בלוג עודד המגנן 2

עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לכבוד סוף הקיץ והתארכות הדף, אני פותח דף בלוג המשך ל{{}}בלוג עודד המגנן.
וגם לכבוד זה:
עשיתי עכשיו מעשה נועז:
התחלתי לזרוע זרעי חורף.
כן, עדיין חם מאוד, אבל:
  • יש לי הרבה שטח לא מנוצל בגינה (במיוחד איפה שגדלו כל מיני דברים שלא הצליחו)
  • המים משקים שם במילא כי הטפטפות מונחות
  • יש לי זרעים בכמות שמספיקה לעשות נסיון, וגם לזרוע שוב בהמשך
  • בשבועיים הראשונים של ספטמבר לא נהיה פה, אז לא אוכל לזרוע. אם אזרע בדיוק לפני שנצא זה לא אידאלי, כי צריך לשמור על קרקע רטובה עד הנביטה, ואת זה אני אעשה על ידי השקיה ידנית של המקומות שבהם זרעתי, כמה פעמים ביום.
הדברים שזרעתי: שמיר, בצל ירוק, פטרוזיליה, רוקט, חרדל (לצערי הזרעים התעפשו לי בתוך הקופסה, כנראה לא היו יבשים מספיק. אבל חלקם נראו סביר ואני מקווה שינבטו בכל זאת), חסה ערבית, חסה אדומה, כרישה, סלרי, ברוקולי.

בהצלחה!
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

שכחתי את אחת הסיבות החשובות:
יש לי בעיה של שמש בגינה. לדעתי צמחי הקיץ לא ממש מצליחים בגלל מחסור בשמש (אין לי שמש מלאה). אז חשבתי שאם כבר אין מספיק שמש אז אולי זה דוקא יתאים לצמחי החורף, שעכשיו יהיה להם חם מדי בשמש מלאה.
בקרוב נדע...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

כבר יש נביטה |יש|
מה שנבט זה רוקט (אצלי הוא תמיד מצליח מצויין) וברוקולי.
אני ממשיך להרטיב את האדמה כל כמה שעות מפני החום הגדול, לפחות בתקופת הנביטה.
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי נטע_ש* »

וואוו,
דבר ראשון תתחדש על הבלוג מספר 2
ודבר שני, סחת'ין על המעשה האמיץ, נחמד להתחדש בגינה
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

אתמול זרעתי עוד:
כרישה, ברוקולי, זומר, מנגולד, גזר.
ממשיך להרטיב את האדמה כל כמה שעות.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

רגע לפני שנוסעים ל{{}}מפגש בפארק הירדן 2009:
יש נביטות נוספות. מכיוון שלא סימנתי איפה זרעתי כל דבר אני לא בטוח במאה אחוז מה נבט, אבל נדמה לי שכפי שכתבתי קודם רוקט וברוקולי, אבל גם מיזונה, מנגולד ועלי סלק, בצל ירוק, ויתכן שגם שמיר וגזר.
מחכה להפתעות אחרי פארק הירדן...

אגב, לא לסמן זו טעות! צריך לשים שלטים קטנים ליד כל איזור, מה שכבר עשיתי בעבר אבל הזנחתי הפעם. אז בזריעה האחרונה (עוד נגלה של חסה, הפעם אחרי שהזרעים שהו במקרר) שמתי שלטי פלסטיק קטנים שעשיתי מקופסאות פלסטיק ישנות שהיו בדרכן לפח.

אעדכן בעוד שבועיים וקצת.
להתראות.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

אכזבה.
רוב הדברים שזרעתי לא הצליחו.
היה פה גם איזה עניין עם ענף גדול של עץ בבית השכנים שהם כרתו בהעדרנו. יש לי הרגשה שהענף נפל באיזור הגינה שלי ואז נכנסו לכאן והוציאו אותו, וזה גרם לנזק מסויים. מצד שני, זה יגדיל מעט את כמות השמש בגינה שלי.
אעדכן בהמשך לגבי מה שכן שרד ומה שאזרע ואשתול בקרוב.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

היום קניתי שתילים ושתלתי בגינה:
ברוקולי, קולורבי, כמה סוגי חסות, סלרי עלים, סלרי ראש, שומר
במרפסת למעלה שתלתי תרד טורקי

בנוסף, זרעתי במגש שתילה: ברוקולי, כרישה, גזר, שומר, מיזונה, מנגולד ואולי עוד משהו שאני לא זוכר כרגע

מה ששרד מהזריעות של לפני חודש זה רוקט, מיזונה, שמיר אחד, גזר אחד (:-)) ובערך זהו.

לעומת זאת יש עכשיו פלפלים חריפים טעימים (משני סוגים)
הליפה ענקית ופורחת אבל לא נראה שיש איזה פרי עליה. אולי כבר קר מדי?

על עץ האנונה יש איזה 15 או 20 פירות שחלקם כבר גדולים אבל הם עוד קשים. מה יהיה איתם? נראה לי שכבר היה צריך להבשיל, לא?
הלימונים על העץ עדיין ירוקים ונראה שזה לא כל כך זז שם.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

הבוקר זרעתי עוד במשתלה:
פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי, חסה ערבית ואדומה (ששהו במקרר קצת) כובע נזיר.
נטע_ש*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי נטע_ש* »

תרד טורקי :-0
בהצלחה עם הזריעות החדשות {@

בגינה שלנו יצאו שתי דלעות ענקיות כתומות ומקסימות! ההשקעה הייתה ממש קטנה: זריעה של גרעיני דלעת מדלעת שאכלנו שנה שעברה על מצע של הרבה מאד קומפוסט והשקייה. זהו
כל צמח הניב דלעת.
חוץ מזה מהאבטיח הקטנטן יצא אבטיח בגודל כדור יד... קטן אבל מאד מאד מתוק.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

בגינה שלנו יצאו שתי דלעות ענקיות כתומות ומקסימות!
איזה כיף לכם. אצלי עוד לא יצאה אף פעם דלעת. חבל, כי אנחנו אוהבים דלעת ויש לנו אפילו ספר בישול שלם של מתכוני דלעת....
אני חושש מגידול דלעת כי זה לא מצליח לי, ובאותו זמן זה תופס המון שטח בגינה על חשבון דברים אחרים.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

מה זה תרד טורקי?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

מה זה תרד טורקי?
זה דומה לתרד תורכי אבל לא בדיוק אותו דבר.
האמת? אני לא יודע, זה מה שהיה בחנות שקניתי את השתילים.
כשזה יגדל קצת אני אצלם ואצרף תמונה ואז תראו.
לפי איך שזה נראה, נראה לי שזה תרד ערבי.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

סוף סוף, אחרי שהליפה בגודל ענקי, ראיתי 3 פירות ראשונים. ההם עוד קטנים אבל יש להם עתיד.
במשתלה יש התחלה של נביטות של ברוקולי. זריז זה.
השאר עוד מחכה ומקבל מים כמה פעמים ביום לשמור על הלחות של האדמה.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

D-:
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

גם המיזונה מתחיל לנבוט במשתלה.
אגב, כשזרעתי לפני פארק הירדן, אחד הדברים ששרד זה המיזונה שנזרעה באדמה. יצאו כמה וכמה שתילים קרובים אחד לשני. לפני כשלושה ימים החלטתי שצריך לדלל, אבל במקום סתם לעקור ולזרוק החלטתי לנסות להוציא בזהירות את השתיל (בלי אדמה - פשוט משכתי לאט) ולשתול בערוגה אחרת. נראה שזה הצליח, ולמרות שבשעות הצהריים החמות השתיל נראה מסכן וירוד, הוא מתאושש כל פעם ונראה שישרוד. (בגלל החום במשך היום, אני ממשיך עדיין לתת לכל השתילים הקטנים השקיה עם צינור בבוקר ובצהריים, בנוסף לטפטוף שהם מקבלים בערב).
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

יש הרבה נביטות. ברוקולי, כרישה, גזר, חסות, מיזונה, כובע נזיר, מנגולד ירוק ואדום,
עוד לא: פטרוזיליה (יש משהו קטן שאולי זה זה), שמיר, שומר, כוסברה, סלרי.

