תינוקות ומים

אנונימי

תינוקות ומים

שליחה על ידי אנונימי »

זה דף לעריכה

~ראו גם: דיון על עבודתו של איגור צ'רקובסקי
איך ללמד שחייה / שיעורי שחייה לתינוקות / על שחיה~
וגם: שחייה בבריכה ופוליו

{כאשר מגיעים לחוג שחיית תינוקות: (עדי יותם, ענת שן לוי, ניצן אמ)
  1. בקשו לראות את נתוני בדיקות המים. חיטוי המים הכרחי לשמירה מפתוגנים (במיוחד במים מחוממים) ומצד שני יש לשמור על רמה מינימלית ביותר, במיוחד עם תינוקות, כי כלור הוא רעל חזק במיוחד.
  2. ודאו שהמדריכ/ה בעל/ת הסמכה לפעילות מים לתינוקות, שזו הכשרה שונה לגמרי ממורים רגילים לשחייה.
  3. בדקו מהי הטמפרטורה של המים - ומחוץ למים. (ואז מה? מה זה "קר"? מה זה "חם"? זה תלוי בגנטיקה של התינוק ובתנאי האקלים. ברוסיה למשל משחים גם ב-18 מעלות. בישראל מקובל לחמם בריכות ל28-30 מעלות. (ניצן אמ))

סיכום דיון
רוב הכותבים ממליצים על חוג שחיית תינוקות.
השחייה מהנה ומרגיעה ומומלצת במיוחד לפגים ולילדים שמתקשים להסתגל לעולם. המטרה של חוג שחיית תינוקות אינה לימוד שחייה, אלא תרומה להתפתחות התינוק ולהידוק הקשר בינו לבין ההורה. יש לשחיית תינוקות יתרונות גדולים להתפתחות התינוק: היא תורמת לבטחון התינוק במים, לחיזוק השרירים, למוטוריקה, לקורדינאציה ולשיווי משקל, מפתחת את מערכת הנשימה, והיא תורמת גם מבחינת שקט ורוגע, משום שהמים הם הסביבה המוכרת ביותר לתינוק. התינוק משוחרר מכוח הכובד ויכול לבצע תנועות במישורים נוספים לאלה שביבשה. מגע המים בגוף מהווה גירוי נעים שמעודד אותו לתנועה.

פעילות מים להורים ולתינוקות תורמת לבניה והידוק הקשר ביניהם. בשעת הפעילות במים ההורה נמצא כל כולו עם התינוק, ללא הפרעות של הסביבה. ההורה לומד את יכולותיו של התינוק בסביבה חדשה ועוזר לו ותומך בו במהלך הפעילות, וכל זה מתוך שמחה והנאה. נוצר דפוס של למידה חיובית משותפת אותו יקחו אתם להמשך דרכם. (טליה מצפון)

מוסיפה - תינוקות זקוקים לתנועה ולפעילות גופנית בעצימות נמוכה מרגע היווצרם. הם נמצאים בתנועה מוגבלת מקום ברחם, בתנועה פאסיבית מעטה בעת נשיאה ותנועתם מאד מוגבלת כשהם מונחים על הקרקע. השחייה מאפשרת להם תנועה לא מוגבלת, ספונטנית, מלאה, ולדעתי האישית, יפהפיה... יתר על כן, ראוי בעיניי לחקור את הקשר בין גרפי המשקל של תינוקות שוחים ולא שוחים. אצל לא שוחים יש שינוי מובחן מגיל שנה בערך כשמתחילים ללכת (מפסיקים להיות מוגבלים בתנועה) ומהתבוננות לא מדעית שלי אצל שוחים הגרפים נראים אחרת. (ניצן אמ)


{מאיזה גיל ניתן להכניס תינוק לבריכה ציבורית? האם מותר להכניס תינוק שלא חוסן?
ר' גם שחייה בבריכה ופוליו
__אסור להכניס תינוקות לבריכה רגילה, שאינה מותאמת לתינוקות מבחינת טמפרטורת המים והניקיון! לתינוקות קשה יותר לווסת את חום הגוף שלהם, ובריכות רגילות קרות מדי עבורן. בחוגים האלה עובדים בצורה מסודרת על שרירים ורפלקסים מסוימים, ובהחלט יש לזה משמעות. אסור גם שהורים "יצלילו" תינוקות לפני שלמדו איך לעשות זאת, ובהשגחת המדריכ/ה.

