איך לבשל חסכוני

אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

למניעת בזבוז גז, מים וחשמל:
  1. לבשל או להרתיח כל מה שאפשרי בסיר מתאים למידותיו, על להבה מתאימה (לא גדולה מדי) במכסה סגור.
  2. תבשילים שנדרשים להרבה מים, להשתדל לשים כמות מדוייקת, למשל פסטה, אין צורך לבשל חצי חבילה בסיר מלא במים
  3. כמה שפחות להשתמש בתנור. אפשר לאדות או להקפיץ או לבשל לפני הכנסה לתנור, חוסך חשמשל וזמן רב (עוף בתנור שמבשלים קודם 10 דקות, מכניסים לתנור ל-10 דקות יוצא גם עסיסי יותר וגם חוסך חצי שעה בתנור)
  4. קומקום חמלי - מים בכמות מדוייקת. בשביל שתי כוסות לא צריך להרתיח קומקום מלא. עלות החשמל למכשיר כזה יקרה.
  5. לבשל ארוחה שלמה בסיר אחד - עוף בירקות, קציצות עם תפואד וכו'
  6. רוב הכלים שמשתמשים בהם להכנת ארוחהנזקקים רק לשטיפת מים קלה והחזרה למתקן הכלים במידה ושוטפים מיד אחרי השימוש. חוסך מים בשטיפת כלים רגילה (וזמן)
טיפים לתחליפים זולים למוצרים יקרים:
  • שמנת - במקום שמנת יקרה אפשר לערבב חמאה(כפית) +חלב (שליש כוס) + כף שטוחה קמח במחבת, הטעם והסמיכות נהדרים ומאוד מזכירים שמנת. אפשר להוסיף מעט שמן זית או גבינה צהובה מגוררת והרוטב מועשר יותר. אפשר גם בלי קמח. אני מטגנת בצל, שום, פטריות, מוסיפה חמאה, חלב, קמח ויש רוטב מנצח לפסטה או הקרמת תפוחי אדמה)
  • לזניה - עלי לזניה מוכנים יקרים - תחליף טוב - לקנות 3 חבילות פסטה בעשרה שקלים (פעם חשבתי שזול זה לא טעים בתחום הזה ואז גיליתי שהפערים נובעים מזה שכרגיל יקר פה, יש פסטות מעולות שנמכרות במחיר הזה, לא פחות ויותר מאלו של אסם ושות') , אחת מהן, חבילה של מקרונים עם החור באמצע, משתמשים בהם במקום עלי לזניה, מורחים את השכבות וביניהן אגודה של הרבה מקרונים צפופים. באפייה הם יוצאים כמעט כמיקשה אחת וגם המראה יפה.
  • דג - טיפ שלקחתי מהשף רושפלד (מאסטר שף) - את החתיכות הקטנות של דג שנשארות אחריש סידרנו את החתיכות הנאות בסיר הבישול, ניתן להצמיד אחת מעללשנייה. בבישול החלבון נדבק וזו הופכת חתיכה אחת שלמה למנה
  • משאריות של עוגיות/עוגה ניתן להכין כדורי שוקולד (טיפ עתיק אבל מסתבר שיש מי שאינם מכירים)
  • עלי אורז - ממליצה להכניס קבוע למטבח. זולים, דלים בקלוריות, טעימים. אפשר לגלגל בתוכם ירקות מוקפצים עם עוף, או מילוי של בלינצ'ס (המצאה שלי לדעתי). הם מהירים להכנה, מרשימים, חסכוניים, משביעים.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

עוד...
  • גבינה לבנה - לקנות במבצע כמה גבינות (מי אמר חג שבועות?) ולערבב במיכל נפרד תוספת שמיר, באחר - בצל ירוק, או פפריקה עם שום, זיתים. עושים הכל בפעם אחת ומחלקים ל- 2-3 גבינות שונות. אם בדיאטה אז הסקי חצי אחוז עם תוספת כזו - מעדן דיאטטי.
  • לחובבי פרגיות - להקפיץ במחבת קוביות קטנות של חזה עוף במרינדה של שמן זית, פפריקה, כמון, אבקת מרק עוף, מלח , פלפל. מעט מאוד שמן בהקפצה והטעם מזכיר פרגיות בעסיסיות ויש שיגידו טעים יותר, גם פחות אחוזי שומן וגם חצי מחיר.
  • קסטות מעשה בית - ביסקוויטים וגלידה במבצע + ילד אחד לפחות, מכינים כמות ומקפיאים. כדאי בקופסאות אחסון ולא בשקיות.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

