אמהות שואלות אמהות חלק 1

תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

סיר מתקפל? מהיכן?
אני חשבתי על "מקטין אסלה", שיהיה בצבע של הסיר ש פיתחה קיבעון אליו.

בעניין ההרדמות של הקטנה -
אולי סתם רציתי לקטר, כי נראה לי שיהיה קשה למצוא מענה.
אני די מזהה סימני עייפות, אבל הדרכים היחידות כמעט להרדים אותה הן הנקה או מנשא, ולא תמיד מתאים להתמיד בהנקה, וגם קשה להרדים כשיש רעש מסביב, או שהיא נרדמת במנשא בקניות ומתעוררת במעבר לסלקל או... כל מיני בלגאנים.
או שאני מנסה להרדים ולא נרדמת.
או שנרדמת ועוברת בכיף למיטה, אבל מתעוררת כעבור רבע שעה, על אף שהיא עדיין עייפה.
ושעת ההתעוררות בבוקר לא קבועה לגמרי, כי דווקא אז יכולה לפעמים לעבור מנומנמת לסלקל ולהמשיך לישון בזמן הפיזור. או שלא. ואם במקרה בעלי מפזר או בימי שישי ובשבתות, בכלל יכולה לחרופ לתוך הבוקר.
וסדר היום משתנה: היום המשכתי אחרי הפיזור לסידורים (למשל, לקנות אקרילן למילוי קונכייתו של השבלול הפורימי שלי :-)). בימים אחרים - ישר הביתה. בימים אחרים - יוצאת באמצע הבוקר.
וגם שעת ההירדמות שלה בלילה לא קבועה, אם כי בזה יש שיפור טפו-טפו.
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

הא, והיה עוד דף כאן ששאלתי לגבי האגוזים, לא מצאתי אותו.
נראה לי ש: הכול על אגוזים.
כדאי לחפש תגובה בהירה של תמרושרוש, יחסית לקראת הסוף.
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דנד_י* »

לא, זה לא היה בדף הזה, בדקתי שם.
נשמע לי שעם סדר היום שלך אין הרבה סיכוי לעשות סדר, והיא תצטרך לזרום עם זה, וכנראה לא תקבל כל השבוע את כל השינה שהיא צריכה, אלא בחלק מהימים כן ובחלק לא.
אוטוטו היא תגדל ותהיה לה שנת צהריים אחת וכל הבלאגן יגמר לך (וגם הגמישות...)
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

כי נראה לי שיהיה קשה למצוא מענה.
אכן,נראה שהבעיה לא אצל הקטנה אלא בכל ההתארגנות מסביב
אבל זה גם עניין של סדרי עדיפויות, ושל השקעה של זמן בזה, איכשהו נראה שזה בעדיפות האחרונה אחרונה וכדאי לחשוב על זה אולי? להקדיש כמה ימים ללמוד אותה ואת השעות שהיא צריכה לישון בהם ובימים האלה נשארים בבית וזהו!, היא כבר גדולה זה בטח פעם אחת שינה בתשע בערך ופעם אחת בצהרים. ואז לנסות לארגן כמה שיותר את היום לפי זה. (מתישהו זה יהפך להיות יותר מאוחר סביבות 11 ואז זה שעות טובות כי זה לקראת האיסוף של הילדים אבל לא ממש על הבוקר. ) אצלי אני יודעת מתי היא ישנה ,אז סידורים אני יכולה לעשות ממש על הבוקר אחרי הפיזור, ואז בדרך הביתה בדרך כלל נרדמת (נרדמת באוטו מזה כמה חודשים,אבל אם לא אז מרדימה בבית).
אני יודעת שיש מלא מה לעשות בבית, ויש עוד ילדים ויש המון סידורים, אבל על הרבה אפשר לחשוב טוב ולפעמים לוותר או לשנות או לזרז (שלא כמו שעת האיסוף שהיא די קשיחה ואני בטוחה שהיא בעייתית). אישית אני פשוט מוותרת על דברים בגלל שאני רוצה שהיא תישן נורמלי. יוצאת לפחות סידורים, עושה פחות דברים בבית, מחפפת יותר, ואם צריך שיהיה שקט כדי שאוכל להרדים במקרה שהגדולים בבית אז אני אפילו שמה להם סרט (זה לא קורה כל יום אלא לפעמים ולכן אני בסדר עם זה). לפעמים צריך לוותר על משהו אחד כדי להשיג משהו אחר כשהוא חשוב לי.

אני רוצה להציע דוקא עגלה, היא לא מצליחה לישון בעגלה? זה כל כך עוזר, גם אם הולכים לסידורים יותר ארוכים אז אצלי היא יכולה להרדם בעגלה כשהיא עייפה, ומקסימום אפשר להניח בעגלה אחרי שנרדמת במנשא, ואז אני ממשיכה בסידוריי והיא ממשיכה לישון. אבל לרוב אני כן חוזרת הביתה לפני, והאמת שאני לא כל כך הרבה יוצאת לסידורים,בטח לא רחוקים.
ואפשר גם לאסוף עם העגלה אפלו אם זה יותר הליכה (אם היא ישנה אני אעדיף הליכה עם עגלה על פני נסיעה ברכב במידה ויש לי את שתי האופציות) ואז היא ישנה בנחת ומתעוררת כשמתעוררת.
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

יצאתי קצת נוזפת. אופס. לא התכוונתי
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

עוד דבר, אם אני מניחה בעגלה והיא מתעוררת פתאום,יש לי שתי דרכים להרדים אותה חזרה, לנדנד קצת את העגלה או להניק בשקט בחושך ולערסל קצת, לפעמים אחת מהן עובדת, לפעמים גם לא,אבל אני תמיד מנסה והיא מתרגלת שזה ככה.
את כל זה מספרת לך מי שהשינה היתה חלק מאוד קשה ביום שלה וטפו טפו יש לנו היום שנת צהריים של שעה וחצי-שעתיים, כשרק לפעמים היא מתעוררת באמצע.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אין שעות קבועות לשינה או אכילה.. הכל סובב סביב הבערך והמה שיוצא. וזה לא מתאים לכולם, זה בטוח.
איזה כיף לקרוא שלא רק אני מסתדרת ואוהבת את ה"כאוס" הזה, כי זה מה שמתאים לי.

אני לא מנסה לייעץ אלא רק משתפת באיך אצלנו,
אז תודה לך על זה @}
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אורי, לא נקראת לי נוזפת, אבל אני גם ככה מרגישה מוותרת ומחפפת.
והרבה פעמים גם כשאני מנסה להרדים בשעה שנראית סבירה, היא לא נרדמת, או מה שנפוץ מאוד - מתעוררת תוך זמן קצר.
וגם אם אני מצליחה להחזיר אותה לישון - הרבה זמן הולך על ההרדמות החוזרות האלה. וזה קורה גם בערבים - ע"ע רגע זה... :-/
והיא ממש לא מורגלת להירדם בעגלה, אבל בכל מקרה לצאת לסידורים או לאיסוף הילדים אני יוצאת ברגל לעתים רחוקות, כי זה מצריך הליכות ממושכות וחבל לי על הזמן הזה. וגם הבנים מסיימים בהפרש של כחמש דקות, ואין סיכוי ללכת את המרחק הזה מהר כל כך, בטח לא עם ילד בן ארבע וחצי.

לא יודעת מה גורם למה, אם בכלל, אבל גם הארוחות שלה לא מסודרות.
נו, תעזבו...
בסוף היא תגדל.
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי רק_מה* »

אני לא במסודרות-
אבל בגלל בכורתי לקראת שש אנחנו מתחילות להתאסף לפרוצדורות אוכל- מקלחת - סיפורים כדי להספיק בנחת עד שמונה.
הקטנה לאחרונה מושכת כי כל כך מעניין לעמוד ולהצמיח שיניים! ולהגיד אבא אבא אבא אזה אזה זה (את זה)

אני מקפידה שתמיד יהיה לי משהו להציע לה בתיק (בננה, פרי אחר, פחמימה תועה) ומים. חלב ומנשא יש תמיד- והיא יונקת ונרדמת בו.
רוצה עצות על ניהול סדר יום? מצאת לך איפה לחפש :-d
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

:-D לגמרי ככה...
אני ויתרתי על נסיונות הרדמה, בטח לא במיטה חלילה. בסוף בא לינוק ונרדם עלי ואז נשאר עלי כלהערב עד שאני הולכת למיטה, כי אם אני אנסה להורידו הוא יקום תיכף ומיד.
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

ואז נשאר עלי כלהערב עד שאני הולכת למיטה
מזתומרת?
במנשא או שאת נשארת לשבת במקום?
כי לא מתאים לי להסתובב כל כך הרבה עם המנשא וגם לא לשבת במקום ולהחזיק אותה (מה שאני עושה - שוב - כרגע מול המסך, לאחר שניסיתי לתומי להעבירה ממיטתי למיטתה |אוף|).

רוצה עצות על ניהול סדר יום? מצאת לך איפה לחפש
מצד אחד, D-: .
אבל מצד שני, חשבתי על זה לפני ששאלתי. כאילו, מה אני שואלת איך "לסדר את התינוקת" באתר של שאנטי וזרימה?
ועניתי לעצמי שזה לא ככה.
ב"באופן" לא ימליצו לי להחשיך את החדר לפי שעון שווייצרי ולהשכיב אותה על אפה ועל חמתה וגו', אבל גם הזרימה היא לא איזה עיקרון ערטילאי שמתלבש על כל דבר.
כמו שאני מבינה את רוח האתר, אם יש דבר כזה בכלל שהרי כולם פה מצטדקים תמיד שהם לא "באופניים" אמתיים, מדובר בחיפוש מתמד של טובת הילד ושל טובת ההורה ושל האיזון האופטימלי והדינמי ביניהם.
הו! כמה פומפוזי זה יצא לי!
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

יושבת על הספה כמו בטטה והוא עלי :-p

ברור שזה פחות מתאים לי מלהיות חופשיה לגמרי, אבל הכי הכי פחות מתאים לי זה להיות תקועה כל הערב והלילה בחדר השינה כי האדון לא משחרר אותי.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מיכל_בז* »

לי יש סוג של סדר יום אבל לדעתי זה ממש לא חוכמה עם תינוקת אחת וגם תמל קצת מחייב סדר יום כי את לא יכולה להציע אוכל כל הזמן... זה מתקלקל תוך שעה ויקר ומגעיל. (תינוק הבא יונק על אפו ועל חמתו!)

