מתחילים לאכול אורגני

שליחת תגובה

קל יותר לנהוג כהלכה בנסיבות לחץ כבד מאוד, מאשר להיות ללא רבב בתנאים רגילים
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתחילים לאכול אורגני

מתחילים לאכול אורגני

על ידי מיכל* » 14 יולי 2009, 12:55

לגבי מוצרי גבינה אורגניים למה הם מתקלקלים כ"כ מהר ?
גם אני לא מומחית, אבל נדמה לי שזה בגלל שבמוצרי חלב רגילים יש אנטיביוטיקה שהורגת את החיידקים או חלק מהם כך שהם מתקלקלים פחות.
מבחינתי זו סיבה טובה להעדיף את האורגני.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 14 יולי 2009, 12:34

בחודשים האחרונים (בעקבות המיתון)קניתי פחות ופחות מוצרים אורגניים, עכשיו החלטתי לחסוך במקומות אחרים אבל לחזור לאורגני
איפה כדאי לקנות אורגני (בזול) באזור השפלה ?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 14 יולי 2009, 12:33

אלטר אגו אהבתי את הכינוי שלך :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 14 יולי 2009, 12:32

הבישול של האורז העגול הוא כמו של המלא הארוך ?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 14 יולי 2009, 12:32

תודה על העצות :-) עד עתה הכנתי אורז מלא כמו לבן אבל אולי אני אנסה את מה שהציעו לי כאן, עכשיו אני מבינה שאורז מלא צריך זמן בישול ארוך יותר מאורז לבן.

לגבי מוצרי חלב אורגניים, איפה ניתן למצוא מוצרי חלב במחירים שפויים ? רצינו לעבור לחלב עיזים אבל הוא עולה כפול 2 מחלב פרה (במקרה הטוב)

ויש לי המלצה חמה למוצרים הנפלאים של ניבה שקד, הזמנתי ממנה ועדיין לא קיבלתי דאודורנט על בסיס סודה לשתיה ורציתי לדעת אם יש דאודורנטים נוספים מומלצים כשהמגבלה שלי שהם צריכים להתאים להריון (מתכננת להכנס להריון :-) ).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי רותם* » 14 יולי 2009, 12:28

איך האורז המלא העגול?
טעים מאד. יותר מהאורז המלא הארוך.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי טלי_בר* » 14 יולי 2009, 12:08

איך האורז המלא העגול? למישהו יש ניסיון?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלטר_אגו* » 14 יולי 2009, 12:04

שימוש באורז בסמטי מלא אורגני, שהוא פשוט הרבה יותר טעים מאורז מלא רגיל.
|Y|

מתחילים לאכול אורגני

על ידי שקדייה* » 14 יולי 2009, 11:58

לגבי אורז מלא- עוד רעיון.
אני משתמשת באורז מלא ארוך ולא משרה אותו מראש.
לפני הוספת המים מערבבת אותו היטב בסיר עם שתי כפות שמן זית, במשך דקה בערך. אח"כ מוסיפה מים (לא רותחים) ומביאה לרתיחה תוך כדי בחישה- זה קצת מנדנד אבל מוציא את הגרגירים אחד-אחד ולא כגוש דייסתי. לא מצאתי עדיין שום שיטה אחרת שעבדה לי. אח"כ מוסיפה קצת מלח, מנמיכה את האש מכסה ומבשלת כ-40 דקות.

לגבי דאודורנט: סודה לשתיה הדאודורנט הגואל
פתרון מצויין.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי סודית* » 14 יולי 2009, 11:56

לגבי דאודורנט, שמעתי המלצות על זה של חב' "לבנדר".
אני משתמשת בסודה לשתייה.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי איילת_א* » 14 יולי 2009, 11:49

לגבי אורז מלא - התובנות שלי הן: (-:

השרייה של לילה לפני (לאחר ההשרייה והסינון, אפשר להשאיר במסננת ולאפשר הנבטה קצרה).

שימוש באורז בסמטי מלא אורגני, שהוא פשוט הרבה יותר טעים מאורז מלא רגיל.

אפשר גם לקלות את האורז לפני הבישול.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלטר_אגו* » 14 יולי 2009, 11:42

הי דניאלה, אני מנסה לענות:
לגבי מוצרי גבינה אורגניים למה הם מתקלקלים כ"כ מהר ?
אני לא מומחית לנושא, אבל אני חושבת שלמוצרים הלא-אורגניים עושים כל מיני דברים ומוסיפים כל מיני חומרים שמאריכים את חיי המדף שלהם. במילים אחרות, המוצרים האורגניים יותר אכילים לבקטריות ופטריות, כמו שהם יותר אכילים לבני אדם. אם אפילו בקטריות לא רוצות את זה, צריך לחשוב טוב אם אנחנו רוצים לאכול את זה...
איך אני מכינה אורז מלא שיהיה אכיל וטעים ?
אני מכינה כמו שהייתי מכינה אורז לבן, רק מבשלת יותר זמן. לי זה ממש טעים, אבל יש אנשים שלא אוהבים את זה ואולי צריך להתרגל. איך את מכינה?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 14 יולי 2009, 10:57

מנסה שוב להחיות את הדף שלי :-)
שאלה לגבי מוצרי גבינה אורגניים למה הם מתקלקלים כ"כ מהר ?
שאלה נוספת איך אני מכינה אורז מלא שיהיה אכיל וטעים ? (ניסיתי אינספור פעמים וזה פשוט לא יצא טעים)
שאלה אחרונה, אשמח לקבל המלצות לדאודורנט ללא אלמוניום ושאר כימיקלים.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 10 מרץ 2008, 12:52

הייי לכולם, אני מנסה לעורר את הדף ומקווה שיחזור לחיים ולדיונים מתרתקים:-)
מנסה לשאול האם יש קרם הגנה עבורי ועבור ילד בן שנה+, ללא חומרים מזיקים?
האם מישהו מכיר את המוצרים של עומר הגליל?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 28 ספטמבר 2007, 12:30

גם אני קונה אצל החקלאי והירקות והפירות נשמרים זמן רב יותר מהירקות בסופר.
לאחרונה, אני לא מקפידה(מספיק) על קניית מוצרים אורגניים בעיקר מחוסר זמן ועצלות, אני כמעט ולא אוכלת ירקות ופרות לא אורגניים, כך שאני בעצם לא אוכלת פרות וירקות ומרגישה חלשה , משום מה האוכל הפסיק להיות טעים לי ואני זקוקה להמלצות/מתכונים פשוטים וטעימים (של אוכל בריא ואורגני).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי נטע* » 25 ספטמבר 2007, 18:46

