לידה נרתיקית אחרי 2 ניתוחים

כל_עולמי*
הצטרפות: 03 מרץ 2010, 12:18

שליחה על ידי כל_עולמי* »

דף סיפור לידה זה נפתח בייחוד כדי שאוכל לספר את סיפור הלידה של ביתי השלישית שנולדה בלידה נרתיקית לאחר שני ניתוחים קיסרים.
אני מקוה לעודד נשים לחשוב על הלידה שהן? רוצות ולא לפעול באופן אוטומטי לפי הנחיות הרופאים. אך גם לא להתנגד לדעתם באופן עיוור.
אני רוצה לפתוח חלון לחשיבה על מה נכון ליולדת בהתאם לאופיה אישיותה עברה המיילדותי ומצבה הרפואי והרגשי.
אני אתאר כאן בקצרה את לידתה של ביתי השלישית והמתוקה, לכבוד יום הולדתה , בדיוק ב 3 בנובמבר 2008.
לכבודה ולמען כל הנשים הזקוקות למחשבה ולעידוד בחיפוש הדרך הנכונה להן ללדת.
בהריון השלישי, הייתי כבר אחרי 2 ניתוחים. ידעתי שאני מאוד רוצה לנסות ולבצע לידה נרתיקית?, הרגשתי שאני זקוקה לחוויה זו למען עצמי בעיקר.

בירורים ממושכים ועיקשים הבהירו לי שישנו סיכון והמערכת הרפואית לא סתם, לא מעודדת, היא ממש מתנגדת לאפשר לי לידה נרתיקית.
הלידהשלי היתה מופלאה! ילדתי בבית החולים של מעיני הישועה, בבני ברק ולא אני לא אישה דתית!
היחס היה נהדר מפרגן ומפנק!
ללידה הגעתי עם דולה מופלאה בשם ליאת כץ מנתניה. ליאת ליוותה אותי טלפונית וברגע שהגיעה לחד הלידה ידיה לא ירדו ממני ועזרו לי בכאבים הקשיםלארך שעות!
בבית היולדת ליוו וניהלו את הלידה שלי? מיילדת נהדרת בשם מרגלית ורופא קוסם בשם ד"ר ביז'אווי!
3 המופלאים איפשרו לי לידה וגינלית ללא אפידורל ומסממים אחרים, תוך עידוד פירגון ורצון עז לאפשר לי להצליח בלידה המוגדרת בסיכון.
הלידה היתה יחסית מהירה, הגעתי לבית החולים ב 22:00 ומייד קיבלתי ידיים לאזור הגב מהאחות בחדר הקבלה!
קרוב לאחת בלילה ביתי כבר היתה שכובה עלי כשאני רועדת מהתרגשות והתפעלות.
על פי חוקי בית החולים הלידה היתה מפוקחת במוניטור, כך שהתקימה על המיטה ויכולת התזוזה שלי היתה מוגבלת. המיילדת והדולה שלי, לאורך שעות הלידההניעו ועיסו את הגוף שלי ובפיקוח של הרופא המיומן הזיזו אותי לתנוחות שונות על המיטה כדי לקדם את המעבר של ביתי בתעלת הלידה ולהקל על כאב הצירים.
אני כל כך רציתי בלידה הזו ויכלתי לה. ועם זאת אחרי פעמיים שהלידות שלי הסתיימו בניתוחים הייתי כמובן מלאת ספקות שאכן אצליח הפעם. הלידה זרמה והתקיימה מעל ומעבר למשאלותי גם בזכות הנחישות והכנה הפנימית שהתכוננתי ובזכות המסירות והפירגון של האנשים שהיו לצידי, בהם כמובן גם בן זוגי שתמך בי וברצונותי.
הלידה היתה במקום ציבורי , ושילמתי רק לדולה שלי כמו בכל לידה המלווה בדולה. אני מציינת את הדבר כי בחיפושי אחר האפשרות ללדת עברתי תחנות שונות בהן הבהירו לי שזה אפשרי רק כלידה פרטית עם רופא בעלויות שמעל עשרת אלפים שקלים.
הלידה התאפשרה אחרי שראש המחלקה, ד"ר בני חן, קרא את דוחות שני הניתוחים שעברתי ובדק אותי בדיקה פנימית לוודא שלא היו סיבוכים סביב ההצטלקות ברחם.לברר את הסיבות שגרמו לניתוחים. את האישור קיבלתי כמובן מראש לא במקום כשהגעתי ללידה.
הדבר אפשרי!!! יש בו סיכון, אני מרגישה שלקחתי סיכון מחושב שהתאים לי ולמשפחתי. הענקתי לעצמי לבן זוגי ולביתי חוויה עצומה, מתקנת, מעצימה, חוויה של פעם בחיים.
אתן מוזמנות ליצור איתי קשר ולדבר איתי על התלבטויות וחיפושים איך ללדת אחרי 2 ניתוחים.

