איך מתחילים לזוז

תנועת_המים*
הצטרפות: 29 יוני 2010, 19:08

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי תנועת_המים* »

אני חושבת שזה עניין אחר

לא היתה לי כוונה לאבחן אם זה מה שהשתמע
חשבתי על זה בעיקר בגלל המשפט הזה:
אני חושבת שהיא נותנת לי יותר מדי קרדיט. הרבה-מדי. היא לא רואה שאני עובדת על כולם ולא באמת יש לי מושג מה אני עושה? כשאני אראה את הכיתה שלי אני בטח אהיה קצת מטומטמת. היא בכלל לא יודעת כמה אהבלה אני יכולה להיות. כמה מגושמת.

{@
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

_אבל למה? למה דווקא זה כמנגון הגנה? מפני מה זה הגן עלי להיות כל כך קשה עם עצמי?
רגע! אני יודעת! כי אם הייתי רכה, הייתי יכולה להפגע הרבה יותר בקלות. רכות היא תמיד מקום של פגיעה._
בדיוק.
זה סוג של שריון.

בנוסף, הנטייה להיות קשה עם עצמך, כביכול שומרת עלייך מלספוג ביקורת מהסביבה.

עבורך, ביקורת מבחוץ נחווית כמכאיבה בצורה בלתי נסבלת, מכיוון שהיא נוגעת בול בנקודת התורפה שלך – כלומר בפצע של ערך עצמי נמוך.
שיפוט, זלזול, חוסר הערכה, ויחס מקטין ומצמצם כלפייך מצד אחרים – כל אלה מאיימים עלייך מאוד מבחינה רגשית כי הם נוגעים בפצע הפתוח ומכאיבים מאוד.

מנגנוני ההגנה שלך שומרים עלייך, לרוב באופן לא מודע, מפני סיטואציות כאלה: הם גם עוזרים מראש להימנע מלהיקלע לכאלה סיטואציות, והם גם מסייעים לך במקרה שכבר כן נקלעת אליהן – להיחלץ מהן כמה שיותר מהר.

ספציפית, המנגנון של הלקאה עצמית פועל כך שהוא מנסה מראש למנוע חוויה של שיפוט וביקורת מבחוץ. זה קצת כמו לומר: "כבר נתתי לעצמי על הראש, אני יודעת, אל תתערבו פה".

בנוסף, כמו שאמרת – אם תעזי להיות סלחנית ורכה כלפי עצמך – את כביכול פותחת פתח, בחוויה שלך, לביקורת מבחוץ.

ונכון שההלקאה העצמית היא לא נעימה, יש לה מחיר,
אבל מבחינתך היא הרבה הרבה יותר נסבלת מביקורת שתבוא מבחוץ, תכאיב נורא, ותטלטל אותך לגמרי.
זה הרע במיעוטו.

מבחינת המערך הנפשי שלנו מנגנון הגנה הוא תמיד הרע במיעוטו.

.
.
כן. אני חייבת לזכור שבאמת התעוררתי ואי אפשר לחזור אחורה. אני כל הזמן מפחדת שזו רק הייתה 'עבודה בעיניים' ועוד שנייה אני שוב חוזרת לאותו מקום. ויש את הפחד השני, הגדול יותר, הפחד שזה לא באמת משנה, שאני אתקע פה לנצח, בין שני מימדים.
את לא. את יכולה ללכת רק קדימה.
הנה, כבר הלכת קדימה. פתחת את הדף כי הרגשת תקועה. ואז התחלת ללכת קדימה והגעת למדרגה חדשה: ועכשיו את ממוקמת בין מיכל הישנה למיכל החדשה. ואת מפחדת להיתקע שם.
עכשיו את תוהה איך מתחילים לזוז מאיזור הביניים הזה :-).

אז איך?
בדיוק כפי שעשית את הצעד הראשון ההוא: הפחתת מעט מההתנגדות העצמית, ומההתנגדות להיות היכן שאת נמצאת.
הסכימי להיות באיזור הביניים.
הכירי בהתקדמות שעשית, שמחי בה. בעצם ההכרה הזאת את תתני לה תוקף חזק ופעיל יותר בתוכך. את תבססי בתוכך את ההבנה שהתקדמת ושהתעוררת (ותצטרכי פחות ופחות תזכורות לזה מבחוץ).
הסכימי להיות היכן שאת נמצאת.
הסכימי להיות את.

כדי ליצור בתוכך הבשלה להסכמה הזאת (הרי אי אפשר להסכים בכוח :-)), את יכולה לשאול את עצמך מדי פעם:
  • האם אני מסכימה להכיר בהתקדמות שעשיתי?
  • האם אני מסכימה להיות בדיוק היכן שאני נמצאת?
(אפשר ורצוי לשאול שוב ושוב, למשל מדי יום, ולא רק פעם אחת. עצם המפגש החוזר עם השאלות פועל כמו חומר מרכך יעיל ביותר).

במקביל, את שני הפחדים הללו שתיארת - כמו כל פחד שיעלה בתוכך מעתה - נתבי החוצה באמצעות התרגול ההוא.
צרי את ההֵקשר לפיו הפחד עולה כדי שתוכלי לנקות אותו מתוכך, ולא כדי סתם להבהיל אותך. במקום להיות זו שמבועתת מהלכלוך, הפכי להיות בעלת הבית שמנצחת על הניקיון :-).

.
.
_ניסיתי אתמול. דווקא בהקשר אחר. אני לא כל כך בריאה וזה משפיע על הרבה תחומים בחיים שלי ושוב עלתה מרירות כזו של: "למה דווקא אני???" אז אמרתי לה: "שלום מרירות, נעים להפגש בדרך למעלה. היי שלום."
זה היה מפחיד ומעייף. אני לא יודעת בדיוק מה זה עשה לי, אבל זה היה משונה. המון דימויים, המון דברים בגוף._
יופי.
תתנסי בזה עוד כמה פעמים, ואת תראי שאת עולה על גל חיובי ומעצים.
(אם תרגישי צורך, שתפי תוך כדי במה שעולה בדרך ונראה אם יש צורך לדייק ולכוונן את אופן התרגול).

שבת שלום {@
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אני מעתיקה לכאן משהו שכתבתי במקום אחר.

על הפרעת קשב וריכוז. איך זה מרגיש. מה עושה (לי) רטלין.

אני לא יודעת למה חשוב לי לעדכן את זה פה. אולי כי אני מעריכה מאוד את האנשים שקוראים באתר הזה ואולי כי חשוב לי להפיץ את הבשורה.

ןעירית, אם את קוראת: אם לא היית עוזרת לי להרפות מהתיעוב העצמי ולחפש ברצינות פתרון למצב שלי, כל זה לא היה קורה. תודה רבה.

זה היה שבוע לא רע. הרטלין עובד. אני לא יכולה להסביר בדיוק איך הוא עובד, אבל איכשהו אני מפוקסת יותר, פחות נמשכת אחרי כל מחשבה, אחרי כל מסר מהגוף שלי. אני מבינה את זה יותר בימים בהם אני לא לוקחת ואז אני מגלה איך אני מפוזרת לכל רוח. באמת. איך המחשבות שלי שולטות בי. איך אין מחשבה שלא מקבלת משקל עצום אצלי, אין מחשבה שפשוט עוברת.

אני חיה, בלי רטלין, בעולם של רעש בלתי פוסק. עם רטלין יש לי קצת הפוגה מכל זה ופתאום, בשולי השוליים, מתחילה להזדחל לה בחזרה האמונה הגדולה בעצמי. תנו לי רטלין ואשלוט בעולם כולו! או משהו כזה.
או לפחות אתקדם קצת, לאט, בעולם. אולי אפילו אעשה תואר שני.

בהפרעת קשב וריכוז לטקסט ולסבטקטס יש את אותו משקל ואני רואה את שניהם בבהירות רבה. זו יכולת מדהימה, אני כמעט פוליגרף וקשה לזייף איתי או לשקר לי. בלי רטלין, אני נודניקית איומה. האמינו לי, זה אכזרי לחיות תחת קרני רנטגן כאלו, כולנו צריכים את החסד שבלזייף קצת.

בהפרעת קשב ורכוז: כל תחושה גופנית מקבלת את אותו משקל. אם אני מתנשקת עם אהובסקי ובאותו זמן הצוואר שלי קצת כואב, אני לא אדע את נפשי. אם מגרד לי משהו, אני לא יודעת מנוחה. אני לא מסוגלת לשקוע בדבר אחד אלא אם כן הסיטואציה מושלמת: אין רעש, אין כאב או גירוד או חוסר מנוחה. אין ריח לא טוב, איפושהו בעולם. לעיתים רחוקות סיטואציות הן מושלמות.

בהפרעת קשב וריכוז, אם אני צריכה לעשות פעולה אחת ויחידה אני יוצאת מדעתי. אני מסדרת כשאני מדברת בטלפון (או שאני מתפזרת), אני מקשיבה בזמן שאני מציירת (או משחקת במחשב). אני רגועה כשאני יכולה לעשות יותר ממשהו אחד בזמן נתון. בגלל זה אני מורה טובה מאוד - אני מסוגלת להסביר בזמן שאני קולטת בדיוק מה קורה עם כל אחד מהתלמידים שלי. אני רואה כיתה שלמה בשניות. ואני יודעת לקרוא אנשים בקלות מעוררת קנאה. כמעט מעוררת קנאה, כי צריך לזכור שלכל דבר יש את אותו משקל. הכל חשוב באותה מידה. פרצוף חמוץ אחד מקבל חשיבות זהה לשבעה תלמידים שמחים. זה גם חוסר בטחון, אבל לכו תדעו מה הגיע קודם.

זה מדהים כמה דברים הפרעת קשב וריכוז מסבירה. החוויה שאני עוברת עכשיו זהה להתגלות: יש בה שמחה והבנה כמעט מתפעמת. יש בה ויתור על אמונות ישנות וקבלה של הבנות חדשות. יש בה התחלה של סליחה לעצמי. נסיון לסלוח לעצמי על כל שנות המאבק.

אני חושבת שיש לי הפרעת קשב וריכוז בינונית. אני מסוגלת לתפקד ברמה גבוהה מאוד, למרות זאת. אני במיטבי במשימות קצרות שלא דורשות יכולת ארגון ארוכת טווח ומערבות יותר מפעולה אחת. אני במיטבי תחת לחץ או תחת גירוי קיצוני שסביבו אני יכולה לארגן את הקשב שלי. הרבה פעמים אני מאוד מתוסכלת. אתן הייתן עדות. חוש ההומור היה נשק פלאי במאבק הזה. גם הכתיבה. ועכשיו יש גם את הרטלין הזה שנותן לי שקט לכמה שעות ביום. שקט שהוא כמו אוויר לנשימה. שקט שהיה נחוץ כל כך הרבה שנים.

אני מתחילה לזוז.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

מיכל, איזה יופי!
להרפות מהתיעוב העצמי זו אחת החוויות היותר משחררות עבור הנפש.
כל כך משמח לשמוע שאת שם.

כיף שעדכנת.
דרך צלחה.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

איך מתחילים לזוז, הדף שלא זז.

קודם כל, עוזבים לאט-לאט ובעדינות את המחשב.
אחר כך מנקים את הבית.
ודואגים לאכול ממש טוב.
ומנסים להבין כל מיני דברים, אבל בלי החפירה האינטנסיבית האופיינית. מנסים לפרוץ את המעגל.

ומבינים שאין פתרונות קסם, אפילו לא ריטלין.
ושאין תשובה אחת לכלום, אפילו לא הפרעת קשב וריכוז.
וכנראה שיש סיבה לדברים, גם אם נתקעת שוב.
ומפרגנים לעצמך את החיים, במלואם, גם כשאת חושבת שאת לא מספיק מתפקדת בשבילם.
ומחפשים עוד זווית ראייה ועוד זווית ראייה וגמישות זה דבר חשוב, אבל גם יציבות ,והאיזון בין שניהם הוא עוד שיעור.
כי יש אנשים שהמוח שלהם יכול לרוץ לכל הכיוונים במהירות עצומה או לשבת במקום אחד ולחפור בו עד דק.
זה בעצם אותו דבר.
ככה או ככה קשה לזוז.
ומבינים, שלמרבה הצער והשמחה, רק את כותבת את התסריט האמיתי של החיים שלך.
כי להתבגר זה להבין, בו זמנית, שאת לגמרי לבד ושאת מסוגלת לאינטימיות שלא חשבת שאת יכולה לה.

ולנסות לא ליפול לתוך הבור עמוק מדי.
ולהבין: שנים חיית בפנים. החכמת כל כך. עכשיו אפשר לצאת החוצה.
לאט-לאט.
ואפילו, אולי, להעז.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

כתבתי את הטקסט הנהדר ומלא האופטימיות הזה. סגרתי את כל החלונות במחשב, חשבתי 13 מחשבות חיוביות למזל ולא הצלחתי לזוז!

אני לא מצליחה לזוז! משהו לא בסדר איתי! אני כבר לא מבינה כלום!
הצילו!
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה עם פשוט לברר מה הבעיה האישית אצלך?
אני הולכת לאייפק, לרפואה סינית, לכל מיני דברים שיכולים לעזור לי לגלות מה - עכשיו - אצלי - ברגע זה - תוקע אותי.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

מה עם פשוט לברר מה הבעיה האישית אצלך?

האמת היא שאני פשוט כל הזמן חושבת שגיליתי ואז, שוב, נעצרת.
אבל היום הוא יום חרפתי במיוחד. ממש הגעתי לעצירה שלמה. לא מסוגלת לעשות שום דבר.

לא יודעת למה, לא מסוגלת להבין את זה.

רפואה סינית אני יכולה להבין, אבל אייפק לא מגלה אלרגיות ורגישויות? את חושבת שאלרגיות יכולות לעצור?

