דולה כן או לא
דולה כן או לא
למה לא?
כי יקר ופינוק ומותרות
כי מה אני כזו מיוחסת, לא יכולה ללדת כמו כולן
כי ילדתי כבר פעמיים בלי עזרה מיוחדת, ועובדה שהסתדרתי
כי מאין לי שזה באמת יעזור לי, וגם שאותה אחת נבחרת תתאים
למה כן?
כי זה שהסתדרתי לא אומר שלא יכול היה להיות טוב יותר
כי אולי הפעם יסתבך משהו, הנסיון הרי אינו ערובה לכלום
כי אין מי שמתאים לבוא אתי ללידה, וקצת מפחיד להיות לבד
כי הפעם לא תהיה לי באמת מנוחה אחר כך, וגם לא לפני
אבל האם זה קשור
מה דעתכם?
כי יקר ופינוק ומותרות
למה כן?
כי זה שהסתדרתי לא אומר שלא יכול היה להיות טוב יותר
כי אולי הפעם יסתבך משהו, הנסיון הרי אינו ערובה לכלום
כי אין מי שמתאים לבוא אתי ללידה, וקצת מפחיד להיות לבד
אבל האם זה קשור
מה דעתכם?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
דולה כן או לא
כן.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
דולה כן או לא
איפה הלידה? אם בבית חולים, אני בעד דולה. הכסף ששילמתי לדולה שלי בלידה של יותם היה אחת ההשקעות החכמות שעשיתי אי פעם.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
דולה כן או לא
תדעי אאם אותה נבחרת תתאים כי תפגשי עימה לפני כן ותבחרי אשה שתתחברי עימה. את מיוחסת?את ילדה גדולה, אין לך פה את אותו אדם ששפט אותך במשפטים כמו
יקר? הכל יחסי
אני שומעת בין השורות שזה לא מה שימנע משני ילדיך האחרים את פרוסת הלחם מהפה.
בקיצור, אני בעד:-)
יקר? הכל יחסי
אני שומעת בין השורות שזה לא מה שימנע משני ילדיך האחרים את פרוסת הלחם מהפה.
בקיצור, אני בעד:-)
דולה כן או לא
כן.
למה?
איפה הלידה?
לא יודעת, בית חולים איזשהו
למה?
איפה הלידה?
לא יודעת, בית חולים איזשהו
דולה כן או לא
כי אין מי שמתאים לבוא אתי ללידה
שתי אלה סיבות מספיקות לגמרי בעיני!
שתי אלה סיבות מספיקות לגמרי בעיני!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
דולה כן או לא
כי זה שהיה בסדר בפעמיים האחרות לא אומר שאסור שיהיה ממש טוב הפעם. תפרגני לעצמך.
דולה כן או לא
לגבי המחיר, את יכולה לפנות לדולה שרק סיימה ללמוד, ואז הליווי הוא בהתנדבות או במחיר סמלי. אם תכתבי את האזור אשמח להפנות אותך לרשימה של דולות שסיימו באזור זה.
תראי, אי אפשר לדעת מה יקרה ואיך תתפתח הלידה, אבל לרוב, אם היתה בינכן כימיה וההרגשה איתה היתה טובה לפני הלידה, אין סיבה שהיא לא תתאים לך בלידה עצמה.
תראי, אי אפשר לדעת מה יקרה ואיך תתפתח הלידה, אבל לרוב, אם היתה בינכן כימיה וההרגשה איתה היתה טובה לפני הלידה, אין סיבה שהיא לא תתאים לך בלידה עצמה.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
דולה כן או לא
כי אין מישהו אחר שיעשה מה שדולה עושה.
תפקיד המילדת השתנה,
בעלך לא יודע,
אמא שלך, חברות, גיסות - אמרת שלא יכולות, ואני מהמרת על כך שרובן גם לא יודעות..
תפקיד המילדת השתנה,
בעלך לא יודע,
אמא שלך, חברות, גיסות - אמרת שלא יכולות, ואני מהמרת על כך שרובן גם לא יודעות..
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
דולה כן או לא
כן.
כי זה מקטין משמעותית את הסיכון ברולטת בית חולים, וזה שפעמיים "נפלת טוב", לא אומר כלום.
לא חייבים דולה בתשלום (למרות שיש לה ערך מוסף), כדאי מאד בעיני, מלווה אישה שיודעת לתמוך בך.