עכשיו יש שיניים אז הכול עומד על הראש גם ככה, אבל בעיקרון היא הולכת לישון בערך בשש. וזה מאוד מאוד נחמד! אני עושה הכול הכול כל מה שביכולתי הדלה כדי שתישן במהלך היום כי אחרת היא עצבנית ומסכנה נורא. ומורטת את השיער והאוזניים וכל כולה מסכה של אומללות תינוקית.

הבעיה שהיא ממש אף פעם לא ישנה מספיק... קמה אחרי 40 דקות ולא מוכנה לחזור לישון. אז בעצם היא תמיד קצת עייפה.

למרות שיש סדר יום כלשהו הוא ממש לא חקוק בסלע. הדבר היחיד שחקוק בסלע זאת שעת ההרדמה והיא משתנה קצת בהתאם לשעון.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

גם אני מאלה שאוהבות לשמור פחול או יותר על הסדר שהתינוק מראה שהוא צריך. אבל אני לא צריכה להוציא ממסגרות וכו' . מקסימום להקפיץ לחברים או ללוות לחוג. משתדלת להתאים את ההתנהלות שלי לצרכים שלו ככה שעד לאחרונה היו לנו שלוש הרדמות ביום לשנת בוצר ואחר כך שנת צהריים ולשנת לילה. עכשו נראה שהוא בשלבי מעבר לשינה אחת ביום.
בימים שעמוס לי במטבח נרדם עלי במנשא אחרת בהנקה וכשאנחנו נוסעים ליום מחוץ לבית הוא ישן באוטו לא בהכרח כמה ומתי שצריך אבל זה לא משהו שקורה כל יום ואפילו לא כל שבוע. בימים האחרונים התחיל גם להרדם בעגלה במקרה...
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

הכי הכי פחות מתאים לי זה להיות תקועה כל הערב והלילה בחדר השינה
אבל זה לא נראה לי הבדל גדול מלהיות תקועה על הספה כמו בטטה
אתמול השכבתי והלכתי לקלף תפו"א. התעוררה בערך כשהגעתי לחמישי.
ויכולה להתעורר בדיוק כשאני מסיימת לחתוך את הסלט וככה.
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

בעיקרון היא הולכת לישון בערך בשש.
לפעמים זה נראה לי ממש מה שהיא צריכה, אבל זה כל כך לא מעשי. אתמול למשל יצאתי בשעה הזאת להביא את הגדולה לחוג ואחר כך הפקת ארוחת הערב וכן הלאה.

בימים האחרונים התחיל גם להרדם בעגלה במקרה...
זה גם מה שאורי הציעה. אולי אני צריכה לחתור לזה.
אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

אצלי הולכת לישון עם ארוחת ערב, חביתה ולחם,
אחרי שעה: אמבטיה (ותוספי מזון תורנים- סידן/ ברזל וD)
אחרי האמבטיה מתעטפים במגבת מהרדיאטור, מתלבשים בפיזמה שחוממה על הרדיאטור, אומרים קריאת שמע (היד על העיניים והאצבע על פה... לאכול אותה!!)
נכנסים למיטה עם בקבוק של מים חמים ובתוכו R56 (נגד טפילים) או ביוטק (נגד מחלות החורף). אחרי 3 דקות קרואים לאמא כי הבקבוק נגמר...

לפעמים יש עוד תחנת ביניים ארוכה עד שמבינים שעכשיו לילה
והתחנה המעצבנת ביותר היא... כשאבאמא הולכים לישון. ואל תשאלו אותי איך היא יודעת. אם זה יהיה ב- 22:00 או ב- 24:00. מבחינתה היינו הך.. :-(
רסיסים_של_אור*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

תפילה יכול להיות שהיא לא ישנה מספיק ביום ולכן מתעוררת כל-כך הרבה בלילה?!

אצלנו התעוררויות מרובות לרוב הולכות עם מחלה (לפעמים זה יהיה הסימן היחיד למחלה).
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

כאילו, מה אני שואלת איך "לסדר את התינוקת" באתר של שאנטי וזרימה?
בעיניי זה לא זה ולא זה המקרה כאן. זרימה זה אומר ללכת עם הילד לפי הקצב שלו ולהקשיב לו מה הוא צריך ברגע נתון. זה לא מה שקורה כאן, את לא מצליחה להקשיב לצרכיה לפי דברייך כי יש כל כך הרבה אילוצים. גם קשה לך לארגן לה סדר יום קשיח בדיוק מאותה הסיבה גם לו היית רוצה.
ולהרגשתי אין כאן פתרון מעשי כי את באמת בג'אגלינג בלתי אפשרי,אמא אחת לבד עם 6 ילדים+ כל צרכיהם הרבים מאוד+ארוחות+ניקיונות+כביסה+השתלמויות+ צורך לאכול,לעשות פיפי,לנשום (מינוס פרגון מהסביבה)
הדברים היחידים שאפשר לעשות זה כמובן לפרוק ולקבל כאן תמיכה והערכה עצומה על כל מעשייך הרבים (הערכתי הרבה נתונה לך כבר זמן רב מאוד{@)
והדבר השני זה לחשוב שוב על סדרי עדיפויות של הכל, שאין לי מושג מה זה אומר בפועל, רק לדעת שבאמת את לא יכולה הכל ולא תצליחי גם וגם וגם ושהכל יהיה מושלם, וצריך לוותר בין אם באופן רשמי ומוצהר ובין אם ככה מתפלק שמשהו הוזנח, כך או כך זה קורה.
ויצאה לי גם תשובה על מה שכתבת בדף שלך
וגם תשובה על מה שכתבתי בדף שלי (הלגיטימיות של הקושי והצורך)

לגיטימי לגיטימי לגיטימי שיהיה לך קשה ושלא תצליחי הכל בפורמט שאת מנסה לחיות בו. זה פשוט קשה מדי הרבה מדי ואת לבד.
הצעות מעשיות יש רק בהקשר לסדרי עדיפויות ואז צריך לקבל מראש את העקרון
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

והבוקר כמובן היה בוקר בהזמנה! :-) (כולל קקי בשרותים!)
זה לא ייאמן העניין הזה של הכתיבה בבאופן.
אבל אני יודעת שיש ימים כאלה. ויש גם אחרים. וזה אחרי לילה לא שקט. (שלמה ארצי, נכון?)
וחלק מהעניין הוא שאחת התאומות נשארה ליום חופש באישור אבא, וכך לא הייתי צריכה להוציא את הקטנה הישנה, כשפיזרתי את הבנים וגם לא כשאספתי אותם.

אורי, תודה על החיזוקים. בהחלט עלית על הנקודות העיקריות.
נראה לי שאם נפתח את נושא סדרי עדיפויות של הכל , זה כבר יהיה בדף שלי.
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

_זה לא ייאמן העניין הזה של הכתיבה בבאופן.
כמובן שהיום היא אכלה ארוחה מעולה!_
טוב, מאז זה שוב התדרדר, אבל עכשיו אני די בטוחה שזה קשור לשיניים.
נכון שזה שהיא לא מסכימה לאכול כלום, יונקת המון אבל לפעמים כשרוצה להתחיל לינוק (פותחת פה ענק ובדיוק כשבאה לתת את השלוק הראשון) פתאום נרתעת ועושה פרצוף של גועל, מקטרת נורא כל היום, מתעוררת בלילה בבכי המוני פעמים, נכון שזה אומר שיניים?? (לא ראיתי עדיין שום דבר חדש בפה, אבל זה לא אומר נכון?) כי אם לא, אז מה זה???
גוונים*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

בימים האחרונים התחיל גם להרדם בעגלה במקרה...
גם אצלנו זה פתר הרבה רגעים לא ברורים.

תפילה, היא מתעוררת כל כך הרבה רק בערב או ככה גם בשעות הלילה?
אולי משהו מפריע לה דווקא בשעות הערב? (אור? רעש? חום/קור?)
רסיסים_של_אור*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

אולי שיניים ואולי וירוס שבזכות זה שהיא בבית ויונקת היא עוברת יחסית קל...
מיכל_בז*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אולי שיניים ואולי וירוס

אני חושבת שפה התברכנו בשני המקרים. באתי לכתוב על בעיה כדי שהיא תיפטר. אז אמנם לעלמה יש סוג של סדר יום, אבל להרדים אותה זה פשוט סרט. כשכרגע זאת משימה בלתי אפשרית ממש.
נשבר לי הגב! הצילווווו!

וזה אחרי לילה לא שקט. (שלמה ארצי, נכון?)

בטח. עם החרוס האלמותי והמתוחכם: "ואתה מת".

מקטרת נורא כל היום, מתעוררת בלילה בבכי המוני פעמים

גם פה. אותו דבר. והשמועות על שן היו מוקדמות מדי, אפילו חצי שן אין לה.
גוונים*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

אולי שיניים ואולי וירוס
כן. היא חמה.

