חומוס חי

with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

חומוס חַיְרוֹק ואורגזמי

היינו מכינים את המתכון הזה בכנסים של 100 איש שם היו מגישים אופציות לטבעונאים. היה גם חומוס "רגיל" וחיוור, מבושל יענו, ולא משנה כמה הכנו.. החומוס הירוק היה מתרוקן בתשואות ואת שאריות השני היו אוכלים עוד כמה ימים אחר כך...

רכיבים:

חשוב: שלא כמו רוב המתכונים שלי, כאן הכמויות כתובות וחשוב לדייק - יש כאן איזון טעמים מושלם ולא סלחני.
  • כוס גרעיני חומוס יבש (או, יותר טוב, אם יש לכם גישה 3 כוסות גרעיני חומוס טרי מהגינה או השוק)
  • חצי כוס שומשום מלא
  • חבילה של פטרוזיליה
  • חצי כוס שמן זית
  • לימון וחצי מקולפים ומגולענים
  • שן שום
  • תמר אחד
  • חצי אגודל פלפל חריף טרי
  • 3-5 כפיות מלח טבעי (פלוס מינוס לפי הטעם)
  • מים טהורים (אופציה)

אופן ההכנה

אם יש גישה לגרעיני חומוס טריים, אז לדלג על השלב הבא.

גרעיני חומוס יבשים: באופן כללי להשרות 12 שעות ולהנביט 12 שעות. כלומר, יום לפני, בבוקר, להשרות את הגרעינים בהרבה מים (החומוס טופח פי-3..) לשים לב שהמים תמיד יהיו גבוהים יותר מהגרעינים עד סוף ההשריה. בערב, לרוקן את הגרעינים על מסננת (או להפוך את הצנצנת תלוי באופן ההנבטה ראו על הנבטה ונבטים). בבוקר לתת להם שטיפה, ועוד שטיפה אחרונה לפני שמכינים את החומוס במהלך היום (מומלץ לארוחת אמצע היום). לטעם הכי טוב, אני ממליץ לא להנביט יותר מ-24 שעות. כשהזנב הוא יותר מצ'ופצי'ק.

לגבי השלבים הבאים, זה תלוי בציוד שיש, אבל העניין הוא לכתוש/למעוך את כל הרכיבים חוץ מהחומוס למרקם עדין ודק, ואז להוסיף את החומוס ולא לטחון יותר מדי שזה לא יהיה כמו מזון של תינוקות, אלא יותר צ'אנקי.

בעלי ומכתש, או מטחנה ידנית, או מטחנת קפה חשמלית, או בבלנדר, לטחון את גרעיני השומשום הכי טוב שאפשר. אם השתמשתם בבלנדר, אז להוסיף מינימום מים ואת השמן זית ואז לתת לזה להגיע למרקם אחיד ונוזלי. לרוקן לקערה הגדולה או למעבד המזון אם יש.

בבלנדר (או איזה אמצעים שיש, עלי ומכתש, סכין, מטחנה) לשים את כל הרכיבים שנותרו חוץ מהחומוס ולערבב עד שהמרקם עדין ואחיד, אפשר להוסיף מינימום מים אם צריך. לרוקן לקערה הגדולה או למעבד המזון אם יש.

בשלב זה הכול כתוש ומעורבב חוץ מגרעיני החומוס. אם יש מעבד מזון, אז לשים הכל שם, ולערבב למרקם אחיד (להוסיף קצת מים תוך כדי אם צריך). או אפשר לטחון את החומוס במטחנת בשר ידנית (לפעמים צריך פעמיים), או במסחטה של עשב-חיטה, או בעלי ומכתש.. להוסיף לקערה הגדולה ולערבב טוב טוב.

לקשט עם כמה טיפות שמן זית ופטרוזיליה. להגיש עם (כמובן, מקלות של ירקות) והכי נחמד: עלים ירוקים גדולים לניגוב. אפשר עלי כרוב גדולים, או עלי חסה, או תרד, ואם יש: אז kale מהגינה זה הגן עדן שבעדנים.. (אחרי הקיפאון הלילה ה-kale הופך למתוק במיוחד!)

ספרו לי איך יצא.
תמר_א*
הודעות: 282
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

חומוס חי

שליחה על ידי תמר_א* »

<הולכת להשרות חומוס>
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

ימים חורפיים יותר יוצרים אצלנו חשק למזון קצת כבד יותר.. אז היום הכנו חומוס לתפארת וצילמתי... אני ומומו ירדנו לגינה וקטפנו פטרוזיליה ואירית שום (במקום השום במתכון) ואז גם זר גדול של עלים ירוקים כהים - תרד אמיתי ענקי - קייל סיבירי - קייל רוסי אדום - וקייל איטלקי! הנה התמונות:
+

+

+

בתמונות רואים גם את הזיתים השחורים שהכנו (ראו הכנת זיתים) בשמש וגם רואים כמה נחמד כשיש גינה שלא צריך לשטוף את העלים! מהגינה לפה.. לאמא אדמה יש ציצים שופעים במיוחד ואני אומר לינוק ישר מהפטמה ובלי בקבוק או פסטור!

