קשיים ותהיות בן 12 בחינוך ביתי

תקווה_טובה*
הצטרפות: 14 מרץ 2017, 21:13

שליחה על ידי תקווה_טובה* »

בני בן ה12 כ5 חודשים בחינוך ביתי. הוצאנו אותו מביה"ס אחרי המון התלבטויות, כי בסופו של דבר, מאוחר לצערי, נפל לנו האסימון והבנו שהוא פשוט כמעט לא לומד שם, מבזבז את הזמן וצובר תסכול.
לבן שלנו יש איזושהי הפרעת קשב וריכוז- הוא לא מאובחן אבל זה מאד בולט לנו, כשאנחנו לומדים איתו. יש פערים עצומים ביכולת שלו כשהוא מרוכז וכשהוא "מאבד את זה", לעיתים קרובות אחרי זמן קצר. בכיתה הוא פשוט מתקשה לעקוב, אבל הוא יכול ללמוד מצוין את החומר באחד על אחד או בדברים מסוימים פשוט בעבודה עצמית.
בעיקרון תכננו ללמוד איתו בבית, יחסית מעט מקצועות וסה"כ כ3 שעות ביום (אני גם ככה בבית, כרגע בחינוך ביתי של בת השנתיים :)).
הבן שלנו לא רצה לעזוב את ביה"ס, בגלל החברים שאיתם הסתדר מצוין, ובעיקר בגלל שלא רצה להרגיש שונה, אבל הסכים לאחר שכנועים רבים מצידנו. היה נראה לנו לא הגיוני להעביר שעות רבות של ישיבה בחוסר מעש כמעט בשביל ההפסקות הקצרות שביניהן, וחשבנו שיספיק לו להיות עם החברים אחרי צהריים ובתנועת הנוער.

הבעיה היא שמאז שעזב את ביה"ס הבן שלנו ,שהוא טיפוס מאד חברותי, נהיה מסוגר יותר, מתבייש מהחברים, מהשכנים, יוצא מעט מאד החוצה ובאופן כללי משתדל שלא ירגישו בו יותר מדי. הוא אמנם ממשיך ללכת לתנועת הנוער אבל ביישוב שאנחנו גרים בו יש רק ילדים ספורים בקבוצת הגיל שלו שאיתם הוא נמצא בתנועה, וגם איתם הוא נמנע מלהפגש מעבר למפגשים של התנועה שרוב הזמן מתרחשים רק פעם בשבוע. הוא מתבייש לצאת לשחק בחוץ עם הילדים של השכנים כמו שנהג לעשות קודם. את החברים מהכיתה שאינם גרים ביישוב הוא מקפיד שלא לפגוש בטעות ולכן גם משתדל להמנע מלהגיע לאזור בית הספר לשעבר. הוא נהיה ממש חיוור בזמן האחרון כיוון שלא יוצא כמעט לשמש (לפני כן אהב להיות הרבה בחוץ בכל עונות השנה) -(עשינו לו בדיקות דם- הוא לא אנמי..)

אני רואה שהמצב קשה לו ומשפיע לרעה על המצב רוח שלו. מעבר לכך בתחום הלימודים הוא מאד מתחמק מללמוד וברוב הימים מתקדם מעט מאד. לא כל כך אכפת לי ההתקדמות הלימודית עצמה אבל מפריע לי שנראה שהוא באופן כללי לא מוצא עניין וסקרנות בשום דבר. הוא משועמם בחלקים גדולים של היום,וזה מוביל אותו להציק לאחים הקטנים,הוא עייף, קם מאוחר ולא ישן טוב בלילה (והוא היה טיפוס של בוקר שלא מסוגל לישון עד מאוחר). כל זה יחד עם התחלה של גיל ההתבגרות ...

חשבנו להחזיר אותו לביה"ס, אבל עכשיו הוא מאד מאד מתנגד ולא רואה את עצמו חוזר לשבת שעות ארוכות ומשעממות בכיתה.. הייתי שמחה מאד אם הייתי יכולה לשלוח אותו לאיזושהי מסגרת אחרת שתתאים לו יותר כמו בי"ס פתוח או משהו דומה, אבל אין דבר כזה באזורנו... יש גם הרבה נקודות טובות- למשל הוא מאד מאד עוזר בבית אם יש איזשהו אתגר כמו חג או הרבה אורחים, יש לנו קשר טוב איתו ובעיקר יש לו קשר מופלא עם אבא שלו. אבל אני מאד מוטרדת ומרגישה שהוא נמצא באיזשהו משבר, וגם לא ברור לי לאיזה כיוון זה יתפתח בשנים הבאות...תוהה באיזו דרך אפשר לעזור לו. אשמח לתובנותיכם והארותיכם... תודה רבה וסליחה על האורך..
גלילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2003, 14:41

שליחה על ידי גלילה* »

חשבנו להחזיר אותו לביה"ס, אבל עכשיו הוא מאד מאד מתנגד ולא רואה את עצמו חוזר לשבת שעות ארוכות ומשעממות בכיתה.. הייתי שמחה מאד אם הייתי יכולה לשלוח אותו לאיזושהי מסגרת אחרת שתתאים לו יותר כמו בי"ס פתוח או משהו דומה, אבל אין דבר כזה באזורנו...

