חוק ההסדרים הפרטת הקרקעות בישראל

ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

אולי פספסתי מישהו שפתח דף דומה?
אם כן, בקשתי שלוחה לגמדי האתר - אחדו אותנו! :-)

אני מאמינה שכולנו מודעים במעורפל לאיזה חוק קטן וזניח שהממשלה מנסה להעביר במהירות שיא - חוק הפרטת הקרקעות, שמשמעותו בעצם - הפרטת המדינה.
עכשיו, מכיוון שכל שאר ההפרטות במדינה הצליחו כל כך ותרמו לכל אזרחי המדינה (ציניות ציניות ציניות), אין ספק שרק טובת האזרחים נמצאת בראש מעייני שרי הממשלה הרבים והמרובים.

הנה נייר העמדה של ח"כ שלי יחימוביץ', שנלחמת כמו לביאה נגד ההפקרות הזו, בו היא מסבירה קצר ולעניין מה משמעות החוק באמת, ולא לטווח הקצר.
http://www.shelly.org.il/node/2491

אני יודעת שאולי קצת נמאס לכם מאקטיביזם באתר, אבל עוד כמה שנים, שלא יהיה ניתן להשכיר או לקנות בית במחיר נורמלי, לא נוכל להגיד "איך עשו לנו את זה"...

מזמינה את כל מי שיודע, חושב, בעד/נגד, כן רוצה לא רוצה, לחלוק עימנו מידע ודעות!
@} @} @}
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

כתבה בוואינט על המצגת המעולה של איתמר כהן בנושא:
"מצגת באינטרנט גררה מבול פניות לחכים
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

שירי הי
מה שאני לא מבינה, זה :
איך אף אחד מה"מנהיגים" ובראשם ביבי המזעזע, לא קם ועומד מול האומה ונושא נאום שיסביר לנו, מה הם בעצם עושים בזה. מה הרציונאל?
ועוד ביבי שסוגד לארצות הברית....
שישיר מבט למצלמות ויסביר מה הקטע???
מחר כל המדינה הזו תהיה של....מי יודע, אולי איזה שייח סעודי?
הפרטה זו הפרטה!
לא תהיה שליטה יותר בנעשה וכל המרבה במחיר.
כמובן שיהיה מישהו שיתעשר מאוד מאוד!!
אם כבר אז שיחלקו את הקרקעות לנו האזרחים - במחיר שווה נפש.
הקרקעות האלה הם שלי בדיוק כמו של כל אחד אחר.
אני מעולם לא הבנתי למה אני צריכה לשלם על קרקע כדי לחיות עליה?
למה של מי היא בדיוק???
ואם אין לי כסף לקנות קרק, אז? אני אחיה באוויר??
נמאס כל כך מכל מה שקורה כאן!!
צריך לדעת לעשות כל הזמן הפרדה בין חיי היומיום לבין החיים החברתיים/פוליטיים פה- כי זה באמת בלתי נסבל!
ומי שבחר ביבי - שיקום!!
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

איך אף אחד מה"מנהיגים" ובראשם ביבי המזעזע, לא קם ועומד מול האומה ונושא נאום שיסביר לנו, מה הם בעצם עושים בזה.
נקודות,
אני אגיד לך מה השקפתי על זה -
הם יודעים עם מי החוק מיטיב. הם יודעים שזה לא עם העם. הם לא רוצים להסביר לנו למה הם עושים את זה. הם רק רוצים לעשות את זה מהר מהר, כדי שאח"כ, שהציבור יזרוק אותם מהפוליטיקה, הם יוכלו ללכת לעבוד אצל 20 המשפחות השולטות במשק, ולהינות ממנעמי החיים.

אלו פוליטיקאים קטנים, שלא יכולים לראות חמש שנים ובטח שלא חמישים שנה קדימה, וגם לא מעוניינים בכך.
אכול ושתה כי מחר נמות, משהו כזה.
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

איך אף אחד מה"מנהיגים" ובראשם ביבי המזעזע, לא קם ועומד מול האומה ונושא נאום שיסביר לנו, מה הם בעצם עושים בזה.
אה, זה קל. כי הם יודעים שהציבור לא יודע, לא מתעניין ולא אכפת לו.
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

צריך לדעת לעשות כל הזמן הפרדה בין חיי היומיום לבין החיים החברתיים/פוליטיים פה- כי זה באמת בלתי נסבל
לי נהיה יותר ויותר קשה להפריד, ולא להזדעזע כל פעם מחדש מהתהומות שהמדינה והעולם מתדרדרים אליהן.

באותה נימה, באמת עצוב לי שלא מביעים כאן עניין בנושאים האלו, כמו עם ההפלרה. נורא מוזר לי. חוקים שמשפיעים באופן כל כך מהותי על איכות הסביבה ואיכות החיים שלנו... כנראה שיותר מענייין עכשיו להתווכח על פוליאמוריה :-(
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

תודה על פתיחת הדף.
זה באמת נושא חשוב מאוד.
במצגת של איתמר כהן יש בקשה לקחת חלק במאבק על ידי פניה לחברי הכנסת. ככל שיציפו אותם ביותר אימיילים כך תהיה למהלך הזה יותר השפעה.
אני כבר שלחתי.
אנא השתתפו גם אתם, זה באמת לא לוקח הרבה זמן, וזה יכול מאוד לעזור.
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

עודד,
נראה לי שלא הורדתי את המצגת כמו שצריך - לא מצאתי את רשימת הח"כים. אני מאותגרת מחשבית :-)
עודד_המחפש*

את צודקת - זה לא שם.
אני אשיג את זה ואשים פה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

מה חושבים על זה המתנחלים? ובכלל הימין?
יש פה באתר, לא מעט כאלה לא? (כך היה נדמה לי לפחות)

ולהגיד לכם משהו?
למרבה העצב, הרוב רוצים להיות מנוהלים על ידי אחרים, כי ענייני מנהלות ופוליטיקה לא מעניינת אותם.
הם רוצים להיות עסוקים בעצמם, בסביבה הקרובה, בעניינים שבנפש...
אולי אם אנשים היו מבינים לאן כל זה מוביל, ( - 1984, מישהו כבר אמר?), אולי היו מתאמצים קצת יותר.
הולכת להיכנס לקישורים, לשלוח מייל או מה שצריך, אם אתקל בבעיות אפנה אליך עודד.
((-))
ב_עילום*
הצטרפות: 25 יוני 2005, 16:36

שליחה על ידי ב_עילום* »

עודד- הזמנת לדף למי שרוצה לעזור למאבק-
אשמח לשמוע מה ניתן לעשות
תודה
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

עצוב.פשוט עצוב...
הפצתי הלאה...
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

אשמח אם תעלו את רשימת הח"כים. מעקצץ לי באצבעות לשלוח להם נזיפות חמורות (איך עושים אייקון כועס?...)
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

אפשר לקבל בבקשה הסבר מה ההבדל בין מה שקורה היום ובין ההפרטה? אני מבין שיש כיום אדמות מדינה ומפריטים לפעמים חלק. אני באמת שואל כי כמובן זה נושא קריטי.
שנית, אני רוצה להגיד שיש גם כמה דברים טובים בחוק הזה. הענין הזה של אדמות מנהל יוצר בעיה. בתור אחד שמחפש עכשיו חלקה חקלאית קטנה ממש בימים אלו, אני מתקשה למצוא אדמה שאינה אדמת מנהל. קיבלתי הצעות (אחת מהן ממש היום) להחכיר לטווח ארוך מאוד אבל הוזהרתי שזה מאוד מסוכן ואני אפילו לא יודע אם זה חוקי. שנית, אני חושב שהעובדה שרוב האדמה בידיים של המדינה שימשה מדיניות גזענית כלפי הערבים שלא מקבלים את אותן זכויות. אני מבין את בעיית המיעוט כאן במדינת ישראל ובתור אחד שרוצה מדינה עם רוב יהודי מובהק אני חושב שהפיתרון היחידי הוא בקרת הילודה ע"מ לשמור על הפרופורציה בין העמים. אבל המיעוט צריך לקבל בדיוק את אותן זכויות כמו הרוב, כולל הזכות לקנות אדמה. אינני רואה אפשרות לחוק אחר שיהיה גם שיוויוני כלפי כל האזרחים.
שלישית, איך המדינה מתגוננת בפני הטענות שהועלו כאן?
אם אפשר להוסיף משהו שאני חושב שהוא רלוונטי - עקב אי-בקרה של כמות האוכלוסיה במדינת ישראל, נוצר מצב שהביקוש עולה בהרבה על ההיצע, וכל מטר עולה כאן חיים שלמים של עבודה.
לסיכום אני רוצה להבהיר שאני קולט בחוק סיכון אדיר לאדמות וביצוע מחטפים (למקרה שזה נשמע אחרת).
בערך_מוחלט*

ואם אין לי כסף לקנות קרק, אז?
:-)
בערך_מוחלט*

מבחינה הילכתית אין שום הלכה שכזו על מדינה חילונית. אם מישהו מתענין בפן ההילכתי אשמח לפרט.
בערך_מוחלט*

אני רואה שהאדמות החקלאיות בכלל אינן נכללות ברפורמה
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

מבחינה הילכתית אין שום הלכה שכזו על מדינה חילונית. אם מישהו מתענין בפן ההילכתי אשמח לפרט.
כן, אני לא הבנתי למה הכוונה.