אוקיי, אני הולך לנגב.
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

חומוס חי

שליחה על ידי פ_רח* »

הא! מצאת את הקערה?!

<הולכת להשרות חומוס>
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

חומוס חי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

YY, נראה ממש מפתה.
גם אני <הולכת להשרות חומוס>.
האם החומוס הלא-מבושל לא מקשה על העיכול?
האומנם אחרי 12 שעות הנבטה כבר יוצא נבט? נדמה לי שקראתי בדף ההנבטה שהחומוס קשה יותר להנבטה ושלוקח לו הרבה זמן לנבוט (ולכן אף פעם לא ניסיתי להנביט אותו).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

לא מצאתי את הקערה עדיין לדאבוני. זוהי צלוחית חרסינה חומה וקטנה ושטוחה (התרד שלנו לא עד כדי כך גדול). כמעט הגעתי לכיוון שלך אתמול.

תהליך ההנבטה מתחיל עוד בשלב ההשריה - אני מוצא שהטעם של החומוס המונבט הכי טעים בהתחלה - ואז לאחר 12-24 שעות הוא מתחיל לרדת. הטעם של החומוס הירוק (הטרי שטרם יובש) עוד יותר טעים - אז אני ממליץ לגדל. לגבי קשיים בעיכול - יש דברים שמתעלים קל יותר - לדוגמא פירות ועלים ירוקים. אבל חומוס בשבילי הכי קל לעכל מונבט. כשמבשלים את החומוס - אנו קוטלים את האנזימים. האנזימים במזון נמצאים שם בין השאר על מנת לסייע לאוכל להתעכל. בכל מקרה זהו מזון כבד ולא צריך לאכול את זה כל יום. אני אוכל את זה בעיקר בחורף - אולי פעם בשבועיים.
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

חומוס חי

שליחה על ידי פ_רח* »

הכנתי שלשום ויצא טעים מאוד, לא היה לי פלפל חריף אז שמתי פפריקה חריפה במקום והוספתי עוד תמר. מומלץ לשים עם אבוקדו על עלי חסה ולגלגל, יאמי!
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

חומוס חי

שליחה על ידי פ_רח* »

והוספתי עוד תמר בלי קשר לחריף, פשוט כי כך החומוס טעים יותר.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

תמונות תמונות!
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

חומוס חי

שליחה על ידי פ_רח* »

לא צילמתי, פעמבאה...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חומוס חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אל תעבוד עלינו, רואים שזה אבוקדו... ;)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

כן.. גם אבוקדו בצבע ירוק - אבל מרקם אחר לגמרי - אבל נתת לי מוטיבציה לכתוב את המתכון לגואקאמולי ב{{}}ממרחים חיים
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זוקיני חומוס

מתכון טעים וחי שמצאתי גם באינטרנט וגם בחוברת המתכונים הנאים של חוות אלומות.
הבסיס של המתכון הוא בעצם טחינה גולמית ורסק קישוא, כך שהרסק של הקישוא מהווה את הנוזל שאיתו מערבבים את הטחינה.
מעבר לזה יש הרבה דברים שמוסיפים בשביל הטעם והמרקם.

מתכונים לדוגמא:
http://goneraw.com/recipes/9-Hummus
http://www.living-foods.com/recipes/nobeanhumus.html

לפני שבוע הכנתי כזה (עם שינויים משלי בהתאם לרכיבים שהיו ברשותי.. היה מבוסס בעיקר על קישואים, טחינה מלאה ובזיליקום), ויצא טעים לאללה. אפילו זוגתי הטבעונית שבד"כ לא אוהבת מתכונים raw אהבה את זה.
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

חומוס חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

החומוס עבר השרייה ועכשיו נובט לו לאיטו...
השריתי כמות גדולה (חצי קילו) ורק עכשיו ראיתי שהמתכון הוא לפי כמות של כוס :-/.
דווקא מתאים לי לעשות כמות גדולה ולכבד את הסביבה השאלה היא מה וכמה להוסיף.
אופק, עשית פעם מכמות כזו? יש לך מושג כמה להוסיף מהמצרכים השונים?
תודה :-)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

שלום אושר -
מכיוון שזה פעם ראשונה שאת מכינה- אני ממליץ לא להכין יותר מפי-2 הכמויות לעיל.. מאד חשוב (במתכון הזה לעומת כל המתכונים האחרים שלי..) לדייק בכמויות.

