בתי ספר מעורבים יהודים ערבים

אביטל_צ*
הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*

שליחה על ידי אביטל_צ* »

אשמח לשמוע על בתי ספר מעורבים, של יהודים וערבים. היכן יש בתי ספר כאלה ?
אשמח גם לשמוע חוויות מאנשים שלמדו בבית ספר כזה, ומהורים ששלחו את ילדיהם.
הבת שלי הולכת כרגע לגן חובה ברוח וולדורף, גן עין בוסתן שהוא גן מעורב יהודי ערבי.
הגן נמצא ביישוב ח'ילף, ליד טבעון.
החוויה שלנו מהגן היא מאוד טובה.
לשנה הבאה אנחנו רשומים לבית ספר שקד בטבעון (בי"ס בחינוך וולדורף).

בנוסף ישנה התארגנות (של הורים וצוות של גן עין בוסתן) להקמת בית ספר יהודי ערבי, ברוח וולדורף.
הכוונה היא להקים בי"ס מתפתח, קודם כיתה א' ואז לתת לבי"ס לגדול עם כל שנה.

כרגע אני נותנת עדיפות לבי"ס שקד, אבל יש סימן שאלה קטן לגבי פתיחת שתי כיתות א' בשנה הבאה.
אשמח לשמוע על חוויות של בתי ספר מעורבים.
אחת_שתיים*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 11:07

שליחה על ידי אחת_שתיים* »

וואו, איזה כיף לשמוע על גן שבכלל לא ידעתי שהוא קיים! ונראה מבטיח ביותר, לפחות מהאתר.
אני יודעת על חמישה בתי ספר מעורבים בארץ: הכי ותיק - ואחת אלסלאם/ נוה שלום; הדו-לשוני בירושלים; הדו-לשוני במשגב; "גשר על הואדי" בכפר קרע; והכי חדש, אם אני לא טועה, בבאר שבע. אולי חוץ מזה יש עוד יזמות קטנות כמו הגן שלכם.
אני לא למדתי או לימדתי או שלחתי את הילדים שאין לי לאף אחד מהם, אבל יש לי היכרות קרובה עם בית הספר בואחת אלסלאם. מההתרשמות שלי, יש לא מעט דילמות וקשיים שבית הספר נתקל בהם (וגם הקהילה של הכפר באופן כללי). הענין הרציני ביותר לדעתי הוא מה שקשור לשפה - איך גם כשמאד רוצים, קשה קשה קשה למצב את הערבית כשפה שווה לעברית: בגלל החינוך שמקבלים עד בית הספר, בגלל ההורים שלא יודעים ערבית, בגלל המורים היהודים שלא יודעים ערבית, בגלל הסביבה החיצונית, ובגלל בכלל. והעובדה שהשיחה כמעט תמיד מתגלגלת בסופו של דבר לעברית.. משקפת יחסי כוחות, שכמה שמנסים, קשה מאד לחתור תחתיהם.
אחרי ההקדמה הזאת, אני מרשה לעצמי לומר שלמרות כל החסרונות והבעיות, עדיין אין שום ספק מבחינתי שבית הספר הוא ראוי ושהוא בלי ספק עדיף על בית ספר חד-לאומי, לפחות ליהודים (במקרה של הערבים הענין הוא כאמור יותר מורכב, שכן מבחינת השפה והספרות הערבית למשל, בית ספר מעורב משמעותו ירידה ברמת הלימודים. מה שכן, מצב בתי הספר הערביים הוא כזה שהירידה היא לא תמיד משמעותית, ויש כמובן יתרונות אחרים).
עצם ההיחשפות לרעיונות ולכוונות השיתופיות, גם אם היישום שלהן לוקה בחסר, הוא חשוב ומשפיע לאין ערוך ברמת המודעות. ולראיה - יותר מבכל מקום אחר (שאני מכירה) בארץ, נוצרים שם קשרים אמיתיים וחברויות אמיתיות בין ילדים מגיל מאד צעיר, שלא מבוססים על "דו קיום" אלא פשוט על היכרות וחוויות משותפות - חוויות שקובעות גם את עיצוב העולם הפנימי בהמשך החיים, הרבה אחרי בית הספר. זה תוצר שאין לו תחליף בשום מסגרת חינוכית אחרת, ואי אפשר להמעיט בחשיבותו ליכולת של שתי החברות לחיות כאן ביחד בסופו של דבר.
שני הגרוש שלי..
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

שליחה על ידי יעל_ש* »

יש שני דפים כאן באתר על בית הספר גשר על הואדי.
את מוזמנת לגלוש בהם.
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq ... 5%E0%E3%E9
רותי_בטבעון*
הצטרפות: 08 יולי 2008, 09:09
דף אישי: הדף האישי של רותי_בטבעון*

שליחה על ידי רותי_בטבעון* »

הי אביטל,
אני מתגוררת היום בטבעון, אך רק לפני שנה וחצי עברנו מירושלים. בירושלים היו שני ילדינו בגן ובית ספר דו-לשוני. אני גם הייתי מעורבת בשלב ההקמה של בית הספר ואף עבדתי בו כשנתיים - עוד לפני שהילדים היו בו. החלום שלי כבר שנתיים להקים בית ספר כזה כאן בטבעון.
אז אוכל למנות לך גם את כל החסרונות ויש. אבל אחרי שנה וחצי כאן במערכת החינוך הלא מעורבת אני יכולה להגיד שאנחנו מתגעגעים מאוד מאוד מאוד לבית הספר המעורב שלנו. לפתיחות, למקום שבו מגוון רב תרבותי נתפס כיתרון וכוח ולא איום או חולשה, לקהילת בית הספר, לשמוע ערבית כחלק מחיינו וללוח שנה מובן מאליו כמעט שבו לכל החגים יש מקום, לכל הדתות יש ייצוג והילדים רואים בחברה מורכבת דבר טבעי ומקובל.... וזה רק על קצה המזלג. אשמח לשוחח איתך על כך וממילא כבר הספקנו לשלוח הודעות פה ושם בהזדמנויות שונות (אגב עדין לא הובלתי את המקרר...) - אז את מוזמנת להתקשר אלי - 052-6130189 או 9837777.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הבת שלי לומדת.שנה ראשונה בבית ספר גשר על הוואדי, איזה שמחה. אנחנו העברנו אותה לשם אחרי שהייתה לה שנה נוראית בחימוך הרגיל בכיתה א. עכשיו הכל שונה ייא מאוד אוהבת ללכת לבית הספר ומאוד מחכה לזה. עש לה מלא חברות והם עושים מלא פעיליות חברתיות. עש להם חוגים מעניינים. ויש להם צוות מורים מקצועי אחראי וכיפיים. המנהל מצויין ומדהים הילדים מתים עליו פשוט מאוד אנחנו עכשיו כהורים מאושרים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב
עושה סמינריון בנושא שילוב תלמידים ערבים בבתי ספר יהודים אשמח לשמוע ולכתוב על מורים מלמדים בבתי ספר מעורבים ועל חוויות שלהם (אם מכירים מורים מלמדים תכתבו מייל שלהם )
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”