[email protected]
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

תיקון טעות: לידה בליווי רופא פרטי היא בסביבות ארבעת אלפים שקלים.

מעבר לזה: כל הכבוד לך וזה דבר נפלא......
בוחרת_באהבה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 02:15
דף אישי: הדף האישי של בוחרת_באהבה*

שליחה על ידי בוחרת_באהבה* »

מזל טוב מזל טוב מזל טוב
(())
כפול ומשולש על הילדה ועל הלידה ועל עצמך
כל כך משמח ומרגש לקרוא

אני כל כך רציתי בלידה הזו ויכלתי לה
(()) אין מילים, בקרוב אצלינו כל האחיות הקיסריות
לעצמי אני מאחלת לאחר קיסרי אחד (אבל ככל הנראה עם סיבוכים..) אם לא את הלידה אז לפחות את העוצמה הזאת
שיהיה לכם בטוב בשמחה ובאהבה
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

תיקון טעות: לידה בליווי רופא פרטי היא בסביבות ארבעת אלפים שקלים.
עוד תיקון: הרופא היחיד בארץ שמוכן לעשותזה : ללוות באופן פרטי לידה אחרי שני ניתוחים, הוא ד"ר הלווי מלניאדו ופעם האחרונה שאני דיברתי איתו, תג המחיר עמד על 12,000 במרכזו הפרטי. זה היה לפני כ-4 שנים, אני בספק אם המחיר ירד מאז...

כל עולמי היקרה, מזל טוב גדול על הלנל"ק המוצלח! וכל הכבוד לך.
מזמינה אותך ואת כולן לקרוא סיפור של לידה נוספת, קצת שונה Vba2c הריון שלישי ילד שני לידה ראשונה (כשאני חושבת על זה בדיעבד, היא גם היתה לידה מאוד פעילה)

אני גם חייבת לשאול - למה פרסמת את הסיפור הזה פעמיים?
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

מיכל, אני ילדתי עם אילן הלוי המקסים, ואת טועה.

תג המחיר הוא אומנם 12 אלף שקלים, במרכז.
אבל..... בבית חולים הוא נמוך מזה, בסביבות ה-4.
גם קרלוס רוזנברג מיילד בבתי חולים פרטיים, גם בערך 4.

ויש עוד אפשרויות ועוד רופאים...
צריך לבדוק
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

ואני מזמינה גם לסיפור שלי, הויבק של או רורה וגלעד קדימון - כאמור, על הלידה בליווי אילן .......
מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

