לידת בית וקצבת ילדים מביטוח לאומי

סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

(תגליות היום)
אם רושמים את התינוק בבית חולים אז אין צורך.
משרד הפנים לא מעביר פרטים על התינוק/ת לביטוח לאומי ולכן לא מספיק להרשם במשרד הפנים.(אני חשבתי שזה משהו אוטומטי).
יש צורך להגיש "תביעה אישית" לביטוח לאומי כדי לקבל קצבת ילדים.
גם בלידה ראשונה וגם הלאה.
החזרים מקבלים מקסימום שנה אחורה, כך שאם גיליתם את הטעות בגיל שלוש תקבלו רטרו רק מגיל שנתיים.

מורידים טופס תביעה אישית מספר 5025 -מהאתר של ביטוח לאומי
http://www.btl.gov.il/NR/exeres/DAE9267 ... &sFather=y
מצרפים שיק מבוטל כדי להוכיח שחשבון הבנק הוא גם של האמא (העיקר שהאמא מופיעה, לא משנה אם זה חשבון משותף או לא)
ושולחים.

ועוד קצת סדר במידע שלא ילך לאיבוד בדף:

מצרפים שיק מבוטל כדי להוכיח שחשבון הבנק הוא גם של האמא
אין חובה, האם יכולה להצהיר כי היא מסכימה שקצבת הילדים תשולם לחשבון של האב, [אם אנני טועה יש טופס לזה]
ואז היא תשולם לשם.

אמא של יונת (2007-10-16T01:33:21):
יש שלושה תשלומים בגין לידה:
מענק לידה -- שאותו מקבלות יולדות בבית החולים (אוטומטית) ולא יולדות בית.
דמי לידה -- שמקבלת אשה עובדת שיצאה לחופשת לידה, בגין הפסד שכר בתקופת חופשת הלידה. יש צורך להגיש תביעה לדמי לידה.
קצבת ילדים -- שמקבלת המשפחה עבור כל ילד מגיל 0 עד 18. מי שיולדת בבית חולים ממלאת תביעה לפני צאתה מבית החולים. מי שילדה בבית צריכה להגיש תביעה אישית.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למה זה קשור ללידת בית דווקא? אם הוא לא מעביר את המידע הוא לא היה עובר גןם אחרי לידת בי"ח (או שלא הבנתי אותך)
בכל מקרה אני ילדתי בבית. קיבלתי דמי לידה אבל מחלקת אמהות לא העבירה המידע למחלקת ילדים (בתוך המוסד לביטוח לאומי) לכן לא קיבלתי קצבת ילדים
מה שיצא טוב זה שאמרתי להם "הי, לא נתתם לי מענ' לידה וקצבת ילדים - אז קיבלתי את שניהם למרות שילדתי בבית LOL - יצא טוב)
ובאמת חשוב לשים לב שמוסדות ותאגידים נותנים לנו מה שמגיע ולא לוקחים מה שלא מגיע להם ...
סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מבית החולים מועבר המידע. ממשרד הפנים לא.
זה מה שאמרו לי היום בביטוח לאומי (-:
אולי זה קשור לבית החולים ולא למשרד הפנים? לא סגורה על זה.
מתקנת למעלה.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

אבל כשרשמנו את הקטנה בגיל חודשיים כמעט במשרד הפנים היא אמרה שהיא מעבירה את זה לביטוח הלאומי ובאמת לא ראינו בבנק את התוספת. חשבתי שזה משום שעדיין לא התעדכן.
תודה על המידע! @}
י*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 02:57

שליחה על ידי י* »

חשבתי שזה משום שעדיין לא התעדכן.

אל תזניחי, פני לביטוח לאומי ורשמי את הילדה.
כיוון שיש תקופת מקסימום לתשלום אחורה
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

חגית,

לא מספיק שהמידע מועבר לביטוח הלאומי. יש צורך להגיש תביעה לקצבת ילדים. מי שיולדת בבית-חולים חותמת על התביעה עם היציאה מביה"ח, יחד עם המון מסמכים אחרים. מי שיולדת בבית צריכה להגיש את התביעה ביוזמתה.
חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

תודה רבה על המידע ועל הקישור @} מייד הכנתי טופס.
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

כלומדת ניסיון ואני לא לבד בסיפור מכירה עוד שפשוט לא ידעו על כך שמי שיולדת בלידת בית ולא הודיעה לבט"ל הכסף לא נכנס. וכך הלך כסף של שנה שלמה (אם אני זוכרת) של קצבת הילדים על הילד השלישי. מעניין מה היה קורה אם אני לא הייתי חייבת שקל במשך שנה? יש חוק התיישנות אחרי תקופה והבט"ל מכוסה מכל הכיונים. ואגב שווה להדיע למיילדות בית אני סיפרתי למיילדת שלי ואני יודעת שהיא מעבירה את המידע .
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

שליחה על ידי פלוני* »