אני לא מסכימה עם הקביעה הזאת (ניצן אמ) זה עניין של שיקול דעת אישי וצריך פשוט לשקול את המידע והסיכונים ולקבל החלטה אישית.
בבריכה "רגילה"יש עוד שיקולים -
  1. טמפ' המים נמוכה בהרבה ולא מתאימה לכל אמא (טוב, גם לא לכל תינוק, אבל אם התינוק עובד ובתנועה, הוא מחמם עצמו.) אישית לא הייתי מכניסה לפני גיל 6 חודשים לבריכה קרה. אני ממש לא חושבת שזה בעייתי אם גרים ליד ימת אראל, אבל כנראה שכן עבור ילדים האפריקאים שלנו...:-))
  2. רמות הכלור גבוהות בהרבה. כלור רעל חזק ביותר. זה מבחינתי מה שמוריד את הנושא מהפרק. לא הייתי שמה את בתי בדלי עם כלור. אבל שוב, אישי ולשיקולכם.
  3. רמות היגיינה נמוכות יותר. הרבה יותר קשה לנקות בריכה רגילה. היא גדולה מאד, לוקח שעות רבות לכל המים לעבור במסננים, לרובוטים לנקות את הקרקעית וכו' חשוב לדעת שבימות הקיץ כשבאות קייטנות עם ילדים קטנים ופעוטות יש מקרים של יציאות (משני הסוגים) במי הבריכות הציבוריות. הפתרון? כמויות גדולות של כלור. (לי יותר מזיז הכלור..:-))
לא לכל הורה זה מתאים. בתלות בשיטה, זה דורש מחויבות לטווח ארוך ויותר כאב ראש מג'ימבורי. כמו בכל פעילות משותפת אין טעם לעשות את זה "רק בשביל הילד", אם ההורה לא נהנה.
יש גם קשיים, החל מהעלות, חוסר הנוחות (מקלחת והלבשה במקום שהוא לא הבית אם הבריכה לא מאורגנת לזה כראוי) וימים של חוסר שיתוף פעולה.

בתינוקות מאד קטנים יש לקחת בחשבון גם את שעות השינה וההאכלה, זיכרו: אפשר ורצוי להניק וגם לישון במים! (ניצן אמ)

לאיזה גיל מתאימה שחיית תינוקות?
לרב בבריכות לתינוקות בגישה "קונבנציונאלית" לא יקבלו תינוק מתחת לגיל שלושה חודשים, אם כי מותר ורצוי להתחיל כבר בגיל שישה שבועות (ובבית לאחר הדרכה אישית, מרגע הלידה) יש אמהות שמצאו כי התינוק לא נהנה בגיל 3 חודשים אך כן נהנה בגיל מבוגר יותר (8 חודשים) ככל שמתחילים מוקדם יותר תופעה זו נעלמת.

יחד עם זאת, רפלקס הצלילה התינוקי נעלם אצל חלק מהילדים כבר בגיל 9 חודשים (נתקלתי בילדים שבגיל 4 עוד היה להם רפלכס. (ניצן אמ))
לכן מעבר לגיל הזה יש להיות ערים יותר לתינוק ולקחת מדריך מודע ורגיש.
הפעם הבאה היא בסביבות גיל 3, כשאפשר כבר ללמד אותם את זה ברמה הקוגניטיבית-הכרתית.


לסיכום:
  1. מטרת הפעילות במים עם תינוקות קטנים היא הנאה צרופה להם ולהורים ותורמת להידוק הקשר ביניהם.
  2. כל התינוקות מרגישים בטוחים עם הוריהם במים ולומדים לאהוב את הסביבה הקסומה של המים.
  3. הדעה הרווחת, האומרת שמי שלא התחיל כתינוק צריך לחכות עד גיל 3 או 4 - בטעות יסודה.
מי שלא התחיל את הפעילות בגיל ינקות יכול להצטרף אליה בכל גיל. ככל שנקדים להרגיל את התינוק/הפעוט למים
ונגרום לו לאהוב אותם, נמנע אפשרות שמסיבות כלשהן הוא יפתח פחד ממים.
  1. לתפיסתי, המורה הטוב ביותר של ילדך הוא אתה! בהדרכה מקצועית ונכונה בחוג שחיה לפעוטות, כל הורה יכול
להקנות לילד שלו את מיומנויות השחיה הבסיסיות. ההנאה מהפעילות והלמידה המשותפת היא מתנה לכל החיים. ( טליה מצפון )

אין קשר בין רחצת תינוקות באמבטיה או בבריכה לבין דלקות אוזניים. יש קשר בין זיהומים ויראליים לדלקות.
מבנה האוזן מחולקת ל: 1)אוזן חיצונית 2) עור התוף 3) אוזן תיכונה 4) תעלה המחברת בין אוזן תיכונה לחלל הלוע.
האוזן החיצונית והאוזן התיכונה מופרדות באופן מוחלט על-ידי עור התוף.
תינוקות / ילדים סובלים מדלקות בדרכי האוויר העליונות על רקע ויראלי. לעתים ארוע כזה עלול להסתבך לדלקת אוזניים. ההסתבכות נובעת מהיקוות נוזלים באוזן התיכונה. הסיבה העיקרית לכך נעוצה במבנה הלא בשל של האוזן. סיבות נוספות במהלך השנתיים הראשונות יכולות להיות בקיעת השיניים, הזנה מבקבוק בתחליפי חלב אם ושעות שינה מרובות יחסית. (בזמן השינה התינוק אינו מבצע פעולת בליעה, שעוזרת לניקוז החלל שבין האוזן לגרון). (טליה מצפון).


