ההיגיינה הטבעית

טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

מתוך הראיון מעורר התאבון במקור ראשון

"קוראים לו ד"ר ערן אשחר, והוא מומחה ל'היגיינה טבעית'. זו תורה שלמה המקיפה את כל תחומי החיים של האדם, תוכנית חיים ולא טיפול נקודתי. באתרי אינטרנט העוסקים בנושא מוסבר כי השיטה גורסת באופן כללי כי לגוף האדם יש צרכים פיזיים, פסיכולוגיים רגשיים ורוחניים, כמו מזון מתאים, אור שמש, מנוחה, שינה, פעילות גופנית, תמיכה חברתית ועוד. הצרכים הללו זקוקים למילוי בזמנים המתאימים ובכמויות המתאימות. אם זה נעשה כראוי, גוף האדם ישמור על בריאות מצוינת ועל רמת אנרגיה גבוהה."
"ההמלצות התזונתיות של השיטה גורסות כי התזונה צריכה להיות דומה לזו של בעלי חיים כמו קופים, שמספקים לעצמם את הצרכים הטבעיים שלהם, עם התרחקות ככל הניתן מעיבוד מלאכותי של מזון. עליה להיות מורכבת ברובה מפירות וירקות חיים ושלמים על קליפתם, ללא בשר ומוצרי חלב. יש לצמצם את צריכת האוכל המבושל, וכמובן לנטוש הרגלים רעילים כמו עישון, שתיית אלכוהול וסמים. כמו כן יש להוציא מן התפריט תה, קפה, סוכר, מלח ופלפל – ובכלל את כל התבלינים המשכיחים מאיתנו את טעמו האמיתי והטבעי של האוכל. יש לאכול בנחת, ללעוס את המזון ולא להגזים בכמויות.
עקרונות התזונה כוללים גם אכילה רק בשעות מסוימות, וצירופי מזון מותרים – לדוגמה צריכה נפרדת של פחמימות, עמילנים וחלבונים, כדי להקל על העיכול שגוזל מאיתנו את כל האנרגיה. צום תחת פיקוח מומלץ שם גם הוא ככלי ריפוי מעמיק. הדיאטה, בכל מקרה, צריכה להיות מותאמת אישית, לכל אדם."

בקיצור - מישהו שמע על "ההיגיינה הטבעית" או על ד"ר ערן אשחר? נשמע מסקרן, אם כי יקר להחריד :-(
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מענין, אבל הבחירה בדוגמאות של מטופלים תמוהה.
כאילו - ברור שמי שצם מוריד משקל! גם בלי שום רעיונות גדולים...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ספרים בשם "רזה לתמיד" ו"חיי בריאות" של הרווי ומרלין דאימונד
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

תודה {@ בעד? נגד? תובנות אחרות?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

לדוגמה צריכה נפרדת של פחמימות, עמילנים וחלבונים, כדי להקל על העיכול שגוזל מאיתנו את כל האנרגיה.
ללא ספק, קופים לא אוכלים כך. למיטב ידיעתי, גם העיכול בבני אדם לא מתחלק לפי החלוקה הזאת. זה מגוחך, במיוחד לאור העובדה שהמושגים פחמימות, עמילנים וחלבונים הם סופר-מודרניים, ואף חברה אנושית לא הכירה אותם מעולם ולא אכלה לפיהם בשום צורה.

גם העניין של הצום תמוה - מה לו ולתפריט הפליאוליתי?
ואגב, בני אדם הם אוכלי בשר. וגם קופים, אם כי הקופים אוכלים בעיקר חרקים וחיות קטנות דומות. אבל האדם צד חיות עוד משלבים מוקדמים יותר מההומו סאפיינס, וגם צמיחת המוח שלו התרחשה אחרי גילוי האש, כך שהמין האנושי הקיים היום כנראה מתוכנת גנטית למזון מבושל (אם כי לא בכמויות גדולות) ובוודאי לבשר.
לגבי חלב, פה תלוי אל מי מדברים: חלק מהמין האנושי הוא מקבוצות שבייתו וגידלו חיות לחלב, ולכן הם מותאמים גנטית לעיכול חלב של חיות אחרות. חלק אחר לא מותאם, ולאלה מוצרי חלב לא מומלצים כלל וכלל וגורמים בעיות קשות. מעבר לכך, גם אותן קבוצות שמותאמות לצריכת חלב של בעלי חיים אחרים, הן מותאמות לצריכת חלב טבעי - אין אף קבוצה אנושית שמסוגלת לעכל כמויות גדולות של מוצרי חלב מפוסטרים (שלא לדבר על עיבודים נוספים) ללא נזק, כי הפיסטור משנה את ההרכב של החלב להרכב שאינו מתאים לבני אדם (זאת בניגוד לשתיית חלב טרי מייד אחרי החליבה, או לאכילת מוצרי חלב שכבר עברו תהליכים חיידקיים באופן טבעי).
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

