מידע על הפלות יזומות

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אנא אנא בלי ביקורות. מאד מבקשת ממי שיודעת- כמה עולה הפלה באמצעות כדורים בבית חולים ציבורי ובאופן פרטי? ואם זה בציבורי, מה התהליך?
פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בערך 3000 שח פרטי את מקבלת חדר לבד עם טלויזיה , ולא פרטי זה חצי מהסכום אבל עם עוד נשים בחדר, התהליך הוא לשבת בועדה ולהסביר מה הסיבות לרצון שלך לעשות הפלה, ואח"כ מפנים אותך לרופאה שנות נת לך את הכדורים, (זה יכול לקחת כמה ימים)
עדי_א*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
דף אישי: הדף האישי של עדי_א*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי עדי_א* »

ואם זה בציבורי, מה התהליך?
זה אותו דבר בבית חולים ציבורי ופרטי מבחינת הליך. כלומר: בשניהם יש ועדה להפסקת הריון, שלפניה יש שיחה קצרה עם עובדת סוציאלית.
רק בציבורי אחרי זה תוכלי לחכות זמן רב עד לתור להפלה, ואילו בפרטי זה יהיה פחות זמן לחכות.
הפיה_מיכלית*
הצטרפות: 18 פברואר 2010, 14:54
דף אישי: הדף האישי של הפיה_מיכלית*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי הפיה_מיכלית* »

למפילה,
אפשר לעשות הפלה עם כדורים רק עד שלב מסויים של ההריון, אז תבדקי שאת שם, ואני חושבת שלוועדה את כבר אמורה להגיע עם תוצאות של אולטרסאונד וספירת דם אם אני לא טועה, אחרת, את לא יכולה לקבל את הכדורים, ומספר הכדורים כל שבוע הוא מוגבל. אני לא זוכרת את כל הפרטים במדוייק ויכול להיות שעשיתי סלט ,כי זה היה לפני הרבה שנים, אני רק זוכרת שבמזל הגעתי ברגע האחרון עם כל מה שהיה צריך כדי לעשות את ההפלה הזו, ושהייתי צריכה ממש לחלוב מידע מהרופא נשים כדי להיות מוכנה עם הכל. אז אל תתבישי לעשות את זה גם. בהצלחה!
עדי_א*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי עדי_א* »

ושהייתי צריכה ממש לחלוב מידע מהרופא נשים כדי להיות מוכנה עם הכל.
ממש כך גם היה אצלי
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי שירה* »

הפסקות הריון - קצת סדר, ואחר כך אפשר להעביר לאן שצריך.

יש הבדל גדול בין הפרטי לבין הציבורי וגם בין הפרטיים לבין עצמם.

פרטי - כשאת בוחרת פרטי את יכולה ללכת על גוף פרטי או על רופא פרטי. כל המידע נוגע רק לכדורים.

גוף פרטי לא מתחייב על רופא והוא לרוב יותר יקר (באזור ה 3000) וגם מקפיד יותר על הכללים ועל מה שחוקי.
רופא פרטי שאת פונה אליו לוקח לרוב פחות כסף (זה יוצא סביב האלפיים ומשהו) וגם יעקם יותר את הכללים בשבילך. לפעמים זה מאוד משנה.
דוגמאות: רופא שפשוט קבע שלא רואים דופק למרות שלפי השבוע עוד לא היו אמורים לראות דופק. כשאין דופק אפשר לדלג על וועדה להפסקת הריון ופשוט להוציא את ההריון.
עוד אחת - רופא שהמציא שלקחת תרופה נגד דלקת בדרכי השתן שמסכנת את העובר ולכן זו סיבה מספיק טובה להפסקת הריון.
לרוב דוחפים רק את האשה לשקר ולומר שההריון ממערכת יחסים מחוץ לנישואין אבל אפשר לסרב. כאשר מסרבים הרופאים יקחו על עצמם את האחריות לשקר וימציאו משהו רפואי.
ברפואה הציבורית סביר שלא ישקרו ככה בשבילך וגם בגוף מסודר פרטי זה פחות סביר כי יש יותר פיקוח.