נשבר לי הגב! הצילווווו!
למה? היא נרדמת על הידיים?
אם במנשא, אולי הוא לא מותאם לך כמו שצריך? כי לא אמור לכאוב כל כך הגב..
אצלנו רק אחרי שעות רצוף כואב לי הגב.
נניח היום רוב היום היא במנשא ועדיין בסדר.
בפעמים שהוא לא יושב טוב באמת ישר מתחיל לכאוב לי הגב, בגלל זה אני שואלת..

והשמועות על שן היו מוקדמות מדי, אפילו חצי שן אין לה.
לפיצק הופיעו שתי שיניים ראשונות בגיל 8 חודשים אבל אני בטוחה שכבר חודש או חודש וחצי קודם הן נתנו את אותותיהן, בלילות
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

הי תפילה לאם יקרה, לגבי הערבים עם התינוק על הידיים - ברגע שהבנתי שזה התינוק שהגרלתי, הבנתי שאין ממילא מצב לעשות שומדבר בערב חוץ מלשבת על הספה כמו בטטה. ומכיוון שידוע לי שזו תקופה וזה יעבור, למדתי לעשות את כל הסידורים מראש (מקלחות השכבה סידור המטבח וכו׳) כי ברגע שהוא בדרך לישון, אז זהו. השבתה עד הבוקר. הישיבה איתו בסלון עדיפה בהרבה מבחינתי על המיטה, כי זה זמן איכות עם בן זוגי. זה זמן שיחה משותפת בשקט כשהילדים כבר בחדריהם, זמן צפיה משותפת בסרט לפעמים, לעתים גם זמן עבודה משותף. ברגע שהולכים למיטה לישון, אז הולכים לישון וחסל... הערב הוא זמן העירות השקט והרגוע שלי (את יודעת איך זה עם ערימת ילדים בבית - הרבה זמן שקט אין...).

הג׳אגלינג הזה שאנינו עושות כשיש הרבה ילדים בבית הוא הדבר הכי קשה. כשיש ילד אחד או אפילו שניים קטנים, נורא קל להגיד שחשוב לשמור על סדר היום וכל זה, אבל אם הייתי רושמת לפניכם את הלוז שלנו עם חמישה ילדים בחינוך ביתי, כשיש לנו חוגים ו/או פעילויות מידי יום ביומו בשעות שונות מידי יום, יש מצב שהייתן מתפלצות. יש אנשים שזקוקים למנקה, יש כאלה שצריכות מבשלת צמודה. אני הייתי שמחה לו היה לי נהג. הילד הרביעי שלי ידע לישון בכל הזדמנות, היה ניתן להעבירו אינספור פעמים מהידיים לאוטו לעגלה חזרה לאוטו ואז למיטה... למשל. ולא התעורר. קסם שכזה. מספר חמש המתוק לאין שיעור ישן שינה כה קלה שבשניה שמשהו משתנה הוא ישר קם. לא ציצי ולא שומדבר עוזרים לזה. אז יש ימים שנרדם באוטו ואחרי עשר דקות כשאנחנו מגיעים הביתה, הוא מתעורר אם אני מנסה להוציאו (למדתי לפעמים לא להוציאו אם זה מתאפשר, ואז כולנו משחקים בחוץ לידו עד שמתעורר, עם האוטו פתוח כמובן). אז מה, לבטל עכשיו לשנתיים הקרובות את כל החוגים ואת כל החברים ואת כל המפגשים והסיורים של כולם? לא לצאת כי התינוק צריך לישון אי אילו פעמים ביום? בשבועות הראשונים זה באמת היה ככה מכורח הנסיבות, וראיתי כמה הילדים האחרים נפגעים מזה. אז התינוק, כקודמיו, מצטרף אלינו לכל הפעילויות, ישן כשמצליח, ועוד שנה הכל ייראה אחרת.
גוונים*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

אתן נותנות משהו להורדת חום (לא מאד גבוה, נניח 38-38.5)? או מסתפקות בהנקה, הנחת חיתול רטוב על המצח וכאלה?
מאי*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2003, 17:18

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מאי* »

גוונים: מבחינה רפואית אין כל צורך. אני נותנת במקרים כאלה רק אם ילד נראה סובל מאד (כאבי אוזניים, למשל. הם צורחים מזה) או מסרב לחלוטין לשתות - במקרה שלך לינוק :-)

תפילה לאם: הי! ראיתי בחופזה את המסר שלך בדף של תמרוש ומאז הוא נעלם בתהום הנשייה של באופן. בכל מקרה רגשי אהדתי נתונים לך. אני לגמרי בצד של סדר יום לילדים כי האימא הספציפית הזו מורטת את שיערותיה אחרת. אבל אני עוד רחוקה משישה...מה שכן, מה דעתך ששנת היום העיקרית שלה תהיה בבוקר? זה מה שפצפונת עושה (כבר לא כל כך פצפונת! חגגה שנה שבוע שעבר ומתחילה ללכת! ואומרת 'אבא' ו'אמא' ו'הלו' ו'הממם'! לפעמים אפילו 'יאללה'! רק אתמול ילדתי אותה וככה היא מיהרה לגדול, ובכלל מעדיפה היום את אבא, החצופונת...) ישנה ביום אך ורק בין תשע לאחת עשרה-שתים עשרה, וזה הכל. משכיבים אותה לישון בחמש וחצי בערב, אמנם, אבל מה אכפת לך לנסות? :-)
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

לא מנסה להוריד חום, בודאי לא בכזו דרגה. אני מיניקה הרבה כמובן, לפי הצורך, בעיקר כדי שלא יתייבש. אם החום עולה מאוד והילד קוועץ נורא, אנחנו עושים סקין טו סקין
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

כי אם הוא עולה מאוד זה כן מסוכן
לא לפי ד"ר yMaAb6heu]יוסי רימר בהרצאה הזאת U[/po]&app=desktop
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי טלי_ב* »

תודה בשמת, בהחלט מתכוונת לצפות.
בכל מוסיפה שאני זוכרת את החוויה של 40+ מעלות חום ובכל מקרה היא ממש ממש לא נעימה.
דנד_י*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דנד_י* »

אני דווקא מרגישה שהחום מטשטש, וזה דווקא עוזר לגוף לא להרגיש כל כך את הכאבים הנלווים למחלה פרט לחום.
לדעתי גם בגלל זה עולה החום כשמוציאים שיניים - זה מטשטש את הכאב של ההוצאה.
ברור שאקמול יגמור גם את החום וגם את הכאב...
רסיסים_של_אור*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

לפעמים כדי לא להיבהל מגובה החום משתלדת לא למדוד...

בכל מקרה כדאי לדעת שתינוקות קטנים נוטחם בקלות להגיע לחום מאד גבוה ( כבר יצא לי לראות את הארבעים מהצד השני שלו... מלחיץ...). עם התנוק הנוכחי השתדלתי פשוט להיצמד אליו ולהניק בלי הכרה...

בכל מקרה הרבה בריאות!!!!
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

לא ראיתי את הסרטון על העלאת חום
אבל קראתי דברים של הרופא. מעניין אותי עניין המחקרים שמראים שנתינת משככי כאבים מאריכה את המחלה. מישהו מכיר ויודע מה בדקו שם בדיוק?
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

הגיוני שאם נותנים משהו שמוריד את החום, אז יקח לגוף יותר זמן להלחם במחלה. החום הוא מנגנון חשוב למיגור גורם המחלה.

אגב, יש ילדים כמו הקטנציק שלי, שגם חום לא גבוה מרגיש עליהם כמו רותח והופך לקוועץ׳ רציני. אפילו מתחת ל 39 הוא אומלל נורא. למזלנו יש ציצי ואפילו שניים :-) וסקין טו סקין מרגיש לי כמו הדרך הכי עדינה לווסת חום גוף ולעזור לו.
אמא_צעירה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

הגיוני שאם נותנים משהו שמוריד את החום, אז יקח לגוף יותר זמן להלחם במחלה.
אתן זוכרות שהוא צריך לטפל גם באקמול, כן?
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

כן, רק שהייתי רוצה לדעת להסביר באופן טיפה יותר רציני, יש אנשים שזה ישכנע אותם. כמו בעלי או אחותי ויכול לשנות את התנהגותם (אחותי,שגם ככה מחפשת את עצמה בתוך אימהותה ומושפעת ממני בכל מיני דברים) או את הסכמתם החלקה יותר לדרכי (במקרה של בעלי-לא שהוא מבין איזשהו משהו ברפואה,אבל כשאני אומרת 'מחקרים מראים' אני חייבת להרגיש שאני יודעת משהו על המחקרים האלה). או חמותי וגיסותיי-סתם כדי להרגיש פחות מותקפת (אבל זה כבר שריטה אחרת).
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

ורציתי לשתף אתכן בענייני פטריות: הקטן שלי שבדכ טוסיקו חשוף ויבש, נאלץ לבלות בחיתול הבד כמה שעות אתמול ובערב בעת פשפוש ראיתי סביב פי הטבעת שלו את התצורה הורודה היבשה/חצי בוהקת עם עיגול טבעתי כהה יותר מסביב, המוכרת לי כפטריה/קנדידה. במקרה היה לי שמן קוקוס בצנצנת קטנה ליד הכיור, אז זכרתי את תכונתו האנטי פטרייתית ומרחתי לו מעט. עשיתי זאת בסהכ פעמיים לפני שהלכנו לישון. הבוקר שכחתי מזה אבל בצהריים הסתכלתי ו- נעלם! נשאר טיפלה אדמדם אבל העיגול-פטריה הזה נעלם. הידד לשמן הקוקוס!!
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

וסקין טו סקין מרגיש לי כמו הדרך הכי עדינה לווסת חום גוף ולעזור לו.
יה,לא חשבתי על זה. עכשו עוד יותר מובן המנגנון של 'על הידים של אמא כל היום'
זכור לי משהו בהקשר אחר על נשימות,וזה שאפשר לעזור למישהו אחר לנשום טוב יותר (בהקשר של ילדים נורא פגועים) על ידי קרבה של חזה אל חזה, אפילו לא צמוד ממש. לא זוכרת מאיפה המידע
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

אה ברור שצריך לפרק גם את התרופה.