הי ליאורה אורה,
זה קורה לנו כשאנחנו בוחרים לקנות בסופר (שופרסל) ולא מהחקלאית עצמה. אני מניחה שזה קשור לכך שהעגבניות האלה עומדות איזה זמן, משונעות, וסופגות זמן מקרר. אצל החקלאית קצת יותר יקר, אבל טעים לעין ערוך ונשמר יותר זמן.
בעניין של לדחות את הקץ, אפשר לקנות עגבניות פחות בשלות ולהבשיל אותן מחוץ למקרר על אדן החלון בשמש (מזכיר לי את ילדותי, אמי היתה נוהגת להבשיל כך עגבניות).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי ליאורה_אורה* » 25 ספטמבר 2007, 18:11

היי, מקווה לעיצה מאורגניים מנוסים יותר: קניתי עגבניות אורגניות אבל גילית שהן מתקלקלות תוך יומיים ואם לא מספיקים לאכול אז זורקים. זה מה שאמור לקרות ? יש משהו שאפשר לעשות כדי לדחות את הקץ ? תודה, ליאורה

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 04 אוגוסט 2007, 12:05

צביה :-) התקשרתי אליך ולא היתה תשובה, באילו שעות את נמצאת בבית?
דרך עפר :-)לא מכירה את ביוסנטר, אבל אם יש ריח של ריסוס חקלאי הייתי אולי מנסה לברר באגריאור, לדעתי יש באתר אנשים שמבינים יותר ממני בנושא ויוכלו להדריך אותך למי לפנות. אולי בינתיים כדיא לקנות במקום אחר עד שתבררי את פשר ריח הריסוס.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 02 אוגוסט 2007, 21:44

יש לי בעיה, אני לא בטוחה איפה המקום להעלות אותה.
אני קונה בביוסנטר בגבעת חן. החנות מקסימה, יחסית לא יקרה, מאד נעימה. מחוץ לחנות עומדים שני ספסלים שנעים לשבת עליהם ולהסתכל על השדות. כשאני הולכת לשם עם הילדים, אנחנו אוהבים אחרי הקניות לשבת בחוץ ולאכול משהו על הספסל. הבעיה היא, שבפעמים האחרונות שהייתי שם, בכל פעם שישבנו, הרגשתי פתאום ריח חזק של... ריסוס חקלאי!
מישהו עוד שם לב לתופעה המטרידה? איך אפשר לברר מאיפה זה בא? זה קצת הורס את כל העניין!

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 01 אוגוסט 2007, 21:26

לילה טוב

אמל'ה, זה בדיוק המקום להיות בו :-) ברוכה השבה :-) גם אני התחלתי לקנות אורגני כשבני החל לאכול מוצקים, אני מודה ומתוודה שלא הכל אצלנו אורגני ואפילו
לא הרוב, אבל אני מנסה ככל יכולתי לשנות את אורח חיינו (כולל מוצרים אקולוגים).
לדעתי, טוב עשיתם שחזרתם לקנות אורגני גם עבור הילדים וגם עבורכם.
מאחלת לחמותך ולגיסך החלמה מהירה.

צביה גולד , אני אכן קונ ה בניר צבי וגרה בראשון לציון, אין שום סיבה למחק את ההודעה היא בהחלט במקומה :-)
את גרה באזור ?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אמל'ה* » 30 יולי 2007, 22:32

אני לא יודעת אם זה המקום אבל ככה.
אני התחלתי לקנות מזון אורגני לקטנטונת בעיקר כשהחלה לאכול מוצקים. הפחד העיקרי שלי היה מהתפתחות הורמונלית מוקדמת ומסרטן השד שגילו אצל חמותי. לא יודעת אם קשור. לא הכל קנינו אורגני לא כל הזמן ולאט לאט הפסקנו למספר חודשים. לפני חודשיים שוב נעורה בי תחושה שהגיע הזמן לחזור למזון אורגני בעיקר למען הילדים ובהדרגה החלפתי את מרבית המוצרים לאורגניים (בעיקר ירקות פירות חלק מהדגנים וביצים)בד בבד עברנו יותר ויותר לשימוש במוצרים אקולוגיים.
אני לא יודעת ולא בטוחה שיש קשר בין המזון והתפתחות סרטן אך לאחר שבעלי סיפר לי היום שכנראה לאחיו הצעיר גילו סרטן באשכים יש בי תחושת בטן חזקה שמאשרת לי שבחרתי בדרך הנכונה (כולל החלטה שקבלתי בעבר להפסיק עם חיתולים ח"פ ולעבור לר"פ או עדיף בלי בכלל)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 22 יולי 2007, 16:10

סיון נ , שמחה לשמוע שיש פתרון גם אם זה רק לחודשי הקיץ.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי סיון_נ* » 22 יולי 2007, 15:46

השוק של שבת בבוקר מכיל הרבה תוצרת מקומית. אז נפתרה הבעיה לימי הקיץ :-) רק הזמנים מאוד מוגבלים (שבת עד אחת וחצי בצהריים).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 18 יולי 2007, 09:28

אם כתוב שגדל בקנדה, זה יכול להיות גם מוטס מהצד השני של המדינה כן, ואללה, לא חשבתי על זה.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי סיון_נ* » 18 יולי 2007, 04:15

מה שמקומי, מקומי באמת.
גם לא בטוח. קנדה מאוד גדולה. אם כתוב שגדל בקנדה, זה יכול להיות גם מוטס מהצד השני של המדינה. אפילו בתוך אונטריו.
אולי אני צריכה לפחות לימי הקיץ, למצוא איזה משק או שוק אורגני. בינתיים החיפושים לא העלו הרבה. יש אחד בשבת בבוקר. ננסה אותו בקרוב.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 17 יולי 2007, 10:11

האם באמת עדיף מקומי מרוסס על אורגני מוטס?
ב"הארץ" היתה כתבה על זה. הם קבעו שמבחינה סביבתית, עדיף לקנות מקומי מרוסס, והרי גם בישראל יש הרבה מוצרים שיש להשיג רק מיובאים. מצד שני, גם המקומיים בישראל (נניח, פסטה) בדרך-כלל מייבאים חומרי גלם, כך שאני לא בטוחה שהקביעה לגמרי נכונה. אני מניחה שבקנדה המצב שונה כי בטח מה שמקומי, מקומי באמת. אז מבחינה סביבתית, כנראה שעדיף לקנות מקומי. אבל מה לגבי השיקול הבריאותי המיידי?.. דילמה קשה, ואני באופן אישי הכרעתי בעד האורגני. אם יש מוצר מקביל אורגני ומקומי, אני קונה, אבל אם לא, קונה מיובא.
ועכשיו שאלה: מה היו אוכלים בקנדה לפני שהיו מטוסים? בטוח שאפשר לגדל איזושהי תוצרת מקומית, גם בחורף!