ויש עוד אפשרויות ועוד רופאים...
למי שיולדת אחרי ניתוח קיסרי אחד
זה חשוב להדגיש. יש הבדל של שמים וארץ, בארץ וברוב העולם בהתייחסות לניסיון לידה אחרי 2 ניתוחים.
למי שרוצה לנסות ללדת בארץ אחרי 2 ניתוחים יש מעט מאוד אופציות. כנראה שמעייני הישועה היא הטובה שבהן בעיקר כי יש להן הרבה נסיון.
ד"ר הלוי היקר הסכים לילד אותי בבית החולים בניטור רצוף תמורת 10,000 ש"ח בשנת 2006.
כשהייתי בהריון נוסף, ב-2008, הוא לא העלה את האופציה של בית חולים בכלל, הוא העדיף שאני אבוא למרכז. הוא לא אמר את זה במפורש, אבל אפשר היה להבין מהדברים שלו שלא אוהבים בלניאדו נשים שמנסות ללדת אחרי שני ניתוחים קיסריים. זה מפחיד אותם יותר מדי.
קרלוס רוזנברג למיטב ידיעתי לא מיילד אחרי 2 ניתוחים.
צריך הרבה נחישות כדי להצליח לעשות את זה בארץ. לא פשוט בכלל.
לעומת ויב"ק רגיל שבו אם אין אינדקציה ברורה לניתוח נוסף, אפשר לנסות ואף להצליח גם בלי רופא פרטי בכל אחד מבתי החולים בארץ.
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

אני יודעת דווקא שקרלוס כן מיילד אחרי שני ניתוחים.
אבל אולי אני טועה...

חוץ מזה, אם אילן הלוי מיילד אישה בלניאדו אחרי שני ניתוחים, זה לא ממש משנה מה חושבים שם על ניתוחים, כי הוא הרופא והוא הסמכות האחראית.
אף רופא חוץ ממנו לא נוכח בלידה שהיא "שלו".
אני לא יודעת מה היה המחיר שלו נכון לשנת 2006, רק מה שהוא גובה לנכון ללפני שנה, אז בני נולד.

מה שכן, אחרי שני ניתוחים, גם 20,000 ש"ח זה סכום שהמון נשים היו שמחות לשלם ובלבד שיוכלו ללדת רגיל ולא להיות מנותחות בשלישית.
מדהים אותי איך על מסיבת ברית מפוצצת, למשל, עם 200 ש"ח למנה ו300 איש אנשים יוציאו הון כסף, אבל על הלידה שלהם לא.

מה שכן, זה יקר,כן, אבל עדיין , בהרבה מאוד מקרים,זה עניין של סדר עדיפויות.
(אנחנו ויתרנו על המון דברים כולל חגיגת ברית בשביל לממן את הלידה - כל המתנות הופנו לכך.
שווה שווה שווה).
אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

מעניין, אני דיברתי עם אותו ד"ר הלוי בשנת 2008 על לידה במרכז שלו, והוא בכלל לא התלהב ליילד אותי אחרי קיסרי אחד. אפילו די סירב. אם כי ממילא לא היה לי תקציב לזה...
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

יכול להיות שזה עניין פרטני - כל אחת ונסיבותיה.
גם אותי הוא סירב ליילד במרכז אחרי קיסרי אחד, ודרש שהלידה תסתיים בלניאדו, כדי שנהיה קרובים לחדר ניתוח אם חלילה יתעורר הצורך בניתוח חוזר.
בעיקרון, הלידה במרכז הלידה לא מיועדת לקיסריות לשעבר. בעסה, אבל זכותם. גם לי היה מאוד קשה לקבל את זה.
מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

גם אותי הוא סירב ליילד במרכז אחרי קיסרי אחד, ודרש שהלידה תסתיים בלניאדו, כדי שנהיה קרובים לחדר ניתוח אם חלילה יתעורר הצורך בניתוח חוזר.
הסיפור הזה הוא סיבה מספיקה בשבילי, עם כל מה שלמדתי על הצרכים של אישה יולדת, לא להמליץ על לידה כזאת שבה יש שני מעברים, אחד מהבית למרכז והשני לבית החולים. או שעברת מהבית ישר ללניאדו.