הליפה ממשיכה להוציא עוד פירות והם גדלים וגדלים. בהתאם לעצה שקיבלתי, אני נותן להם להמישיך לגדול עד שהם יתייבשו על הצמח.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

מה קורה לפטרוזיליה? לא יודע, אבל היא לא נובטת לי אף פעם בשום מקום. אולי הזרעים לא טובים? אולי אני טומן אותם עמוק מדי?
אני רוצה פטרוזיליה בגינה! זה ממש בסיסי ושימושי אצלנו (מעולה ל{{}}רסק ירוק) ואין לי. רציתי לקנות שתיל ואמרו לי בחנות: אין לנו שתילים כי זה מאוד פשוט לגדל מזרעים. נו, אז למה לא מצליח לי?

הליפה כל כך גדולה שכבר שברה את המקל שטיפסה עליו מרוב משקל. נקווה שגם כשחצי ממנה נפול על הרצפה זה יגדל טוב.

למעלה במרפסת יש הפתעה. החצילים שהיו שם בעציץ הרבה זמן ולא זזו התחילו פתאום לגדול מאוד והעלים גדולים ויפים. אולי בגלל שפתאום התחלתי להשקות אותם... אבל יש רק בעיה של כנימות עש הטבק שאני לא יודע מה לעשות איתן. בינתיים זה לא נראה שזה מזיק לצמח והוא גדל יפה, אבל אולי בכל זאת כדאי לעשות משהו? השאלה היא מה.

המשתלה נראית יופי וכל מיני דברים גדלים שם. הם עוד קטנטנים אבל יש עתיד... רק שומר, סלרי, ופטרוזיליה לא נבטו. גם חסה אדומה לא הצלחה גדולה אבל יש אחד מתוך שמונה גומות שנבט. הבנתי שעומד להיות חם בימים הקרובים אז צריך לשמור על השקיה לקטנים האלה (אפילו שהם רוב הזמן בצל).

גם הגזר והכרישות שזרעתי ישר בגינה נבטו יפה ונקווה שיגדלו טוב. זרעתי כמויות גדולות יחסית (גזר שורה של כשניים או שלושה מטר, כרישה חצי מזה).

זהו להפעם. אולי בפעם הבאה אצלם.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי במבי_ק* »

אולי החבילת זרעים שלך ישנה או דפוקה?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

זו לא חבילת זרעים, אלו זרעים שאספתי בעצמי מפטרוזיליה שגדלה אצלי בשנה שעברה.
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי במבי_ק* »

ומה המקור שלה (של הפטרוזיליה) (אני מכירה אותך - עכשיו תשלוף לי בדיחה על מקור ומשהו... :-D). כי יש זרעים שיש להם דור אחד. אתה מכיר את זה? זה חלק מקנונספירציה (ידועה ומוצהרת) של תעשיית הזרעים. אם הפטרוזילה שלך בגינה משנה שעברה שייכת לסוג הזה של הזרעים - זאת הסיבה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

לא שמעתי על זה. מעניין. אנ י לא זוכר מאיפה יש לי את זה.
בכל אופן אתמול הבאתי זרעים חדשים ואני אנסה שוב כשייגמר השרב הזה.
במבי_ק*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי במבי_ק* »

כתוב על זה קצת ב מפגש החלפת זרעים (בצרור ההודעות הפותחות) ויש על זה גם הרבה ברשת. בגדול - זרעים שאינם אורגניים עלולים להיות מתוכננים כך שיהיו עקרים בדור 2, כדי שתהיה חייב לקנות שוב זרעים (זאת תעשייה ענקית, שדופקת בעיקר את החקלאים העניים במדינות עניות). גם בזרעים אורגניים, יכול להיות שדור 2 ישא את התכונות של האמא או האבא של דור 1 - תקרא על זה ב מפגש החלפת זרעים. זה בגלל הכלאות (לגיטימיות לגמרי) שיוצרות דור מוצלח, אבל הדור המוצלח מעביר לדור הבא תכונות של האמא או של האבא, ולא את המיקס שהפך אותו לכזה מוצלח. משהו כזה. אם הבנתי נכון :-P
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

כן, אני יודע על תעשיית הזרעים שיש שם הרבה מאוד כסף והרבה מאוד לכלוך. אבל לא ידעתי שאפשר לייצר זרעים שיהיו פוריים רק בדור הראשון.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

אהלן
הרבה זמן לא עדכנתי. למעשה גם לא עבדתי כמעט בגינה. גם אין הרבה דברים כרגע. אבל היום זרעתי עוד ולכן אני מעדכן.

נתחיל מלמעלה, במרפסת, בעציצים.
קודם כל - קניתי עציץ קטן של פטרוזיליה, והעברתי אותו לעציץ יותר גדול. כזכור לקוראים הנאמנים (זה אתם) יש לי בעיה עם פטרוזיליה. לא ממש מצליח לי. אז החלטתי שאם מזרעים זה לא הולך, אני אנסה שתיל. אבל גם זה לא הצליח! לאט לאט זה התייבש, למרות שהשקיתי כמו שצריך. ובסוף מת. מבאס!
אבל, לעומת זאת - זרעתי שוב פטר' בשני עציצים למעלה, וסוף סוף נראה לי שהם נבטו. זה צומח די לאט ואני מקווה שיתפוס.
חוץ מזה יש שם שני עציצי חציל. חצילים הם בטח לא יניבו בחורף, אבל אולי ישרדו לקיץ ואז נקבל פרי מוקדם. הבעיה שאחד מהם חטף איזה מזיק מוזר: כמעט כל העלים מכוסים באיזו רשת קורים דקיקה, שבתוכה מתרוצצים להם עשרות ומאות יצורים חומים זעירים, שמרוב שהם קטנים אני אפילו לא יודע איזו צורה יש להם. אולי זה סוג של עכביש. הצמח עצמו נראה די מסכן בגלל זה, העלים בגוון ירוק בהיר חולני. אני מתכנן פשוט לעבור עלה עלה עם איזו מטלית ולנקות את זה.
גם בשאר הצמחים יש מזיק - נכימת עש הטבק. חרקים לבנים קטנטנים מעופפים. זה ממש כל הזמן שם למעלה, בכל הצמחים. כולל בשני עציצים של תרד ערבי, שנקלט יפה מאוד מהשתילים, ובברוקולי אחד שגדל מזרעים שאספתי בגינה באביב. בינתיים העש הזה לא נראה לי מפריע לצמחים י7ותר מדיף ואולי זה גם יעלם עם שינויי מזג האויר, אז אני לא עושה עם זה כלום בינתיים. גם הבנתי שאין הרבה מה לעשות.
דבר נוסף שהיה זה זחלים על הברוקולי. הם די חגגו עד שתפסתי אותם, למרות שהצמח עוד ממש קטן. יש להם צבע ממש דומה לצבע העלים, וההסוואה מצויינת. זה כנראה לבנין הכרוב. בכל אופן, הורדתי מהצמח איזה 6 זחלים כאלה ואני מקווה שעכשיו הוא יצמח מהר יותר.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

נמשיך עם הגינה עצמה.

במשתלה הדברים מתקדמים מאוד לאט. לא יודע למה. בכל אופן, אין עדיין מספיק שורשים בשום שתיל בשביל להוציא אותו בשלום מהמשתלה (כשאני קונה שתילים אני תמיד רואה במגשים צמחים קטנים, נמוכים וחזקים, עם המון המון שורשים, כך שכשמושכים אותם הכל יוצא יפה כזה בלי בעיות. משום מה אצלי זה לא כך. אמרו לי שקומפוסט זה לא טוב במגשי שתילה כי אז הצמח גדל לגובה אבל לא חזק. זה די מתאיםן למה שקורה אצלי אלא ש... לא שמתי קומפוסט! השתמשתי בתערובת זריעה של מתן הגנן שאין בה קומפוסט והוא טוען שהיא תערובת שתילה משובחת. השתילים במשתלה שלו, לפחות, מסכימים איתו.
אז מה העניין? חשבתי שאולי זה קשור לאור אז העברתי את המגש למקום עם יותר שמש. לא ראיתי שינוי ממשי, אבל אני עדיין עוקב.
דבר נוסף שקשור הוא שכשהיה גשם שכחתי לכסות את המגש ואני חושב שהגשם החזק קצת הזיק לכמה שתילים. בגשם הבא אני אעביר את זה מתחת לזכוכית גדולה שמצאתי פעם והנחתי על שני שרפרפים.
מה שכן, נבטו גם כמה דברים שלקח להם הרבה זמן, או שזרעתי מחדש. למשל סלרי, פטרוזיליה (סוף סוף הצליח לי, מזרעים חדשים שקיבלתי) ושמיר.