שתי שיטות לעבודה במים עם תינוקות

השיטות הן מה שנקרא "שיטת איזי שפירא" ו"השיטה האינדיבידואלית-קואופרטיבית"
אני מהאסכולה השניה ואנחנו קוראים לראשונה בהומור "שיטת הג'ימבורי" זו שיטה שיובאה מגרמניה ותכליתה מעולם לא היתה התינוק אלא היא הומצאה כדי להוציא את האמהות מהבית. ממש ככה. סכימה שלמה כדי שהאמהות לא ישבו בבית ויפתחו דיכאון חורף. אז היא מושתתת על שירים, פעולות מינימליות, חזרתיות, ואחידות (כמו ביצפר. כולם שרים ועושים את אותם דברים יחד במעגל ) שיעורים קצרים (30 דקות) בקבוצות גיל ולפי מסגרת נוקשה של פעילות.

השיטה האינדיבידואלית קואופרטיבית היא שיטה אוסטרלית מבוססת שלבי התפתחות והיא ביולוגית ביסודה, מסתכלת המון על רפלכסים ותגובות. הביטוי המקומי שלה מקבל גם השפעות מאד מרוככות מבייבי יוגה (איגור צ'רקובסקי) בשיטה הזאת כל אמא עובדת באופן אישי עם הילד שלה בצורה חופשית לגמרי, כאשר המדריך מדי פעם עובר ומלמד אותה מיני תרגילים ופעולות עם התינוק, וגם עושה בעצמו תרגילים עם הילד. צלילה היא בסיסית לתהליכים שעוברים. אין קבוצות גיל. (ניצן אמ)

בהמשך הדף ( תינוקות ומים (2007-01-18T19:15:55) ) כתבתי הסברים עמוקים יותר על רפלכסים ועל הגישה הא"ק כפי שהיא עולה מתפיסת עולם אבולוציונית (ניצן אמ)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52

תינוקות ומים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה קורה אם תנוק קטן בולע מים?
מניחה שזה לא כדאי
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58

תינוקות ומים

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

לא כל-כך הבנתי את השאלה. הוא בולע מים ו...? הכוונה לבליעת מים שהם לא סטריליים? או לבליעת מים שיורדים בצינור הנשימה?
במקרה השני, התינוק משתעל, העיניים דומעות... כמו אצל אדם מבוגר. וכמו כשזה קורה בזמן ההנקה (או יותר נכון, כשנרדמים תוך כדי הנקה והפה ממשיך להתמלא מים - קורה לנו הרבה:-))
רק_טוב*
הודעות: 442
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

תינוקות ומים

שליחה על ידי רק_טוב* »

טליה יקרה,
השאלה לא הייתה שלי, אבל תודה על המידע החשוב :-)
ואם בשאלות עסקינן...
מאיזה גיל ניתן להכניס לבריכה ציבורית?
ומה בקשר לים? יותר נכון למי ים, חשבתי שבקיץ כשנלך לים, למלות לפיצי (היום בת 4 חודשים) בריכה קטנה עם מי ים, מה דעתך?
@}
טליה_מצפון*
הודעות: 21
הצטרפות: 16 דצמבר 2003, 06:45

תינוקות ומים

שליחה על ידי טליה_מצפון* »

רק טוב לשאלתך באיזה גיל אפשר להכניס לבריכה ציבורית?
אין לי תשובה חד-משמעית. כשחם ונעים בחוץ, כשהמים בבריכה חמים ונעימים אפשר להכניס פעוטות מעל גיל שנה לפרקי זמן קצרים 10-20 דקות ולראות איך הם מרגישים ומתנהגים. זה המקום להפעיל את האינטואיציה שלנו כהורים.
הרעיון של בריכה עם מי ים על שפת הים הוא נפלא - אני בטוחה שפיצי תהנה מאוד. ימים יפים ונעימים לכולם. ;-)
אבי_פרי*
הודעות: 1
הצטרפות: 09 מאי 2005, 18:52

תינוקות ומים

שליחה על ידי אבי_פרי* »

הבת שלי בת 4 וחצי חודשים, ואנחנו אמורים להיות בחופש באתר(מלון) הכולל בריכה. השאלה האם מותר להכניס אותה לבריכה לשכשך במים - מבחינה המים? אני מפנה את השאלה כיוון שראיתי באתר כתבות בנושא שחיית תינוקות המציינות שהבריכה חייבת להיות בריכה של תינוקות (בריכה רגילה
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35

תינוקות ומים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

בריכה ציבורית רגילה לא מתאימה לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה, ואפילו שנה. הסיבות הן חום המים (לתינוק קשה לשמור על חום גופו, והוא לא מראה סימנים מקדימים לכווית קור) ורמת התחזוקה הבקטריאלית - לעומת מערכת החיסון הלא-בשלה של התינוק.
Pלונית_אחרת*
הודעות: 1055
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

תינוקות ומים

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

היום בטיפת חלב ראיתי פלקט של העמותה לבטיחות ילדים שם ממליצים לא ללמד ילדים בני פחות מחמש לשחות (מטעמי שמירה על בטיחות)
אני מניחה שהם מניחים שילד שיודע לשחות לא ירתה ממקווי מים שיש להזהר מהם,
אבל אולי ההסבר אחר.
מישהו יודע? (סתם סקרנות)
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23