כי זה מקטין משמעותית את הסיכון ברולטת בית חולים, וזה שפעמיים "נפלת טוב", לא אומר כלום.
לא חייבים דולה בתשלום (למרות שיש לה ערך מוסף), כדאי מאד בעיני, מלווה אישה שיודעת לתמוך בך.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
דולה כן או לא
גמני בעד.
ואם זה באיזור חיפה אז יש לי המלצה על אחת טובה ולא יקרה.
ואם זה באיזור חיפה אז יש לי המלצה על אחת טובה ולא יקרה.
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
דולה כן או לא
כדאי מאד בעיני, מלווה אישה שיודעת לתמוך בך.
גם אני חושבת ככה.
לי בשתי הלידות היו דולות [בכל לידה אחרת - בשניה בכלל לא דולה מקצועית פשוט חברה טובה שרציתי שתהיה איתי שם והייתה הדולה הכי טובה ונכונה בשבילי].
ואין לי שום ספק שבלידות הבאות גם תהיה איתי דולה בנוסף לבן זוג ולמיילדת.
גם אני חושבת ככה.
לי בשתי הלידות היו דולות [בכל לידה אחרת - בשניה בכלל לא דולה מקצועית פשוט חברה טובה שרציתי שתהיה איתי שם והייתה הדולה הכי טובה ונכונה בשבילי].
ואין לי שום ספק שבלידות הבאות גם תהיה איתי דולה בנוסף לבן זוג ולמיילדת.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
דולה כן או לא
השאלה החשובה באמת, לפני דולה כן או לא, השאלה היא: מה הציפיות שלך מהלידה?
איך את מתארת לעצמך את הלידה שלך? מה הציפיות שלך מהדולה?
מכיוון שרק על עצמי לספר ידעתי...
לפני הלידה השניה שלי שמעתי (במקרה בTV) איזה פתגם אפריקני שואמר:
"לידה היא כמו גשר צר מאוד:
יכולים ללוות אותך עד אליו,
יכולים לפגוש אותו בצד השני,
אבל תעברי אותו לבד"
עשיתי בירור עצמי והגעתי למסכנה שמכיוון שלא צוות רפואי יילד במקומי ולא דולה,
השקעתי את הכסף בהכנה ללידה בשיטת הדמיון המודרך וילדתי כמו שרק חלמתי שאפשר ללדת.
בלי דולה.
אבל היא בהחלט חסרה לי אחרי הגשר, בודאות הייתי יכולה לחסוך התערבויות רפואיות מיותרות שמבוצעות כרוטינה.
מאחלת לך לידה חלומית
איך את מתארת לעצמך את הלידה שלך? מה הציפיות שלך מהדולה?
מכיוון שרק על עצמי לספר ידעתי...
לפני הלידה השניה שלי שמעתי (במקרה בTV) איזה פתגם אפריקני שואמר:
"לידה היא כמו גשר צר מאוד:
יכולים ללוות אותך עד אליו,
יכולים לפגוש אותו בצד השני,
אבל תעברי אותו לבד"
עשיתי בירור עצמי והגעתי למסכנה שמכיוון שלא צוות רפואי יילד במקומי ולא דולה,
השקעתי את הכסף בהכנה ללידה בשיטת הדמיון המודרך וילדתי כמו שרק חלמתי שאפשר ללדת.
בלי דולה.
אבל היא בהחלט חסרה לי אחרי הגשר, בודאות הייתי יכולה לחסוך התערבויות רפואיות מיותרות שמבוצעות כרוטינה.
מאחלת לך לידה חלומית

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
דולה כן או לא
ילדתי פעמיים בלי דולה, פעם שלישית עם, ואני מצטרפת לתבשיל קדרה בתשובתה הקולעת
כן
כן
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
דולה כן או לא
מצטרפת לתבשיל קדרה בתשובתה הקולעת
כן{@
אוסיף שלדעתי כדאי להפגש כמה פעמים לפני, אם היא גם מטפלת במגע אז כדאי לקבל כמה טיפולים, להכיר את המגע שלה, שהיא תכיר את הגוף שלך, ליצור קשר טוב.
זה יכול לעשות הבדל של ממש.
כן{@
אוסיף שלדעתי כדאי להפגש כמה פעמים לפני, אם היא גם מטפלת במגע אז כדאי לקבל כמה טיפולים, להכיר את המגע שלה, שהיא תכיר את הגוף שלך, ליצור קשר טוב.