בשורה התחתונה- כדי שאישה בריאה בהריון תקין אחרי שני ניתוחים תזכה לאפשרות לנסות ללדת בלידה רגילה, היא תצטרך לשלם כ"כ הרבה כסף, זה פשוט לא הוגן. לא מעט אנשים בישראל לא מצליחים לחסוך סכום כזה אפילו בשנה. פשוט לא פייר ולא הגיוני.
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

כן, הוצע לי על ידיו גם ללדת ישר בלניאדו. לא תודה.
עם כל כמה שזה לא משהו לעבור ממקום אחד לשני, שהיתי עד פתיחה 7 וחצי במרכז הלידה וזו הייתה אחת החוויות הקסומות בחיי.
כל ההרגשה של בית הייתה שם.
בכל מקרה, יכולתי לבחור בלניאדו על הההתחלה.

ונכון, אשה אחרי שני ניתוחים חייבת לשלם המון כסף - זה לא פייר, וזה בכלל לא הגיוני. אני מסכימה איתך.

אבל, כמו כל דבר, הכל עניין של סדר עדיפויות. טוב, לא הכל.
אבל הרבה.

אם זה חשוב - חוסכים במיליון דברים אחרים.
מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

זה מסתדר יופי עם טבע ותרבות באהבת אם
כשאשה צריכה להשקיע ממיטב כספה בשרותי בריאות בסיסיים (שגברים לא צריכים להוציא עליהם גרוש!)
היא לא יכולה להתקדם בחיים בשום תחום אחר. המוביליות החברתית שלה נפגעת.
או_רורה*

שליחה על ידי או_רורה* »

נכון. לא פייר.
מבחינת החברה כאן, מה קרה, לכי תעשי ניתוח שלישי, והם אפילו יאמרו שזו השקעה ניכרת מצד המדינה, יחסית לארה"ב למשל, שם אם את יולדת בניתוח בבית חולים נחשב את משלמת על זה ממיטב כספך...........

לא רק מן ההיבט הכלכלי, מן ההיבט התרבותי.
אין חשיבות והערכה לתהליך הלידה, ההריון, האימהות, הנשיות....
שלא לדבר על הנקה.

(כמו שאמרה לי אמא לבת חודשיים היום: "למה, שאני אניק? מה קרה? אין מטרנה?"
כל_עולמי*
הצטרפות: 03 מרץ 2010, 12:18

שליחה על ידי כל_עולמי* »

אני כל כך שמחה לראות שיש קוראות ויש תגובות ודיון ושאלות ותהיות..
כתבתי פעמיים כי הרגשתי שאני לא מצליחה להציג את הסיפור באופן מספיק נגיש. עדיין אני לא בטוחה שהצלחתי.
כתבתי את הסיפור מתוך רצון לחזק נשים שמחפשות לעצמן את האפשרות. כאשר הייתי בעצמי בחיפוש, הקריאה של סיפור לידה נרתיקית לאחר 2 ניתוחים חיזקה אותי מאוד.
ילי*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 16:47

שליחה על ידי ילי* »

אשמח ליצןר איתך קשר מה המייל שלךך
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

שליחה על ידי נועה* »

גם אני אחרי שני קיסריים, שניהם מפאת חוסר סימני לידה, הגעה לשבוע 41 ו42 והערכת משקל מעל 4 (אחת יצאה 4.575 ואחת 4.150). אחרי הטראומה באיכילוב את השנייה עברתי בלניאדו כך שלפחות הנקתי מייד אחרי ואני פוגשת את אילן בעוד מס. ימים. אין לי בכלל בטחון ביכולת שלי ללדת. מעולם לא הרגשתי ולו ציר אחד רציני אבל ההריון הזה מרגיש שונה מקודמיו. קודם כל זה בן. חוץ מזה אינני מעשנת סמים כמו בקודמים. ועוד כל מיני. הרופאים מפחידים מאוד כולל כאלה שמכירים את אילן. החלטתי לתת לו צ'אנס להיוולד רגיל עד שבוע 39 ואם לא אז ללכת על הניתוח. אשמח לשמוע עוד סיפורים/לשוחח בטלפון על הפחדים וגם לשמוע על הסיפורים שלא נגמרו טוב.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