בפרטי לא צריך כלום. כבר יעשו לך אולטרסאונד בעצמם. כדאי לשאול אם הם סומכים עליך שאת יודעת מה סוג הדם שלך או שצריכה להביא בדיקה.
גם האשפוז יותר קל ופשוט. למשל, יתנו לך להשתחרר הביתה הרבה יותר מוקדם גם במפגש הראשון וגם בשני, אם תרצי. בבית החולים הציבורי זה הרבה יותר מסובך.
קביעת התור יכולה הרבה פעמים להיות מהיום להיום בלי בעיה בעוד שברפואה הציבורית צריך לפעמים לחכות. מאחר וכדורים ניתן לקחת רק עד שבוע 7 המתנה היא לעתים ממש קריטית.

בבית חולים ציבורי - אין טעם להגיע לוועדה בלי אולטרסאונד שמראה שההריון נמצא בתוך הרחם. לא יקבלו אותך. רצוי מאוד גם להביא ספירת דם עדכנית וסוג דם.
המפגש עם העובדת הסוציאלית מכריע בבית החולים כי היא יודעת שהוועדות הרבה יותר נוקשות ותנסה להגן עליך אם היא נחמדה. בפרטי אין כמעט משמעות למפגש עם עובדת סוציאלית, ברוב המקרים הוא בכלל לא נפרד מזה שיש לך עם הרופאים כי לא צריך להגן עליך מאף אחד.
תצטרכי קודם לשכנע את העו"ס והיא אחר כך תעזור לך מול הרופאים אם תצטרכי.
הוועדה עובדת בשיטת הסרט הנע בבית החולים. אין זמן לאף אחת ואין זמן לשכנע ולהעלות טיעונים. לא ימציאו בשבילך שקרים. אם תהיה בעיה ינסו לדחוף אותך לסעיף הנפשי על פיו המשך ההריון יסכן את מצבך הנפשי וכו'. לא בטוחה שמישהי רוצה שיישאר עליה רישום כזה איפשהו. לא מרבים לאשר את הסעיף הגופני כיוון שאישורו אומר שהקופה מממנת את הפסקת ההריון ולכן דוחפים לסעיפים שעל פיהם הוועדה מאשרת אבל את משלמת. הפסקת הריון בכדורים תעלה בבית החולים הציבורי כמעט 2200 ש"ח.

תרגישי חופשייה לשאול עוד. כמו שאת מבינה, אני יודעת מניסיון באיזה לחץ את נמצאית. תרגישי טוב.
פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

הפסקת הריון באמצעות כדורים, אינה מומלצת. מברורים שעשיתי גם עם נשים וגם עם רופאי נשים, ישנן תופעות מאוד לא נעימיות וזה גם לא תמיד עוזר, מה שאומר שבסוף עוד מתבצעת התערבות כירוגית.
הריון עד 8 שבועות ניתן להפסיק גם שאיבה מה שמקצר מאוד את התהליך, לא כולל זריקות הרדמה ואין את הסכנות שכרוכות בגרידא.
מה שתחליטי קבלי חיבוק ואהבה
פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

המון המון תודה לכל העונות לגבי הפסקת היריון. מעריכה את זה כל כך...
שירה, אז בעצם העלות דרך בית חולים פרטי או רופא פרטי היא דיי דומה, נכון? כי לא הייתי חושבת פעמיים והולכת על הפרטי אבל התקציב מאד משמעותי עבורי.
למי שכתבה על השאיבה...לא שמעתי על זה...איך זה מתבצע? מאד כואב?
פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

ושכחתי לבקש המלצה לרופא נשים שמבצע הפלות, רצוי באזור הצפון אבל מוכנה גם לנסוע...
שירה*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי שירה* »