לגבי המשפחה ולשכנע אותם - האמת שלדעתי עדיף להמנע מזה. תעשי את מה שאת מאמינה והם אם ירצו, ילמדו בעצמם ויעשו כרצונם. לגבי בן הזוג זה קצת יותר בעייתי אבל לפחות אצלנו, מכיוון שאני המטפלת העיקרית, סביר להניח שגם אם הוא יגיד ״צריך לתת אקמול״ הוא לא ילך ויתן אותו בעצמו... אז שיגיד.
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

אורי, סקין טו סקין זה קסם אמיתי כשמדובר בעזרה בהחלמת ילדים ואפילו מבוגרים. גם חום וגם נשימה בהחלט! זה בטח זכור לך מפגים או מתינוקות זעירים שאצלם סקין טו סקין מסייע בעזרה בויסות חום גוף והסדרת נשימה, במיתון צהבת אפילו. פגים שהוחזקו על גוף האם שעות רבות במקום לבד בקופסת הפלסטיק מתאוששים ומתפתחים הרבה יותר טוב, מפתחים הרבה פחות תחלואה כמו נמק המעי או בעיות נשימתיות, ולומדים לינוק הרבה יותר מהר. בהנקה בכלל זה קסם מעלף.

גם אצל מבוגרים, סקין טו סקין יכול להציל מהיפותרמיה במצבים קיצוניים - לומדים את זה בכל קורס בסיסי הכי קונבנציונלי.

ותחשבי על זה שתינוקות יונקים שישנים צמוד לאמא מווסתים את נשימתם לפי נשימתה ולהיפך, כך שכשהיא נושמת זה מעודד אותם להמשיך לנשום, וכשהם עוצרים נשימה היא מתעוררת מזה או שאפילו לא במודע מתחילה לנשום יותר כדי לעודד אותם, זה מעגל קסם שכזה.

חום גוף בריא מווסת חום גוף גבוה או נמוך מידי, זה נורא פשוט, וכשלילד יש חום זה לא חייב אפילו להיות האמא (למרות שרק לאמא יש ציצי שזה ערך מוסף וחשוב לעין ערוך) אפילו האבא או אחים, כל מי שבריא וחום גופו נורמלי.
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

איזה מדהים זה לגלות כל פעם מחדש שכל מה שאנחנו צריכים נמצא אצלנו בגוף. זה אחד הדברים הכי מעצימים שיש. לשאת הריון וליצור חיים חדשים בתוכנו. ללדת לבד - כי הגוף יודע. הנקה, שזה זהב שהגוף שלנו מייצר ומזין תינוקות ופעוטות וילדים במשך שנים!! כל זה משתי בלוטות שיושבות לנו על בית החזה! לרפא את העוללים שלנו, במו ידינו. אנחנו מגדלות חיים, נותנות חיים, ומתחזקות אותם בלי שום צורך בעזרה מבחוץ. פשוט העצמה יומיומית! וכל מה שצריך זה להיות אמא ולהאמין בעצמנו.
מיכל_בז*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מיכל_בז* »

שמנדובה, אני חייבת להגיד לך שבדיוק בגלל לקרוא דברים כאלה במשך שנים בבאופן הייתי ממש בשוק כשילדתי. אז מה שאני כותבת עכשיו הוא לא אישי נגדך, אלא פשוט עוד זווית כדי שאם יש פה אמא לעתיד שחופרת בבאופן, כמוני, שתהיה לה עוד זווית.

הבטיחו לי שיש אצלי הכול! הבטיחו לי ש"אין מספיק חלב" זה מיתוס! ש"סקין טו סקין" יפתור את כל הבעיות. שאין שום דבר שאי אפשר לעשות עם מנשא. ששינה משותפת היא המזור לכל בעיותיי ובעצם תינוק בוכה רק כי אין לו מספיק זמן אמא. ואם אני אהיה צמודה צמודה לתינוקת שלי, ממש עד אינסוף צמידות, הכול יהיה בסדר.

חשבתי בכנות שתינוק זה לא תוספת משמעותית לתקציב הבית כי ממילא הוא יונק, מפושפש ועל מה בכלל צריך להוציא כסף? באמת, הייתי כל כולי התנשאות באופנית כלפי החיים המיינסטרימים שיוצרים לעצמם את הבעיות. "ברור שהוא צורח" חשבתי לעצמי. "הרי הוא לא יונק לפי דרישה, ישן עם אמא שלו, עור על עור אינסופי ומבלה ימיו במנשא. גם אני הייתי צורחת במקומו."

ואז נולדה בתי וגיליתי עד כמה חייתי בסרט. עלמה לא רצתה לינוק, ממש באופן טבעי. לי לא היה מספיק חלב, שוב, באופן לחלוטין טבעי. סקין טו סקין תמיד היה נחמד אבל לא עזר לשום בעיה רלוונטית. עלמה צרחה בלי סוף, באופן טבעי לחלוטין ואני הייתי חסרת אונים לחלוטין, באופן הכי טבעי שיש. תגידו, אם היית חיה בשבט הכול היה אחרת. נו... אולי. אבל עלמה לא רצתה לינוק. לא ממני, פשוט לא רצתה. זה כאב לה מדי. יכול להיות שאם הייתי חיה בשבט היה איזה מרפא שלא אני ואלף יועצות הנקה העלינו בדעתנו, יכול להיות שהיא הייתה מתה, באופן טבעי. תינוקות הרי מתו פעם לא מעט וזה באמת נחשב לטבעי לחלוטין. מה שעזר לעלמה זה שבאופן מיינסטרימי לחלוטין, ממש לא באופן טבעי, נתתי לה תרופה. ותמל, ובקבוקים. תמל הציל את חייה.

לפעמים באמת יש לנו הכול, כל מה שצריך לתת לתינוק. אני חושבת שיותר נכון לומר שיש לנו את הפוטנציאל לתת הכול. וזה הבדל חשוב... שמנדובה, את בהתרוממות רוח כי אצלך הפוטנציאל ומה שהתממש הם היינו הך. אצלי לא. ועכשיו אני כבר יודעת שאני ממש לא היחידה... מגוון אנושי תמיד היה קיים. גם בשבט הכי שבטי בעולם אני משוכנעת שהיו אמהות שלא יכלו להניק, אמהות שסבלו מכאבי גב ולא יכלו לסחוב תינוקות כל היום, אמהות שחוו דכאון אחרי לידה או שהיו קצרות רוח מטבען. אמהות שלא קיבלו אהבה בילדותן ולא ידעו איך לתת אהבה עכשיו. אמהות שהלידה פתחה אצלן פצע שהן לא יכלו להסביר לעצמן. אמהות שהרגישו חסרות אונים כמו שלא הרגישו מעולם. אני בטחה שנולדו תינוקות שלא יכלו לינוק: לשון קשורה, ריפלוקס שהקשה, חלשים מדי ובטח יש עוד המון סיבות. ההתאמה הזאת בין אם לתינוק, האידאה שאת מציירת, היא באמת ובתמים אידאה. לא אצל כולן זה עובד ככה. ולא בגלל העולם המודרני, זה ממש באופן טבעי לא עובד ככה.

סיימתי את מניפסט הבוקר שלי. ובאופן אישי אם יהיה לעלמה חום ממש גבוה אני אקח אותה לרופא.
גוונים*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

ובאופן אישי אם יהיה לעלמה חום ממש גבוה אני אקח אותה לרופא
גם אני (לא את עלמה, את פיצק)
אחרי כמה שעות של חום גבוה, שמגרד את ה-40 ואיש שלא מבין למה לא להקל קצת על תינוקת סובלת ותינוקת מסכנה נורא, נשברתי וניסינו לתת נובימול, היא ישר הקיאה את זה (פעמיים). אז אפשר לבוא ולהגיד שזו הוכחה לזה שהיא יודת מה טוב לה ושהיא לא צריכה את זה. מצד שני רק מהריח ברור למה היא הקיאה את זה, נראה לי דוחה ברמות (מתקתק וורדרד).
אז אולי בילד החמישי או השישי יהיו לי מספיק בטחון ואמונה בעצמי. אבל אני רק תשעה חודשים אמא והחום גבוה והילדה בוכה ולא מצליחה לישון וגם אני, אז קבעתי עכשיו תור לרופא ואם ה וא ימליץ על משהו אחר להורדת החום (נר?) אולי אני אעשה את זה. לא כדי להעלים את החום אלא טיפה להוריד אותו כדי שהיא תפסיק לסבול.
מיכל_בז*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מיכל_בז* »

גם עלמה הקיאה את הנובימול, אז קנינו נר ואכן עזר. האמת שלא בגלל חום גבוה אלא בגלל כאבי פוסט חיסון. ואתמול בגלל כאבי שיניים.
חתכת תינוקת נרקוטית אני מפתחת פה.
גוונים*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

איזה נר זה? צריך לזה מרשם?
מיכל_בז*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אקמולי. לא צריך מרשם.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי ציל_צול* »