שליחה על ידי נועה* »

הסיפור שלי נגמר לא טוב. אולי אפשר לומר שנגמר טוב. קשה לדעת. אבל את התינוק איבדתי. בסוף ביחד עם אילן וכל הגורמים שהיו מעורבים החלטתי לוותר לגמרי על ניתוח ולנסות להגיע ללידה טבעית. הערכות המשקל אצל אילן היו לקראת הסוף 4 קילו. בשבוע 41 התחלתי להרגיש לא טוב פיסית. התנועות נחלשו עד פסקו. בהתחלה הייתי אצל אילן והיה דופק.ידעתי ש 3 ימים אחר כך אהיה בלניאדו למוניטור ולמרות החששות שלי כולם היו רגועים וחיכינו. ביום המוניטור לא נמצא דופק. צרחתי נורא ורציתי שיוציאו אותו. הוצע לי לנסות להגיע ללידה טבעית. נתנו לכך יום צ'אנס עם טיפול מחברה והליכות לים אך למחרת החלטנו על ניתוח. לא האמנתי שגם אעבור ניתוח ממנו כל כך רציתי להימנע וגם לא אקבל תינוק. התינוק שקל 5.170 ק"ג והמים היו מקוניאלים מאוד. יתכן והיה סכרתי, לא רצינו נתיחה והעדפנו להרפות מידיעה ולהיצמד לרעיון שהכוח המניע את העולם הוא טוב ומיטיב והכל מגיע באהבה ולשם חיבור בינינו. יש לנו 2 בנות אוצרות והמון על מה להודות ואין לדעת מה צופן העתיד אבל חשוב היה לי לספר גם את הסיפור הזה כדי שמי שמתלבטת, והרי המסר הוא שכלום לא בשליטתנו המוחלטת ושום החלטה לא תביא ביטחון אחר, אבל בכל זאת, שתיקח בחשבון גם את הקולות שנשמעים לה מעצבנים ותנסה למצוא איזה שביל מאוזן ונכון עבורה. אני יודעת שזה מה שכולנו עושות בסופו של דבר, וגם אילן אינו מן הקיצוניים. בכל מקרה מקווה שלמישהו יעזור גם הקול שלי ומאחלת לכולנו שנזכור שהרבה נסתר מעינינו ושכל כאב הוא קריאה לאהבה
ורדי_תיק*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ורדי_תיק*

שליחה על ידי ורדי_תיק* »

חיבוק חזק.
תודה שכתבת
המידע חשוב
האובדן והאבל גדולים מנשוא, וצריך הרבה תעצומות נפש כדי להשאר בהודיה
את נשמעת אשה מדהימה
איתך באבלך.
עוד חיבוק אחד לחיזוק
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

וואו,בתמימותי ציפיתי לקרוא איזה סיפור קסום על לידה טבעית....
אישה אמיצה קבלי תמיכתי
תודה ששיתפת
חיבוק גדול
רויטוש*
הצטרפות: 24 דצמבר 2012, 02:45

שליחה על ידי רויטוש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מאד רוצה ללדת לידה טבעית אני אחרי שני ניתוחים אבל זה המון כסף
פלוני_אלמונית*

אנחנו פנינו לד"ר ביזווי במעייני הישועה, הוא רצה 8000 שזה 6800 לו ו-1200 לבית חולים
הבנתי אבל שאפשר לבקש ממנו הנחה
רויטוש*

שליחה על ידי רויטוש* »

את יודעת מה המספר שלו של דר ביזווי
אמא_ותיקה*
הצטרפות: 10 אפריל 2006, 23:47

שליחה על ידי אמא_ותיקה* »