מתחילים לאכול אורגני

על ידי סיון_נ* » 17 יולי 2007, 04:34

מתלבטת מה לעשות. פה, בקנדה, רוב האורגניים מיובאים. בסופר כולם מיובאים, בחנויות קטנות יש מעט תוצרת מקומית, ויקר רצח.
בחורף אין ממש התלבטות. גם ככה כמעט הכל מיובא (קשה קשה לגדל בשלג...), אז כבר עדיף אורגני.
אני בדילמה עכשיו. קיץ, יש הרבה תוצרת מקומית. אבל לא אורגנית. השאר מיובא מכל מיני מקומות בעולם. מארה"ב עד ניוזילנד.
האם באמת עדיף מקומי מרוסס על אורגני מוטס?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אימא_טרייה_פלוס* » 16 יולי 2007, 21:20

עד היום לא יצא לי לקנות הרבה ד"ר האושקה- כי קניתי רק לקטנתי- ןהיא רק שנה וחודש- ולא משתמשים הרבה בתכשירים אצלינו...
אבל- כשקניתי זה היה ב"הום גליל" בבן יהודה, ת"א, וב"נרולי", נוה צדק (גם ת"א)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 16 יולי 2007, 18:18

מצאתי מוצרי ד"ר האושקה
http://www.drugstore.co.il/Mutag.asp?Mu ... lAodW0z5rw

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 16 יולי 2007, 09:50

אמא טרייה פלוס , חפישתי את קרם ההגנה של וולדה ואין בחנויות, כנראה שהיתה כמות שהתוקף שלה פג והורידו אותו מהמדפים ובינתיים לא הביאו מלאי חדש (לדברי חנות טבע גדולה שנמצאת עם וולדה בקשר יום יומי).
את ד"ר האושקה אני לא מכירה יש לו קרם הגנה? איפה קונים את המוצרים שלו?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי שולי_האורגנית* » 16 יולי 2007, 08:48

משהו מכיר ויכול להמליץ על קרם ההגנה של אלוורה מחברת FLP?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אימא_טרייה_פלוס* » 15 יולי 2007, 23:17

אני עדיין לא יכולה להגיב לגבי הקרם של וולדה- אבל מבטיחה לבדוק. הוא מגן ואחלה.
לגבי דר' האושקה- מייצרים את מוצריו מצמחים. אין כימיקלים ומתכות.
לבית המרקחת ההומיאופתי הום גליל בת"א יש סדרת מוצרים לתינוקות של "עמק הגליל" או משהו כזה- אנחנו השתמשנו בדוחה היתושים בנסיעה למזרח שעבד נהדר. ויש להם גם דר' האושקה.
לגבי יציאה לשמש: מומלץ לא להיחשף בשעות השיא- 11:00 עד 16:00. אחרי 17:00 אין צורך במריחה, להיפך, הילדים יכולים וצריכים להיחשף לקצת ויטמינים מהשמש- וגם למבוגרים לא יזיק

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 15 יולי 2007, 15:38

תודה לבשמת על ההסבר המפורט :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 15 יולי 2007, 15:35

תודה לכוכב המקסימה ולאמא טריה פלוס.
שלחתי מייל לניבה וקיבלתי תשובה מפורטת מאוד, אבל בנוגע לקרם ההגנה עדיין לא מצאתי פתרון אולטימטיבי עבור התינוק ועבורי.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי כוכב_מעז* » 13 יולי 2007, 20:29

הי דניאלה!
מה שלומך? מקווה שהשתפר קצת מפעם אחרונה שהתכתבנו...:-)

אז ככה....קודם כל יש פה באתר דף בנושא. בתמצות אני יכולה להגיד לך שמקדמים מעל 15 הם סוג של בולשיט, עבודה על הציבור בעיניים (כל פעם אומרים את זה מידש, גם בעיתונות הרגילה, והעם לא מפנים). אם קונים של ד"ר פישר - רק של תינוקות (לא רגיל, לא ילדים, אלא רק זה שלתינוקות). אם אני לא טועה יש להם משהו לעור רגיש, אז גם זה מותר. ממה שהבנתי קרמים אלו הם היותר בסדר בסדרה. אבל...גם בהם וגם בקרמים של וולדה יש טיטניום דאוקסיד. חומר זה חשוד כמסרטן (חומרים אחרים בקרמים רגילים - חלקם כבר ידועים כמסרטנים. אבל מתחילים לדבר על ענייני כמויות ובלה-בלה-בלה, אך בכל זאת). לא קראתי מאמרים, אז אני לא יודעת עד כמה יש דברים בגו, אבל זה העניין. גם בוולדה, וגם בד"ר פישר תינוקות/עור רגיש. לא קראתי מאמארים, אבל לא קניתי.
אז מה עושים? חוץ מענייני לא לצאת לשמש, בגדים ארוכים וכו', יש את הדברים הטבעיים - שמן חוחובה, חמאת שיאה, שמן שקדים (לא כ"כ בטוחה) ויתכן וגם שמן אובליפיחה (גם לא בטוחה. טוב לכוויות אם אני לא טועה) יכולים להגן מהשמש. ממה שניבה שקד הסבירה לי, מדובר על משהו כמו מקדם הגנה 10. אני הזמנתי ממנה (בדףבית שלה יש את שם האתר) קרם תינוקות, ומרחתי אותו כקרם הגנה. הוא די כבד ושמנוני, אבל אני חושבת שהוא אכן הגן. כל פעם שיצאתי לסידורים בעיר בצהריים, מרחתי אותו. והיה בסדר. פעם 1 לא מרחתי - חזרתי הביתה קצת אדומה.

אז זה העניין. את יכולה לפנות אליה, לבדוק בדף של קוסמטיקה טבעית, וגם בדף על מקדמי הגנה.

שבת שלום!

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אימא_טרייה_פלוס* » 13 יולי 2007, 16:04

בשמת א, תודה על האינפו', למדתי עוד. :-)

לגבי קרם הגנה: אני משתמשת יחד עם קטנתי בוולדה, שטוענים לייצור טבעי של מוצריהם. הוא נספג נהדר ויש ריח טוב ועדין. יש גם לדר' האושקה, יותר יקר, יותר טוב- ויותר אורגני. לא יצא לי להשיג וגם לא ניסיתי כי יש לי את הוולדה (בכל חנות טבע ובפארמים...)

ורציתי לשתף את חבריי למגורים באזור השרון: היום הייתי בסופר אורגני "בראשית" (בפתח תקווה, ליד רוזנפלד, צומת סגולה), הם מקיימים בכל שישי בבוקר, בשני ורביעי אחה"צ 50% על הפירות והירקות... זה יוצא קרוב מאד למכירי ירקות מרוססים....
שווה!!!

