר, עד כה השתמשתי במכונה של מרפי-ריצ'רדס שקניתי ביוניברס במאה ועשרים ש"ח. לא מזמן נתתי את שלי לחברה וקניתי עוד אחת, המחיר לא השתנה.
את עשב החיטה אני סוחטת במכונה ידנית ממתכת, אבל היא התחילה להחליד, ולכן אני מחפשת מכונה שתעשה את שתי הפעולות.
להלן קישור ממנו למדתי הרבה על מכונות ומיצי ירקות http://www.rawfoodsupport.com/list.php?f=2.
לסיום, אם מישהו מכיר בארץ מכונה שסוחטת גם עשב חיטה וגם ירקות, אשמח לדעת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיצי ירקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני מעוניין לרכוש מסחטת מיץ( בעיקר לגזר), השאלה היא איזה מכשיר לרכוש? קראתי את הכתבה לפי הקישור שנמצא בראשית עמוד זה אך רק יצאתי יותר מבולבל כי לפי התגובות של הקוראים הדעות שנויות במחלוקת. חשבתי על קנווד דגם 700 עם 400 וואט במחיר 200 ש"ח שמומלץ גם ע"י הכותב אך לא כל התגובות של הקוראים אליו חיוביות(טוענים שאורך חייו נמוך כפי מחירו) , אז למי להקשיב??? ודובר נוסף, אם בכל זאת ארצה לרכוש אותו, היכן ניתן???
טורקיז*
הצטרפות: 26 דצמבר 2011, 18:53

מיצי ירקות

שליחה על ידי טורקיז* »

יש לקנות מסחטה שמגיעה עם 10 שנים אחריות לפחות.

המסחטות העמידות מגיעות עם אחריות של 10 שנים וחלקן עם אחריות של 15 או 20 שנים.
בעצם כל מוצר חשמלי צריך להגיע עם תקופת אחריות ארוכה, אבל עכשיו שחברות התחילו לייצר מוצרים שאמורים להתקלקל כעבור שנתיים של שימוש, הן התחילו גם להעניק אחריות עלובה של שנה או שנתיים, גם למוצרים היקרים ביותר.
מסחטות מיצים ובלנדרים אלה שני מוצרים שעדיין מגיעים עם אחריות מכובדת של 7 שנים ויותר.
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

מיצי ירקות

שליחה על ידי רק_מה* »

אני רוצה מסחטה. השאלה היא: האם כל עניין הויטמינים-מינרלים יורד משמעותית באופן הכנה שכזה? לעומת רסק ירוק (שאני פחות מחבבת)?
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

מיצי ירקות

שליחה על ידי ציל_צול* »

רקמה, הנה תשובה מפותלת.
קודם כל, יש טענה שאין לי כלים לבדוק, ששיטות שונות לטיפול בפירות/ירקות משפיעות על כמות הויטמינרלים. למשל, שמפגש עם מתכת יותר חימצון ומזיק, בעוד מפגש עם פלסטיק - לא. השאלה היא איזו מתכת. כל מתכת? ועד כמה מזיק? לא יודעת ולא התעסקתי בזה יותר מדי.
בלנדרים הם תמיד עם מתכת ומסחטות יש היום הרבה עם פלסטיק.

עוד עניין לכאן - מה שיורד בעיקר במיץ, הוא המערכת שתומכת בספיגה אופטימלית של הויטמינרלים. כלומר, הדיוק של הסיבים והמים ושאר העניינים שיש בפרי או ירק מלא.

לו אני בנעלייך, וניסיתי כבר מספיק פעמים את השייק והחלטתי שזה פשוט לא בשבילי - הייתי הולכת על המסחטה. היא מאפשרת שתייה של המון ירוק ממש בקלות ואני מוצאת בזה ערך רב.
הבאג היחיד של המסחטות לדעתי זה הניקוי שלהן, שאני אישית מוצאת מייאש ומרפה ידיים. וזה כשיש לי מסחטה שמנקה את עצמה לא רע בכלל כאשר מעבירים בה מים אחרי שמסיימים. ובכל זאת, כל כך הרבה חלקים לקירצוף...