בגינה עצמה - השתילים שקניתי גדלים יפה. כמעט הכל נקלט וגדל.
ועדיין - יש עוד הרבה מקום פנוי בגינה. מה שיש כרגע זה 2 ליפות ענקיות עם כמה פירות גדולים, פלפלים חריפים משני סוגים, שמהם אני נהנה לאכול מדי פעם, סוף סוף (כאן בהחלט אפשר לומר שיש הצלחה), פלפלים אדומים וצהובים שעליהם גדל פלפל פה פלפל שם, לא יותר מדי, 2 או 3 פלפל רמירו (האדום הארוך הזה) - לוקח להם המון זמן לצמוח. יש כמה פלפלים בתהליך מתמשך של גדילה. הגודל כבר יפה אבל הצבע עוד ירוק (מזכיר לי את הבדיחה על האיש שרצה שיהיה לו... טוב, לא משנה). יש גם את השתילים החדשים שקניתי. יש כמה צמחים ששרדו או נבטו מעצמם: חרדל צמח לבד (כנראה זרעים שנפלו), שומר שהורדתי לו את הראש בשנה שעברה חזר לצמוח ומתחיל להצמיח ראש חדש! כמה תורמוסים שזרקתי באיזורים שבהם אין ערוגות נבטו ומתחילים לצמוח (זה בשביל היופי, וחבל לי לבזבז מקום בערוגות). וגם - הרבה אפונה ריחנית שנבטה לבד באיזור "ריק" של הגינה, שבו זרקתי את הצמח אחרי שחתכתי אותו בסוף החורף שעבר. הזרעים פשוט נפלו שם וחיכו ועכשיו הם נובטים... לקחתי כמה נבטים צעירים כאלה והעברתי אותם לפיסת אדמה קטנה שיש לנו בחזית הבית. מקווה שיתפסו כי כשזרעתי שם זה לא ממש הצליח (חוץ מאחד).
והיום, כאמור, זרעתי עוד דברים כי כבר לא יכלתי לראות את הגינה כה ריקה. זרעתי עוד ברוקולי, גזר, כרישה, חסה אדומה, צנונית, סלרי, מנגולד. מחזיק אצבעות.

דבר נוסף וחשוב מאוד - כשהתחילו הגשמים השבתתי את ההשקיה האוטומאטית. אני מקווה שכל מי שיש לו השקיה אוטומאטית עשה זאת (למרות שאני יודע על כמה עיריות שלא חשבו על זה. איזה בזבוז מים מיותר). אז עכשיו בימים החמים האלה האחריות היא עלי ואני מרטיב עם צינור את המקומות הרגישים (זרעים או נבטים צעירים). בשאר המקומות האדמה עדיין לחה, למרות הימים החמים.

וזהו עד לפעם הבאה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

היום שתלתי באדמה ייחור קטן של גפן שלקחתי מחברים. למעשה לקחתי איזה 5 ייחורים לפני כמה שבועות, ועד עכשיו לא הגעתי לזה. הם היו בצנצנת עם מים אבל כולם מתו חוץ מאחד שהצמיח שני עלים קטנים (כל העלים המקוריים התייבשו). אז היום שתלתי אותו.
המיקום בעייתי משהו. רצינו כמובן שהוא יוכל לטפס על משהו , ויש לנו פרגולה מאוד מתאימה לעניין. הבעיה היא שמה שיש ליד הפרגולה זה דשא (די עלוב כרגע, אבל זה מה שיש שם). וגרוע מזה, ממש ליד העמודים יש ממטרות נסתרות שקופצות כשמפעילים אותן, אז אי אפשר לשתול ממש ליד העמוד כי זה יפריע לממטרות. אז שתלתי כחצי מטר מהממטרה, מה שאומר שזה לא ליד העמוד, ולכן זה קצת בסכנה, לפחות עד שהצמח יגדל ויטפס ויהווה מכשול בפני עצמו. בינתיים שמתי איזה עציץ בלי תחתית מסביבו, כדי להסב תשומת לב, אבל עדיין הוא עלול להפגע ממשחקי כדורגל בדשא וכדומה.
נאחל לו בהצלחה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

היום ניקיתי את העלים של החציל למעלה במרפסת, בעציץ, מכל החרקים הקטנטנים והקורים שהיו עליו. נראה אם זה יאושש אותו קצת.
גם זרעתי עוד כרישות בכוסיות הנבטה. שיהיה...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

מדי פעם אני עדיין מוצא איזה זחל על הברוקולי, שחמק ממני בפעם הקודמת... יש להם הסוואה כל כך טובה, הצבע ממש זהה לצבע של עלי הצמח. מצד אחד אני רוצה לסלק אותם, מצד שני אני מעריך אותם על כושר ההסוואה שלהם :-)

שתלתי באדמה עוד 5 ברוקולים שגדלו לי במגש ההנבטה. המגש הזה לא הצליח מי יודע מה, ואולי זה תלוי במיקום שלו. אמנם יש שם הרבה דברים שנבטו, אבל לא התפתחו שורשים מספיקים כדי שאפשר יהיה להוציא בקלות את השתיל כמו במקומות שבהם קונים שתילים. אז לפני כיומיים החלטתי לנסות בכל זאת, והוצאתי 5 שתילי ברוקולי למרות שהשורשים שלהם לא מפותחים כל כך. באמת לא כל ה"משולש" של האדמה יצא איתם, אבל כנראה שזה לא היה נורא כי בינתיים נראה שהם נקלטו יפה באדמה.

גם חלק מהזרעים שזרעתי לפני שבוע נבטו: ברוקולי, צנונית, מנגולד, אולי גם חסה אדומה ואולי גזר וכרישה. עוד לא ברור לי מה מבצבץ שם. זה יכול לתת לי דירוג נחמד של היבול, בהנחה שזה יצליח. אני חושב שעם חלק מהברוקולים האלה אני אעשה נסיון לא לדלל יותר מדי, ולראות מה יקרה. ברוקולי הוא צמח גדול יחסית שקוטרו מגיע לאיזה חצי מטר בערך. אבל זרעתי בצפיפות הרבה יותר גדולה כדי להגדיל את סיכוי הנביטה (למרות שברוקולי כמעט תמיד נובט יפה) והצמיחה, ומתוך כוונה לדלל. אבל עכשיו אני חושב שבמקום אחד או שנים אני אשאיר אותם קצת יותר צפופים ונראה איך זה יעבוד.

הייחור של הגפן נראה חי... זה בסך הכל זלזל קטן ומסכן עם עלה אחד (זה מה שנשאר מאיזה 5 גבעולים שלקחתי מהגפן של החברים) אבל הוא עדיין חי ונדמה לי שאפילו מצמיח עלה חדש.

בערוגה שבה זרעתי לפני שבוע, זרעתי אתמול את יתרת הזרעים של הגזר שהיו לי. שמתי לב שבגזר אחוזי הנביטה קטנים למדי ולכן צריך לזוע ממש צפוף. גם ככה הוא לא צריך הרבה מקום, וחבל על כל שטח הערוגה אם זה לא צפוף.
אולי למישהו יש עוד זרעים של גזר לשלוח לי? נראה לי שכדאי לזרוע עוד הרבה. אנחנו גם אוכלים הרבה גזר אז כדאי. לא שנתקרב לכמויות הגזר שאנחנו צורכים, אבל לפחות משהו. אם ייצאו לי 10 גזרים בכל החורף הזה זה יהיה קצת מצחיק...