יש עוד הרבה והזמן קצר, וטיפ לא רע בעצמו - לא לנסות להכין דברים מסובכים ויקרים מדי בלי לוודא שאכן יש הכל בבית, מוצרים, כלים, כולל מיכשור וגם כישרון או מתכון אמין.
פעם לזרוק חומרים של עוגה שלא עלתה יפה או תבשיל קדרה היה עולה באכזבה ועשרים שח. היום זה בקלות עובר את המאה ש"ח.

לגבי תבשילים שכבר לא צלחו -

מעוגה שלא נאפתה - ניתן להכין בדר"כ עוגיות קטנות (פשוט לגלגל או לשנות צורה, או לפרק ולהכניס לתנור. כשזה יוצא לא משנה מה המראה, לפזר אבקת סוכר ויש עוגיות)

תבשיל ירקות שלא הצליח/לא טעים/לא התבשל/איבד צורה - אפשר להכין פשטידה, להוסיף ביצים, פירורי לחם, מעט תבלינים, גבינה ולתנור.

אפשר להכין גם סלט מתבשיל לא מוצלח של חצילים או כרוב, גמבות אפילו קישואים - לצנן, להוסיף לימון או רוטב סויה, מעט שומשום למעלה, מישהו בטוח יאכל.

תבשיל שנשרף או לא חוסל עד תום, שאריות גבינות או תבשיל ממש מגעיל (וללא עצמות או חריף) שטפו מתבלינים באופן זריז והורידו בקופסת פלסטיק לחתולים (לא בשקית שעלולה לגרום לחנק למייללים).
אהבת_עולם*
הודעות: 5866
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אחת, אחלה דף. מעולה !
תודה !

<לא מבשלת, אבל נראה כמו טיפים מצוינים למי שכן :-)>
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

באמת אחלה דף, מצטרפת בכיף:
  • שאריות של דג או עוף: לפעמים נשארות שאריות, לא מספיק לכולם, לפעמים אפילו לא למנה, אני עושה פירה, מטגנת בצל בשמן זית עד שמזהיב ואז עוד קצת. בתבנית פיירקס שמה חצי מכמות הפירה, מעל מפזרת את שאריות הדג/ עוף חצי מהבצל ומעל עוד שכבה של פירה בצל, אפשר לגרד מעל פרמזן. עשר דקות בתנור עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
  • כמות קטנה (למשל חזה עוף אחד) של בשר שלא מספיקה לכולם- אפשר להכין מנה מוקפצת. להכניס מלא ירקות, פלפלים קלויים, חציל, בצל. או לקחת לכיוון אסיאתי עם חלב קוקוס, רוטב דגים, ג'ינג'ר, לימון, קצת סוכר, פלפל חריף, קוזברה סויה ושאר טעמים תאילנדים. לאכול עם אורז או קיטניה אחרת.
  • שאריות בשר מברביקיו הופכות אצלנו למחרת לסנדוויץ' נחשק. (בגט, אורוגולה, מיונז ביתי, חרדל, עגבניה)
  • אורז עם דברים (עדשים ובצל= מג'דרה). ביצת עין מעל, סויה וטיפה שמן שומשום.
  • אורז- אם נשאר לי למחרת שאריות אורז קר- מקפיצה עם כרישה מטוגנת וג'ינג'ר. עושה סלט אורז- עגבניה, בצל ירוק, מלפפון, זיתים שחורים, ביצה קשה, רוטב וינגרט= סלט אורז צרפתי
  • פסטה- אם עשיתי יותר מדי, למחרת אופה בתנור עם הרבה רוטב עגבניות וגבינה.
נראה לי שאצלי חסכנות במטבח היא בעיקר לשדרג שאריות. לא לזרוק. ירקות לקנות כל הזמן טרי ולאכול על המקום ואם הירקות קצת פחות טריים אז מיד להפוך אותם למשהו מבושל.
או- לקנות מכונת מיצים ולסחוט כל פרי/ ירק שקצת איבד את הקשיחות.
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

