הגנה מפני בריחת הודעות

בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי בועז_חן* »

לא הצעה אלא נקודה למחשבה - הרבה פעמים קראתי פה הודעות שמתחילות ב "שיט!! כתבתי מלא והכל נמחק לי!"...
כדאי לחשוב על פתרונות של "שמור" שיכניסו את הטקסט לאנשהו לבנתיים, עד להוספה לדף.
בשביל גילה - במבה למוצא הפתרון (-:
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

תכתוב בינתיים בתוכנה אחרת ותשמור כקובץ זמני.
notepad, wordpad ואפשר גם word (אם כי צריך להרגיע אותו מפעם לפעם כאשר הוא עושה החלפות אוטומאטיות של העיצוב).
האקדמיה ללשון העברית ממליצה להחליף את ה"שיט" ב"חרבוֹן". לבעלי טעם מיוחד: "חריונים"

> עודד ממליץ לאקדמיה לשנות את שמה ולבחור לעצמה שם עברי. מה היה רע בועד הלשון מייסודו של בן-יהודה? <
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי רועי_שרון* »

יכול להיות שניתן לתת לזה פתרון מסיום באמצעות cookies. אבל זה מוגבל למדי באורך הטקסט, וזה די מורכב לממש את זה (בעיקר כי צריך לתקן את מנגנון שמירת העוגיות הנוכחי ב-צ'יק צ'ק על מנת להרחיב קצת את המקום המוגבל שהדפדפן מקצה לעוגיות). אולי אפשר גם לעשות פתרון שמבוסס על פניה לשרת, אבל זה עלול לעצבן את המשתמש, וכן זה לא פותר את המקור המרכזי לאירועי מחיקה כאלה: התנתקות הקשר עם האינטרנט (שגורר הודעת שגיאה -- ומחיקת ההודעה שכתב המשתמש -- על ידי הדפדפן).

בבסיסו של דבר זה לא באג של צ'יק צ'ק, ונשאלת השאלה האם אנחנו צריכים להקדיש מאמצים להקל על בעיה שקיומה ופתרונה לא תלויים בנו...
בועז_חן*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי בועז_חן* »

בגלל זה זה לא ב תקלות בצ'יק צ'ק...

ונשאלת השאלה האם אנחנו צריכים להקדיש מאמצים להקל על בעיה שקיומה ופתרונה לא תלויים בנו...
קיומה תלוי בנו, כי בלי האתר היא לא היתה קיימת.
פתרונה - זה כבר תלוי בנו האם זה תלוי בנו או לא תלוי בנו...
האמת שלא חשבתי על פתרון קסם, אבל אולי אפשר לצרף את זה לרעיון של ה-preview כך שאתה כותב קצת, לוחץ preview, המידע נשמר בסטטוס עריכה ואתה יכול לראות מה כתבת, לערוך ולהמשיך. ויזואלית - תקבל את הדף עם ה-posting שלך עד כה (מסומן כ"טיוטה") וגם את הטקסט בתוך חלון ההוספה כדי להמשיך לעבוד.
רועי_שרון*

הגנה מפני בריחת הודעות

לא הסברתי את עצמי טוב מספיק. אני אנסה להסביר דרך דוגמא: כשכותבים משהו בשדה החיפוש בצ'יק צ'ק במוזילה, ולוחצים על Enter, התוכנה של צ'יק צ'ק מקבלת חיווי שה-Shift לחוץ -- ולכן הולכת ישירות לדף הראשון ברשימת התוצאות שלה. כאשר לוחצים על Shift תוך כדי ה-Enter, צ'יק צ'ק מקבלת חיווי שה-Shift לא לחוץ, ולכן מתנהגת כרגיל ומראה את רשימת התוצאות.

בדקתי, ומסתבר שבאמת מדובר בבאג של מוזילה. הם פשוט לא עובדים לפי הסטנדרט. עכשיו, בתוך צ'יק צ'ק אני יכול בקלות רבה לפתור את הבעיה הזו: לזהות את סוג הדפדפן, ובמידה שזה מוזילה אז להפוך את ההתנהגות של חיווי ה-Shift. כלומר, אני יכול להתעלם מהעובדה שזה לא באג שלנו ופשוט לתקן את זה (להיות חכם, ולא צודק).

אבל -- וזה אבל גדול -- יום אחד מתכנתי מוזילה יתקנו את הבאג הזה, ואז צ'יק צ'ק יכיל באג. יכול להיות שאני אזהה את זה מהר, וגם שיהיו לי זמן ויכולת לתקן את הבעיה הזו בצ'יק צ'ק, אבל יכול להיות גם שלא. במקרה כזה, ניסיתי אולי להיות חכם, אבל יצאתי מתחכם. במקום שכל אחד יעשה את מה שהוא אמור לעשות, התערבתי במה שמישהו אחר אמור לעשות, ולכן יצרתי בעיה.

