אופה לחם חשמלי

פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מכונה חדשה יחסית, לחם מקמח מלא אורגני של גבעות עולם, שמרית. תמיד יש צורך להמשיך לאפות בטוסטר אחרי שהאופה מסיים את האפיה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שלום לכולם
יש לנו אופה לחם חדש, ועדיין לא השתמשנו בו.
חברה שלי קנתה "קמח מלא תופח" של אסם. (רכיבים: קמח חיטה מלא, חומרי תפיחה (E341, E450, E500))

האם אפשר להשתמש בו באופה הלחם הביתי, או שחייבים לקנות שמרים בנפרד וקמח בנפרד?
או אולי צריך להשתמש בו עם תוספת שמרים?

תודה
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עדיף להשתמש בקמח ובשמרים
קמח תופח מכיל "שמרים כימיים" (אבקת אפיה, מכיר?) שנותנים נפח מתגובה של החומר עם מים וחום.
זה מהיר יותר ולא דורש כמה תפיחות (שהתפקיד שלהן הוא לגדל אוכלוסיה שמחה של שמרים ולבנות מיני מבנים בבצק. ככה על רגל אחת).
בקיצור - בקמח שיש לכם אפשר להשתמש ללחם מהיר.
לא יודעת איזה אפקט יהיה לזה יחד עם שמרים, מה שבטוח זה שיחד עם שמרים התוספת של הEים מיותרת פעמיים.
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מכונה חדשה יחסית, לחם מקמח מלא אורגני של גבעות עולם, שמרית. תמיד יש צורך להמשיך לאפות בטוסטר אחרי שהאופה מסיים את האפיה
כשמשתמשים בקמח מלא צריך לכוון את המכשיר לתכנית של קמח מלא, שנותנת יותר תפיחה.
אנחנו משתמשים במכשיר רק להכנת הבצק ואז אופים בתנור. מכיוון שאין תכנית בצק של קמח מלא, אנחנו משתמשים בתכנית הבצק הרגילה, אבל לאחרונה גילינו (במקרה, כמובן) שאם משאירים את הבצק במכונה אחרי שהוא כבר גמר ומתחיל לצפצף, לעוד כחצי שעה, אז בעצם יש תפיחה נוספת כי המכונה ממשיכה לחמם קלות, ואז הבצק יוצא יותר אוורירי וגבוה והלחם טעים יותר.
עוד דבר ששווה לבדוק - אני אף פעם לא ניסיתי לעשות לחם רק מקמח מלא. תמיד שילוב. אולי זה מקור הבעיה אצלך?

ועוד דבר שרציתי לכתוב: התבנית והלהב עשויים מטפלון: טפלון רעיל ומסרטן...
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

רוצה לקנות.
הבנתי שכולם מרוצים מהאופים שלהם ללא הבדל דת גזע ומין...
ובכל זאת, מה ההבדלים? ז"א יש משהו שכדאי לשים לב אליו?
הילה_ב*
הודעות: 509
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי הילה_ב* »

הבנתי שהתבנית של קנווד נוטה להישבר
נהלל_במעגל*
הודעות: 215
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

מישהו יודע לגבי קמח תירס במכונת לחם?.... נורא רוצה לקנות, אבל אצלנו רק אני אוכלת לחם,שבמקרה הוא נטול גלוטן ונמאס לי כבר מהאפייה. תודה!
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

תודה הילה{@

מישהו יודע האם לכל האופים תבנית מצופה טפלון?
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

טוב אז קניתי של מרפי ריצרדס, במכירה אישית של וואלה (270 לא הספיק, 290 כן. למי שרוצה לנסות באינטרוואלים קטנים יותר).
ניסיתי כבר 3 פעמים, בדיוק לפי הכתוב, את הלחם הראשון הכי פשוט, ואני מקבלת גוש קשיח ודחוס. קניתי שמרים חדשים, קמח חדש, נאדא. ניסיתי את השמרים (קערית, מים, סוכר) והם מפלצים יפה מאד.
מה הבעיה?
מיכלי_לי*
הודעות: 197
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

הילה, נסי להחליף קמח. הלחם אכן יוצא מעט דחוס.
הכנתי השבוע לחם שיפון: 1 כוס מים, 2 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, 1 כף דבש, 2 כוסות קמח שיפון אורגני, 1 כוס קמח רגיל אורגני, 1 כפית שמרים (משקית). הוספתי גם צימוקים ואגוזים טחונים.
יצא נהדר. תוכנית מספר 3 צבע בהיר.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הילה, נסי להכניס גם כפית מיץ לימון או לחלופין (לא יחד) כפית אבקת חלב. שניהם משפרים מרקם.
לחם שכולו מקמח מלא ייצא עצי למדי באופה לחם. צריך לפחות שליש קמח לבן...
תמר_אז*
הודעות: 80
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 17:51
דף אישי: הדף האישי של תמר_אז*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי תמר_אז* »

לנו יש אופה לחם מרפי ריצ'ארדס כבר שנה והפסקנו לקנות לחם בחנויות.