כוס אחת חומוס יבש זה בערך 3 כוסות חומוס מושרה. לכן, לאחר 12 שעות ההשריה, הוציאי 6 כוסות לשלב של ההנבטה. את החומוס המושרה שנשאר, להכניס למקרר, זה ינבוט במקרר הרבה יותר לאט - ותוכלי להשתמש בזה לנגלה נוספת בעוד כמה ימים. עדיף לעשות 2 נגלות במרווח של כמה ימים מאשר נגלה אחת גדולה כי זה החומוס הזה הכי טעים מיד לאחר ההכנה.

לאחר ההנבטה, הכפילי את כל הכמויות האחרות פי שתיים. יצא לך מעל 2 ליטר אני חושב. הכי הרבה שהכנתי היה לכנס של 60 איש.. הכנתי 2 גלונים.
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

חומוס חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

הכנתי (-:
לא יצא ירוק כמו של אופק, אלא ירוק בהיר (יש שיקראו לזה אפרורי אולי)...גם יצא קצת עם גושים קטנים, מרגישים את המצרכים אבל לדעתי, יותר נכון לטעמי, יצא טוב וטעים.
קצת מוזר בהתחלה, אמא שלי אמרה שזה נא לה מדי (זו המטרה, לא?) ומשלוח יוצא מיד לגן הילדים של בני, שיטעמו לארוחת הצהריים.
אני אכלתי עם עלה חסה מגולגל ונשאר לי עוד המון.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

שמח לשמוע שיצא טעים - נשמע שזה פשוט לא טחון מספיק - הטעמים משתלבים והצבע הירוק מהפטרוזיליה יוצא רק בערבוב מסיבי (לכן את כל הרכיבים חוץ מהחומוס עושים בבלנדר קודם - ואז במעבד מזון מערבבים את זה עם החומוס- ככה גם יש גושים וגם יש טעם חדש משולב ולא טעמים נפרדים..).

עדיין אפשר לקחת את מה שיצא ופשוט להעביר דרך הבלנדר לקצת זמן עד שהצבע ירוק (ואם זה עדיין לא ירוק אז להוסיף פטרוזיליה..)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

real]+ hummus[/po].jpg

המתכון מבוסס על המתכון של החומוס החירוק למטה.

אוקיי - סוף סוף אני אמיץ ומשחק קצת עם המתכון. אתמול הצלחתי לייצר חומוס ששני אנשים קרובים אמרו שהוא החומוס הכי טעים שהם טעמו... הרבה מעבר למה שציפיתי - זה חומוס לבן - יענו דומה מאד במרקם ובצבע (ואומרים לי שגם בטעם, אני פשוט לא ממש זוכר...) לחומוס מבושל. בבקשה:

חומוס חי

  • כוס גרעיני חומוס יבש - להשרות ולהנביט כמו במתכון המקורי.
  • כוס שומשום מלא - טחון טוב
  • כוס שמן זית
  • מיץ משני לימונים
  • שתי שיני שום
  • שני תמרים (או מדג'ול אחד)
  • חצי אגודל פלפל חריף טרי
  • 3-5 כפיות מלח טבעי (פלוס מינוס לפי הטעם)
  • חצי כוס או יותר מים טהורים למרקם הרצוי
לערבב הכול.. לקשט עם שמן זית ופטרוזיליה - ולנגב עם שלל עלים ירוקים.

מתכון נוסף שהלך טוב הוא כמו המקורי - אבל במקום פטרוזיליה - ריחן, ובמקום שום - בצל אחד סגלגל.. גם יצא מצוין.

והנה תמונה של מלך החומוסיות מבסוט...

real]+ hummus uri[/po].jpg
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

חומוס חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

הגרגרים בדיוק נובטים. התכוונתי לעשות כמו במתכון המקורי (שהיה לי טעים מאוד בפעם הראשונה) אבל אנסה את זה במקום. יש תמונות?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אצלי הגרגרים בנביטה מהירה ומתקדמת - כלכך מהירה, לא ציפיתי...
סה"כ היו 10 שעות בהשרייה וכבר התחילו לצמוח להם זנבות...

מחר על הבוקר אני נוסע לחנות לקנות שמן זית (עד כה לא היה לי בכלל שמן זית כי לא השתמשתי בו באף מתכון), ואז חבר בא אלי ונכין חומוס חי, בתוספת ח'וביזות (עלים גדולים בשביל לנגב, עלים קטנים בשביל לערבל בתוך המתכון).