אורי, גם אני בעד לא לשכנע אחרים בשום דבר. זה פשוט נורא מעייף.
אבל מול האיש, שדעתו נחשבת בדיוק כמו שלך, עולה לפעמים צורך.
ולזה לא צריך שום מחקר.
חיידקים פועלים בסביבה שיש לה חום מסוים, בדיוק כמו בני אדם. ככל שהחום הזה יהיה פחות אופטימלי כך פעולתם תהיה קשה יותר.
תחשבי על עצמך ב 39 מעלות או 40. סביר להניח שתהיי שרועה איפשהו בלי שום רצון לזוז.
ככל שחום הגוף עולה כך סביבת הפעולה של החיידקים נהיית פחות נוחה עד בלתי אפשרית, ואז הרבה יותר קל לפעול נגדם עד כדי סילוק.
אם עשית משהו אקטיבי כדי להוריד את החום הפכת באופן מאולץ את סביבת הפעולה שלהם לנוחה יותר ואת הריפוי לארוך יותר ומתיש יותר עבור הגוף.
פלוני_אלמונית*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

מיכל,
הדברים שכתבת חשובים ומדברים אלי. ואני רוצה להוסיף עוד נקודת מבט.
אני, לפני שהפכתי לאמא, חשבתי שהעולם המודרני עם שיטותיו, תרופותיו ומאכליו (תמל) הצליח לפתור את מרבית הבעיות שהגוף שלנו לא מצליח. כלומר, מזל שאנחנו לא בשבט הקדום ההוא - כל-כך התקדמנו מאז. ברור, לא? יש גוף, ויש רפואה, וזה מעולה.
קיבלתי לכך הרבה הוכחות עם ביתי הראשונה. השילוב עבד טוב.
אבל אז נולדה ביתי השניה. והתברר שהתמונה שונה.
היא לא היתה יכולה לאכול שום תמ"ל. שום סוג שהוא. גם את המפורק ביותר, לפגים, לחולים. כלום.
תקופה ארוכה ארוכה. היא היתה חייבת לינוק. אחרת היתה מתה.
לא ידעתי שיש תינוקות כאלה. לא סיפרו לי.
היא גם לא היתה יכולה לעכל שום תרופה. חום גבוה - מלחיץ. אני רגילה לתת אקמולי. אבל היא היתה מקיאה / משלשלת - וסובלת. גם תחליפיו לא הועילו.
כלום.
אחר-כך, כשגדלה, היא לא יכלה לעכל שום אוכל מעובד. בכלל לא. רק לאכול ירקות ופירות. וקצת.
כל הבדים הסינטטים גרמו לה לבעיות עור. כל הצבעים הכי רגילים לדלקות עיניים.
אנחנו אומרים שקיבלנו ילדה שהיא מערכת לבדיקת חומרים לא בריאים. הגוף שלה מזהה אותם.
אז אין ברירה. חזרנו לטבע. לא מתוך בחירה חופשית, ולא בקלות ובקלילות. אבל בהבנה שהטבע מדהים.
ואגב - עור לעור היתה עבורנו הצלה אמיתית בנושא של הורדת חום. זה מדהים.
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

תפילה, היא מתעוררת כל כך הרבה רק בערב או ככה גם בשעות הלילה?
נראה לי שגם בלילה, רק שאז אני במצב הכרה פרימיטיבי יותר ולא יכולה לומר בדיוק. ויש לה קטע מבאס של להעיף את השמיכות. בחדר הילדים דולק רדיאטור, אבל כשהיא עוברת אלינו זה חדר קר יותר, ויש גבול לכמה שאני יכולה להלביש אותה. ועכשיו היא מנוזלת מאוד.

(מקלחות השכבה סידור המטבח וכו׳)
אבל אחרי כל אלה עדיין צריך לארגן קופסות אוכל למחר (אצלכם לא :-)), לתלות את הכביסה הרטובה ועוד ועוד. הרבה דברים אפשר לדחות למחר, אבל למחר הזה כבר יש רשימת מטלות משל עצמו (לצפות שניצלים, לחפש בגדי תינוקת בארון הגבוה...)

הילד הרביעי שלי ידע לישון בכל הזדמנות
גם אצלי הילד הרביעי היה ילד של שינה חלקה!!!

ועוד שנה הכל ייראה אחרת.
כן, עכשיו אני בונה על זה. רק שלפני כמעט שנה בניתי על אותו הדבר בדיוק. :-0
@}

אתן נותנות משהו להורדת חום (לא מאד גבוה, נניח 38-38.5)?
כמו מאי - אם הילד אומלל מדי, למשל, אם נראה שבגלל החום מתעורר כל רגע לאורך הלילה.

ישנה ביום אך ורק בין תשע לאחת עשרה-שתים עשרה, וזה הכל. משכיבים אותה לישון בחמש וחצי בערב, אמנם, אבל מה אכפת לך לנסות?
לפעמים מוקדם מדי להרדים אותה ב-9:00. למשל, אתמול רק התעוררה ב-8:25, אבל בגדול, כן, היא יכולה לישון לפעמים כשעתיים בבוקר. (אתמול ישנה בערך שעתיים וחצי.) רק שמעבר לזה שהיא לא תמיד נרדמת כשאני מנסה, ולא תמיד ממשיכה לישון אחרי שהרדמתי, באמת אחר כך נרדמת לפנות ערב, ואז יכולה לישון שעה-שעתיים, ואם אני לא פנויה להחזיר אותה לישון (מה שסביר בשעות האלה), היא תתעורר ואז השינה הזאת תחזיק אותה גם עד חצות. :-/
אני מניחה שבחודשים הקרובים נתייצב (בעז"ה!) על שנת בוצר/ צהריים, ואז יהיה נוח יותר.

שמעתי אפילו שיש תינוקות שנענוע של העגלה מרדים אותם
אתמול בערב/ לילה, כשהתעוררה (שוב), וכמובן בדיוק עמדנו להתחיל לאכול, הינקתי והרדמתי והשכבתי בעגלה. ישנה שם כמעט שעתיים. ואז הייתי צריכה לרדת לסלון לקחת אותה, בדיוק כשכמעט נרדמתי.

זכור לי משהו בהקשר אחר על נשימות,וזה שאפשר לעזור למישהו אחר לנשום טוב יותר (בהקשר של ילדים נורא פגועים)
אני ראיתי את זה ברור ומדוד, כשהקטן שלי היה בפגייה.

סיימתי את מניפסט הבוקר שלי.
(())

גוונים,
רפואה שלמה (ומהירה)!
פלוני_אלמונית*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

מוסיפה משהו לדברים שכתבתי כאן למעלה:
אין איזשהי הכללה או מסקנה שאני מציגה מהניסיון הפרטי הזה.
מגוון אנושי תמיד היה קיים.
את זה הכי חשוב לזכור. ולהיות קשובים למגוון המסוים שצומח אצלנו בבית (:
טלי_ב*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי טלי_ב* »

גוונים, יש הבדל לדעתי בין להוריד חום ובין ללכת לרופא. עם רופא היד שלי נורא קלה על ההדק. אין בזה שום נזק לדעתי, מקסימום לא עושים מה שהוא המליץ אם זה לא נשמע הגיוני או לא מסתדר עם דברים אחרים שאני חושבת.
ובמיוחד במיוחד ככל שהתינוק קטן יותר והניסיון של האמא קטן יותר.
היום אני רואה את הרופא לעיתים נדירות ממש, כי כבר אין לי צורך, ראיתי מספיק מחלות כדי לדעת מה הגיוני וצפוי לראות ומה צריך להדליק נורות אדומות או מצריך עיניים נוספות או טיפול מעבר למה שאני יכולה לתת לבדי.
אבל זה בהחלט לא היה כך בשנה הראשונה ומאז ירד בהדרגה. לדעתי חבל להשאר בבית עם ספקות, עדיף ללכת ולו בשביל להפסיק להיות מוטרדת מהשאלה אם צריך או "מוצדק" ללכת לרופא.
מה שכן כדאי - להרחיק אותה מילדים חולים אחרים במרפאה, לחכות במקום קצת מרוחק או משהו כזה, ולהתעקש על יחס הולם מצד הרופא לפיצק.

אגב התחלתי לראות את הסרטון (הצלחתי בדיוק כמה דקות עד שמישהו התעורר) אבל זה הזכיר לי עוד משהו שרציתי לכתוב לגבי החום - הכלל אצלנו הוא שבכל מקרה, לפני החלטות חשובות מודדים חום רקטלית, ורצוי גם במדחום כספית. טווח הטעות במדידה אחרת הוא גדול מאוד.
טלי_ב*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי טלי_ב* »

מיכל, מבינה אותך מאוד. גם אני חוויתי סוג דומה של התרסקות המציאות לתוך הפנים שלי, אם כי מהכיוון ההפוך. וגם סתם ברמת העובדות את צודקת, לא תמיד הכל מסתדר יופי, גם אם עושים את מה שלכאורה או באמת "נכון".

חשבתי בכנות שתינוק זה לא תוספת משמעותית לתקציב הבית כי ממילא הוא יונק, מפושפש ועל מה בכלל צריך להוציא כסף?
כן, רק שהחישוב הזה לא לוקח בחשבון את עלות האמא (-: (כלומר, את העלות של זה שמישהו צריך לטפל בתינוק 24/7).
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אחת* »

רבות מהבעיות ורבים מהקשיים נובעים ממחסור בתמיכה מצד אמהות "באופניות" .
נשים שמשתתפות במפגשים מצליחות ללדת, להניק, לשאת ולגדל ילדים , בצורה טבעית.
לפעמים מה שחסר זו חכמת השבט, והמרחב הווירטואלי לא מהווה תחליף.
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

היא משלשלת
מה לתת לה לאכול חוץ מהנקה? (בעיקרון כיום היא לגמרי אוכלת והנקה היא רק תופסת שכזו שבעצם היא יכולה להסתדר בלעדיה מבחינת רעב) . כל כמה זמן להניק? היא לא מבקשת מיוזמתה כמטע אף פעם, יש לנו פחות או יותר זמנים קבועים ביום לזה (ובלילה חופשי יותר).
אתמול הרגשתי שהרעבתי אותה, גם לא הנקתי מספיק (כי הקיאה וחששתי להניק הרבה) וגם לא נתתי לאכול כמעט
אחת*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אחת* »

רק הנקה, בחלב האם יש חיידקים טובים למעיים.
בשמת_א*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

א. אין שום בעייה לקחת לרופא. להיפך. אמצעי זהירות ראשון: קודם כל שיבדקו שזה לא משהו מסוכן. אין קשר בין בדיקת רופא לבין מתן תרופה להורדת חום...