חלק מהמין האנושי הוא מקבוצות שבייתו וגידלו חיות לחלב.....חלק אחר לא מותאם
איזה אוכלוסיות נמנות על החלקים השונים?

אכילת מוצרי חלב שכבר עברו תהליכים חיידקיים באופן טבעי.
כמו יוגורט למשל? ומה עוד?
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לדוגמה צריכה נפרדת של פחמימות, עמילנים וחלבונים, כדי להקל על העיכול שגוזל מאיתנו את כל האנרגיה.
מעניין שרוב מאכלי הבשר המסורתיים כוללים גם פחמימות עם הבשר.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה אוכלוסיות נמנות על החלקים השונים?
למה את מתכוונת?
עמים שגידלו עדרים: עזים, כבשים, פרות, לאמה, גמלים, ועוד כמה חיות שנהגו לחלוב (טיבטים, הודו-אירופיים, ערבים, בדווים, בני ישראל, אפריקאים אבל אך ורק משבטים של מגדלי צאן ובקר [מסאי, אתיופים] וכמה אוכלוסיות באמריקה, ולא זוכרת מי עוד).
עמים שלא: כל אותם שבטים אפריקאיים שמעולם לא בייתו צאן או בקר, סינים, יפנים, קוריאנים, אסקימואים (אינואיט) ועוד.

כמו יוגורט למשל? ומה עוד?
גם גבינות רכות וגבינות קשות, כמו לבנה של הערבים או גבינה צהובה, שייצרו אותן בשיטות מסורתיות בלבד (כד החלב עמד והתחיל "להחמיץ", לחלב הוסיפו חיידקים שונים כמו שימוש במשהו מקיבת הפרה ליצירת גבינה צהובה, וכן הלאה).
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

כמו שימוש במשהו מקיבת הפרה ליצירת גבינה צהובה
איכס... ("אין שכל - אין דאגות"... איך אני אמורה עכשיו לאכול גבינה צהובה שוב?!)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך אני אמורה עכשיו לאכול גבינה צהובה שוב?!)
רגע, רגע, אל תדאגי כל כך: את אוכלת גבינה צהובה משובחת לא כשרה שמיובאת משוויץ או משהו כזה?
אם לא, אז אין לך מה לדאוג P-:
הרי חלב וקיבת הפרה הם צירוף לא כשר.
אין גבינות ישראליות צהובות שעשויות לפי זה.
רוב הסיכויים שכולם כאן אוכלים בתור "גבינה צהובה" איזה מזון תעשייתי שעשוי מאבקת חלב מפוסטר בצירוף צבעים, חומר טעם וריח, חומר משמר ועוד כל מיני חומרים, כדי שיתגבש (במקום ה-רנט המקורי), כדי שיהיה צהוב (במקום התהליך המקורי שכולל גם יישון, שמים פשוט צבע צהוב), כדי שיהיה לזה טעם איכשהו-דומה-למקור (אבל כולנו גדלנו על "עמק" וזה טעים לנו, אז מי בכלל מכיר את המקור) וכן הלאה.
אחד ממוצרי החלב הכי לא מומלצים, מבחינת עומס הכימיקלים (המוצר המפוסטר, הישראלי והכשר).
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

איזה מזון תעשייתי שעשוי מאבקת חלב מפוסטר בצירוף צבעים, חומר טעם וריח, חומר משמר ועוד כל מיני חומרים, כדי שיתגבש (במקום ה-רנט המקורי), כדי שיהיה צהוב (במקום התהליך המקורי שכולל גם יישון, שמים פשוט צבע צהוב), כדי שיהיה לזה טעם איכשהו-דומה-למקור (אבל כולנו גדלנו על "עמק" וזה טעים לנו, אז מי בכלל מכיר את המקור) וכן הלאה
נרגעתי :-D
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