יכול להיות שיש דברים טובים בחוק. לדוגמא אני הבנתי שבטווח הקצר מחירי הדירות דווקא יירדו מעט. אוקיי, סבבה. אבל מנסים לראות את הטווח הארוך כאן.
אני חושבת שדווקא הנקודה שהעלת,
אני חושב שהעובדה שרוב האדמה בידיים של המדינה שימשה מדיניות גזענית כלפי הערבים שלא מקבלים את אותן זכויות
היא נקודה רגישה.
אולי אני פותחת פה קופת שרצים, אבל אני אצייר תרחיש לא לגמרי דימיוני:
משפחה ערבית קונה את אדמות הכפר שלה. יופי. מה אם יבוא איזה שייח' עשיר מסעודיה ויציע להם לקנות את האדמה? זה אדמה פרטית עכשיו. הם יכולים למכור למי שהם רוצים. כך אני מבינה את זה. ולדעתי יש מספיק אנשים בעולם שישמחו להיות הבעלים של אדמות בישראל, שאולי הם לא כ"כ בעדנו...
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

שליחה על ידי תמרי* »

"רשימת החMKIndex]כים Current[/po].asp?view=1
מה סטטוס החוק עכשיו? יצא מחוק ההסדרים (כפי שטוען באתר הכנסת יו"ר הכנסת, ריבלין), או לא?
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

שליחה על ידי תמרי* »

(צריך להקליק על כל ח"כ כדי לקבל את כתובת הדואל שלו. לא הצלחתי למצוא רשימה אחת של כתובות)
בערך_מוחלט*

למה ליהודי מותר ולערבי אסור? ונניח שהוא לא ימכור לסעודי - גם עצם זה שרוב האדמות יהיו בבעלות ערבית מהווה בעיה, למי שמעונין ברוב יהודי במדינה. אבל אני כל הזמן מנסה להבין במה זה שונה מהחוק בימינו שבו מותר לאדם לקנות אדמה. כל אדמה שמופשרת לקנייה יכולה להרכש ע"י כל אחד. האם מדובר פה במכירה מסיבית של קרקעות?
אני באמת מתקשה להבין את המשמעות של הרפורמה הזו. אולי אני לא במיטבי. האם זה שהאדמה הופכת לפרטית זה אומר שגם אפשר לשנות את היעוד שלה? למשל מאדמה חקלאית לאדמה לבנייה?
יש קישור לרפורמה עצמה?
בערך_מוחלט*

כן, אני לא הבנתי למה הכוונה.
ראשית אני לא יודע לאיזו הלכה הם בכלל מתכוונים אם בכלל קיימת כזו הלכה. האם בתקופת התנ"ך היה קיים המנהל? ביהדות קיים הענין הזה של שנת היובל, אבל זהו לא ענין סוציאלי כפי הדעה הפופולורית אלא זה משהו שנועד להלחם ביצר הקניין של האדם עצמו ולא מדאגה לזולת. אני מקביל את זה למסירת שטחים מא"י שכביכול אסורים ע"פ ההלכה (המשפט הזה משמש פרופוגנדה של אותו זרם חדש שלצערי היום הוא קול מוביל ביהדות). על כך אמר ל':
"יש לקבוע ולהטעים שמה שמקובל היום - בפרט בחוגים "דתיים-לאומיים" -לקרוא "מצוות יישוב ארץ ישראל" לא היה מוכר בעולמה של ההלכה כמצווה במובן הלכתי, כחיוב המוטל על המקבל עליו עול תורה ומצוות. היא לא היתה אלא הנחיה והכוונה למתנדבים לעשות מעשה שבו מתגלמת חתירה ל"שלמות" ול"קדושה" יתרה,.... מורי ההוראה בעולמה של יהדות התורה מעולם לא הציגו לציבור הנשמע להם את הדרישה לעלייה לארץ ישראל; וגדולי התורה אף לא ראו חובה לעצמם לקיימה. מבעלי-התוספות יש ששוללים בפירוש את תקפותה "בזמן הזה", ואפילו מתנגדים לה משום העדר אפשרות לקיים את המצוות התלויות בארץ. בין גדולי התורה והאמונה אפשר שהרמב"ן היה היחיד שייחס למצוות יישוב ארץ ישראל, ואפילו למצוות כיבושה, משמעות אקטואלית; אבל לדבריו בנידון לא היה הד בעולמה של יהדות ההלכה. "
(עם, ארץ, מדינה עמ' 80)
מלבד זאת גם יש הסכמה בקרב רוב חכמי ישראל ש"תמה זכות אבות".
ל' מכנה זאת בלשונו החדה: "פרוסטיטוציה של ערכים". לוקחים ערך מסוים ומשתמשים בו למטרות אחרות. ועוד מלשונו החדה: "אולם בדיון בבעיות הדתיות של כיבושה ויישובה של א"י היום אין להתיחס לאמור בנידון בכל המקורות והתעודות של היהדות ההיסטורית, לדברי ריה"ל ולא לדברי הרמב"ן ולא לדברי התוספות. כל האמור שם ובתעודות אחרות, הדנות בא"י, מתייחס ל{{}}עם ישראל כעם התורה, ואילו מדינת ישראל שלנו נותנת סמכות חוקית לעבירה על כל התורה. היא מדינתו של עם אשר- מן המאה ה-19 ואילך - פסק מלראות עצמו ומלהגדיר את עצמו כעמה של דת ישראל (גם אם עדיין נשאר בו מיעוט של יהודים הרואים ומגדירים את עצמם כך). זוהי מדינתו של עם שרוב בניו כופרים-בעיקר, מחללי שבת, אוכלי טריפות ופרוצים בעריות, ורשות לכל אלה ניתנת מטעם חוקי המדינה. כיצד מדינה זו - אשר מבחינת התורה אין לה זכות-קיום כלל - חייבת לנהוג עפ"י התורה לגבי כיבושם ויישובם של שטחי א"י, שאלה זו למה היא דומה? לקצב טריפות הבא לשאול את הרב על כשרות הסכין לשחיטת חזיר."
("רציתי לשאול אותך, פרופ' ליבוביץ..." עמ' 253).
יש עוד הרבה חומר אם יש צורך.
בערך_מוחלט*

אני מנסה לומר שלא כדאי להשתמש בכלים דתיים כביכול שלא יודעים באמת מה מהותם. לא יודעים לאן זה מוביל.
בערך_מוחלט*

נראה שאני לא היחיד שלא בדיוק מבין את הפרטים:
"בתוך כשלושה חודשים, שינתה הממשלה את נוסח החוק מספר פעמים כך שקשה לדעת מה כוללת ההפרטה."
"אולי אפשר להבין אחרת את הרפורמה. אבל כדי להבין מה היא צופנת בתוכה באמת, יש צורך בזמן ובדיון ציבורי - לא כל יום משנים נורמה ציבורית בת מאה (או בת 3,000) שנה. אולם, במצב הקיים, מנסה הממשלה להעביר את הרפורמה מהר, בצורה כוחנית וללא כל דיון ציבורי. מסיבה זו, לכל הפחות, היא ראויה לחשד ולגנאי ולא לאמון ולשבחים."
כך דרור רשף באחד מהקישורים בקישורים שהופיעו פה. מישהו יכול לבאר?
בערך_מוחלט*

ועוד אי-הבנה (מתוך אתר אקו-ויקי):
בית המשפט עיקב את אסיפת קק"ל שהיתה אמורה לאשר את הרפומרמה. [1]. לבסוף הצביעו חברי האסיפה. נציגת קדימה שייצגה 13 צירים מחו"ל, טענה שהיא הצביע "נמנע" במקום "מתנגד" בגלל שלא הבינה את הטופס באנגלית. דבר זה הכריע את הכף לטובת ההסדר בין קק"ל למדינה.
WTF?
איל_גיא_חיים*
הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*

שליחה על ידי איל_גיא_חיים* »

אני חושב כמו אשרת קוטלר
חברי הכנסת לא ככ אמינים
אני מאמין שצריך להשקיע בעם
כלומר בחברים
הרבה הרבה לפני שמידעים עוד חבר כנסת לענין וכמה שאיכפת לנו
לידע ולהשקיע בחברים...
גם אירגונים בארץ נראים לי קצת פחות עם מעוף
איתמר כהן בעצמו איכשהו יוצא מוזר שהוא טוען שלא צריך לחתום נגד שיטות השקשוקה כאילו יש ניצחון כלשהו בגלל החתימות עליהם
מדוע רק לחתום?
מדוע לא להמשיך אפילו בזה?
למה ?
אסנת_ש*
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*

שליחה על ידי אסנת_ש* »

קיבלתי את זה באימייל מהתנועה הירוקה:

ביום א' הקרוב, 19.7, התנועה הירוקה מצטרפת להפגנה הגדולה נגד הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל

התנועה הירוקה נוטלת חלק במאבק הציבורי, החיוני והמתגבר נגד הרפורמה במנהל מקרקעי ישראל ומצטרפת להפגנת מטה המאבק.