תינוקות ומים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

קודם תראי לי דבר אחד שהן כן ממליצים לילדים בני פחות מחמש לעשות, ואז נתחיל לדבר על סיבות. :-P
סוף_מעגל*
הודעות: 642
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09

תינוקות ומים

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

הבן שלי שוחה איתי בבריכת שחייה רגילה מגיל חודש (היום הוא בן 3.5). אכן לא המקום הכי הגייני בעולם אבל ברור לי שהוא פי אלף הגייני משלולית הפיפי שמקובל להכניס אליה פעוטות.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35

תינוקות ומים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

פילונית: הם שופכים את התינוק עם המים... הסיבה היא שאסור לסמוך על ילד בן פחות מ-4 (אוקי, 5) שידע להעריך את כוחו, ולכן גם ילד שיודע לשחות, צריך להיות בהשגחה מלאה. יופי. אבל אפשר להשגיח, לא?

דפנה - הכוונה היא לא לבריכת שכשוך, אלא בריכת שחייה ממש, לפעוטות. בריכת השכשוך עונה להגדרות של בריכה ציבורית (אם כי המים בד"כ קצת יותר חמים, אבל לא יודעת אם מגיעים ל-32-34 מעלות המומלצים לבריכת תינוקות).
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

תינוקות ומים

שליחה על ידי שרון_ג* »

עמותת "בטרם
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

תינוקות ומים

שליחה על ידי שרון_ג* »

בדף הזה כותבים: לא מומלץ ללמד שחייה ושעשועי מים תינוקות וילדים הקטנים מגיל 5 שנים. עד גיל זה הילד אינו בשל מבחינה התפתחותית ללמוד את מיומנויות השחייה. קורסים מסוג זה מעניקים אשליית ביטחון להורה ולילד ואינם מפחיתים את הסיכון לטביעה.
סוף_מעגל*
הודעות: 642
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09

תינוקות ומים

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

דפנה - הכוונה היא לא לבריכת שכשוך, אלא בריכת שחייה ממש, לפעוטות
לא מבינה למה את מתכוונת. במתקני הספורט באיזור מגורי יש בריכה למבוגרים לצד בריכה לפעוטות. לדעתי הבריכה למבוגרים הגיינית יותר מהבריכה לפעוטות. ועוד תוספת של דעה פרטית שלי : הבריכה למבוגרים אינה נופלת ברמת ההגיינה שלה מכל סביבה ציבורית אחרת, ובפרט טיפות חלב וקופות חולים לילדים, מקומות "בילוי" שיגרתיים עם פעוטות.

ולכן גם ילד שיודע לשחות, צריך להיות בהשגחה מלאה. יופי. אבל אפשר להשגיח, לא?
מסכימה לחלוטין.

לא מומלץ ללמד שחייה ושעשועי מים תינוקות וילדים הקטנים מגיל 5 שנים. עד גיל זה הילד אינו בשל מבחינה התפתחותית ללמוד את מיומנויות השחייה. קורסים מסוג זה מעניקים אשליית ביטחון להורה ולילד ואינם מפחיתים את הסיכון לטביעה.
גם לדעתי קורסים כאלה זה לא לעניין, אבל מסיבות אחרות (מאותן סיבות שלא נראה לי קורס לספרדית לפעוטות). חוץ מזה, אני לא סומכת על אף אחד חוץ מעל עצמי בקטע הספציפי הזה, של הבריכה.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35

תינוקות ומים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

דפנה - לא לבריכות האלו הכוונה. יש בריכות יחודיות לתינוקות (לפעמים משמשות גם להידרותרפיה למבוגרים). הן בד"כ רדודות יותר, כך שמבוגר יכול לעמוד בכל מקום (חשוב לבטיחות, במיוחד למבוגרים נמוכים כמוני...), אבל מה שחשוב הוא שחום המים בהם גבוה מהרגיל (32-34 מעלות, בכל עונה), רצוי שיהיה מקורה ומחומם גם בחוץ אבל זו לא חובה, והדרישה היא לשמירה על רמה בקטריאלית נמוכה יותר (פחות חיידקים).
אי אפשר להשוות מים לסביבה ציבורית אחרת, כי במים שורדים הרבה יותר חיידקים. כמו כן, ישנה אפשרות (וזה קורה) שחלק מהמים יבלעו, וכך כמות גדולה של חיידקים נכנסת לגוף. מאותה סיבה - צריך להרתיח מים המיועדים (ישירות או כחלק מתמ"ל או שתיה) לתינוקות מתחת לגיל שנה.