אני לא בטוחה אבל בכלל שאני מובנת כשאני אומרת שאני לא זזה. זה כאילו יש לי רשימת משימות שלמה שאני לא מסוגלת לזוז בה אפילו צעד.
נכון שאני כבר די מתוסכלת מהעשייה הספציפית הזאת, אבל אני מרגישה ששום דבר אחר לא לגמרי מושך אותי.
ואני באמת שלא בדכאון. אני קמה בבוקר עם עוז ועזוז וכמעט שיר בלב וכל יום אני אופטימית מחדש. ועדיין, לא מצליחה לזוז.

זה מוזר לנסות לתאר את זה, כי אני חושבת שהיכולת הזאת של לא לזוז במשך ימים שלמים, היא באמת משונה. למה כל כך קשה לי אפילו לעשות כלים?
מאיפה זה?

וכמה זה מתסכל, לא לעמוד ביעדים שאני מציבה לעצמי. זה מתסכל ברמת המיקרו ורמת המקרו. מתסכל לא להצליח לעמוד ביעדים הקטנים שלי ומתסכל לדעת שיש בי המון-המון וכבר שנים אני לא מצליחה להוציא את זה החוצה.
משהו תקוע. תקוע-תקוע-תקוע. משהו לא עובד.
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה כאילו יש לי רשימת משימות שלמה שאני לא מסוגלת לזוז בה אפילו צעד.
כנ"ל.
אני נעזרת באייפק לגילוי כל דבר.
גילינו דברים מאוד מעניינים במסע לברר מדוע אני חסומה מלעשות דברים כל כך רבים.
אגב, דבר אחד שגיליתי: אצלי, במקרה שלי, יש הבדל תהומי בין "בבית" לבין "לא בבית". לא בבית, מצליחה. בבית, לא.
חייבת לרוץ.
אם תרצי עוד פרטים, אתן לך מייל שלי.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אני חושבת שאני פשוט אקבע.
הגיע הזמן לנסות משהו חדש.

תודה רבה, בשמת.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

איך מתחילים לזוז?

יש ימים שלמים, כמו היום, שאני יודעת פשוט שאני מפוחדת. אני מפוחדת כי המוח שלי הוא כמו ים ובתוכו צפים איים והאיים האלה הם הדברים שאני צריכה לעשות ומדי פעם הם תוקפים לי התודעה ובורחים. אני לא מצליחה להכניס אותם לרשימה, אני לא מצליחה לעשות אותם לעזאזל ואז אני מפחדת.
אני מפחדת כי החיים ככה, בין איים צפים של משימות שאני לא מצליחה לעשות, הם חיים מפחידים. ואני יודעת שחוסר היכולת לתפוס מחשבות בזנבות שלהם, זה גם ה-ADD, אבל הפחד הוא לא ADD ולפעמים אני חושבת שאני מפחדת לזוז ולא מצליחה לשים על זה את האצבע בדיוק.

פעמים רבות ההמנעות הזו דווקא שירתה אותי. יש לי אינטואיציה חזקה מדי. הרבה דברים שלא רצתי לתוכם התבררו כנכונים. אבל במצב הנוכחי ברור שאני צריכה לזוז בשביל לזוז ואולי לא?

(אני כותבת תוך כדי מחשבה.)

מה אני עוצרת? איפה אני נתקעת וצועקת "דיייייי! לא זזה!" מבלי לצעוק? מה קשה לי כל כך?

זאת שביתה איטלקית בעצם, רק שאין לי מושג נגד מה אני שובתת.
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מיכל, זווית שונה - אם ריטלין עוזר לך, סימן שיש לך חוסר בדופאמין. מחסור כזה ידוע כגורם לבעיה בהנעה (מוטיבציה), לדחיינות והשתבללות. כימיה פשוטה (או לא כל כך :-P ). מכירה את זה מבני האוטיסט (שאינו נוטל ריטלין). זו לא אשמתך יותר מאשר הפרעת הקשב שלך.

אפשר להציע לך הצעה? נסי לאכול במשך כמה ימים פול (fava beans). זה גם טעים, וגם יש בו יחסית הרבה אל-דופה שזה פריקרסר לדופאמין.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אז אולי אני אדבר קצת יותר קונקרטי?

קונקרטי זה טוב. אני רק מפחדת ללכת לאיבוד.

נגיד, היום הזה. יכולתי ללמד בו שעתיים במרכז תל אביב את האולפן האמריקאי המשועמם שלי. יכולתי. ואם הייתי חכמה ואדישה ומאוד פרקטית, בוודאי הייתי עושה את זה.

אבל הם לא באמת רוצים. הם רגע לפני חזרה הביתה והם מצביעים ברגליים. אז החלטתי ללמד אותם עוד שיעור אחד וזהו. לתת להם ללכת. מי אני שאכבול אותם?

ונכון, אני שונאת ללמד אותם. הם מבריזנים, לא עושים שיעורי בית, מפריעים כל הזמן. לא ברור למה הם נרשמו לאולפן הזה מלכתחילה. הם עסוקים בלבלות כל לילה והם נרדמים לי מול העיניים.
והם לא באים לכל השיעורים כך שאני מוצאת את עצמי מלמדת שוב ושוב את אותם דברים. אני מרגישה שני הולכת איתם בבוץ. זה בלתי אפשרי.

אז במקום לזוז (= לצאת החוצה), עמדתי. ביטלתי את השיעור ונשארתי בבית ומרחתי את היום הזה כמו ילד עם צבעי גואש. ברור שעשיתי דברים. עשיתי. מעט. אבל לא עשיתי רבע מהרשימה שלי, לא התכוננתי לאיזה ראיון מחר שבו אצטרך לדבר על משהו באנגלית, לא הלכתי לאולפן שאני מאוד רוצה ללמד בו לראות אם זקוקים למורות, לא דיברתי עם האוניברסיטאות בקשר ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית עוד שנה, לא כתבתי, לא שלחתי קורות חיים. אפילו שפם לא עשיתי! בחיי!
וזה מדכא אותי עד עומק נשמתי. מה, אלה החיים? משימות על גבי משימות שחונקות את הנשמה?

וכעס? כעס על עצמי כל הזמן?

זה לא שווה ככה.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אפשר להציע לך הצעה? נסי לאכול במשך כמה ימים פול (fava beans). זה גם טעים, וגם יש בו יחסית הרבה אל-דופה שזה פריקרסר לדופאמין.

לקחתי בשתי ידיים. תודה תמי!

העניין עם הריטלין הוא שזה באמת עוזר מאוד, אבל גורם לי להרגיש פיזית נורא לא טוב. אז אני משתדלת לקחת אותו רק בימים "חשובים".
נטע_ק*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2009, 19:45
דף אישי: הדף האישי של נטע_ק*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי נטע_ק* »

מיכל (()) אני מזדהה נורא ושמחה לגלות פתאום את הדף שוב
תמי יש עוד מזון מלבד פול שהיית ממליצה בהקשר זה?
בשמת- אשמח לשמוע קצת איך אייפק עזר- האם תוכלי לשתף? אשמח למייל nettyka בג'ימייל. קום. כמובן רק אם מתאים לך.
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשמת- אשמח לשמוע קצת איך אייפק עזר- האם תוכלי לשתף?
זה מאוד מאוד אישי וספציפי לי.
עלו דברים מההיסטוריה האישית שלי, שגרמו אצלי להיתקעות. וטיפלנו בהם, והתיפקוד משתפר.
אז אין טעם לפרט, וגם לא מתאים לי.
העיקר פה הוא התהליך. לכל אחת יהיו גורמים אחרים להיתקעות, לחסימות ולקושי בתיפקוד.

למשל, אצל מיכל בז מה שיכול לצאת זה מחסור בדופאמין ואז ייצא מה היא יכולה לעשות כדי לשפר את זה (שמן דגים גם).
תמי_גלילי*

איך מתחילים לזוז

תמי יש עוד מזון מלבד פול שהיית ממליצה בהקשר זה?
יש עוד מזונות, אבל אני לא ממליצה (שורש בשם מוקונה שניתן להשיג כתוסף). גם עם פול - מאוד בזהירות, לא להגזים. יש בעיה אמיתית בתיסוף אל-דופה.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

פעמים רבות ההמנעות הזו דווקא שירתה אותי. יש לי אינטואיציה חזקה מדי. הרבה דברים שלא רצתי לתוכם התבררו כנכונים. אבל במצב הנוכחי ברור שאני צריכה לזוז בשביל לזוז ואולי לא?
אולי באמת הדברים הספציפיים שאת חושבת שחשוב שתעשי, או שכדאי, או שאת אמורה וצריכה כי זה הגיוני לעשות - אולי כל אלה לא מדוייקים לך?
אולי מה שנכון יבוא בקלות?
כיצד זה היה בעבר עם הדברים שהתבררו לך כנכונים לך? הם באו בקלות או בקושי?
נטע_ק*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי נטע_ק* »

תודה בשמת ותמי
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

כיצד זה היה בעבר עם הדברים שהתבררו לך כנכונים לך? הם באו בקלות או בקושי?

גם וגם. חלק בקלות וחלק בקושי.

אני מרגישה שיש לי כשל רציני בחלק של דברים ש"צריך" לעשות.
ואין מה לעשות, חלק גדול מכל יום מורכב מדברים שצריך לעשות.

ותמיד היה לי את זה.

האמת? כמעט שום דבר לא בא בקלות ויש לי פחד עצום מכל סוג של עשייה. אני לא ספורטיבית, לא זורמת. אפילו כשזה דברים שאני רוצה קשה לי לעשות וכשאלה דברים שאני לא רוצה, עוד יותר קשה לי לעשות.
אני לא יודעת... אני בכנות לא יודעת.
אמא_בגבעתיים*
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

אפשר להציע לך הצעה? נסי לאכול במשך כמה ימים פול (fava beans). זה גם טעים, וגם יש בו יחסית הרבה אל-דופה שזה פריקרסר לדופאמין
מזדהה עם הבעיה של מיכל בז. תמי, סליחה על הבורות אבל איך אוכלים פול? מבושל? מעוך? איפה קונים?
תמי_גלילי*

איך מתחילים לזוז

אפשר לאכול מבושל ואפשר לאכול מעוך.
איפה קונים? לא יודעת, אני לא גרה בארץ. אני משערת שפחות או יותר בכל חנות שבה מוכרים קטניות.
ובבקשה בבקשה לאכול במתינות ולא להתחיל לאכול פול יום יום בוקר צהרים וערב בקילוגרמים. תיסוף בכמות מוגזמת של אל דופה למי שאינו רגיל בה יכולה לחולל נזקים בלתי הפיכים.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

יכול להיות שבאמת כדאי לגשת לעניין מהצד הפיזי/פיזיולגי באמצעות תזונה או אמצעים אחרים,
או אולי מהצד האנרגטי.

אם מרגיש לך שנכון או יהיה יעיל לגשת לזה גם מהכיוון המחשבתי והרגשי - את יכולה לבדוק מהו הפחד שעולה מול עשייה?
אם לא מתאים או לא מרגיש שיהיה יעיל כרגע, כאמור, שווה לבדוק את הנתיבים האחרים.
תמי_גלילי*

איך מתחילים לזוז

עירית, אני חושבת שאפשר להפיק כבר תובנה אחת מהמסלול הפיזי (וזה גם משהו שאת מדברת עליו הרבה): להפסיק עם הלקאה עצמית.
אני יודעת שלי, ההבנה שתופעות כאלה ואחרות אצלי הן פיסיולוגיות בבסיסן, עזרה מאוד בכיוון.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

כן, בהחלט, הלקאה עצמית מחלישה את האדם בכל הרבדים, כמובן שגם פיזית.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אם מרגיש לך שנכון או יהיה יעיל לגשת לזה גם מהכיוון המחשבתי והרגשי - את יכולה לבדוק מהו הפחד שעולה מול עשייה?

עירית, תודה שאת פה.

כרגע אני רק רואה קיר שחור. אני דווקא מנסה לפרק את זה.

אני חושבת שאני מפחדת שוב, כמו כל כך הרבה פעמים בעבר, לקחת את הפנייה הלא נכונה. להתלהב ולגלות ששוב טעיתי. שמה שאני עושה בכלל לא מתאים לי. ששוב לעולם יש דרישות שאני לא ממש מצליחה לעמוד בהן.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_עירית, אני חושבת שאפשר להפיק כבר תובנה אחת מהמסלול הפיזי (וזה גם משהו שאת מדברת עליו הרבה): להפסיק עם הלקאה עצמית.
אני יודעת שלי, ההבנה שתופעות כאלה ואחרות אצלי הן פיסיולוגיות בבסיסן, עזרה מאוד בכיוון._

האמת שזה קצת מתסכל אותי. אולי אני טיפוס קצת מריר (אולי? קצת?) אבל אני מרגישה שנדפקתי. באמת. זה יפה ככה?

אני חושבת שבשנים האחרונות יש לי שני מצבי תפעול: הלקאה עצמית או כעס על העולם. אוף. זה קצת מכוער.
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

מיכל, רק רוצה להגיד שאת נקראת לי מותק. ואני מזדהה. מאוד. ו... שחברה טובה אמרה לי השבוע שסוד ההצלחה של ההייטק הישראלי הוא בקביעת לוחות זמנים ויעדים ועמידה בהם. מנסה לקחת את זה לחיים שלי ולקבוע לוחות זמנים ויעדים לכל מיני דברים שאני צריכה/רוצה לעשות ודוחה ודוחה. משהו כמו - מה לעשות? לעשות. אפשר לחפור בשאלה למה זה כל כך קשה לפעמים. אבל אפשר גם לנצל את אנרגיית החפירות לעשייה. לפעמים זה יכול לשחרר איזה צ'אקרה או שתיים. בהצלחה.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

קראתי עכשיו למעלה, עד כמה שקוצר סבלנותי נותן לי.