ב.
_היא משלשלת
מה לתת לה לאכול חוץ מהנקה?_
אין צורך בשום אוכל חוץ מהנקה במצב של שלשול, אלא אם כן היא מבקשת לאכול משהו. אין בעייה להניק הרבה גם אם תקיא, כי חלב אם הוא החומר היחיד שלא מסוכן גם להקיא. החלמה מהירה!
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דניאלה* »

יכול להיות שאם הייתי חיה בשבט היה איזה מרפא שלא אני ואלף יועצות הנקה העלינו בדעתנו, יכול להיות שהיא הייתה מתה, באופן טבעי. תינוקות הרי מתו פעם לא מעט וזה באמת נחשב לטבעי לחלוטין. מה שעזר לעלמה זה שבאופן מיינסטרימי לחלוטין, ממש לא באופן טבעי, נתתי לה תרופה. ותמל, ובקבוקים. תמל הציל את חייה.
אני מברכת ומודה כל הזמן על הרפואה המערבית, על הטכנולוגיה ועל שפע האפשרויות שיש לנו.
ואני מרגישה שאני בורכתי פעמיים, דווקא כי נחשפתי להרבה "באופניזם" ואני מרגישה מיודעת ומודעת לעשות החלטות מדויקות ולהשתמש בכל השפע המערבי רק כשצריך ונכון.
כשכל אחת מבנותיי חלתה בדלקת ריאות בגיל שלוש בדיוק וקיבלה אנטיביוטיקה (שמן הסתם הצילה את חייה, בעיקר של הקטנה שהגיע מהר מאוד לאשפוז),
הבנתי עד כמה זה קריטי. יש לנו מזל גדול שאנחנו חיות בעולם שיש בו תרופה. ותמל, ובקבוקים !
דניאלה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דניאלה* »

לא כדי להעלים את החום אלא טיפה להוריד אותו כדי שהיא תפסיק לסבול.
אני נותנת לפעמים לא רק כי הילד אומלל, אלא כי אם המחלה מתמשכת הוא נהיה תשוש ואני מרגישה שגם זה מאוד מחליש אותו ומעכב את ההבראה.

אז אולי בילד החמישי או השישי יהיו לי מספיק בטחון ואמונה בעצמי. אבל אני רק תשעה חודשים אמא והחום גבוה והילדה בוכה ולא מצליחה לישון וגם אני, אז קבעתי עכשיו תור לרופא ואם ה וא ימליץ על משהו אחר להורדת החום (נר?) אולי אני אעשה את זה. לא כדי להעלים את החום אלא טיפה להוריד אותו כדי שהיא תפסיק לסבול.
מציעה שתפסיקי להתנצל (-: נשמע שאת מתפקדת יופי
רסיסים_של_אור*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

אני שמחה על כל מה שנכצב כאן בשעות האחרונות.

אני חושבת שככל שאני גדלה מבחינת גיל חיים כך אני יותר ויותר מבינה שהחיים יותר מורכבים ממה שנדמה לנו או אולי ממה שהיינו רוצות להאמין.

חלק מהמורכבות נעוץ בכך שכל אחד מגיע עם משא אחר ולמסע עם מטרות אחרות.
החוויה אולי הכח עוצמתית מבחנתי בהקשר זה היתה הלידה השביעית שלי (סיפור הלידה כאן באתר).

לפעמים מה שאנחנו צריכות ללמוד שונה מאד ממה ומאיך שהיינו מאחלות לעצמנו ובכל מקרה למרות שאולי היינו רוצות אחרת או שנוטים לשדר לנו: לא הכל תלוי בנו וממש לא הכל בשליטתנו ולא תמיד יש קשר ליניארי ישיר בין המעשים שלנו לתוצאות שנראות במציאות...
דניאלה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דניאלה* »

אם במנשא, אולי הוא לא מותאם לך כמו שצריך? כי לא אמור לכאוב כל כך הגב..
מנשא גב בגיל הזה, כן?
רק מוודאת. מנשא קדמי שובר את הגב כשהם נהיים כבדים
אחת*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אחת* »

אני מאפשרת לחום לעזור במיגור המחלה,
תרופה שמורידה חום גם משבשת את מנגנון ההגנה של הגוף וגם מעוררת את הילד לשחק במקום לנוח.
דניאלה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דניאלה* »

תרופה שמורידה חום גם משבשת את מנגנון ההגנה של הגוף וגם מעוררת את הילד לשחק במקום לנוח.
אם אני נותנת, זה לרוב לפני הלילה, שיוכל לישון כמה שעות ברצף ולנוח כמו שצריך.
אבל כן, משתדלת למעט ולתת לחום לפעול את פעולתו.
גם לי כבר יצא לי לראות את הארבעים מהצד השני שלו וזה באמת מפחיד )-:
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

מיכל אני מתנצלת אם דבריי פגעו בך. אין ספק שיש מגוון חוויות גם פה בבאופן וגם בעולם האמיתי שבחוץ. עם זאת, אני מרגישה שדווקא במקום המסויים הזה אפשר להגיד דברים כמו שאמרתי בלי שיתנפלו עלייך. את זה יש מספיק בכל מקום אחר בוירטואליה, או ברחוב. בחיי שאין ולא היתה ולא תהיה לי שום כוונה לפגוע בך או בכל אחת אחרת, אבל אין לזה סוף - אולי לא להסתובב עם התינוק בחוץ כי לשכנה שלי אין תינוק והיא כואבת כי לא מצליחים? אולי שכל ההרות תתחבאנה בארון כי אני עברתי כמה אבדנים ולראות אשה הרה מזכיר לי את זה? אולי בכלל אני לא אניק, כי זה פגע למישהי על עצב כואב? קצת מתמיה אותי לראות דווקא באתר הזה כאלה הודעות, מודה.

לכל אחת יש את הנקודה הרגישה שלה, וזה מקום לעבוד בו עם עצמנו, לא לנזוף בכל מי שמעז להגיד משהו שהולך הפוך ממה שהלך לנו. גם לי יש נקודות כואבות ואני לא מעלה בדעתי ללכת ולהגיד לאחרים להתחשב בי רק בגלל זה. אפשר פשוט לספר על נסיונך האישי, בלי הטון הנוזף המשתמע.

זו לא פעם ראשונה שנוזפות בי כאן בדף על זה שאני מספרת מנסיוני האישי, האמת שזה ממש גורם לרצות לא לחזור לכאן. אז יש לי נסיון אישי של חמישה ילדים, כן, ואני בטוחה בעצמי מאוד כשם שהייתי עם בכורתי, ולהגיד כלמיני דברים כמו אני בכיתה א ואת בו או אולי עם הילד השישי יהיה לי כזה בטחון אבל בינתיים אני אלל לרופא (בלי להוסיף את ה״ואת תשתקי כבר עם הרעיונות הרדיקליים @0שלך כי זה מחליש אותנו״ - וואלה, לא הכי לעניין.

האמת, אולי באמת זה לא הדף בשבילי. אמהות שואלות אמהות, כנראה מתכוון רק לאלה שיש להן פחות ילדים, או שהן בסחבקיה המוכרת של כולכן. אז תנו כיף זו לזו, וסלמאת.
מיכל_בז*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי מיכל_בז* »

היי שמנדובה, דברייך לא פגעו בי. הם התיישבו לי על נקודה כואבת, אבל ברור שזה לחלוטין לא באשמתך וכשכתבתי שזה לא אישי, ממש לזה התכוונתי. לא בכאילו ולא כדי לצאת בסדר.
אני בכלל לא מצפה ממך לסייג. מה פתאום! את באופן טבעי, במלוא הדרו. אני שמחה לשמוע על החוויות שלך ומעניין אותי לשמוע על הנסיון שלך, הוא שווה לי המון. אני משוכנעת שהוא שווה לכולן פה.

אני רציתי לתת עוד זווית ראייה. רציתי לתת זווית נחרצת, כואבת, כועסת, אמיתית. כי זה מה שאני מרגישה. לחלוטין לא התכוונתי להוציא עלייך את כל הכעס שלי על באופן (שהוא בכלל הכעס שלי על עצמי ועל תמימותי או סתם על העולם החצוף הזה שלא פעל בדיוק לפי התכנית שלי. ועכשיו כשאני כותבת את זה כל הכעס שלי מתפוגג גם ככה כי עלמה היא נס נס נס וכל השאר כזה זניח. ) ואני מתנצלת שכך יצא.

בבקשה, אל תעלבי ואל תלכי לשום מקום.
רסיסים_של_אור*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שמנדובה מצטערת נורא לקרוא שככה הרגשת מהמילים של מיכל.