לדעתי אפשר ללכת למרפאת הנשים של בית חולים מעייני הישועה. שם המדיניות הרגילה היא לנסות לאפשר לאשה ללדת לידה רגילה גם אחרי שני קיסריים. לא חייבים ללכת פרטי. רוב הנשים שיולדות שם הן חרדיות (אבל לא כולן), והן בודאי לא משלמות על לידות פרטיות. יש שם גם נשים שיולדות בניתוח קיסרי שישי ותשיעי, והיתה אחת גם בניתוח עשירי. אבל בגלל שרוב הנשים מעוניינות בהרבה לידות, ובכל זאת עדיף להמנע מניתוחים רבים חוזרים, הם עושים כל מאמץ לא להגיע לקיסרי. אחוז הקיסריים שם הוא רק 10% מהלידות, בניגוד לערך כפול ויותר בשאר בתי החולים בארץ.
שווה לנסות לברר איך פונים אליהם ישירות.
פלוני_אלמונית*

רוב הנשים שיולדות שם הן חרדיות (אבל לא כולן), והן בודאי לא משלמות על לידות פרטיות
ככל הידוע לי בחברה החרדית דווקא כן מקובל לפנות לפרטי בהרבה מקרים (אני כמובן כותבת בהכללה אבל ניתן לראות זאת בספרות החרדית), זה פשו בסדר עדיפויות גבוה, לפני דברים אחרים.

המס' של ד"ר ביזווי : 0543043325
תעשי בירור קודם אם הוא שווה את המחיר
אמא_ותיקה*

יש שם 10,000 לידות בשנה והרבה גניקולוגים. התשלום לבית החולים הוא על ידי ביטוח לאומי כמו בכל לידה בכל בית חולים. יתכן וחלק מהלידות הן פרטיות, אבל ללא ספק רבות מתוכן לא פרטיות.
ואם רוצים לידה פרטית אז יש שם עוד רופאים שגם הם ברובם ישתדלו להמנע מניתוח קיסרי גם אחרי שני ניתוחים קןדמים. אבל ללא שום ספק רוב הלידות שם לא פרטיות. אין מצב שחרדיות יכולות לממן לידה פרטית בסכומים שצוינו כאן כל 15-18 חודש. יש שם נשים בנות 26 בלידה שישית.
אמא_ותיקה*

רק עכשיו ראיתי שפותחת הדף מספרת בדיוק את מה שאני אומרת - היא ילדה בבית חולים מעייני הישועה בלידה ציבורית לגמרי, ללא רופא פרטי. במקרה נפלה על ד"ר ביזאווי, שהו באמת אדם מאד מיוחד. אבל זאת מדיניות המחלקה - אם אפשר, הם תומכים בלידה רגילה גם אחרי שני קיסריים.
כמובן שקודם לכך, כמו שכתבה פותחת הדף, שרופא קרא את דוחות שני הניתוחים שעברתי ובדק אותי בדיקה פנימית לוודא שלא היו סיבוכים סביב ההצטלקות ברחם.לברר את הסיבות שגרמו לניתוחים. את האישור קיבלתי כמובן מראש לא במקום כשהגעתי ללידה.
ולכן - אני ממליצה לנסות פשוט לקבוע תור למרפאה בבית חולים מעייני הישועה. יתכן וביקור זה יעלה סכום מסוים, בסביבות 150-200 שקל, אבל יאפשר להחליט אם יש על מה לדבר מבחינת לידה רגילה לאחר שני קיסריים.
בהצלחה, ונשמח אם תעדכני.
רויטוש*

שליחה על ידי רויטוש* »

בעזרת ה אני ינסה לפנות למעיני הישועה לביקורת לפני שאני יחליט מה לעשות מאד הפחיד אותי הסיפור של נועה הוריד לי את הביטחון ללדת אחרי שני ניתוחים אני בחודש שמיני אני מקווה שיהיה טוב
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

שליחה על ידי אבישג_א* »