בתכנית של הקמח המלא (מס' 3) אנחנו עושים את הכיכר הבינונית (הגדולה יוצאת מרובעת ולא נוחה) לפי המתכון הבא:
  1. 5 כוסות קמח 70%
  2. 5 כוס סובין שיבולת שועל או סובין רגיל או שיבולת שועל
1 כפית שמרים יבשים (יותר בזול משמרים טריים ולא מתקלקל)
  1. 5 כפות סוכר חום
  2. 5 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים
שמינית כוס חלב

לוקח 3:32 שעות, ושעה לפני שמסיים מורחים קצת ביצה טרופה ומעל שומשום / גרעיני חמניה / שיבולת שועל

הנה אני רצה להוציא את הכיכר השנייה שלי היום, ושוב לאכול חצי על המקום....
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

תודה לכולן!
עוד לא הגעתי לקמח מלא...אני עוד במתכונים הפשוטים יותר...:-] כמובן שהמטרה היא לחם מלא (ואם אפשר אווירירי - קל הכי טוב)
האמת שבינתיים הצלחתי לאפות לחם שתפח אבל עדיין המרקם היה דחוס מדי לטעמי (ואני מניחה שגם מרוכז מאד מבחינה קלורית) אבל מאד טעים :-) ובהחלט נראה כמו לחם ולא מה שהיה בהתחלה. מה השתנה? אין לדעת...אולי זה שאפיתי בערב?
אני מוסיפה אבקת חלב כמו שכתוב בחוברת המתכונים המצורפת.
המטרה היא להפסיק לקנות לחם בחנויות:-)
מקווה שיחזור על עצמו
שוב תודה!
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב זהו גם אני בחבורה שלכם
ועכשיו שאלות
אני הייתי קונה לחם עם פרג (לא מעל בתוכו כחלק מהבצק) ועכשיו נאי רוצה להכין כזה למישהו יש רעיון ,מושג?
חשבתי לפי המתכון של הלחם אגוזים להחליף את האגוזים והגרעינים בפרג נשמע הגיוני?
ועוד שאלה אם יש לי מתכון עם קמח לבן ואני רוצה לשים מלא במקומו מה יחס ההמרה והאם זה משנה את שאר המרכיבים ?
תודה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מזל טוב! איזו פירמה יש לך?
יש המון מתכונים באתר של "שטיבל", מצוין לאיזה אופה לחם הם מתאימים.
פרג לא נראה לי משהו שמפריע ללישת הבצק, אפשר פשוט להכניס חצי כוס עם כל המצרכים ולראות מה יוצא.

לגבי קמח מלא וקמח לבן - שמים אותו דבר. לקח לי זמן להבין שההבדל הוא בתוכנת האפייה - לחם מלא דורש יותר התפחות, כ-45 דקות יותר מאשר בתוכנית לחם לבן. צריך לכוון את המכונה לתוכנית אפייה של קמח מלא (לא יודעת אם יש לך את חוברת ההוראות).
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

יש המון מתכונים באתר של "שטיבל", מצוין לאיזה אופה לחם הם מתאימים.
אני ראיתי מתכונים רק ליונדאי. אשמח לקישור למתכונים של מורפי ריצ'רדס.
תודה {@
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

חשבתי לפי המתכון של הלחם אגוזים להחליף את האגוזים והגרעינים בפרג נשמע הגיוני?
תנסי, ובהמשך תשפרי את היחסים בין המרכיבים כרצונך.
בד"כ יש בחוברת גם מתכון לקמח מלא.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אשמח לקישור למתכונים של מורפי ריצ'רדס.
צודקת, יש להם רק של יונדאי.. והם מפנים ליבואנים לבקש חוברת מתכונים. לא זכרתי נכון.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

שלשום הכנתי לחם פסטו יצא מעולה
היום בגאוותנות ניסיתי להכין לחם אגוזים יצא מעוך (טעים אבל מעוך)
אני רוצה עוד מתכונים לריצארד מרפי הזה
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

טוב אז עכשיו חודש אחרי אני כבר מרגישה אלופת העולם
אז קודם כל לינק לאתר עם מאות של מתכונים http://www.justbreadmakerrecipes.com/index.html
לא את כולם ניסיתי אבל נראה לי שמצאתי נוסחה פחות או יותר טובה לכל הלחמים ואני אתן אותה כאן
כוס וקצת פחות מחצי של מים
כףוחצי של שמן (או שתי כפיות חמאה)
שתי כפיות של דבש או סוכר
כפית וחצי מלח
שלוש כוסות קמח מחולקות איך שבא לחם נגיד כוס קמח לבן ועוד שתיים של קמח מלא
כפית וקצת של שמרים
וכאן השוס שליש כוס של מה שאתם רוצים דוגמאות : שומשום ופשתן רק שומשום ,פסטו ,פרמזן ,זיתים ,חתיכות של תפוח ,אגוזים וגרעינים,
לתפוח הוספתי קינמון לפרמזן בזיליקום לשומשום קופסא עם תבלינים שמקבלים כשמזמינים פיצה (יצא חריף לוהט )


