מתכונים לשבועות

רועי_כשר*
הודעות: 96
הצטרפות: 22 אוקטובר 2001, 19:44
דף אישי: הדף האישי של רועי_כשר*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי רועי_כשר* »

פונדו גבינות

מצרכים:
1 שן שום קלופה, חצויה
800 גר' גבינות (למשל צהובה, פרמזן קצ'קבל חריפה מעט) חתוכות מגורדות בפומפייה גסה.
2 1 כוס ין לבן יבש
2 כפות קורנפלור מדוללות במעט מים קרים
4-5 כפות קירש (שנאפס של דובדבנים)
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט

הכנה:
מורחים את החלק הפנימי של הסיר בשן השום החצויה היטב היטב. לפונדו צריך להיות ניחוח עדין וקל של שום ולא יותר.
שמים בסיר את היין ומביאים לרתיחה.
כשהיין רותח, מכניסים פנימה את הגבינות. מבשלים יחד. מידי פעם מערבבים עד שהגבינה נמסה לגמרי. בשלב הזה הפונדו עדיין מופרד לנוזל וגבינה מותכת.
מוסיפים פנימה את הקירש ומערבבים. אח"כ מוסיפים לאט ובהדרגה את הקורנפלור תוך ערבוב. מוסיפים בהדרגה כי לא ממש בטוח שצריך את כל הכמות. רואים שהפונדו גם נעשה אחיד, חלק ובעיקר סמיך מעט, באופן שיצפה חתיכת לחם בצורה חידה ויפה.
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את אגוז המוסקט.
מעבירים לכלי פונדו ומניחים על להבת האש.


לחם מטוגן לפונדו
המצרכים:
5-6 פרוסות עבות של לחם שאור לבן
2 שיני שם מעוכות
2 כפות עלי טימין
3 כוס שמן זית

הכנה:
מערבים בקערית עת השמן, השום והטימין.
מורחים בעזרת מברשת את פרוסות הלחם בתערובת השמן, משני צידיהן.
מחממים מחבת פסים (עם תחתית מחורצת) וכשהיא חמה מניחים עליה את פרוסות הלחם לשתים-שלוש דקות עד שהלחם עשה שחום ופריך. חותכים אתו לקוביות גדולות.


ירקות מטוגנים לפונדו:
המצרכים:
2 קישואים קטנים, מוצקים
1 חציל טרי ומוצק
3 פטריות פורטבלו טריות
חצי כוס שמן זית
1 כף עלי טימין
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות עם מעט חלב
1 כוס פירורי לחם

ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות. את הפטריות חותכים לארבעה חלקים.
מערבבים בקערית את שמן הזית, טימין, מלח ופלפל. מורחים עם מברשת את הירקות בתערובת השמן.
טובלים את הירקות בקמח, אח"כ בביצה טרופה, ובסוף בפירורי הלחם ומשם לטיגון בשמן עמוק, עד שהם מזהיבים.
יושבים סביב השולחן, טובלים את קוביות הלחם והירקות המטוגנים בפונדו.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי ורד_לב* »

רגע, חלב עזים/ כבשים אפשר?
מה עם להחליף החלב ומוצריו במוצרי טופו / סויה. הייתה תקופה שעשיתי את זה ויצא סבבה! בטח גם בארה"ב יש מוצרים מוצלחים יותר מבארץ
דיאנה_ב*
הודעות: 338
הצטרפות: 29 מאי 2003, 02:49
דף אישי: הדף האישי של דיאנה_ב*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי דיאנה_ב* »

אני חושבת שאפשר. אנחנו בשלב של ניסוי - להוריד לבר את מוצרי החלב פרה כדי לראות אם יש שיפור במצב האוזניים, אחרי שהתחילו לאיים עלינו בניתוח.
מצאתי חלב ויוגורט עזים, ואיזשהו סוג של גבינה, אבל לא שמנת מתוקה או חמוצה ולא גבינת שמנת שמתאימה לעוגות, ככה שבכל מתכון חסר לי משהו.
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מיה_גל* »

דיאנה - יש משהו שנקרא בעברית "טוב משמנת" של טופוטי. מוצר סויה מצויין, 16% שומן, שאני משתמשת בו במקום גבינת שמנת וגם במקום שמן בעוגת גזר למשל. ממש טעים ומוצלח. נדמה לי שבאנגלית הוא נקרא better than cream. בטוח תוכלי למצוא אותו במקררי הסופר שלכם, אפילו פה הוא מכר ב"סתם" סופרים ובמכולות השכונתיות של תל אביב.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי ענת_גביש* »

מחפשת מתכון לעוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים ללא אפייה.
חג שבועות טעים ושמח לכולם {@
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי ענת_גביש* »

מצאתי: (של אמא של יונת ב עוגות ועוגיות )
עוגיות בגבינה

חצי כוס סוכר
כף קקאו (מי שאוהב יכול להחליף את הקקאו בקפה או לא לשים כלום)
חצי ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%
קליפת לימון מגורדת
תמצית וניל
עוגיות פטי בר - לפחות 250 גרם.
יין אדום מתוק (אפשר להחליף את היין בחלב - אבל עם היין זה הרבה יותר טעים!)