למה את מתכוונת?
ענית בדיוק על מה ששאלתי, תודה @}

<לומדת>
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נשמע דומה לתיאוריה של הרברט שלטון. אפשר לקנות ספרים וללמוד. אליהו לוי מאמירים מוכר ספרים אלה וכן מדריך בשיטה, אבל ממש-ממש לא במחיר יקר (אולי בחינם?)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

רציתי להחיות לרגע את הדף.
אני לומד את השיטה על עצמי בליווי ספר (בקרוב עוד ספרים), האינטרנט, ואיש מקצוע שמנחה אותי.
אשמח למצוא בקהילה עוד אנשים להחליף חוויות/טיפים/מתכונים/רעיונות/וכו'.
יש מישהו בקהילה שחי (או משתדל) לפי ההגיינה הטבעית?
פזית*
הודעות: 37
הצטרפות: 20 דצמבר 2003, 07:58

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פזית* »

הי אורי, גם אני לומדת ומנסה את השיטה על עצמי זה כמעט ארבעה חודשים. קוראת את ספריו של יצחק בן אורי שהיה תלמידו של שלטון והיום נותן סדנאות לריפוי טיבעי דרך תזונה וטבעונות. אז מכיוון שהקורס הבא יתחיל רק באוקטובר אני קוראת את הספרים שהצלחתי להשיג, יש ספר חדש שלו שצריך לצאת ממש בימים אלה. ואת התרגומים של אליהו לוי לספריו של שלטון אני מקווה להשיג השבוע. הלכתי גם לייעוץ אישי עם בדיקות וגיליתי שבן אורי לא חוסך שום אינפורמציה בספרים וכמעט הכל כבר ידעתי. לפני הכניסה לדרך זו הייתי טורפת כל, אבל בכל פעם שלעסתי מן החי הרגשתי צביטה קטנה של שנאה עצמית. לאחרונה החלטתי לנסות לאכול מבלי להרגיש זאת. אז מאז שהתחלתי יצאו לי פצעים בפנים ובחלק העליון של הגב, אני חושבת ומקווה שזה כבר מתחיל להירגע. התגובה שקיבלתי על זה שזה וודאי נגרם מתהליך ההתנקות של הגוף שמפריש את הרעלים שעברו מהתאים לדם בדרך הכי קלה לו. כמו כן יש לי רגעים בהם יש לי ליחה, זה מצחיק, אבל זה קורה איך שאני מתחילה לאכול וגם קצת אחרי, אני עוד חוקרת את התופעה. גם זה וודאי הפרשות של רעלים והתנקות אבל זה מפתיע אותי מדוע זה מגיע דווקא סמוך למזון. אני עוד עובדת על הדרך להפוך את הכל לפי השיטה, עדיין מוצאת את עצמי אוכלת מתובל יחסית אבל ככל שעובר הזמן הרגישות שלי לטעמים משתנה, כבר לא צריכה כל כך חזק....שבת שלום
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

פזית,
נחמד לשמוע שעוד מישהו בעניין.
לגבי ספריו של בן אורי, את יכולה לפרט טיפה? אני מכיר רק את הספר "תזונת האדם ובריאותו" והייתי שמח לספר עדכני קצת יותר...

חשבתי גם לקנות את התרגומים לעברית של ספרי שלטון למיניהם.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הלכתי גם לייעוץ אישי עם בדיקות וגיליתי שבן אורי לא חוסך שום אינפורמציה בספרים וכמעט הכל כבר ידעתי
ייעוץ אצל מי? אצל בן אורי?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

רציתי לבשר שליצחק בן אורי יצא ספר חדש ומעניין בשם "הבריאות שלך".
אפשר למצוא תוכן עניינים מפורט ביותר כאן (מתוך האתר של "החיים כדרך").
היגיינית_אחת*
הודעות: 4
הצטרפות: 29 נובמבר 2007, 20:40

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי היגיינית_אחת* »

אורי יורמן, גם אני מתעניינת בהיגיינה טיבעית ומנסה ליישם את מה שלמדתי מסיפרי שלטון. ניסיתי ללכת לד"ר ערן אשחר, אבל כפי שצויין לעייל הוא יקר בטירוף ובנוסף לכך הוא ואשתו מאוד לא סימפטיים וממש לא רציתי לשלם כסף לאנשים שנותנים יחס כזה אפילו שמבחינת ידע יש לערן מה להציע וכעת אני מחפשת מקורות לאינפורמציה כדי ללמוד בעצמי - ולא מוצאת חומר בעברית מלבד ספרי שלטון שפרט לעקרונות צירופי המזון אשר תקפים, הבנתי שמאז שלטון התווסף ידע חדש...אם למישהו יש חומר בנושא - אשמח מאוד.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לא מצאתי חומר עדכני
מצאתי רק שינויים בגישה לכל מני כיוונים