יש הבדל גדול בין קורס ספרדית, לחוג מים (בד"כ לא קוראים לזה שחיה אלא הסתגלות למים). תקראי בראשית הדף על יתרונות הפעילות במים, ותראי שהמטרות שונות לגמרי.
גליה*
הודעות: 64
הצטרפות: 16 יוני 2004, 23:06

תינוקות ומים

שליחה על ידי גליה* »

מאיזה גיל כדאי/אפשר לקחת תינוק ל"שחיה" בים?
איילת*
הודעות: 426
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

תינוקות ומים

שליחה על ידי איילת* »

מאיזה גיל אפשר ללמד פעוטות לשחות - וכוונתי לא קורס לתינוקות למים כי אם שחייה ממש. אני זוכרת שאצלנו בממוצע למדנו בגיל 5 ומעלה. זה נראה לי היום נורא מאוחר. לנו יש בריכה קטנה בבית (יותר גדולה מבריכת תינוקות מפלסטיק) והיום בני שהוא בן 14 חודשים כבר אוהב להשתולל בה בטירוף. האם למשל בגיל שנתיים - שנה הבאה כשכבר ידע ללכת בכוחות עצמו וכו' ניתן יהיה ללמדו שחייה ממש?
טליה_מצפון*
הודעות: 21
הצטרפות: 16 דצמבר 2003, 06:45

תינוקות ומים

שליחה על ידי טליה_מצפון* »

שלום איילת @}
לשאלתך, לימוד "שחיה ממש" דהיינו, שחיה מסוגננת ונכונה באחד מארבעת סגנונות השחיה אפשר ללמד מגיל 5-6 . מניסיוני, תינוקות/פעוטות שמשתתפים בחוג שחיה מגיל צעיר ובאופן קבוע יכולים לשחות באופן עצמאי כבר מגיל 3-4 אבל רק בליווי של מבוגר במים. מקווה שעניתי לשאלתך. אם יש לכם בריכה בבית הקפידו לגדר אותה ולסגור אותה כך שילדכם לא יוכל להגיע למים בשום אופן |!|
שיהיה לכם קיץ קריר ונעים |H|
סיגל*
הודעות: 343
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

תינוקות ומים

שליחה על ידי סיגל* »

מיכל בת שנה וחודש אוהבת מאוד מאוד את הברכה. היא זורקת את עצמה למים וצוללת בהנאה מרובה, סוגרת את הפה ועוצרת את הנשימה במים ויוצאת מאוד מתלהבת ומאושרת. אותי לעומת זאת זה קצת מפחיד. רציתי לשמוע קצת ייעוץ עם מישהו מוכן לתת... לכמה זמן לתת לה לצלול? איך לשמור עליה מחד ולא להפריע לה להנות מאידך?
''צפונית''*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

תינוקות ומים

שליחה על ידי ''צפונית''* »

אני עושה עם הבן שלי (בן כמעט חודש) אמבטיה ביחד, והוא צף על המים כשאני תומכת בנגיעה קלה בלבד בראשו, ומאוד נהנה.
שאלתי היא אם יכניס את ראשו למים - האם באמת יעצור את נשימתו באופן אוטומטי?
והאם זה נראה לכם בסדר אם יכנסו לו קצת מים לפה והוא ישתה? נראה לי עדיף באמבטיה עם מים נקיים (וחיידקים שלנו) מאשר באיזו בריכה ציבורית.
טליה_מצפון*
הודעות: 21
הצטרפות: 16 דצמבר 2003, 06:45

תינוקות ומים

שליחה על ידי טליה_מצפון* »

לסיגל היקרה @}
לבקשתך שולחת לך את עצתי:
סיפרת שמיכל הקטנטנה אוהבת את הבריכה ונהנית מאוד מהשהות במים. את יכולה לתת לה לעשות כל מה שהיא רוצה ולסמוך עליה שהיא מודעת למגבלותיה בכל הקשור לצלילות ושחיה במים. חשוב שתהיי לידה כל הזמן במרחק נגיעה ממנה, כך שבכל רגע היא תוכל להושיט אליך יד. כמובן שאסור "להוריד ממנה את העיניים" אפילו לא לשניה. חשוב להקנות לה הרגלי בטיחות כבר מגיל כזה.
הראשון שבהם הוא שבכל פעם שבאים לבריכה אמא או אבא נכנסים לבריכה ראשונים ורק כשהם מזמינים אותה היא יכולה להיכנס למים. ההרגל המוטמע הזה יכול למנוע ממנה לרוץ ולקפוץ למים לבדה.
חשוב שאם היא קופצת למים משפת הבריכה היא עושה זאת רק כשאת במים וחשוב להקפיד שתקפוץ רחוק כדי שלא תקבל מכה מהקיר.
שיהיה לכם קיץ קריר ורטוב. |Y|
סיגל*
הודעות: 343
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

תינוקות ומים

שליחה על ידי סיגל* »