עד עכשיו כל מה שהכנתי במתכון הזה יצא לי ממש טוב
אני אמשיך לדווח על נסיונות

הכנתי גם לחם קקאו אבל הוא לא יצא מעולה כל כך
ובטח לא עומד בסטנדרטים שלי לעוגות
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הנוסחא נראית לי נכונה :-)

רוצה לכתוב כאן למען הדורות הבאים (ולמען מיכל אמא של ליאור ) מתכון ללחם מקמח מלא בלבד:
לאופה של כרומקס

3 כוסות קמח מלא (במתכון המקורי מתוך זה יש 1/2 כוס קמח לבן, אבל כאמור עובד יפה גם בלי). (מתוך זה 1/3 כוס היתה פתיתי שיבולת שועל)
1 ו-1/8 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כף דבש (שמתי סילאן!)
2 כפיות מלח
2 כפות חמאה
2 1/2 כפות שמרים
2 כפות יוגורט (במקור מופיע אבקת חלב, אני בד"כ שמה קצת מיץ לימון לשיפור המרקם, הפעם לא היה לי לא זה ולא זה. היוגורט עבד נפלא).

הכנתי אתמול ויצא הכי רך וטעים שיצא אי פעם... משום מה. אולי בגלל שנתתי לו להתקרר בתוך התבנית אחרי האפייה, כשהתבנית מחוץ לאופה.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

אבקת חלב אין להשיג היום בישראל אבל אפשר לשים במקום המים והאבקה פשוט חלב
אלא אם משתמשים בהשהיה ואז אין לשים חלב
מצד שני למה להשתמש בהשהיה אם אפשר להשאר ערים כל הלילה לחכות שהלחם יהיה מוכן
המתכון שאני כתבתי אפשר להחליף את כל הקמח לקמח מלא אבל אני חוששת שהכי טעים יוצא כשמערבבים סוגי קמחים
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אבקת חלב אין להשיג היום בישראל
יש באופנים (שמות שמורים במערכת) ששמים מטרנה! אבל אני אמרתי שעל גופתי אלך לקנות את זה שכולם בסופר יחשבו שאני נותנת את זה לילד :-P

למה להשתמש בהשהיה אם אפשר להשאר ערים כל הלילה לחכות שהלחם יהיה מוכן
בזמנו, כשעדיין היתה לי דלת למטבח, הייתי יכולה לסגור אותה ולכוון את המכשיר לארבע בבוקר. היום אין דלת ופעולת הלישה מרעישה ומעירה אותנו (ורחמנות על השכנים), אז אני מחכה בסבלנות ואוכלת לחם טרי רק בצהריים.
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

:-O אבקת חלב אין להשיג היום בישראל_
מזתורת? בכל סופר יש, אפילו בכל-בו של הקיבוץ, של עלית!
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

אוקי אז רק בתל אביב אין להשיג אבקת חלב
ואם יש היא פגת תוקף
>אילה תוהה אם יש מילה כזאת פגת<
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

אילה נזכר שיש לומר פג תוקפה
אז בתל אביב כל האבקות חלב פג תוקפן
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

אז פעם הבאה שאת מחוץ לת"א, תקני לך...
(רוצה שאשלח לך?)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

נא לא להתבלבל בין אבקת חלב לבין מלבין קפה שגם בו אפשר להשתמש (שניהם אגב מוצרים רוויי כימיקלים).
אנונימי

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אנונימי »

נא לא להתבלבל בין אבקת חלב לבין מלבין קפה
אבל בד"כ קוראים "מלבין קפה" לאבקה הפרווה. ואבקת חלב לזו החלבית.
שניהם אגב מוצרים רוויי כימיקלים
לגמרי! אני משמיטה אותו בד"כ. לא חלב, לא יוגורט, פשוט בלי. יוצא מעולה.
טאו_להורות*
הודעות: 360
הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי טאו_להורות* »

קרוטונית מהמרק הגדול
תודה על המתכון בזכותך הוצאתי את המכשיר שקיבלתי מהורי במתנה לפני....מהבויידם, איבקתי אותו ואני מוכנה.
אבל, באיזה תוכנית את ממליצה לבחור ?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אבל, באיזה תוכנית את ממליצה לבחור ? אני לא קרוטונית, אבל לרוב המכשירים יש תכנית לאפיית לחם מקמח מלא (whole wheat).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

באיזה תוכנית את ממליצה לבחור ?
איזה מכשיר זה? בכרומקס התוכנית הרגילה היא 10, ותוכנית קמח מלא - 20. כמובן שהמתכון שהבאתי דורש 20.
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אילה_א* »