הדבר היחיד שאני שיניתי בגישה - לאכול הרבה יותר חי, ולהיות יותר אינטואיטיבי לגבי צירופים מזון. לא צריך להיות כ"כ סטריקט לגבי הצירופים. קראת מה שכתבה עליהם שרה חמו?
וגם עיקרון צירופים נחמד - לאכול את מה שיורד יותר מהר (מה שנוזלי יותר) לפני מה שיורד לאט (בד"כ מה שמוצק יותר). למשל מלון לפני תאנה לפני בננה לפני אבוקדו לפני תפוח לפני אגוזים לפני נבטים.
היגיינית_אחת*
הודעות: 4
הצטרפות: 29 נובמבר 2007, 20:40

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי היגיינית_אחת* »

אורי יורמן, אני מסכימה איתך. גם אני אימצתי את האינטואיטויביות לגבי הצירופים (שלטון כבסיס + גמישות אינטואיטיבית). איזה שינויים בגישה מצאת? ואיפה אני יכולה לקרוא את מה שכתבה שרה חמו על צירופים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שרה חמו כתבה ספר בשם "שביל הזהב לריפוי טבעי", שהיום מדברים עליו בתור שיטת קינגסטון.
שרה נרפאה מסרטן ולמדה אצל אלי שטראוס הידוע.

היא מאוד בעניין של חלב נא (משהו כמו לגדל עז בגינה). לי אישית זה מאוד מפריע, ואני גם מכיר עוד מישהי שפרשה מהשיטה בגלל עניין החלב.
נראה לי שגם חיה פיק עוסקת כיום בשיטה.

בכל מקרה, אשמח להשאיל לך את הספר.
היגיינית_אחת*
הודעות: 4
הצטרפות: 29 נובמבר 2007, 20:40

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי היגיינית_אחת* »

תודה אורי, קראתי את הספר לפני שנים, ולא זכרתי את זה, הוא אצלי בסיפריה, אחזור לעיין בו. גם לי מפריע עניין החלב, אם כי נראה לי שאפשר להשתמש בו כתרופה לחוליים מסוימים , אך לא הייתי עושה שימוש למזון בחיי השיגרה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מאמר מבוא די מקיף שמצאתי בנושא
ואתר ענק בהוא בעצם ספר און-ליין שמציג בפרוטרוט את גישת שלטון להיגיינה הטבעית - קישור
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ו- אתר של אדם שאני מכיר אישית שלמד במשך 13 שנים אצל דר. יוסף רזון ז"ל, קרא את כל ספרי שלטון (וגם תירגם לעברית כמה), ועוסק גם בייעוץ תזונתי לפי השיטה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

דר. הרברט שלטון- (1895-1985).
ממייסדי שיטת היגיינה טבעית, והאיש שבעצם הפך אותה לתורה סדורה ובכך תרם להבאתה לתודעת הציבור.
בין היתר פיתח פרוטוקולים מסודרים של צום רק עם מים, את שיטת ה- צירופי מזון, ועוד.
כתב 40 ספרים, וביניהם:
Fasting Can Save Your Life
Science and Fine Art of Food and Nutrition
Health for the Millions

בעל 12 דוקטורטים

בשנת 1928 פתח בית ספר לבריאות והגיינה טבעית שפעל במשך 40 שנה, ובו גם טיפל באנשים ע"י תזונה נכונה, צום ואמבטיות שמש. ב1949 הקים את האגודה האמריקאית להגיינה טבעית.

בשנת 1972, בגיל 77, חלה במחלה ניוונית קשה בעקבותיה היה משותק מרוב פעילותו, אך נשאר צלול מאוד בדעתו. עד מותו, 13 שנים אח"כ, הספיק לפרסם עוד מספר ספרים, אותם הקריא בלחישה.