אם זה לא מרתיע אותך ומיצית את ניסיונות השייק - קני לך מסחטה טובה. יש היום מסחטות בשיטת לעיסה. הן כאילו לועסות את המזון.
סוחטות יותר לאט (ויותר בשקט) אבל הטיעון הוא שהן שומרות טוב יותר על מה שאת רוצה לקבל מהמיץ.
להגיד לך שזה נכון? לא יודעת. זה נראה די משכנע בסרטונים אבל זה תפקידם של סרטונים :-)
בן_אנוש*
הצטרפות: 17 אפריל 2015, 23:37

מיצי ירקות

שליחה על ידי בן_אנוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי שלום מישהו יודע אולי אם אפשר לעשות מיצי ירקות גם בלי בלנדר או מסחטה מיוחדת לצערי אין לי את שניהם...
פלוני_אלמונית*

מיצי ירקות

בן אנוש - שתי טכנולוגיות עתיקות הן מעיכה על רשת ומעיכה בין שתי אבנים או עם כף או השניה - מרק. זה מה שעשו אבותינו הקדומים כשרצו ליהנות ממיץ של סלק קולרבי ושאר פירות וירקות קשים ולא היה להם כח ללעוס. לפעמים בחרו בטכניקה זו גם כי היא מרבה את האוכל עיין ערך מרק אבנים... :) מה לעשות במערה שלהם לא היה חיבור חשמלי לקנווד
פלוני_אלמונית*

מיצי ירקות

ציל צול - אמנם מגע עם מתכת הורס ויטמין סי אבל לא נירוסטה - היא מתפקדת נייטרלי- פלדת אל חלד. רסק ירוק אפשר לסנן ולהגיע לתוצאה לא כל כך שונה ממסחטות מיצים יקרות...
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

מיצי ירקות

שליחה על ידי אישה_במסע* »

רסק ירוק אפשר לסנן
ולאבד את החלקים שלו שטובים יותר ממיץ? אז למה לא לעשות מיץ מלכתחילה?

הרושם שלי הוא ששייק ירוק פופלרי כל כך בבאופן בגלל היתרונות שיש לו על פני מיץ....
זו גם הסיבה לכך שנושא שנראה כל כך באופני במבט ראשון, כל כך לא פופלרי.

יש משהו מאוד לא טבעי במיצי ירקות בעיניי. בניגוד לרסק ירוק, שבו מכניסים את הפרי או הירק לבלנדר, מקסימום מקלפים, במיץ מאבדים חלקים משמעותיים מהירק.

בתחושה שלי, רסק פוגע פחות ב המערכת שתומכת בספיגה אופטימלית של הויטמינרלים ומיץ פשוט הורס אותה. כמה זה משנה? אין לי כוח לחפש במחקרים. אבל התחושה שונה ממש, ואני חושבת שגם הספיגה. אם למישהי יש כוח וסבלנות ואופטימיות לחפש מחקרים בנושא, אשמח לשמוע.

אציין גם שרסק הוא התוצאה הטובה בעיניי, מיץ מרגיש לי חסר לעומת רסק.

<בבלנדר של צילי אפשר לעשות רסק מאוד חלק. שכחתי איך קוראים לו. מג'ימקס? אבל בעיני השאיפה הזו דומה לשאיפה לפירות וירקות חלקים וללא פגמים - תוצאה של פרסומות ומראה על שיבוש. אחרי מספיק זמן של חשיפה לטבעי, המלאכותי מרגיש פחות מוצלח. לפחות בשבילי>
פלוני_אלמונית*

מיצי ירקות

איזה מיץ מומלץ לריפוי מחלה אוטואימונית ? פולימיאלגיה ראומטיקה?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”