פיייייי... אני מתישה! קיבלתי כבר כל כך הרבה עצות טובות וכאילו שכחתי אותן. מפלצת התקיעות הגדולה בלעה את כולן.

מצד שני: המאבק לא משתחרר עד הרגע בו הוא משתחרר. זה משהו שלמדתי. אי אפשר למהר תהליכים - יש להם קצב משל עצמם.
לאן_מכאן*
הצטרפות: 14 יוני 2011, 21:53

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי לאן_מכאן* »

מיכל,
אני נדהמת כל פעם מחדש לקרוא אותך. חלק מדבריך נראים לי כאילו כתבתי אותם בעצמי
אבל אני לא העזתי ואת כן.
תודה לך, אולי את לא רואה את זה כרגע אבל זו תזוזה גדולה שמזיזה גם אחרים..
ותודה לכל מי שעונה ומשתפת בידע ובתובנות, שתדעו שלא רק מיכל נעזרת בכן.
הרבה טוב ואור לכולכן!
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

אוף. זה קצת מכוער.
פיייייי... אני מתישה!
תתחילי מכאן.
בדיוק כאן!
מאופן הדיבור שלך כלפי עצמך (דיבור שלך על עצמך באוזניך או באוזני אחרים, ודיבור שלך אל עצמך): תתפסי את עצמך בזמן אמת בכל פעם שאת מדברת בצורה לא יפה (וזה בלשון המעטה) - ותפסיקי לעשות את זה לעצמך.
זה מרעיל אותך, מחליש אותך ו-מקַבֵּע אותך במקום. זה נראה כמו דרך לדחוף את עצמך קדימה אבל זו אשלייה - זה באמת ובתמים רק מקַבֵּע אותך. זה אפרופו איך מתחילים לזוז... :-)
מסכימה לנסות להיות קצת יותר נחמדה לעצמך?
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_זה מרעיל אותך, מחליש אותך ו-מקַבֵּע אותך במקום. זה נראה כמו דרך לדחוף את עצמך קדימה אבל זו אשלייה - זה באמת ובתמים רק מקַבֵּע אותך. זה אפרופו איך מתחילים לזוז...
מסכימה לנסות להיות קצת יותר נחמדה לעצמך?_

אני לא יודעת איך. כי אני מרגישה שלא "מגיע" לי להיות יותר נחמדה לעצמי. מה זה! לא מספיק שאני לא עושה אני גם אהיה נחמדה לעצמי?

וזה בכלל לא מוביל אותי לשום מקום. אולי דווקא להיות קשוחה לעצמי יעזור?

אבל חוץ מזה, אני לא מרגישה שזה באמת בשליטתי, הנחמדות או חוסר הנחמדות. זה פשוט רץ לי בראש, בלי שליטה.
דלעת_דקורטיבית*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 17:06
דף אישי: הדף האישי של דלעת_דקורטיבית*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי דלעת_דקורטיבית* »

הי מיכל,
תחושת התקיעות מוכרת היטב!
גם הצורך לקבל את עצמי עם כל הבעיות ולא לרדת על עצמי - מצליחה יותר בשנים האחרונות ועדיין יש דרך לעשות
מקנאת באנשים שמשדרים שלמות עם עצמם, שתמיד מרוצים מעצמם - אני חושבת שאם תתבונני בהם תשימי לב שהם לא בהכרח "מוצלחים" או "עושים" או כמובן "חכמים" יותר ממך, הם פשוט חיים בשלום עם עצמם

ולגבי השאלה הבסיסית - איך מתחילים לזוז - אז מנסיוני האישי - מהדברים הקטנים ביותר. מלהחזיר ספל למקום. לפתוח מכתב שמחכה להתייחסות (נגיד מקופת חולים). בכלל, לסדר את הבית זה טוב, וגם זה - צעד צעד. ריבוע ריבוע (ברצפה). זה יוצר מומנטום של התקדמות, של תנועה, ואז בלי לשים לב פתאום יש אנרגיה לקדם את הדברים הגדולים יותר
(או שלפחות מרגישים טוב כי הבית מסודר :))

להנמיך ציפיות, ואז זה פחות מפחיד. רק דבר אחד קטן, כל פעם. רק טלפון אחד. רק לכתוב משהו.
ואז מסיימים אותו ופתאום יש כח לעשות עוד משהו אחד קטן.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

וזה בכלל לא מוביל אותי לשום מקום. אולי דווקא להיות קשוחה לעצמי יעזור?
בואי תבדקי: האם הקשיחות לאורך זמן אכן מוכיחה את עצמה? האם באמצעות מדיניות יד קשה עם עצמך את מצליחה לזוז?
האם ניסית לאורך זמן מדיניות יד רכה? אני דווקא מאמינה שהיא כן תוביל אותך לאיזשהו מקום.

יש משהו מאוד מפחיד ברעיון הזה, של הרפייה, של "יד רכה" ונחמדות כלפי עצמנו, אני יודעת. העניין הוא שדווקא הדבר המפחיד הוא מה שמתברר כדבר המועיל. ולשם כך צריך להעז.
אני רואה שוב ושוב ושוב שמה שמאפשר לדפוסים להתחיל לזוז, להתרכך, להתמוסס זו אך ורק יד רכה, חמלה, קבלה ואיפשור. הלקאה, האשמה, דחיפה בכוח, כעס ונזיפה לא מזיזים במילימטר. הם נותנים אשלייה ש-"הנה אוטוטו אני אזוז קדימה", זה כן. אבל זה לחלוטין לא אמיתי. ממש ללא כל כוונה רעה ומתוך מנגנון הגנה רגשי - אנחנו חוזרים ומשקרים לעצמנו ומעוורים את עינינו.

אבל חוץ מזה, אני לא מרגישה שזה באמת בשליטתי, הנחמדות או חוסר הנחמדות. זה פשוט רץ לי בראש, בלי שליטה.
אני מציעה לעבוד במקביל עם הרציונל ועם הרגש: לשכנע את השכל שזה יהיה יותר יעיל, ולשכנע את המערך הרגשי להעז לקחת סיכון כביכול ולהרפות.
זה נחווה כמו משהו שאינו בשליטה משום המנגנוני ההגנה הרגשיים שלך דואגים לחזק מאוד את ההתנייה, את ההרגל הזה.
אני מאמינה שאם תחליטי לנסות ליצור הסכמה לכך ברובד הרגשי, זה יוכל להיות פחות אוטומטי ויותר בשליטתך.

תחשבי על זה... :-)
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

עירית, אני קוראת אותך ויודעת שאת צודקת. אני גם אומרת את זה, בדיוק זה, לחברות שלי.
אני יודעת שהרעות החולות האלה: הלקאה עצמית, רגשות אשם וקשיחות לא עוזרות בכלום. הן באמת לא עוזרות.

אבל למה רגשית אני לא מצליחה להשתחרר מזה?

ככל שהזמן עובר ככה אני מרגישה יותר דפוקה. כמה אני עוד אלך סביב הזנב של עצמי? אחפש את עצמי בעולם?

ואני יודעת שאני מתקדמת, רק שאין לזה שום סימנים חיצוניים. אני מתקדמת. יש הרבה מלחמות שכבר מאחורי. הבית שלי מסודר כמעט תמיד, אני אוכלת טוב יותר, אני מתעמלת. המון מכשולים שהתמודדתי איתם וצלחתי. ויש לי זוגיות טובה!

גם זאת הצלחה. עבדתי על עצמי המון בשביל זה. עברתי המון בשביל זה. הרבה בפנים וגם הרבה ביחד.

אני ממשיכה להתלונן וזהו. (פשוט היה לי דיאלוג קטן עם עצמי עכשיו שהלך ככה: מיכל 1: די להתיש. כל מה שתכתבי עכשיו כבר כתבת. מיכל 2: אז מה! אני אכתוב וזהו. מיכל 1: תעשי מה שאת רוצה... קוטרית. מיכל 2: כן וזהו! חוץ מזה עירית אמרה להפסיק לדבר ככה אל עצמנו. מיכל 1: טוב. בסדר! מיכל 2: וזהו!)

העניין הוא שאני באמת נורא מוכשרת וחכמה. רק שזה מכביד עלי בטירוף. לפעמים אני חושבת שאולי באמת מה שאני רוצה זה להמשיך לנקות את הבית היפה שלנו, להיכנס להריון ולגדל משפחה. אולי אני פשוט מקננת?
אבל אני יודעת שזה לא יספיק לי. לא באמת.
כי אני חכמה והראש שלי רץ נורא מהר ויש לי את הדרך משלי להסתכל על העולם ואני רוצה שהעולם יכיר אותי בחזרה. אני לא שקטה, ענווה ושלווה. אני רועשת ומפוצצת ממחשבות.

ככה זה: פול גז בניוטרל. כבר המון זמן. וזה אוכל בי.
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

תשימי לב שהם לא בהכרח "מוצלחים" או "עושים" או כמובן "חכמים" יותר ממך, הם פשוט חיים בשלום עם עצמם
זה בעיני משפט מפתח.
כשאת בשלום עם עצמך את יודעת מתי להיות רכה ומתי קשה, להיות בשלום זו השלמה עם חוסר המושלמות.

קיבלתי כבר כל כך הרבה עצות טובות וכאילו שכחתי אותן. מפלצת התקיעות הגדולה בלעה את כולן.
אני מכירה את התחושה הזו, ולא רק זה, אלא יכולה לקרוא דברים שקראתי לפני חמש שנים ויותר ולגלות שהם עדיין כאן.
ושנים שנדמה שאני מסתובבת סביב אותו עניין, או מספר עניינים משמעותיים, והם תקועים.
ושנים שאני מטפלת בהם בכל דרך חכמה אפשרית עם טובי הטובים בתחומים שאני מעריכה :-)
ומה אני מגלה בשנה האחרונה?
קודם כל שדברים זזים, כל הזמן, הם אף פעם לא באמת תקועים. היום בהתבוננות חדשה אני יכולה לזהות את התזוזות הקטנטנות ולדעת שנעשית שם עבודה.
היום אני כבר יודעת שההתקדמות קוראת בצורת ספיראלה, זאת אומרת שגם כשאת מתקדמת את פוגשת את אותו נושא/עניין/אתגר, רק ברמה אחרת, גבוהה יותר. אולי יעזור לך לחשוב על ניקוי הבית? הבית תמיד זקוק לעוד ניקוי, ושוב ושוב. האם את כועסת עליו שהוא תקוע בלכלוך שלו? חושבת שהוא שכח איך להיות נקי ומסודר?
כך גם אנחנו בנושאים מסויימים, שוב ושוב עלינו לנקות אותם, לחוות אותם, להתבונן בהם, לעבור דרכם.
אף פעם זה לא בדיוק אותו דבר. התקדמות בספיראלה יוצרת שוב ושוב מפגש עם אותו דבר, רק בנקודה אחרת, הנקודה אמורה להיות גבוהה יותר, אחרת זה לופ. לא תקיעות, אלא לופ. יש שם תזוזה ...
להיות בנקודה גבוהה יותר אומר שאני מצליחה להתגבר פה ושם על הדפוס, או למשל, כבר רואה אותו, מזהה אותו. יש כל מיני הארות של הבנה שאת כבר מתחילה לטפס במעלה הספיראלה, אבל, וזה אבל חשוב, אין כאן קצה או נקודה של סוף!
אין כאן מסע שיש לו קו סיום ומדליה או תעודה שמחכים לך :-)
יש כאן מסע שיש לו "חיים משלו", תהליך התפתחות והתעלות. תהליך גדילה, לימוד לנצח.

אומרים שההתחלה היא הקשה ביותר, היציאה לדרך. ברגע שהתחלת זה כבר קל יותר.
אז לשאלה איך מתחילים לזוז התשובה שלי היא להבין שאת כבר בתזוזה
והחיים הם תהליך דינאמי.
אז במקום לזוז (= לצאת החוצה), עמדתי. ביטלתי את השיעור ונשארתי בבית ומרחתי את היום הזה כמו ילד עם צבעי גואש
במקום לרדת על עצמך את יכולה לראות שזזת, אבל לא בכיוון שאת שואפת אליו. זה קודם כל.

אי אפשר למהר תהליכים - יש להם קצב משל עצמם.
זה את אמרת :-) ואני מסכימה עם זה בכל ליבי!

תראי, כולנו רוצים לזוז חכם, טוב, יפה, יעיל, וגם להנות על הדרך (ולהראות טוב, חו"ח לא להזיע!)
בפועל כולנו תלמידים חרוצים, יותר ופחות, מנסים את דרכנו בתזוזה, כל אחת ואחד עם המגבלות שלו.
הלקאה, האשמה, דחיפה בכוח, כעס ונזיפה לא מזיזים במילימטר.
גם עם זה אני מסכימה בכל ליבי!
ובכל זאת, אני יודעת שכשאני מנסה להתגבר על הדפוס, וקשה לי לזוז, לפעמים גם תזוזה שנראית (טיפה) כמו דחיפה בכוח, יכולה לעזור
אבל היא באה מתוך הבנה ונסיון להתגבר על דפוס, ולא מהמקום שסוחט עוד ועוד את עצמו, וגם יורד על עצמו בדרך. בדיוק להפך! עם המון חיזוקים, וכל הזמן התבוננות בפלא שמצליח לזוז עוד מילימטר, מלווה בשמחה והתלהבות @}
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

ואני יודעת שאני מתקדמת, רק שאין לזה שום סימנים חיצוניים. אני מתקדמת. יש הרבה מלחמות שכבר מאחורי. הבית שלי מסודר כמעט תמיד, אני אוכלת טוב יותר, אני מתעמלת. המון מכשולים שהתמודדתי איתם וצלחתי. ויש לי זוגיות טובה!
@}@}@}
זה מדהים. לא ראיתי את הפוסט האחרון שלך, כי כתבתי את שלי :-)
עדולי*
הצטרפות: 05 יולי 2010, 12:38

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עדולי* »

העניין הוא שאני באמת נורא מוכשרת וחכמה

אני מתקדמת. יש הרבה מלחמות שכבר מאחורי. הבית שלי מסודר כמעט תמיד, אני אוכלת טוב יותר, אני מתעמלת. המון מכשולים שהתמודדתי איתם וצלחתי. ויש לי זוגיות טובה!