לפני שבוע היינו אצל חברים וסוף סוף ראיתי מה זה ריג'לה, והבנתי שיש לנו כל מיני כאלה פה ושם בגינה, ולא התייחסתי אליהם. אולי אפילו עקרתי אותם. אז אחרי שחזרנו מהחברים, מצאתי אחד קטן במיקום לא מוצלח והעברתי לאחת הערוגות. בינתיים נראה שנקלט.

גיליתי הפתעה קטנה בגינה, שאני מהסס אם לספר עליה כדי לא לקלקל את הסיכוי שזה נכון... אבל שיהיה: פתאום גיליתי באחת הערוגות עלים חדשים נמוכים, קרובים לאדמה, שצומחים במקום שלא זרעתי או שתלתי כלום. האינסטינקט הראשוני היה כמובן להוציא את העשב השוטה, אבל מכיוון שזה לא היה נראה כמו הדברים הרגילים שצומחים לבד, נתתי עוד מבט. ואז ראיתי שזה נראה לי כמו עלים של תות! ובאמת, שם היה תות בשנה שעברה. אלא מה, התות הזה מת והתייבש בחום שהיה אחרי ששתלתי, ולא הצליח להתאושש. אז האם ייתכן שבכל זאת משהו שרד שם מתחת לאדמה, ועכשיו הוא צומח?
בכל מקרה, יש לי כוונה לשתול תותים. אני צריך לנסוע לקנות שתילים, וגם לחשוב איפה לשתול אותם. השנה הייתי רוצה לנסות לכסות אותם, אבל אני עוד צריך לחשוב איפה ואיך. המוטו שלי הוא להשקיע כמה שפחות כסף בגינה הזו, אז אני לא רוצה לקנות ניילונים חדשים. אבל אולי את זה בכל זאת אקנה כי נראה לי שחשוב שהם יהיו חזקים, נקיים, גדולים ונוחים לעבודה.
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי אמא* »

אני קוראת פה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

כל הכבוד :-)
כשגמרתי לכתוב ראיתי כמה כתבתי ושאלתי את עצמי אם יהיה מי שיטרח לקרוא את כל המלל הזה...
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי תמר_ס* »

גם אני קוראת.
ומסתפקת בזה כי גינה אין ולא תהיה (אבל יש עיזים של השכן, זה גם משהו...)

אין מצב לחפש ניילונים משומשים באיזה מקום? אולי שאריות של איזה מפעל?
נטע_ש*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי נטע_ש* »

מצד אחד אני רוצה לסלק אותם, מצד שני אני מעריך אותם על כושר ההסוואה שלהם
D-:
גם אני שתלתי תותים, הם מאד נהנים מהקור, ואני צופה להם גדולות ותותיות
אבל, מה הבעיה לשים חיפוי רגיל לתותים, קרטונים ועלים וכד', למה חייבים ניילון?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

אבל, מה הבעיה לשים חיפוי רגיל לתותים, קרטונים ועלים וכד', למה חייבים ניילון?
לא מדובר על חיפוי קרקע אלא על כיסוי, כמו חממה קטנה.
כל מי שנסע ליד שדות תותים מכיר את השורות הארוכות שמכוסות בניילונים מעל קשתות מתכת קטנות.
נטע_ש*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי נטע_ש* »

לא לא לא, תמשיך לכתוב, אני מתה על הבלוג הזה, כמו שכבר ציינתי, אז חזק ואמץ !
לא מדובר על חיפוי קרקע אלא על כיסוי, כמו חממה קטנה. אההה, הבנתי. משונה כי פה באירופה קרררררר ביותר בחורף, וכולם משאירים את התותים בחוץ, ולקראת האביב נולדים תותים קטנטנים, וזה רב שנתי.
אז אני לא יודעת, אולי זה זן אחר
בעדינות_בעדינות*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2006, 14:20

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי בעדינות_בעדינות* »

אם יהיה מי שיטרח לקרוא את כל המלל הזה...
זו לא טרחה, זו הנאה!
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

וואי וואי וואי, כמה זמן לא כתבתי פה.
עונה שלמה חלפה לה ולא אוזכרה כאן בכלל.
טוב, לחיים יש כיוון וקצב משלהם ונהיה לי פחות זמן לשבת ולכתוב.

אבל בכל זאת, אני אסכם בקצרה את החורף שעבר על הגינה ועל מה שקורה עכשיו.

החורף הזה היה פורה ויפה, ועדיין יש מעט שאריות.
היו הרבה עלים מסוגים שונים: כמה סוגי חסות, מיזונה, רוקט, עלי חרדל, תרד. הסלרי לעומת זאת גדל מאוד לאט ולא ממש מצליח, גם אלה שהתחילו משתילים. פטרוזיליה הצליחה סוף סוף יפה מאוד, אחרי שקניתי זרעים חדשים, ויש המון פטרוזיליה ל{{}}רסק ירוק בבוקר ולכל מיני מאכלים אחרים (אפילו הילדים אכלו מזה קצת). המנגולד לעומת זאת גדל מאוד לאט ורק עכשיו נראה שהוא מתחיל לקבל תנופה ולצמוח. וגם יש כתמים לא יפים על חלק מהעלים ואני חושש שאולי זו מחלה. סילקתי את העלים ה"נגועים" ואני מקווה שזה יפתור את הבעיה. גם שמיר היה אבל ממש במשורה (אורך החיים שלו די קצר - לא הרבה אחרי שהוא מגיע לגודל ששווה להתחיל לאכול ממנו, הוא מתחיל להשתנות וכבר נהיה פחות ירוק ויפה). וגם כוסברה - סוף סוף הצליחה לי ואכלנו ממנה (עוד נשאר קצת עכשיו) אבל גם לא בהצלחה יתרה. נראה לי שקצת קשה לגדל אותה.
היו צנוניות יפות, כרישה , קולורבי. דוקא הכרישה היתה מוזרה. נדמה לי שמה שגדל ואכלנו היה משהו שהיה בגינה כבר המון זמן, אולי אפילו מהחורף הקודם. ואילו כרישות חדשות שזרעתי ממש לא הצליחו. רק לקראת סוף החורף זרעתי שוב כרישה (והפעם שמתי הרבה זרעים) וזה נבט יפה ונראה שנקלט. אבל לפי קצב הצמיחה שלה זה כנראה יהיה מוכן למאכל רק בחורף הבא. ואני גם לא יודע אם כדאי לדלל או לא, אבל יש כמה שחית שם בצפיפות אוכלוסין. ולפני כשבועיים שלושה זרעתי עוד נגלה שכבר נבטה לפני כמה ימים.
הגזרים היו אכזבה די גדולה. אחוזי הנביטה לא מי יודע מה, והיתה ערוגה דלילה למדי. וקצב הגדילה ממש איטי, והיו כמה גזרים שהוצאתי, שהיו אומנם טעימים ברובם, אבל קטנים מאוד. הכי קטנים היו ממש בלתי אכילים מבחינת הגודל (כאלה שאם מקלפים אותם לא נשאר כלום) והגדולים ביותר היו סבירים. אבל מבחינת כמות היה די מעט. נשארו עוד כמה בגינה (אולי 10 או 20) שאני בינתיים משאיא - אולי הם יגדלו בכל זאת, ואולי גם אשאיר כדי לאסוף זרעים.
התותים היו הצלחה! יש לי איזה 10 בעציצים במרפסת למעלה, איפה שיש יותר שמש, ועוד 3 למטה בגינה. בשבועות האחרונים כמעט כל יום יש איזה 5 תותים. כדי להגן עליהם מהציפורים כיסיתי את הצמחים בארגזי פלסטיק כאלה עם חריצים (כאלה שיש במכולת) וזה באמת עזר. בכל זאת היו כאלה שהתחילו להרקב או נאכלו חלקית על ידי אי אלו חיות אחרות (זחלים? נמלים? לא בדיוק יודע) אבל בסך הכל כיף לקטוף בבוקר תותים אדומים טעימים ולא מרוססים.
אגב, התות שחשבתי שמצאתי מהשנה שעברה לא החזיק מעמד (אם בכלל זה היה תות) וכל מה שגדל זה שתילים חדשים שקניתי. אני מקווה שהפעם הם יצליחו לשרוד את הקיץ ואף יתרבו (כתבתי על זה שאלה וגם קיבלתי תשובה בדף שאלות ותשובות בנושא גינון).
הברוקולי היה הצלחה אדירה. אכלו הרבה ברוקולי מהגינה והוא היה ממש טעים, ועד עכשיו עוד יש מה לאכול ממנו (הצמיחה הנוספת שבאה אחרי שקוטפים את הפרח המרכזי).
הגפן שניסיתי לשתול (ייחור שלקחתי מחברים) לא הצליח בכלל. לפני כשבוע לקחתי מהם שוב 8 ענפים לנסות להצמיח ייחור, אבל יש סיכוי רב שזה ככבר מאוחר מדי. בכל מקרה שתלתי את הענפים בעציצים קטנים, אז גם אם זה יצליח אני לא יודע אם כדאי לשתול באדמה בעונה הזו.
השומר גם הפתיע אותי - מהשתילים שקניתי יצאו שומרים ענקיים יפים וטעימים, אבל ההפתעה היתה דוקא מהגלדים שנשארו מהשומרים שקטפתי בסוף החורף שעבר. אני לא עוקר את השורשים (כי יש בהם אוכלוסיה חשובה של אורגניזמים שכדאי להשאיר באדמה). ברוב הצמחים השורש פשוט נשאר ונרקב בתוך האדמה אבל בשומר מסתבר שהוא המשיך לחיות כל הקיץ, ובחורף פתאום התחיל לצמוח מחדש בלי שאני אעשה כלום! זו היתה הפתעה נעימה והיה לנו הרבה יותר שומר ממה שחשבתי שיהיה.
בתחילת החורף גם היו הרבה פלפלים חריפים משני סוגים, וזה היה כיף כי אני אוהב את זה. והיו גם כמה פלפלים אדומים ארוכים בודדים.