הפוסט שלך היה מאד חשוב בעיניי והרגשתי שאני ממרום שבעת ילדיי לומדת דברים חדשים (פעם ראשונה ששמעתי הסבר מאיר עיניים ולב על העור לעור כשיש חום!!!) .
כמו שכתבתי קודם בעיניי אין כאן התנגחות אלא הצגה חשובה ו משמעותית של התנסויות שונות
גוונים*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי גוונים* »

שמנדובה, אל תלכי!
בגלל שאני מצוטטת פעמיים בדבריך אני ממש חשה צורך להסביר שאני התכוונתי בדיוק הפוך ממה שאת הבנת. ההפך מתשתקי כבר, ממש ההפך.
אני באה לכאן לקרוא בדיוק את הדברים שלך ושל קולות דומים לך (וגם שונים, כמו שרסיסים כתבה, המגוון כאן חשוב ועוזר וגם סתם פשוט יפה, יפה הפלורליזם הזה, אני אוהבת...) הדברים שלך חשובים לי ועוזרים לי מאוד. האמירות שציטטת נאמרות מתוך חוסר בטחון גדול שלי וכנראה איזשהו צורך להתנצל שאני לא מצליחה לעמוד באיזשהו סטנדרט באופני, שנורא בא לי לעמו בו. זו ממש לא התרסה או השתקה. ממש להפך.
אחת*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אחת* »

אני ,מאחורי כינוי סתמי, מבקשת שתמשיכי להיות הקול של באופן בבאופן.
צר לי על שהחברה לא מאפשרת ,תומכת ומעודדת את ההורות המיטבית לתינוקות, פעוטות וילדים, ועל כן, אנחנו הנשים,אחרי מפל התערבויות , מאבדות את הכלים שהטבע חנן אותנו בם,במטרה לדאוג להשרדות ולתמיכה בצמיחה של הילד.

דווקא משום כך כל מי שאוחזת בחלקים מהידע הזה, וחולקת אותו , עושה מצווה גדולה.

את האקמולי, כל התועמלנים של חברות התרופות ישווקו לנו , אבל את החיבוק רק שמנדובה יכולה לתת.
הולכת_והרוח_בפניי*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

תמרוש, רק עכשיו ראיתי את התשובה הארוכה והמושקעת. תודה רבה! בהזדמנות אמצא כוחות וזמן לפידבק מושקע... :)
רק_מה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי רק_מה* »

<הערה פרקטית>: אחרי גיל חצי שנה (? נדמה לי) עדיף נורופן על אקמול בחינת חומרים וגם יעילות וכמות (צריך פחות). לפני הנרות למיניהם.

וכן, ילד עם חום ממני מקבל תרופות רק כשהכאב או החום מקשים על שינה, כי בדרך כלל זו הפעילות המועדפת על ילדים חולים.
וכן, מהנסיון שלי הנקה עור לעור ממש ממש מורידה חום, גם גבוה, גם עם נשימה ״קצרה״ - מדברת על שהות צמודה במיטה עם תינוק עליך ובקבוק מים ליד.

מבחינת הקאות: אם נותנים מזרק עם תרופה צריך לכוון הצידה ולתת במנות קטנטנות אפילו שיקח חצי שעה. ועל כן עדיף נורופן. אפשר גם לתת בכפית כשהיא חצי מלאה.
נוזלים מורידים חום ומאיצים תהליכים לכן להרבות בהם

שאלה: מישהי יודעת מה דינו של דבש באפיה לתינוקת בת 11 חודש? בוטוליניום?
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

שמנדובה, אל תלכי!
גם אני נהנית מאוד לקרוא אותך: גם את התכנים וגם את הסגנון.
פלוני_אלמונית*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

_שמנדובה, אל תלכי!
גם אני נהנית מאוד לקרוא אותך_

גם אני.
עם זאת, אני חושבת שמה ש מיכל בז כתבה הוא בעל ערך רב. וזה נאמר מפי אמא שאצלה הכל הולך (בינתיים...) לפי הספר של ״באופן״.
אני לא חושבת ששמנדובה צריכה לשנות את דבריה או את הסגנון, אבל כן חושבת שטוב שיש נשים שמציגות את הצד השני, והצודק אף הוא.
דניאלה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דניאלה* »

מבחינת הקאות: אם נותנים מזרק עם תרופה צריך לכוון הצידה ולתת במנות קטנטנות אפילו שיקח חצי שעה.
יש ילדים שפשוט לא יכולים לסבול לבלוע משהו שהם לא רוצים.
הבת שלי כזו, זה עניין שחציו רפלקסיבי וחציו מנטלי/רגשי.
בגיל 3 עם הדלקת ריאות, אחרי שכשלו כל השיטות לנסות לבלוע את האנטיביוטיקה דרך הפה,
היא בחרה במשך 5 ימים (!) כל יום מחדש (!) לקבל זריקה בטוסיק מאשר לבלוע תרופה.
רק_מה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי רק_מה* »

אמאלה, זריקות.
בקשר לניסוי שעשיתי בבתי: דבש באפיה כנראה בסדר ב11 חודש (קניתי משהו שכנראה אפו עם דבש. שכחתי מהאיסור)

ובהמשך לדיון או מטא- דיון ;-)
בתוך ההורות שלי אני מגלה כל הזמן כמה הבחירות ההוריות הן לעצמי בלבד, ואינן ערובה לשומדבר או מתכון. אני רואה ילדים חייכנים בפעוטונים שאותי היה מזעזע להיפרד מתינוק בגיל כזה. אני רואה ילדים חצופים ונודניקים חנ״ביים למהדרין. ילדים בלי סוכר ועם קוצים בישבן וילדים רגועים בתוך פמפרס עם קקי.

קצת קשה לראות את זה בילד ראשון או בכלל בתינוק שנדמה שיש כל כך הרבה מותר/ אסור.
אבל בסוף היום אני בוחרת לעשות כל או אחרת לא כי זה ״טוב״ עילאי ומיטיב לילד אלא כי זה מה שמתאים לי כרגע.
אני חושבת שמנשא למשל עוזר מאוד מאוד. ואם אראה ילד שצורח בעגלה ״אתקומם״ על האמא שלא מרימה אותו. אבל אני יודעת שילדים צורחים גם במנשא. פשוט בעיני עדיף תמיד לצרוח ליד אמא. זה לא מתכון לילדים מוצלחים.

ולכן אני חושבת כמו שמנדובה במשפט הסיום שלה:
כל מה שצריך זו העצמה...

כי אז יש מעין שלמות עם הבחירות תוך הבנה שזה הטוב האפשרי, כרגע, עבורי. בילד הבא יהיה כך או אחרת ואז נתמודד גם עם זה.

אני בכלל לא בטוחה שאני זה תמיד מספיק. לא מזמן אמרתי לאיש: ״מה לעשות, היום אני אמא לא טובה״
מאחורי צצה בכורה ואומרת : ״אמא את כן! את כן אמא טובה״

... טוב ש היא לא משווה אותי בבאופן :-d
טלי_ב*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי טלי_ב* »

היא בחרה במשך 5 ימים (!) כל יום מחדש (!) לקבל זריקה בטוסיק מאשר לבלוע תרופה.
וואו, מעניין וגם מרשים בעצם.
ושלי מת על תרופות, אפילו מבקש לקבל לפעמים כשהוא בריא (כנראה כי זה ממותק, ובכל זאת... איכס).

שמנדובה, גם אני אצטער אם תחליטי להפסיק לכתוב כאן. וגם אני הבנתי אחרת לגמרי ממך את מה שמיכל כתבה ובטח שאת מה שגוונים כתבה.
מציעה לך את נקודת מבטי:
אף אחד לא ביקש ממך לא לכתוב את איך שאת רואה את הדברים ואיך שחווית אותם באמהות שלך, אבל מיכל ביקשה להוסיף גם את החוויה שלה, כי היא חושבת שרק כך תוצג התמונה המלאה. לגיטימי בהחלט, גם אם את במקרה לא מסכימה איתה.
לדברים שגוונים כתבה ממש היה צריך להוסיף משפט שלם שלא נאמר ולא נרמז ולמעשה לא הייתה כל סיבה לחשוב שהוא עבר לגוונים בראש, כדי לפרש אותו בצורה מעליבה. ואכן התברר שהיא לא חשבה אותו, אלא די את ההפך ממנו. האם באמת היה מקום להניח לגביה דבר כזה, שהיא בכלל לא אמרה? אני ממש התכווצתי כשקראתי את זה, וזה אפילו לא היה מופנה כלפי.
מעולם לא הרגשתי אגב שיש משהו בעייתי במה שאת מספרת על ניסיונך האישי.
טלי_ב*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי טלי_ב* »

״אמא את כן! את כן אמא טובה״
מתוקה!
בשמת_א*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

בקשר לניסוי שעשיתי בבתי: דבש באפיה כנראה בסדר ב11 חודש (קניתי משהו שכנראה אפו עם דבש. שכחתי מהאיסור
לא בכל דבש יש בוטוליזם. במקרה לא היה שם הרעלן.
הסיבה לאיסור היא מפני ש עלול להיות. לא הייתי מסתכנת עם רעלן, לא בטוח שנהרס בחום.
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

כי חלב אם הוא החומר היחיד שלא מסוכן גם להקיא.
איך זה? (ומה עם ריפלוקס?)
ולמה קיא זה דבר מסוכן בכלל? חוץ מהתייבשות , גם מלהקיא חלב אפשר להתייבש לא?

אז בינתים היא עברה לשלשולים. לי אישית קל יותר להתמודד עם זה, וגם יותר קל להכניס נוזלים ככה לגוף. אבל היא די בסדר סך הכל, לא משלשלת כל הזמן אלא רק קצת ויש גם הרבה פיפי חוץ מזה.

מיכל
נגע בי מאוד מה שכתבת,גם כי אני באמת קוראת אותך כבר תקופה ארוכה עוד לפני שעלמה נולדה,גם דרך הדרך שעברת בתחילת ההנקה ואחרי לידה, ואת כל המאמצים שעשית וניסיונות והשקעה. ובאמת גם הקול הזה צריך להשמע-שלא הכל הולך חלק (יש את הדף אמא רגועה מדי . והכרתי עוד אמא שהיניקה וחשבה שהכל טוב וכולם מאושרים עד שהתברר שאין עליה במשקל.) ולא הכל זורם, בודאי לא בעולמינו שאין לכל אחת את רוחב היריעה לדעת הכל,ואין תמיכה רחבה מנשים מנוסות.