עד היום הרבה זרמים של תזונה טבעית בעולם נהנים מרעיונותיו ושואבים ממנו השראה. בין היתר הישראלי יצחק בן אורי.
דר. יוסף רזון ז"ל, שהביא את שיטת שלטון לארץ עוד לפני בן אורי, גילה את השיטה כשהיה חולה סופני (למיטב זכרוני - חסימות עורקים קשות שהותירו לו 4 חודשים לחיות. אשמח לאישור או תיקון), ושלטון ריפה אותו בהתכתבות! (מכתבים, לא היה כלכך אימייל בזמנו)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אופק, כתבת לי שיש לך לכתוב על שלטון, בין היתר אוסף נהדר של ציטוטים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי with_passion* »

קישור לעמוד שלו בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/[po]Herbert M[/po]._Shelton

באופן כללי - הגישה של שלטון מאד קרובה אליי.. ויש הרבה הזדהות עד צמרמורת לפעמים... למרות שאני לא תמיד מתחבר עם הדברים הספצפיים של שלטון.

אז הנה כמה ציטוטים בשביל סיפתח:

IF I HAVE A MESSAGE FOR YOU, AS A HEALTH SEEKER, IT IS A MESSAGE OF HOPE AND JOY AND RESPECT AND LOVE – FOR YOURSELF. There is a special glow and vibrancy about good health. It is not simply freedom from disease. As you change your way of life, you begin to perceive through your own personal encounters, rather than through what you were taught. You see, smell, touch, taste, and hear with greater sensitivity. You begin to realize how very beautiful you are, and you feel and become an integral part of the ecological process and the human experience – a vital part of the universe. Slowly, you evolve into an aware human being!

תרגום: אם יש לי מסר עבורכם, כמחפשי בריאות, זהו מסר של תקווה ועליזות וכבוד ואהבה- לעצמכם. יש להט מיוחד לגבי בריאות טובה. זה לא פשוט החופש ממחלה. כשאתה משנה את דרך חייך, אתה מתחיל לקלוט ולהבין דרך המפגשים האישיים שלך, במקום דרך מה שלימדו אותך. אתה רואה, מריח, נוגע, טועם ושומע ברגישות גדולה יותר. אתה מתחיל להבין עד כמה יפה אתה, ואתה מרגיש ונהפך לחלק אינטגרלי מהתהליך האקולוגי ומהחוויה האנושית- חלק חיוני ביקום. לאט, אתה מתפתח להיות בן אדם מודע!

Now, the inside of our body does not show age as the outside does. With the exception of brain, certain nervous cells, and kidney cells, the inside is continually shedding its old cells and proliferating new cells. These cells have a varying biorthymic life span and are continually processed. But new, healthy cells will grow only by the way we assimilate — not just by what we eat. So raw foods are key. However, assimilation of the food depends on how well we fulfill The Requisites of Life —for examples — on how much REST we get, how much of the full spectrum of SUNLIGHT, how much EXERCISE every day, and how we handle the powerful energy that is known as "THOUGHT."

תרגום: עכשיו, פנים הגוף שלנו לא מראה גיל כפי שהחוץ מראה. לבד יוצאי הדופן, שהם המוח, תאי עצבים מסוים ותאי הכליות, פנים הגוף ממשיך בעקביות להשיל את התאים הישנים ולהצמיח במהירות תאים חדשים. תאים אלו הם בעלי אורך חיים שונה והם בעיבוד מתמיד. אבל תאים חדשים ובריאים יצמחו רק באמצעות הדרך בה אנו מטמיעים- לא רק באמצעות מה שאנו אוכלים. כך שמזון נא הוא המפתח. עם זאת, הטמעה של המזון תלויה בעד כמה טוב אנחנו ממלאים את דרישות החיים- לדוגמא- כמה מנוחה אנחנו מקבלים, כמה מהספקטרום המלא של אור השמש אנו מקבלים, כמה פעילות גופנית אנו מבצעים מדי יום, ואיך אנחנו מתמודדים עם האנרגיה בעלת העוצמה הידועה כ"מחשבה".

THE NATURAL HYGIENIC LIFE OFFERS US MUCH MORE THAN THE OLDER WAYS OF LIFE EVER DREAMED OF. TOO MANY OF US TEND TO SEE IN NATURAL HYGIENE A COMPLEX SERIES OF RESTRAINTS AND DENIALS. WE MUST COME TO UNDERSTAND THAT SACRIFICES ARE NO LONGER SACRIFICES WHEN THEY HELP US TO ACHIEVE OUR MOST WORTHY GOALS!