תודה על תשובתך...
בדיוק נכנסתי לכאן לשתף (כי חשבתי שכבר אף אחד לא יגיב): מיכל ממש עושה לי "בית-ספר". ואני תלמידה טובה. עוד לא ראיתי דבר כזה מדהים... איך ילדה בגיל כזה צוללת בלי פחד, באושר כ"כ גדול, בכזו טבעיות... פשוט הנאה צרופה!
אני רק צריכה לשחרר את הפחד ולתת לה, לזרום איתה, להיות שם בשבילה.... בקיצור- אושר גדול!
היא זורקת את עצמה למים מעמידה (במים רדודים בגובה שלה) וצוללת ואני מוציאה אותה לנשום אויר. כל פעם אני מעיזה לתת לה קצת יותר זמן מתחת למים. והיא יוצאת עם חיוך ענק (כשהיא צוללת הפה סגור) ומיד משליכה את עצמה למים שוב לצלילה נוספת...
אני עוד לא מעיזה לא להוציא אותה ולתת לה להוציא את עצמה. אולי גם זה יגיע.
פני_לוס_אנג'לס*
הודעות: 10
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 03:56

תינוקות ומים

שליחה על ידי פני_לוס_אנג'לס* »

סיגל, איזה יופי.
אתמול לקחתי את לונה הקטנה, 3.5 חודשים, לשיעור שחיה ראשון. כבר המון שנים מאז שמעתי לראשונה על ההטבות לתינוק משחיה בגיל זה ותמיד ידעתי, שכאשר יהיו לי ילדים אקח אותם לשחות בגיל שלושה חודשים. אז מאוד התרגשתי אתמול ולונה היתה מדהימה במים, אמנם בכתה, אבל שחתה יופי, ואחרי השיעור, כשהלכתי אתה להתקלח ולהתלבש ראיתי על פניה מבט חדש, שלא היה שם קודם, מן מבט כזה של "עשיתי משהו חשוב", ככה לפחות היה נראה לי. בכל אופן, באתי הביתה מתלהבת ובלילה חיפשתי חיזוקים לאמהות שלי, לגבי השחיה, ופתאום ראיתי גם כל מיני תגובות שליליות לרעיון של תינוק כה קטן בבריכה ועכשיו אני גם קוראת על החיסונים וזה בכלל מבלבל אותי, כי חשבתי אולי לא לתת לה חיסונים עד גיל שנה. בקיצור אני שמחה אך מבולבלת!!!!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52

תינוקות ומים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה לצפונית:
אמבטיה עם תינוק בן כמעט חודש - נשמע לי מדהים.
הבת שלי כבר בת חודש וחצי, אנחנו עושים לה אמבטיה במתקן והיא מתה על זה, זה הדבר היחיד שמרגיע אותה בערב. אבל אנחנו כל פעם מוציאים אותה למרות שהיא עדיין רגועה. הרעיון של להכנס איתה לאמבטיה הגדולה נראה לי אחלה אבל גם קצת מפחיד אותי. את יכולה לתת פרטים טכניים? קורה שהוא עושה קקי באמבטיה? לא מסורבל להכניס ובעיקר להוציא את התינוק, כשאת צריכה גם להוציא את עצמך?
''צפונית''*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

תינוקות ומים

שליחה על ידי ''צפונית''* »

פלוני, לפני שגיליתי את הבריכה (אליה אתחיל ללכת אחרי החגים) נורא רציתי שחיית תינוקות (נראה לי מדהים!), וכשלא מצאתי בריכה באזור - קראתי איפשהו שמי שהתחילה את השחייה לתינוקות בארץ למדה את זה בעצם מספר שקנתה לאחר שראתה את התופעה בארה"ב...
אמרתי לעצמי שאם היא יכלה ללמד תינוקות שלא שלה מספר, אז בטח שאני יכולה ללמד את התינוק שלי! הבעיה זה שצריך בריכה מיוחדת, ואני עדיין לא מרגישה בטחון עם להכניס לו את כל הראש למים.
אבל מצאתי כמה אתרים שמתארים איך ללמד את התינוק (כולם באנגלית) ומצחיק הוא שהאתר הכי חביב שמצאתי הוא של "האגיס" שרוצים לפרסם את בגדי הים שלהם (מצחיק כי אנחנו בכלל בלי חיתולים...).
לגבי האמבטיה- צריך עזרה מבן/בת הזוג, אני בודקת לפני אם יש לו קקי ושוטפת לו את הטוסיק לפני הכניסה למים. יצא לי רק פעם אחת ששיחרר "פוק" עם קצת קקי במים (לא נורא- נראה לי שעדין המים בבריכות יותר מלוכלכים), אני נכנסת למים ובודקת את החום (שיהיה פושר ונעים), ובן זוגי מביא לי את הגור, בהתחלה צריך לחבק ע"מ לתת לו תחושת בטחון - ומכאן ללכת עם הלב (אם לך יש חשש התינוק ירגיש זאת ויפחד בגללך) מתי שנראה לך שאת מוכנה והתינוק רגוע, תנסו לאט לאט לעזוב את הגוף ולהניח רק את קצות האצבעות מתחת לראש, והתינוק יצוף לו בנחת. כך אפשר "להשחות" אותו לאורך האמבטיה באיטיות, תוך שמירה על קשר עין. חשוב גם להרגיל אותו שלא יבהל אם נוגעים לו מים בפנים, לטפטף לו קצת יותר בכל פעם (אני כבר שופכת לו חופשי כוסות עם מים על הראש-אבל עדין חוששת לטבול את הפנים במים בעצמי).
כשמיצינו (נראה לי שעד רבע שעה הוא ממצה את הקטע) אני קוראת לאישי שממתין לו עם מגבת בחוץ כך שאני אוכל להתנגב בעצמי. קרה גם שיצאתי לבדי והתעטפנו יחד במגבת גדולה. לפעמים אנחנו גם נכנסים שלושתנו ואז פשוט מישהו אחד יוצא קודם ומתארגן.
הגור משוגע על אמבטיות ואפילו אם הוא בוכה - זה מייד מרגיע אותו (אפילו בכנרת כבר הספקנו לשכשך...)
''צפונית''*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