הפלה - אכן המחירים דומים מאוד בבית החולים הציבורי ובכל הגורמים הפרטיים. הכי יקר שמצאתי היה בבתי החולים הפרטיים כמו אסותא. הכי זול אצל רופא פרטי שבא יחד איתך לבית חולים פרטי קטן (למשל, בית הרופאים בתל אביב). אחרי שניסיתי את שניהם אני ממליצה בלי לחשוב פעמיים על הפרטיים. היתרון היחיד בציבורי בעיניי הוא שאם יש לך צידוק לקבל החזר כספי מהקופה זה יקרה רק בבית החולים הציבורי. באסותא למשל תוכלי גם לקבל החזר תחת תנאים מסוימים אבל רק עבור שאיבה ולא עבור פעולה בכדורים.

גם שאיבה עברתי. זו פרוצדורה מאוד קלה ופשוטה וקצרה (ממש חמש דקות) שבה את עוברת הרדמה מלאה אבל קלה שיש לה התאוששות קצרה מאוד. הרופא שואב את שק ההריון, אחר כך יש דימום קל וזהו. החסרונות הבולטים - הרדמה, פעולה חצי כירורגית שיכולה להסתבך, ואני חושבת שגם סכנה גדולה יותר להידבקויות ברחם אחרי זה אבל אני לא בטוחה איפה שמעתי את המידע הזה. בכל אופן, את יכולה כמובן לשאול את הרופא.
היתרון - הרבה יותר קל ופשוט ובעיקר קצר. את נכנסת פעם אחת וכעבור שלוש שעות יוצאת בלי הריון ועם מינימום תופעות לוואי. אם למשל את צריכה לנסוע לחו"ל או יש לך משהו חשוב שלא מתאים לתקופת החלמה זה מתאים יותר.

צר לי שאין לי המלצות לרופאים בצפון. יש לי רק במרכז וגם עליהם קשה להמליץ. מי שלוקח מחיר נמוך זה בגלל שהוא פחות מחוייב ועושה פחות מעקב. לי זה לא שינה כי במילא התכוונתי לבצע את המעקב אצל הרופא הרגיל שלי אבל יש מי שלא רוצה לחשוף את דבר הריונה לרופא הרגיל ותעדיף מעקב אצל בי שביצע.

תמשיכי לשאול אם יש עוד. מניסיוני, הרבה מידע חסר והגעתו של המידע מאוד מקלה.

משהו חשוב - כתבו לך למעלה הפסקת הריון באמצעות כדורים, אינה מומלצת. מברורים שעשיתי גם עם נשים וגם עם רופאי נשים, ישנן תופעות מאוד לא נעימיות וזה גם לא תמיד עוזר, מה שאומר שבסוף עוד מתבצעת התערבות כירוגית.
אני לא פוסלת שום חוויה של אף אשה אבל לי עצמי היתה חוויה מאוד אחרת. והגעתי אליה אחרי שגם אני עשיתי בירורים ודווקא נאמר לי בדיוק הפוך. שזה מומלץ, שיש מיעוט של תופעות לא נעימות ושברוב המקרים אין צורך בהתערבות נוספת. זו גם היתה החוויה שלי. תחושה של פעולה לא פולשנית עם מעט מאוד תחושות שליליות, פיזיות ונפשיות. בדיעבד גם את הפסקת ההריון הראשונה שלי הייתי מבצעת בכדורים ולא בשאיבה. אבל כאמור, יש גם סיפורים אחרים ואני חוששת שלא ניתן לדעת מראש איך זה יעבור אצלך.