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 13 יולי 2007, 15:11

יש לי שאלה בנוגע לקרם הגנה מפני השמש לתינוק, הסתכלתי במרכיבים של קרם ההגנה של ד"ר פישר (מס' 50) וגיליתי שיש בו אלומיניום ועוד כל מיני רכיבים שנראים לי מסוכנים, מישהו יכול להמליץ לי על קרם הגנה ללא כל החומרים המסוכנים, גם עבור התינוק וגם עבורי.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 09 יולי 2007, 22:17

נכון, הקטע הלא אורגני הוא בשלב שאחרי הבצירה
כך שבעצם מאוד קל להם לעבור ליין אורגני ע"י שימוש בתוספים אורגנים לתהליך התסיסה במקום מה שנותנים כיום.

בעיה אחרת לגבי ענבים לאכילה
סביר להניח שמרססים אותם אחרי הבצירה ולכן הם לא אורגנים
אבל נראה שהריסוס כבר מועט ולכן הם קיבלו ציון טוב בכמות הריסוס עליהם.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי בשמת_א* » 09 יולי 2007, 21:21

הסבירו לנו בכרמל מזרחי, ואני לא זוכרת:
ביין לא אורגני מוסיפים חומרים מסויימים לתסיסה, שלא מוסיפים ביין אורגני. לא זוכרת מה, אני רק זוכרת שהקשבתי להסבר, שמתי לב שמדובר בכימיקלים בתהליך הייצור של היין, והבנתי מה ההבדל בין יין רגיל ליין אורגני.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 09 יולי 2007, 15:07

בשמת
אני קראתי כמה מאמרים בנושא
כי מאוד רציתי לקנות יינות אורגנים
ודווקא במקום למצוא איזה יינות יש מצאתי שהרבה כרמים בארץ לא מרססים , ז"א הם אורגנים,
מה שמעניין שלמרות הכרמים אורגנים הם מייצרים יין לא אורגני
אני צריך למצוא את הכתבות הנ"ל ואולי את תוכלי לשלוף את המידע הרלוונטי בעניין.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 09 יולי 2007, 12:43

בשמת, תודה על האינפורמציה החשובה. תהיתי באמת בקשר להבדל בין הנדסה גנטית להכלאת זנים.
נרגעתי בקשר לאבטיח, אבל מישהו יודע להסביר לי איך גורמים ליוגורט אורגני להיות "1.5% שומן"?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי צל_ומי_באר* » 09 יולי 2007, 12:04

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/879735.html
חומרים רעילים בכמויות אסורות בירקות ובפרות בסופר.
לא משהו חדש.. אבל אם מישהו מחפש סיבה לעבור לאורגני.. הנה תרוץ טוב שוב.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי בשמת_א* » 09 יולי 2007, 12:00

הכוונה היא לאבטיח שצמח מזרעים מהונדסים שהרי אין זרעים אורגניים של ממש בעולם
ננסה לעשות קצת סדר:
א. הנדסה גנטית היא משהו מאוד חדש. לעומת זאת, כבר אלפי שנים האדם עוסק בהכלאות של מינים וזנים של בעלי חיים וצמחים כדי להגיע לגידולים מוצלחים יותר בשבילו. לא באופן גנטי, באופן מסורתי.

ב. האבטיח בלי הגרעינים הוא פיתוח של הכלאות כאלה. לא של הנדסה גנטית.

ג. כל זן שפותח, אפשר לגדל אורגני או לא אורגני.

ד. הבדל אחד כבר בזרעים: זרעים לא אורגניים משמרים בחומרים משמרים, וכן טובלים בהורמון גדילה או בחומרים אחרים, ברוב המקרים (אין לי ידע לגבי השאלה, אם עושים את זה לכל הזרעים או רק לחלקם). הזרעים האורגניים נשמרים רק מיובשים, ומגודלים באופן טבעי ללא חומרים מסוכנים.

ה. הבדל שני באיזור השמירה: אין לרסס או להדביר בחדרים שבהם נשמרים זרעים אורגניים או כל תוצרת אורגנית. זכור לי מקרה שבו בעל עדר עיזים טען שלמעשה החלב שלהם אורגני כי העיזים רועות במרעה טבעי על צלע הר, כל יום, והם לא מוסיפים כלום לחלב וכו'. אבל כיוון שהוא לא היה בפיקוח ולא קיבל הדרכה ולא היה לו מושג, אז הוא לא ידע שהעובדה שהוא עושה הדברה בדיר באופן קבוע גורמת לכך שהעיזים מורעלות והחלב מורעל (הדבר התגלה אחרי שהוא איבד הרבה גדיים באחת ההדברות האלה. חומר הדברה שיכול להרוג גדי, מובן שאינו מומלץ במיוחד למאכל אדם).

ו. הבדל נוסף בגידול: אין להשתמש בשום חומרים כימיים /סינתיטיים בגידול עצמו.

ז. הדברה ביולוגית: שימוש בבעלי חיים שאוכלים מזיקים. למשל, תנשמות שאוכלות עכברים מגינות כך על התבואה. דבורים מסוימות, קיפודים שאוכלים חלזונות, וכו'. כלומר, דואגים לטפח ליד הגידולים את אותם חרקים/ציפורים/חיות שטורפים את ה"מזיקים" של אותו גידול, וכך הנזק מופחת. עדיין, יהיה איזון מסוים. כלומר, בעלי חיים מסויימים עדיין יאכלו חלק מהיבול, אבל הרוב יינצל. זה התשלום שלנו תמורת הזכות לאכול גידול שאין בו רעלים - אנחנו לא מרעילים איקריות או חלזונות או נמלים או עכברים, ולא מרעילים גם את עצמנו, את האדמה שלנו ואת המים שלנו.

ח. שיטות "הדברה" אורגניות אחרות: למשל, חליטה מסוימת משום (הירק, שום) ששופכים על צמחים - דוחה חרקים מסוימים שאוהבים לאכול את אותו צמח. או, למשל, נגד מכת שבלולים: דייסת שבלולים... (כן, זה מה שזה נשמע: אוספים כמה שבלולים, מועכים אותם, ומכינים מהם - שכחתי איך בדיוק והספר שלי מושאל כרגע - משהו ששופכים שם והשבלולים כמובן בורחים ממנו... איכס).

ט. שימוש בצמחים "חברים" ולא חברים: יש צמחים, שתומכים זה בזה כשהם גדלים יחד. אחת הסיבות היא, שמשהו בצמח אחד דוחה את החרקים שפוגעים בחברו ולהיפך. הרבה מהחקלאות האורגנית, ובעיקר מהחקלאות הבת קיימא (פרמקלצ'ר), מבוסס על השילוב המועיל של הצמחים. במקום שדה שלם של גזר - שהופך את הגזר לחשוף במיוחד לאותם בעלי חיים שאוהבים לאכול את הגזר וכך בעיני החקלאי הם "מזיקים" (כי הם מזיקים ליבול שלו) - שותלים ערוגות של גזר בין ערוגות של בצל ושום וכן הלאה.

