ולאחר פתיחה מתישה זו, אגש לעניין עצמו.
לפני שבוע וחצי בערך התקלקל לי המקרר. אצתי רצתי לשכנים מלמעלה וקיבלתי טלפון של טכנאי מקררים (היה לזה שם מקצועי יותר, אבל שכחתי). אבל אז... נזכרתי שבעצם אני מנסה להיפטר ממוצרי חשמל עודפים בחיי.
למעשה, החלטתי שמלבד הבלנדר ותנור האפייה (רק ללחם ולעוגיות) אני נפטרת ממוצרי חשמל.
הופ! הזדמנות!
אז זהו. המקרר באיוורור, בקרוב, כשיהיה לי אומץ, גם יצא ויפנה לי שטח מחייה (מקרר משפחתי מפלצתי). אבל איך חיים בלי???
הנה כמה דברים שכבר נתקלתי בהם:
- החמסין. עוד שניה קיץ והחמסין האחרון לימד אותי ששאננות ולהשאיר את החומוס מהבוקר עד הערב בלי קירור עולים ביוקר. לירקות-פירות אני מתכוונת לקנות כלי חרס גדולים, לעטוף בבד ולהרטיב מידי פעם, כך שישארו קרירים. אבל האם לא ניתן לשמור חומוס למשך יממה בלי מקרר?
- האם יש איזה-שהוא פיתרון חלופי לאסידופילוס, לזרעי פשתן, לשמרים יבשים? האם די להם בקרירות, או שבלי מקרר זה לא עובד?
- ושאור? כל כך רציתי להתחיל להכין שאור... האם יש תקנה לשאור ללא מקרר?