בהצלחה.
שירה*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי שירה* »

אולי מישהו מוכן להעביר את השיחה בנושא הפסקות הריון לדף מתאים ונמשיך משם? מתקשה כרגע למצוא דף מתאים למידע הזה.
אפשר להשאיר כאן הודעה לאן עבר הדיון אם אכן מועבר.
פשוט נראה לי שזה מכביד על הכיכר. גם בכמות המידע וגם רגשית.
שירה*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי שירה* »

זו גם היתה החוויה שלי. תחושה של פעולה לא פולשנית עם מעט מאוד תחושות שליליות, פיזיות ונפשיות.
אגב, ביצעתי את הפעולה הזו כבר פעמיים. זו לא חוויה חד פעמית. הגוף שלי פשוט הגיב לזה היטב.
אלמוניתה*
הצטרפות: 18 מאי 2004, 18:26

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי אלמוניתה* »

אני עברתי הפסקת הריון יזומה בירושלים לפני ארבע שנים. אז גיליתי שבכלל לא פוגשים את הועדה אלא רק את העובדת הסוציאלית והיא מייצגת אותך בוועדה (כך היא הסבירה שהם נוהגים, אולי במקום אחר זה אחרת). בכל אופן אם לפי החוק את נופלת במקרים יוצאי הדופן (שהרי הפלות בישראל אינן לגמרי חוקיות ללא טיעון מוצדק לכאורה) כמו: לא נשואה, עברת ניתוחים קיסריים בעבר, פסיכיאטר מעריך שללידת תינוק תהיה השפעה מזיקה נפשית עליך, את נשואה והילד הוא כתוצאה מיחסים לא עם הבעל (זה אחד הטיעונים שנשים משתמשות בו, תוך כדי שקר, במידה והן נשואות ולא עונות על הקריטריונים האחרים) - אז הועדה תאשר בלי לקרוא את התיק אפילו. ואז כמה ימים (ל יותר משבוע) קיבלתי בהתחלה מייפיג'ין (הורג את העובר) ויומיים לאחר מכן התאשפזתי לשש שעות בהדסה וקיבלתי ציטוטק (גורם להתכווציות על מנת לפלוט את ההריון). לא זכור לי ששילמתי איזהו סכום, אולי רק על הכדורים. הכל עבר ממש חלק ואף אחד לא התייחס באופן שלילי כלשהו (שיפוטיות, ניסיון להניא מההחלטה או אחר) וגם היה יחסית נעים במחלקה (יחסית, בגלל הסיטואציה של הפלה). מבחינה פיזית התהליך היה כמעט לא מורגש (אני מניחה שתלוי גם בשלב ההריון, אצלי זה היה בשבוע 5) אבל כן בסופו של דבר היו לכך השלכות והמחזור לא הסתדר אלא לאחר שעשיתי כמה טיפולים בדיקור סיני.
לצערי שנתיים אחר כך עברתי הפלה דווקא כשרציתי את ההריון, ואז (אולי בגלל שכל כך רציתי אותו) הציטוטק לא השפיע בכלל (העובר כבר היה מת ולא היה צריך את המייפיג'ין) ונאלצתי לעבור גרידה, לאחר שחיכיתי במשך כחודש להפלה טבעית שלא הגיעה. אני יכולה לומר שלפחות בשבילי הגרידה היתה הרבה יותר טראומטית פיזית(ומן הסתם רפואית היתה יותר מסוכנת כי היא כללה הרדמה מלאה) אבל יתכן שזה קשור לנסיבות של שבוע מתקדם והריון רצוי. בכל מקרה אחריה גם היו לי מעט בעיות בסדירות המחזור. אם הייתי יכולה לבחור בוודאי שהייתלי שמחה איל הכדורים פעלו ואף אחד לא היה צריך לחדור לי לרחם תחת הרדמה מלאה, זה פשוט לא עבד...
מקווה שהמידע הזה מועיל לך, ואם לא אז אולי לאחרות...
בהצלחה רבה ותרגישי טוב!
זו_שעשתה_את_זה*
הצטרפות: 12 אפריל 2012, 10:58

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי זו_שעשתה_את_זה* »