עוד דבר שהולך אצלינו- לא קונה יוגורט בטעמים (פרילי ואחיו לסופר) במקום מערבבת כפית ריבה ביוגורט (עדיפות לביתית אבל כל ריבה עושה את העבודה).
לא קונה לילדים קורנפלקס, צ'יריוס וכל הג'אנק- במקום מכינה גרנולה ביתית אותה אוכלים עם יוגורט ופירות חתוכים מעל.
  • מיחזור שאריות נוסף- סלט ישראלי שנשאר חתוך וניראה עצוב ומדכא למחרת (אין מצב שאף אחד אצלינו יאכל). הופ לבלנדר, קוביית קרח ויש גספאצ'ו
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי בשמת_א* »

לזניה - עלי לזניה מוכנים יקרים
נכון.
אנחנו מכינים בעצמנו את בצק הלזניה:
  1. 5 כוסות קמח (כשמשתמשים בקמח אורגני, עדיף המנופה, לפעמים צריך פחות מזה. הכמות במקור היתה קמח לבן)
1 כוס מים
1 ביצה
(אפשר להוסיף קורט מלח לקמח)

<טיפ: להסיר טבעות לפני העבודה>
לגומה בקמח אני מוזגת את המים, לפעמים טורפת לתוכם מראש את הביצה כדי שיהיה יותר קל. מייד מתחילה לערבב במזלג עד שכבר אי אפשר יותר לערבב. מורידה מהמזלג את מה שנדבק ומתחילה ללוש בידיים. חייבים ללוש הרבה עד שיש לנו כדור בצק גמיש וחלק. לפעמים צריך להוסיף טיפונת מים, כמה שהבצק "סוחב" (ככה סבתא שלי היתה אומרת, ואני מרגישה שהמונח מדוייק). טיפונת - משהו כמו להרטיב את היד ולהמשיך ללוש. בימים יבשים במיוחד.
ללזניה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים כשהוא מוכן. כל חלק מרדדים ומותחים על התבנית לשכבה המתאימה, והנה בצק פסטה טרי בגודל מתאים ללזניה (הרי לא צריך מלבנים ארוכים יבשים שמחברים לפאזל, אפשר לרדד מלכתחילה יריעה בגודל המתאים).
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

השאריות זו המכה של המטבח.

קראתי מחקר (בטח בארה"ב) שבו גילו ש כשליש מתכולת הקניות נזרקת, חלקה כמו שנקנתה, בגלל שנגמר התוקף (גבינות, בשר שהופשר ולא נעשה בו שימוש, ירקות, קטניות ישנות וכו') וחלקה כשאריות.

פסטה אורז וסלט של אתמול הכי מבאסים לאכילה והטיפים שנתת מצויינים עוד אמא


ועוד משהו מאצלי - עדיף לקנות מעט מכל דבר, בייחוד במוצרים שנוטים להתקלקל (ירקות, גבינות, קטניות), עומס גורם לשכוח מוצרים עד שהם נזרקים מקולקלים וגם מניע אותנו להשתמש מהר מדי במוצרים חדשים במקום לנצל שאריות.

לגבי הגספאצ'ו עם מה את מגישה אותו?
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

גספצ'ו- מכניסה את הסלט מאתמול (כעיקרון גספצ'ו מכיל עגבניות, פלפלים, בצל, מלפפון) לבלנדר, מוסיפה עוד ירקות אם יש צורך להגדיל כמות.
אפשר לעבות עם פרוסת לחם (גם לחם קצת ישן- לספוג במים ולסחוט) מתקנת את התיבול עם עוד שמן, טבסקו, וקצת חומץ בן יין (או אם יש חומץ ספרדי שרי).
מעל אפשר להוסיף קרוטונים (לחם ישן, משפשפים עליו שן שום, חותכים לקוביות ומטגנים עם מעט שמן זית).
כמה קוביות קרח. אפשר גם לחתוך פיצי קצת פלפלים צבעוניים לתת קראנץ' ולהוסיף צבע. להזליף קצת שמן זית. לאכול קר. מרק מרענן לימי חמסין.
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

עוד ורסיה לגספצ'ו- פתרון לשאריות לחם משובח שהתיישן: סלט לחם איטלקי
עושים סלט חתוך גדול (עגבניות יפות, פלפל ירוק, מלפפפון, זיתם שחורים, צלפים). חותכים את הלחם לקוביות. רוטב: שמן זית וחומץ.
נותנים ללחם הישן לספוג היטב את הרוטב- מיצי הסלט השמן והחומץ. אפשר לפזר מעל גבינה בולגרית, זעתר טרי.
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