אדווח על התוצאה
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

חומוס חי

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אני הכינותי את החומוס לפי המתכון הראשון שאופק נתן.
בעיני התוצאה הייתה טעימה. ההורים שלי אכלו אבל בלי התלהבות, בעלי לא אהב, והנסיך כצפוי סירב לטעום (הוא גם לא אוכל חומוס מת).
אכן, זה כבד למדי, ואני שואלת את עצמי אם לא כדאי בכל זאת לתת בישול קצר.
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

חומוס חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

יצא מעולה, לדעת כל מי שהסכים לטעום. לטעמי הרבה יותר מוצלח מהמתכון הירוק.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יצא לי קצת תפל - הטעות שלי הייתה ששמתי יותר מדי מים, כי זה לא זז מספיק בבלנדר. הייתי צריך במקום זה פשוט לטחון ב2-3 נגלות.
(פעם הבאה אעשה גם כמויות יותר קטנות)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

העברתי את החומוס הלבן לראש העמוד.. כי עושה רושם שהוא מוצלח וריאליסטי יותר. אורי פעם הבאה שאתה מוסיף יותר מדי מים - פשוט להוסיף עוד קצת מהרכיבים האחרים - שומשום טחון, לימון, שום, מלח, שמן זית..
עוד_אחת*
הודעות: 138
הצטרפות: 15 ינואר 2004, 22:45

חומוס חי

שליחה על ידי עוד_אחת* »

וואו. אף פעם לא היה לי מזל עם חומוס. חומוס שלי , כלומר..
מעיין_סודי*
הודעות: 1
הצטרפות: 08 נובמבר 2007, 19:40

חומוס חי

שליחה על ידי מעיין_סודי* »

....מממממ..... חומוס......

בהשראת הומר סימפסון..
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

חומוס חי

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

הכנתי חומוס בפעם הראשונה!
תהליך ההכנה- קל ופשוט. הכול נדחף לבלנדר, עורבל במהירות עם חצי מכמות החומוס, ואחר כך הוספתי חצי מכמות החומוס בצורת גרגרים שלמים.
התוצאה- טעימה. גם לאנשים שנא ממש לא קשור אליהם. פשוט טעים.
הבעיה- ניגוב עם עלים זה לא מי יודע מה אטרקציה, עבורי לפחות. התקשיתי ליהנות מהקונספט ויצא שאכלתי מעט חומוס (כי גם עם כפית היה קצת מוזר).
מסקנה- צריך להגות קונספט אכילה יעיל יותר עבורי, חוץ מזה- מעולה ומשובח. (ובכמות לגדוד!)
ראו תמונות:

+

+
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

חומוס חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

נראה מדהים!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

יעלפו - אפשר להשתמש בתמונות לעטיפה של הסינגל הבא שלי? (:
(קומפלימנט מתחכם)
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

חומוס חי

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אופק- מה עם ספר טבעונאי? (וחיבוק, כי כתוב כאן למעלה "כולנו זקוקים לחיבוק")
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

החלפתי את התמונה בראש העמוד לתמונה חדשה מהיום!
טנא_מלא_כוכבים*
הודעות: 621
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

חומוס חי

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

תמונה יפה ומפתה :-).
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

חומוס חי

שליחה על ידי חני_תה* »

הכנתי חומוס חי, לפי המתכון עם שינוי אחד: זמן ההנבטה. יצא טעים אבל קשה מאד לעיכול בשבילי (הרגשתי מאד כבדה לאחר מנה של חומוס).
אבל יש לציין שמעולם לא הייתי חסידה של ממרח חומוס לפני כן.
יש רעיונות איך להפוך אותו יותר קל לעיכול? אולי להפחית את כמות השמן במתכון?

לגבי זמן ההנבטה, לאחר 24 שעות נבטו 50% מן החומוסים ולאחר 3 ימי הנבטה נבטו בערך 95%. לכן חלק מן החומוסים היו עם נבט באורך 2 ס"מ וחלקם עם נבט באורך 2 מ"מ. מה אפשר לעשות?
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

חומוס חי

שליחה על ידי חני_תה* »

תודה מראש על התשובה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חניתה, אכלת את החומוס עם עלים או ככה לבד?
את החומוס אצל אופק בבית אכלתי עם הרגשת קלילות נהדרת אחרי האכילה, ממש לא כבדות...