זה יכול לעשות הבדל של ממש.
דולה כן או לא
וואו, איזו הסכמה גורפת. תודה 
אבל... מה בעצם הדולה עושה שם? מה אפשר לצפות מנוכחותה?
האם הכאבים יפחתו? האם הקרעים ימָנעו? האם הסטאז'רים יבָּלמו? האם יכנסו אלי ויצאו ממני פחות צינורות מכשירים וחומרים?
האם הלידה עצמה תהיה אחרת, פיזית, או שמדובר בעיקר בתמיכה נפשית?
מה דולה יודעת לעשות שמלווה חברה לא?
(קראתי פה ושם על תפקיד הדולה בין בני הזוג, אבל זה לא רלוונטי ללידה הזו. ומכאן גם - האם במקומות שמותר להביא מלווה אחד, אפשר שזו תהיה הדולה?)

אבל... מה בעצם הדולה עושה שם? מה אפשר לצפות מנוכחותה?
האם הכאבים יפחתו? האם הקרעים ימָנעו? האם הסטאז'רים יבָּלמו? האם יכנסו אלי ויצאו ממני פחות צינורות מכשירים וחומרים?
האם הלידה עצמה תהיה אחרת, פיזית, או שמדובר בעיקר בתמיכה נפשית?
מה דולה יודעת לעשות שמלווה חברה לא?
(קראתי פה ושם על תפקיד הדולה בין בני הזוג, אבל זה לא רלוונטי ללידה הזו. ומכאן גם - האם במקומות שמותר להביא מלווה אחד, אפשר שזו תהיה הדולה?)
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
דולה כן או לא
שמלווה חברה
בעיני מללוה חברה היא דולה לצורך העניין.
בעיני מללוה חברה היא דולה לצורך העניין.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
דולה כן או לא
האם הכאבים יפחתו? כן. הוכח אפילו מדעית, מעבר להגיון הבריא, שתמיכה טובה בלידה, מקילה מאד על הכאבים, מעצם התמיכה, עוד לפני שהדולה עשתה משהו. באחד הספרים, טוענים (ע"פ תוצאות מחקר), שדולה היא כמעט שוות ערך לאפידורל, מבחינת שיכוך כאבים... (אני מנחשת, שהמחקר הראה, שנשים שנעזרות בדולה, משתמשות פחות באפידורל... זה לא בדיוק שווה ערך, אבל זה בהחלט שווה...).
האם הקרעים ימנעו? לא וכן - בעקרון, הדולה לא מתקרבת לך לפירינאום, כך שאין לה השפעה על הקרעים, אבל דולה יכולה לעודד אותך לתנועתיות שמתאימה לך, ועוזרת לך להרגיש יותר נינוחה, וכך באופן עקיף, יש פחות קרעים.
האם הסטאזרים יבלמו? האם יכנסו אלי ויצאו ממני פחות צינורות, מכשירים וחומרים? שוב - לא וכן. לדולה "אין מילה" מבחינת הצוות הרפואי, אבל: א. מעצם הבאת הדולה, מסווגים אותך כ"כזאת", והרבה פעמים זה מספיק בשביל לצמצם התערבויות לא-נחוצות, ונוכחויות לא-רצויות. ב. שוב, התמיכה שתהיה לך, תעזור לך להיות יותר אסרטיבית ולבלום נוכחות או התערבות לא רצויה (בהנחה שהיא לא רצויה).
שיחות עם הדולה לפני הלידה, יכולים לעזור לך לחדד לעצמך, מה את רוצה, למה את מסכימה - ומה לא. (בתור יולדת בית, אני ממש לא מבינה מה את צריכה צינורות, מכשירים וחומרים בלידה, כשהלידה בריאה ותקינה, ולא מבינה איך אפשר ללדת ככה).