ועוד טיפ חשוב- להוריד כמה שיותר דברים מוכנים מרשימת הקניות (דגני בוקר, ריבות, מעדנים, עוגיות, גבינות רכות- שמנת ולבנה מכינה לבד)
לקנות סיטונאי דברים אורגניים- קטניות, קמח, פירות יבשים.
  • גבינת שמנת ולבנה- שמים בבד חיתול יוגורט או שמנת, לתת לטפטף לילה מעל הכיור (או לשים מעל קערה ואת המים לתת לחיות הבית (כלב, חתול אם יש).
למחרת ניתן לערבב את גבינת השמנת עם עירית, שמיר או כל דבר שנראה מתאים.
לבנה- מוסיפים ליוגורט קצת מלח (הכי טעים מהיוגורט ה"פושט" זה שמגיע בבקבוק פלסטיק).
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

אצלינו שוקו הוא חלב מורתח כשלמטה קוביה או שתיים של שוקולד מריר
אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק*
הודעות: 181
הצטרפות: 20 אפריל 2012, 10:05

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק* »

טיפ שקראתי באחד מדפי האתר (אולי עצות לחיסכון בכל התחומים?) ומתאים לכאן:
לכבות את הגז או התנור 10 דקות (אם התנור חם מאוד, אפשר גם 20) לפני הזמן. האוכל ממשיך להתבשל / להיאפות בסיר / בתנור החם.
פרלה*
הודעות: 5
הצטרפות: 12 מאי 2012, 18:05

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי פרלה* »

עוד משהו טעים וזול:
לבשל שעועית (שהושרתה), למשל אזוקי במים עד שמתרככת ואז לאכול עם טחינה טרייה חמוצה ושומית - ממש טעים. את תבשיל השעועית קל לשמור במקרר ורק להכין טחינה טרייה כשמגישים. גם ילדים אוהבים.
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

_אחת, אחלה דף. מעולה !
תודה !_

אין חכם כבעל נסיון... זכרו:
כשמבשלים בסיר גדול, האוכל מתקלקל יותר מהר (כי הוא נשאר חמים ונעים לחיידקים, למשך זמן ארוך יותר). במיוחד זכרו זאת, כשהתבשיל בשרי, או כשהוא מכיל תפוחי אדמה.
(לבשל כפול ולזרוק חצי זה לא חסכוני :-\)
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

בעקרון אורז אפשר להעשיר עם כל שארית, מסלט גזר, או קישואים, שאריות של עדשים, שעועית, חומוס גרגרים וגם - שאריות בצל שנשאר במקרר, שאריות פטרוזיליה או כוסברה שעוד רגע הולכת לפח. קוצצים הכל, מטגנים קצת מוסיפים אורז, תבלינים ומים ויש אורז משודרג (לא יודעת כמה ילדים שלא אוהבים קשקושים באוכל יאהבו את זה.. ).

ועדיין זורקת הרבה ירקות שנרקבו או שאריות שלא נאכלו. אנחנו מבשלות הרבה מדי >


מה עושים עם שמן עמוק שטיגנו בו שניצלים?
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

מה עושים עם שמן עמוק שטיגנו בו שניצלים?
זורקים P-:
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

אחת, (כותבת את זה בחיוך למקרה שישתמע אחרת (-:) : גם הבן-זוג שלי חושב שאפשר "להעשיר" אורז עם שאריות סלט, קטניות וכל מיני קצוות מהמקרר- הוא מעמיס את הכל בקערת סלט, שופך מלמעלה הר טחינה וקורא לזה ארוחה מענגת (לפעמים זורק מעל קופסת סרדינים). אני נחרדת...לא מסוגלת שאוכל יהיה בלאגן- אוהבת אותו מינימליסטי ומדויק. ערימה של שאריות מעולם לא דיברה אלי... הילדים קיבלו את ה"גנים" שלי- די פוריטנים באוכל. אוכלים הכל (טוב...כמעט) אבל חייבים שהכל יראה מפתה וטרי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חסכון בגז ובזמן בישול:
ללמוד לבשל בסיר לחץ-חוסך זמן וגז. יש סירי לחץ קטנים ונוחים.
להשרות מראש קטניות מקצר זמן בישול. אם מנביטים אז בכלל צריך בישול קצרצר.
ובכלל להשתדל לאכול הרבה אוכל חי- תמיד תמיד לפחות חצי מהארוחה היא סלט וירקות טריים.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי בשמת_א* »