יש עוד הרבה שיטות. לגדל צמחי תבלין מסויימים מסביב לגזעי העצים, שדוחים את החרקים שפוגעים בפירות העץ, ועוד ועוד.

י. אכן, שערורייה בזרעים: מכון וולקני, ומקומות אחרים בארץ שעסקו כל השנים בהכלאות ל"שיפור" הזנים של הפירות והירקות, לא שמרו, מסתבר, על זרעים מקוריים של הירקות שעשו בהם ניסויים. כך, למיטב ידיעתי, אם הערבים שגידלו "בלדי" לא שמרו זן זה או אחר, אז כל הזרעים של ירק או פרי מסוים ניתנים להשגה רק דרך המרכזים שמפתחים את הזנים וזהו.

יא. גם באורגני, החקלאים בוחרים לעתים קרובות לגדל את הזן המקובל באותו זמן גם בסופרמרקטים, מתוך הנחה שאם אנשים התרגלו לאבטיח בלי גרעינים וזה מה שהם רוצים, אז זה מה שצריך לספק - אותו זן, אבל אורגני.

יב. למיטב ידיעתי, ענבים לא אורגניים כן מרססים. בצרפת ריססו את הענבים וזה גרם לחורבן של הקרקע, וכתוצאה מכך לירידה חדה באיכות הענבים. לכן הם חזרו בגדול לכרמים אורגניים. אני לא יודעת אם גם בארץ כל הכרמים עברו לאורגני. לפי מיטב ידיעתי עוד לא. למה שבישראל ילמדו מניסיונם המר של אחרים?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 09 יולי 2007, 08:30

משום מה בבדיקות נמצא שדוקא פירות כמו דובדבנים וענבים (שלמיטב הבנתי וידיעתי מרוססים ומסוכנים מאוד
דניאלה
דווקא ענבים אורגנים אפילו כשמוכרים כלא אורגנים
מסתבר שבתהליך יצירת היין יש חשיבות לענבים אורגנים
מה שמעניין זה שאח"כ יוצרים יין שלא נמכר כאורגני בגלל תהליכים בדרך
אבל תכלס מהבנתי הקטנה היין בארץ רובו יותר אורגני מאשר לא :-)
אז לדעתי גם הענבים שנמכרים למאכל רוב הסיכויים לא מרוססים כמעט אם לא בכלל.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אימא_טרייה_פלוס* » 08 יולי 2007, 21:33

הכוונה היא לאבטיח שצמח מזרעים מהונדסים שהרי אין זרעים אורגניים של ממש בעולם... אולי מלפני כמה מאות שנים... רק שאותו אבטיח- כנראה שרוסס בחומרים "ביולוגיים" או שיטות הדברה "אורגניות" אחרות.
אבל הוא בטח טעים ומתוק... בתיאבון.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 08 יולי 2007, 21:25

דרך עפר שם זמני, אין לי שמץ של מושג וגם אני אשמח אם מישהו /י יאירו את עיני :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דרך_עפר_שם_זמני* » 08 יולי 2007, 21:19

שתי תהיות:
אבטיח אורגני בלי גרעינים (כלומר עם גרעינים רכים כאלה ולבנים), זה יכול להיות?
איך זה שמוכרים מוצרי חלב אורגניים בכל מיני ערכים שונים של אחוזי שומן?
מי שתפקח או יפקח את עיני יזכה לתודה.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 08 יולי 2007, 20:49

ממש לפני כמה דקות שידרו בערוץ 10 כתבה על ירקות מרוססים יתר על המידה, בעיקר עלים ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה וכו'..) משום מה בבדיקות נמצא שדוקא פירות כמו דובדבנים וענבים (שלמיטב הבנתי וידיעתי מרוססים ומסוכנים מאוד) עומדים בתקן. אני באופן אישי לא ממש השתכנעתי.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 07 יולי 2007, 14:32

מה שנותר לעשות הוא להזמין את מנהלי השופר סל לקרוא את המלצותייך בב"אופן טבעי" :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 07 יולי 2007, 13:33

אשמח מאוד לקבל חלק מהרווחים של השופרסל! :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 07 יולי 2007, 12:16

לי אורה, אני חושבת שהשופר סל חייבת לך חלק מסויים מהרווחים שלהם :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 07 יולי 2007, 12:15

שלום שלום,
אז אני לא אקטר ולא אספר על התקופה הקשה/לא פשוטה שמסרבת להעלם מחיינו.
אני כן אספר שבשבוע שעבר היינו בספורמרקט "עדן", הסופר החדש שליד איקאה, קשה לומר שהתלהבתי יש מספר מועט של מוצרים במחירים סבירים והשאר יקר למדי.
אני חושבת שאעשה רשימה של מחירים של המוצרים שאנחנו צורכים בד"כ ואעשה השוואה עם מקומות אחרים.
יש לי התלבטות בנושע לתינוק שלי, בספטמבר הוא אמור ללכת לגן ובגן יאכל מזון "לא אורגני", אמרתי לגננת שאנחנו מעדיפים לשיאכל אורגני והיא אמרה שזה בעייתי, אני לא רוצה שירגיש שונה משאר הילדים (מבחינת האוכל)ומצד שני רוצה שיאכל אוכל אורגני (הגן בסה"כ גן טוב, אבל ממש לא בכיוון של אורגני או טבעי).
אין לי מושג מה נעשה.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 29 יוני 2007, 15:04

טעות לעולם חוזרת כל עוד אנחנו בני ובנות אדם :-)
שבת שלום

מתחילים לאכול אורגני

על ידי הבוחשת_בסירים* » 29 יוני 2007, 14:09

אני ממש מצטערת ...
המחירים שציינתי הם בקו-אופ/ סופר סנטר ולא בשופר-סל!! לי אורה את צודקת גם בדקתי בעצמי היום ואכן טעיתי.
תודה על ההתייחסות.
שבת שלום.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 29 יוני 2007, 11:03

היכנסי לאתר שופרסל מהיר (לשעבר נט סל), כתבי אורגני, חפשי ברשימה עד שתגיעי לעגבניה אורגנית ותראי שכתוב:
עגבניה אורגנית במשקל - יחידה 5.99 ש"ח לק"ג
ויש רובריקות:
מתחת ל"יחידות להזמנה" כתוב: יחידה
מתחת ל"מחיר בש"ח" כתוב: 5.99 לק"ג

אולי בגלל זה היא התבלבלה, שלא הבינה ש"יחידה" מתייחס לרובריקה: יחידות להזמנה, ואילו 5.99 לק"ג מתייחס ל"מחיר בש"ח".