האם הלידה עצמה תהיה אחרת, פיסית, או שמדובר רק על תמיכה נפשית? מדובר על תמיכה שמתאימה לך (בתקווה). זו יכולה להיות תמיכה נפשית, רגשית, פיסית (מסאז'ים. עולם אחר. ובכלל - לטפל בך), רוחנית או אחרת שמתאימה לך. זה עשוי לשנות את כל מהלך הלידה. אני חושבת שאי אפשר להפריז בערכה של תמיכה טובה. עצם התמיכה יכולה לעזור לאיזון ההורמונלי הנכון של הלידה, ובכך לשנות את מהלך הלידה (או בעצם - למנוע את שינוי מהלך הלידה הנורמלי) - לקצר, למנוע סיבוכים. אלו דברים שקשה לדעת על לידה בודדת, כי אי אפשר לדעת "מה היה אילו", אבל כן על כמות לידות גדולה. לפעמים, אגב, זה לא מספיק, והסביבה הביתחולימית מאפילה על הדולה, שהיא קצת חסרת אונים, מסיבות פוליטיות, בסביבה הזו, אבל גם אז - ברור שעדיף עם דולה, ולא בלעדיה.
מה דולה יודעת לעשות שחברה לא? קודם כל - מצטרפת לפו, שחברה יכולה להיות תמיכה ראויה, מספיקה, מעולה. לדולה מקצועית יש בד"כ ערך מוסף, בדמות הכרת מהלך הלידה (מה שעוזר להרגיע, ומאפשר לה להסביר לך מילים סתומות של רופאים (סתומים? סתם מתבקש מהמשפט...), בדמות ידע ונסיון בשיטות שיכוך כאבים לא תרופתיות ובדמות יכולת תמיכה שכבר הוכחה בעבר. ועדיין - אם יש חברה שמתאימה ורוצה, זה בהחלט יכול להיות פתרון מצוין, ובטוח יותר זול.
האם אפשר להכניס דולה כמלווה יחידה? בוודאי (במקומות שמאפשרים דולות). זו בחירה שלך מי מלווה אותך. לעיתים, גם במקומות שמאפשרים מלווה אחד, אפשר להכניס גם בנזוג וגם דולה. כבר אמרתי שאני בעד מקומות שמאפשרים לך לבחור מי יהיה איתך? (בית, אמרתי?)
האם הקרעים ימנעו? לא וכן - בעקרון, הדולה לא מתקרבת לך לפירינאום, כך שאין לה השפעה על הקרעים, אבל דולה יכולה לעודד אותך לתנועתיות שמתאימה לך, ועוזרת לך להרגיש יותר נינוחה, וכך באופן עקיף, יש פחות קרעים.
האם הסטאזרים יבלמו? האם יכנסו אלי ויצאו ממני פחות צינורות, מכשירים וחומרים? שוב - לא וכן. לדולה "אין מילה" מבחינת הצוות הרפואי, אבל: א. מעצם הבאת הדולה, מסווגים אותך כ"כזאת", והרבה פעמים זה מספיק בשביל לצמצם התערבויות לא-נחוצות, ונוכחויות לא-רצויות. ב. שוב, התמיכה שתהיה לך, תעזור לך להיות יותר אסרטיבית ולבלום נוכחות או התערבות לא רצויה (בהנחה שהיא לא רצויה).
שיחות עם הדולה לפני הלידה, יכולים לעזור לך לחדד לעצמך, מה את רוצה, למה את מסכימה - ומה לא. (בתור יולדת בית, אני ממש לא מבינה מה את צריכה צינורות, מכשירים וחומרים בלידה, כשהלידה בריאה ותקינה, ולא מבינה איך אפשר ללדת ככה).
האם הלידה עצמה תהיה אחרת, פיסית, או שמדובר רק על תמיכה נפשית? מדובר על תמיכה שמתאימה לך (בתקווה). זו יכולה להיות תמיכה נפשית, רגשית, פיסית (מסאז'ים. עולם אחר. ובכלל - לטפל בך), רוחנית או אחרת שמתאימה לך. זה עשוי לשנות את כל מהלך הלידה. אני חושבת שאי אפשר להפריז בערכה של תמיכה טובה. עצם התמיכה יכולה לעזור לאיזון ההורמונלי הנכון של הלידה, ובכך לשנות את מהלך הלידה (או בעצם - למנוע את שינוי מהלך הלידה הנורמלי) - לקצר, למנוע סיבוכים. אלו דברים שקשה לדעת על לידה בודדת, כי אי אפשר לדעת "מה היה אילו", אבל כן על כמות לידות גדולה. לפעמים, אגב, זה לא מספיק, והסביבה הביתחולימית מאפילה על הדולה, שהיא קצת חסרת אונים, מסיבות פוליטיות, בסביבה הזו, אבל גם אז - ברור שעדיף עם דולה, ולא בלעדיה.