(לבשל כפול ולזרוק חצי זה לא חסכוני
אני מבשלת כמויות די קטנות, אפילו של מרק.
השלב הבא: מיד לאחר בישול של סיר מרק (כמו מרק של קציצות הודו קטנות, שרק הילד ואני אוכלים) - לקרר מנות בצנצנות זכוכית ולהקפיא טרי. כך גם המרק הטרי שבישלתי לא יתקלקל כי יישאר חצי ממנו, וגם יהיה לי מה לשלוף מהפריזר בעת חירום.

עוד טיפ, שהוא גם טיפ לילדים בררנים וגם טיפ איך לנצל ירקות שלא יירקבו במטבח:
לפני ארוחת הצהריים אני קודם כל חותכת ירקות על צלחות קטנות חמודות: צלחת עם עגבניה חתוכה (רק הילדה אוהבת), צלחת עם פלפל אדום ברצועות (רק הילד אוהב), צלחת מלפפון חמוץ (כולם טורפים), צלחת עם מלפפון ירוק, חציו בפרוסות וחציו במקלות (כולם טורפים).
פתאום בשיטה הזאת הפלפלים והמלפפונים מתחסלים במהירות, ולא מתרככים לי.
והילדים אוכלים המון ירקות, כי כשהם רעבים ובאים לבדוק מה קורה במטבח, הם בינתיים מחסלים את מה שמוגש בצלוחיות הקטנות.

עוד טיפ שהוא גם לילדים בררנים וגם חסכני:
מדי פעם הילד מבקש פסטרמה/נקניק טבעיים שמכינים באטליז ליד ("ירוקים", ללא כל חומרים).
אז כבר למדתי לקנות רק כמויות קטנות (100 גרם) כי היום יש לו חשק ומחר כבר לא.
וגם למדתי לגלגל לגלילים קטנים (מגלגלת וחותכת לגלילונים ממש קטנים) ולנעוץ בכל גלילון קיסם שיניים, להגיש על צלחת קטנה וחמודה ולתת לילד שבדיוק משחק. שמחה גדולה והכל מתחסל.
אין כמו אוכל חמוד!

פירה שנשאר מאתמול:
  1. שדרוג 1 - מכדררת כדורים קטנים ומטגנת במחבת שטיגנתי בו שניצלים, רק על צד אחד עד שמקבל צבע יפה.
  2. שדרוג 2 - מזהיבה בצל קצוץ בשמן זית ומוסיפה לפירה, עם טיפונת פלפל שחור.
  3. שדרוג 3 - כמו 2, אבל ממלאה בזה חביתיות, מגלגלת ומטגנת במחבת. מעדן! (חביתיות: כוס קמח, קורט מלח, כוס ורבע מים, ביצה, לטרוף היטב, חביתיות דקיקות במחבת)
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

מה עושים עם העוף המכובס מהמרק?
ומה עושים עם האורז מאתמול?
אפשר ליצור משניהם מאכל טעים מאוד, שאצלי קוראים לו "אורז סיני":
שוטפים את האורז מאתמול במים רותחים ומסננים.
מטגנים בצל וירקות נוספים - גזר, קישוא, פלפל, עגבניה (חתוכים לקוביות); פטריות, שום, גבעולי סלרי פרוסים - כולם או חלקם (לפי הטעם ולפי המצאי בבית). אפונה ירוקה קפואה, גרעיני תירס קפואים או מקופסה - אין צורך לטגן.
חותכים את החלקים הטובים מהעוף המכובס לקוביות, מטגנים עד שמשחים קצת ומוסיפים רוטב סויה.
מערבבים את העוף עם הירקות, ואח"כ מוסיפים את האורז ומערבבים.
אם יש שאריות - אני מקפיאה.