איזה יופי שאת רואה את זה!!!!
זה בדיוק מה שחשבתי לעצמי תוך כדי קריאה כאן.
את יכולה להוסיף לרשימה גם מקסימה ומצחיקה (הצחקת אותי עמוקות עם הדיאלוג :)

את באמת משהו.
יש לי עוד מה להוסיף בעינייני דיבור פנימי מתחשב, אבל רצה להסתכל על השמים (יש ליקוי!).
עוד נשתמע פה.
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

_היום אני כבר יודעת שההתקדמות קורית בצורת ספיראלה, זאת אומרת שגם כשאת מתקדמת את פוגשת את אותו נושא/עניין/אתגר, רק ברמה אחרת, גבוהה יותר. אולי יעזור לך לחשוב על ניקוי הבית? הבית תמיד זקוק לעוד ניקוי, ושוב ושוב. האם את כועסת עליו שהוא תקוע בלכלוך שלו? חושבת שהוא שכח איך להיות נקי ומסודר?
כך גם אנחנו בנושאים מסויימים, שוב ושוב עלינו לנקות אותם, לחוות אותם, להתבונן בהם, לעבור דרכם.
אף פעם זה לא בדיוק אותו דבר. התקדמות בספיראלה יוצרת שוב ושוב מפגש עם אותו דבר, רק בנקודה אחרת, הנקודה אמורה להיות גבוהה יותר, אחרת זה לופ. לא תקיעות, אלא לופ. יש שם תזוזה ..._
כן, כן, זהו! כל מלה של נועה ברוך בפוסט הזה, ובמיוחד מה שציטטתי. אבל כל מלה! {@

ובדיוק היום גיליתי שוב (בפעם האלף אבל ברמה הרבה יותר עמוקה) כמה חיוני בשבילי לדאוג לבית מסודר ונקי כל יום. כן. ממש. באמת. כל יום.
אם הוא לא מרגיש לי מסודר ונקי (לא מושלם, פשוט נעים, בשבילי, בסטנדרט שלי) - זה מפיל לי את האנרגיות ואני לא מצליחה לזוז.
ממש ככה.
כדי שאני אוכל לזוז (= לבצע את המשימות החשובות שלי, שתקועות לי כמו עצם בגרון לא לבלוע ולא להקיא, רובצות לי על הלב ובכל זאת לא מסוגלת לעשות אותן) - צריך קודם כל להיות לי נעים ונקי ומסודר בבית ונעים ונקי ומסודר בראש.
ככה אני. זהו. הגיע הזמן לקבל את זה ולהבין את זה ברמה הכי הכי בסיסית.

זה לא תנאי מספיק, אבל זה תנאי הכרחי.

וזה דורש בעיקר סוג של קלילות וגמישות. תקראי בדף פליי ליידי: כמה דקות לקח לי היום לטאטא את המטבח-פינת האוכל-סלון ולהעביר סמרטוט (סתם מים רותחים ששפכתי על סמרטוט שכבר שמתי על המגב על הרצפה, בלי דלי ובלי כלום) על חצי הבית?
גג 7 דקות! בחיי! כולל הרתחת המים, כולל הכל!
וזה עשה לי כל כך טוב, שישר הלכתי והתלבשתי על ערימת ניירת שעושה לי רע כבר שבועות, מלא רגשי אשמה של "נו בשמת את כבר חייבת לטפל בזה" S-:
אז מה ה"בית הנקי והמסודר" שלך?
מה הדבר שיניע אצלך את האנרגיות?
מה הדבר שמזין אותך יום יום?
אולי אצלך זה מספיק חיבוקים מהאיש? אולי זה להתלבש בבוקר בתשומת לב ולהרגיש נמרה סקסית שמוכנה לכל דבר?
אמא_של_טוסיק_דבש*
הצטרפות: 15 אפריל 2011, 21:00
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_טוסיק_דבש*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אמא_של_טוסיק_דבש* »

גם אני מכירה היטב את הנטייה המגונה הזו; גם אני התקדמתי פלאים; גם אני מכירה את התאורייה היפה של הספירלה..
בכל זאת- מרגישה ממש רע, כשפתאום יש תקןפה בה נופלת שוב ל״בור״ הזה, של עשיית המינימום ההכרחי.
(ההכרח גדל, אגב, כשהופכים לאמא..)
ההרגשה הרעה היא גם על בזבוז הזמן וגם על עצם זה ״ששוב נפלתי״.
מה שכן, לפחות הידיעה שזה לזמן קצר, שאני יודעת איך לצאת מזה ושזה לא בור ללא תחתית- מקילה.

מוכרחה לציין שהגיל, כמעט יותר מכל עבודה רגשית אחרת, עוזר להשתחרר מההלקאה העצמית.
כי פתאום מגיע שלב שבו אני אומרת לעצמי- ״ראבק, זאת אני, אני לא הולכת להשתנות, שחררי ותסתדרי עם מה שיש!״

הללויה!
אמא_של_טוסיק_דבש*

איך מתחילים לזוז

בשמת,
ראיתי את מה שכתבת, רק אחרי שכתבתי אני. מסכימה איתך לגמרי.
אגב, בית ״נקי״ (כ״א ע״פ והסטנדטים שלה)
הוא גם לרוב הדבר עצמו.
גיליתי לבד, מזמן, מתוך נסיון, חלק גדול מהקווים המנחים של הפליי ליידי (שמעתי עלי הזבובה, לראשונה,,רק לפני כשבוע).
״להרוג את הבלאגן כשהוא עוד קטן אחרת נהיים קורי עכביש במוח״ קראתי לזה.
אז מה? לא יכולה לומר שהצלחתי לגרש סופית את הבלאגן מהבית שלי. גם לא ״לדגדג אותו החוצה״.
נכון, יש שיפור מן הקצה לקצה.
ועדיין הנפילות, אפילו שהן באות מנקודה גבוהה יותר בספיראלה  , הן, איך לומר ?
נפילות!

שטויות, יש לנו כנפיים, אנו יכולות פשוט להתחיל לעוף לפני שנחבטות ברצפה!! :-)

מיכל בז, אני מתכוונת גם אליך! @}
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_ובכל זאת, אני יודעת שכשאני מנסה להתגבר על הדפוס, וקשה לי לזוז, לפעמים גם תזוזה שנראית (טיפה) כמו דחיפה בכוח, יכולה לעזור
אבל היא באה מתוך הבנה ונסיון להתגבר על דפוס, ולא מהמקום שסוחט עוד ועוד את עצמו, וגם יורד על עצמו בדרך. בדיוק להפך! עם המון חיזוקים, וכל הזמן התבוננות בפלא שמצליח לזוז עוד מילימטר, מלווה בשמחה והתלהבות_

אז איך הפסקת לרדת על עצמך בדרך?

זה באמת עניין של גיל?

כשאני מסתכלת על דברים ממעוף הציפור (מה שקורה לעיתים נדירות), אי יכולה לראות את ההתקדמות שעשיתי. כי החיים שלי לא היו פשוטים וחלק גדול משנות העשרים שלי הוקדשו רק לטיפוס ממינוס לפלוס. להגיע בכלל לנקודה שממנה אפשר לטפס.
הרבה דברים השתנו וגיל 30 (השבח לאל!) לא דומה בכלל לגיל 20.

אבל עכשיו אני רוצה לפרוץ החוצה. לא לטפס לאט-לאט עוד צעד ועוד צעד, אני רוצה להיות בעולם. אני רוצה לפעול בעולם.

אני עובדת ממש מעט ונמצאת המון בבית ויש משהו מאוד קטן ומצומצם בחיים שלי בזמן האחרון. ואיכשהו אני חושבת שהגיע הזמן להפסיק ללקק את הפצעים ולנוח.
אבל אולי אני רק חושבת את זה? אולי זה לא הזמן?
ואם לא, אז מה האלטרנטיבה?

כי ככה זה לא יכול להמשיך. משהו חייב להשתנות!

_אז מה ה"בית הנקי והמסודר" שלך?
מה הדבר שיניע אצלך את האנרגיות?
מה הדבר שמזין אותך יום יום?
אולי אצלך זה מספיק חיבוקים מהאיש? אולי זה להתלבש בבוקר בתשומת לב ולהרגיש נמרה סקסית שמוכנה לכל דבר?_

הכל. בדיוק יללתי למטפלת שלי שרק בשביל להתחיל את היום אני צריכה בית מסודר, אוכל נכון, פעילות גופנית ושהכל יהיה נורא מדויק.

אבל את יודעת מה? נזכרתי איך כתבת פעם ב החיוניות שלי חלק שמיני שנורא חשוב להכניס שמחה לכל יום. זה ממש עזר לי אז וזה עוזר לי גם עכשיו.
אני צריכה מוזיקה ואיזו נמרצות כדי להתחיל לזוז. אני צריכה להתקלח ולעשות קוקו.
אני צריכה כוח לכל זה. וקשה להתחיל את הצעד הראשון. לפעמים זה אפילו רק להדליק את הבוילר. אני צריכה לזכור את זה.

תודה לכולכן. אני קצת ביישנית-באופן (רק פה. בחיים אני לא ביישנית. פשוט פה כולן אימהות ונורא חכמות. זה דבר גדול.) ואני לא יודעת איך להגיב. אבל כולכן מחממות לי את הלב מאוד בהענות הזו אלי.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

מסכימה עם הדברים הנפלאים שנכתבו!

עוד משהו קטן:
_אבל למה רגשית אני לא מצליחה להשתחרר מזה?
אני ממשיכה להתלונן וזהו. (פשוט היה לי דיאלוג קטן עם עצמי עכשיו שהלך ככה: מיכל 1: די להתיש. כל מה שתכתבי עכשיו כבר כתבת. מיכל 2: אז מה! אני אכתוב וזהו. מיכל 1: תעשי מה שאת רוצה... קוטרית. מיכל 2: כן וזהו! חוץ מזה עירית אמרה להפסיק לדבר ככה אל עצמנו. מיכל 1: טוב. בסדר! מיכל 2: וזהו!)_
זה קשה משום שזהו הרגל שטבוע בנו לא רק בשכל, בראש, אלא גם בתפיסה העמוקה שלנו את עצמנו. בחוויה הרגשית.
כמו מן צריבה עמוקה בנפש של "אני לא בסדר", "אני לא מספיק.." וכדומה.

אני כבר לא זוכתר אם הצעתי לך פעם לנסות את התירגול של מתן רשות לעצמך.
את יכולה להתחיל מיום אחד בלבד. "יום מתן רשות". והכוונה היא שבמהלך יום אחד שלם תתני רשות לכל מה שעולה. לא רק רשות לכל מיני דברים שלא הספקת אלא גם רשות לדרך הפעולה שלך, לדפוסים:
  • הלקאה? מותר לי, זה מנגנון אוטומטי אנושי. אני רוצה לשחרר אותו אבל כרגע הוא פה.
  • כעס על עצמי - מותר. לגיטימי. זה בסדר.
  • כעס על אחרים - גם מותר.
ה-כ-ל. גם מה שנראה לך בזוי, נמוך ולא ראוי.

מה שחשוב מאוד עם הניסיון להיגמל מהלקאה עצמית זה לא להלקות את עצמך על עצם ההלקאה. כי אז את יוצרת מן לופ כזה :-).
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

אז איך הפסקת לרדת על עצמך בדרך?
זה באמת תהליך, ואת חייבת להבין שאין כאן מושלמות! רגע או יותר זה מצליח, ולמחרת - לא.
כל העניין הוא הקשב פנימה, והרכות עליה כתבה עירית לוי.
אי אפשר בכוח. ברגע שאת מסכימה (רק מסכימה!!) להיות רכה עם עצמך, השמיים מתבהרים. אני לא צוחקת!
כשאת אוהבת את עצמך את מזמנת את מה שטוב לך. הטוב הזה יכול להיות לפעמים רך ולפעמים נוקשה יותר אבל את לא פועלת נגד עצמך.
בשום אופן אי אפשר לפעול נגדך כשאת אוהבת את עצמך. וקודם כל זו את וההתייחסות שלך לעצמך.

אני לא מדברת על אהבה רומנטית או עיוורת, וגם לא על סרט הוליוודי. מדובר ביחס שלך לעצמך.
את קודם כל מתייחסת לעצמך בהבנה. זה מאפשר לך לראות. לראות את האמת.
האמת היא שאת נהדרת, לא עשית רע לאף אחד ואת באמת משתדלת לעשות הכי טוב לעצמך ולאחרים. אז אם את רואה את זה, ומסכימה לאמץ את החשיבה הזו את מפסיקה
להלקות את עצמך על עצם ההלקאה.
ובשלב השני את מפסיקה להלקות, ואם זה מגיע מדי פעם את קולטת (בחיוך!) "היי, ההלקאה הרימה ראש, וואלה, מזמן לא היתה פה והחליטה לבקר. באסה, אין לה מקום כאן יותר, והיא לא מוזמנת, עלי לומר לה שלום ולא להתראות!"
וכך את מטפחת את עצמך, רגע ועוד רגע, עושה עם עצמך שלום כדי להיות שלמה עם מה שיש.
מסכימה לראות את עצמך בעיניים לא מושלמות, מסכימה שלא תמיד את מצליחה למלא את הציפיות, אבל הסכמה שיש בה אהבה - אלייך!
<צהובון: ההסכמה כוללת בתוכה, את אי ההסכמה - לפרטיה :-) מדהים!>

אני צריכה מוזיקה ואיזו נמרצות כדי להתחיל לזוז. אני צריכה להתקלח ולעשות קוקו.
הנה נקודת פתיחה חזקה.