בעזרת ה אני ינסה לפנות למעיני הישועה לביקורת לפני שאני יחליט מה לעשות מאד הפחיד אותי הסיפור של נועה הוריד לי את הביטחון ללדת אחרי שני ניתוחים אני בחודש שמיני אני מקווה שיהיה טוב
אוי, קראתי עכשיו, לא ממש סיפורים ללפני לידה (וגם אני צריכה ללדת מאוד בקרוב)
אני מאוד רציתי לידה רגילה אחרי 2 קיסרי ופניתי לבדוק אפשרות לפרטי אצל ד"ר ביזווי, אבל העובר היה גדול אז ד"ר ביזווי אמר לי שזה בלתי אפשרי, לעומת זאת גיסתי ילדה בערך באותו זמן כמוני, גם אחרי 2 ניתוחים ובלידה רגילה (לא פרטית). אני חושבת ששווה לבדוק אבל לקחת סיכון מבוקר, כלומר לא בכל מחיר ורק אם הרחם שלך מאפשרת את זה, לא תמיד אפשר, אני לא יכלתי ואחרי הלידה הרופא אמר לי שהרחם שלי הייתה דקה כמו נייר עיתון ומזל שלא ילדתי רגיל.
תקבעי פגישה עם ד"ר חן ראש המחלקה במעייני הישועה, האחות כאן אמרה לי שהוא מומחה ויילד נשים גם בניתוח עשירי, תראי מה האפשרויות ותתפללי לטוב - זה תמיד עוזר.
תשמעי מה ד"ר חן אומר, אולי באמת אפשר בלי פרטי (האמת, הסיפור בהתחלה ממש עושה חשק).

מאוד עצוב מה שהיא מתארת אבל לא בהכרח קשור לבחירה שלה ללדת טבעי כלומר אם היה ניתוח הוא היה בחוץ בשבוע 38-39 והיא לא הייתה מגיעה לשבוע 41 אבל בסופו של דבר זה יכול לקרות גם למי שיולדת רגיל בלי היסטוריה של קיסרי וגם למי שיולדת בקיסרי בשבוע נמוך יותר (בכל מקרה במשקל שהיה התינוק שלה זה לגמרי לא לעניין ללדת רגיל).
רויטוש*

שליחה על ידי רויטוש* »

תודה רבה על התגובות זה מחזק אני יקבע תור בלי נדר שבוע הבא
רויטוש*

שליחה על ידי רויטוש* »

הבעיה שלי שאני יכולה להגיע לשבוע ארבעים ושתים ללא צירים ללא התפתחות אפילו זירוז לא עוזר גוף משונה עברתי שתי לידות ללא ציר אחד כנראה שבסוף כולם יוצאים לא מדובר עליי
אבישג_א*

שליחה על ידי אבישג_א* »

הבעיה שלי שאני יכולה להגיע לשבוע ארבעים ושתים ללא צירים ללא התפתחות אפילו זירוז לא עוזר גוף משונה עברתי שתי לידות ללא ציר אחד כנראה שבסוף כולם יוצאים לא מדובר עליי
אוי אני מזדהה מאוד, לדעתי זו אחת הסיבות שאני על מסלול קיסרי
הלידה היחידה שבה היו לי צירים, הם הגיעו בסוף 43 אחרי שניסיתי את כל הסגולות והתרגילים האפשריים (שתיתי כוהוש כחול, דיקור, רפלקסולוגיה, קראתי פתח לנו שער וכו...) - גם אז היה לי ירידת מיםבטפטוף ואחרי יומיים מייגעים מאוד התחילו לי צירים (בדיוק כשהייתי גמורה מעייפות).