לפני שיהיה מאוחר מדי ויעבור המחטף בכנסת: עוצרים את הפרטת הקרקעות, מונעים את מכירת השטחים הפתוחים ליזמים פרטיים, מסרבים להעברת הבעלות על אדמות המדינה לבעלי ההון !!!

לא ניתן לממשלה להעביר חוק אנטי-חברתי ואנטי-סביבתי בתואנה של טובת הציבור וחיסול הבירוקרטיה במנהל.

זהו השלב המכריע, בואו נוודא שבמאבק הזה טובת המדינה ותושביה תנצח!

ביום א' הקרוב (19.7) משעה 16:00-18:00 מתייצבים להפגנה בירושלים בצמתים הרצל/וולפסון (אחראי צומת: נדב נחמן 050-3224160), בצלאל בזק/הרצוג (אחראי: מוטי כהן 054-5445429) וכיכר הכניסה לכנסת (עומרי דינור) והחל מהשעה 18:00 הפגנה בגן הורדים מול הכנסת.

אנא בואו עם שתייה, כובע וחולצה של התנועה הירוקה (יחולקו מספר חולצות בצמתים).

מצורפים קישורים בנוגע למאבק:
  1. מצגת חובה לצפייה של איתמר כהן בבלוג הירוקה http://hayeruka.net/archives/1808
  2. אתר מטה המאבק בהפרטת הקרקעות http://adama-not-for-sale.co.il/
  3. כתבה בנושא שפורסמה בדה מרקר http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... ies/[po]m1 2000[/po]/skira20090716 1100465.xml

לפרטים, תיאום השתתפות בהפגנות וסיוע בהכנות שלטים:
עומרי דינור 054-6734294,
איתי ברק 054-4544654

נתראה בהפגנה,
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

בערך מוחלט,
אני מסכימה איתך שהנושא לא מובן. נראה לי שזה חלק מהבעיה.
למה יש דיונים מרתוניים בנושא? למה לא מאפשרים דיון ציבורי רחב? למה צריך לאשר את החוק הזה תוך שבועות ספורים?
כל ההתנהלות זועקת "אנחנו מסתירים מהציבור משהו!".
בגלל זה כשפתחתי את הדף ביקשתי שיתוף במידע. צריך לקרוא עוד ולהבין עוד. אני מקווה שיהיה לי זמן בסופ"ש, ואוכל לעדכן.

למה ליהודי מותר ולערבי אסור?
בו נשים בצד את עניין היהודים/ערבים. כמובן שגם משפחה יהודית תוכל באותה מידה למכור את הקרקע לאיזה אנטישמי בחו"ל. נתתי את הדוגמה עם הערבים כי ברור (לי לפחות) שיש ערבים ששונאים את המדינה וישמחו למסור את הקרקע לגורמים עוינים. לא נראה לי שיהיו הרבה יהודים שינהגו ככה.
<אני מקצרת בנימוסים והסתייגויות כי אני עייפה ויש לי ילד חולה>

כל אדמה שמופשרת לקנייה יכולה להרכש ע"י כל אחד
כיום אי אפשר למכור אדמות, רק לחכור, ורק לישראלים או יהודים, כך אני מבינה. נתקלתי באיזה ציטוט רשמי של מדיניות הממשלה בנושא, אבל אני לא זוכרת איפה. אנסה למצוא. היה כתוב בפירוש שמכירת אדמה לזרים לא תאושר, אלא במקרים חריגים ביותר שיהיו נתונים לבדיקה יסודית.
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

_מדוע רק לחתום?
מדוע לא להמשיך אפילו בזה?_
איל, לא הבנתי.
ברור שצריך להביא את זה לידיעת הציבור. כרגע הציבור לא יודע, לא מבין ולא אכפת לו. זה מה שאנחנו מנסים לשנות :-)
אבל בגלל שהולכים לבצע פה מחטף, צריך גם ליידע את מי שהולך לאשר את המחטף הזה, שאנחנו לא מוכנים. שהם ישלמו על זה בכיסא ובקריירה שלהם (שלצערנו זה הדבר הכי חשוב להם).
אז בקיצור - צריך מאבק בכל החזיתות.
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

קראתי שוב את מה שכתבה שלי יחימוביץ' , וממה שהבנתי - ברגע שהקרקע תהיה פרטית כל אחד יוכל לעשות בה כרצונו, זאת אומרת לבנות איך שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה.
אם עכשיו צריך לפנות למנהל המקרקעין כדי לסגור מרפסת, כשהקרקע תהיה פרטית, לא צריך. אפשר פשוט לעשות, בלי אישור ובלי כלום.
אני מניחה שזה יהיה תקף לכל סוג של בנייה, למשל - רכישת גינה ציבורית והקמת עוד בניניים במקומה.

אם מישהו הבין או יודע אחרת, אנא שתפו!
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

היום פגשתי אנשים בצמתים עם שלטים!
חבר'ה של בני עקיבא, ושל המחנות העולים - שיתפו פעולה בצומת :-)
ברוך*
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

שליחה על ידי ברוך* »

למה אי אפשר להוציא צו מניעה מבג"ץ לחוק הזה? בגלל שזה תחת חוק ההסדרים?
הייתי מבקש מבגץ לחייב משאל עם בנושא הזה, ובנושאים נפיצים בכלל. למה מה קרה שיום אחד כל ארבע שנים?
אז עומדים בצמתים, אז מה? זה עובד נראה לכם? הרי אם היה לזה סיכוי לעבוד, לא היו מאפשרים את זה, כמו באיראן למשל. כאן הנהגים רוויים תכנים פרסומיים עד בחילה, הם הלומים מכדי לכעוס.
בערך_מוחלט*

עושה רושם שהעם מאוד מאוד מתעניין בחוק הזה ולא יהיה מחסור בכוח השפעה. אבל, אם אנשים לא ידעו על מה הם נלחמים כל הכוח הזה יכוון לשום מקום. בקצב הזה, לא נראה לי שעד יום ראשון יבין בדיוק מי נגד מי....
ברוך*
הצטרפות: 16 יולי 2009, 22:27

שליחה על ידי ברוך* »

לא נלחמים נגד עתיד בו אנשים יוכלו לקנות אדמה, הרבה אדמה, לתמיד, ולעשות איתה מה שהם רוצים מתי שהם רוצים בלי לתת דין וחשבון לאף אחד? לא נראה לי קשה להבין את זה. אבל אולי אני לא מבין
נקודות_ורודות_אגדיות*

לבערך מוחלט ולכל מי שמתעניין הנה קישור זמני ובקרוב אעלה קישור למכתב ששלי יחימוביץ שלחה למכותביה, שם תוכלו לקרוא הרבה יותר חומר.
http://www.shelly.org.il/node/2491
בערך_מוחלט*

הקישור הזה כבר הובא למעלה. אין שם ממש הסבר לדעתי. היא יותר מדברת על התוצאות מאשר על מהות החוק עצמו. מה שאני לא מבין זה - במה זה שונה מהיום. הרי גם היום יש אדמות רשומות בטאבו. זה לא אומר שאנשים יכולים לחרוג מאחוזי בניה למשל, או לשנות יעוד של קרקע וכו'. אותם חוקים יכולים לחול כך או כך. בכל מקרה יצטרך להיות גוף שמפקח על הדברים האלה. משהו מסריח פה וצריך לעקוב ולחקור אבל זה יהיה שגוי לירות באפילה.
בערך_מוחלט*