יש מחלוקות עם ביטוח לאומי לגבי התישנות של החובות.
בקשר לגמלאות שהם חייבים אז אין ויכוח כיוון שהוסיפו בחוק את תקופת ההתישנות בד"כ שנה.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

רגע, זה איזה סקופ חדש מה שכתוב כאן? כי אני הבנתי שאם לא רושמים את הילד בבית חולים לא מקבלים בכלל מענק לידה!
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מענק לידה וקצבת ילדים אלה שני דברים שונים.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

יש שלושה תשלומים בגין לידה:
מענק לידה -- שאותו מקבלות יולדות בבית החולים (אוטומטית) ולא יולדות בית.
דמי לידה -- שמקבלת אשה עובדת שיצאה לחופשת לידה, בגין הפסד שכר בתקופת חופשת הלידה. יש צורך להגיש תביעה לדמי לידה.
קצבת ילדים -- שמקבלת המשפחה עבור כל ילד מגיל 0 עד 18. מי שיולדת בבית חולים ממלאת תביעה לפני צאתה מבית החולים. מי שילדה בבית צריכה להגיש תביעה אישית.
אלודאה_בלבן*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2005, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אלודאה_בלבן*

שליחה על ידי אלודאה_בלבן* »

מוסיפה, שיהיה - קישור לטופס הגשת תביעה לדמי לידה לביטוח לאומי - http://www.btl.gov.il/DownloadFiles/Forms/t355.pdf
וגם הסבר לגבי דמי הלידה ושאר מרעין בישין - http://www.btl.gov.il/NR/exeres/D11A158 ... &sFather=y
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

שליחה על ידי ריש_גלית* »

רוצה להדגיש מניסיוני שצריך לרשום את היילוד במשרד הפנים בתוך עשרה ימים - ועד שלושים יום, מבחינת ביטוח לאומי. ואז, גם אם מגישים את התביעה לקצבת ילדים באיחור אפשר לקבל אותה רטרואקטיבית.
אספר את הסיפור שלי כדי שיהיה ברור יותר:
ילדתי בבית וידענו שצריך לרשום במשרד הפנים בתוך שלושים יום, אז מיהרנו כעבור חודש ורשמנו אותו. הוצאנו לו דרכון באותה הזדמנות ולכן יש לי רישום של התאריך המדויק. אלא-מה - חודש הוא יותר משלושים יום! וזה איפשר לביטוח הלאומי, כשתבעתי את קצבת הילדים כעבור כמעט שנתיים, לסרב לתביעה לשלם את כל התקופה אחורנית ולהסתפק בשלושה חודשים אחרונים. ואגב, אחרי שרשמנו אותו אני גם שלחתי מכתב לביטוח לאומי ובו תביעה לקצבת הילדים עם צילום של תעודת הלידה שקיבלנו ממשרד הפנים - אבל לא תבעתי את זה בטופס המתאים, ולכן כנראה לא קיבלתי את הכסף.
לא התעצלתי וניגשתי לפקידה, הראיתי לה את הדרכון והיא אמרה, כן, אבל במחשב רשום שלא רשמתם אותו בתוך שלושים יום (שלדבריה אמורים להיות עשרה, "אבל המחוקק הלך לקראת העם והרחיב את זה לפנים משורת הדין לשלושים יום"). זה אוטומטי, זה לא נתון לשיקול דעתנו וכו'.

כשהתעקשתי (תמיד כדאי להתעקש) היא מצאה פירצה: מכיוון שהגשתי תביעה לדמי לידה כמה חודשים אחרי הלידה, היא יכולה לשלם לי קצבת ילדים שלושה חודשים אחורה מרגע הגשת התביעה לדמי לידה (שמקבלת אשה עובדת שיצאה לחופשת לידה, בגין הפסד שכר בתקופת חופשת הלידה. יש צורך להגיש תביעה לדמי לידה). הללויה. זה אומר שאני מפסידה "רק" חודש אחד של קצבת ילדים.
עכשיו אני מחכה לראות את הכסף.

לסיכום: להזדרז לרשום את היילוד במשרד הפנים, להגיש מיד את התביעות לדמי לידה ולקצבת ילדים בטופס המתאים, ולצרף את המסמכים המוכיחים שרשמתם אותו בתוך עשרה עד שלושים יום (ולא חודש!).
חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

אנחנו לא קיבלנו קיצבת ילדים על השנייה יותר משלוש שנים! ולא היינו מקבלים לעולם לולא נפתח הדף הזה ובמקרה גיליתו אותו!!!! את השנייה רשמנו כבר עם השלישית, שרשמנו אותה למיטב זיכרוני הדל בגיל חודש ואולי קצת יותר.
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

שליחה על ידי שביל_בצד* »

חגית, רשמתם במשרד הפנים ילדה בגיל 3?
לא עשו לכם בעיות עם זה? אילו מסמכים הבאת?
יהודית_שפמן*
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