שמנדובה- גם אני מצטרפת לאמירה שטוב לי מאוד לקרוא את מה שאת כותבת, ומאוד עוזר. למשל, לי מאוד עוזר לראות אמא מנוסה לחמישה ילדים שעדיין נושאת את ילדה בידיה כל הערב כדי שישן (שזה מה שעשיתי גם אני אתמול שעות בלילה, והותשתי, וחטפתי עצבים והרגשתי שאני נרדמת תוך כדי שהקטנה היתה ערה). הניסיון שלך וההשקפה שלך מאוד מרגיעות ובכלל הכתיבה שלך נוסכת בי שלווה אמהית רחבה כזו, ויחד עם זה שאת בבית עם הילדים נורא עוזר לי לקרוא אותך.
נראה לי שסתם היתה איזו אי הבנה כזו, שתיכן כאלה נשים נעימות וטובות ומקסימות שלא נראה לי שהדברים הופנו כנגד,אלא כעוד דבר, כדבר שחשוב לזכור לצד הבאופן טבעי הנפלא באמת שיש לנו
בשמת_א*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך זה?
לא עלול לקרות כלום מאספירציה לריאות, בזמן שכל דבר אחר מאוד מסוכן במצב כזה.

מה עם ריפלוקס?)
לא נעים אך לא מסוכן. וזו לא הקאה, זו בעייה בשוער הקיבה.

ם מלהקיא חלב אפשר להתייבש לא?
מסתבר שחלב אם הכי נספג, הכי מתעכל, והכי פחות מקיאים. וגם אם מקיאים, גורם הכי פחות נזק. מכל הסיבות האלה עדיף להניק על פני כל דבר אחר, ועדיף לתת לתינוקות את מה שהם הכי רוצים על פני כל דבר אחר (למשל, התינוקת עשויה להעדיף מים או שניצל, אז לתת... רק במנות קטנות).
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

ולגבי החום ובעלי
נכון שלא תמיד צריך מחקרים כדי להוכיח משהו שמאמינים בו (מה גם שהוא לא מבין במיוחד במחקרים רפואיים או מושגים רפואיים) אבל אני צריכה להרגיש שיש לי גב (לפעמים כדי לשכנע אותו במשהו צריך משהו חזק מספיק שישכנע גם את אמא שלו)
וגם,זה סתם מעניין אותי,אבל לא קריטי יש לי את ההוכחה שלי מילד שלי שזה קיצר את תקופת המחלה כשהפסקתי להוריד את החום
דניאלה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דניאלה* »

_ואו, מעניין וגם מרשים בעצם.
ושלי מת על תרופות, אפילו מבקש לקבל לפעמים כשהוא בריא (כנראה כי זה ממותק, ובכל זאת... איכס)._
טוב היא ילדה מעניינת ומרשימה (-:
גם אני התרשמתי מזה בזמנו. היה לה ברור שנטילת התרופה היא אקט שייעשה בניגוד לרצונה,
והיא כמו הבינה שהיא פשוט לא יכולה להשתתף באופן אקטיבי בדבר הזה, על ידי בליעה והכנסה מרצון של משהו כמו תרופה לגוף שלה.
העדיפה כפייה חיצונית ומאוד הערכתי אותה על זה.
היום היא כבר בת שש ועדיין שונאת תרופות אבל מסוגלת להבין את התועלת ולקחת אותן אם צריך
אורי*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי אורי* »

סביר להניח שגם אם הוא יגיד ״צריך לתת אקמול״ הוא לא ילך ויתן אותו בעצמו... אז שיגיד.
אצלינו הוא כן ילך ויתן בעצמו,לא רק יגיד. הוא לא יעשה את זה אם אני אתנגד,אבל פה מגיעים לחילוקי הדיעות בינינו (שכמובן לא רק על הרקע של האקמול,אלא דברים נוספים)
דנד_י*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי דנד_י* »

לגבי הנשימה כשצמודים לאמא - זה גם עוזר בקוצר נשימה.
נושמים עם הילד בהתחלה את הנשימות הקצרות שלו ולאט לאט מעמיקים את הנשימה.
הילד אשכרה מעמיק את הנשימה יחד איתך.
זה די מדהים.
טלי_ב*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי טלי_ב* »

אגב, אחותי הטינאייג'רית שמתנדבת במד"א מוסרת שהקטע עם הנשימות זה משהו שמנחים אותם לעשות עם תינוקות / ילדים שמתקשים לנשום.
למי שהייתה צריכה עוד חיזוק (-: (יש םה איזה דף כזה, לא? נראה אם אני זוכרת - המיינסטרים מתקרב לבאופן )
בשמת_א*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

אורי, תשלחי אותו להרצאה של הרופא.
זה לא תפקידך ללמד אותו על חידושי הרפואה, אבל אם הוא לא מתמצא, אז שיצפה בשיעור. זה שיעור לסטודנטים לרפואה.
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

נשים יקרות, לקחתי נשימה עמוקה ונרגעתי... הסיבה שחשתי מותקפת היא הפניה האישית אלי בהודעתה של מיכל בז, בכינויי הבאופני כמה פעמים בראש ובהמשך ההודעה. זה הוביל אותי להרגיש שאני אשמה ושדבריי אינם מתקבלים בברכה. אני מבינה שהכוונה לא היתה כזו ומקבלת את זה.

מיכל, אמש קראתי את הבלוג שלך ונמלאתי קשת רגשות עזים, נעתי בין שמחה לעצב להזדהות ובעיקר לאהבה גדולה אלייך ואל בתך ואישך. הבנתי את הקושי העצום שנתקלת בו ואת ההתמודדות שלך עם מה שחווית ככשלון. הבנתי מאיפה את באה. ואני רוצה, ברשותך, לשלוח לך חיבוק גדול.

ברור שכל הקולות חשובים, ויש לדבר על הכל, לא מטילה בכך ספק לרגע אחד. היתה לי הרגשה (שמתלווה להרגשה כללית לגבי האתר כולו בשנים האחרונות, וכן, אני חלק ממנו גם מקודם פשוט הניק הנוכחי לא...) שפתאום הקול הטבעי נדחק לאחור ואף ננזף חדשות לבקרים, וזה קשה לי. כי זו מהות האתר, כי זה היה המקום הבטוח להגיד הכל בלי שיגידו לי ״רגע רגע אבל...״ אז זה נפל אצלי על נקודה רגישה. וייתכן שקראתי בין השורות דברים שלא אליהן התכוונו המשוררות.

אני זו אני, אני כזו לא מתמול שלשום, ולא בשל כמות ילדי. אני מקווה שלהמשיך ולומר את דברי בכנות כפי שאני רואה אותם לא יורגש לאף אחת כאן כדריכה על יבלות או כנזיפה על כך שהיא לא עומדת בסטנדרטים הבאופניים הנוקשים... כלל וכלל לא. תיכף אשלח ואספר לכן קצת שתבינו, שאני הכי מבינה בעולם והכי לא שופטת בעולם.
שמנדובה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי שמנדובה* »

לפעמים אני נשמעת כמו אחת שנולדה לתוך הבאופן, אך לא כך התגלגלתי. בעברנו מעונות, בקבוקים, אפידורל ואפילו שיטת חמש הדקות רחמנא לצלן. שלא נדבר על התזונה, טפו! יש דברים, כמו ההנקה למשל, שהלכו הפוך: חלק מאוד עם הגדולים, וקשיים עצומים עם שני הקטנים שלי. לשמחתי ולמזלם של בניי הצעירים, כשנתקלנו בקשיים כבר ידעתי דבר מה או שניים על הנקה והתעקשתי מאוד על תרומות חלב במקום תמ״ל, וידעתי איך להגביר חלב ולתת אותו לילדים בלי לקלקל את ההנקה שלנו (הקשיים לא כללו בעיות התחברות לשד, לשמחתי). בני בן השש נתרם במשך יותר מחצי שנה וקיבל צינורית בחלק מההנקות עד הגיל המופלג של עשרה חודשים (ופה יש מצב שמישהי תזהה אותי כי אין הרבה כאלה), אחר כך ינק עד גיל שלוש וחצי. הקטנטן קיבל רק מעט תרומות כי איתו תפסנו את זה ממש על ההתחלה, ולכן הכל נפתר בצורה הטובה ביותר והוא יונק בלי צינוריות או תרומות (בן תשעה חודשים) אבל מקבל בקבוק של חלב שקדים ואגוזים ביתי מידי פעם ובעיקר בנסיעות כשהוא לא ממש שמח (יש אחות גדולה שיושבת לידו ונותנת - אותה אחות ידעה לתת לו האכלת אצבע עם צינורית כשהיה זעיר).

בקיצור, עברנו כל מיני גלגולים וקשיים ולא הכל הולך חלק כמו שלעתים משתמע. אולי זה עוזר קצת להבין את הבנאדם שמאחורי המילים...
אמא_צעירה*

אמהות שואלות אמהות חלק 1

מכיוון שאני המטפלת העיקרית, סביר להניח שגם אם הוא יגיד ״צריך לתת אקמול״ הוא לא ילך ויתן אותו בעצמו... אז שיגיד.
מכיוון שאני המטפלת העיקרית, אני מתמודדת עם הילד. אז שילך לפינה שקטה וייתן לי להתמודד כמו שאני מבינה
תפילה_לאם

אמהות שואלות אמהות חלק 1

שליחה על ידי תפילה_לאם »

בקיצור, עברנו כל מיני גלגולים
יה, מעניין אותי מאוד לקרוא דווקא לא בקיצור: מה הניע את הגלגולים? איך התרחש התהליך? מה קרה במקביל אצל הבעל שבתמונה?
<בקיצור, תפתחי בלוג או לפחות דף בית. :-)>

חזור אל “אתגרים בהורות”