יותר מזה, אם אתקן את הבאג הזה בצ'יק צ'ק, וכמוני גם יעשו כל שאר המפתחים בתוכנות שלהם, אז המשתמשים כמעט לא ירגישו בבעיה הזו של מוזילה, ולכן לא יהיה לחץ על מפתחי מוזילה לתקן את הבעיה. לעומת זאת אם אשאיר את הבאג על כנו, וכמוני יעשו גם כל שאר המפתחים בתוכנות שלהם, חלק מהמשתמשים יפסיקו להשתמש במוזילה, או שיפסיקו להשתמש בצ'יק צ'ק ובעוד הרבה תוכנות אחרות -- ואז יפסיקו להשתמש במוזילה פשוט כי לא יהיה להם מה לעשות איתה. במקרה הזה הלחץ על מפתחי מוזילה הוא הרבה יותר גדול. ושוב -- אם אני מתערב בבעיה שלא אני יצרתי ושאינה בתחום אחריותי, אני מחמיר את הבעיה, ואילו אם אני לא מתערב בה אז סיכוייה להיפתר גדלים.

ועכשיו למקרה ה-"שיט!! כתבתי מלא והכל נמחק לי!" -- הבעיה היתה מתרחשת בעיקר אצל אנשים שהיו משתמשים בחיבור לאינטרנט שנסגר מאליו לאחר מספר דקות של העדר תעבורת רשת. לדוגמא, בשמת היתה מחוברת דרך האוניברסיטה, בחיבור שהיה מתנתק לאחר 15 דקות (אני לא עושה כאן אאוטינג, כי היא כתבה את זה כבר באתר). ובאמת, הרבה ממקרי המחירה קרו אצלה.

בסופו של דבר היא פתרה את הבעיה (הזו, ועוד אחרות שקשורות באינטרנט), על ידי מעבר לחיבור קבוע. השאלה הבסיסית היא: האם הייתי משפר את המצב או מרע אותו על ידי מתן פתרון בתוך צ'יק צ'ק לבעיית ההתנתקות המוקדמת?

אין לי תשובה ברורה לשאלה הזו.
בועז_חן*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי בועז_חן* »

ברמה הטכנית, האם מי שניתק לו החיבור לא יכול לעשות Back, להתחבר שוב ולעשות Submit?
אני הייתי מנחש שזו יותר בעיה של מי שעובד עם כמה חלונות וסוגר את הלא נכון.

ברמה הפילוסופית - הסברת את עצמך מצוין.
אני פשוט לחלוטין לא מסכים לגישה הזאת. אפילו בדוגמאות שלך הקשר בין ההמנעות מעזרה לבין פתרון הבעיה הוא קלוש.

מפתחי המוזילה יתקנו את הבאג בגירסה הבאה עם מישהו דיווח עליו (נשמע לי מאוד פשוט) ולא נראה לי שבשמת חייבת לך

תודה על המעבר לחיבור קבוע.
אולי כדאי להעביר לדף אחר, אבל אם אני מבין נכון אז השלכת פילוסופיה הזאת על תחומים אחרים תהיה:
לא להרים לכלוך מהרצפה - כי אם כולם ירימו הרשויות לא יאכפו את החוק ומלכלכים יחגגו
לא להגן על חלש מוכה - כי רק הלחץ של המכות יגרום לו ללמוד להגן על עצמו
וכד'...
רועי_שרון*

הגנה מפני בריחת הודעות

לקחת את דברי רחוק מדי. כפי שכבר כתבתי כאן באתר באי-אילו מקומות, אני מאמין בסופר-רציונליזם, ולכן כמעט תמיד אתכופף להרים לכלוך מהרצפה מתוך צפיה שכל השאר יעשו כמוני -- וכך יהיה נקי. לגבי העזרה לחלש המוכה -- בשביל להחליט מה לעשות במקרה זה (לעזור לו!) לא צריך פילוסופיות אלא פשוט אמפתיה.

אבל המצב עם הבאג של מוזילה או בעיית אובדן הטקסט שונה באופן מהותי בגלל קיומם של אינטרסנטים חזקים בפתרון הבעיה. האינטרס של מפתחי מוזילה לפתור את הבעיה ברור וחזק (עובדה ששנינו מתייחסים אל זה כאל משהו שכנראה יפתר באחת הגרסאות הקרובות). גם במקרה של אובדן הטקסט כתוצאה מהתנתקות החיבור -- יש אינטרסנט ברור (המשתמש) עם אינטרס חזק. לעומת זאת לא כך הדבר עם החלש המוכה או הלכלוך.

אם תרצה לעשות מזה טענה כללית, אז כאשר יש אינטרסנטים ברורים בפתרון בעיה כלשהי, ועל אחת כמה וכמה כאשר הבעיה היא גם בתחום אחריותם, אתה בדרך כלל תסב יותר נזק מתועלת אם תתערב. הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות במקרה כזה הוא להצביע לאינטרסנטים על הבעיה.