מה דולה יודעת לעשות שחברה לא? קודם כל - מצטרפת לפו, שחברה יכולה להיות תמיכה ראויה, מספיקה, מעולה. לדולה מקצועית יש בד"כ ערך מוסף, בדמות הכרת מהלך הלידה (מה שעוזר להרגיע, ומאפשר לה להסביר לך מילים סתומות של רופאים (סתומים? סתם מתבקש מהמשפט...), בדמות ידע ונסיון בשיטות שיכוך כאבים לא תרופתיות ובדמות יכולת תמיכה שכבר הוכחה בעבר. ועדיין - אם יש חברה שמתאימה ורוצה, זה בהחלט יכול להיות פתרון מצוין, ובטוח יותר זול.
האם אפשר להכניס דולה כמלווה יחידה? בוודאי (במקומות שמאפשרים דולות). זו בחירה שלך מי מלווה אותך. לעיתים, גם במקומות שמאפשרים מלווה אחד, אפשר להכניס גם בנזוג וגם דולה. כבר אמרתי שאני בעד מקומות שמאפשרים לך לבחור מי יהיה איתך? (בית, אמרתי?)
דולה כן או לא
לגבי המחיר, את יכולה לפנות לדולה שרק סיימה ללמוד, ואז הליווי הוא בהתנדבות או במחיר סמלי.
רעות, בת דודתי, היא דולה (קצת) מנוסה. את מוזמנת לברר איתה - 052-3211962
רעות, בת דודתי, היא דולה (קצת) מנוסה. את מוזמנת לברר איתה - 052-3211962
-
- הצטרפות: 16 יוני 2007, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של דה_דה*
דולה כן או לא
מחשבות יקרה,
בדיוק בימים אלה אני מסיימת קורס דולות, כך שאולי אני אוכל להתאים לקטגוריה של דולה שרק סיימה ללמוד, ואז הליווי הוא בהתנדבות או במחיר סמלי ?
(אני מציעה את עצמי בהתנדבות, אפילו בלי המחיר הסמלי (-: )
את מוזמנת בחום ליצור איתי קשר, אפילו אם רק כדי לשאול שאלות ולעזור לך בהתלבטות בנושא...
אפשר להשיג אותי במייל nowamko@yahoo.com
וגם ליצור איתי קשר בדף בית
יום טוב @}
בדיוק בימים אלה אני מסיימת קורס דולות, כך שאולי אני אוכל להתאים לקטגוריה של דולה שרק סיימה ללמוד, ואז הליווי הוא בהתנדבות או במחיר סמלי ?
(אני מציעה את עצמי בהתנדבות, אפילו בלי המחיר הסמלי (-: )
את מוזמנת בחום ליצור איתי קשר, אפילו אם רק כדי לשאול שאלות ולעזור לך בהתלבטות בנושא...
אפשר להשיג אותי במייל nowamko@yahoo.com
וגם ליצור איתי קשר בדף בית
יום טוב @}
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
דולה כן או לא
מתוך הספר "המוח המרפא" עמ' 196 וכן 197:
"מגעים חברתיים יכולים גם להשפיע באופן חיובי על מהלך הלידה ועל איכות יחסי הגומלין של האם עם התינוק בעקבות הלידה. אמהות, שזו להן הלידה הראשונה, סווגו באקראי לקבוצת ביקורת, שעברה את הלידה לבדה [...] ולקבוצת ניסוי, שבה קיבלו האמהות תמיכה מאישה בלתי מקצועית. התמיכה כללה מגע גופני, כגון עיסוי גבה של האם או החזקת ידה, שיחה, או עצם הנוכחות של בת-לוויה ידידותית, שלא הייתה מוכרת לאם לפני-כן.
שיעורי הסיבוכים במהלך חבלי-הלידה היו שונים להפליא בין האמהות הנתמכות והבלתי נתמכות. שבעים וחמישה אחוז מהאמהות ללא התמיכה הוצאו מהמחקר, מחמת הסיבוכים שחלו במהלך חבלי-הלידה ובלידה, כגון מצוקת העובר, לידת-מת, ניתוחים קיסריים וזירוז הלידה. רק שנים-עשר אחוז מהאמהות הנתמכות פיתחו סיבוכים כאלה.