איפה הטקסט של הרפורמה עצמה? יש גישה אליו?
נקודות_ורודות_אגדיות*

הנה לכל המתעניינים היקרים, מכתב שקיבלתי משלי יחימוביץ.
כל מה שכתוב באדום הוא קישור וכל מי שמעוניין להעמיק (ויבורך) יכול להיכנס.
אני חייבת להדגיש שלשמחתי אני לא הצבעתי עבודה, אבל לשלי יחימוביץ הייתי מצביעה ועוד איזה!
היא עושה עבודת קודש, היא רצינית, היא חרוצה וישרה.(אין לי שום קשר אישי אליה, כתבתי לה פעם מכתב בנושא אקולגיה והיא ישר חזרה אלי עם תשובה ושאלה אם אני רוצה להיות מכותבת שלה - היא חכמה!)
http://www.UpFile4u.Net/Files/1r2n9h.doc
נקודות_ורודות_אגדיות*

מה זאת אומרת?
היא כותבת במפורש:
  1. מקומות גדולים וגורליים - יהפכו מאדמה שמשרתת אינטרסים לאומיים לנדל"ן פרטי - שיימכר לכל המרבה במחיר.
  2. שטחים ירוקים - יהפכו במהרה לבנויים עד כלות
  3. אדמה פרטית ניתן למכור לכל דחפין. אז נכון שגם היום יש אדמות פרטיות, אבל הן רק חלק (כניראה לא הארי) מאדמות המדינה.

בכל מקרה בערך מוחלט, אם תרצה אעביר לך את הכתובת שלה ותוכל לשלוח לה מייל עם כל השאלות.
אני לא יודעת - אם היא תענה מהר, כשהיא מנהלת כל כך הרבה מאבקים...אבל מכיוון שזו שלי , יש סיכוי לא קטן...
בערך_מוחלט*

שוב לא מצאתי הסבר... רק מכתבים שלה שלא מסבירים דבר. אולי באתר הכנסת נמצאת הרפורמה עצמה?
נקודות_ורודות_אגדיות*

ועוד נקודה נוראית:

מחירי הדירות יעלו בשיעור כזה ...שרבים מאיתנו לא יכלו לקנות דירות בישראל.

ואם אתה שואל על פיקוח,
במדינה שלנו אין פיקוח על כלום. כולם עוסקים בעיגול המאוד מצומצם שסביבם וזה הכל.
למה, היום יש איזה פיקוח על מחירי הדירות להשכרה, על מצבן התחזוקתי?
הרבה פעמים כשביקרתי חברים בפלורנטין תהיתי, איך המדינה המחורבנת הזו כל כך אדישה כלפי אזרחיה?
הייתי אומרת שמע ישראל כל פעם שהייתי עולה במדרגות. המדרגות היו מפורקות, כך גם המרפסות שבולטות החוצה, כך שרואים את הברזלים שמחזיקים את היציקה....
איך?
אנשים מחזיקים בתל אביב בניינים שלמים ואף אחד לא מחייב אותם לתת תנאים בסיסיים למגורים?

אם אני הייתי המחוקקת המון דירות בתל אביב היו פסולות השכרה/מגורים. נקודה.
מי שרוצה להמשיך ברוב חזירותו לפחות לפחות שיהיה מחוייב לשפץ ולתחזק את דירתו.
נקודות_ורודות_אגדיות*

ואם כבר מדברים על חזירות:

הייתי מגבילה את כמות הדירות שבן אדם אחד יכול להחזיק.
הייתי מגבילה את כמות העסקים שבן אדם אחד יכול להחזיק.

נכון, אפשר לעקוף את זה , אבל זה כבר מסבך את העניינים וטוב שכך.
בערך_מוחלט*

נו אבל גם היום זה נמכר לכל המרבה למחיר. יוצאים מכרזים עם תנאים שצריך לעמוד בהם. יש יעוד לקרקע יש אחוזי בניה וכו'. אם אינך עומד בתנאים אתה יכול לשים איש קש. בכל מקרה אותם תנאים אפשר לשים גם על אדמות טאבו. אני מחפש את ההבדל מהיום. מה הבדל בין מי שקונה זכויות היוון או חכירה ובין מי שקונה בטאבו. מלבד פרוצדורות רישום. גם שמוכרים אדמה בטאבו אפשר להתנות ואכן מתנים תנאים. וגם שהאדמה היא אדמת מנהל - האם יש יותר הגבלות מאשר אדמת טאבו? (חוץ מזה שצריך לחדש את חוזה ההחכרה\היוון פעם ב-50\100 שנה)?
בערך_מוחלט*

אין פיקוח? נסי להרחיב את ביתך או אפילו סתם לשים סוכך לא חוקי ותראי שתוך כלום זמן יאתרו אותך. הם אשכרה מעלים הליקופטרים לאויר באופן קבוע. אבל יש מנגנון פיקוח אפילו יותר יעיל - השכנים :-).
למה בעידן האינטרנט אי-אפשר שהאזרחים ממש יצביעו על החוקים? :-) במקום כל האימיילים לח"כים שנצביע ישירות בצורה ממוחשבת. פעם הצביעו ברגליים וזה לא היה אפשרי. היום... למה לא?
בערך_מוחלט*

אני תכננתי לכתוב לה בענין אחר (את בטח כבר מנחשת). יש את האימייל שלה באתר או שזה אימייל אחר?
נקודות_ורודות_אגדיות*

אין פיקוח? נסי להרחיב את ביתך או אפילו סתם לשים סוכך לא חוקי

אוי איזה דוגמא נלוזה הבאת לי פה...
יש פיקוח יש ויש!! בכל מה שקשור ללגרוף עוד הרבה ג'ובות לקופה..
אבל בוא נראה פיקוח על איכות מוצרי מזון?
בוא נראה פיקוח על איכות שירות?
בוא נראה פיקוח שקשורים בהגנת הצרכן? באזרח הקטן וטובתו?
אה?
מחכה לתשובתך המלומדת.
נקודות_ורודות_אגדיות*

תראה, עניין ההפלרה הוא הדוגמא הכי הזויה לפיקוח...
מזה_אקטיביזם*
הצטרפות: 17 יולי 2009, 00:19

שליחה על ידי מזה_אקטיביזם* »

למה בעידן האינטרנט אי-אפשר שהאזרחים ממש יצביעו על החוקים? במקום כל האימיילים לח"כים שנצביע ישירות בצורה ממוחשבת. פעם הצביעו ברגליים וזה לא היה אפשרי. היום... למה לא?
בטח שזה אפשרי, אבל לאנשים לא אכפת. זו לא בעיה טכנית, אלא אנושית.

_איתמר כהן בעצמו איכשהו יוצא מוזר שהוא טוען שלא צריך לחתום נגד שיטות השקשוקה כאילו יש ניצחון כלשהו בגלל החתימות עליהם
מדוע רק לחתום?
מדוע לא להמשיך אפילו בזה?
למה ?_
באמת לא הבנתי מה הבעייה איתו, לי זה נראה שהוא דוחף חזק את המאבק נגד הרפורמה.

עושה רושם שהעם מאוד מאוד מתעניין בחוק הזה ולא יהיה מחסור בכוח השפעה. אבל, אם אנשים לא ידעו על מה הם נלחמים כל הכוח הזה יכוון לשום מקום. בקצב הזה, לא נראה לי שעד יום ראשון יבין בדיוק מי נגד מי....
נכון, לא ברור כ"כ על מה נלחמים בעצם
עורבני_מצוי*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*

שליחה על ידי עורבני_מצוי* »

ראשית, רוצה להגיד, שאני חלק מהעם, והחוק יטיב עימי.
שנית זה לא נכון שכל אחד יוכל לבנות איך שבא לו, עדיין יהיו חייבים לקבל אישורים מהועדות העירוניות כדי לסגור חלון או כדי לבנות קיר. זה פשוט יוריד נדבך אחד של בירוקרטיה, לא יצרכו לבקש ולשלם לאישורים מהמנהל.
לדעתי החוק יטיב עם שכבר קנה בית פרטי על קרקע של המנהל, במקום לשלם למנהל כל 50 שנה דמי מכירה, במקום לשלם לעורכי דין במקום להפסיד ימי עבודה כדי לקבל אישורים מהמנהל על כל שינוי במבנה או בקרקע, דברים יהיו טיפה פשוטים יותר. עדיין יהיה הסיוט של ועדות בנייה עירוניות.
כך שאין מה לדאוג וצריך להיות ערים לפרופגנדה שחברי הכנסת יודעים להפעיל...כולם, גם שלי יחימוביץ טובה בדמגוגיה.
שואל*
הצטרפות: 12 דצמבר 2005, 17:44

שליחה על ידי שואל* »

כך שאין מה לדאוג וצריך להיות ערים לפרופגנדה שחברי הכנסת יודעים להפעיל...כולם, גם שלי יחימוביץ טובה בדמגוגיה.
אבל מה הם רוצים להשיג? למה הם נלחמים בחוק הזה אם הוא כ"כ טוב?
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

לדעתי החוק יטיב עם שכבר קנה בית פרטי על קרקע של המנהל
עורבני, אם החוק היה רע לכולם לא היה לו סיכוי לעבור. כמו המע"מ על הפירות והירקות. ברור שכן יהיו אזרחיםשירוויחו מהחוק הזה, כמוך.