ואגב, במקרה של בשמת אני חושב שהשימוש באתר הזה היה מהגורמים המרכזיים לכך שהיא עברה לחיבור קבוע. אני כמובן לא חושב שהיא חייבת לי תודה על כך, אבל אני שוב שואל האם המצב היה יותר טוב מבחינתה אם הייתי נותן פתרון לבעית הטקסט הנמחק, ובכך מסלק מוטיבציה מרכזית מבחינתה לפתור את הבעיה שלה. אין לי תשובה ברורה לשאלה הזו, בין השאר כי אני חושב שבסוף היא הייתה עוברת לחיבור קבוע גם אם הייתי נותן פתרון לבעיה (אבל אז נשאלת השאלה מה הערך בפתרון שנתתי לבעיה שממילא תפתר על ידי מישהו אחר?).
בועז_חן*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי בועז_חן* »

טוב, בא נעזוב את הפילוסופיה, רעיון אחר ל(אולי) אותה בעיה:
אני חושב שאפשר לעשות שכ סוגרים חלון, אם קיים טקסט בחלון ההודעה יופיע alert של "האם אתה בטוח?".
רועי_שרון*

הגנה מפני בריחת הודעות

בועז, אני אוהב את הרעיון שהצעת אבל יונת מתנגדת בטענה שזה יעצבן את המשתמשים הלא-מפוזרים. בכל מקרה זה לא יפתור את הבעיה המרכזית של ביצוע submit כאשר המחשב איבד את החיבור לאינטרנט.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

זה יעצבן את המשתמשים הלא-מפוזרים
אבל אם זה רק כשכותבים טקסט ומחליטים באמצע לסגור את החלון, מדובר במשתמשים (או מצבים) לא החלטיים - כותבים, מוחקים, ובסוף מתלוננים ש-לא כותבים מספיק. בכל אופן - אלה מצבים מעטים יחסית, זה לא שכל סגירת חלון תעצבן.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נכון להיום אין פיתרון מפני בריחת הודעות?
ניר_סופר*
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 01:41
דף אישי: הדף האישי של ניר_סופר*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי ניר_סופר* »

רועי - מי אמר שההתנהגות של מוזילה במקרה הזה היא לא נכונה? - זה שזה שונה מאקספלורר לא הופך את זה למשהו לא סטנדרטי.

לגבי בקשת אישור לפני שסוגרים חלון או עוברים לדף אחר, זה מאד מעצבן, וקשה או בלתי אפשרי לעשות את זה כמו שצריך (בצורה לא מעצבנת). וזה לא בעיה של צ'יק צ'ק אלא של שימוש בדפדפן.

זוגתי מציעה לנסות את שיטת פאולה :-)
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי אילה_א* »

בועז, אני אוהב את הרעיון שהצעת אבל יונת מתנגדת בטענה שזה יעצבן את המשתמשים הלא-מפוזרים. בכל מקרה זה לא יפתור את הבעיה המרכזית של ביצוע submit כאשר המחשב איבד את החיבור לאינטרנט.

אפשר לתת אופציה לדבר כזה וכל אחד יחליט אם הוא מפוזר או לא ?
או שהתשובה היא מה עם יש שני משתמשים שאחד מפוזר והאחר לא .
רועי_שרון*

הגנה מפני בריחת הודעות

מי אמר שההתנהגות של מוזילה במקרה הזה היא לא נכונה?
הסטנדרט.

אפשר לתת אופציה לדבר כזה וכל אחד יחליט אם הוא מפוזר או לא ?
אנחנו באופן עקרוני משתדלים להמנע מאופציות לבחירת המשתמש -- כי בדרך כלל זה מעיד על משהו שלא פתרנו טוב מספיק. פרט לזה שיש מלא מחקרים של שימושיות שמראים שפחות מ-10% מהמשתמשים בכלל משנים אופציות כשהן קיימות. כך שגם אם אנחנו נותנים אופציה, אנחנו צריכים לבחור התנהגות ברירת מחדל שתהיה טובה, כי מעל 90% מהמשתמשים לא ישנו אותה.
רועי_שרון*

הגנה מפני בריחת הודעות

נכון להיום אין פיתרון מפני בריחת הודעות?
אין. אבל מצד שני גם אין דיווחים על הבעיה. אז או שהמשתמשים התרגלו, או שלכולם יש כבר אינטרנט שלא מתנתק בלי כוונה.
roni*
הצטרפות: 04 מרץ 2005, 00:08

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי roni* »

ןעוד רעיון (חשבתי מהכותרת של הדף שעל זה מדובר)
הרבה פעמים אני עוקבת אחרי דפים ואז כמה ימים לא נכנסת
היה טוב אם היה אפשר לעשות מין פייבוריטס קטן כזה בצד שלשם
כל אחד יוכל להכניס את מה שמעניין אותו
משהו בדומה למה שהם עשו ב"רשימות" אם אתם מכירים.
עומר_ס*
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 11:51
דף אישי: הדף האישי של עומר_ס*

הגנה מפני בריחת הודעות

שליחה על ידי עומר_ס* »

לאן בורחות כל ההודעות הללו? לא יותר פשוט למצוא את המקום הזה ולאחזר אותן? (-;

<עומר מת למצוא פעם את /dev/null ולראות כל מה שיש שם>
שליחת תגובה

חזור אל “צ'יק צ'ק”