אני צריכה כוח לכל זה. וקשה להתחיל את הצעד הראשון
כאן אני חושבת שהמחשבה שלך מפילה אותך.
האמונה הזו תוקעת אותך במקום, ומחלישה אותך.
את לא צריכה לזה כוח, את צריכה לזה רצון והסכמה.
ההסכמה היא בעצם לזוז. לזוז למקום טוב יותר. זה נראה מוזר שקשה לנו לזוז למקום טוב יותר אבל אין לכך הסבר אחר :-)
הקושי נוצר כמו שריר תפוס. פעילות לא נכונה ואוסף של חומרים הצטברו, יושבים להם במקום "נוח" וכעת לכי תחילי להתיר את הפלונטר הזה.
יש נקודת קושי, סביבה נוצרו הרגלים המטפחים ומשמרים את הקושי, עירית לוי יודעת להסביר את זה נהדר!
כדי להתיר את הפלונטר יש למצוא קצה חוט.
לא חשוב איפה תתחילי, את צריכה להתחיל להתיר את הפלונטר הזה. במקום שהכי קל לך את מתחילה לזוז. כל פעם מילימטר, ורק אם ממש ממש מושך אותך להמשיך, תזוזי עוד קצת. בעדינות.
במקום הזה אין שום סיכוי להלקאה, לביקורת ("זזתי רק מילימטר"). מראש את יודעת שאת כרגע זזה בצעדים קטנים כי אסור לקפוץ.
כמו שכרגע אסור לך לאכול סוכר (למשל, סתם דוגמא). להפך! את שמחה וצוהלת שזזת מילימטר, ויוצאת לחגוג את התזוזה שלך.
בהפוך על הפוך את שוברת דפוס בעדינות רבה! כי הנפש שלנו היא תינוק רך שזה עתה נולד

_מה הדבר שיניע אצלך את האנרגיות?
מה הדבר שמזין אותך יום יום?_
זה בעיני מפתח זהב לכל אחת/ד שמתקשה לזוז @}

אבל עכשיו אני רוצה לפרוץ החוצה. לא לטפס לאט-לאט עוד צעד ועוד צעד, אני רוצה להיות בעולם. אני רוצה לפעול בעולם.
זה נהדר, אבל זו מטרה גדולה מידי למי שמצהירה כי קשה לה לזוז. את שמה רף כ"כ גבוה שאין סיכוי שתצליחי להגיע אליו בזמן סביר, בדרך לשם את יורדת על עצמך שאת לוזרית, כי את מחכה לתקתק תוצאות, וכך את נשארת במקום :-(
זה המקום שרבים נופלים ורבות נופלות.

_ועדיין הנפילות, אפילו שהן באות מנקודה גבוהה יותר בספיראלה  , הן, איך לומר ?
נפילות!_
נכון, נפילות יהיו תמיד אבל מכיוון שאת מטפסת, אין סיכוי שאת נופלת עמוק למקומות שמהם כבר יצאת, וגם, הטיפוס יוצר עידון כי את יותר מכירה את עצמך, את הנושא, את פוגשת בהם שוב ושוב ועושה איתם עבודה. הנפילה מפסיקה להיות "מכה" והופכת להיות חלק מתהליך הלימוד שלך.
זה כמו מחלה של תינוק, הוא יוצא ממנה מחוזק ובריא יותר @}
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

החלטתי לשחרר את המשא ומתן המוסרי והמתיש שיש לי עם העולם.

העולם = קולות אמורפיים ששופטים אותי ללא הרף על סקאלות מאוד ברורות ונוקשות.

אני לא יכולה להיות שום דבר אחר מלבד להיות אני. אני יכולה להיות אני טובה יותר, אבל גם זה, הבירור הזה, אמור להתבצע מולי.
וללא רגשות אשם.

ויש עוד משהו. שאלה שאני מפנה לכל הנשים החכמות שכאן.

הרבה פעמים אני שומעת שמדברים על להיות סוג של אמא לעצמך ולתת לך, לחלק הילדי שבך, את כל החום והאהבה וההכלה שלא קיבלת בילדות.
אני גדלתי בסביבה מאוד כאוטית ואפילו מזניחה במידה מסוימת. ללא גבולות בכלל. אתן חושבות שיש דרך שבה אני יכולה למסגר עבורי את החיים עכשיו? קשה לי להסביר...
אני חושבת שאולי הנוקשות הזו והנזיפה בעצמי נובעות מסוג של היסטריה, כי אני לא יודעת איך באמת לחיות בעולם. לא קיבלתי מספיק כלים לזה ורוב הילדות שלי הייתה מאוד עמוסה ומבולגנת.
האם יש דרך אחרת כן להציב לעצמי גבולות מבלי לנזוף בי?

איך הורים עושים את זה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מבקרת פעם ראשונה בדף הזה....
לא כל כך קראתי אבל מאוד מזדהה עם הפוסט האחרון הזה שלך
גם אני גדלתי בכאוס נטול גבולות
ומוצאת שבעבודה, ובחרתי עבודה שאני אוהבת ובהחלט קשורה בדרכי בחיים, המסגרת מאפשרת לי להיות יעילה
ואילו בחיי.... לא מצליחה ליצור סדר והתכוונות והכל די פזור :-(
ומכירה היטב את מקהלת הקטגורים ואת רגשות האשם ויודעת שלא מהם תבוא הישועה
וגם אני עסוקה בשאלה הזו בימים אלו
באיחולי רוך, קבלה ואהבה עצמית לנו באשר היננו
(())
גם מיכל
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

_אני לא יכולה להיות שום דבר אחר מלבד להיות אני. אני יכולה להיות אני טובה יותר, אבל גם זה, הבירור הזה, אמור להתבצע מולי.
וללא רגשות אשם._
הללויה!
ברכות עם צאתך לדרך חדשה@}

אני גדלתי בסביבה מאוד כאוטית ואפילו מזניחה במידה מסוימת. ללא גבולות בכלל. אתן חושבות שיש דרך שבה אני יכולה למסגר עבורי את החיים עכשיו? קשה לי להסביר...
לגמרי יכולה. לדעתי אף פעם לא מאוחר מידי אם משהו חשוב לנו.
אם את מתכוונת למסגר במחשבה על גבולות, הייתי ממליצה לך רק לבחון מידי פעם במחשבה נושא מסויים שעולה או מציק, לשאול את עצמך:
"איך אני הייתי נוהגת במקרה הזה?"
"האם יש לי כאן קו אדום אותו בשום אופן לא אסכים שיעברו?"
"מה חשוב לי, או מה נראה לי נכון שיהיה (באותו נושא)?"
התשובות לעצמך יתנו לך מושג מה "נכון - לא נכון" מבחינתך, אלו יכולים להיות הגבולות שלך, אם תבחרי בהם. זה מאוד תלוי בנושא שאת רוצה "למסגר".

אני חושבת שאולי הנוקשות הזו והנזיפה בעצמי נובעות מסוג של היסטריה, כי אני לא יודעת איך באמת לחיות בעולם. לא קיבלתי מספיק כלים לזה ורוב הילדות שלי הייתה מאוד עמוסה ומבולגנת.
גם אם זה נכון ברמה מסויימת אני בדעה שיש להניח לעבר ולהתמקד בהווה, בהתסכלות על מטרות עתידיות שאת רוצה להשיג או להתמיע בחייך.
אני באופן אישי מאוד מזדהה עם העבר שלך, וגם אני בעלת נטיה (עדיין, למרות שכבר הרבה פחות) לנזוף בעצמי, לבקר ולשפוט בחומרה. 2 הסנט שלי:
כרגע את חייבת להאמין שיש לך מספיק כוחות, חכמה וידיעה מה נכון לך ומה את רוצה לעצמך, קודם כל ברמה האישית.
ברגע שאת מתחברת לידיעה הפנימית הזו, לא מפקפקת בה, לא מזלזלת, מבקרת, להפך - היא הופכת להיות החברה הכי טובה שלך
ואת לומדת להקשיב לה ולכבד אותה, היא לגמרי תנחה אותך. בשלווה ובבטחה כפי שאף הורה לא יכול לעשות.
שם נמצאת כל האמת שאת צריכה לחייך. שם טמונים הכלים והידיעה המוחלטת. מטמון- יהלום!

_האם יש דרך אחרת כן להציב לעצמי גבולות מבלי לנזוף בי?
איך הורים עושים את זה?_
בוודאי יש דרך, כתבתי למעלה :-)
לדעתי, תפקיד ההורים הוא בדיוק להפנות את הילד כל הזמן אל המטמון-יהלום הקיים בו. אל הידיעה הפנימית הנמצאת ומכוונת.
לתמוך ולכוון לבחינה מתמדת עם הידיעה הפנימית. ללמד את הילד לסמוך על עצמו, לצד דוגמא אישית לגבולות אישיים.
הגבולות הם לא עונש, הם יוצרים אמת, שלווה, בטחון.
האם הם עושים זאת? זה כבר לדיון אחר או לבחינה עצמית @}
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

נו, שוב, כל מלה של נועה ברוך.
ובעיקר אני רוצה להדגיש את זה:
_אם את מתכוונת למסגר במחשבה על גבולות, הייתי ממליצה לך רק לבחון מידי פעם במחשבה נושא מסויים שעולה או מציק, לשאול את עצמך:
"איך אני הייתי נוהגת במקרה הזה?"
"האם יש לי כאן קו אדום אותו בשום אופן לא אסכים שיעברו?"
"מה חשוב לי, או מה נראה לי נכון שיהיה (באותו נושא)?"
התשובות לעצמך יתנו לך מושג מה "נכון - לא נכון" מבחינתך, אלו יכולים להיות הגבולות שלך, אם תבחרי בהם_
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

נועה, העניין הוא פחות גבולות מוסריים. כאלה יש לי בשפע.

אבל אני רואה מסביבי אנשים שברור להם שהם צריכים ללכת לעבודה משעה כזו עד שעה כזו, שמסיימים את מה שהם התחילו כי צריך ובבכלל, הרבה יותר מונחי "צריך" ממני.
ולמרות שאני אוהבת את האישיות האינדבנדואלית והמרדנית שלי ואין ספק שהיא הועילה לי בשלבים מסוימים בחיי, נמאס לי ממנה. ה"צריכים" מצטברים כמו אבק על זגוגית חלון ומערפלים לי את הראייה. ככה זה מרגיש.

אבל החלטתי להפסיק להרגיש אשמה ומקולקלת כל הזמן. אז אני מפסיקה.

ימי ראשון הכי קשים. כי אז אני מרגישה שאני מסתובבת סביב עצמי ללא תכלית. יש לי ממש שביזות יום א', אבל לא בגלל שביום ראשון חוזרים לעבודה, אלא בגלל שלא חוזרים לעבודה...

היה לי רעיון טוב מאוד אתמול, אניחושבת, אבל כבר אני לא יודעת איך ליישם אותו אם בכלל.
יש פה הרגשה נפשית של סחרחורת. רגע, אני אנסה לפקס.

חשבתי שנורא קשה לי לעשות רשימת משימות כי זה מכניס אותי לסחרור שאיכשו אני לא יוצאת ממנו. קשה לי בכלל לגבש רשימה. אני יודעת מה אני צריכה לעשות, אבל הרעיון להכניס בזה סדר או ארגון מאוד קשה לי.
אז חשבתי שהרעיון הקלאסי הוא כזה: לעשות רשימת משימות ואז לחלק את זה לצ'אנקים של זמן. אז אולי, אני, שמתקשה עם זה, אחלק את הזמן לצ'אנקים ואז אתן לכל צ'אנק, במשך היום, כותרת?
הרי אני יודעת מה אני צריכה לעשות.

אוח, אבל עכשיו גם הרעיון הזה מכניס אותי לחרדה.

מצד שני גם לדמיין יום ריק מולי מכניס אותי לחרדה.

הייתי מוותרת על היום הזה כולו.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

מאיזושהי סיבה אני לא מתפקדת.

אין לי סיבה "טובה". כלום לא קרה. אבל זו האמת, אני לא מתפקדת.

ואני מה זה צועקת על עצמי. וואי, וואי, וואי. אני לא סובלת את עצמי! אני לא מוכנה להבין שאני בתוך משבר וזהו.
עכשיו אני במשבר. ואין לי סיבה טובה לזה, אבל זה אמיתי. זה קורה עכשיו.
על פניו - אני שמחה וצוחקת ואוהבת. אבל אני פשוט במשבר. עמוק. הוא לא מרפה ממני המשבר הזה.

זה קורה לי - שמשהו קשה עובר עלי ואני מגלה רק בדיעבד.

מעכשיו אני מתייחסת לעצמי כמו לחולה והעולם יכול לחכות.
תפקדתי שעה ביום שלם: כל הכ-ב-ו-ד לי! זהו!
ככה זה מעכשיו.

כי מאיזושהי סיבה וזה בכלל לא משנה מהי כרגע, אני לא מתפקדת.

הדימוי שרץ לי בראש הוא כזה: אני ג'יפ שנתקע בחול, אבל במקום להוריד מעצמי עומס כדי שאני אוכל לצאת ממנו, אני רק מעמיסה על עצמי: החלטות חדשות, תלי תילים של מחשבות, אלפי משימות. קניית בית! בחיי. אפילו זה עובר פה.
אז הג'יפ שהוא אני רק הולך ונתקע בחול. עוד ועוד ועוד.