אבל מה עם אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות בית או קרקע? צעירים שצריכים לחסוך עד שיוכלו לקנות?
כבר היום צריך לעבוד כל החיים כדי לשלם משכנתא, עכשיו פשוט לא יהיה סיכוי למעמד הנמוך וחלק מהמעמד הבינוני להיות בעלי דירה/בית.

אני דואגת יותר מהפן האקולוגי של העניין. אם אני מבינה נכון, יש אפשרות שבעלי הון יקנו ריאות ירוקות ששוות המון כסף במרכז, ויוכלו לעשות איתם מה שהם רוצים, שזה בד"כ עוד ביניינים.
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

ואולי אני עושה כאן אד הומינם (או איך שלא קוראים לזה), אבל כל רפורמה כזו שביבי כל כך נלהב ממנה, לא יכולה להיות טובה לכלל הציבור.
ביבי מצהיר ורוצה שכלכלת השוק כאן תהיה כמו באמריקה, זה החזון שלו. קפיטליזם מוחלט, שירותים סוציאליים מינימלים.
עם כל האהבה שלי לארה"ב - רוב האנשים שם הם מסכנים. בלי ביטוח בריאות, עובדים כמו עבדים, מסממים את עצמם למוות בטלוויזיה, ג'אנק פוד, פוחדים מהצל של עצמם... כל איש לעצמו. זה קורה כבר כאן, אבל שם זה פי כמה יותר גרוע.

אולי תתקוממו על ההשוואות שאני עושה, ושהאנשים שם בכלל לא מסכנים בהשוואה לשאר העולם.

אז כמובן שזה נראה שהם לא מסכנים, וכמובן יש להם אוכל והם חיים בבתים ענקיים שמתאימים למידות הענקיות שלהם, אבל אם הם רוצים איכות חיים - אוהו כמה הם צריכים לשלם. רוצים לאכול פירות, ירקות? מלפפון אחד עולה כמו ארוחה במקדונלדס. מה תבחרו?

על בריאות ושירותים רפואיים בכלל אין מה לדבר. צריכים לחיות בפחד שלא ישברו יד, כי הם ישלמו על זה כל החיים.

וכמובן, מה שלי נראה הכי ברור אבל אולי לאחרים לא - עצם העובדה שהשוק הוא פתוח לגמרי, וכולם בתחרות אחד עם השני, גורמת לכך שבכל מקום מפמפמים להם פרסומות - הם צריכים את זה ואת ההוא, יותר גדול, יותר יקר, ככה תהיו מאושרים - זה פועל יוצא מכך שכל דבר הוא למכירה.

נראה לי שכאן אנחנו כמעט מגיעים לזה, והרפורמה הזאת תיתן דחיפה קדימה. להפריד את המעמדות יותר.
טוב, יצא לי מבולבל ולוקה בחסר, אבל זה מה יש. שולחת בכל זאת.
בערך_מוחלט*

אוי איזה דוגמא נלוזה הבאת לי פה...
חשבתי שאנחנו מדברים רק על המינהל. כן מסכים שהפיקוח על השאר גרוע. הפער באמת בולט.
בערך_מוחלט*

נראה לי שיש צורך ברפורמה - המנהל באמת עושה את המוות ותאמינו לי לא חסרים שם מאכערים, אבל השאלה היא איזו רפורמה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

הנה המייל האחרון ששלי יחימוביץ שלחה אלי בנושא ההפרטה.

שוב מזכירה שהכיתוב באדום, אלו קישורים.
http://www.UpFile4u.Net/Files/7p5x1o.doc
נקודות_ורודות_אגדיות*

מה שאני לא מבין זה - במה זה שונה מהיום.

להבנתי , ההבדל העיקרי הוא , לא באדמות פרטיות שנמכרות היום מקבלן זה או אחר לקונים שונים , או אדמה פרטית שעוברת מיד ליד.
הבעיה היא עם שטחים גדולים וניכרים שמוחזקים על ידי המדינה ונמכרים טיפין טיפין, לפי אינטרסים לאומיים/מדיניים לפני אינטרסים כלכליים, כי אף איש פרטי לא יגרוף ממכירתן הון.
מרגע שכל האדמות בארץ עוברות לידיים פרטיות - חוקי המשחק משתנים ויש פה אינטרס כלכלי טהור ומובהק של בעל הקרקע. (לא יעניין אותו, לא איכות הסביבה, ולא אינטרסים לאומיים).
לשמחתי, שלי יחימוביץ לפי מה שהבנתי כתבה שהיא הצליחה לפחות לפחות בינתיים להכניס הגבלות בחוק ההפרטה המוצע - כך שאדם יוכל לקנות עד כמות מסויימת של אדמות.
עדיין יש פה סכנות ברורות!
עודד_המחפש*

מטה המאבק
וכאן, באתר הזה אפשר לשלוח מכתבים לח"כים באופן אוטומאטי למדי (אם כי לא הכי חכם לטעמי).
עודד_המחפש*

ועוד משהו שקיבלתי היום:
הנחיות למשלוח מיילים לח"כים - משה שכדאי לעשות עד ההפגנה.
  • אנא פנו בנימוס ובכבוד, למשל: "שלום רב לשרים ולחברי הכנסת".
  • חשוב מאוד שהמיילים ייצגו מחאה אזרחית אמיתית. לכן, אנא כיתבו על עצמכם, למשל: "אני מורה/ מדריך בחוגי סיור / הורה, ומחנך את ילדי לאהבת הארץ ונופיה".
  • אם תכתבו משהו אישי, זה מעולה. לחילופין, אפשר להסביר, ש"כאזרח מן השורה אין באפשרותי להכיר את כל הפרטים", ואז להפציר בח"כים להסתכל במצגת של המכון לאסטרטגיה ציונית: http://www.izsvideo.org/videos/full/opinion.ppt
או לשלוח לח"כים ולעוזריהם את דף העמדה הקצרצר המצורף. (אני מצרף אותו בהודעה הקרובה, עודד)

כתובות הדוא"ל של רה"מ, השרים והח"כים הרלבנטיים:

רגב, פיניאן, כץ, בגין (ליכוד). אם אתם תומכים / חברים בליכוד, ציינו זאת במייל אליהם.

[email protected], [email protected], [email protected], [email protected],

אורבך, אורלב, הרשקוביץ (הבית היהודי). אם אתם תומכים / חברים בבית היהודי, ציינו זאת במייל.