זה תלוי בסוג המכשיר במרפי ריצארד משתמשים או ב2 או ב7 פעם אחת השתמשתי בשמונה
מירי*
הודעות: 197
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 21:52

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מירי* »

קיבלתי אופה לחם דגם כרומקס , אבל ללא הוראות הפעלה וללא מתכונים. האם מישהו יכול לעזור לי בענין :) אשמח לקבל תשובה ... תודה
מיכל_אמא_של_ליאור*
הודעות: 401
הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיכל_אמא_של_ליאור* »

הייתי באותו מצב , טילפנתי ליבואן בפ"ת והם מיידית שלחו לי חוברת .
מירי*
הודעות: 197
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 21:52

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מירי* »

מה שמו של היבואן בפ"ת? אשמח לקבל פרטים. תודה :)
שלולית_י*
הודעות: 645
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי שלולית_י* »

אנחנו משתמשים באופה החשמלי כבר זמן מה, ועולה בי תהיה:
חלות שעושים בבית - גם באופה וגם ביד, גם מלאות וגם מקמח לבן - למההן אף פעם לא רכות ונימוחות כמו החלות מהמכולת?
אי אפשר"לנגב" איתן, הן מתפוררות ביד, ולא רק אצלי אלא בכל מקום שהתארחתי וטעמתי חלות ביתיות.
מה הסוד המסתורי של המכולת ? ?
טרוש_קה*
הודעות: 110
הצטרפות: 29 אוקטובר 2007, 21:30
דף אישי: הדף האישי של טרוש_קה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי טרוש_קה* »

תתפלאי לשמוע אבל בלחם של המכולת (ואולי גם בחלות) יש מרגרינה, וייתכן שזה מה שתורם לרכות ולנימוחות של הלחם. אני מכירה מתכון לחלות ביתיות, שגם בו יש מרגרינה (אבל אני מחליפה לשמן).
מה שעוזר לי לשפר את הרכות ואת המרקם של החלה, זה להפעיל את תוכנית הלישה פעמיים. עשיתי את זה לפני כמה שבועות והחלות יצאו מדהימות ברכותן.
אופה_מתחילה*
הודעות: 1
הצטרפות: 22 מרץ 2009, 12:32

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אופה_מתחילה* »

מישהו יכול בבקשה להמליץ על חברה ודגם של אופה חשמלי שלטעמו שמשרת אותו נאמנה? תודה
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

שאלה למנוסים. תעלומה.
אנחנו אופים זה זמן מה לחמים נהדרים במורפי שלנו ומאוהבים בו עד מאוד. אנחנו לא ממש הרפתקנים אז הולכים לפי המתכון ללחם מלא שכתוב בחוברת ולא עושים מי יודע מה שינויים. משום מה הלחם שתופח יפה מאוד נופל אי שם לקראת סוף האפיה., לא נופל לחלוטין אבל שוקע. עדיין יוצא מצויין ולא בטוני כלל ובכל זאת היינו רוצים לגלות מה הגורם לנפילה כדי לנסות ולהמנע ממנה. למישהו רעיון?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

השערה: התחיל להתחמם והתהליכים שם מואצים.
נסי להפחית שמרים.
חמור_אביר*
הודעות: 418
הצטרפות: 26 מרץ 2009, 19:57
דף אישי: הדף האישי של חמור_אביר*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי חמור_אביר* »

לפעמים נופל קצת בגלל עודף נוזלים...נסי בפעם הבאה להוסיף איזה 1/4 כוס קמח.....
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

תודה עוגיה וחמור, ננסה גם וגם בשתי הזדמנויות שונות שני המבים נשמעים לנו הגיוניים וחשדנו בהם אם כי לא ידענו מאיפה להתחיל להוריד/להוסיף. נדווח תוצאות.
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

גם אני משתמשת במרפי, ואני משתמשת בתכנית לישה בלבד (9)
דווקא מתאים לנו בול שהוא עושה הכל לבד. גם אם ימשיך ליפול לנצח זה לחם מעולה ואין לי טענות לגבי האסטטיקה שלו, כל עוד אני לא צריכה לעשות מליון פעולות סביב זה (חימום תנור, לקיחת זמנים, נייר פרגמנט, מים רותחים, מריחת שמן ושאר עניינים).
נורית_מאור_שביט*
הודעות: 550
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

_השערה: התחיל להתחמם והתהליכים שם מואצים.
נסי להפחית שמרים._
להערכתי זה העניין.
אנחנו שינינו מזמן את המתכון הבסיסי ולכן לא ממש זוכרת.
בהדרגה הורדנו כמויות שמרים ואנחנו משתמשים בכפית אחת בלבד.
עשינו עוד שינויים למען הבריאות, אבל זה לא שייך לעניין.