אפשרות אחרת לעוף מכובס - קציצות:
מפרקים את הבשר. טוחנים את החלקים הטובים (אפשר במעבד מזון), מוסיפים קישואים ותפוח אדמה מגורדים דק וסחוטים, בצל מטוגן, 2 ביצים, תבלינים לפי הטעם (אני מתבלת בקטשופ, פפריקה מתוקה, טיפה קנמון, רוטב צלי (ששמור אצלי תמיד בפריזר), פירורי לחם.
מערבבים היטב ומטגנים קציצות.
קשה להאמין - אבל זה יוצא טעים מאד.
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

חוזרת לשאלתה של אחת על שמן טיגון לשניצלים. אנחנו היינו זורקים...שזה קצת מסובך כי עולה מיד השאלה איפה? לכיור? לפח? אני שמה בבקבוק ומחכה לפתרון שעוד לא הגיע...
חוץ מזה שהפסקתי עם טיגון עמוק- פשוט מתעבת טיגון עמוק!!!
חצילים- מורחת בזמן זית משני הצדדים ולגריל. צ'יפס כנ"ל (חותכת לצ'יפסים אחידים בגודלם, מערבבת בקערה עם כ-2 כפות שמן זית. מלח ולתנור).
עוד_אמא*
הודעות: 89
הצטרפות: 03 ספטמבר 2001, 19:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי עוד_אמא* »

ועוד דבר שהפסקתי לקנות- שקיות תה צמחים. משהו שתמיד פיתה אותי בשילובים המנצחים, בשמות המרגיעים, באריזה.
שקית תה זה בזבוז אולטימטיבי...השקית עצמה וכל מה שמסביב. החד פעמיות. הפלסטיק. המחיר.
עושה תה עשבים רק מהגינה עם הכל- זעתר, טימין, מרווה, נענע, לואיזה, רוזמרין. טעים פי מיליון, זמין ואין את הזבל שמסביב (השקית, התיון, הנייר המיותר, המחיר).
(לא ניראה לי שחידשתי למישהי ובכל זאת חיסכון משמעותי להוריד מרשימת הקניות)
אמא_שלה*
הודעות: 48
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 22:24

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אמא_שלה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

התנהלות חסכונית:
  • להקצות פעמיים בשבוע לקניית מצרכים: לא הכל בבת אחת
  • מצד שני, לבשל דברים שדורשים זמן (נניח בשר בקר) בכמות ולהקפיא מנות קטנות לשימוש מהיר יותר
  • להשתמש שימוש חוזר והגיוני במי בישול (למשל: לאדות ירקות לא עמילניים ואח"כ לבשל במים פסטה או תפוא)
  • לעשות רשימה שבועית מה מכינים באותו שבוע ולקנות בהתאם
  • לעשות פעם בחודש כמה ימים של בישול רק ממה שיש במזווה עד שהוא מתרוקן
  • להיגמל מסוכר לבן וקמח לבן...לא יאומן כמה דברים יורדים מהפרק (גם לשאר בני הבית) כשאני מקפידה על בריאותי.
  • וגם- לאכול (סוף) עונתי. תותים עכשיו עולים רבע ממה שעלו בתחילת העונה
סיהרא*
הודעות: 209
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי סיהרא* »

מה עושים עם העוף המכובס מהמרק?
אני מקפיאה, כי גם ככה כמעט לא אוכלים אצלנו עוף. איכשהוא תמיד יש אצלנו יולדת שמארגנים לה ארוחות צהריים, ואז יש עוף בשלוף...קצת לבשל עם ירקות ורסק עגבניות ויוצא נהדר.

מלחם ישן אפשר להכין פשטידה- משרים את הלחם, סוחטים ומוסיפים ירקות מגורדים כיד הדמיון, וקצת קמח, ביצה ותבלינים.

אמא שלי מכינה תבשיל נהדר מכל שאריות האורז והעוף- קוצצת את העוף, מוסיפה ירקות קצוצים, מערבת עם האורז ועם ביצה ואופה בתנור. יוצא טעים לגמרי.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

פפפ רצתי להכין לזניה הערב, בעקבות המתכון לבצק שנתנה בשמת.
התחלתי מהבצק, יצא מצוין, אבל מה? היו חסרים מצרכים.
קראתי במתכון אחד שהמליצו להניח את הבצק במקרר מספר שעות.. אז עשיתי זאת, בינתיים קניתי מצרכים, היתה מחאה באוויר, וחזרתי למטבח.

