ירקות: ירקות מאודים: דלעת, כרוב ניצנים, גזר גמדי, כרשה
פחמימות: בטטה מאודה
חלבונים : סלט חומוס שהכנתי (מממ..יש מתכון בהמשך)
שומן (לא חייב...!): טחינה כחלק ממרכיבי החומוס, קצת שמן זית על הירקות המאודים.
מתכון לסלט חומוס (יוצאת כמות של חצי ק"ג - הרבה, כמו קופסא של חומוס קנוי):
1 כוס גרגירי חומוס יבשים - להשרות במקרר יומיים, אח"כ לבשל בסיר לחץ כשעה
כשמתקרר, לשים את הגרגירים במעבד מזון,לשמור בצד את מי הבישול ולהוסיף:
3 כפות טחינה גולמית (הכי טעימה האורגנית של משק לין)
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
להוסיף במהלך הערבול ממי הבישול עד לרמת המוצקות שנראית טובה לחומוס
(להזהר לא להוסיף יותר מידי מים, אחרת החומוס יהיה מימי ולא מתאים "לניגוב"..)
- לטחון עד שמתקבלת רמת הטחינה האהובה עליך.
לשים בצלחת ולפזר מעל: פפריקה אדומה, צנוברים, שמן זית, אפשר לשמור חלק מגרגירי החומוס
שבישלנו ולפזר מעל.
לאכול את זה חם - הכי שווה!
איך מאדים ירקות?
לי יש "שושנת אידוי", כמו פרח מנירוסטה ששמים בתוך סיר עמוק, ממלאים מים עד מתחת לגובה השושנה.
על השושנה שמים את הירקות שרוצים (כדאי את הירקות הקשים למטה), סוגרים את מכסה הסיר ומחכים 20 דק' בממוצע
(תלוי מה סוג הירק ומה הכמות ששמנו).
הכי טעים בעולם.
ירקות שכדאי וטעים לאדות:
תפו"א
בטטה
כרובית
ברוקולי
בצל
גזר
שעועית ירוקה
כל ירקות השורש הקשים: סלרי, סלק...וכו'.