הי מחשבות, בעיני הפעילות של הילדים בגינה לא יכולה להיות מנותקת מהגינה עצמה. הרי לא מדובר בפארק - גינה ציבורית. ולכן מה שחשוב בעייני שתוך כדי עיניין יופי וקסם בגינה יהיו בה גם אופציות למשחק ועניין לכל המשתמש בה. וגם לילדייך בגילהם השונים.
ואם נתחיל מגיל ינקות, אני חושבת שבגינה צריך להיות מרחב נוח להניח את הפיצקי בלי חשש שיוכל להריח את האדמה, למשוך עלים של דשא או עלים נעימים וטובים אחרים. יש צורך להתייחס לרייחות, לניחוחות, לשילובי הצבעים, לטקסטורות ,לצל ,לציוץ הציפורים, למקומות כינון, לצמחים שימשכו אליהם ציפורים,פרפרים...
ובגיל מתקדם יותר, מקום להעמיד עליו בריכה קטנה לקיץ ,אפשרויות של התקדמות בזחילה ללא חשש,
ואח"כ - שביל קפיצה של אבני מדרך, מקום להסיע עליו משאיות/מכוניות משחק, ארגז חול, ספסל, שולחן יצירה, בול עץ מיוחד שמונח בצורה כזו שניתן ללכת עליו
וליצב את המשקל...................
ואח"כ בניית טאבון מבוץ , בניית אלמנטים נוספים מבוץ...
בניית בית עץ (שלא חייב דרך אגב להיות בנוי בפועל על עץ.)
בניית שבשבת, שעון חול, בריכת דגים
ואח"כ שביל חלק סביב הגינה שיכול לאפשר למשטח החלקה על סקטיבורד או רולר
קיבוע כדור סל באזור המתאים או כדור רגל או קיר חלק להקפצה של כדור.........
ועוד ועוד..... וכמובן כל נושא צמחיית מאכל -עצי פרי, גן ירק, צמחי תבלין, פרחים מיוחדים ,ריחות מופלאים.
ואני כותבת כל זאת מתוך הרבה ניסיון של אמא לשלשה בנים שובבים ואנרגטיים ביותר.
וכמעצבת גינות.
בעיני הקסם בגינה חייב להישאר יחד עם צרכים המשתנים, ובהתאם למה שקיים בשטח. עם קיים עץ אבות ניתן לחבר לו נדנה , אבל אם אין ...
ניראה לי קצת מיותר להתחיל להעמיד מכשירים מבחוץ , הם יוצרים סוג של נתק.
- גינה הרמונית המתיחסת לכל החושים ,לרוח ולנפש מזמינה את הילדים להירגע בתוכה
ולהתחבר אל הטבע הריחות הצלילים הטעמים המגע והקסם המושלם דרכה.
מתקני ה"שעשוע" הם חלק מימנה.*
אצלנו בגינה אבני הקפיצה גורמות לילדים להאט את קצב הליכתם, לנשום, ובעצם זו מעין מדיטציה בהליכה אתה מקשיב לצעדך הגינה מעצבת אותך לסוג התנהגות מסוים והחושים נפתחים. אם אותן אבני מדרך/קפיצה אלו מונחות במרחק המתאים ובינהם שתולים צמחים מדיפי ריח מרענן ופותח נשימה כמו נענע
ולידם שתולים גם מספר שתילי תות שדה (כך שיש חשק להעצר לבדוק את התות, האם הוא מוכן כבר ? ) והשביל מוביל אל הטאבון , שהם היו שותפים לבנייתו,
וליד יש את העצים המוערמים המונחים בשביל הדלקתו, ובהמשך השביל גזע לישיבה או לטיפוס וכו'....