ושימי לב שיש מוצרים שכתוב: X ש"ח ליחידה (למשל: ספגטי אורגני)

http://www.shufersal.co.il/yashir

מתחילים לאכול אורגני

על ידי שחר_אורגני* » 29 יוני 2007, 07:20

בס"ד

אני מגדל אורגני שאשמח להציע את תוצרתי
[email protected]

מתחילים לאכול אורגני

על ידי הבוחשת_בסירים* » 28 יוני 2007, 23:13

אתן בטוחות?
כי על האריזה היה את המחיר וכששאלתי בקופה אכן אישרו שזה המחיר לאריזה ולא לקילו וזה גם המחיר ששילמתי...
בכל מקרה אברר מחר שוב.

מתנצלת על ההטעיה אם הייתה...

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 28 יוני 2007, 21:01

כמובן שפלוני אלמונית זאת אני :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 יוני 2007, 20:58

ערב טוב :-)
טליה טקאוקה, תודה :-) אני אנסה לבדוק לגבי שלוס, אם לא אצליח אשמח לפנות אלייך:-)טוב לשמוע שאת מגיעה לביקור.
יער נורווגי, תודה על הנכונות , אני גרה בראשון לציון ואנסה לברר האם אני יכולה לקנות את הסבון.

קניתי השבוע גזר ועגבניות בשופרסל ואכן המחירים הם כמו ש לי אורה כותבת, אבל לצערי העגבניות היו ממש לא טעימות וחלקן רקובות מבפנים (מבחוץ נראות בסדר).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 28 יוני 2007, 15:39

רציתי לעדכן לגבי המחירים בשופר-סל ,
אתמול קניתי בשופרסל:
1 ק"ג עגבניות אורגניות 5.99 ש"ח
1 ק"ג מלפפונים אורגניים 5.99 ש"ח
ואני מדגישה: 1 ק"ג ולא חצי ק"ג

ואם תיכנסי לאתר של נט סל תראי שאלו המחירים של השופרסל בכל הארץ.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי הבוחשת_בסירים* » 28 יוני 2007, 13:27

רציתי לעדכן לגבי המחירים בשופר-סל ,
עגבניות 5.99 לאריזה של חצי ק"ג
מלפפונים 5.99 כנ"ל
גמבה 8.99 כנ"ל
אי לכך לפחות כאן בת"א זה יקר בדיוק כמו בחנות טבע...אם כי ארוז יפה וזמין יותר.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 28 יוני 2007, 10:31

"ארץ אורגנית" מחליפים את השם (או נקנו?) ל"אורגניק מרקט". החל מיולי הם מכפילים(!) את דמי המשלוח שלהם ל-30(!) שקל. כמעין פיצוי הם מבטיחים שהלקוחות הוותיקים יצורפו למועדון לקוחות ויקבלו חלק מהמוצרים בהנחה. נו שוין.
נראה לי שאני עוברת ל שחר כספי :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי יער_נורווגי* » 27 יוני 2007, 12:09

שלוס מוכר רק למי שלמד אצלו (אני למדתי, לא אכפת לי לקנות אבל לא יודעת איפה את גרה. אני ברמה"ש).אני מנקה עם הסבון הזה פנים.אגב, גם לנו יש סבתא גמילה (עם גרניום) . הריח נהדר. אין לי מושג מה באמת יש בפנים.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי טליה_טקאוקה* » 27 יוני 2007, 05:24

באופן כללי עד כמה שידוע לי (גם בסבון טבעי) להפוך סבון מנוזלי לקשה צריך להשתמש בסודה קאוסטית (אין לי מושג איך כותבים את זה...) ולכן תמיד עדיף סבון נוזלי!!! אני בדקתי בהרבה מקומות שעושים סבון טבעי וככה נאמר לי (שאי אפשר בלי החומר הנל-שהוא כמיקל מאד מאד חזק!!)

חיים שלוס -יש לו ביהס וחנות בתל אביב (נקרא שלוס עד כמה שידוע לי ). יש חנויות שמוכרות סבון סלק סוכר שלו באריזה שלהם במחיר הרבה יותר יקר! אז עדיף להתקשר לחנות של הביהס ולברר.
אם את לא משיגה אני אגיע לארץ בספטמבר ומוכנה בשמחה לקנות ולשלוח לך. אני מכירה מישהי שקונה ממנו ומוכרת לי במחיר שלו.
זה הסבון הנוזלי הכי פשוט וטבעי שאני מצאתי בארץ...וחיפשתי הרבה...

מתחילים לאכול אורגני

על ידי כוכב_מעז* » 26 יוני 2007, 23:19

הי דניאלה :-)

אני אישית מאד מרוצה מסבון של סבתא ג'מילה...אני גם מנקה אתו את הפנים, וגם מתרחצת. רוצה לנסות גם את סבון הברון, אבל עוד לא יצא לי

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 26 יוני 2007, 21:56

ערב טוב :-)
אורי יורמן ,
קניתי לחברה שלי ליומולדת "סבון הברון" בכמה ריחות, פשוט כי הומלץ עליו מאוד פה באתר איפשהו. לא מזמן ניסיתי אותו אצלה בבית, והתלהבתי. הסבון פשוט מדהים! (נראה לי שזה הסבון שאני עובר אליו) אכן קראתי באתר שהסבון מצויין, נראה שהגיע הזמן לנסות אותו. קנית דרך האינטרנט ?
טליה טקאוקה,
יש לשלוס סבון נוזלי סלק סוכר, אם קונים ישירות מהם זה די זול-אולי 90 שח לליטר (מספיק להמון זמן אם לא משתמשים בהרבה כל פעם). אמור להיות טבעי לגמרי. לא מכירה חברה בשם שלוס, הם נמצאים בארץ?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי טליה_טקאוקה* » 25 יוני 2007, 07:00

יש לשלוס סבון נוזלי סלק סוכר, אם קונים ישירות מהם זה די זול-אולי 90 שח לליטר (מספיק להמון זמן אם לא משתמשים בהרבה כל פעם). אמור להיות טבעי לגמרי.
אני משתמשת בזה לילד כשצריך (שאר הזמן רק מים) ולעצמי. התינוקת בת 7 חודשים ועוד אף פעם לא הייתי צריכה סבון בשבילה...(אני חושבת שעדיף להשתמש בכמה שפחות סבון.)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אורי_יורמן* » 25 יוני 2007, 02:03

דניאלה לה, לגבי סבונים:
אני משתמש בסבון של ירדן, והאמת היא שמשהו בהרגשה שלי אומר לי שיש שם איזה חומר רע שאני לא יודע עליו (שאם הייתי איזה ידען בענייני חומרים מזיקים, כמו תמי גלילי, כבר הייתי פוסל אותו מזמן).
אז לגביו, אלא אם מישהו פה יאיר את עיניי ויספר לי שהוא לא סתם איזה גימיק מסחרי שמנסה למכור לנו משהו תחת כותרת של "טבעי", הוא עובר בקרוב להיות סתם הסבון שאני רוחץ איתו ידיים.