מנסיוני אני יכולה להעיד שהציטוטק עובד די מהר, כמעט לא מורגש ובוודאי לא טראומטי.
לפני שלקחתי ציטוטק קראתי המון באינטרנט וזה נשמע מפחיד, אבל מהנסיון האישי שלי ושל חברות שסיפרו לי, זה תהליך די קל ופשוט, בטח עדיף על גרידה, וללא סיבוכים, לפחות, כאמור, במקרה שלי ובמקרים אחרים סביבי.
גם גרידה יזומה, שעברתי פעמיים בחיי בעברי הרחוק, טרם היות הציטוטק, היא לא טראומטית כשאת יודעת שההריון הזה לא רצוי ולא נכון לך ולעובר.
זה אולי מובן מאליו אבל בכל זאת אכתוב - כשאת שלמה עם עצמך, כל הליך רפואי שאת צריכה לעבור עובר יותר בקלות.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי שרון* »

לא אצל כולן זה פשוט וקל...
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?[po]הפלה בעזרת ציטוטק[/po]
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

לא קראתי הכל, רק אכתוב מהניסיון שלי -
עשיתי הפלה לפני כמה שנים.
עם כדורים.
בבית חולים בילינסון.
הם היו ממש ממש בסדר. באמת !
למיטב זכרוני, זה עלה אז משהו כמו 1,100-1,300 ש"ח. נדמה לי מלבד המחיר לוועדה.

מי שמאוד מאוד עזר לי היה עמותת 'דלת פתוחה'. (ממליצה לך בחום לפנות אליהם !)
קבעתי איתם פגישה - ברח' השומר בת"א (אזור נחלת בנימין).
ובחורה חמודה ישבה איתי והסבירה לי על כל האפשרויות (דרכה ידעתי שאני יכולה לפנות לבילינסון), ואח"כ גם ליוותה אותי בטלפון כשהייתי צריכה.

נדמה לי שהבחירה שעשיתי הייתה הזולה מכל האפשרויות, וכיוון שגם היחס היה ממש טוב והכל היה בסדר - לדעתי הייתה הבחירה הכי משתלמת.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי פלונית* »

למי שכתבה על השאיבה...לא שמעתי על זה...איך זה מתבצע? מאד כואב?
לפי מה שזכור לי - השאיבה הייתה מאוד מהירה. לא זוכרת שקיבלתי איזה שהיא זריקת הרדמה- מלאה בטוח לא! הייתי ערה לחלוטין.
זוכרת שהיה כאב לא נעים אך לא בלתי- נסבל. אחרי התהליך היה דמום כמו מחזור כבד שנמשך כשבועיים ועבר.
את השאיבה עשיתי בזמנו ( לפני כשלוש שנים) באופן פרטי אצל רופא שגם עובד כמנהל מחלקת נשים באחד מביה"ח בארץ
מה שלא ידעתי לפני ההפלה וגילתי אחרי הוא שהגוף ממשיך לחשוב שהוא בהריון. מכיוון שאצל הגוף הגיב מאוד חזק להריון כך זהנמשך גם אחרי ההפלה עד שעברו תשעה חודשים- כמו הריון.

לגבי הוועדה להפסקת הריון- הפעם היחידה שהייתי- ליוויתי משהי שנאנסה. אני עצמי לא הסכמתי שאיזה שהיא וועדה תגיד לי מה לעשות ( אבל זהכבר עניין פרטי שלי)
הלכנו לוועדה ליד בי"ח בני- ציון שבחיפה (רוטשליד) . חשוב להגיע עם כל הטפסים! בעיקר כדי לא לרוץ הלוך וחזור.
בהתחלה יש מעין קבלה שבה פותחים תיק ולאחר- מכן מוזמנים לעו"ס שמדברת איתך ובודקת שזה מה שאת רוצה, מצב רגשי ועוד... ולאחר מכן יש וועדה, שבה נמצאים גם הרופאים וגם העו"ס.
כל מי שהייתה שם נכנסה לוועדה לייצג את עצמה ולקבל אישור.
חשוב לי לציין שהיחס היה מאוד נעים וגם היה מסודר ומאורגן. במקרה הספציפי שהייתי איתו גם הייתה הרבה רגישות ועזרה
יש לקחת בחשבון ש "מבלים" שם כמה שעות ושאת מוצאת את עצמך מספרת שוב ושוב את הסיפור שלך לכל מיני אנשים.
מישי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 23:50

