חינוך ביתי בחומר הלימוד הבית ספרי

נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

לתשומת לבכם הודעה שנכתבה בפורום חינוך ביתי וחלופי בתפוז:

מ"נפלאות" מערכת החינוך :-( כתבה: galit31

פתחתי את המקראה לכתה ג' של בתי וממש התעצבנתי לקרוא שם בעמודים הראשונים שיר סיפור שממש מסית נגד הורים שמחנכים חינוך ביתי, מסופר שם על משפחה חדשה ומוזרה (כך במקור) שהגיעה לשכונה שכל הילדים שם במקום ללכת לבי"ס הם ספורטאים מצטיינים ולומדים ספורט בבית, ואז הילדים האחרים מקנאים בהם וכולם מעדיפים להיות בבית במקום בביה"ס (מעניין למה? )
ואז מגיע קצין ביקור סדיר ואומר להם שהחוק מחייב אותם לחזור לבי"ס וכולם כמו ילדים טובים חוזרים וגם המוזרים באים ללמוד והופכים לנורמליים (זה בערך הניסוח רק במילים קצת יותר "פוליטיקלי קורקט")
מיד ישבתי עם הבת שלי ושוחחנו על זה והסברתי לה שזה ממש לא נכון ולשמחתי כששאלתי אותה מה היא חושבת על השיר הזה היא אמרה לי שהוא נראה לה מעליב ושהאנשים התנהגו לא יפה כלפי הילדים השונים (אח איך אני גאה בה - את זה היא לא למדה בבי"ס) אח"כ שאלתי אותה מה דעתה על ללמוד בבית ואמרה שמעדיפה את בי"ס בגלל החברות ובגלל שכיף לה שם ויש חלק מהמורות שהיא אוהבת ונהנית בשיעורים שלהן.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

שליחה על ידי ענת_גביש* »

זה ממש מופיע במקראה של כתה ג'? מדהים ! (-:
מזכיר לי שבאחת מבחינות הבגרות האחרונות בקטע של הבנת הנקרא או משהו כזה הביאו את הכתבה על משפחת כשר.
ניצנים נראו נראו בארץ, עת אביב הגיעה, עת זמיר ! {@
נאוה_פרנס*

ענת, את יכולה להסביר את השמחה?
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

שליחה על ידי ענת_גביש* »

מה זה לא ברור?
התופעה מתפשטת, מכה גלים. איך פעם נכתב כאן? כוחינו לא במספרינו אלא בגלים שאנחנו עושים.
אם חינוך ביתי לא היה מפריע למישהו במערכת בהיותו יפה, נכון, הגיוני ואטרקטיבי, לא היו נבהלים ממנו ולא היו בוחרים להפחיד איתו ילדים קטנים. הילדים יבהלו, ואז יסתקרנו. כמו כל דבר ששמים על המדף, עטוף בעטיפה לא מוכרת , ואומרים ובזה אל תיגע .
ומעבר לזה שזה פשוט מצחיק. במשרד החינוך עובדים בצורה מסורבלת אך אינטנסיבית כל כך על קבל את השונה, ומביאים בעצמם את מושא הפחד שלהם אל קדמת הבמה : "הנה, את זה , אתם רואים ילדים, את זה אל תקבלו. זה, בניגוד לעור שחור, הומואים, עניים, דתיים, ערבים, סינים יפנים פרצוף של מקסיקנים, זה שונה שהוא כן רע. זה משהו שהוא ההפך מאנחנו, אז תשכחו את ההתיפיפות שלנו והפוסטרים, ומזה באמת תזהרו!"
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

למי שנכנס לכאן בגלל הלינק בתפוז מומלץ בחום לקרוא את
איך מוודאים שילדים בחינוך הביתי לומדים כל מה שצריך
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

וואלה ענת, סחטן על המילים שלך.אני כל פעם נפעמת מחדש לנוכח הכשרון שלך לקחת את הדברים הכי מגעילים ולהוציא מהם את הטוב. מעורר השראה. מי ייתן ויירבו כמוך.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני ממש מסכימה עם ענת, וחוץ מזה:
משהו שנכנס לכל בחינות הבגרות?
זאת אומרת שהכריחו מחזור שלם של ילדים נבחנים לקרוא אותו? ממש? ולהתעמק בו כדי לענות על שאלות? ילדים ששונאים את בית הספר ופתאום נחשפים לעובדה שאפשר היה גם אחרת, רגע לפני שהם יוצאים מהכלא? ומערכת החינוך לא מפחדת להשפיע ככה על דור שלם של תלמידים תמימים?
וואלה!
ימות המשיח!
מטרד החינוך הופך למשת"פ.
נאוה_פרנס*

בשמת, כיתה ג' ! ! ! ! ! ! ! ! :-0

אותי מטריד החינוך לסטריאוטיפים, לשנאת האחר, לצורך שכולם יהיו אותו הדבר...
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שליחה על ידי עדי_יותם* »

