חומוס חַיְרוֹק ואורגזמי
היינו מכינים את המתכון הזה בכנסים של 100 איש שם היו מגישים אופציות לטבעונאים. היה גם חומוס "רגיל" וחיוור, מבושל יענו, ולא משנה כמה הכנו.. החומוס הירוק היה מתרוקן בתשואות ואת שאריות השני היו אוכלים עוד כמה ימים אחר כך...רכיבים:
חשוב: שלא כמו רוב המתכונים שלי, כאן הכמויות כתובות וחשוב לדייק - יש כאן איזון טעמים מושלם ולא סלחני.- כוס גרעיני חומוס יבש (או, יותר טוב, אם יש לכם גישה 3 כוסות גרעיני חומוס טרי מהגינה או השוק)
- חצי כוס שומשום מלא
- חבילה של פטרוזיליה
- חצי כוס שמן זית
- לימון וחצי מקולפים ומגולענים
- שן שום
- תמר אחד
- חצי אגודל פלפל חריף טרי
- 3-5 כפיות מלח טבעי (פלוס מינוס לפי הטעם)
- מים טהורים (אופציה)
אופן ההכנה
אם יש גישה לגרעיני חומוס טריים, אז לדלג על השלב הבא.גרעיני חומוס יבשים: באופן כללי להשרות 12 שעות ולהנביט 12 שעות. כלומר, יום לפני, בבוקר, להשרות את הגרעינים בהרבה מים (החומוס טופח פי-3..) לשים לב שהמים תמיד יהיו גבוהים יותר מהגרעינים עד סוף ההשריה. בערב, לרוקן את הגרעינים על מסננת (או להפוך את הצנצנת תלוי באופן ההנבטה ראו על הנבטה ונבטים). בבוקר לתת להם שטיפה, ועוד שטיפה אחרונה לפני שמכינים את החומוס במהלך היום (מומלץ לארוחת אמצע היום). לטעם הכי טוב, אני ממליץ לא להנביט יותר מ-24 שעות. כשהזנב הוא יותר מצ'ופצי'ק.
לגבי השלבים הבאים, זה תלוי בציוד שיש, אבל העניין הוא לכתוש/למעוך את כל הרכיבים חוץ מהחומוס למרקם עדין ודק, ואז להוסיף את החומוס ולא לטחון יותר מדי שזה לא יהיה כמו מזון של תינוקות, אלא יותר צ'אנקי.
בעלי ומכתש, או מטחנה ידנית, או מטחנת קפה חשמלית, או בבלנדר, לטחון את גרעיני השומשום הכי טוב שאפשר. אם השתמשתם בבלנדר, אז להוסיף מינימום מים ואת השמן זית ואז לתת לזה להגיע למרקם אחיד ונוזלי. לרוקן לקערה הגדולה או למעבד המזון אם יש.
בבלנדר (או איזה אמצעים שיש, עלי ומכתש, סכין, מטחנה) לשים את כל הרכיבים שנותרו חוץ מהחומוס ולערבב עד שהמרקם עדין ואחיד, אפשר להוסיף מינימום מים אם צריך. לרוקן לקערה הגדולה או למעבד המזון אם יש.
בשלב זה הכול כתוש ומעורבב חוץ מגרעיני החומוס. אם יש מעבד מזון, אז לשים הכל שם, ולערבב למרקם אחיד (להוסיף קצת מים תוך כדי אם צריך). או אפשר לטחון את החומוס במטחנת בשר ידנית (לפעמים צריך פעמיים), או במסחטה של עשב-חיטה, או בעלי ומכתש.. להוסיף לקערה הגדולה ולערבב טוב טוב.
לקשט עם כמה טיפות שמן זית ופטרוזיליה. להגיש עם (כמובן, מקלות של ירקות) והכי נחמד: עלים ירוקים גדולים לניגוב. אפשר עלי כרוב גדולים, או עלי חסה, או תרד, ואם יש: אז kale מהגינה זה הגן עדן שבעדנים.. (אחרי הקיפאון הלילה ה-kale הופך למתוק במיוחד!)
ספרו לי איך יצא.