(אני לא מצליחה להשתחרר מהמחשבה כמה זה לא הוגן עבור האיש שלי, כל המשבריות הזו ואז המרגיעון הזה מופיע: תפקידך הוא לחיות את חייך, לא להיות בשביל אף אחד שום דבר, אלא פשוט לחיות את חייך. קטע המרגיעונים האלה!)

אני מתכוונת ללמוד את אמנות ההרפייה מעצמי אפילו כשאני במשבר בלי שום סיבה נראית לעין.
זה דומה ללקבל את המציאות.
וזה שיעור מה זה חשוב.

וגם זו תזוזה! הא!
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

וגם זו תזוזה! הא!
כל הכבוד!!
ממש.

_הרבה פעמים אני שומעת שמדברים על להיות סוג של אמא לעצמך ולתת לך, לחלק הילדי שבך, את כל החום והאהבה וההכלה שלא קיבלת בילדות.
האם יש דרך אחרת כן להציב לעצמי גבולות מבלי לנזוף בי?_

אכן, הדרך האינסטינקטיבית "למסגר" לעצמנו את החיים, להיות בשליטה, להתקדם, היא באמצעות "מדיניות יד קשה" שלנו כלפי עצמנו.
את מנסה לאסוף את עצמך, ליצור לעצמך את עמוד השדרה הפנימי, את מה שיתן לך תחושה של ביטחון, ובאופן שהוא כאמור אוטומטי, מתוך אינסטינקט, את קשה עם עצמך.
חלק גדול מאיתנו צריכים (או היינו צריכים) ללמד את עצמנו בעצמנו "מדיניות יד רכה" (כלפי עצמנו וכלפי הילדים שלנו, וכלפי בני הזוג שלנו. זה היינו הך).

בדיוק משום כך הלמידה של מתן-רשות היא כה חשובה בעיני: מתן רשות כלפי הרגע שחלף, כלפי הרגע הנוכחי, על מנת שתוכל לבקש מעצמך משהו חדש בנוגע לרגע הבא.
את הגבולות, את הבקשות ואת הדרישות שלך מעצמך - את יכולה להציב רק ביחס לעתיד.
על העבר, על מה שכבר חלף - את יכולה רק להביט, לראות שזה מה שיש, ולבקש מעצמך ללמוד מחר משהו אחר, משהו חדש.

היד הרכה היא ביחס לעבר ולהווה.
הדרישה, האיתגור, הגבול כמו שקראת לזה - יכול להיות ביחס לעתיד.

[ולעומת זאת - כל התייחסות קשה ביחס לעבר ולהווה לא תהיה הגבול שאת מחפשת לך, אלא היא תהיה פטיש משתק של חמישה קילו על הראש].

כך את בעצם מציבה גבול מבלי לנזוף. את מקבלת את מה שהיה ומה שישנו. ואת מבקשת מעצמך משהו ביחס לעתיד.
זה נכון ביחסים שלנו עם עצמנו, עם בני הזוג שלנו, ועם ילדינו.

ואגב, גם אז יהיו דברים, שלמרות שתבקשי מעצמך "יפה" ביחס לעתיד, למרות שתנקטי במדיניות יד רכה, הם לא בהכרח ישתנו.
אולי כי זה לא נכון לך לכרגע, אולי כי טרם הבשלת לכך.
הרי לא כל מה שמבקשים ממך בדרך יפה ומנומסת לעשות - את מיד מסכימה :-). מותר גם לא לרצות, או לא להצליח, או שזה לא יהיה לך נכון או מדוייק.

ואיזה יופי שכבר התחלת לנוע! זה ממש מרגש.
אילת_מ*
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אילת_מ* »

אני מקוה שאוכל לתרום כאן במחשבה קצת אחרת. אני מצאתי שמה שחסר לי מהילדות זה בעיקר תחושה של הכלה,
ממש להרגיש פיזית, וסומטית, את הגבולות של עצמי, ומצאתי פתרון שעובד לי פשוט כמו קסם.
אני עושה לעצמי swaddling ! מצאתי דרך לכרוך את עצמי בשמיכה בצורה הדוקה, ככה שהידיים לא יכולות לזוז, אני שוכבת , בדרך כלל בחושך בלי מוסיקה ושום הפרעה חיצונית,
אני יכולה להגיד שהפתרון הזה, יתכן ששינה את חיי. אני יודעת שכמה נורא שאני לא מרגישה, יש לי דרך להכיל את עצמי, לאסוף את עצמי ומערכת העצבים שלי נרגעת מזה בצורה בלתי רגילה
והמסר שלי לעצמי הוא שאני מוכלת. וזה עושה פלאים. (זה ועוד כמה תותחים כבדים מאד :-) ) אני יודעת שזה בטח נורא אישי אבל זה פתרון כלכך פשוט ולא עולה כסף. שווה ניסיון.
עירית_לוי

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי עירית_לוי »

אילת, זה נשמע רעיון מדהים!
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

_אני מתכוונת ללמוד את אמנות ההרפייה מעצמי אפילו כשאני במשבר בלי שום סיבה נראית לעין.
זה דומה ללקבל את המציאות.
וזה שיעור מה זה חשוב.
וגם זו תזוזה! הא!_
הא! ענק! זה בדיוק בדיוק לקבל את עצמך ואת המציאות.
את נוגעת בנקודה הכי משמעותית, חווה אותה במלואה, ומסכימה לה. מכילה אותה.
זה מרגש לאללה!

_ואני מה זה צועקת על עצמי. וואי, וואי, וואי. אני לא סובלת את עצמי! אני לא מוכנה להבין שאני בתוך משבר וזהו.
עכשיו אני במשבר. ואין לי סיבה טובה לזה, אבל זה אמיתי. זה קורה עכשיו._
את נוגעת "בקצה" במקום שבו את מתקשה לקבל את עצמך, ושם את מקבלת את המציאות. רואה אותה. מסכימה לראות אותה.
כל כך חשוב.
את לא סובלת את ההתנהגות של עצמך, אבל את עצמך את בהחלט סובלת
מאיזושהי סיבה וזה בכלל לא משנה מהי כרגע, אני לא מתפקדת.
לגמרי מקבלת את מי שאת! רק שעדיין אין את ההרגל לראות את זה כקבלה, ההרגל הוא הפוך - את לא סובלת את זה.
תאהבי את עצמך גם לא מתפקדת, או לפחות תסכימי עם זה שככה זה. והנה כל ההבדל.

הדימוי שרץ לי בראש הוא כזה: אני ג'יפ שנתקע בחול, אבל במקום להוריד מעצמי עומס כדי שאני אוכל לצאת ממנו, אני רק מעמיסה על עצמי:
נהדר. וזה הזמן, לאחר שאת מתחילה לזהות את המנגנון הזה, לפעול אחרת.
ולפעמים זה אפילו לא לפעול, מספיק שאת מזהה את המחשבות שיוצרות עומס, וכבר תשחררי משהו. כך מתחיל להישבר הדפוס, ההרגל.

אבל תזכירי - שוב, ושוב, ושוב העומס יבוא ואת תתבונני בו ותלמדי לשחרר. בחשיבה, או במעשה.
ואצלך ללמוד לשחרר זה להסכים עם חוסר התנועה, ולהסכים עם זה ש כל הזמן את זזה

כל הכבוד!! אני מקווה שאת רואה איזה צעד ענק עשית.

אילת, זה נשמע רעיון מדהים!
:-) :-) לגמרי!
<מתעניינת בשאר התותחים הכבדים...>
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

_נועה, העניין הוא פחות גבולות מוסריים. כאלה יש לי בשפע.
אבל אני רואה מסביבי אנשים שברור להם שהם צריכים ללכת לעבודה משעה כזו עד שעה כזו, שמסיימים את מה שהם התחילו כי צריך ובבכלל, הרבה יותר מונחי "צריך" ממני.
ולמרות שאני אוהבת את האישיות האינדבנדואלית והמרדנית שלי ואין ספק שהיא הועילה לי בשלבים מסוימים בחיי, נמאס לי ממנה. ה"צריכים" מצטברים כמו אבק על זגוגית חלון ומערפלים לי את הראייה. ככה זה מרגיש._

אני לגמרי כמוך, וזאת אחת הסיבות למה אני עצמאית כבר שנים :-) לפחות ככה אני מרגישה את עצמי. למרות שיש לי מחוייבויות ואני עומדת בזמנים, לעיתים אני לא מסיימת "כמו שצריך" משימות - כזו אני. אוהבת את זה? לא. מסכימה עם זה? כן.
למה אני מסכימה עם זה? כי הבנתי שאני לא יכולה לנזוף בעצמי כל היום וכל הלילה. זו אני. עם הקושי הזה עלי להסתדר, ועלי לעשות את הטוב ביותר.

אין לך מושג כמה מרדנית אני וכמה מסרבת אני להיכנס למסגרת שמישהו אחר קובע :-)
כאן נכנס נושא הגבולות, שלי מול עצמי.
ה"צריכים" ממשיך לטפטף כמו גשם. אין סוף למה שעוד צריך לעשות.
את קובעת מה וכמה את עושה.
וזה יכול להשתנות בהתאם לכל מיני סיבות שלך או כדרישה מהסביבה שלך. את חייבת להישאר דינאמית.
הגבולות לא יכולים להיות קו נוקשה מידי, אחרת את בכלא.

אז את עושה רשימה . כן, כולם עובדים כך :-) לפחות כל אלו שאין להם ראש של מחשב וסדר מופתי ומשמעת של ברזל.
והדברים חלק מסתדרים מייד וחלקם מצטברים.
לא אסון גדול קצת אבק בבית. פרפורציות יקירתי :-)

שימי לב, את מתחילה לזוז אבל אל תתחילי לרצות לקפוץ לרוחק או לרוץ מרתון. צעד צעד. תהיי רכה עם עצמך ככה תתקדמי הכי מהר.
@}
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

תקשיבו, אני יכולה לדבר גבוהה-גבוהה, אבל זה לא שוקע.

כלומר, אני יודעת הכל. לא מצליחה ליישם כלום.

השבוע הזה היה נורא-נורא-נורא.
אמא_של_טוסיק_דבש*

איך מתחילים לזוז

צרת רבות. :-S

או במילים של שבע יהלום:
״אין מה לעשות, חוץ מלעשות״.

כל מילה נוספת, מיותרת.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

את יודעת, לפני איזה שבוע קראתי פה קצת, ורציתי לכתוב לך את התובנה שהגעתי אליה לפני כמה שבועות, עקב התנהלות דומה אצלי: שאני רוצה לקבל את עצמי כמו שאני. שאני רוצה להרפות. שגייסתי את כל תעצומות הנפש והכוחות שיכולתי להעלות בדעתי כדי להכריח אותי לזוז, ולא הצלחתי להזיז אותי. והנה את גם פה!

ואני אומרת לך עכשיו מה שאני אומרת לי: חכי. המשיכי לדבר על זה ולחקור את זה, וחכי. זה ישקע. זה יבוא, הקבלה הזו של עצמך כמו שאת. (()).
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אמא של טוסיק דבש ומיציש, אתן מתוקות ותודה רבה.

אני מרגישה שאני צריכה הצעה ממש פרקטית. אבל יותר מזה, אני צריכה מישהו שיקח אותי ביד ויעזור לי.

יש דברים שאני יודעת שיועילו לי עכשיו. למשל, לגנן. ללכת לים, אולי. לצאת מהבית, בטוח.
לסדר את המרפסת, לכתוב. לחשוב על דברים, ללמוד. שמתן לב שאף אחד מהדברים האלה לא עבודה? אבל גם לעבוד אני רוצה. פשוט כל כך חלושת אנרגיות וללמד זה כל כך הרבה נתינה.

אני חושבת שיותר מכל, באמת, הייתי רוצה שמישהו ינתק לי את המוח לכמה דקות. רק ינתק לי את המוח. לא לחשוב מחשבות שמסתערות אחת על השניה כל הזמן. בא לצרוח מזה.

אתן מכירות שיטה לניתוק המוח שהיא לא מדיטציה?
קרן_שמש_מאוחרת*

איך מתחילים לזוז

במצב של ירידה באנרגיה אני חושבת שלעשות משהו שממש קשה לך לעשות כמו לעבוד זה סתם סיזיפי ולא מועיל.
מציעה לך להגדיר לעצמך כל יום דבר שהוא כיף טהור בשבילך (כמו ללכת לים או לגנן או מה שזה לא יהיה) ודבר אחד שהוא בגדר המטלה אבל גם זה צריך להיות משהו שיעשה לך טוב וייתן לך כוחות (כמו לסדר את המרפסת) ואז לקבוע עם חברה או עם הבן זוג או עם מישהו שייעשה איתך את הדברים האלה או לחלופין להבטיח לעצמך איזה צ'ופר אחרי שאת עושה אותם (אצלי למשל קפה קר בימים אלה עושה את העבודה).
לפחות אצלי, ברגע שאני משנעת תזוזה אפילו קטנה בתחום כלשהו, ההצלחה נותנת לי מוטיבציה להמשיך לדברים שיותר קשה לי לעשות
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מרגישה שאני צריכה הצעה ממש פרקטית. אבל יותר מזה, אני צריכה מישהו שיקח אותי ביד ויעזור לי.
בדיוק מה שאני מרגישה.
את לא תאמיני כמה אני מצליחה לעשות פה כשבאה חברה שלי "לעזור לי". אני כותבת במרכאות, כי לא צריך ממנה כלום. היא לא צריכה למיין איתי או לסדר איתי או לחשוב איתי. היא רק צריכה להיות פה ו"להחזיק לי את היד" באופן מטאפורי. "מטאפורי" כי היא אפילו לא צריכה לגעת לי ביד, רק הלב שלה איתי.
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

אני עם מיצי החתולה
ואני אומרת לך עכשיו מה שאני אומרת לי: חכי. המשיכי לדבר על זה ולחקור את זה, וחכי. זה ישקע. זה יבוא, הקבלה הזו של עצמך כמו שאת.
נכון. ועד שזה קורה את רק מחפשת איך לחבק את עצמך ולדרוש מעצמך פחות.