נאוה, נהיה כאן סלט משני דברים שונים.
אני מניחה שכולם בדף הזה מסכימים איתך שהחומר הכלול במקראת כיתה ג' הוא לא לעניין.
בנוסף, ענת גביש התייחסה לקטע של הבנת הנקרא בבחינות הבגרות, שכלל כתבה על משפחת כשר.
על זה השמחה שלה ושל בשמת.
עדינה_מאוד*
הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*

שליחה על ידי עדינה_מאוד* »

מטרד החינוך? שיחקת אותה בשמת!!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

זה של צפריר, לא?
עדינה - תתחדשי (על המונח שלמדת), ברוכה הבאה (עכשיו זה רשמי - כשאת מתיחלה ללמוד את השפה).
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

גילה,
דברים בשם אומרם, בזמנו, כשהייתי מנהל אכסניית הנוער בתל-חי היה לן באכסניה מרצה מחיפה מפעם לפעם. לבושתי אני רק זוכר את שמו הפרטי - אהרל'ה, ואת קולו הרועם. הוא טבע במוחי את המונח "מטרד החינוך". אז היו עוד ילדי חלק ממערכת המטרד.
לאחרונה, הפסקתי להשתמש במושג הזה, זה כבר לא "מניח את דעתי". חזרתי למשרד החינוך, ויש לי מה להגיד להם. (כשהם היו מטרד מה היה לי להגיד?)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

משרד החינוך מנסה לכאורה להיות 'פתוח' להופעות שונות של חלופות למידה (בין אם היא למידה בבית או בבתי ספר אלטרנטיביים) ובעשותו כך הוא מעניק הרבה יותר לגיטימציה לנושא מתוך ההכרה שככל שהמשרד יתנגד לתופעה היא תלך ותגדל (ניתן להישען רק על מה שמתנגד לך) למעשה...אילו רק משרד החינוך היה מציע בתי ספר טובים יותר ומצב החינוך בארץ לא היה מגיע לכדי התעללות במוחם של ילדים ...אני הייתי שמחה מאוד לשלוח את ילדיי למקום שאליו יוכלו ללכת מבלי להינזק !
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לתדהמתי, גיליתי כי משרד החינוך בכבודו ובעצמו, הציע לנבחני הבגרות השנה לכתוב מאמר בבחינת הבגרות ב{{}}חיבור עברי על... לא פחות ולא יותר מאשר חינוך ביתי!.
בבחינת הבגרות יש לבחור אחד משישה נושאים שניתנים בבחינה, ולכתוב עליו מאמר. היו שני נושאים בבחינה השנה (חורף 2008) מנושאי "באופן": חינוך ביתי ומזון אורגני.

השאלון המלא articlefile]כאן 1202142799000[/po].pdf

להלן החלק העוסק בחינוך ביתי:

בקטע שלפניך מתוארות שיטות חינוך השונות במהותן מן המסדרת החינוכית המקובלת. לפי שיטות אלה הילדים אינם לומדים בבית הספר אלא בבית, על פי תכנית מובנית או באופן טבעי.
כוב מאמר ובו הצג את הייחוד שבשיטות האלה, בהשוואה לשיטות החינוכיות המקובלות. דון בחסרונותיהן וביתרונותיהן והבע את דעתך עליהן. נמק את דבריך.

בית ספר? שהילד ילמד בבית
(מעובד על פי כתבה מאת מורן זליקוביץ', אתר ynet 22.8.05)

בזמן שהורים בכל הארץ מתכוננים לשלוח את ילדיהם לבית הספר לשנת הלימודים החדשה, יש קבוצה של עשרות הורים, שהאחד בספטמבר הוא בסך הכל עוד תאריך סתמי ביומן. על פי נתוני משרד החינוך, משפחות רבות מעדיפות שלא לשלוח את ילדיהן למערכת החינוך, אלא לגדל אותם בבית במסגרת "החינוך הביתי".
על פי שית "החינוך הביתי המסודר", ההורה הוא גם מורה, והוא מלמד בהתאם לקצב של הילד ובהתאם לרצונות הילד. חלק מההורים מעדיפים לשלב מורה פרטי בבית, אולם יש הורים הבוחרים ברעיון מעט יתר קיצוני של "חינוך ביתי חופשי". על פי שיטה זו, אין זה תפקידו של ההורה ללמד את הילד; הילד הוא אדם חופשי לחלוטין, הבוחר בעצמו באופן טבעי מה ללמוד ומה לא ללמוד.
"אין לימודים בכלל, והילדים בחופש כל השנה", מתמצתת את השיטה אם לשישה ילדים מהגליל [נחשו מי זו...], שחיים בשיטת החינוך החופשי. "הכל נלמד באופן טבעי, על פי הדברים שהחיים מזמנים לנו. אני לא מלמדת אותם שום דבר מובנה, והכל הם לומדים מעצמם. כמו שהם לומדים ללכת, כך הם לומדים לקרוא ולכתוב. אם הילד רוצה, אין לו בעיה ללמוד זאת. אני מעוניינת שהלמידה תבוא מסקרנות טבעית, ולא מכיוון שמישהו קבע שבגיל 6 צריך ללמוד קריאה וכתיבה."
על החשש שהילדים לא יעמדו בדרישות של המוסדות להשכלה הגבוהה אומרת האם: "אני מאמינה שמה שרוצים באמת, אפשר להשיג. אם ירצו תעודת בגרות, הם ילמדו וישיגו אותה. לא צריך 12 שנה לשם כך. כרגע איני רואה סיבה להשקיע במשהו שאין לי מושג אם הוא רלוונטי או לא".