בלידות נטולות-הסיבוכים, משך חבלי-הלידה היה פחות ממחצית הזמן (8.7 שעות לעומת 19.3 שעות) אצל האמהות הנתמכות בהשוואה לאמהות הבלתי נתמכות. בעקבות הלידה, נצפו יחסי הגומלין בן האם והתינוק. במשך חצי השעה שלאחר הלידה היו האמהות הנתמכות ערניות יותר, דיברו יותר אל תינוקיהן, ליטפו אותם יותר והרבו יותר לחייך אליהם.
כיצד זה חודר המגע האנושי אל תוך הגוף ומעורר השלכות כה עמוקות על הלידה? [...]"
התשובה על שאלה זו היא ניסויים אחרים שמצאו שהתמיכה מורידה את רמת האפינפרין והנוראפינפרין (שגורמים להאטת הלידה ולמצוקת עובר) וכנראה מעלה רמות של הורמונים וחומרים אחרים, מרגיעים (המחקר שמתואר בספר הזה היה אז רק בראשיתו).
"מגעים חברתיים יכולים גם להשפיע באופן חיובי על מהלך הלידה ועל איכות יחסי הגומלין של האם עם התינוק בעקבות הלידה. אמהות, שזו להן הלידה הראשונה, סווגו באקראי לקבוצת ביקורת, שעברה את הלידה לבדה [...] ולקבוצת ניסוי, שבה קיבלו האמהות תמיכה מאישה בלתי מקצועית. התמיכה כללה מגע גופני, כגון עיסוי גבה של האם או החזקת ידה, שיחה, או עצם הנוכחות של בת-לוויה ידידותית, שלא הייתה מוכרת לאם לפני-כן.
שיעורי הסיבוכים במהלך חבלי-הלידה היו שונים להפליא בין האמהות הנתמכות והבלתי נתמכות. שבעים וחמישה אחוז מהאמהות ללא התמיכה הוצאו מהמחקר, מחמת הסיבוכים שחלו במהלך חבלי-הלידה ובלידה, כגון מצוקת העובר, לידת-מת, ניתוחים קיסריים וזירוז הלידה. רק שנים-עשר אחוז מהאמהות הנתמכות פיתחו סיבוכים כאלה.
בלידות נטולות-הסיבוכים, משך חבלי-הלידה היה פחות ממחצית הזמן (8.7 שעות לעומת 19.3 שעות) אצל האמהות הנתמכות בהשוואה לאמהות הבלתי נתמכות. בעקבות הלידה, נצפו יחסי הגומלין בן האם והתינוק. במשך חצי השעה שלאחר הלידה היו האמהות הנתמכות ערניות יותר, דיברו יותר אל תינוקיהן, ליטפו אותם יותר והרבו יותר לחייך אליהם.
כיצד זה חודר המגע האנושי אל תוך הגוף ומעורר השלכות כה עמוקות על הלידה? [...]"
התשובה על שאלה זו היא ניסויים אחרים שמצאו שהתמיכה מורידה את רמת האפינפרין והנוראפינפרין (שגורמים להאטת הלידה ולמצוקת עובר) וכנראה מעלה רמות של הורמונים וחומרים אחרים, מרגיעים (המחקר שמתואר בספר הזה היה אז רק בראשיתו).
-
- הצטרפות: 15 יוני 2017, 21:53
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוש*
דולה כן או לא
מדהים בשמת!
מעתיקה ושומרת לעצמי.
בטוחה שהקטע הזה ישמש אותי בהמשך דרכי המקצועית כדולה.
תודה (-:
מעתיקה ושומרת לעצמי.
בטוחה שהקטע הזה ישמש אותי בהמשך דרכי המקצועית כדולה.
תודה (-:
-
- הצטרפות: 26 אפריל 2002, 21:27
דולה כן או לא
תודה גם ממני, כבר השתמשתי!
-
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
דולה כן או לא
האם בספר יש רפרנס של המחקרים?
-
דולה כן או לא
יש להם פה ושם מראי מקום בהערות, אין בספר רשימה ביבליוגרפית (כנראה מתוך תפיסה שזה לא נחוץ בספר לציבור הרחב) ולא מצאתי אף אחד מהמחקרים האלה בהערות. אין פרטים.
-
דולה כן או לא
אבל אני בטוחה שאפשר למצוא את המחקרים בספרים של המומחים ללידה, כמו מישל אודנט ומרסדן וגנר.