היי תקווה,
כשקראתי את דברייך עלתה בי המחשבה שאולי הבן פירש את ההוצאה מבית ספר כסוג של הרחקה שלו מהחברה, אולי אפילו סוג של ענישה...? אל תתייחסי אם את חושבת שאני ממש לא בכיוון, פשוט כשאת מספרת את הסיפור על איך הגעתם לחינוך ביתי את מתארת שאתם שיכנעתם ודחפתם אותו לכיוון הזה. למעשה לא ברור לי מדוע, כי אחר כך את כותבת שלא חשובה לך כל כך ההישגיות בלימודים? אם כך מדוע הוצאתם אותו משם - נכון שזה בזבוז זמן ולא למידה אמיתית, אבל אולי התחושה שלו של להיות כמו כולם וההימצאות בחברה בכל זאת חשובה יותר, במיוחד בגיל הרגיש הזה שבו כל כך חשובים היחסים החברתיים. במיוחד מאחר ואמרת שאין מסגרת חלופית שתתאים לו יותר באיזור מגוריכם.
אני תוהה אם אולי הסירוב שלו כעת לחזור לבית הספר עולה בקנה אחד עם מה שתיארת כאן:
הבן שלנו ,שהוא טיפוס מאד חברותי, נהיה מסוגר יותר, מתבייש מהחברים, מהשכנים, יוצא מעט מאד החוצה ובאופן כללי משתדל שלא ירגישו בו יותר מדי. הוא אמנם ממשיך ללכת לתנועת הנוער אבל ביישוב שאנחנו גרים בו יש רק ילדים ספורים בקבוצת הגיל שלו שאיתם הוא נמצא בתנועה, וגם איתם הוא נמנע מלהפגש מעבר למפגשים של התנועה שרוב הזמן מתרחשים רק פעם בשבוע. הוא מתבייש לצאת לשחק בחוץ עם הילדים של השכנים כמו שנהג לעשות קודם. את החברים מהכיתה שאינם גרים ביישוב הוא מקפיד שלא לפגוש בטעות ולכן גם משתדל להמנע מלהגיע לאזור בית הספר לשעבר.

כלומר שהוא מרגיש כעת בושה ופחד לחזור לשם כי התחושה שלו עכשיו היא של ילד חריג ומבודד חברתית, ולא באמת בגלל הסיבה שהוא נתן

לא רואה את עצמו חוזר לשבת שעות ארוכות ומשעממות בכיתה

כל זה כמובן לא באשמתכם חלילה ואני מקווה שלא תביני כך את דברי, כפי שאמרת יש בכל מקרה בגיל הזה לחצים וחוסר ביטחון, וייתכן שעניין בית הספר רק התיישב על זה והדגיש עוד יותר את תחושת השונות או חוסר הביטחון שלו.

כך שלמען האמת הייתי מנסה לשכנע אותו לחזור לבית הספר כי לא נשמע שהשינוי הזה עשה לו טוב. נכון שמבחינה לימודית הוא אולי לא ירוויח, אבל מבחינה חברתית בהחלט כן ותחושת השייכות והנורמליות שלו תחזור במהרה בתקווה.
תקווה_טובה*

גלילה תודה על ההתייחסות.. כמו שכתבתי הוצאנו אותו מביה"ס כי חשבנו שיועיל לו מהבחינה הלימודית ולא ייפגע בו בצד החברתי. לא חשובים לי כל כך ההישגים הלימודיים אבל כן מעדיפה שילד לא יכלה את זמנו לריק אלא יעשה בו משהו- גם אם זה לצייר או לשחק או ללמוד גננות- מה שאי אפשר לעשות תוך כדי ישיבה בשיעור.. אם הייתי יודעת מה יהיו ההשלכות בדיוק מבחינה חברתית מניחה שלא הייתי מוציאה אותו...אבל זה המצב כעת...
תקווה_טובה*

באמת מתלבטת עד כמה לנסות לשכנע אותו עכשיו לחזור לבי"ס.. (ניסינו... בינתיים ללא הצלחה..) את צודקת שחלק מהעניין הוא שהוא מתבייש מהחברים, אבל לדבריו לפחות זה בהחלט לא רק זה
גלילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2003, 14:41

שליחה על ידי גלילה* »

אולי לחכות לחופשת פסח ולהחזיר אותו אחריה? אחרי חופשה כולם מוצאים אחד את השני מחדש וזה קצת פחות מרתיע מלבוא פתאום ביום רגיל כשכולם בשגרה השבועית והוא לא.

בשורה התחתונה אתם ההורים ולדעתי אתם צריכים להחליט לפי מה שנראה לכם הכי בריא וטוב בשבילו, גם אם הוא מתנגד. בתחושה שלי העניין של הבושה וההסתגרות הם מה שמניע אותו בעיקר, והשאר פחות קריטי. אז אולי כדאי לעזור לו להתגבר על הבושה ואי הנעימות הראשונית שהוא ירגיש במשך כמה ימים ואחר כך יתרגל מחדש. ולא לתת לזה להפוך לסוג של כדור שלג.
לדעתי אם את חושבת ומרגישה שטוב יותר בשבילו כרגע להיות במסגרת של בית הספר, והדבר היחיד שתוקע אותך זו ההתנגדות שלו, פשוט קחי את ההחלטה הזו בשבילו. הוא אמנם בן 12 אבל 12 זה לא כזה בוגר... ואולי הוא ירגיש הקלה די מהר וישמח ש"הכרחתם" אותו. במקרה הכי גרוע - תוציאו אותו שוב...
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”