אם החומוסים לא נובטים לך כמו שצריך, אולי חסר להם אוורור?
אצלי הם נובטים גם אם אני לא מרטיב אותם פעם בכמה שעות כשהם במסננת (דבר שנהוג לעשות).
אולי זאת הסיבה שהיה לך כבד, כי לא נבטו לך כמו שצריך.
לא צריך הרבה נביטה (מספיק שיראו את הצ'ופצ'יק שאפילו עוד לא יצא מהקליפה), אבל צריך נביטה לפי דעתי. מצד שני אופק אמר לי שהוא הכין פעם גם סתם אחרי 12 שעות השרייה בלי הנבטה ויצא לו בסדר, אבל אני לא בקטע :-)

אגב, ניסית את המתכון הירוק או הרגיל?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

חניתה שלום - גם אני מצטרף לשאלה - האם אכלת עם עלים ירוקים.. תנסי לאכול את החומוס רק עם עלים ירוקים. כמו כן, תנסי להנביט רק עד 12 שעות (לאחר ההשריה) כדי לראות אם זה זמן ההנבטה (אני פשוט לא אוהב את הטעם של חומוס שהונבט יותר מזה).
והדבר שאני הכי חושד בו זה כמה הכול טחון... כלומר, גם אם החומוס לא טחון "עד הסוף" - אז במרקם של חומוס יש פחות סיכוי ללעוס אותו לרסק בפה - ואז בולעים אותו ויותר קשה לעכל. לפני יומיים הכנו חומוס חי באמצעים ידניים לחלוטין.. ויצא אחלה חומוס - אבל בהחלט פחות קרמי משעשיתי אותו עם מעבד מזון טוב או הויטמיקס - ובהחלט הרגשתי כבדות (למרות שרק לאיזה 30 דקות..).
אני יותר ויותר רואה צורך לרכוש מג'ימיקס 5100 משומש...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

חומוס חי

שליחה על ידי מירב_ב* »

הכנתי אתמול חומוס חי, ויצא ממש טעים.
שינוי מרענן אחרי כמה חודשים טובים שלא נגעתי בקטניות יבשות מונבטות.

הילדה לעומת זאת, טעמה כפית, ולא רצתה לגעת בו יותר. היא מזהה קטניות יבשות מונבטות לפי הריח, ולא מעוניינת לאכול אותן גם בהסוואה של ממרח חומוס...

מצטרפת לדיווח של חניתה, הטעימה הראשונה יצרה גם אצלי תחושת כבדות שאינני רגילה לה, אך מייד כשעלים ירוקים מגוונים הצטרפו לצלחת, היא התפוגגה. מדהים, לא?
אגב ניסיתי ובדקתי מספר פעמים, וגיליתי שגם עבורי חומוס מונבט למשך זמן קצר טעים יותר משמעותית לעומת חומוס שהונבט מעל מחצית היממה.
ועוד הערה קטנה, להרגשתי שמן הזית אחראי במידה מסוימת לתחושת הכבדות. חשתי כך גם אחרי שאכלתי את ממרח הטחינה המבוסס על חצי כוס שמן זית.
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

חומוס חי

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

להשרות ולהנביט כמו במתכון המקורי. איפה ההסבר על השרייה והנבטה או האם אפשר להסביר שוב ? :-) נראה טעים!!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ההסבר, לדעתי, לכך שההנבטה הממושכת הופכת את החומוס לפחות טעים:
בהנבטה של 12 שעות העמילניים מתפרקים לחד סוכרים. לכן הוא קצת מתוק.
בהנבטה נוספת, חד הסוכרים מתפרקים גם הם (ויוצרים את הנבג שיוצא החוצה) ואז זה כבר לא טעים (או כי אולי די בריא).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אלון - 12 שעות השרייה, 12 שעות הנבטה (במסננת או כל אמצעי אחר, ראה על הנבטה ונבטים)
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

חומוס חי

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

תודה רבה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הכנתי מקודם חומוס חי שיצא טוב אבל לא מדהים כמו לאופק
מקווה להתאמן ולהשתפר, כי אני מאוד אוהב חומוס, ובעיקרון חוץ מחומוס אין כמעט שום דבר לא נא שאני אוכל.
(והשאיפה כרגע היא לעבור לתקופה ארוכה של 100% נא)
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

חומוס חי

שליחה על ידי חני_תה* »

תודה על התשובות,
טחנתי את החומוס די טוב...
אכלתי אותו בכפית עם קצת עלים והיה כבד.

אני חושבת שהפעם אקצר את זמן ההנבטה...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

חומוס חי

שליחה על ידי מירב_ב* »

הכנתי היום שוב חומוס חי. שיחקתי קצת בכמויות, ויצא נהדר. לטעמי, תחושת הכבדות נעלמה משמעותית עוד לפני שהעלים הירוקים הצטרפו לצלחת.
בעיקרון הורדתי את כמות שמן הזית והעליתי מעט את כמות המים. הכנתי כמות קטנה - מחצית מכל המרכיבים. במקום מחצית כוס שמן זית, הוספתי רבע כוס, וכן השתמשתי בקצת יותר מרבע כוס מים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זה גם מה שאני עושה
פחות שמן זית - יותר מים

פעם הבאה אנביט יותר (15 שעות השריה, 30+ שעות הנבטה)
וגם שכחתי לשים תמר (או שניים)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אוקיי
הנבטתי יותר - ממש כבר יצאו זנבות לבנים ברורים. 20 שעות השריה ו20 שעות הנבטה.