הבצק שהיה מצוין כשהיה טרי - הפך יבש מאוד. הוספתי מעט מים, יצא איכס, מיהרתי להוסיף קמח, יצא ככה.
קיצור ויתרתי על הפוטנציאל להוציא ממנו 3 שכבות. הסתפקתי בשכבה אחת עבה ובשרנית בתחתית.
ואז הלכתי לארגן עוד בצק, הפעם יצא פחות מוצלח מהפעם הראשונה אבל יותר גמיש ונעים, ממנו יצרתי עוד שכבה ללזניה.

סך הכל די התחרבשתי עם הבצק. למען האמת עשיתי בצקים 3 פעמים בחיי, לעוגה בחושה, לפיצה וזה.
בשbh הנסיונות הראשונים הצליח מצוין בפעם הראשונה וקצרתי שבחים. מעולם לא ניסיתי בשנית. למה להרוס מזל של מתחילים (וגם, לא היה תנור הרבה זמן).

אשמח להסבר למה הבצק יצא עלוב אחרי הקרור. הייתי אמורה אולי להוסיף שמן במקום מים? או ללוש שעות עמ לפרק את הקשיחות? ובשני המקרים גם כשהיה טרי היה קשה לי למתוח אותו יפה במערוך. או שהוא התכווץ בחזרה או שהצצלחתי רק עד פי שלשו מהכדור המקורי (או שהציפיות שלי מבצק מוגזמות ... )

עכשיו אחת בלילה וסופסוף אחרי מאבקי הבצק הלזניה בתנור.
מקווה שייצא טעים למרות הכל :-)

ואי אפשר בלי לקשור זאת לנושא - לא נזרק שום דבר. עדיין.. :-S
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

ולעוד אמא, בקשר לאורז והירקות שאפו לבן זוגך על היצירתיות.

התכוונתי למשהו אחר, פחות לערום על האורז שאריות ולאכול (זה באמת מתאים לגברים.. בכלל הם יכולים לאכול הכל בסנדביץ' אחד או בצלוחית, העיקר שתהיה ערימה :-D). אם את מכירה אורז במסעדות עממיות, מגישים את האורז עם ירק, למשל אורז עם בצל חומוס וגזר, או אורז עם עדשים, אורז עם צימוקים, עם עגבניות וכו'. לזה התכוונתי. להסתכל על מה שיש במקרר מהמוכן והלא מוכן ולהכין אורז טרי על הבסיס הזה (אפשר גם שאריות אורז בעצם, אבל אז כשהכל שארית על שארית בישול כפול כבר לא טעים).

אגב, ברמה הפילוסופית, הגספצ'ו שלך דורש ממני יותר אומץ בעניין שאריות, המחשבה שזה פעם היה סלט עייף לא תצלח את החיך שלי גם אם המראה הסופי "נקי". כך שנדמה לי שכולנו יותר דומים ממה שנדמה לנו, רק שזה תופס אותנו במקומות שונים :-)
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

אאוצ' - הלזניה יצא הטעימה אבל הבצק לא אפוי. כשנוגסים בויש באמצע פס קמח. התחתית כמעט שרופה וכך גם למעלה. עטפתי בנייר אלומיניום למעלה והכנסתי שוב לחום בינוני. כנראה שהבצק עבה מדי ללזניה. יש עצה כיצד להציל את זה אם גם זה לא יצליח?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי בשמת_א* »

אחת, יכול להיות שאת צריכה פעם אחת לראות איך עושים את זה.
ראשית, בצק ללזניה צריך להיות ממש דקיק. מרדדים דק, כך שלא ייתכן בצק לא אפוי.
חוץ מזה, לזניה מורכבת גם מרוטב עגבניות ומתערובת גבינות והאיש שלי גם עושה רוטב בשאמל.
(אחת העצות שקראתי למעלה בדף החסכוני הזה:
יש עוד הרבה והזמן קצר, וטיפ לא רע בעצמו - לא לנסות להכין דברים מסובכים ויקרים מדי בלי לוודא שאכן יש הכל בבית, מוצרים, כלים, כולל מכשור וגם כישרון או מתכון אמין.
תגידי, זה לא את כתבת? D-:

והבצק מהמתכון שלי: לא נועד בשום אופן למקרר. זה בצק טרי שעושים ומכינים מייד. למעשה זה בצק לכיסונים (מבושלים) ולאטריות. והמתכון הוא מהימים שעדיין לא היה מקרר וגם לא היה חשמל (-:
מימי הסבתא של סבתא שלי, שלאחותה היה מפעל ביתי לאטריות (-:
(סבתא שלי נולדה בדיוק לפני 100 שנה - וכמה ימים - בתל-אביב)