ובאותה נקודה,
קניתי לחברה שלי ליומולדת "סבון הברון" בכמה ריחות, פשוט כי הומלץ עליו מאוד פה באתר איפשהו. לא מזמן ניסיתי אותו אצלה בבית, והתלהבתי. הסבון פשוט מדהים! (נראה לי שזה הסבון שאני עובר אליו)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 24 יוני 2007, 22:04

לי אורה ראי בדף האם מזון אורגני סותר פשטות מרצון שם כתבתי על המחירים בעדן מרקט שליד איקאה.
נראה שכדאי לי לבקר בעדן מרקט :-) בקרוב מאוד.
בינתיים לא מצאתי את את דאודורנט האולטימטיבי עבורי, אני אמשיך לנסות ...לפני שבוע קניתי דאודורנט L'OCCITANE כתוב שהוא נטול אלכוהול, אלומיניום ופארבן אבל לאחר שקניתי אותו במחיר שערוריתי של 100 ש"ח גיליתי שיש בו SLS ...
משחת שיניים קניתי של וולדה ונראה לי שהיא בסדר.
}שאלה קטנה למי שמכיר את סבוני ירדן (סבון מוצק), ראיתי שכתוב עליהם שהם אורגניים, מישהו יודע על זה ?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 24 יוני 2007, 21:55

לילה טוב לכולנו :-)
אם הכרובית תודה על המתכון :-)
לי אורה נהנת לקרוא אותך, תודה על הפירוט :-)
אל דנטה וקרוטונית :-) תודה על העצות:-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 22 יוני 2007, 14:13

אני לא חושב שיש מקום אחד שהוא זול בהכל, אם את מחפשת להוריד מחירים אני חושב שהכי נכון לשלב בין סופר זול וקאופרטיבים
נכון מאוד. את הירקות האורגניים הכי זולים ניתן למצוא בשופרסל, אבל
א) שאר המוצרים האורגניים בשופרסל אינם בהכרח יותר זולים מבמקומות אחרים, ולעתים יותר יקרים
ב) בשורפסל עדיין אין מבחר גדול של מוצרים אורגניים, ולכן ממילא צריך להשלים במקום אחר

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 22 יוני 2007, 14:06

עדן מרקט נחשב למקום זול??
ראי בדף האם מזון אורגני סותר פשטות מרצון שם כתבתי על המחירים בעדן מרקט שליד איקאה.

אשמח שתספרו איפה ואיזה לחם אתם קונים/אוכלים
אני קונה את הלחם האורגני הכי זול שניתן, קונה כמה כיכרות:
א) אחד מהכיכרות מניחה במקרר
ב) את שאר הכיכרות עוטפת בניילון ושמה בפריזר. בערך יום לפני שהכיכר במקרר נגמר, מוציאה מהפריזר כיכר ושמה במקרר

ואני אפילו לא טורחת לחמם (באמת, בחום הזה לחמם...): כ-10 דקות לפני הארוחה מוציאה כמה פרוסות ומניחה על הצלחת. עד שבאים לאכול הפרוסות קרירות אך לא קרות ממש. אנחנו התרגלנו לאכול את הלחם האורגני ככה וגם להנות ממנו.

ואגב, לחם אורגני מחזיק מעמד בחוץ כיומיים-יום וחצי. ולכן, מציעה מייד כשמביאים הביתה להניח במקרר, ואם יש כמה כיכרות - בפריזר. וכך לא צריך לקנות לחם אורגני כל יום או יומיים, אלא אפשר לקנות בקנייה מרוכזת לכל השבוע, או לפחות פעמיים בשבוע.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אם_הכרובית* » 22 יוני 2007, 12:44

חברים, אשמח שתספרו איפה ואיזה לחם אתם קונים/אוכלים/אופים
מתכון לחם בבית (קיבלנו מאבא שלי, לא יודעת מה המקור)
חומרים:
4 כוסות קמח כוסמין
1 כוס קמח נסורת (קמח מלא טחון בטחינה גסה מאד למרקם של...נכון, נסורת :))
2 כפות שמרים יבשים
  1. 5 כפית מלח
1 כוס פרג לא טחון
1 כוס גרעיני דלעת

400 סמ"ק מים

הכנה:
  1. תנור על חום מקסימלי!
  2. לערבב כל החומרים היבשים
  3. להוסיף המים
  4. ללוש היטב לפחות 5 דקות
  5. להניח לבצק ל-10 דקות
  6. ללוש לפחות עוד 5 דקות
  7. להתפיח לנפח כפול
  8. לחלק לשני ככרות ולטבול אותן בפרג/שומשום/קצח
  9. להתפיח כשעה
  10. לאפות 20 דקות
לקראת סוף האפיה אפשר להוציא את הכיכר מהתבנית, להפוך על הראש ולהחזיר לתנור להמשך האפיה. כך גם קרקעית הלחם מקבלת גוון שחום וכשנוקשים עליה נשמע הקול החלול והנעים של הלחם :)
במתכון המקורי לא מופיע קמח כוסמין אלא קמח לבן, אפשר לנסות איזה יחס קמח לבן/כוסמין/מלא/אחר הוא המועדף עליכם.
גם את גרעיני הדלעת אפשר לגוון ולהחליף בגרעיני חמניות או מה שמתחשק. אפשר להוסיף גם שקדים, אגוזים וצימוקים אם רוצים (הצימוקים שבחוץ קצת נשרפים..).

בתיאבון ושבת שלום.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 22 יוני 2007, 10:55

ועצתי היא לקנות את הלחם האורגני הזול ביותר.
או לאפות בבית (גם אופה לחם חשמלי משתלם על פני זמן, לאור מחירי הלחם האורגני. ולא צריך המון זמן פנוי בשביל זה).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אל_דנטה* » 22 יוני 2007, 10:30

לא קניתי שם מעולם אבל אני יודע שהם יחסית זולים.
אני לא חושב שיש מקום אחד שהוא זול בהכל, אם את מחפשת להוריד מחירים אני חושב שהכי נכון לשלב בין סופר זול וקאופרטיבים. יש בת"א אחד, ואולי אפילו כאלה שקרובים למקום מגורייך יותר. ואולי אפילו, אם התברכת, חקלאים באיזורך וזה בדרך כלל, יכול להיות הכי זול. שווה לבדוק. אם תהי ספציפית אפשר יהיה לעזור לך לחפש.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 22 יוני 2007, 10:24

לי אורה :-) תודה על האיחולים והעצות.
אל דנטה, אנחנו גרים באזור השפלה.
עדן מרקט נחשב למקום זול??