חגית אני מצטרפת אליך רשמתי את הבן השלישי אחרי שבועיים ונאמר לנו בפירוש שהבמידע עובר לבט"ל. לא בדקנו מה הסכום ואחרי שנה בעקבות שינויים בבנק פתאום הבנו שאנחנו מקבלים כסף רק עבור שניים. שהתלחלנון לבקש את הסכף קיבלנו אני חושבת רק על חודשיים. החוק מרפד אותם טוב טוב את הבט"ל. ואני רק חושבת מה היה קורה לו הייתי חייבת להם שקל במשך כל הזמן הזה כמה ריבית והצמדה הייתי משלמת... בלידה הרבעיעית כבר למדנו ושלחנו את הטפסים. ואנחנו לא היחיידם שלא קיבלו את הבט"ל במשך זמן ממושך אני מכירהה אישית עוד כמה משפחות.
מעצבן מאוד וחשוב שיולדות הבית יידעו כי זה חלק מהתפקיד שלהן לדווח גם לבט"ל.
הרבה שפע.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

ואם כבר שיחות בירוקרטיה - יש מסמכים שצריך להגיש יחד עם הטופס, אבל משום מה לא מצוין בטופס שיש לצרף אותם. כך, כשחשבתי שהתנג'וסת הזאת מאחורי, קיבלתי מכתב שמבקש ממני לצרף מסמכים. אז ככה:
תעודת לידה של התינוקת - לקצבת ילדים
צילום תלושי שכר - לדמי לידה
שימו לב.
חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

חגית, רשמתם במשרד הפנים ילדה בגיל 3?

לא במשרד הפנים, בביטוח לאומי. במשרד הפנים בגיל חודש כמדומני.
חגית_ל*

שליחה על ידי חגית_ל* »

ואני רק חושבת מה היה קורה לו הייתי חייבת להם שקל במשך כל הזמן הזה כמה ריבית והצמדה הייתי משלמת...
בדיוק!!! ניסיתי לברר על תביעה והם לגמרי מכוסים.

וכשבאתי למשרד הפנים לרשום את הלידה עם תעודת הלידה היינו צריכים לחזור כלעומת שבאנו, ולבוא שוב גם עם כל הניירות של מעקב הלידה.
לימור_א*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2007, 20:38

שליחה על ידי לימור_א* »

האם מישהי יודעת מנסיונה בלידת בית ובלי שהלכה לאחר מכן לרישום במסגרת בית חולים, מה יש לרשום בסעיף ג בטופס לבקשת דמי לידה, (שם מצויין להוסיף אישור מבית החולים). האם לרשום לידת בית ? להתעלם?
אני עצמאית ורואה החשבון שלי טרם נתקל במקרה של לידת בית והוא מפחד שביטוח לאומי יעשו בעיות .
האם צירפתם לבקשה לביטוח לאומי גם מסמכים המעידים על לידת בית כמו שמתבקשים לעשות במשרד הפנים (רשיון המיילדת מכתב מהמיילדת וכולי) .
האם מישהי נתקלה בבעיות במתן דמי לידה לאחר לידת בית?
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

לימור, עד היום זה לא היה אפשרי.
דמי לידה ניתנו רק למי שאושפזה בבי"ח לפחות ל-12 שעות לאחר הלידה.
החדשות הטובות הן שזה משתנה ויש כבר החלטה בעניין. לא יודעת אם זה כבר רלוונטי, או שצריכות להתפרסם הנחיות מפורשות לכך.
ראי גם לידת בית ומענק לידה ו שחרור מוקדם מביה''ח לאחר לידה בקשת עזרה (לקראת סופו של האחרון יש את העדכונים החדשים).
יש גם ב נשים קוראות ללדת
בהצלחה {@
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

דמי לידה ניתנו רק למי שאושפזה בבי"ח לפחות ל-12 שעות לאחר הלידה
דמי לידה אינם קשורים למקום הלידה.
הם מה שמכונה "חופשת לידה"
ורד, את מתכוונת למענק לידה (יש הסבר במעלה הדף)
לימור - לאיזה תשלום את מתכוונת? מענק לידה או דמי לידה?
לימור_א*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2007, 20:38

שליחה על ידי לימור_א* »

קודם כל תודה רבה על התגובות. לא הייתי בטוחה כמה מגיבים לדפים פחות פעילים. אני מתכוונת לדמי לידה, כפי שהוגדרו כאן בדף. כלומר, המשכורת עבור החודשים בהם הייתי אמורה להשתכר במקרה שלי כעצמאית.
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש לי אישה ששומרת ואוספת בחשבונה את כל קצבות הילדים,, אני בקושי מרויח והיא אינה מוכנה לשלם מקצבת הילדים שאנו מקבלים את תשלומי הגן וכל ההוצאות הקשורות ב 3 ילדינו הקטנים
מה לעשות?
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני אם לארבעה ילדים.זה ישמע כלכך טיפשי,אבל מעולם לא קיבלתי קיצבת ילדים.הבנות שלי כבר גדולות ויש לי רק קטינה אחת...האם אין תשלום רטרואקטיבי?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

יש, אבל רק לשנה אחת אחורה.
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”