[email protected], [email protected], [email protected],
עודד_המחפש*

הפרטת קרקעות המדינה: סכנות

1. קרקעות המדינה עלולות להגיע לידי זרים
בניגוד לטענות האוצר, כבר היום, זרים לוטשים עין על קרקעות המדינה. כך, למשל, עיריית מוסקבה כמעט והצליחה לרכוש קרקעות בים המלח [1א].
ניסיון העבר מוכיח, שקשה מאוד לוודא את זהות הרוכשים האמיתיים של נכסים מופרטים. לדוגמא: המדינה מכרה את מניות "בזק" לידי איש העסקים הישראלי גד זאבי. אבל ברגע האחרון התברר שמי שעמד מאחורי זאבי היה מיכאל צ'רנוי, שהוא אוליגרך רוסי חשוד בפלילים [1ב]. כאשר ייערכו מדי שנה עסקאות נדל"ן רבות של מכירה לצמיתות, למדינה לא תהיה שום יכולת מעשית לוודא מי באמת רוכש את הנכסים.
  1. לציבור לא תהיה כמעט יכולת להיאבק במפגעים סביבתיים
לדוגמא : חוף ים בחיפה, שהיה מיועד להפוך למרכז בילוי ומסחר, הפך לחוף לאחסון מכולות ישנות של "צים" [2א]. במצב הקיים, החוף הזה רק הושכר ל-5 שנים לחברה בת של "צים". ע"פ החוק החדש המוצע, הקרקע תימכר לצמיתות. עוד עשרות שנים, אולי כבר לא יהיה צורך במכולות – אך הקרקע עדיין תהיה שייכת לרוכש, לבניו ולבני בניו – לצמיתות.
כאן חשוב לציין, שההגדרה בחוק ל"קרקע עירונית", המיועדת להפרטה, היא מאוד רחבה. כך, על פי החוק המוצע: "קרקע עירונית – קרקע המיועדת על-פי תכנית מפורטת (...) למטרת מגורים או תעסוקה; תעסוקה – לרבות תעשייה ומלאכה, משרדים ומסחר, תיירות ומלונאות".
כבר היום, קשה מאוד לאזרח מן השורה להיאבק במפגעים סביבתיים. לאחר הרפורמה, כאשר בעל הון יהיה הבעלים של קרקע לצמיתות, וירצה להקים עליה חוף ים סגור ו"פרטי"; או מחצבה או מכרה באופן שמסכן את בריאות הציבור - בפועל לא יהיה מה שיעמוד בדרכו של בעל ההון:
"מדי פעם, כאשר בין אילי ההון מתחולל קרב על זיכיון מסוים, מזדמן לעיתונאים לראות אותם מקרוב מתגוששים על ההשפעה על פקידי השלטון. המחזה מפחיד לעתים, שלא לומר מגעיל: הם מזיזים את הפקידים, השרים, הפוליטיקאים ולפעמים גם את העיתונאים כמו פיונים על לוח השחמט האדיר שלהם. לא אחת אנחנו פוגשים שרים, פקידים ומקבלי החלטות שנתקפים שיתוק ואלם כשעומד מולם אחד מאילי ההון הגדולים." (גיא רולניק, עורך "דה מארקר", במאמר "כוחם של העשירים") [2ב].
  1. הבעלות על הקרקע תתרכז בידי קומץ בעלי הון, שאף יקבלו הטבות חריגות מהמדינה
הניסיון מהפרטות קודמות מלמד, שבסופו של דבר, בניגוד לכל ההבטחות, גרעיני שליטה גדולים מאוד הגיעו ליחידים, ולא פוזרו בידי ציבור הרחב [3א]. לעתים קרובות הנכסים הציבוריים נמכרו במחיר מגוחך – לדוגמא, בעת מכירת מניות "צים" - "עסקת השקשוקה" המפורסמת [3ב]. במקרים אחרים, הרוכשים זכו להטבות חריגות ותמוהות במחטף, ברגע האחרון – לדוגמא בעת הפרטת בז"ן אשדוד [3ג].

ליצירת קשר: איתמר כהן, טלפון 02-5830301, 054-7533463, [email protected]
נספח – מראי מקום
1 א. עיריית מוסקבה הצליחה לקנות קרקעות בחוף ים המלח בעין בוקק באמצעות חברה ישראלית שבשליטתה. העסקה בוטלה ברגע האחרון רק מכיוון שעיריית מוסקבה חזרה בה מן העסקה. "דה מארקר", 23.6.09
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... ra20090623 1094840[/po]&
"מעריב", 29.6.09
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/909/537.html
1 ב. עסקת רכישת "בזק": גד זאבי קנה את המניות מהמדינה באמצעות הלוואה שקיבל מהאוליגרך הרוסי החשוד בפלילים, מיכאל צ'רנוי. Ynet, 31.10.03
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2809679,00.html
"מעריב": "הסיפור המלא של מיכאל צ'רנוי", 21.3.09
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/868/965.html

2 א. פרשת "חוף המכולות" בחיפה.
"הארץ": "האחים עופר ועיריית חיפה מציגים: חוף מכולות", 25.5.06
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... mNo=719742
פרוטוקולים של דיונים במועצת עיריית חיפה
http://www.haifa.muni.il/Docs/Documents ... 090506.doc
http://www.haifa.muni.il/Docs/Documents ... 060606.doc
2 ב. "דה מארקר", "כוחם של העשירים", 16.6.06
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0

3 א. דיון בוועדה לביקורת המדינה, 29.8.09
http://www.knesset.gov.il/protocols/dat ... 08-29.html

יש לציין כי ההפרטה היחידה, כמעט, שבה הכוונה היתה לחלק את הנכס לציבור הרחב היתה הפרטת בנק לאומי, אך גם כוונה זו לא צלחה לבסוף (כיום עדיין גרעין קטן של השליטה בבנק מצוי בידי המדינה).

3 ב. "צים נמכרה בחמישית מערכה האמיתי, מחצית משווי צי המכולות שלה". "הארץ", 19.1.04
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0
"ד"ר שקשוקה", מאמר מאת גיא רולניק, העורך הראשי של "דה מארקר", על האופן שבו התנהל המו"מ בין נציגי "החברה לישראל" לבין המדינה. "דה מארקר", 16.1.04
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... mNo=383761
מבקר המדינה מצא אי-סדרים חמורים בהפרטת צים. בין השאר, המדינה לא פרסמה כראוי את כוונתה למכור את המניות שברשותה, והקשתה על רוכשים פוטנציאליים, פרט ל"חברה לישראל". דו"ח שנתי 55 ב'
http://www.mevaker.gov.il/serve/content ... 280&hw=954

3 ג. בעת הפרטת בתי הזיקוק באשדוד, המדינה החליטה ברגע האחרון להעניק לרוכשים גם את הקרקע שעליהם שוכנים בתי הזיקוק, לצמיתות. Ynet, 23.7.06
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3280210,00.html
וראה גם באתר האינטרנט של חברת הכנסת שלי יחימוביץ': "התפתחויות מדאיגות בהליך הפרטת בתי הזיקוק אשדוד", 20.7.06
http://www.shelly.org.il/%3Fp%3D286

ליצירת קשר: איתמר כהן, טלפון 02-5830301, 054-7533463, [email protected]
ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

עודד,
|Y|
הרבה יותר מובן.
נקודות_ורודות_אגדיות*

עודד
ולא הזכרת קרקעות בעלות אינטרסים לאומיים (שלא יעניינו בעלי הון פרטיים)
ולא הזכרת שמחירי הקרקעות יעלו במידה כזו שאני ורבים כמוני כבר לא נוכל לקנות פה לא אדמה ולא בית.
מעבר לכך כל הכבוד על הרצון, על הדברים שהבאת ועל המאמץ שתמיד נראה כמו טיפה בים, אבל עדיף מכלום @}
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

תהיתי האם להפר את השקט (שלי בכלל) בדף הזה, וממילא יש לי כבר ביד נוסח מוכן, אז הנה, קצת רלוונטיות לא תזיק לדיון :-).

אז הנה טור של פעילה נגד הפרטת הקרקעות, מעיתון גלובס:
גניבת קרקע בחצות הליל

כמה קטעים לתיאבון:

" ההתגייסות של חברי הכנסת להעברת הקרקעות מידי הציבור הרחב לבעלי ההון נבעה, כצפוי, מאינטרסים אישיים או כלכליים

הזיגזג של מפלגת העבודה היה מהיר עד סחרחורת: ביום שישי מפלגת העבודה הודיעה שהיא מתנגדת לרפורמה, במוצאי שבת שיש להם תנאים, והנה ביום ראשון היא כבר תמכה. הצעד הזה של מכירת המדינה לכל המרבה במחיר, הוא הוכחה נוספת להתפרקות מפלגת העבודה מערכיה הסוציאל-דמוקרטיים.

שילוב אינטרסים זה - מצד העבודה ומצד הליכוד, קעקע כל טעם להגיע לדיון. כדי לאשר את הצעת החוק בבהילות הנדרשת, השינויים היחידים שנעשו בהצעת החוק פורסמו מראש בכלי התקשורת בטרם הוצגו בוועדה ע"י ח"כ שאמה. עכשיו כבר ברור שהוציאו את הרפורמה בקרקעות מחוק ההסדרים כדי שאפשר יהיה להתכסות בעובדה שלכאורה התקיים עליה דיון ציבורי, דבר שנציגי המדינה יזדקקו לו כאשר יגיעו העתירות מבג"צ בעניין זה.