החיים בהגיינה הטבעית מציעים לנו הרבה יותר ממה שדרכי החיים הישנות דרשו מאיתנו מעולם. יותר מדי מאיתנו נוטים לראות בהגיינה הטבעית סדרה מסובכת של הגבלות ואיסורים. אנחנו מוכרחים להבין שהקרבות הן אינן הקרבות כאשר הן עוזרות לנו להשיג את המטרות הטובות ביותר שלנו!

We must get our thinking past a Natural Hygiene of mere restrictions! We must lift it to a plane where it will challenge us to realize that there is such a thing as an abundant life — a life that causes us to accept the restrictions — gladly and willingly — and not because they are "restrictions" . . . but because they are a part of the means by which the higher and more abundant life is achieved.

תרגום: אנחנו מוכרחים להגיע אל מעבר למחשבה שההגיינה הטבעית היא רק הגבלות! אנחנו מוכרחים להכיר בכך שיש דבר שהוא חיים שופעים- חיים שגורמים לנו לקבל את ההגבלות- בשמחה וברצון- ולא מכיוון שאלו "הגבלות"... אלא מכיוון שהן חלק מהאמצעים דרכם נשיג חיים מלאים ושופעים יותר.

Our American kind of life leads to Enervation, then to Toxemia, and then to the response called "disease." This develop­ment is due in part to our chaotic state. The Middle Class and The Working People, in particular, tend toward Enervation as their inner restlessness impels them toward seeking to escape the daily frustration, the tensions, and the lack of satisfaction in their lives. This effort most frequently takes the form of thrill-seeking and the use of stimulants — alcohol, tobacco, and all the other drugs.

תרגום: אורח החיים האמריקאי שלנו גורם להחלשה, אחר כך להרעלה ואז לתגובה המכונה "מחלה". התפתחות זו היא בחלקה עקב המצב הכאוטי שלנו. מעמד הביניים והאנשים העובדים, במיוחד, נוטים כלפי החלשות כשחוסר המנוחה הפנימי שלהם מדרבן אותם אל עבר חיפוש מפלט מתסכול היומיום, מהמתחים, ומוסר הסיפוק בחייהם. מאמץ זה מוביל במרבית המקרים לחיפוש ריגושים ובשימוש בסמים מעוררים- אלכוהול, טבק, וכל יתר הסמים.

ואחרון להיום (איך אפשר בלי!)

All processes of cooking or artificial preparation of food by fire — considered in reference to the very highest capabili­ties of human nature — must be regarded as in some measure . . . to be evil.

תרגום: כל עיבוד שכולל בישול או הכנה מלאכותית של מזון על ידי אש - כשלוקחים אותו בחשבון בהתייחסות ליכולות הכי גבוהות של הטבע האנושי - חייב באופן זה או אחר שנראה אותו ... כמשהו נורא (evil)

מוזמנים לעזור בתרגום.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

תרגמתי בחופזה, אם יש תיקונים, אתם מוזמנים להוסיף אותם. מה שכן, אלכוהול הוא לא סם ממריץ, אלא סם מדכא...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי with_passion* »

הנה עוד ציטוט לתרגום...

The People are so saturated with the idea that disease must be "fought to a finish" that they are not satisfied with energy conservation treatment. Something must be done — even if they pay for it with their lives, as tens of thousands do every year. This willingness to die on The Altar of Medical Superstition is one very great reason why no real improvement is made in fundamental medical science. WHEN THE PEOPLE DEMAND EDUCATION — not medication and vaccination — THEY WILL GET IT!
  • Dr. J. H. Tilden
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי with_passion* »

ועוד אחד נחמד:

According to The Toxin Philosophy, every so-called "disease" is a crisis of Toxemia — which means that toxins have accumulated in the blood above the toleration-point; and the crisis, the so-called "disease" (whether it is cold, flu, pneumonia, headache, or typhoid fever) is a vicarious elimination. Nature is endeavoring to rid the body of toxic build-up. Any treatment that obstructs this effort at elimination baffles nature in its effort at self-curing.
  • Dr. J. H. Tilden
עדיהו_הנביא*
הודעות: 8
הצטרפות: 13 יולי 2008, 01:10

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי עדיהו_הנביא* »

with passion, אורי יורמן וכל הנוגע והיודע,

היש באמתחתכם מתכונים תואמי צירופי מזון, ההיגיינה הטבעית וכו'?
במיוחד כאלו פחות מרוכזים, דוגמת פסטה מירקות ו"טאבולה לנצח". (טרם ניסיתי - נראה אחלה) או בלשון העם, "דלי-קלוריות". אם כי לא בהכרח רק.