תינוקות ומים

שליחה על ידי ''צפונית''* »

אני אנסה להכניס פה לינקים לכמה אתרים שמצאתי (מקווה שאצליח....)
http://www.babyworld.co.uk/information/ ... o]swimming lessons[/po].asp
http://swimming.about.com/od/familiesandswimming/
http://www.littleswimmers.com/uk/letsGoSwimming/ - האתר של האגיס, אפשר מימין (בירוק) ואח"כ ללחוץ על: download booklet now להוריד דף עם הסברים פשוטים (כותבת את זה עבור אנשים מאותגרי רשת כמוני).
http://www.babyswimming.com/FAQ.htm
http://www.infantswim.com/older.htm - צילום של ילדה מתוקה בת 18 חודש שקפצה לבדה לעמוקים עם הנעליים וכל הבגדים, עשתה סיבוב, ויצאה לבדה. מדהים! (-:
פרח*
הודעות: 149
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 23:36

תינוקות ומים

שליחה על ידי פרח* »

בקשו לראות את נתוני בדיקות המים. בבריכות כדאי להיות ערים לא רק ל- מספיק כימיקלים, אלא גם ל- לא יותר מדי כימיקלים
כמה זה מספיק וכמה יותר מדיי?
טליה_מצפון*
הודעות: 21
הצטרפות: 16 דצמבר 2003, 06:45

תינוקות ומים

שליחה על ידי טליה_מצפון* »

כמה זה מספיק וכמה יותר מדי?

למי שרוצה לבדוק: הבריכות חייבות לערוך רישום יומי של בדיקות המים. והערכים שצריך לבדוק הם:

רמת ph מומלצת 7.5 - 7.2 ppm

רמת כלור נותר מומלצת 0.8 - 1.5 ppm

רמת כלור קשור מותרת פחות מ - 1 ppm

עכירות מותרת עד 0.6

חשוב לברר מה הטמפרטורה של המים. הטמפ. הדרושה 33 - 34 בהתאם לעונת השנה וגיל התינוקות.

פעילות מהנה לקטנים ולגדולים @}
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35

תינוקות ומים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני מצטטת מקטע שהיה בראש הדף, שיש לי ויכוח איתו, מנסיוני המקצועי, ומאד בעייתי בעיניי שהקטע הזה יהיה בכותרת. אז אני פותחת אותו פה לדיון:

_ברצוני להבהיר את הטיעון הרווח המתייחס לרפלקסים.
תינוקות נולדים עם רפלקסים שנועדו לשמור על הישרדותם. הרפלקס אליו מתייחסים בהקשר לשחיית תינוקות הוא רפלקס הצלילה.רפלקס זה נועד לשמור על התינוק במקרה חירום - במקרה טביעה. אפשר להשתמש ברפלקס זה כדי ללמד תינוק קטן לצלול. כפי שאמרתי, הרפלקסים נועדו לשמור על ההישרדות, משמעו, הם נכנסים לפעולה במצבים המאיימים על הישרדותו של התינוק.כל הרפלקסים אתם בא התינוק לעולם נחלשים ונעלמים בהדרגה בחודשי חייו הראשונים, בין 4 חודשים ל 6 חודשים ועד שנה. (אישי לכל תינוק).
לתפיסתי, מטרת הפעילות במים היא שיתוף פעולה בין התינוק וההורה תוך הנאה ורגיעה. הצלילה היא לא הכרח, בודאי לא בשלבים הראשונים. אפשר להתחיל בפעילות מגיל 10 - 13 שבועות ואילך.

לאור האמור לעיל - ההתייחסות לרפלקסים אינה עיניינית:
  1. הצלילה היא לא הדבר החשוב ביותר והיא לא מטרה בפני עצמה.
  2. לא נכון, לדעתי, לנצל רפלקס הישרדותי, שנכנס לפעולה במצבי סכנה, כדי ללמד את התינוק לצלול. יש דרכים אחרות, נעימות ובטוחות, לעשות זאת בהמשך.
  3. רוב התינוקות מתחילים בפעילות בגיל 3-4 חודשים. להזכירכם - בשלב זה הרפלקסים כבר נחלשים ונעלמים._
אני מתעכבת עם לכתוב בדף הזה כבר הרבה זמן, כי יש לי הרבה מאד מה להגיד. אני אתחיל בזה שאני לא מסכימה עם הרבה ממה שכתוב בסיכום לעיל. הדברים שאני כותבת מתבססים על נסיון אישי, מחשבה אישית, ותפיסת עולם נטורליסטית, לא על מחקרים. אז אפשר ורצוי לקחת אותי בערבון מוגבל. אני אשמח אם יתפתח דיון סביב הנושא.