לערבב את הסוכר והקקאו למניעת גושים, להוסיף את הגבינה הלבנה, קליפת הלימון והוניל ולערבב. אם העיסה סמיכה מאד אפשר להוסיף כף אשל/לבן.
לטבול את העוגיות ביין ולסדרן על מגש מלבני/מרובע.
למרוח שכבת גבינה על העוגיות, עוד שכבת עוגיות טבולות ביין, וכן הלאה עד שיש 3 או 4 שכבות עוגיות וביניהן גבינה. השכבה העליונה צריכה להיות עוגיות.

לציפוי
לערבב 3/4 כוס סוכר עם 1/3 כוס קקאו, להוסיף כ-2 כפות מים ולבחוש היטב. לחמם תוך בחישה מתמדת עד לרתיחה. להסיר מהאש ולבחוש פנימה 40 גרם מרגרינה עד שהיא נמסה לגמרי. למרוח על העוגה. הציפוי מתקשה.
לשמור כמובן במקרר.

האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

מחפשת מתכון לעוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים ללא אפייה.
הבת שלי מכינה עוגת ביסקוויטים - חבילה ביקוויטים טבולים בחלב עם טיפה קפה, ומילוי של 2 שמנות מתוקות מוקצפות עם 1 חבילה פודינג אינסטנט. בתבנית פרייקס מלבנית מסדרים שיכבה ביסקוויטים טבולים, מורחים שכבת קרם, ביסקוויטים, קרם וכן הלאה. מסיימים בשכבת קרם, ואז ממיסים חבילה שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה, בוחשים ויוצקים על העוגה מלמעלה.

ואחת שהיא ממש עוגת גבינה:
לבסיס:
150 גרם חמאה
250 גר' פירורי ביסקוויטים מרוסקים - אפשר בטעם שוקולד
2 כפות סוכר
3 כפות ליקר
לעוגה:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב קר
14 גר' ג'לטין
3 גביעים גבינת 9%
¾ כוס סוכר
תמצית וניל
ממיסים החמאה על אש מינימלית במחבת, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית 28 ומצננים.
מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג.
מרככים את הג'לטין ב-1/4 כוס מים קרים, מוסיפים עוד 1/4 כוס מים רותחים ובוחשים עד שיימס. טורפים את הגבינה עם הסוכר והווניל ומוסיפים את הג'לטין המומס. מקפלים פנימה את קרם הקצפת, ויוצקים על בסיס הפירורים. מקררים כמה שעות עד שהעוגה יציבה. אפשר גם לצפות מלמעלה בגרגרי יער מוקפאים, שמפשירים, מחממים, מוסיפים כף קורנפלור מומסת בכף מים קרים ומחממים עד שיסמיך קצת. מקררים מעט את התערובת ואז יוצקים על העוגה אחרי שהתייצבה, ומקררים עוד שעה.
חג שמח
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מממממממממממממממממממממ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?
לא ניסיתי, אבל אין סיבה שלא.
למעשה, מרגרינה היא תחליף פרווה (ופעם היה גם זול יותר) לחמאה. לא להפך.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

מחפשת מתכון לעוגת גבינה (מהסוג ששמים למעלה אוכמניות;-) ) בלי ג'לטין ובלי פודינג. תודה!
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אפויה, לא?
(ערב טוב גם לך)
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

כל עוגה אפויה? וחג שמח!
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לא, העוגה של שמיכת טלאים פה למעלה, אינה אפויה. אני חושדת שמשחקי הג'לטין באים לייצב את העוגה כשהיא אינה אפויה, ואילו עוגה אפויה מתיצבת בזכות האפיה (בדומה לפשטדה).
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

אני חושדת שמשחקי הג'לטין באים לייצב את העוגה כשהיא אינה אפויה
אמת ויציב - עוגה לא אפויה אפשר לייצב או בתוספת ג'לטין, או בהקפאה של עיסת הגבינה+סוכר+קצפת, ואז היא די קורסת כשהיא מפשירה. ג'לטין מופק מעצמות דגים, או (הסוג היותר יקר) מאגר-אגר (סוג של אצה, אם אני לא טועה). יש גם עלי ג'לטין עשויים מעצמות בע"ח - באלה אני לא נוגעת מטעמי מחלת הפרה המשוגעת.
הפודינג נועד להסמיך ולהמתיק - זו בעצם תערובת של קורנפלור, אבקת סוכר ומעט צבע מאכל (טפו-טפו-טפו).
והנה עוגה אפויה:

לבצק:
2½ כוסות קמח
1 כוס סוכר חום
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית קינמון
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
למלית:
450 גרם גבינת שמנת (מומלץ לערבב 2 סוגים - 30% ו- 9%)
2 ביצים גדולות
4 כפות מיץ לימון
½1 כפיות קליפת לימון מגוררת
¾ כוס סוכר לבן
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
הבצק: שמים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתיה והקינמון במעבד מזון בעל להב מתכת, ומפעילים לתערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
מפרישים כוס מהפירורים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים. שומרים בצד. מעבירים את שאר הפירורים לתבנית ומהדקים לבסיס. אופים כרבע שעה עד שיזהיב,מוציאם מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים.
המלית: שמים את הגבינות, הביצים, מיץ הלימון קליפת הלימון והסוכר. בקערת המערבל. מערבלים כ- 3 דקות, לעיסה חלקה ואוורירית. יוצקים את המלית על הבסיס האפוי, מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו (עם האגוזים) ומחזירים לתנור. אופים 35-30 דקות, עד ששכבת הפירורים תזהיב והגבינה תתייצב.
מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (או למשך לילה). חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

תודה גילה ושמיכת. אני אכתוב משהו בעוגת יום הולדת .אני מבינה שהלימון אורגני ושהביצים מתרנגולות שחיות רק על חסה.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אוף! התכוונתי לומר: תודה שמיכת!! זו העוגה הראשונה שראיתי בלי ג'לטין וקורנפלור שאין לי אותם!
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אה, ואם מודים - תודה גם לבתשלך. עשיתי את העוגת ביסקויטים שלה, אמי היתה מאושרת, וגם שאר האורחים שמחו (-:
שמיכת_טלאים*
הודעות: 606
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

בשמחה @}
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אגב אין אבקת אפייה בעוגה?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אגב אין אבקת אפייה בעוגה?
יש סודה לשתיה.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

לפעמים יש גם וגם. העוגה במקרר:-)
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

העוגה יצאה טובה מאד אך נמוכה. במה טעיתי?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

קיבלתי תשובות בנושא ב-עוגות ועוגיות.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

לא אני מרגישה שתערובת הגבינה יצאה מועטת מדי והיא לא גבהה כלל בתנור.
ארז_אח_של_נעומי*
הודעות: 1
הצטרפות: 22 מאי 2005, 18:55

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי ארז_אח_של_נעומי* »

נו כבר מצאתם???
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

עוגת גבינה מצויינת (בלי ג'לטין ובלי קורנפלור, וזאת עוגת-הגבינה הכי טובה שפגשתי)

הבצק
½ חב' מרגרינה מרוככת
½ כוס שמן
3 חלמונים (חלמון נוסף – למריחה על הבצק)
קליפת לימון מגורדת
3 כפות מיץ לימון
3 כוסות קמח
½1 כפית אפיון

המלית
2 ביצים שלמות
3 חלמונים
1 כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
1 כוס חלב
3 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת
4 כפות קמח

לקצף
7 חלבונים
½ כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון

ההכנה
ללוש את החומרים לבצק. לרדד בתבנית.
למרוח את הבצק בחלמון ביצה.
לבחוש את החומרים למלית ולשפוך על הבצק.
לאפות כ-3/4 שעה בחום בינוני עד שהבצק מתקשה (והמלית עדיין קצת רכה).
להכין קצף קשה, למרוח אותו על העוגה האפויה ולאפות כ-10 דקות עד שהקצף משחים.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בתוך התנור בדלת פתוחה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רציתי לדעת מזה אפיון?
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי במבי_ק* »

עוגת גבינה הכי טעימה והכי פשוטה

מרסקים חצי חבילת פתי-בר או בישקוטים. בכמות שמספירה "לרפד" תחתית של תבנית בגובה חצי ס"מ בערך.

מערבבים בקערה:
  • 3 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
3 ביצים
כוס סוכר*

את הבלילה שופכים על התבנית עם הפירורים. חצי שעה בחום של 150 מעלות. מוציאים. העוגה עדיין רוטטת, זה בסדר. לתת לה לנוח 5-10 דקות בחוץ. לא לכבות את התנור.

לערבב שני שמנת חמוצה עם שתי כפיות סוכר וניל (או רגיל), למרוח בעדינות על העוגה ולהכניס לתנור לחמש דקות נוספות.