אם כבר עשית את הבצק הזה ופתאום גילית שחסרים לך מרכיבים למתכון, אפשר לשמור עליו עוד קצת אם משאירים אותו מכוסה בקערה (אני מניחה בקערה המקורית שבה התחלתי אותו) כשהוא בצורת כדור ומעל הקערה פורשת מגבת מטבח. כך גם משאירים את החלקים שעדיין לא הגעת לרדד - הם לא מחכים בחוץ אלא בקערה, מכוסים. ואם זה ליותר מאשר תהליך ההכנה, אז דואגים שהמגבת תהיה לחה כדי לשמור על הלחות של הבצק בקערה.
פרלה*
הודעות: 5
הצטרפות: 12 מאי 2012, 18:05

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי פרלה* »

בשמת, איזה גבינות את שמה בלזניה? זה יוצא לך זול?
ואגב לרידוד הבצק של הלזניה או הפסטה אני משתמשת במכונת פסטה איכותית - קנייה חד פעמית (180 ש"ח) שחוסכת אח"כ גם לקנות פסטה מוכנה ויבשה ומשדרגת מאד את ארוחות הפסטה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא אני שמה את הגבינות, אני אחראית רק על הבצק. על השאר אחראי שף הבית (-: ואין לי מושג מעבר לזה שאני יודעת שהוא מערבב לפחות 3.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי אחת* »

_ראשית, בצק ללזניה צריך להיות ממש דקיק. מרדדים דק, כך שלא ייתכן בצק לא אפוי.
חוץ מזה, לזניה מורכבת גם מרוטב עגבניות ומתערובת גבינות והאיש שלי גם עושה רוטב בשאמל._

גם הלזניה אצלי מורכבת מכל אלו ורק הבצק שהשארתי עבה יחסית (היה קשה להתעסק אתו) לא נאפה.

הכנסתי לכמה סיבובים בתנור וקצת יותר נאפה. הבעיה היא באמצע של הבצק שנותר קמחי.

חשבתי להכניס שוב לזמן ממושך, אבל הלזניה מיובשת כמעט לחלוטין ומעט שרופה למעלה ולמטה, האם שווה אינטואטיבית להזליף חלב/מים לתחתית ולמעלה על מנת שיחלחל ויעזור לאפייה (וגם ימנע ייבוש)?
נראה לי שבנוזלים חמים זה נאפה טוב יותר מאשר דחוס בין השכבות?

הכ
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

עשיתי ניסוי שניצלים:
חצי טיגנתי כרגיל, וחצי אפיתי בחום גבוה, כשמפוזר עליהם שמן.
יצא אותו הטעם (מין הסתם גם אותה כמות קלוריות).
חסכתי: זמן, שמן, ניירות סופגים, לכלוך, סירחון במטבח, סירחון בבגדים, סירחון בשיער.
פרלה*
הודעות: 5
הצטרפות: 12 מאי 2012, 18:05

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי פרלה* »

טוב, לאחר תיאורי הלזניה המגרים של בשמת הייתי חייבת לנסות ויצאה לי לזניה ממש טעימה! שלוש גבינות, (ויתרתי על בשמל) תערובת עגבניות, פטריות וזוקיני, חצילים קלויים ובצק פסטה שהכנתי לבד מקמח כוסמין ורידדתי במכונה המהוללת של הפסטה. באמת יצא ממש ממש טעים ואפילו די בריא (כלומר חוץ מגבינת הצ'דר שם למעלה. אבל למרבה הצער לא נכנס לקטגוריה של "חסכוני" בגלל הגבינות, הן ממש יקרות (בולגרית עיזים ואותה צ'דר וגם מעט פחות יקר - יוגורט וקוטג') וגם לא היה מאד חסכוני בזמן - אם כי תרפויטי לגמרי (-:

המסקנה שלי - שווה לפעמים להתפנק, אבל הכי שווה מה שיש לבשמת שף הבית D-:
מתוקים_בלי_סוכר*
הודעות: 1
הצטרפות: 08 יוני 2017, 11:08

איך לבשל חסכוני

שליחה על ידי מתוקים_בלי_סוכר* »

איך לבשל חסכוני
שליחת תגובה

חזור אל “ניקיון וסדר”