זו באמת בעיה, בפרט שאחרי קיסרי (בטח אחרי שתי קיסרי) אין לעשות זירוז, זה מסוכן. אולי כדאי שתתייעצי עם מישהי מוסמכת איך אפשר לגרום לצירים באופן טבעי (רק תזהרי, זה שזה טבעי לא אומר שזה לא כרוך במשהו מסוכן - תתייעצי קודם עם סמכות רפואית שמתמצאת ומכירה את הנושא ומצד שני כן רוצה להגיע ללידה רגילה). וכמובן תבדקי קודם שאת באמת יכולה להגיע ללידה רגילה (לגבי המקרה המחריד למלעלה שזעזע והפחיד גם אותי - לא נראה לי שהיא הייתה במעקב רפואי - אני בטוחה שאף רופא לא היה מאפשר לה להגיע ללידה רגילה במשקל כזה, כך שהיא ממש לא דוגמא - אני משערת שאת כן מתכוונת לעשות את זה רק בליווי רפואי מתאים ולא על דעת עצמך - לדעתי זה חשוב מאוד)
אבישג_א*

שליחה על ידי אבישג_א* »

וסתם רעיון שאני מעלה - אולי תאריך הביוץ שלך מאוחר יותר (ואולי אם הרופא יבדוק את זה הוא יקבע לך תאריך הריון מאוחר יותר ואז יש יותר זמן להמתין)
סתם השערה שאני מעלה ואולי שווה בדיקה
רויטוש*

שליחה על ידי רויטוש* »

אוף הצרבות גומרות עליי לא נותנות לישון משהו לא רגיל
פלוני_אלמונית*

אני ילדתי לידה טבעית אחרי שני ניתוחים בבית חולים זיו בצפת.נדיר מאוד אבל הייתי אסרטיבית ולקחתי רופא צמוד אליי בבית עד פתיחה של 7-8 שאז ירדנו לבית רפואה.שם קיבלו אותי ממש לא בשמחה ואני בשלי.לא הכנתי אותם לזה.אבל הם מכירים את דר. שבטן ונפלתי שם על רופא טוב שאמר לדר שבטן שאם הוא רוצה הוא יכול ליילד אותי במקומו למרות שדר. שבטן בכלל לא עובד שם.
הרופא- דר. אבנר שבטן- ממש מלאך-לקח לי רק 2500 ₪ על 12 שעות שליווה אותי.
לקחתי גם דולה שתלווה אותי כי יותר נח לי לעבור צירים עם אישה.יצא לי 400₪ על הדולה ובסוף דר. שבטן אמר מעצמו שאשלם רק 2000₪.
בקיצור הלידה הייתה חלומית.
חתמתי על טפסים שהלידה על אחריותי כדי שלא אוכל לתבוע אותם אם משהו קורה והייתה לי חוויה מדהימה!!
פלוני_אלמונית*

ממש מרגש!אני אמא ל 10 ילדים הראשון וואקום 4365! השנייה קיסרי 5055, 7 לידות רגילות עם הרבה מתח וחרדה,העשירי אחרי הפסקה של 7 שנים ( עקב מחלה קשה של ילד ,ברוך ה׳ היום הוא בריא)זכיתי לילד העשירי ,לצערי בניתוח ,אני מאוד רוצה עוד ילדים אבל אני חוששת מעוד ניתוח וזה כול כך מעודד לקרוא איך למרות הכל אתן החלומות ולא מוותרות!ישר כוח גדול! חביבות אתן בעיני ה׳בנות ישראל יקרות שמעמידות את עם ישראל בגאון,במסירות שרק נשים יכולות לעשות! נתתם לי המון כוח ותקווה
פלוני_אלמונית*

ממש מעודד לקרוא את הסיפור כבר הייתי בטוחה שאין מנוס ואני הולכת לקראת ניתוח שלישי . בלידה השניה ובלידה השישית היו בקיסרי . ועוד במיוחד שאני בדרך כלל כן יולדת במעייני הישועה .
פלוני_אלמונית*

זה מעודד לשמוע שיש עתיד ללידה רגילה אחרי 2 קיסרי, גם אני עברתי 2 לידות בניתוח ומקוה לטוב בהמשך.
שליחת תגובה

חזור אל “על סיפורי אלימות מהתקשורת”