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי מישי* »

חשוב לי לציין שהיחס היה מאוד נעים וגם היה מסודר ומאורגן. במקרה הספציפי שהייתי איתו גם הייתה הרבה רגישות ועזרה
כנ"ל
פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

היי,
אני ממליצה לך לדבר עם מכון מדילי המתמחה ב"הפלה מלאכותית" www.medili.co.il אני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך.
בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

מידע על הפלות יזומות

היי,
אני ממליצה לך לדבר עם מכון מדילי המתמחה בהפלות - "הפלה מלאכותית" www.medili.co.il ,אני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך.
בהצלחה!
מבקשת_מידע_ועזרה*
הצטרפות: 23 אפריל 2012, 02:49

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי מבקשת_מידע_ועזרה* »

מבקשת שוב את עזרתכן,
ממי שעברה את התהליך.
כיצד לעבור את כל התהליך בצורה הקצרה והמהירה ביותר?
האם זה אומר:
לקבוע תור לועדה -> להגיע לועדה -> לקבוע תור לאשפוז יום נשים -> להגיע לאשפוז לצורך הפסקת הריון
או שאפשר לעשות הכל ביום אחד?
ומה עושים בשבוע כמו זה, שיש יום העצמאות באמצע?
מבקשת_מידע_ועזרה*
הצטרפות: 23 אפריל 2012, 02:49

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי מבקשת_מידע_ועזרה* »

מודה לכן מאד.
אני חברת הקהילה, ועברתי בתמיכתכן הריונות ולידות מופלאות. המציאות מובילה אותנו להתמודדויות שונות..
שירה*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי שירה* »

הכי קצר - להתקשר לרופא פרטי. לקבוע איתו בבית חולים פרטי והוא כבר ידאג לכל השאר. גם הוא רוצה שזה יהיה קצר ואם יש דחיפות תסבירי לו. ככה זה נגמר ביום אחד אם זה שאיבה, וביומיים אם זה כדורים. לגבי יום העצמאות, נסי למצוא רופא שעובד עם בית חולים שעובד ביום הזה.
אם את הולכת דרך וועדה מסודרת של בית חולים ציבורי זה כנראה הכי ארוך.
בהצלחה.
קטנטנה*
הצטרפות: 15 יולי 2007, 20:21

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי קטנטנה* »

אני ילדה בת עשרים,לפי החישוב של הוסת אני בשבוע החמישי,אני סטודנטית,בזוגיות שלוש שנים.
הלכתי לרופאת נשים ששלחה אותי לבדיקת דם,יום רביעי הקרוב אני צריכה ללכת.לאולטרהסאונד ..אני חייבת להגיע לועדה הזאת הכי מהר שאפשר..אין לי שקל על הנשמה איך יוצאים מזה בזול..??
ומי יכול.לנחם אותי ולהסביר שהכל בסוף עובר??
עדי_א*

מידע על הפלות יזומות

שליחה על ידי עדי_א* »

איך יוצאים מזה בזול?
בבית חולים ציבורי. מה שכן - אם יש לך ביטוחי זהב למינהם יכול להיות שזה יכול לכסות חלק מהתשלום, למשל הביטוח זהב של מכבי מכסה את הטיפול באסותא, אבל לא את הרופא. כדאי להתקשר לקופה ולבדוק, כי באסותא זה יכול ללכת יותר מהר.

לנחם אותך שהכל עובר: עובר, עובר. אם את שלמה עם המעשה, וזה מה שמתאים לך מבחינת אמונות, ומה שאת יודעת שטוב לך לחיים כרגע, אל תחששי.
יש לך זכות על הגוף שלך ועל חייך, וזכותך לא להביא ילד לעולם. אני מאחלת לך שהאנשים שתפגשי בתהליך יהיו אנשים טובים, שיתמכו בך, יכבדו את הבחירות שלך ואת גופך.
שליחת תגובה

חזור אל “עוד עניינים רפואיים והריון”