ומה לקיץ?
הגינה כבר די מוכנה לקיץ, למרות שנשארו עוד כמה גידולי חורף שלא נגמרו לגמרי (כמו הברוקולי).
חלק מהדברים זרעתי ישר באדמה, חלק הנבטתי במנבטה, ולפני כמה ימים גם קניתי כמה שתילים.
אז מה יש לקיץ? תירס, לוביה, עגבניות משני זנים (גם תמר!!) וגם עגבניות שרי, חצילים, מלפפונים משני זנים (אחד מזרעים שקניתי במשתלה, לא יודע מה איכותם, ושלושה שתילים של זן דביר שקניתי אצל מתן הגנן), קישואים. יש כמה וכמה פלפלים שנשארו חיים מהעונה הקודמת (גם האדומים הארוכים מסוג רמירו, וגם החריפים האלה שסיפרתי עליהם).
בין צמחי הבר שצמחו בחורף בין הערוגות גיליתי שני שתילים של עגבניה, אז החלטתי להשאיר אותם. אין לי מושג איזה זן זה אבל מכיוון שהם כבר היו יפים וגדולים השארתי. על אחד מהם כבר יש 2 עגבניות ירוקות, ועל עוד שתיל יש עגבניה שמתחילה להאדים. אבל אני מקווה שהשנה קצב וכמות העגבניות תהיה הרבה יותר מבשנה שעברה (מתן הגנן אמר לי שאצל כולם לא היתה הצלחה בעגבניות בשנה שעברה).
הנבטתי גם מלון אבל אני לא יודע אם אשתול את זה.
וסוף סוף קניתי ושתלתי שני שתילים של מרווה (הרבה זמן אני מחכה לזה ולא יצא לי לקנות), וגם טרגון (תבלין שאנחנו אוהבים ואני מקווה שיצליח).
השנה גם דישנתי את האדמה בכמות גדולה (יצא לי המון קומפוסט לפני כמה חודשים, השתמשתי בו בנדיבות כל החורף, גם לעצים וגם לירקות, חילקתי לחברים, השתמשתי בנדיבות לשתילות הקיץ עכשיו, ועדיין נשארו לי כמה ליטרים... ולפני כחודשיים שוב התמלאה ערימת קומפוסט אז נאלצתי לרוקן את הישנה ולהתחיל למלא אותה. אז כל מה שרוקנתי עומד ומחכה ואולי במהלך הקיץ אסנן אותה ואראה כמה יצא לי ממנה).
אני גם מתכוון להשקות יותר מאשר בשנה שעברה. נראה לי שחלק מהבעיה של היבול בקיץ שעבר היתה שרציתי לחסוך מים ולא נתתי מספיק מים לגינה.
לכל הערוגות חוץ מאחת יש טפטפות ובקרוב אתחיל להפעיל את המחשב להשקיה קבועה. ואני גם אחבר טפטפות לערוגה האחרונה.

טוב, נראה לי שכתבתי מספיק.
בטח יעברו כמה שבועות טובים עד שאעדכן שוב אז בינתיים להתראות.
נטע_ש*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי נטע_ש* »

ובכן, שלום! קראתי בשקיקה, איזה כיף! מלא ברוקולי מהגינה זה ממש אושר, והשומר! ותותים מהגינה יאממממי...
חברה שלי מקפיאה חלק מהתותים בשקיות קטנות ומפשירה מאוחר יותר לעשות מיצים
לגבי הכרישה, אז זהו, נדמה לי שהזכרתי את זה פעם, שהן צריכות להיות באדמה שנה או אפילו שנתיים, שמחה לקרוא וללמוד מהניסויים שלך
יפה מאד! תודה על השיתוף {@
אנחנו השנה נוסעים לישראל ולכן אני ממש עומדת מול האדמה המתעוררת עם ידיים קשורות... אין טעם לשתול או לזרוע כמעט כלום... יש כזה חשק, אז במקום זה אני מתקתקת את החיפויים וקומפוסט
איך יש לך כל כך הרבה קומפוסט וכזה שאתה יכול לאחסן? אצלי גם שנה אחרי שעזבתי את הערימה, היא עוד רטובה ומתעכלת לאיטה
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

לגבי הכרישה, אז זהו, נדמה לי שהזכרתי את זה פעם, שהן צריכות להיות באדמה שנה או אפילו שנתיים, שמחה לקרוא וללמוד מהניסויים שלך
באמת זכרתי שכתבת את זה. הפעם אני אנסה לעקוב ולדווח כמה זמן זה לוקח.
אני רושם לעצמי תזכורת שעכשיו הכרישות בגובה של כ-10 ס"מ.

איך יש לך כל כך הרבה קומפוסט וכזה שאתה יכול לאחסן? אצלי גם שנה אחרי שעזבתי את הערימה, היא עוד רטובה ומתעכלת לאיטה
בחורף הערימה נרטבת מהגשם, אבל בקיץ הערימה תתייבש לגמרי אם אני לא אשקה אותה. אפילו שהיא בצל.
פשוט יש לנו הרבה שאריות מזון (אנחנו אוכלים את כל הארוחות בבית) וגם הרבה גזם מהגינה, וגם דלי שבו הבנים עושים פיפי בבית ומכסים בעלים (כמו שירותי קומפוסט אבל רק לפיפי, כדי להמנע מהצורך להשאיר את הערימה שנה לפחות אם היה בה גם קקי). אנחנו ממלאים ערימה בגודל של בערך קוב במשך כחצי שנה, אולי אפילו פחות. ומזה יוצא הרבה קומפוסט (כמובן שבסוף יש אולי שליש מהכמות הזו, אבל גם שליש קוב זה הרבה קומפוסט).