אני צריכה מישהו שיקח אותי ביד ויעזור לי.
אני מכירה מצוין את החשיבה הזו. שנים חייתי כך שהכל אני עושה עם עוד מישהו. "לא טוב לי לבד" היה המוטו שלי :-)
ובאמת האמנתי שכך נכון לי, מתאים לי. זו אני. (הזדהות מלאה עם אמונה/מחשבה/תחושה)
היום אני יודעת שבפועל, אם אני מחכה "לישועה" בדמות .... אני נחלשת ופחות מעריכה את עצמי כבעלת יכולת.
הקושי שבלבד הולך ומתבסס, האמונה משתרשת עמוק יותר כך שהלבד נהיה קשה יותר.
היום כשאני זזה מילימטר במקום שקשה לי, ואני מצליחה בזה לבד, מתוך הנעה פנימית, אני כולי אושר ושמחה. וזה הולך וגדל כי השמחה מדבקת.

רק ינתק לי את המוח. לא לחשוב מחשבות שמסתערות אחת על השניה כל הזמן.

אתן מכירות שיטה לניתוק המוח שהיא לא מדיטציה?
כל ריכוז או מיקוד הם סוג של מדיטציה. זה יכול להיות הפעולה הכי דבילית שתעשי, העיקר שתעשי אותה בריכוז מלא ותשומת לב.
עוד דבר שמנתק ממחשבות הוא ציור, אולי מנדלה, או כל אמנות אחרת.
גם הכנת אוכל. שמיעת הרצאה מעניינת
העיקרון הוא שאת מתמקדת במה שאת עושה בריכוז רב, מילה במילה או חתיכה אחרי חתיכה של עגבניה שזה עתה בדרך לסלט.
כשמחשבה עולה (גם במדיטציה כל הזמן עולות מחשבות!!) את נותנת לה ללכת. את לא נשארת איתה ולא נהית מוטרדת ממנה. זה הכל.
אין ראש בלי מחשבות אבל אם את נותנת להן להוביל בתוכך לכאוס הן יעשו זאת, ממש כמו רוח בסופה. או רוח שמלבה את האש.

צעד צעד. וקחי-תני לעצמך שבוע מנוחה. ממש כמו מחלה.
תחשבי שיצאת לחופש בבית :-)
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

היום אני יודעת שבפועל, אם אני מחכה "לישועה" בדמות .... אני נחלשת ופחות מעריכה את עצמי כבעלת יכולת.

אני חושבת שאני די הפוכה בזה. מאוד קשה לי לבקש עזרה. זה מביך אותי ורוב הזמן אני "מסתירה" מהאנשים הסובבים אותי את מצבי.
אני כן רוצה שתבוא אחת מחברותיי ותשב איתי לשלוח קורות חיים, למשל, אבל אני לא מבקשת. ודווקא חבל לי שאני לא מבקשת.
אבל מאוד קשה לי שיראו אותי בחולשתי הרבה כרגע.

_צעד צעד. וקחי-תני לעצמך שבוע מנוחה. ממש כמו מחלה.
תחשבי שיצאת לחופש בבית_

עשיתי את זה השבוע. אבל זה היה מלווה במיגרנה והמון הרגשה רעה.
אני לא מצליחה לקבל את עצמי בתוך זה. לא מצליחה!

אתן יודעות מה, תוך כדי כתיבה אני שוב מבינה משהו שהבנתי כבר פעם. הרגשות האלה הם ה"תשלום" שלי עבור הרשות שאני נותנת לעצמי "להתעצל".
במשא ומתן המופרך שלי עם העולם (וברור לי שהוא מופרך. אין לי ספק בכך), אני חייבת לשלם על הזמן הזה. ואני משלמת. בהמון רגשות קשים. אני לא נותנת לי מנוחה אפילו לרגע אחד. יש קול שכל הזמן אומר: "יאללה! זוזי! זוזי כבר! יא חסרת מסוגלות, יא לא שווה אחת, מה זה? איפה את?" ואז מצטרף הקול שאוסר על הקול הראשון לרדת עלי ואז אני יורדת על עצמי שאני יורדת על עצמי. טוב. זה בלגן. וכבר כתבתי את זה.

_כל ריכוז או מיקוד הם סוג של מדיטציה. זה יכול להיות הפעולה הכי דבילית שתעשי, העיקר שתעשי אותה בריכוז מלא ותשומת לב.
עוד דבר שמנתק ממחשבות הוא ציור, אולי מנדלה, או כל אמנות אחרת._

אולי אני אחזוא לצייר. אולי אני אסע לבת דודתי הקדרית והיא תלמד אותי לעבוד על אבניים? אולי אני אסע להיות כמה ימים אצל אמא שלי בירושלים?
אולי ואולי ואולי ואלי. ואולי פתאום תיפול הטיפה הזאת שתגרום למים לצאת מהספל ולהתחיל לזוז?
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

_עשיתי את זה השבוע. אבל זה היה מלווה במיגרנה והמון הרגשה רעה.
אני לא מצליחה לקבל את עצמי בתוך זה. לא מצליחה!_
שבוע היה 'סתם' המלצה לזמן מסויים שאת נותנת לעצמך. בפועל ברור שכל דבר יש לו את הזמן שלו ואי אפשר להאיץ בפרח שיפרח :-)
לכן כתבתי:
ועד שזה קורה את רק מחפשת איך לחבק את עצמך ולדרוש מעצמך פחות.
@}

אני חייבת לשלם על הזמן הזה. ואני משלמת. בהמון רגשות קשים. אני לא נותנת לי מנוחה אפילו לרגע אחד.
אז הנה את רואה את זה! וזה המון המון. אין יותר עצימת עיניים. האמת לפנייך ומצדדייך. זו את (וכאלו הם רבים וטובים אחרים:-) )
תביני שאם במקומך היה עומד שם מישהו אחר (ולא נותן לך מנוח) היית צורחת עליו - שיסתלק!
לעצמנו אנחנו מרשים ומרשים לכרסם בנשמה. חופרים, בועטים, שופכים זבל. אז די. כמה שאפשר. להיות רכה עם עצמך זה גם להסכים שאת טועה, לא יודעת, לומדת, לעיתים חופרת ומזיקה לעצמך, זה בסדר!
גם אני כל הזמן מנסה לשמור על ערות מול עצמי. לשים לב איך אני מתייחסת לעצמי. לאט לאט, באמת עם סבלנות, ובלי להתייאש אחרי יומיים, התוצאות מגיעות. וכל חיזוק קטן מביא לעוד התחזקות.

יש קול שכל הזמן אומר: "יאללה! זוזי! זוזי כבר! יא חסרת מסוגלות, יא לא שווה אחת, מה זה? איפה את?" ואז מצטרף הקול שאוסר על הקול הראשון לרדת עלי ואז אני יורדת על עצמי שאני יורדת על עצמי. טוב.
העבודה שלך מול הקול הזה היא לפנק את עצמך עוד ועוד ולהגיד לעצמך - אני אוהבת את עצמי כפי שאני!
את כבר יודעת את זה, רק צריכה להתחיל בקטנה להתנסות בזה.
הנסיונות הראשונים קשים יותר, האתגר שהחיים פתאום מביאים לנו הוא הכי מבאס (מיגרנה וחוסר יכולת לזוז מוחלטת) הקיצוניות הזו מראה לך כמה את במקום הנכון :-)
אילת_מ*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אילת_מ* »

אולי זה יעזור :-)

http://www.youtube.com/watch?v=_RiFSbTw ... re=related
שלוש פעמים ביום לפני האוכל.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_אולי זה יעזור
http://www.youtube.com/watch?v=_RiFSbTw ... re=related
שלוש פעמים ביום לפני האוכל._

לגמרי! ומה עם זה?

http://www.youtube.com/watch?v=wTfcB7qVDYo
אילת_מ*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אילת_מ* »

מעולה! נראה לי שזאת דיאטה מנצחת!
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אתמול היה לנו ריב.
לי ולבן זוגי. האיש שלי. בעלי. איך שתקראו לזה.
הוא כעס עלי כי שכחתי למלא דלק, אבל בעצם זו הייתה רק ההתחלה.
אחרי הרבה כעסים ובקשות סליחה וכל הדברים המבאסים האלה שקורים במריבות הוא אמר לי שפשוט קשה לו. קשה לו שאני לא מתפקדת ושהוא מרגיש לבד. "דווקא בגלל שאת שותפה ששווה זהב!" ככה הוא אמר.
אני בכלל לא מרגישה כמו שותפה ששווה זהב.

אחר כך התחלתי לחשוב שאולי אני בדכאון. על אמת. כי קשה לי כל כך. ונכון שאני שומרת על הבית מסודר ואני קמה בכל בוקר ומתקלחת ומשתדלת לזוז ולאכול נכון, אבל כל זה מאמץ-על בשבילי. זה מה שאמרתי לו. שכואב לי שהוא לא רואה את זה.
וכל הזמן הזה נשבר לי הלב בשבילו. אני באמת פרטנרית ששווה זהב כשאני מתפקדת. אבל משהו שבור אצלי מאוד ואני לא מצליחה לתקן את זה.

בסוף התחבקנו והלכנו לישון. שאלתי אותו מה הוא רוצה שאני אעשה. אני פשוט אעשה את זה, אמרתי לו. מחויבות לאנשים אחרים יכולה להזיז אותי. ובאמת היום הזה היה קצת יותר טוב, עד עכשיו. הדכאון תופס אותי כשאני קמה בבוקר ולקראת ערב. הקצוות של היום קשים יותר, אני מרגישה כל כך לבד. במהלך היום אני בסדר.
היום עשיתי יותר. הרבה יותר. אבל אני עדיין מגלגלת בראש שלי מחרוזת של חרוזים שחורים: כל הדברים שלא עשיתי. כל הדברים שיכולתי לעשות. ואני צועקת: איך הגעתי לפה?

יש איזו תכנית של "עלמא" שמזמן מפתה אותי. למען האמת היא יושבת עלי כל כך טוב. זו תכנית ליוצרים שכוללת יומיים של לימודים מלאים בשבוע ומלגת מחיה מסוימת. זו תכנית מרהיבה וברור לי שאני אהנה לנגוס את השיניים שלי בתפוח הזה. שלא לדבר על מלגת המחיה. אלא שצריך לשלוח טקסט של שלושה עמודים שמכיל איזה משהו שכתבתי.
ורק המחשבה על זה גורמת לי בחילה, פיזית. אני לא יכולה לכתוב עכשיו שלושה עמודים, אני מרוקנת מאוד. אבל אני רוצה לקרוא אחריהם: היי, אל תפספסו אותי! אני נובעת ממש מהר! תנו לי רק קצת ומיד אני יוצרת.
המחשבה על זה מטריפה אותי. הנה עוד מיכל, ביקום אחר, שמצליחה לעלות על הרכבות האלה. שמצליחה לממש את עצמה. שזוהרת.

ומחשבה פרקטית: אולי אני פשוט אשלח כבר משהו שכתבתי. אבל זה קצת מעציב אותי. אני ממחזרת את עצמי בלי סוף.

ולפני שנפלתי לדכאון שלפנות ערב הזה ראיתי בערוץ שמונה תכנית נורא מעניינת על הצורך האובססיבי של התרבות שלנו לזוז ולזוז מהר. על כמה שהבטלה הפכה לסמל לחוסר מוצלחות. עד כמה שהאושר והסקסיות וכל דבר טוב נקשרו אצלנו בפעלתנות. כמעט פעלתות יתר. אז העניין הזה הוא גם תרבותי, הלחץ הזה. לא רק אני (ואישי) לוחצים עלי לזוז. תרבות שלמה לוחצת עלי לזוז! נו, פלא שאני עומדת במקום?

ועוד תובנה, קשורה ושלא קשורה: לא לעשות כלום לא שווה לרוגע. למען האמת זה הדבר האחרון בעולם ששווה לרוגע.
המוח שלי רץ ועובד ופועל כל הזמן. אני לא מסוגלת לשבת ולחשוב בשקט. לא הצלחתי לקרוא ספר כבר המון זמן.
יש רמות שונות של אי-עשייה, למרות שהם נראים אותו דבר. לשבת ולראות טלוויזיה, למשל, זו אי-עשייה מהזן הנחות ביותר. לכתוב באינטרנט יכול אפילו להיות מועיל. אבל לקרוא יותר מדי זו גם אי-עשייה מאכלת.
לקרוא ספר, זה לא לעבוד, אבל זה כלל וכלל לא מתקרב ל"לא לעשות כלום". זו עשייה פאסיבית ועדיין, עשייה.

אז היום הצלחתי קצת לקרוא. וחשבתי שזה אולי מבשר טובות.
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

אתמול היתה לי חוויה מאירת עיניים.
שתיתי נס קפה אחה"צ (לא חשוב למה, זה סיפור נפרד).
לא הצלחתי להירדם עד איזה 6-7 בבוקר... (סתם כפית שטוחה של נס... לא חשבתי שיעשה כזה נזק...).