מה אתם אומרים? אני הייתי המום לגמרי. לא רק שמשרד החינוך מכניס את הנושא לבחינת הבגרות וחושף את הנוער ל"סטייה" המוזרה הזו, אלא שהנימה לחלוטין לא שלילית, ונותנת לגיטימציה לחינוך הביתי.
אני מניח שחלק לא קטן מהנוער שבחר בנושא הזה לחיבור, העביר ביקורת רבה על החינוך הביתי. אל תשכחו שזה נוער שברגעי כתיבת הבחינה ממש, מסיים את אותן 12 שנות לימוד שמתוארות במאמר כמיותרות... אבל עצם הכנסת הנושא לבחינה הוא תקיעת יתד רצינית ביותר לחינוך הביתי בישראל.

עכשיו רק נותר לבקש מילדי החינוך הביתי לכתוב מאמר על היתרונות והחסרונות של בית הספר :-)
נ_ע_מ_ה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

וואי,איזה קטע מדהים זה העניין עם בחינת הבגרות...
מי היה מאמין.... משרד החינוך...
צפריר_שפרון*

אבל עצם הכנסת הנושא לבחינה הוא תקיעת יתד רצינית ביותר לחינוך הביתי בישראל.
ממש לא.
להיפך, טוב שהכניסו את השאלה הזו, וטוב שילדים "מוסדיים" יכתבו על זה, גם אם כולם קוטלים את החינוך הביתי, מתוך היותם מהמערכת.

אי אפשר לעשות שום מניפולציה על מנת להאדיר את החינוך והלימוד הביתי, כך שאנשים יצטרפו אליו מתוך אופנה.
זה רציני מדי, והמשמעות מבחינת דרך החיים, גדולה מדי על מנת לבחור בה - "המחיר" גבוה מדי.

והפוך, אי אפשר לעשות אף מניפולציה על מנת להרחיק את מי שמעדיף לחיות כך, בדרך החיים הזו, מבחירה בדרך זו.
ילדים בני שמונה עשרה, או פחות, עם כל הכבוד, לפעמים הם חמורים לא קטנים. כלומר, אני הייתי כזה, לא מתוך טפשות, אלא מתוך כך שהייתי בטוח שאני יודע מה קורה, ואיך העולם צריך להתנהל.

הלימודים האמיתיים מתרחשים בחיים.
אותה נערה שמגנה בלהט על בית הספר בחיבורה המתומרן על החינוך הביתי, איננה אותה אשה, שילדיה, נולדו.

לכן, אין מה לדאוג, רק לחייך שוב אל נוכח האמת הזו, שכאשר מתנגדים אליך - מחזקים אותך.
וככל שמשרד החינוך ינסה להקטין את החינוך הביתי, כך זה - יונכח ביתר שאת.

בפועל, בין הילדים האלה, מסתובבים כמה מבוגרי החינוך והלימוד הביתי, ומהווים את ההוכחה החיה למה מתרחש בפועל.
זה יותר חזק מכל דעה.

מה שכן, זה משעשע, הראש של אנשי הממסד.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

ממש לא.
אני לא יודע אם הייתי מובן. אני מתכוון שעצם איזכור הנושא ומתן מידע עליו לכך כך הרבה אנשים צעירים, מהווה נדבך נוסף בחשיפה שיש לחינוך הביתי, ועדות לכך שהוא תופעה שחודרת יותר ויותר ללב החברה שלנו.
טוב שהכניסו את השאלה הזו
זה מה שהתכוונתי להגיד. (תקיעת יתד במובן של בניה, לא במובן של הריסה, אם לא הייתי ברור).
צפריר_שפרון*

עודד,
חוסר הבנה שלי.
כן, בהחלט משעשע.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אאל"ט אחיינית שלי סיפרה על מטלה דומה רק בהקשר של הקטע בבחינה באנגלית שבו צריך לדבר כמה דקות על נושא מסויים. היא הרגישה מאד בקיאה בזכות זה שיש לה משפחה בחינוך ביתי...
שליחת תגובה

חזור אל “חוויות מהחיים”