אתמול למדתי שיעור חשוב בדמוקרטיה מפיו של ח"כ אמנון כהן (ש"ס) וחברי כנסת נוספים. הכנסת היא לא המקום לעשות שינויים. הדיון שהתקיים הוא מיותר כי ממילא הם לא באו להקשיב. היות שהרוב נבחר בבחירות, חזקה עליו שהוא יודע מה נכון. לידיעת הקורא גדעון סער, כנראה שהגיע הזמן לשנות את שיעורי האזרחות בבתי הספר. "

|#| ניתן לראות בסקירה זו ובמסקנות של הכותבת אישור לתפיסה שלא מהמחוקקים תבוא הישועה.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

מצאתי בעיתון "כלכליסט" הסבר קצר, איך הרפורמה לא תיטיב עם העם, בניגוד למה שמכריזים ראש הממשלה ושר האוצר שלו:
הפרטת הקרקעות תיטיב עם העשירים

" ...החשש כי דווקא הטייקונים יהנו מהרפורמה כבר צריך להיות ברור לכל אחרי שלושים שנות הפרטה...

כבר כיום היזמים הגדולים מחזיקים באחוז גבוה של חוזי החכירה שיהפכו לבעלות - והרפורמה רק צפויה להגדיל את זכויותיהם, וכך בתוך מספר שנים יתחזק כוחם מול ועדות תכנון ובנייה. גם באופן מידי, מבחינת הצדק החלוקתי, הרפורמה הולכת להרחיב את הבדלי המעמדות הגסים שכבר כעת יש. אנשים שיש ברשותם קרקע ששייכת למנהל במרכז יהפכו בין רגע לעשירים מאוד, עם בית צמוד קרקע ושטח.

תושב בית דירות בדימונה, לעומתם, יהיה חבר בבעלות משותפת על בניין בעל ערך נמוך.

את הקרקע הפנויה לתכנון ובינוי יוכלו כרישי נדל"ן לרכוש, וכך ליצור "בנקים פרטיים" של קרקע, שיגרמו לעליית מחיר הדיור. ברור כי למכרזי המכר יוכלו לגשת רק בעלי ההון הדרוש לכך. למעשה תאפשר הרפורמה לתת לקבוצת בעלי הון ליצור טבעת של חנק מסביב למרכזי הערים.

הרפורמה, באופן הפוך למה שטוענים מצדדיה, תייקר את הדיור בארץ. כבר היום קרקע פרטית שרשומה בטאבו שווה 5%-7% יותר מקרקע של המנהל. ברגע שיהיה ביקוש גדול, והאינטרס יהיה לא לאומי אלא פרטי, אז גם מחירי הדירות יעלו בהתאם. ככל שהביקוש יהיה גבוה יותר המחיר יהיה גבוה יותר - עיקרון הפוך מהאינטרס הלאומי. "
בערך_מוחלט*

אבל מי שקובע מה יהיה בנוי ואיפה זה וועדות תכנון ובניה. אז מה מרויח בעל הקרקע אם אותן מיגבלות חלות עליו? שנית, האם מדובר פה בהגדלת היצע הקרקעות תוך זמן קצר? כלומר אם קודם ערכו מכרזים מגרש פה מגרש שם עכשיו פתאום מוכרים הרבה מגרשים בבת אחת? ולמה אף אחד לא מביא קישור לרפורמה עצמה?
בערך_מוחלט*

http://www.gov.il/FirstGov/News/[po]News Reforma[/po].htm
קישור לאתר הממשלה ובו תקציר הרפורמה ויש שם קישור לשו"ת.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

"מה הבעיה עם הרפורמה? הנה ההסבר של חכ דב חנין

הרפורמה הזו מיועדת להעשיר את העשירים בדיוק כמו הפרטת הבנקים, הבריאות והפנסיה. אה, גם המים. והמחצבים.

<סיפור קצר על המים: כבר היו החלטות לפני שנים על דרכים לשיפור מאזן המים. מי שהיה מופקד על הביצוע (ולא על ההחלטה, זה מאד חשוב) אלה הפקידים. למרבית "ההפתעה" הם לא איפשרו להחלטות להתבצע ובמיוחד אחד שקוראים לו אורי יוגב שדאג למסמס כל החלטה בענין עד ש...עבר למיגזר הפרטי, הקים חברה לטיפול במים והנה- עכשיו הוא הדוחף הראשי לכל יוזמות המים שעולות לנו ים של כסף ומעשירות אותו ןאת חבריו. אגב, חבר שלו למשרד האוצר עשה אותו הדבר עם הפרטת כי"ל ולאחר שעזב את המשרד עבר לנהל את כי"ל המופרטת. נחמד, נכון?>
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

רוזמרין, כל הדרכים מובילות להון-שלטון... :-S

הצבעת על המהות: אותה "ביורוקרטיה" שעוצרת מהלכים לטובת הציבור, עושה זאת למעשה בשירות ההון הפרטי. היא רק מסווה.

בעזרת השם, בלי נדר ואם לא יהיו תקלות בדרך, אמור לצאת לאור סרטון המפתח את הנושא ומציג מערכת של קשרים פסולים של הון-שלטון המשפיעים על התנהלות המדינה (שלא לטובת אזרחיה, כמו הדוגמה המשובחת שהבאת).
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

איזה עולם מופלא... הנה הסרטון כבר שוחרר לעולם. אולי הוא יותר קשור להפלרה, אבל אם כבר דיברתי עליו כאן... אז הנה:
סרטן
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני מפחדת להיכנס לקישור
(נקודות ממחשב אחר)
איל_גיא_חיים*

אין מה לפחד
סרטן זה לא מדבק וגם יו טיוב לא
קמצנות ותאות בצע אולי...
בכל מקרה הסירטון נגד מגיפת הסרטן הוא כבר הצלחה
יותר מ2000 מחשבים תוך יממה 1 !!!
מומלץ
ומעבירים את זה הלאה!
איל_גיא_חיים*

אולי הוא יותר קשור להפלרה,
הוא קשור לקישרי הון שילטון והמחיר האמיתי: הבריאות שלנו -החיים שלנו
כולל היכולת לדבר על זה ולהשפיע על זה
הוא חושף את יעקוב נאמן המפריט של העשירים שהיה שר אוצר
הוא חושף התנהלות תמוהה של בית משפט עליון
התנהלות תמוהה אפילו של אירגונים לא ממשלתיים
בקיצור
קשור באבו אבוה קשור
נקודות_ורודות_אגדיות*

המאבק לעצירת הפרטת קרקעות המדינה!!!

שלום רב,

התנועה לאיכות השלטון בישראל הצטרפה לקואליציה של ארגונים חברתיים הפועלים כנגד הפרטת קרקעות המדינה.

התנועה החליטה להצטרף לקואליציה מכיוון שבמועצת רשות המקרקעין החדשה שתוקם יש רוב לנציגי משרדי הממשלה, הנתונים ללחצים פוליטיים. מנגנון הפרטת הקרקעות מקל על גורמים מקורבים למרכזי המפלגות הגדולות לרכוש את הקרקעות. בנוסף, העברת סמכויות אל הוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה, שהואשמו לא אחת בפוליטיזציה ובייצוג האינטרסים של ראשי הרשויות המקומיות, תקל על חברי מפלגות העוסקים בתחום הנדל"ן לקדם את תכניותיהם.

הרפורמה שלטענת ראש הממשלה באה להסיר חסמים בירוקרטים מהאזרח הקטן, אכן תסיר את החסמים הללו – אולם דווקא לאילי נדל"ן ואילי הון שמקורבים למפלגות הגדולות. בעקבות הרפורמה, כלל לא יהיה משנה איזו מפלגה תהיה בשלטון, מכיוון שהשליטה הבלעדית של השרים במועצת הרשות תאפשר למקורבים למפלגה השלטת באותה עת להיות קרובים יותר לצלחת.

בנוסף התנהל תהליך משמעותי זה של העברת " אם כל הרפורמות" בחוסר שקיפות ומבלי שתונח תשתית עובדתית מספקת בפני מקבלי ההחלטות.

לפרטים נוספים על פעילות הקואליציה ניתן להיכנס לאתר www.bibidont.com

אנו פונים אלייך כחבר ותומך בתנועה , בבקשה לשלוח במייל את המכתב המצורף לחברי הכנסת. קיימת חשיבות רבה שהמכתב יצא ביממה הקרובה לקראת הדיון על הנושא בכנסת ביום רביעי הקרוב.

במכתב חשוב לציין את שם חבר הכנסת וכמובן לחתום בשמכם המלא.