שאלה לי:
לאחר כמה שנים של שימוש במורפי, עברנו לאחרונה למכשיר של גרץ (כי זה מה שמצאנו).
אנחנו מכינים אותו מתכון שהיה לנו מוצלח וטעים במורפי, ועכשיו לא יוצא טעים.
הלחם קשה מידי - בכל תכנית שנחנו מנסים, ופשוט לא טעים.
הפשרה שלי היא להכין בצק וממנו לחמניות, אבל הייתי מעדיפה שתהיה לי גם האפשרות ללחם.
עשינו כמה נסיונות - אך לשווא.

יש רעיונות?

@} נחמד לפתח את הדף הזה תוך כדי ביעור חמץ... @}
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

נחמד לפתח את הדף הזה תוך כדי ביעור חמץ... :-)
בדיוק מתערבב לנו בצק לפיתות על הסאג', גרסה שלנו ליציאת מצריים במאהל שנקים לערב לילה פסח. כולנו נהיה מסובין (שיבולת שועל גם כן).
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

מחפשת מתכון מוצלח ללחם 100% קמח כוסמין באופה לחם של מורפי ריצארד'ס
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיה_גל* »

נועה,
יש לי מתכון למורפי ריצ'ארדס שעד כה עבד מעולה עם כל סוג קמח שהכנסתי אליו, מאמינה שיצא טוב גם עם קמח כוסמין:

100 מ"ל שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
3 כפות יוגורמה
3 כפות סילאן
3 כפיות מלח גס
כוס שיבולת שועל (אפשר לוותר או להחליף בחצי כוס קמח כוסמין)
4 וחצי כוסות קמח (אצלי זה בדרך כלל שיפון + חיטה מלא)
כפית וחצי שמרים יבשים

אופה על תוכנית מס' 3, ככר גדולה.
כשהאופה מצפצף במהלך הלישה השניה הציצי פנימה ותראי אם צריך להוסיף עוד קמח או עוד מים.
הבצק צריך להיות כדור גמיש ורך, לא נוזלי מדי ולא נוקשה מדי.
אם את מוסיפה משהו - ממש טיפה, להמתין קצת ושוב לראות אם צירך להוסיף עוד.

אם לא יצא טוב בנסיון הראשון - יצא מצויין בנסיון השני.
בתאבון.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

הי מיה
המון תודה, המתכון באמת שונה מאלו שניסינו עד כה והפיקו לבנות חבלה... :-)
האמת לא שמתי לב שהוא מצפצף באמצע כי אני בשיטת השגר ושכח... אנסה לעקוב יותר מקרוב. תוצאות ידווחו בהקדם!
יש לך ניסיון גם עם מחמצת במקום שמרים?
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

הי מיה,
עוד שאלה קטנה, באיזה מידת השחמה את בוחרת?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

האמת לא שמתי לב שהוא מצפצף באמצע כי אני בשיטת השגר ושכח...
לא חייבים לחכות לצפצוף - כבר אחרי שנוצר כדור אפשר לראות אם הוא רטוב מדי (דייסה) ואז להוסיף עוד קצת קמח.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

הי מיה
הלחם יצא מעולה!! ויתרתי על הקווקר ושמתי קצת פחות מחמש כוסות קמח.
המרקם יצא פשוט מצויין והלחם נשאר טרי יום אחרי כאילו שכרגע יצא מהאופה.
המון תודה!
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מיה, תודה! יצא לחם מעולה והפעם לא נפל לנו בכלל.
(())
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיה_גל* »

רק עכשיו ראיתי שיש לי פה שאלות בהמתנה....
אני משתמשת במידת ההשחמה הכי קלה, אבל גם במדיום זה יוצא סבבה.
אין לי נסיון עם מחמצת. נדמה לי שלחם שאור צריך להשהות זמן ארוך ולכן לא מתאים לאופה.

שמחה שיצא לכן לחם מעולה :-)
בתאבון
:-9
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אבל טעמו שמנוני ומתוק מאוד?
דווקא אנחנו קצת התלוננו על המלח, בפעם הבאה אמרנו שנוריד מכמות המלח...
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

אכן יש לו טעם מתקתק יותר מלחם רגיל, אפשר אולי לנסות להחליף סילאן בסוכר כי הטעם של הסילאן הוא הרבה יותר דומיננטי. לי דווקא הטעם הבולט הוא בעיקר של השמרים (כי התרגלתי ללחם מחמצת) כשיזדמן לי אנסה לעשות ניסונות עם מחמצת על בסיס המתכון הזה.
לגבי השמנוניות, יש במתכון יחסית הרבה שמן לעומת זאת בלחמים קנויים אין שמן בכלל. לדעתי השמן משמש בעיקר כדי לשמור על הלחם מפני התייבשות ולתת תחושה של טרי גם אחרי יומיים.. (הלחם מהמתכון של מיה ממש שומר על טריות!) אבל מכיוון שאצלנו לפחות הכיכר נכנס בד"כ ישר לפריזר ומשם הופך לטוסטים אז נראה לי שאפשר בהחלט להוריד מכמות השמן ולהחליפה במים.
עוד נקודה - יכול להיות שגם הטעם של שמן הזית מפריע לכם, אולי לנסות להחליפו בשמן אחר? (במתכונים שבחוברת הם ממליצים על שמן חמניות).
אשמח לשמוע דיווחים מכל מי שעושה שינויים על בסיס מתכון זה :-)
אורית*
הודעות: 599
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אורית* »