להוציא. לצנן. להניח במקרר לכמה שעות. זה בסדר שהעוגה נראית לא מוכנה. אחרי כמה שעות במקרר (מינימום שעתיים, ועדיף יותר) היא יציבה ובעיקר טעימה טעימה טעימה.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי יעל* »

חטיפי פטריות ממולאות

חומרים (ל-20 פטריות):
מאה גרם גבינה ביתית 16% שומן של שטראוס מגוררת
2 כפות גדושות של סימפוניה טבעית 5% של שטראוס
4-5 כפיות פירורי לחם מתובלים
50 גרם חמאה מרוככת
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
מים ומיץ לימון
מלח ופלפל אדום ושחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1) מנקים את הפטריות ומשרים קלות במים ובמיץ לימון כדי למנוע השחרה. מפרידים את הגבעולים מכיפת הפטריות וקוצצים דק את גבעולי הפטריות.
2) מניחים בקערה את גבעולי הפטריות הקצוצים, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים וממלאים את כיפות הפטריות.
3) מניחים את הפטריות לתבנית ואופים בחום של 190 מעלות כ-10 דקות.

זמן הכנה: 5 דקות, זמן אפייה: 10 דקות.

הערה: הוספה של רוטב עגבניות עשיר על בסיס התבנית בהן שוהות הפטריות, הופך אותה למנת בייניים נהדרת.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה זה, פרסומת לשטראוס?... מה עושים אם אין שטראוס באזור?...
.*
הודעות: 106
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 18:25
דף אישי: הדף האישי של .*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי .* »

רציתי לדעת מזה אפיון?
אבקת אפיה
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי עדי_יותם* »

עוגת גבינה נפלאה
מצרכים:
5 ביצים מופרדות, כוס סוכר, ק"ג גבינה (במקור 9%, אני עושה עם 5% או משולב ויוצא מצוין), גביע אשל/גיל/יוגורט (ניסיתי את כל האפשרויות), 4 כפות קמח רגיל, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1/4 כוס מיץ לימון.
הכנה:
מקציפים חלבונים + סוכר, מקפלים פנימה חלמונים וכל שאר המרכיבים. שמים במדף התחתון או על קרקעית התנור תבנית תנור עם מים. מעבירים את העיסה לתבנית 26 ואופים ב-200 מעלות במשך שעה.
כדי למנוע נזילות אפשר לשים נייר כסף או נייר אפייה על תחתית התבנית, או תערובת ביסקוויטים מרוסקים עם חמאה. אני לא משתמשת בנייר כסף לאפייה (מאז אלומיניום ושאר צרות בכל אוכל, שיהיה).
אפשר אחרי חמישים דקות להוציא את העוגה ולמרוח מעליה שני גביעי שמנת חמוצה מומתקים באבקת סוכר, ולהחזיר לעשר דקות נוספות בתנור.
הטעם מגיע לשיאו אחרי 12-24 שעות במקרר.
ענת_הפלישתית*
הודעות: 114
הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:44
דף אישי: הדף האישי של ענת_הפלישתית*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי ענת_הפלישתית* »

איזה דיכאון- הרסתי 2 עוגות גבינה (יצאו פיכס).
למי יש מתכון לעוגת גבינה אפויה, בחושה, בלי בצק בתחתית ובלי קרם או קצף מעל, לא רטובה ולא קרמית ולא ג'לטינית? (ולא עושה רעש בין שתיים לארבע...)
אנונימי

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי אנונימי »

ענת,
המתכון של במבי ק שמעל המתכונים של ענת - אפשר לעשות אותו בלי תחתית הביסקוויטים, ויצא נפלא גם כן.
ניסיתי. אמנם עם הביסקויטים, אבל ההבדל לא גדול.
מומלץ בחום |Y|
מנג_בין*
הודעות: 431
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי מנג_בין* »

פעם ראשונה שהכנתי עוגה ויצא מעולה, אז בבקשה -
עוגת גבינה
6 ביצים (מופרדות)
להוסיף לחלמונים - 2 גבינה 5% , 3 כפות קורנפלור, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1 שמנת חמוצה
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף חזק.
לקפל את בלילת החלמונים לקצף.
אופים שעה בתנור בחום בינוני. (בתנור שלי חום 180 היה חזק מדי ולכן אפיתי אותה ב 150 מעלות)
יעל_אחרי_שנתיים*
הודעות: 9
הצטרפות: 19 יולי 2006, 23:48

מתכונים לשבועות

שליחה על ידי יעל_אחרי_שנתיים* »

היי.. מה עם בורקס? עשיתי חיפוש ולא מצאתי בשום דף באתר
אני בגולה ואין לי ממי לקבל מתכון בסיסי לבורקס, שכולל רצוי גם תרד או מנגולד
שליחת תגובה

חזור אל “לשישי שבת וחגים”