ועוד הייתי אחת פרסונל, בבוקר של הלידה עוד עזיתי בדיקות שמיעה למבוחטים של בית החולים כמה קומות מעל וימינה מחדר הלידה.
נועם נולד בערך בעשר בלילה. בשתים עשרה עברנו לחדר והוא לתינוקיה כי עוד אי אפשר היה להביא לי אותו (אילו רק ידעתי להלחם...). אחרי שעתיים בערך של חוסר שינה וגעגוע עצום החלטתי להעיז ולקום מהמיטה וללכת לראות את התינוק שלי. הוא הרי שלי, לא ???
לא מצאתי אותו. עברתי עריסה עריסה והוא לא היה שם. נחרדתי לרגע ופניתי לאחיות בשאלה: "אני לא מוצאת את התינוק שלי בשום מקום...". "מי את, מתי ילדת ?" כשעניתי הן ישר התנפלו עליי :"ולמה כבר קמת מהמיטה..." ואז החליפו ביניהן מבטים ופלטו בחצי פה: אה, זה התינוק שבבילי...". הייתי בשוק. עד כדי כך שהצלחתי להתאפק עד הבוקר ורק אז להתקשר אל עומר...
אחר כך, כל הנקה היתה מאבק. בשלב מסויים הייתי ממש בוטה והודעתי להן נחרצות: "אתן לא מחליטות בשבילי. אני לא מדברת אתכן, אני רוצה לדבר עם הרופא התורן בלבד...". הן שגעו אותי, על כל הנקה קבלתי נזיפות במבטים ובדברים, איזה אמא מתעללת אני, איך אני מעיזה להוציא ותו מהבילילייט, ואיך בגלל העקשנות שלי על הנקה הילד שלי יתייבש (הוא טופל בשלב מסויים במנורות מתחת, מעל ובצידי הגוף...).
בחדר שלנו, הייתי מדריכת ההנקה. היתה איתי מישהי שזה לה הילד השני. קצת יותר בעניינים ואחת אבודה למגרי. לא עברו שום הכנה לללידה. החמה שלה יושבת לה על הראש והיא והבעל חסרי אונים לגמרי.
בתינוקיה, האחות הכי אנתיפטית הייתה בעלת התואר "מדריכת הנקה". חרטא ברטא (סליחה על הבוטות אבל כל הכעס מאז גואה בי פתאם...). היא ממש נאבקה בי על כל פיסת ידע ועקשנות שהפגנתי. בשלב מסויים התעקשתי לשבת צמוד לאינקובטור בו הוא טופל ולהתסכל עליו. משוגעת לגמרי, כבר אמרנו ?
עכשיו אני נזכרת גם. הכניסה לתינוקיה היא רק עם קוד. מי שלא מכיר את הקוד (רב האמהות) צריך לצלצל באינטרקום ולהתייבש שם עד שמישהו יחליט שהוא ראוי מספיק כדי שיפתחו לו. בעיניי זה גובל בפלילי.
וגם נזכרת בצעקה הכי מזעזעת שנשאה שם כל כמה זמן: "להחזיר תינוקות, להחזיר תינוקות". מה להחזיר ? למה של מי התינוקות האלו בכלל ????
הכי אבסורד הוא שאני, עוד לפני הלידה, כשרצו לאשפז אותי שם במחשבה שאני אוטוטו יולדת, אמנם ברחתי הביתה אבל הספקתי לבקש ביות.... איזה ביות ואיזה נעליים... שלושה ימים בבילי לייט ועוד קצת וגם אז ברחנו בהבטחה לחזור ולא חזרנו...
בקיצור מונו, אני כל-כך כל-כך מזדהה איתך...