עברתי על כל הדף ולמדתי רבות, תודה לכולם! ובכל זאת... רוצה לקנות אופה לחם לאפיית לחם שאור. מבינה מה עוגיה שצריך להשהות אחרי התפיחה. האם מישהו יודע על דגם שנותן אפשרות כזאת? קוראת הרבה הרבה תישבוחות למורפי ריצרד, יש כמה דגמים, רואה: 48290, 48239, 48203 ו 48268. אודה מאוד אם מישהו יוכל מניסיונו להמליץ על דגם ולומר אם הוא מאפשר השהיה אחרי התפיחה.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

יש לי מרפי ריצ'רד והלחמים לא יוצאים מספיק טעימים. )-:.
ילדיי מסרבים לאכול את הלחמים שיוצאים ממנו- לא המלא ולא הלבן. באמת במרקם שלו בעיקר יש משהו מבאס.
הוא יוצא דחוס ולא נהיה טוסטי כשמכינים טוסט.
אז, בהמלצת יודעי דבר הוצאתי את הבצק אחרי הלישה וההתפחה ואפיתי בתנור. אולי יש שיפור מה, אך זה לא מספיק.

כשאמא שלי שמעה על כל זה, היא שאלה ובצדק: אז למה האופה לחם?
לא עדיף לקנות מכשיר שלש בצק ולאפות בתנור?
אני הייתי מעדיפה ככה. התבנית של האופה מאוד מוגבלת בגודל ובעיקר, נדמה לי שלא כל בצק ניתן לעשות בו (אולי אני טועה?)
נדמה לי שמיקסר שיש לו אפשרות לישה יכול לעבד דברים יותר מסובכים (כמו חמאה)..
השאלה היא כמה עולה מיקסר עם לישה שהוא טוב?
למישהי יש נסיון עם סוג כזה של מיקסר?
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נועה* »

ערכתי כמה שינויים במתכון של מיה גל (מופיע כאן למעלה) ולטעמנו הלחם שיוצא ממש מוצלח (בת אחותי שעולה לכיתה א' ביקשה שאכין לה לסנדביץ' של בית ספר :-))
אז להלן המתכון:
50 מ"ל שמן קנולה (או חמניות העיקר לא זית, הטעם שלו דומיננטי מדי ללחם)
  1. 5 כוסות מים פושרים
3 כפות יוגורמה
2 כפות סילאן טבעי
2 כפיות מלח גס
5 כוסות קמח כוסמין (או קמח חיטה מלא)
  1. 5 כפיות שמרים יבשים
לאפות התוכנית של חיטה מלאה, כיכר גדולה ומידת השחמה קלה.
בתאבון
מלכת_השלולית*
הודעות: 42
הצטרפות: 10 מרץ 2009, 21:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מלכת_השלולית* »

למי יש נסיון עם אופי לחם של גרטס?
בקושי הצלחתי למצוא ביקורות וה2 שהצלחתי לא היו מדהימות( ויש לנו הזדמנות לקנות אחד יד 2 ).
אפשר טיפים של למודי נסיון, על מה כדאי להקפיד כשקונים אופה לחם
תודה תודה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

על מה כדאי להקפיד כשקונים אופה לחם
לא לאבד את להב הלישה :-)
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מתכון מאוד מוצלח מחברה.
לאופה של מורפי ריצ'רדס. (אני יודעת שיש הרבה דגמים לחברה ולי יש דגמים שונים ועובד יפה).
מתייחס לכוס/כף/כפית מדידה שמסופקת ע"י הספק.
ככר של כ700גרם.

כוס ורבע מים מורתחים/מינרלים/תמי4...
כף וחצי שמן (אני משתמשת בשמן זית)
שתי כפות סוכר
כפית מלח
כוס וחצי קמח כוסמין
כוס וחצי קמח 70% (עם הקמחים תוכלו לעשות עוד נסיונות, זה הוצלח ביותר שהגעתי אליו).
כאן אפשר להוסיף תבלינים, חופן אגוזים/זיתים...
ומעל הכל כפית שמרים.
תוכנית מס' 5- קמח מלא ארבע וחצי שעות.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

_על מה כדאי להקפיד כשקונים אופה לחם
לא לאבד את להב הלישה_ וגם להקפיד לשים אותו במיכל לפני שמפעילים תאופה...
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ש_חף* »