חברה שלי מקפיאה חלק מהתותים בשקיות קטנות ומפשירה מאוחר יותר לעשות מיצים
הלוואי שהיו לי כל כך הרבה תותים ששווה להקפיא. אנחנו אוכלים מיד כל מה שמוכן.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

השתילים שקניתי ושתלתי צומחים יפה.
גם דברים שזרעתי מצליחים בינתיים לא רע (מלפפפונים, עקגניות, עגבניות שרי, בזיליקום מזרעים שפשוט פיזרתי על האדמה בנדיבות, וגם קצת עלי חרדל שכנראה צמחו מזרעים שנפלו מהצמח). יש דברים שצמחו במשתלה ואני עוד צריך לשתול, בעיקר חצילים שעוד אין לי בגלל בגינה. יש לי שני שיחי חצילים בגודל לא רע בגג, בעציצים, אבל למרות שיש בהם לא מעט פרחים, אין שום פרי. יכול להיות שהעציץ לא מספיק גדול. מדובר בדלי של איזה 30 ליטר להערכתי, אבל אולי זה לא מספיק.
שירן*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 17:45

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי שירן* »

ראיתי שכתבת על הפרייה של קישואים ודלעת אז יש לי שאלה :-)
כבר תקופה שפורחים אצלי רק פרחים זכריים היום בבוקר פרח אחד נקבי על אותו צמח יש גם אחד זכרי האם כדאי לקטוף אותו לנגוע בפרח הנקבי איתו רק בשביל פרח נקבי אחד או לחכות שיפרחו עוד כמה נקביים?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

הי שירן, אין צורך לקטוף את הפרח הזכרי כדי לבצע הפריה. אפשר בעזרת מכחול לגעת באבקנים של הזכר, ואז להעביר את האבקנים לנקבה.
גם אצלי בשנה שעברה היתה דלעת שלא היו בה בכלל נקבות ובסופו של דבר באמת לא קיבלתי ממנה שום פרי וזה היה מאכזב מאוד (הצמח לוקח כל כך הרבה מקום ובסוף כלום.... מזל שלא נתתי לו ערוגה משלו אלא שתלתי אותו ליד ערימת הקומפוסט ונתתי לו לטפס עליה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

ואם כבר אני כאן אז אעדכן:

השתילים שקניתי אצל מתן הצליחו יפה מאוד, חוץ מקישוא אחד שמת לי (אבל יש עוד שניים). בדיוק אתמול בישלתי תבשיל טעים משלושה קישואים ענקיים שצמחו לי. יש לי גם בעיה עם שני שתילי מלפפונים ששתלתי על הגג בעציצים גדולים (בעצם דליים). הם צמחו יפה מאוד והיו להם הרבה התחלות של פרי, אבל פתאום תקפו אותם כנימות שחורות בהמונים. נאלצתי (בעצתו של מתן) לגזום חלק גדול מהעלים, ולרסס את השאר במי סבון. אני עוד לא יודע אם זה הצליח או לא, אני מקווה לטוב.
בינתיים המלפפןו השלישי שקניתי אצלו, יחד עם עוד מלפפונים שגדלו מזרעים שקניתי, ושתלתי בגינה עצמה, גדלים פחות יפה (כי יש להם פחות שמש) ובינתיים עוד לא ראינו מהם פירות.
העגבניות דוקא מצליחות יפה, בניגוד לשנה שעברה. יש המון עגבניות ירוקות, וגם כמה שכבר האדימו, וגם אכלנו כבר כמה. יש השנה הרבה סוגי עגבניות, כולל כאלה שאני לא יודע איזה סוג הן כי הן צמחו על דעת עצמן, וגם עגבניות שרי, עגבניות מזן Black Cream שקיבלתי, אבל הכי מרגש אותי זה העגבניות תמר שקניתי אצל מתן, ואני מקווה שתוך כשבועיים נוכל להתחיל לאכול מהן. ימי!!!!
הברוקולי עדיין ממשיך להצמיח תפרחות (רובן קטנות) ואנחנו אוכלים מדי פעם, אבל אני כבר מתחיל להוציא את הצמחים לאט לאט כי הם ענקיים ומפריעים לגידולי הקיץ, והיבול בהם לא רב. יש כמה תפרחות שנתתי להן לפרוח ובקרוב כבר יהיו לי שם זרעים. לשנה הבאה. ובטח יהיו גם מספיק בשביל לעשות בבית נבטים לסלטים. עוד אין לי עם זה נסיון רב, אבל זה בטח לא מסובך.
גם השומר ממשיך לגדול כל הזמן, למרות שכבר אכלנו ממנו כמה פעמים בחורף, שזה אומר שחתכתי אותו בגובה האדמה. אבל זה לא הפריע לו לצמוח שוב ולתת עוד פקעות שאפשר לאכול. אתמול קטפתי כמה כאלה ועוד נשארו לא מעט.
גם התותים עדיין נותנים פירות. יש לנו איזה 5 חדשים כל יום, ועכשיו החלטתי להקפיא את אלה שאני קוטף עד שתהיה כמות מספיקה לריבה או גלידה (וזה לא נראה שהולך להיגמר בקרב, למרות שסוף העונה מתקרב: עדיין יש פרחים ופירות שרק מתחילים לגדול). את התותים שעל המרפסת העברתי לחלק שמוצל בשעות החמות, וגם התותים שלמאה מוסתרים על ידי שיחי עגבניה ושומר גדולים, כך שהם לא סובלים מעודף חום. אני עדיין לא יודע איך הם ישרדו את הקיץ, אבל נחיה ונראה.

דברים חדשים של הקיץ: שתלתי מהמשתלה שלי כמה וכמה חצילים ופלפלים. בינתייים זה לא גדל בקצב מספק, אבל אני מקווה שיתפסו תנופה ואני אספיק לקבל מהם פרי בקיץ הזה. משום מה חצילים לא הצליחו לי כל כך עד היום, ואני מקווה שזה ישתנה.

עשיתי גם שני דברים חשובים: הראשון זה לבנות מתקן להדליה גם למלפפונים במרפסת למעלה, וגם לערוגה הגדולה למטה. סתם כמה קרשים מחוברים בברגים, אבל זה חשוב. אולי אצלם ואשים פה תמונות.
הדבר השני זה אילתור של מרזב מעל אחת הגינות. בחורף הגשם יורד מגג הרעפים ישר לתוך הגינה, ובקו הזה האדמה ממש נדחסת ונסחפת ונוצר לי שם עמק צר וארוך שמפריע לי לגדל שם דברים. אז עכשיו, סוף סוף אחרי שנים של תכנון, אילתרתי מרזב שיסיט את הגשם לקצה הגג ולא לתוך הגינה. הקפדתי, כמובן, לשים לב שהשיפוע יהיה כזה שהמים ילכו לגינה ולא לכביש, כדי שלפחות יחלחלו למי התהום ולא לים (אם כי הנקודה שבה המים יישפכו היא לא בחלק שבו אני מגדל צמחים).
שירן*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 17:45

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי שירן* »

תודה על התשובה
הבלוג מעניין מאודדדדדדד
אני שמחה שאתה ממשיך לעדכן!
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

תודה שירן.
הנה כמה תמונות שצילמתי היום:
http://img405.imageshack.us/img405/5704/img8327v.jpg]ערוגה[/img] שבה יש תירסים מלפנים וברוקולי מאחור תקעתי כמה מקלות לפני הערוגה, לסימון.
שומרים אפשר לראות ברקע גם דברים אחרים כמו עגבניה, ברוקולי, בצל ירוק.
http://img28.imageshack.us/img28/783/img8328.jpg]עגבניות[/img] ותותים את התותים שמתחילים להיות אדומים אני מכסה כהגנה מציפורים.
http://img191.imageshack.us/img191/674/img8321lg.jpg]גם[/img] בעציצים במרפסת אני מכסה את התותים
http://img692.imageshack.us/img692/1509/img8322i.jpg]והנה[/img] התותים שגדלים שם
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

מכיוון שנשארו כמה נקודות טפטוף בלתי מנוצלות לאורך הטפטפת, החלטתי לשתול עוד כמה שתילים. חבל שהמים סתם ירטיבו את האדמה בלי שיגדל שם כלום.
אז מכיוון שהיתה לי הזדמנות קניתי עוד 4 שתילי עגבניה "תמר" (הזן האהוב עלי ביותר!) וקיבלתי כמה שתילי קישואים שכבר לא היו נראים טוב אז נתנו לי בחינם.
אתמול שתלתי אותם (למעט כמה קישואים שלא שתלתי ואני מחפש להם מקום. למעשה בכל נקודת טפטוף של הטפטפת יש משהו.
אני מקווה שהשתילים המסכנים ייקלטו ולא ימותו בחום הזה שנפל עלינו.
אז ספרתי, ועכשיו יש אצלי בגינה 20 שתילי עגבניות!! (כולל החדשים). חלקם עוד ממש קטנים, אבל יש גודלים ויש כמה שכבר מניבים עגבניות (בערך 5 מתוכם). יש גם שתילי עגבניות שרי, אבל מזה עוד לא ראיתי פירות.