בתור התחלה אני רוצה להתייחס לעניין הרפלכסים. ובפרט לקביעה הבאה:
רפלקס הצלילה. רפלקס זה נועד לשמור על התינוק במקרה חירום - במקרה טביעה. אפשר להשתמש ברפלקס זה כדי ללמד תינוק קטן לצלול. כפי שאמרתי, הרפלקסים נועדו לשמור על ההישרדות, משמעו, הם נכנסים לפעולה במצבים המאיימים על הישרדותו של התינוק.כל הרפלקסים אתם בא התינוק לעולם נחלשים ונעלמים בהדרגה בחודשי חייו הראשונים, בין 4 חודשים ל 6 חודשים ועד שנה. (אישי לכל תינוק).

אני לא חושבת שמטרת הרפלכסים הם לשמור על חיי התינוק במצבים המאיימים על הישרדותו. הנה אמרתי את זה.
רפלכס הוא תגובה שלא עוברת דרך הקורטקס. כלומר, החזר מיידי דרך גזע המח בלי "מחשבה" מתוחכמת ובלי מודעות גבוהה לפעולה.

לפני שאני נכנסת להסברים, אני חייבת להתוודות שתיאוריית הaquatic ape נכונה בעיניי. כשמביטים בתינוקות במים, אי אפשר להתכחש להיכרות שלהם עם התווך הזה. אי אפשר להתכחש לזה שיש דברים שהם עושים, שביבשה אין להם שום תכלית. (לתפוס את שערה של אמם שגדל אך ורק על הראש ומאד מאד לאורך, יותר מחיות אחרות, אותו שיער שבאורח פלא לא נושר כמה חודשים לאחר הלידה; לבעוט באויר סתם כך, מה שנראה תמוה ביבשה, מחזיק אותם צפים במים; כל מיני תנועות של "היזרקות" והקשתה של הגב, שפשוט מוציאים את הראש מהמים אם הוא נרטב. הם יודעים מה לעשות שם.)

לגבי ההחזרים, הם נועדו לאפשר את קיומו הבסיסי של תינוק מחוץ לרחם אמו בטרם התפתחה תגובה מוחית מורכבת. לדוגמא: ROOTING - כל עוד התינוק לא יודע לגשש ולחפש אחרי השד, יש צורך להבטיח את מציאת השד באופן "אוטומטי" עד שילמד לעשות את זה בכוחות עצמו. החזר המציצה - כל עוד לא יונק באופן מודע, עליו לינוק באופן לא מודע.לפיתה - כל עוד לא יודע לגשת ולאחוז בכוחות עצמו, יש צורך לאפשר לו את הלפיתה הזאת, לדעתי זה כדי שיאחז בשערה של אמו (ותצביע אמא אחת שלא גזזה את שערה ולא היתה צריכה לשחרר משם פעוט שהסתבך לפחות פעם אחת (ביום?))

באופן דומה - החזר הצלילה.
המחשבה המקובלת שההחזר הזה נועד אך ורק כדי לשמור על התינוק ברחם, לא עולה בקנה אחד עם העובדה שזה ההחזר שנעלם הכי מאוחר (סביבות תשעה חודשים בממוצע, ולא 3-4 כמו שכתוב פה למעלה) מבין אלה שנולדים איתם. (אני אפילו לא מתייחסת לאפשרות שההתפתחות האנושית משמרת החזר על מנת שטובי בניה לא יטבעו להם סתם כך בהולכם ביער, בסוואנה, או בהתקלם בדלי ספונג'ה. אבל רק עד תשעה חודשים, אח"כ שיסתדרו...)

למרבה הצער, אנחנו לא חיים בקרבה גדולה למים, למרות שאין להתווכח על החיבה העמוקה של המין האנושי אל הכחול-הכחול הזה. ולכן משהו בתהליך הספציפי של הצלילה משתבש, ואפילו הייתי אומרת מתפספס.

אני חושבת, ורואה את זה כמעט יום יום, שלא צריך ללמד תינוק קטן לצלול, כי הוא יודע את זה לבד מהבית... וכשהולכים איתו על זה, אז הוא פשוט ממשיך לדעת לצלול, רק באופן מודע.
ההולכת_בדרכים*
הודעות: 2455
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00

תינוקות ומים

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

תיאורית הקוף האקווטי... הייתי בטוחה שרק האיש שלי שמע עליה :-D
תודה לך ניצן אמ על הכתיבה |Y|
אשמח אם תתיחסי גם לשאלתי בדף שלך לגבי הבכי של חלק מהתינוקות במפגש הראשוני עם מי הבריכה,
ותספרי קצת איך לתפיסתך יכולים ההורים הדואגים או מגלים התנגדות בסיטואציה הנ"ל להבין את תרומתה לתינוק.

חזור אל “התמודדות עם אלימות”