ווהוו, עכשיו גם לי יש!
בניסיון הראשון שמנו במקום אבקת חלב מים, והכול לפי המתכון, אבל היה כתוב כוס אבקה ולא כף, אז יצא די נוזלי. ניסיון שני יצא יותר סביר, אבל עדיין היה ממש דחוס. ניסיון שלישי היה רק עם קמח לבן, ששיפר תוצאות. ואז החבר הגאון גילה שבסופר הוא קנה שמרים, שמחובר אליהם משפר אפייה, וכמובן שזה מה שהוא שם..
הניסיון הרביעי יצא מעולה, חצי קמח מלא חצי לבן, עדיין קצת רטוב וטקסטורה של דייסה ולא לחם, אבל מתקדמים. השלב הבא: לחם שום, לחם עגבניות, לחם זיתים, ולחם עשבי תיבול.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ש חף
תנסי לשים קמח מלא 70% (אני קונה בניצת הדובדבן אבל אפשר לעשות לבד , אולי אפילו יותר מלא מזה) , סוכר חום קצת פחות ממה שרשום ופשוט תתעלמי מאבקת החלב , אין צורך לשים מים במקום בכלל.
אין צורך במשפרי אפייה בכלל אבל תקפידו על שמרים איכותיים (אני שמה את אלו שצריך להקפיא אחרי הפתיחה).
אנחנו לא קונים לחם כלל ועושים כל יום כיכר וזה תענוג אמיתי!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ופשוט תתעלמי מאבקת החלב
במקום אבקת חלב, שאמורה לשפר את המרקם, אני שמה חצי כפית מיץ לימון. זה על תקן "משפר אפייה" (שהוא בעצם ויטמין סי בעיקרו).
מלכת_השלולית*
הודעות: 42
הצטרפות: 10 מרץ 2009, 21:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מלכת_השלולית* »

קיבלתי מתנה אופה לחם של מורפי ריצ'רדס אך ללא חוברת , ללא כף וכוס מדידה.
האם אני יכולה להשתמש במתכונים של מורפי ריצ'רדס באופן כללי, או שזה חייב להתאים לדגם?
מה המידות במ"ל לכוס ולכף??

לגבי אבקת חלב, מי שכן רוצה להשתמש . בחנויות ביישובים ערביים יש הרבה פעמים אבקת חלב נורמלית ולא המלבין קפה פרווה שמוצאים בסופרים.
אמא_נמש*
הודעות: 343
הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי אמא_נמש* »

הי שלולית יקרה
האם זה היה כירושה? אם לא תבקשי ממי שקנה שיקבל את הדברים הללו כי זה חשוב
אני קיבלתי חדש ולא היה בו ת.אחריות או חוברת הפעלה ומתכונים וגם לא את להב הלישה
אז השיגו לי הכל מהחנות ובא לציון גואל

במקום אבקת חלב - חלב , באותה כמות שכתוב
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מה המידות במ"ל לכוס ולכף??
כוס - 200 מ"ל. כף - לא זוכרת (אפשר לחפש בגוגל). אבל את יכולה בשקט להשתמש בכוס פשוטה של דורלקס (אלה שפעם היו שמים אותן בתוך "גביעים" עם ידית ושותים בהן תה. ובכף/כפית סטנדרטית - שטוחה, לא "בהריון". ממילא הכמויות פרופורציונליות כשאת עקבית באותן יחידות מידה, אז אם יהיו עוד 30 מ"ל קמח למשל הם יתאזנו בכמות דומה מכל שאר החומרים.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מה המידות במ"ל לכוס ולכף??
למורפי ריצ'רדס. (זה שיש לי כמובן, ולפיו גם כתבתי את המתכון לפני כמה ימים).
כוס= 250 מ"ל (כלומר כוס מדידה רגילה).
כף= 15 מ"ל (גם כמו כף מדידה רגילה)
כפית= 3 מ"ל.
מלכת_השלולית*
הודעות: 42
הצטרפות: 10 מרץ 2009, 21:31

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מלכת_השלולית* »

תודה...
בנתיים ניסיתי ממתכון של חברה, ויצא משובח כל כך, שישר הכנתי עוד אחד....וואו יש לי הרגשה שאני הולכת לנצל היטב את הירושה הזו, מקווה שלא יעלה לי בכמה קילו.