לכל השתילים החדשים, וגם לחלק מהקיימים, עשיתי חיפויים נדיבים בעלים שהצטברו אצלי.

המלפפונים שחטפו כנימות כנראה הצליחו איכשהו להתאושש, אבל מכל שתילי המלפפונים בגינה (ויש לפחות 10) עוד לא ראיתי אפילו מלפפון אחד! לא יודע מה קורה.

לעומת זאת הקישואים מניבים יפה, והתוספת של עוד איזה 3 שתילים תהיה מבורכת.

יש כמה שתילי חצילים שסוף סוף מתחילים לתפוס גודל, ואני מקווה שבקרוב כבר נתחיל לראות מהם חצילים. מספיק חיכינו...

השומר עוד גדל לנו! חלקו כבר סיבי וקשה ופורח, אבל יש עוד כאלה שטובים לאכילה. אכלנו כמה פעמים כבר ועוד יש כמה לקטוף. איזה כיף.
בטח אפשר לעשות משהו עם הזרעים (תה למשל) - אם מישהו יודע איך, אני אשמח לקבל פרטים.

התותים עדיין מניבים , כל יום איזה 3-4 תותים... בקופסא שבמקפיא כבר הצטבר איזה חצי קילו, ונראה מה נעשה עם זה. ריבה כבר עשיתי מתותים שקניתי עכשיו בסוף העונה בזול, אז אולי נעשה גלידה או משהו כזה.

התחלתי לנפות את ערימת הקומפוסט הישנה ביותר ששכבה אצלי, על מנת לפנות מקום להעברה של ערימה אחת מלאה שכבר עומדת כחצי שנה. ההעברה נועדה להפוך ולערבב אותה, וגם לפנות את המקום הנוח לקומפוסט "בעבודה".

זהו להפעם, להתראות בפעם הבאה :-)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

קודם כל עדכון לגבי הדברים שכתבתי בפעם הקודמת:
שתילי העגבניות החדשים שקניתי לא נקלטו ומתו כולם. הקישואים כן נקלטו, אבל כלום לא יצא מהם. על העלים יש צבע קצת לבן ואני מניח שזה איזה טפיל או מחלה ולכן הם לא הניבו כלום. הצמח דוקא גדל יפה, אבל אין פרחים ואין פירות.
שאר העגבניות הניבו לא רע (ויש עוד כמה שעדיין מניבות) אבל הקישואים הפסיקו. סה"כ יצאו אולי 8 קישואים וזהו. מאכזב.
גם המלפפונים כולם מתו מבלי שנתנו ולו פרי אחד! חוצפה שכזו...
ערימת הקומפוסט שהתחלתי לנפות עדיין לא מנופה לגמרי... זו עבודה די קשה ובחום הזה אני עושה כל פעם קצת. יצאה לי כמות יפה מאוד של קומפוסט משובח. אני מנסה להחיות איתו קצת את הדשא שנראה ממש רע אחרי הקיץ הזה.

החום הגדול הרג המון צמחים, למרות שהם מקבלים מים בכמות יפה לדעתי: 45 דקות של טפטוף כל יום.
מה שכן יש עכשיו זה שעועית לוביה, שלצערי לא היה לה הרבה על מה לטפס עד לפני כמה ימים כששמתי לה איזה קונוס מבמבוקים. אבל היא גדלה ויפה ואני מקווה לראות ממנה משהו.

וגם - התותים מנסים להתרבות. כלומר, השתילים ששרדו... יש כאלה בגינה למטה במקום יחסית מוצל, ויש כאלה במרפסת למעלה, שהעברתי אותם לצד שבו יש פחות שמש. הם שולחיםי שלוחות לכל הכיוונים ומנסים להצמיח צמחים חדשים. חלק מצליח וחלק לא. יש לי תחושה שחלק מהשלוחות האלה מתו כי נתתי יותר מדי מים. יכול להיות? מישהו מבין בזה? בעציצים שבמרפסת זה קצת בעיה כי השלוחות יוצאות רחוק מהעציץ, והייתי צריך לקמבן משהו כדי שהחלק שמנסה להשריש יהיה בתוך עציץ אחר.
והחידוש האחרון הוא שלפני כמה ימים שתלתי כמה שתילי חסה ופטרוזיליה באיזור שאין בו שמש מלאה. בינתיים הם מחזיקים מעמד (עשיתי להם מעט צל בעזרת קרטון גם לשעות שבהן יש עליהם שמש ישירה, לפחות להתחלה, שיצליחו להיקלט). לא חשבתי שאלה צמחים שיכולים לחיות עכשיו, אבל כששאלתי את המגדל האורגני פה באיזור מה אפשר לשתול ליד הטפטפות שגם ככה מרטיבות את האדמה ומבזבזבות מים, וזה מה שהוא הציע. אז החלטתי לנסות. מקווה שזה יצליח.

חוץ מזה אני מצרף כאן http://img837.imageshack.us/img837/8703/img8340p.jpg]תמונה[/img] של תות אכול שצילמתי בסוף עונת התותים (יוני). זה קרה לי עם לא מעט תותים, שבדיוק כשהם היו אדומים ויפים, מישהו בא ולקח ביס. זה לא נראה לי כמו ציפור, כי יש ממש סימני נשיכה, אבל מצד שני זה היה במרפסת למעלה ואני לא יודע איזה חיות יכולות להגיע לשם ולנגוס בצורה כזו. בינתיים זו תעלומה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

מה ששכחתי לכתוב זה שיש לי כמה שתילי חצילים יפים, וגדלים עליהם כמה חצילים. הבעיה שאני לא יודע איך יודעים מתי לקטוף. אחד מהם יש לו צבי סגלגל ולא שחור, ועליו גם כמה פסים ירוקים. זה עושה רושם שהוא עוד לא מוכן, ואני יודע שבסולניים אסור לאכול את החלקים הירוקים, כי זה רעיל.
אבל מצד שני, האחרים שחורים כבר מההתחלה, וזה לא משהו שקורה להם עם הזמן, ואילו הוא כבר גדול למדי.
מישהו יכול לעזור לי?
בלוג_הגינה_של_הינשופה*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2010, 12:24
דף אישי: הדף האישי של בלוג_הגינה_של_הינשופה*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי בלוג_הגינה_של_הינשופה* »

אהלן עודד. שמחה שמצאתי את הבלוג שלך, כבר השכלתי לא מעט והחלטתי "להעתיק" ופתחתי בלוג גם אני כדי לעזור לגינה החדשה שלי :-)
אתה מוזמן לבקר, להעיר ולהאיר.
בלוג הגינה של הינשופה (2010-10-16T12:24:23)
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

חזרנו מפארק הירדן וגיליתי כמה חצילים טובים, ועוד כמה בדרך. איזה כיף.
מהלוביה אכלנו כמה פעמים במהלך הקיץ, והיה טעים ונחמד.
כמה פלפלים מניבים, אבל פלפלים מאוד קטנים, ובדרך כלל רק אחד על כל צמח. לא יודע מה הבעיה שלהם.