הכנתי את המתכון, הכול חוץ מהתמרים
ואז טעמתי, והיה ככה ככה, בסדר כזה.
ואז הוספתי את התמרים (3 תמרים חלאווי קטנטנים), ואז היה טעים ממש! לא כמו של אופק (לדעתי רק היה חסר מלח) אבל ממש סבבה. גם שני חברים מיינסטרימיים שלי שטעמו אהבו!

השינויים שאני עשיתי ומציע במתכון:
  1. 50% יותר תמר.
  2. פחות שמן זית, ובמקומו להשלים חלק עם מים.
  3. יותר לימון
היה לי כבד, אבל אז התחלתי לאכול עם ח'וביזות ונהיה לי קליל בבטן. 4 שעות אחרי האכילה, אין לי גזים או משהו.

מצטרפת לדיווח של חניתה, הטעימה הראשונה יצרה גם אצלי תחושת כבדות שאינני רגילה לה, אך מייד כשעלים ירוקים מגוונים הצטרפו לצלחת, היא התפוגגה. מדהים, לא?
מצטרף גם אני לדיווח, אם כך.

ועוד הערה קטנה, להרגשתי שמן הזית אחראי במידה מסוימת לתחושת הכבדות
כנ"ל

חשתי כך גם אחרי שאכלתי את ממרח הטחינה המבוסס על חצי כוס שמן זית
אני מתכוון להכין טחינה בויטמיקס עם שומשום ומים, בלי תוספת. אולי תמר אחד.
שמתי לב שכשאני משתמש בדחפן, אני יכול להכין יופי של טחינה!
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

חומוס חי

שליחה על ידי חני_תה* »

הכנתי שוב...
הפעם לא היה כבד!
הנבטתי 12 שעות. שמתי הרבה פחות שמן, הרבה יותר שום ולימון.
ליקקנו את השפתיים ואת הכלי!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אכן נראה לי שעודף השמן במתכון הוא בעייתי
חניתה - ח"ח, שמח לשמוע שיצא לכם כ"כ טוב
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

חומוס חי

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

הכנתי עכשיו את החומוס הירוק ויצא מדהים! |נורה|
בהחלט החומוס הכי טעים שטעמתי בימי חיי.
אגב, החומוס התחיל לנבוט אחרי יותר מ-24 שעות ולא אחרי 12. הכנתי אותו אחרי 36 שעות במנבטה, כשהנבטים עדיין היו קצרצרים.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

חומוס חי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מנסה שוב להבין בעניין ההנבטה - כעבור 12 שעות הנבטה פשוט מכינים את החומוס, גם אם הנבט לא נראה עדיין, נכון?
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

חומוס חי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אתמול ליקטנו חומוסים ירוקים מהשדה בכוונה מלאה להכין חומוס נא אבל... אחרי שקטפנו כמות של בערך כוס התחלנו להרגיש את החומצה האיומה הזו של הצמח בידיים, איך צמח כל כך תמים יכול להיות כל כך שורף? אז הבנו שזה אמור להגן על הצמח מפני בעלי חיים שאוכלים אותו ומכאן באה המחשבה שאם כך איך בכלל הגענו אנחנו לאכול צמח כל כך לא ידידותי ואחרי קריאה בדיון על הקשיו והפרי הרעיל שהוא בא מתוכו והעובדה שקשיו הוא לא משהו אי-יי-יי אז מה זה אומר על החומוס? בקיצור נשארנו רק עם כוס, נראה מה נכין. אולי נכין מכוס אחת של חומוס חי מול חצי כוס חומוס יבש?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

חומוס חי

שליחה על ידי with_passion* »

אמת וצדק - אשמח לראות תמונה של החומוס.
מיצי - כן - ההנבטה במתכון זה היא מינימאלית (אבל תרגישי חופשי להנביט יותר כמו ש{{}}אמת וצדק עשתה - אני מצאתי שטעים יותר הנבטה מינימאלית). קיבלתי דיווח ממישהי אחרת שקילפה את הנבטים אחד אחד וטוענת שיצא עוד יותר קרמי וטעים (לי אין כוח לקלף..).