מכתב לחברי הכנסת-http://www.mqg.org.il/mailing/minhal/KM-letter.doc

רשימת מיילים ח"כ - http://www.mqg.org.il/mailing/minhal/KM-mail.doc

בברכה,
התנועה למען איכות השלטון בישראל
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

1:0!!
מי שלא מעודכן http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1102123.html
נראה שבכל זאת המחאה הציבורית עוררה משהו. היינו בהפגנה בירושלים השבוע, והתרשמנו שמדובר במחאה מצומצמת למדי של תנועות הנוער (או ליתר דיוק חולצות כחולות). יצאנו מאוכזבים, שלא לומר מתוסכלים מאוד. (גם לא התחברנו כל כך לנימת הפטריוטיזם של הדוברים שם - כל חצי משפט אמרו "ציונות" לפחות חמש פעמים, והזכירו לפחות שלוש פעמים את קופות הקק"ל של פעם. בואו נגיד שהיה אפשר לדבר דברים יותר נוקבים, יותר לעניין, ועם הרבה פחות פאתוס. אבל לא משנה)
בכל אופן, נוצר איזה הדהוד סביב העניין.

אז זה הזמן לכתוב מכתבים נוספים, לקראת ההצבעה שתיערך כפי הנראה בעוד שבוע.
חברי מפלגת העבודה צפויים לתמוך בהצעה - אנא הוציאו מההודעה הקודמת כתובות מייל שלהם וכיתבו כמה מלים אישיות לכל אחד.
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

האם יש מצגת או משהו ביוטיוב על הפרטת הקרקעות?
נראה שזה כלי אפקטיבי להפצת המסר...
ונתנו לנו עוד שבוע לעשות את זה
איל_גיא_חיים*

ונתנו לנו עוד שבוע לעשות את זה
בכל העולם יש דוגמאות לדברים שנעצרו בשלבים מאוחרים הרבה יותר
אז להמשיך כבר מעכשיו ןלא להתיאש מהפוליטיקאים
צריך להגיע לכל אחד בעם ואז יש סיכוי מצוין
עודד_המחפש*

בכל העולם יש דוגמאות לדברים שנעצרו בשלבים מאוחרים הרבה יותר
אני אשמח לשמוע על דוגמאות ספציפיות. זה יכול לעודד אותנו...
נקודות_ורודות_אגדיות*

ז'ראר הי
יבורכו המכינים, היוזמים והיוצרים
רק חבל שוב
מצגת ארוכה מידי.. מלאה מידי בפרטים וקשה לעקוב אחריה...
חבל!
(אני מתכוונת שאם זה צריך להשפיע על מקסימום אנשים אז אני לא בטוחה שזה אכן יגיע למקסימום)
נקודות_ורודות_אגדיות*

קראתם את החדשות הטובות היום בידיעות אחרונות?
פורסם שביבי התייצב לקריאה ראשונה בכנסת בעניין הפרטת הקרקעות אבל...החבר'ה לא הגיעו למליאה.
בקיצור גם העבודה וגם החבר'ה הימניים מתנגדים. גם בליכוד מתנגדים. חלק מגובשים בדעתם וחלק לא היו מוכנים להצביע כי לא היה על זה דיון בסיעה.
בקיצור ביבי כועס רותח, התקשר לברק שנמצא בחופשה פרטית בפריס. ברק אמר לו: לא נורא מותק, אני אחזור ונעשה סדר. כולם יצביעו.
ביבי כמובן אים שמי שלא יתייצב הוא מפטר אותו מהממשלה.- חה חה חה.
בקיצור מי שלא שלח כמה מילים לחברי הכנסת תעשו את זה, בבקשה.
זה אולי משקף קצת את דעת הציבור...
צוטט שם ח"כ עלום מליכוד: שכעס ואמר שהעם מחכה לזה - מה זה מחכה?!!
אוי ביבי ביבי.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

ביבי כועס רותח, התקשר לברק שנמצא בחופשה פרטית בפריס
לאיזו הופעה הוא הלך את חושבת?
<מתמקד בעיקר>

גם לברק לא חסר בסבך קשרי הון שלטון... יש לי על זה משהו... הולך לחפש.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

בסוף לא מצאתי... לך תחפש בתוך 500 עמודים של שחיתות שילטונית... ממילא זה לא מתאים לכאן, אם כבר צריך לפרסם את זה באתר של "באופן מושחת" דוט סי או דוט איי אל. :-)
<כבר חודשים שאני מנסה לארגן את המידע הזה בצורה שתהיה שווה לכל נפש, אך עדיין מתבחבש. לא פשוט להציג באופן נהיר איך המלל שממטירים עלינו הוא ערימה גבוהה ודחוסה של הולכת שולל>
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

הנה ציטוטים מחממי לב מכתבה ב"דה-מרקר" מהיום:
"כבר עכשיו ניתן להכתיר את המאבק ברפורמת הקרקעות, כמאבק החברתי-ערכי הגדול ביותר שנערך בישראל בשנים האחרונות, מאבק שחצה גבולות פוליטיים וערכיים ואיחד לתוכו אלפי פעילים של ארגונים חברתיים, תנועות נוער, תנועות לאיכות סביבה וח"כים מהקואליציה ומהאופוזיציה: יחימוביץ (עבודה), אורי אורבך, דניאל הרשקוביץ וזבולון אורלב (הבית היהודי) שבקואליציה וכן עתניאל שנלר ונחמן שי (קדימה), אורי אריאל (האיחוד הלאומי), ניצן הורביץ (מרצ) ודב חנין (חד"ש). "

"תוצאת המאבק ניכרה היטב שלשום במליאת הכנסת. חמישה שרים ושני סגני שרים ממפלגת העבודה נעלמו מהמליאה כאילו בלעה אותם האדמה. מי שנותר מטעם מפלגת העבודה היו ארבעת המורדים (איתן כבל, עמיר פרץ, יולי תמיר ואופיר פינס) וכן הח"כים המתנגדים: שלי יחימוביץ ויו"ר הסיעה דניאל בן סימון. זאת, למרות שלפי ההסכמים הקואליציוניים מחויבים חברי הכנסת האלה לתמוך ברפורמת הקרקעות. "

"הקואליציה שנוצרה מיוחדת מאוד כי היא משלבת ארגונים חברתיים וסביבתיים. לא כל יום קורה שיש מטה אחד של כל הארגונים המובילים. היה קל מאוד להקים את המטה ולפעול יחד, וזה נבע מההבנה שזה נושא קריטי ובלתי הפיך", אומר גיל יעקב, מנכ"ל הארגון הסביבתי מגמה ירוקה."
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

אבל צריך לקחת בחשבון שהמאבק עוד לא הסתיים (מתוך אותה כתבה):

יחימוביץ מודה כי "המערכה הבאה תהיה קשה יותר כיוון שהקואליציה מאיימת על חברי הכנסת המתנגדים. גם אם הסיכויים שלנו לנצח במאבק הם אפסיים, אנו נלחמים עד הרגע האחרון כי זה המאבק החברתי הכי צודק".

"בניסיון לגייס רוב בעד הצעת החוק מגבש המשנה לרה"מ משה יעלון פשרה שתאפשר את תמיכתו שלו כמו גם ח"כים מהימין כמו ציפי חוטבלי ודני דנון (ליכוד) ואחרים.

יעלון קיים שיחות עם ח"כים בקואליציה מהבית היהודי ומהליכוד והוא מציע לשנות את ההצעה לאפשר את מכירת הקרקעות בחוק לפיו חכירת הקרקעות תהיה לדורות או תיקבע "מכירה ליובל" כלומר ל-50 שנה בלבד. "

ואיך אפשר בלי אהוד ברק יקירנו:
" יו"ר מפלגת העבודה אהוד ברק הודיע שלשום לנתניהו כי חברי מפלגתו יתמכו בהצעת החוק. " (את מי מחברי המפלגה הוא מייצג, הנפוליאון הזה? את יחימוביץ'? את עמיר פרץ? את יולי תמיר?)

skira20090724]והנה הכתבה במלואה 1102493[/po]
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

אחלה, רוזמרין.
אני חיפשתי בסקירה היסטורית עבת כרס על תולדות האומה העברית המתחדשת, ולפיה, ההון והשלטון הלכו מחובקים אל עבר השקיעה מהיום הראשון. כל מני גדולי האומה מככבים שם, וחשבתי שזכרתי את ידידינו אהוד מסתובב לו שם גם מחובק, משתף פעולה באדיקות עם אבירי ההפרטה ליברלים לטובת עצמם ומקורביהם.
נקודות_ורודות_אגדיות*

לך תחפש בתוך 500 עמודים של שחיתות שילטונית...
D-:

אם כבר צריך לפרסם את זה באתר של "באופן מושחת"
D-:
לדעתי יש פה סטארט אפ!

חזור אל “התמודדות עם אלימות”