וסדנא לפתרון בעיות של מתחילים: שני הכיכרות תפחו יפה, אך באפייה די נפלו, מי יודע מדוע נפלו פניהם?
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ש_חף* »

שני הכיכרות תפחו יפה, אך באפייה די נפלו,
הפיתחו בכמות המים, ו/או הגדילו את כמות המלח, ו/או הפחיתו את כמות השמרים (ציטוט מהחוברת של מרפי)
אצלנו: ניסינו פחות מים, ואז בדקנו והתברר ששמנו משפרי אפייה במקום שמרים :-)
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אצלנו הנפילה (בור באמצע) תואמת את כמות השמרים. כפית - נופל, 3/4 כפית נפול פחות, 1/2 כפית לא נופל.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

חברים, אל תקנו אופה לחם כרומקס - החברה המשווקת את החלפים פשטה את הרגל (לא הצלחתי להבין אם זו היבואנית, המפיצה או מה) והשאירה "מחסן מבולגן" לדברי מי שממשיכים את דרכה. זה אומר שכרגע כמעט בלתי אפשרי להזמין חלפים (תבנית, להב לישה וכדומה).
כרגע מי שמייצג את כרומקס הוא חב' ישפאר - 03-5606931. אבל כאמור בענייני חלפים לאופה לחם, הם לא מבטיחים כלום.
יוחנן_בצק*
הודעות: 341
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

מישהו יודע להגיד מה קיבולת כוס המדידה באופה לחם קנווד BM-190/198?
בועז*
הודעות: 12
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 14:44

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי בועז* »

שלום רב. יש לי אופה לחם של מורפי וקמח שעורה ושיפון מלאים. היש למישהו מתכון שבעזרתו אאפה לחם מזין וטעים? תודה רבה מראש וכל טוב מבועז.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שתי שאלות על אופה של מורפי ריצ'רדס:
  1. הגיע באריזה יחד עם איזה כלי מתכת שנראה כמו מפתח סול :-) אין שום איזכור שלו בחוברת ההוראות. מישהו יודע מה זה?
  2. האם אפשר להכין, ולמי יש מתכון של, בצק לעוגת שמרים באופה לחם?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הכוונה כמובן להכין רק את הבצק לעוגת השמרים ולאפות בתנור.
ענבל_נתן_בר*
הודעות: 362
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

אני מנחשת שזו הידית שמערבלת את הבצק.. תראי אם היא מתחברת לאיזה צ'ופצ'יק בתחתית של התבנית. אם כן- הניחוש נכון.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לא, לא. אני יודעת מה זה המלוש וכבר אפיתי לחם בהצלחה באופה הזה. :-)
מדובר במין "מפתח" מתכת בהיר, דק ומאורך.
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי גילית_ט* »

המקל הוא עמ לעזור בהוצאת המלוש אם הוא נתקע בלחם החם ולא נשאר עם המכונה
נווה_מדבר*
הודעות: 221
הצטרפות: 29 יוני 2005, 21:19
דף אישי: הדף האישי של נווה_מדבר*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי נווה_מדבר* »

אוי, מעולה שיש כזה.
אצלינו אין כזה פטנט וכבר שברנו כמה צ'ופסטיקס (-:
אולי נעבור למפתח אלן ייעודי.
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ש_חף* »

שאלה טיפשית: שמתי את כל המצרכים להכנת ככר לחם מקמח מלא, וכשהגעתי לרכיב האחרון, גיליתי שהשמרים מקולקלים.
עכשיו האופה עובד על לישה, מה אפשר לעשות עם הבצק אחרי שהוא מסיים?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אם אין לך שמרים, אין טעם לשלב ארוך של לישה והתפחה. אפשר לכבות ברגע שהוא הופך להיות בצק - להוסיף מעט אבקת אפייה (בערך כפית לכל כוס קמח) ולהפוך לקרקרים אולי (לרדד ולחתוך לריבועים לפני האפיה), או לבסיס פיצה. אם הכמות גדולה, אפשר גם לרדד, לגלגל עטוף בנילון ולהקפיא חצי לפעם הבאה שתרצו פיצה.
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ש_חף* »

להוסיף מעט אבקת אפייה
תודה על התשובה, אבל אין לי אבקת אפייה.. אפשר להוסיף סודה לשתייה במקום?
ש_חף*
הודעות: 226
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי ש_חף* »

ועכשיו בבקשה הסבר מפורט כי אני מתקשה בדברים האלה בלי מתכון..
כוס וחצי מים, 3 כפות שמן חמניות, 3.5 כפות סוכר חום, 1.5 כפית מלח, 4 כוסות קמח מלא, אחרי 40 דקות של לישה.
מה לשים, כמה, ומה עושים עם זה אחר כך? תודה על הסבלנות!
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

crutonit, you can choose any yeast-based cake recipe, and just let the bread maker make the dough for you, as if it was a kitchenaid mixer.
sorry for the english, different computer.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אופה לחם חשמלי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ועוד שאלת מורפי ריצ'רדס:
בפעם הראשונה שהשתמשתי בו, בחרתי בתוכנית של לחם גדול ובאמת יצא לחם מאורך ונאה.
מאז ההישג הזה לא חזר, אני בוחרת באותה תוכנית (של 3:50 דקות) ויוצא לחם "מכווץ".
במתכונים שלהם כתוב 1 כפית שמרים בלבד - ניסיתי שלשום עם כמעט 2 כפיות, והיום עם 3 כפיות), ושמתי פחות מלח, ועדיין לא יצא מאורך.
האם שוב פספסתי משהו?
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”