ילדת טבע - גם לסברס, ללא ספק הפרי האהוב עליי בעונתו, יש קוצים.. אבל עם טכניקה ועבודה רגשית אפשר ליהנות ממנו, ממש ליהנות.. במינימום נזק.. אפילו ליהנות מהקוצים! האם את חושבת שיש דרך ללקט את הגרעינים הטעימים ולסבול פחות? וד"א, הפרי של הקשיו.. מאוד מאוד טעים, טעם של מיץ תפוחים מרוכז וקצת אפיץ. (בניגוד לקליפה של האגוז - היא הרעילה).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חומוס חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

וריאציה על המתכון של חומוס ירוק (שיצא מעולה!!):
במקום חצי כוס שומשום מלא הוספתי כוס של שומשום עוז (נבוט טחון בכבישה קרה)
כפית של כמון מזרחי.

ליקקנו את האצבעות!
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

חומוס חי

שליחה על ידי חני_תה* »

זו אני, הפלוני מלמעלה
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

חומוס חי

שליחה על ידי מירב_ב* »

אחרי שקטפנו כמות של בערך כוס התחלנו להרגיש את החומצה האיומה הזו של הצמח בידיים,
עוד מישהו חווה את ההרגשה השורפת בעת קטיפת החומוס? אני מכירה מישהו שקוטף כל שנה, ולא מדווח על הרגשה צורבת. מעניין.

היום היה יום יוצא דופן ללא ספק, טעמתי מלוכיה בפעם הראשונה, נהניתי מכמה עלים פריכים וטעימים של ריג'לה צעירה, וסוף סוף טעמתי חומוס ירוק וטרי. כל כך טעים, וכמובן, כל כך שונה מהיבש המונבט. אחרי שאכלנו עוד ועוד, עדיין נשארה כמות, שהכנתי ממנה ממרח חומוס חי. הממרח שהתקבל היה כל כך טעים ומעודן, שאפילו הקטנה נהנתה לאכול אותו, מה שלא קרה עם הממרח מהחומוס היבש המונבט.
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

חומוס חי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

עוד מישהו חווה את ההרגשה השורפת בעת קטיפת החומוס
כן, האיש שלי קטף יחד איתי. אני אמנם יותר רגישה בעור אבל גם הוא הרגיש בכך. בנוסף ברגע שנגענו עם היד בפה היה טעם כזה חמוץ נוראי ושורף. הנוזל היה שמנוני שכזה... גם אחרי כמה ימים של שהיה במקרר הפולים עדיין נטפו מהשרף הזה אבל את הקילוף שלהם עשיתי ליד ברז מים כך שזה היה פחות גרוע.

שאפילו הקטנה נהנתה לאכול אותו
לא הגענו לעשות ממרח חומוס, קילפתי הקטנה שלי אכלה, קילפתי והיא אכלה עוד. די מבעס שבכל פול יש אחד/שניים עד שמצליחים לפצוח אחד היא זוללת... שיהיה לה רק בריאות כמובן. בקיצור, זללנו אותם כמו שהם.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

חומוס חי

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

עוד מישהו חווה את ההרגשה השורפת בעת קטיפת החומוס
אני מגדלת בגינה חומוס כבר כמה שנים ואף פעם לא הרגשתי את החומצה של החימצה..

אם בטעות אני טועמת את הקליפה החיצונית , אז כן, היא חמוצה וקצת שורפת בשפתיים אבל בידיים - כלום.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

חומוס חי

שליחה על ידי מירב_ב* »

כן, האיש שלי קטף יחד איתי. אני אמנם יותר רגישה בעור אבל גם הוא הרגיש בכך
קטפתם את הפולים אחד אחד?
אולי אפשר היה לקטוף את הגבעולים, ואחר כך להפריד את הפולים? או (וכאן אני ממש מנחשת) אולי זה היה שלב מוקדם מדיי לקטיף?
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

חומוס חי

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

אוף, לא הספקתי לצלם את החומוס החירוק שהכנתי לפני שבוע. הוא פשוט נטרף מהר מדיי.
הכנתי פי 3 מהכמות שבמתכון והבאתי:
  1. למסיבה בגן אנתרופוסופי, עם שלט המפרט את המרכיבים. נזלל וזכה להתלהבות רבה.
  2. לארוחת שישי בערב של משפחת בעלי, שרגילים לאוכל מאוד לא טבעי/בריא ובכלל די הפוכים מ"באופן" -הופתעתי ששוב נזלל וזכה להתלהבות!
  3. לפיקניק של המשפחה שלי, "מעורבת" - רובם אהבו, אבל לא כולם. אולי מפני שהחומוס כבר היה בן יותר מ-24 שעות.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

חומוס חי

שליחה על ידי חני_תה* »