שאר הדברים לא במצב טוב, ואני לא מגיע לטפל בגינה כמו שצריך ולהכין אותה לחורף, שזו העונה המוצלחת אצלי.
נשארו 2 תותים בודדים מכל אלה שניסו להתרבות אבל כשלו....
נשארו 2 ברוקולי ענקיים מהחורף שעבר, שלא הוצאתי. הם הצליחו לשרוד ומעניין אם עכשיו אפשר יהיה שוב לאכול מהם.
שתילים חדשים שקניתי ושתלתי (כרובים, ברוקולי, קולורבי, ועוד) נאכלו כמעו כולם על ידי יצורים בלתי ידועים ונשארו מהם בודדים.
אני צריך לנסות נגלה נוספת.
זהו לבינתיים.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

טוב, אז גיליתי את הפתרון לתעלומה!

היצורים שאכלו לי את השתילים (ולאחרונה גם כירסמו קצת בחציל אחד) הם לא אחרים מאשר ציפורי דרור.
הבוקר תפסתי אותן על חם. הצצתי בשקט כדי שלא יברחו, וראיתי אותן מנקרות לי בשתילים הצעירים של חסות, פטרוזיליה, כרוב וכמה עלים ירוקים אחרים.

כשהייתי אצל מתן הגנן וקניתי שתילים, הראיתי לו תמונות של העלים האכולים (אני אשים גם פה תמונות בקרוב). לי זה לא היה נראה כמו זחלים, כי התבנית של ביסים של זחלים נראים עגולה יותר, ופה זה חתכים משוננים מאוד, וגם כי לא ראיתי שום זחלים, למרות שחיפשתי טוב. הוא בכל זאת טען שאולי זה פרודניה, ושלא ראיתי אותה כי היא מתחבאת באדמה ויוצאת בלילה לאכול. הוא גם טען שצורת הביס לא בהכרח מעידה, ונימוק אחרון היה שציפורים בדרף כלל יאכלו את כל הנבט ולא רק את העלים. הוא רצה למכור לי תרסיס נגד פרודניה ואני בסוף החלטתי לא לקנות. טוב שלא קניתי, כי עכשיו אני יודע שצדקתי.

אבל מה לעשות עכשיו? איך אני יכול למנוע מהדרורים לאכול את העלים? יש כאן המון דרורים (כמו בכל מקום) כי הם מקננים בגגות הרעפים שלנו ושל השכנים.

יש למישהו עצה?
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

הנה קצת תמונות של העלים האכולים שלי:

+ + + + + +
בלוג_הגינה_של_הינשופה*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2010, 12:24
דף אישי: הדף האישי של בלוג_הגינה_של_הינשופה*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי בלוג_הגינה_של_הינשופה* »

הי עודד, ראיתי גם אצלי כמה ציפורים חשודות. תוהה האם דחליל זה משהו שיכול להיות רלוונטי....
אצלי נמצאה גם ארנבת שעשתה שמות בגינה, אתה יכול לראות את ההתפתחויות אצלי בבלוג, בינתיים יש שיפור אבל עושה רושם שלא תהיה ברירה אלא לתפוס אותה ולקחת אותה לאיזה פארק רחוק...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש למישהו עצה?

אם הצמחים הנאכלים באותו אזור אולי לגדר עם כמה מקלות גדולים ולמתוח חוטים ביניהם שתהיה -מעין-גדר, אם הם באים מלמעלה אפשר למתוח חוטים גם מעל,אצלי זה עוזר נגד טווס שהשמיד בשיטתיות המון צמחים.
אפשר להשתמש בגדר להדליה של אפונים שעועיות עגבניות...
בהצלחה
פלוני_אלמונית*

בלוג עודד המגנן 2

וגם כל מיני מנצנצים ומקרקשים (דיסקים,חתיכות מתכת) אמורים להניס ציפורים,אני לא ניסיתי....
פלוני_אלמונית*

בלוג עודד המגנן 2

המקרקשים הנוצצים-אולי קצת
אבל גדר עליה מטפסים צמחי אפונה ריחנית למשל-לא מכוער בכלל
ואם זה או לספק מזון לדרורים,עדיף זה
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

תודה על העיצות.
לא הבנתי את העניין של הגדר. הידעתם שציפורים יודעות לעוף? הן באות מלמעלה ולא כל כך מפריע להן שיש גדר....

היום הציעו לי בנוסף לדיסקים (שכבר שמתי ואני חושב שאולי באמת יש שיפור) לשים שקיות ניילון כי התנועה שלהן ברוח והרעש מבריחות את הציפורים. אבל באמת גם זה מכוער...
פלוני_אלמונית*

בלוג עודד המגנן 2

אם הם באים מלמעלה אפשר למתוח חוטים גם מעל
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בלוג עודד המגנן 2

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

חלק מהזמן בגינה שהיתה לי בבוסטון היא היתה תחומה בגדר גם מלמעלה. דווקא לא מציפורים, אלא מגראונדהוגז. מכרסמים גדולים למדי שמטפסים וחופרים ועושים שמות בכל גינה ומכל מה שקראתי אין שום דבר לעשות נגדם. רק מלכודות. ואני ממש לא פרצוף של מלכודות... ברוב הזמן הסתפקנו בזה שהכלב שלנו חי בחצר, אבל כשנסענו לארץ לכמה שבועות, סגרתי בגדר גם מלמעלה.
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

ואו, כמה זמן לא כתבתי פה.
היום אני כותב כי הכנתי ערוגת לזניה נוספת בגינה, לקראת החורף. יש איזור "בר" בגינה שחשבתי שאינו מתאים כל כך לגידול ירקות, כי הוא לא מקבל הרבה שמש. אבל כל חורף אני רואה שגדלים שם הרבה עשבים שונים, ובשנים או שלושת החורפים האחרונים זרקתי שם זרעי תורמוס שגדלו יפה. אז החלטתי ששווה לנסות. סגרתי מסביב עם קרשים ומילאתי לפי סדר: קומפוסט לא בשל (מהערימה הפעילה, אבל השתדלתי שלא ממש מלמעלה אלא חפרתי פנימה כך שלקחתי בעיקר דברים ששוכבים שם כבר כמה שבועות או חודשים אחדים), קומפוסט כמעט בשל, אדמה, קומפוסט בשל, ועלים לחיפוי. סה"כ גובה כ-20 ס"מ.

חוץ מזה, הכנתי שני מגשי שתילה קטנים עם כ-140 חורים, וזרעתי שם מכל הבא ליד (ברוקולי, כמה סוגי חסות, מיזונה, פטרוזיליה, שמיר, שומר, סלרי, ובטח עוד כמה דברים שאני לא זוכר כרגע). מגש אחד קטן שמתי במקרר, בתור נסיון (בכל זאת אלו צמחי חורף שצריכים קור) ואת השני בחוץ. נדמה לי שהיום ראיתי הצצה ראשונה של איזשהו צמח.

זהו, אולי העדכון הבא יהיה שוב עוד כמה חודשים. ואולי לא...
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

כמעט שנתיים וחצי עברו מאז הפעם האחרונה שכתבתי פה.
הגינה שלי לצערי כבר כמעט לא פעילה. גם בגלל חוסר זמן, גם בגלל חוסר שמש, גם בגלל הגב. וגם בגלל הכלבה החדשה שאוהבת לחפור באדמה טובה וריחנית ולחה, וצריך לסגור בגללה כל ערוגה עם אלף גדרות ומנעולים ובריחים....
אבל לפני כמה ימים קיבלתי במתנה כמה עשרות שתילים אורגניים (עודפים של משתלה מצויינת) והיום שתלתי. בעיקר חסות מסוגים שונים, וגם קצת עלי סלק, רוקט, וברוקולי.
מקווה שיצא מזה טוב.
לפחות יורד עכשיו גשם ברכה שמשקה לי את הצמחים הצעירים.
איזה כיף!
עודד_המחפש*

בלוג עודד המגנן 2

הגשמים האחרונים נותנים הרבה מים וזה מצויין. אבל השתילים הצעירים גם נפגעו קצת - העלים שלהם לא נראים הכי טוב.
אבל מה שחשוב זה שהם ישרדו, וכשתצא שוב השמש, האדמה תיתן להם את כל האנרגיה שהיא ספגה מהמים, והם יוכלו לשגשג.
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”