דברים פחות חגיגיים, שאתם מכינים ביום-יום אבל עדיין יצירתיים ונותנים גיוון.
בטוח יש לכם מלא, גם לי יש כמה שאני אוסיף. חשבתי לפתוח דף למטרה זו אבל לא הצלחתי למצוא לו שם והסבר, ואם באמת יש כאן אנשים שמקפידים בצורה כזו.

ובהזדמנות זו אני מצטרף להבעות ההשתאות, כל הכבוד על המתכונים והתמונות היצירתיים, מרשימים, מעוררי השראה ותאבון. אפילו בתור "שלטוניסט קיצוני" כביכול אני בשמחה שולח קישורים למתכונים לכל מי שעשוי לגלות עניין.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי with_passion* »

שלום עדיהו ותודה על ההערכה - נראה לי הכי טוב זה להוסיף קטגוריה בדף זה שתאנדקס את המתכונים האלה שאתה חושק בהם. נראה לי ש"פשוטים" זה לא מספיק ממוקד ומאד סובייקטיבי ואתה ציינת משהו ספציפי יותר. אני לא הבנתי ספציפית מה אתה מחפש - אבל אפשר קטגוריה "בהתאם להגיינה הטבעית" או אפשר קטגוריה "5 רכיבים ומטה" או אפשר קטגוריה "ללא אגוזים" או "הרבה תזונא מעט קלוריות"
תבחר את הקטגוריות המתאימות לך ותוסיף אותן למעלה - אחרי זה תעבור על כל המתכונאים בעמוד ותראה איזה מתאים לשיבוץ, אחרי זה תוסיף מתכונאים מתאימים בשבילך.. זה יעשה יופי של סיפתח לנושא הזה והסדר והרצון הטבע יזמין מאד אותי ואני מניח גם אחרים לחלוק ולפתח ביצירתיות עוד מתכונאים לעיבוי הקטגוריה הנחשקת...
כל טוב לך.
עדיהו_הנביא*
הודעות: 8
הצטרפות: 13 יולי 2008, 01:10

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי עדיהו_הנביא* »

תודה,

באמת לא פשוט להגדיר את הפשטות שאני מחפש, כי לכל אחד יש הגדרה והבנה אחרת של פשטות, ואני לא אבקש מתכונים בהזמנה אישית לפי כללי התזונה של עדיהו הנביא...

נראה לי שבאופן כללי דווקא הבנת אותי, וידעתי שתבין לפי מה שקראתי ממך, למשל בהקדמה:
רוב הטבעונאים עם הזמן מוצאים את עצמם נמשכים למזונות פשוטים יותר ויותר. רבים מהמתכונים כאן מיועדים לאנשים שנמצאים בתחילת דרכם בתזונא ומאפשרים להם להנות ממגוון קולינרי אליו הם רגילים
אז כמו שכתבתי, המתכונים כאן הם פתרון נהדר וחשוב לרוב האנשים -
הכוונה שלי היא רעיונות ליצירתיות וגיוון קל ביומיום לאנשים שמורגלים ב"תזונא" ולא נזקקים ל מגוון קולינרי אליו הם רגילים .
אני אפתח קטגוריה כפי שהצעת.

נ.ב. ראיתי שהדף הזה ריק מתגובות אך לא מצאתי דף מתאים יותר, אז אם הדף בכוונה הושאר ריק אפשר להעביר את הדיון כמובן.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום!
אני מעונינת ללמוד את השיטה, ההיגיינה הטבעית.
אשמח לקבל כל מידע בנושא
תודה.
דנה_עגור*
הודעות: 2
הצטרפות: 13 יוני 2011, 13:14

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי דנה_עגור* »

שלום לפלוני אלמונית,
אני ממליצה בחום ללמוד את השיטה אצל ענת ארגמן בקורס תזונה ובריאות המתחיל באוקטובר 2011.
אני בעצמי מטפלת לפי השיטה בבעיות בריאות שונות ומעבירה סדנה יותר חוויתית, המתבססת על עקרונות השיטה, בשם: "המסע לשינוי הרגלי אכילה" במקומות שונים בארץ.
כל מי שמעוניין לקבל עוד פרטים מוזמן לפנות אליי למייל:
[email protected]
בריאות וברכה,
דנה.
חיים_טובים*
הודעות: 1
הצטרפות: 16 מרץ 2013, 08:50