למי ששאל לגבי החומוס החי שהבאתי לחפלק הירושלמי (מאי 08):
המתכון הבסיסי הוא של החומוס החי-ירוק של אופק מלמעלה:
עם מספר שינויים קלים:

המתכון של חניתה

כוס גרעיני חומוס יבש (או, יותר טוב, אם יש לכם גישה 3 כוסות גרעיני חומוס טרי מהגינה או השוק)
כוס שומשום עוז (מלא טחון בכבישה קרה)
חבילה או יותר של פטרוזיליה
רבע כוס שמן זית
לימון וחצי מקולפים ומגולענים
ראש שום שלם
4 תמרים
כפית וחצי כמון מזרחי
חצי אגודל פלפל חריף טרי
3-5 כפיות מלח טבעי (פלוס מינוס לפי הטעם)
מים טהורים או מיץ מ -3 עגבניות (אופציה)

+
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

חומוס חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לפני כמה ימים יערה הביאה לי קצת נבטי חומוס יפים.
נתתי להם כמה ימים במקרר, ועכשיו באופן ספונטאני למדי הכנתי לי חומוס-חי אינטואיטיבי -
בלי מתכון, בלי כמויות, הכול לפי העין.
ונחשו מה? יצא ממש טעים!
נראה לי שגם הדחפן החדש עזר בהכנה.

הרכיבים היו - שומשום, מים, נבטי חומוס, עלי רוקט חריפים, עלי סלרי מלוחים, שני תמרים קטנים (לכמות של 2 צלחות חומוס בערך).
שמן זית ולימון - רק בהגשה - ע"מ לשמור על הטריות במקרר.

צילמתי, אעלה את התמונות בקרוב!
ביאנקה_מתחברת*
הודעות: 75
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

חומוס חי

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

מתכון נוסף לחומוס חי

מנגבת ישר מהבלנדר- יצא חריף וטעים: בלי מתכון מדויק, ברוח מתכוני הדף.
שומשום טחון בבלנדר,
חומוס מונבט,
לימון שלם,
חופן גדול של פטרוזיליה,
3 שיני שום (אוהבת שום...),
תמר מדג'הול,
מעט כמון וקינמון.
בלי שמן,
רק מעט מים. טעים....
אסנת_ש*
הודעות: 337
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*

חומוס חי

שליחה על ידי אסנת_ש* »

תודה לכולכם על המתכונים, ניסיתי לראשונה בחיי. ויצא לי טעים מאוד.
אני מאוד מרוצה (-:
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

חומוס חי

שליחה על ידי מירב_ב* »

@}
יאמי*
הודעות: 13
הצטרפות: 23 אפריל 2007, 19:00

חומוס חי

שליחה על ידי יאמי* »

כמה זמן חומוס חי נשמר במקרר? אם הכנתי ביום חמישי, אני עוד יכולה לאכול את מה שנשאר?

(הקיבה שלי לא כ"כ רגישה, מצד שני אני בהריון)

תודה!
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

חומוס חי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

נשמע לי שלא מתאים לאכול. אבל תני לאף שלך להחליט בשבילך.
יאמי*
הודעות: 13
הצטרפות: 23 אפריל 2007, 19:00

חומוס חי

שליחה על ידי יאמי* »

או, תודה על התגובה :-)

את בעצם אומרת שאם זה לא טוב לאכילה, זה בהכרח יתבטא בריח? (לא מדברת על סירחון דווקא, אלא על עושה חשק / לא עושה)
אבי*
הודעות: 43
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

חומוס חי

שליחה על ידי אבי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

א. בספר הבישול הצמחוני של שרה בראון יש פרק טוב לגבי הכנה של קטניות. המחברת כותבת: "בעשר הדקות הראשונות של בישול הקטניות, להוציא עדשים ואפונה בקועה, יש להרתיח מהר, ללא מכסה, כדי להשמיד כל חומר רעיל בקרום החיצוני"
ב. החומוס הכי טעים יוצא לי עם מנגו - כחצי מנגו גדול ל-250 גר' גרגירי חומוס (לפני השריה, הנבטה ובישול, כלומר כחצי שקית) יחד עם כמה שיני שום, כשישה ליימים מקולפים, כאגודל פלפל אדום חריף קצוץ דק, כשתי כפיות הרבהמארה, כמאה עשים מ"ל שמן זית, וכמה כפות מהטחינה האתיופית המדהימה מסומסום מונבט.
ג. רעיונות מעניינים התמרים, השימוש בסומסום במקום בטחינה וקיצור זמני ההשריה וההנבטה. אנסה.
שליחת תגובה

חזור אל “טיפים ורעיונות”