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אל_דנטה* » 21 יוני 2007, 23:21

השופרסל הוא בהחלט אפשרות. עדן מרקט גם. אפשרות נוספת היא להצטרף לקואפרטיב.
איפה אתם גרים?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי לי_אורה* » 21 יוני 2007, 21:29

אשמח לעצות איך לנסות להוזיל את העלויות ועדיין לקנות אוכל/מוצרים אורגניים
קודם כל, מאחלת לכם שבקרוב תתאוששו מבחינה כלכלית ושפע רב מכל הסוגים יזרום אליכם! אמן!

ולגבי עצות, העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת היא לקנות בשופרסל ירקות אורגניים. דוגמית: 1 ק"ג עגבניות אורגניות וגם גזר אורגני = 4.99 ש"ח בלבד, זהה למחיר העגבניות והגזרים המרוססים בשופרסל (ויש גם גזרים מרוססים יקרים בהרבה). אז את יכולה לקנות בשופרסל עגבניות, מלפפונים, גזר, תפוחי אדמה, בטטות, ועוד כל מיני ירקות במחירים מאוד נוחים, ועצתי היא לקנות את הלחם האורגני הזול ביותר. מוצרי חלב עולים מעט יקר יותר, אז אפשר לקנות טחינה גולמית אורגנית, וכל פעם לשים בצלחת ולהוסיף מעט מים מינרליים, קצת לימון ותבלינים ויהיה לך מה למרוח על הלחם וגם לשים בסלט. ואם המצב הכלכלי לוחץ, אפשר לוותר בתקופה הקרובה על הפירות האורגניים שמאוד יקרים (בשופרסל יש רק אבטיח ומשמיש, והמשמשים יקרים יחסית, אבל הרבה יותר זולים מבמקומות אחרים:).

מאחלת שוב רווחה כלכלית ורווחה בכל התחומים!

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 21 יוני 2007, 21:07

ערב טוב,
המצב הכלכלי שלנו בכי רע.
אני לא רוצה לוותר על הדרך החדשה שלנו, אבל הלחץ הכלכלי דוחק אותי לפינה.
אשמח לעצות איך לנסות להוזיל את העלויות ועדיין לקנות אוכל/מוצרים אורגניים

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 21 יוני 2007, 16:16

חזרתי, לפחות כך אני מקווה.
השבועות האחרונים היו עמוסי תלאות וקשיים ואני מקווה מאוד שהקשיים מאחורינו.
מה שלומכם/ן?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 12 יוני 2007, 16:08

תמר מתחילה , לא ראיתי שיש לוולדה דאודורנט ? אפשר להשיג בסופרפארם?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי תמר_מתחילה* » 12 יוני 2007, 15:41

עכשיו שבוע הספר, ובצומת ספרים יש מבצע של ספר שני בשקל. אפשר סוף סוף לקנות איזה ספר יקר שכבר הרבה זמן רוצים ולצרף אליו את המדריך לאוכל אורגני , יוצא שווה. הספר מאד נוח כי הוא מרכז הרבה מידע בצורה ברורה, אבל זה לא שאי אפשר למצוא את כל המידע הזה במקומות אחרים עם קצת עבודה. את הרוב יש אפילו כאן בבאופן.

דאודורנט טבעי יש גם של וולדה. בכלל, יש להם הרבה מוצרים לתינוקות (אם כי לא באמת צריך שום מוצרים קוסמטיים לתינוקות...)

אלרונד מתכוון לשמרים חיים (לחים). אם משתמשים ביבשים צריך להשתמש בשליש כמות.

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 12 יוני 2007, 14:47

שלום לכולם/ן
ימים קשים עוברים עליי, לחץ בעבודה, עייפות ותשישות וכל מיני דברים קטנים וגדולים שמעיקים...

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 08 יוני 2007, 18:44

היייי הייייי :-)
בדיוק כשאני כותבת את ההודעה הופיע המשפט המקסים הבא : "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר"
כוכב, מחזיקה אצבעות שתמצאי עבודה טובה ומתגמלת, באיזה תחום את מחפשת?
שבת שלום לכולנו :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי כוכב_מעז* » 08 יוני 2007, 17:01

הי :-)
אם, כן, אני די נוטה ללכת לעבוד :-) נראה עוד אם יקחו אותי ;-)

אני קונה לחם שיפון 100% של לחם הארץ. לי מאד טעים :-)

שבת שלום לכולם :-)

מתחילים לאכול אורגני

על ידי דניאלה_לה* » 08 יוני 2007, 13:05

אלרונד :-) תודה על המתכון

מתחילים לאכול אורגני

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 08 יוני 2007, 13:03

מה זה נטול גלוטן?
גלוטן הוא רכיב שקיים בדגנים ומסכן חולי צליאק (ראה מחלת צליאק ) ואחרים שאלרגיים אליו. יש קמח מיוחד ללא גלוטן שמיוצר לטובת חולי צליאק. זה לא נוגע לכלל האוכלוסייה (למרות שיש טענה לגבי רגישות סמויה לגלוטן של חלק גדול מהאוכלוסייה שגורמת לתופעות קלות בלבד ולכן לא מגלים אותה).

מתחילים לאכול אורגני

על ידי פשוט_אלון* » 08 יוני 2007, 12:58

מה זה נטול גלוטן? (אין לי מושג) זה לא בריא?
בלחם ביתי אין גלוטן ובלחם שקונים במכולת יש?

מתחילים לאכול אורגני

על ידי אלרונד_גליל_מערבי* » 08 יוני 2007, 12:55

לחם שמכינים יותר בריא? יותר זול? או רק יותר טעים או הכל ביחד?
בריא? אם אתה מכין אז אתה גם מחליט מה יהיה בפנים
לכן סביר להניח שזה בריא
זול? כן זה זול כי לקנות קילו קמח ביצה ותיבול בסופו של דבר המחיר הרבה יותר זול
יותר טעים? אממ אני מכיר כמה סוגים של לחם מאוד טעימים שאין ספק שמי שמייצר יודע מה הוא עושה
אבל ברמה של לחם נטול גלוטן חד משמעי הלחם שלנו יותר טעים :-D

מתחילים לאכול אורגני

על ידי פשוט_אלון* » 08 יוני 2007, 12:50

לחם שמכינים יותר בריא? יותר זול? או רק יותר טעים או הכל ביחד?

חזרה למעלה