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי חיים_טובים* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני סובל מל"ד וסכרת. הבנתי משיטוט ברשת וכן מקריאה באתר של ד"ר אשחר שאפשר להיפטר מהבעיות הכרוניות הללו באמצעות דיאטה כירורגית בשיטת ההיגיינה הטבעית. אשמח לקבל מרשם לדיאטה וכן הסבר מדוע זה עובד.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למרות שהדף לא פעיל אולי תהיה תועלת למישהו שיקרא...
זה עובד! פלאי כמה הגוף שלנו חכם!
הצלחתי להבריא מדלקות חוזרות ונשנות (ומסובכות) בכיס המרה, להעלים אלרגיות קשות מהן סבלתי מילדות... ואין מילים לתאר את השיפור המשמעותי בכל תחומי החיים!!
כיתבו בגוגל- אילימה אור הגנוז בריאות טבעית... מומלץ!
עמית_אלתם*
הודעות: 33
הצטרפות: 06 יוני 2012, 13:03
דף אישי: הדף האישי של עמית_אלתם*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי עמית_אלתם* »

דר אשחר בעל ידע גדול וטמפר עוד יותר גדול
ההולכת_בדרך*
הודעות: 1
הצטרפות: 29 יוני 2013, 00:14

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי ההולכת_בדרך* »

אני רואה שפלונית אלמונית בקרה בדף הזה לא מזמן, וזה מעורר בי תקוה:
הגעתי לדף זה בחיפושי אחר מנחה ללימוד שיטת ההגיינה הטבעית.
אני מכירה אותה בעיקר דרך הספרים של ד"ר שלטון,
וגם יש לי מידע אישי וניסיון בטיפול על ידי צום מים .
אך עכשיו אני סובלת מקריש דם ברגל, פעם שלישית באותו מקום.
רופא המשפחה ממליץ כמובן על תרופות כימיות.אני מחפשת מישהוא עם נסיון הנושא. מישהוא מכיר.?
אהובה*
הודעות: 35
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 12:37

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אהובה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עכשיו נכנסתי בשנת 2015 כה בטבת תשע"ה. אתר זה מעניין מאד. קבלתי מהסבתא שלי ( שהייתה מומחית לצמחי מרפא ורפאה בעזרתם.אולי לפי הרמב"ם. באופן טבעי צועדת ומתעמלת ועושה תרגילי טאי צ'י ומעורב ירושלמי
לא משתמשת בתרופות ומשתדלת לאכול ולחיות בטבעיות בלי אוכל תעשייתי ואשמח להיות מעודכנת בשיטות הריפוי הטבעיות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ערן אשחר עבר לקפריסין לפי מה שהבנתי ואכן יקר אך זול לעומת שתי שיחות טלפון עם רופא בארצות הברית שדורש 1000 דולר על כך יש לו ידע נרחב מעבר לחלוץ בתחום הטבעונות דין אורניש האם 100 אחוזי הצלחה בטוח שלא נגיד 98 אחוז הצלחה גם סדנה לבריאות טבעית על ידו במחיר הוגן משער מעל 2000 שקל
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ספרי בריאות טבעית יש מעט בפוקוס ובדרך הבריאה אם לא טעיתי בשם על ידי דודו גיגי
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

משהי מכירה קורס און ליין בעברית בשיטת הייגנה טבעית?
אבי*
הודעות: 43
הצטרפות: 25 מאי 2003, 11:01

ההיגיינה הטבעית

שליחה על ידי אבי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש סתירה בעקרונות של השיטה. שמטילים את הכל בספק גדול.
מצד אחד לאכול טיבעי כמו קופים... ומצד שני אכילה רק בשעות מסוימות, וצירופי מזון מותרים ...
אם אוכלים באופן טיבעי "כמו קופים" הרי צריך לאכול בצורה לא בררנית מה שמזדמן ולא לפי שעות קבועות אלא בהתאם להרגשת הרעב הטיבעית.
ואגב הקופים הם גם טורפים שאוכלים גם בשר , ביצים מקיני ציפרים , כמו כל היונקים ניזונים גם מחלב ומכל מה שמזמן להם הטבע.
נראה לי שהמחבר ניסה לשדך רעיונות מהפליאו עם רעיונות טיבעוניים ...
שליחת תגובה

חזור אל “שיטות ותורות תזונה”