אבל!
רק בבוקר תפסתי, שכאשר הגענו הביתה באחת בלילה כמעט, היה לי כוח להכין לילדה חביתה מושקעת ועוד כל מיני, וגם לסדר לעצמי ארוחה.
בדרך כלל אני לא תיפקודית בשעות כאלה, בכלל. מעוכה, גמורה, אין כוח.
תפסתי שזה בגלל הקפה. הקפה עשה אותי תיפקודית. |נורה|

בדף החיוניות שלי חלק שמיני כתבתי שגיליתי שנפל לי המטאבוליזם.
בדף הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף כתבתי כמה דברים החל מהודעה זו הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף (2011-06-08T14:55:13)

החיבור של זה עם הקפה:
  • הבנתי שהייתי בתת תזונה כל חיי. מהסוג הרזה מדי ולא מהסוג השמן מדי אבל זו אותה תת תזונה.
  • הבנתי שתת התזונה גרם לי למטאבוליזם נמוך.
  • בשנים שהייתי מאוד ספורטיבית ופעילה, הפעילות הגופנית החזיקה אותי בתיפקוד לא רע למרות תת התזונה.
  • הגורמים לתת התזונה אצלי היו קודם כל תזונה חסרה ולא מדוייקת לגוף שלי.
  • מטאבוליזם לא תקין = חוסר תיפקודיות.
אני חושדת, מיכל בז, שאצלך זה הגורם הראשון במעלה. כל מה שאת מתארת מתאים. כולל דיכאון, שמעיד על חוסר איזון במשק הסרוטונין, על חוסר איזון בחלבונים ושומנים, וחוסר איזון בויטמין D ועוד (תמי גלילי תוכל בוודאי להוסיף עוד הרבה ידע). גם עניין המשקל הוא עוד סימפטום לתת תזונה.

(מדגישה: חושדת. לא אומרת לך בביטחון. זו השערה, ובכל מקרה אם את חושבת שיש בזה משהו, גם אז תצטרכי לבדוק מה רלבנטי ספציפית לגבייך ומה לא)

נורא חשוב להזכיר את זה בכל מקום, כי כולנו עברנו שטיפת מוח עם התיאוריה המופרכת (מופרכת תרתי משמע: כולל הופרכה מדעית) שעודף משקל

יותר מדי אוכל, בזמן שהאמת היא שעודף משקל

תת תזונה. וההבדל קריטי. כי מה שצריך לעשות זה לאכול יותר!
אבל מהמזונות המתאימים.

עכשיו - מה היה תזונה חסרה ולא מדוייקת לגוף שלי?
אני אפרט, כי ברור לי שיש אחרים שסובלים בדיוק מאותו דבר, ואלה שלא, אולי זה יעזור להם לדייק את התזונה שלהם בכיוון שמתאים להם.
  • אכלתי המון לחם. אפילו לחם אורגני מקמחים מלאים לא טוב לי, וכנראה לחם/דגנים לא עושים טוב להרבה מאוד אנשים, מכל מיני סיבות. אז הלחם תפס מקום בבטן של משהו אחר שהייתי צריכה לאכול, שכן היה נותן לי מינרלים וויטמינים חיוניים. יונת שרון אף כתבה בכל מיני מקומות, שהחיטה פוגעת בספיגה של ויטמינים ומינרלים.
  • אכלתי מוצרי חלב, אבל בעיקר רכים: גבינות לבנות למיניהם. זה פגע בספיגה של הברזל (אנמיה, אפילו קטנה, פוגעת בתיפקוד וגוררת עייפות ודיכאון) ובדברים נוספים. לרוב האנושות מזיק לצרוך מוצרי חלב, ובוודאי לא אורגניים מפוסטרים מפרות תעשייתיות.
  • לא אכלתי מספיק בעלי חיים (בכוונה אני לא כותבת "בשר" כי טלי מא האירה את עיני לגבי אי ההבנה שיכולה להיווצר כאן).
  • כשאכלתי בעלי חיים, אכלתי את הלא-נכונים בשבילי. בעיקר עוף, וגם בקר. הם לא כל כך טובים לי. אני באופן אישי צריכה לאכול דגים. בצירוף מיטבי מסוים (עם חמאה, שום וחריף). חשוב לציין שלאחרים, יכול להיות שבשר אדום הוא המיטבי, או דג אבל בלימון וממש לא בחמאה, וכן הלאה (אני ממליצה בחום על רפואת הג'אווהר שמלמד אורי מאיר-צ'יזיק http://www.mazon-izun.com/ למי שמעוניין לדעת איך להתאים לעצמו את התזונה שלו באופן אישי; מרתק ומועיל!). אז כשאכלתי עוף, נעשיתי עייפה ומטושטשת. כשאני אוכלת דגים, אני עירנית, חיונית ויש לי פתאום כוחות.
  • לא אכלתי מספיק שומנים. הרבה פעמים אפשר להכניס את השומנים עם בעלי החיים. אבל אפשר גם הרבה שמן זית, זיתים, אבוקדו, אגוזים. אני אוכלת מהם הרבה אבל זה כנראה לא השומן המדוייק לי ולכן זה לא מספיק. אבל זה בסימן שאלה.
אני מצטערת עבור כל הצמחונים והטבעונים, ואני מבינה את הבחירה הזאת, במיוחד בעולם התעשייתי של ימינו, אבל לדעתי, בהתבסס על כל המחקר שנתון לנו כיום, צריך להבין שאנחנו כבני אדם בנויים לאכול תזונה מסוימת שאליה התפתחנו אבולוציונית במשך מיליוני שנים. צריך לתחזק את המוח שלנו, צריך לתחזק את הכוחות שלנו, ואנחנו בנויים על אכילת בעלי חיים. תקראו שוב את הניסויים של פוטנג'ר
ותבינו איך זה עובד, כאשר מין מסוים של בעל חיים אוכל תזונה שאינה מתאימה לו ביולוגית.
אז נכון, יש גוף שמתאים לו לאכול בעלי חיים פעמים בודדות בשבוע (אבל מזון אחר מן החי, למשל מוצרי חלב מהעז שבחצר שלו, פעמים אחדות ביום), ולעומתו יש גוף שזקוק לאכול בעלי חיים כלשהם שלוש פעמים ביום, כלומר בכל ארוחה וארוחה, ויש כל מי שביניהם.
אבל עמדתי התזונתית והאבולוציונית היא, שכל מי שהמזון הזה חסר בתזונה שלו, נמצא בתת תזונה.

מקווה שמה שכתבתי יעזור.
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, שכחתי לציין, שאם כבר מוצרי חלב, אז עדיף להמנע מניגרים ורכים, ולאכול קשים ושמנים.
איכותיים.
לא, גבינת "עמק" היא צירוף של צבע צהוב עם כימיקלים אחרים, זה לא מזון, זה פלסטיק.

אז שורה תחתונה לגבי:
במקום לחם עם גבינה לבנה (עמוד התווך של התזונה שלי במשך עשרים שנה לפחות) - סלמון נורבגי טרי עם המון חמאה.
במקום דגנים עם מוצר חלב - בעל-חיים עם שומן.

(לא קורנפלקס עם חלב - סטייק עם השומן שלו)
(לא עוגה וקפה - עוף בתנור עם העור, בשמן זית)
(לא פסטה ברוטב - דג בלימון עם סלט וטחינה)
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

בשמת, תודה רבה. זה ממש נוגע ללבי.

אני דווקא אוכלת די טוב. בהתאם למה שכתבת.
אולי הבעיה היא שאני לא מתמידה בזה. אני לא יודעת. אולי הבעיה היא שאין לי כוח להכין כל הזמן אוכל וזה באמת יוצר ימים של תזונה חסרה.
אני אבדוק את זה ברצינות.

אבל זה קטע שכתבת עכשיו, כי אני בדיוק בדרכי לרופאה לקבל הפניה לבדיקות דם. כך שמחר אני אהיה חכמה יותר.
אילת_מ*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אילת_מ* »

אבל זה קטע שכתבת עכשיו, כי אני בדיוק בדרכי לרופאה לקבל הפניה לבדיקות דם. כך שמחר אני אהיה חכמה יותר.
מעולה. תמיד טוב לדעת.
ובכלל נשמע שצריך לתקוף בכל החזיתות. גם כדי למצוא את המפתח וגם כי הבעיה תתבטא בהמון חזיתות. אתן לך כמה רעיונות נוספים כי זה מה שיש לנו לעשות חוץ מלחבק,
אנחנו מאחלות לך את הטוב ביותר!
הנה עוד מיכל, ביקום אחר, שמצליחה לעלות על הרכבות האלה. שמצליחה לממש את עצמה. שזוהרת
כמו שאת מאחלת לעצמך.
רעיונות נוספים
  • פרחי באך. כשזה מדוייק זה משנה עולמות.
  • טיפול פסיכולוגי, אבל אמיתי. לא אמא אבא סבתא סבא, אלא טיפול שיודע שגם אם יש דברים שבורים, יש בפנים מיכל שלמה ובריאה שיודעת מה טוב לה. משהו מעדות הפסיכולוגיה תהליכית, הקומי, טרנס פרסונלית, סומטית וכו'. אין לזה תחליף.
  • ללכת לנטורופת מקצועי ביותר ביחד עם בדיקות הדם שלך כדי לשנות את התזונה ולעשות השלמות של דברים שחסרים לך. אולי אומגה 3? אולי b למיניהו? ברזל? כל הדברים האלה יכולים לשנות את התמונה.
  • להתפלל הרבה. לדבר עם אלוהים ולהגיד לו "אתה יודע שקשה לי. אני לא מצליחה לבד. תעזור לי! תן לי קצה חוט! רק אתה יכול. אני נואשת .תעזור לי עכשיו!!!!!" כשמתפללים ממקום כזה, כשמעבירים את כל החבילה לאלוהים תתפלאי כמה זה מאפס את השעון ועוזר. ופתאום גם מגיעה תשובה לבעיה בלי שהרגשנו. זאת תקופה מצויינת לדבר עם אלוהים. (הפרטי שלך. אני לא מדברת על שום דבר שקשור לדת)
מקווה שמשהו מזה מדבר אלייך ואם לא, קבלי רק את איחולי וחיבוקי @}
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

אילת, תודה!

שלשום באמת התפללתי. לא עשיתי את זה מעולם. חוץ מתפילות מהירות כשאיחתי לאוטובוס בסגנון: "אלוהים, אם אני אגיע בזמן, אני לא אוכל שרימפס חודש." (פעם עשיתי דיל עם אלוהים שאני לא אוכל בשר לבן אם אני אקבל ציון טוב ב"מבוא לפסיכולוגיה". ובאמת לא אכלתי כמה שנים. מוזר איך זה בא לי לראש. ואז הייתי חייבת לשפוך. זהו. סגור סוגריים.)

בקיצור, התפללתי קצת. לא ממש הצלחתי להתמסר לזה. אבל ניסיתי מאוד.

בסוף לא הלכתי לרופאה. חטפתי כנראה מכת שמש היום ולא הצלחתי לזוז. מחר אני אלך. (באמת! אני אלך! באמת!)

סך הכל, אני זזה יותר. הרבה יותר.
אתמול אני ובנזוגי עברנו על ההוצאות שלנו וראינו שאני אכן ובאמת חייבת למצוא עבודה. זה מזיז אותי, הדברים האלה. פשוט כי חייבים לזוז.
אני מרגישה קצת יותר חזקה. קצת פחות מדוכאת. אולי אדישה, אולי פשוט עייפה. ועם כאבי ראש שלא מניחים לי.

ואני אכן בטיפול מעולה ומשובח ומעצים. אבל הוא לקראת סיום, שכן אנחנו לא יכולים להרשות אותו לעצמנו.
ובכלל, מאז החתונה, יותר ויותר דברים ש"החזיקו" אותי מגיעים לכדי סיום. וזה בסדר, אבל קשה. ואולי בגלל אני לא זזה.

אולי אני קצת לא רוצה לגדול?
אילת_מ*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי אילת_מ* »

ובכלל, מאז החתונה, יותר ויותר דברים ש"החזיקו" אותי מגיעים לכדי סיום

זה נראה לי חשוב. אולי אפשר ליצור דברים אחרים שיחזיקו אותך.
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

סך הכל, אני זזה יותר. הרבה יותר.
איזה יופי! @}

אני מרגישה קצת יותר חזקה. קצת פחות מדוכאת. אולי אדישה, אולי פשוט עייפה. ועם כאבי ראש שלא מניחים לי.
עיפות וכאבי ראש אני פוגשת יותר ויותר. שינויים מגוונים יוצרים זאת.. אין הרבה מה לעשות עם זה מלבד לנסות לנוח (שאפשר) ומצד שני לנסות שזה לא יעצור אותנו מלכת.

_ואני אכן בטיפול מעולה ומשובח ומעצים. אבל הוא לקראת סיום, שכן אנחנו לא יכולים להרשות אותו לעצמנו.
ובכלל, מאז החתונה, יותר ויותר דברים ש"החזיקו" אותי מגיעים לכדי סיום. וזה בסדר, אבל קשה. ואולי בגלל אני לא זזה._
ואולי בדיוק בגלל זה את זזה!!!
שימי |L| התעתוע הוא שדברים מסתיימים, והחדש עוד לא קורה, והנה מתגבשת אמונה "אני לא זזה".
כבר ראית שזה לא כך. בעצמך הצהרת שאת זזה הרבה יותר. אז אנא, אל תשכחי.
אני ממש שומעת את ההרגל שלך לחשוב שאת לא זזה, אוטומט של חשיבה שמורידה אותך!
סיום, כל סיום, הוא פתח לחדש לבוא בשער.
תשמחי על כך, תפני מקום בתוכך ותזמיני את החדש @}

אולי אני קצת לא רוצה לגדול?
נכון :-) גם אני זיהיתי לא אחת את האמת הזו.
לא פשוט לגדול, לקחת אחריות על החיים ולקדם אותם למקום טוב. זו באמת עבודה, ובהתחלה היא נראית קשה יותר כי צריך להתרגל, לתרגל ולחזק את ההרגלים. והכל חדש. והחדש הוא גם מאיים ולא ידוע.
לגדול זה לסמוך על עצמי. שאני יכולה, אני בסדר. הידיים שלי על ההגה ואין אחר להאשים :-)
כשגודלים מפסיקים להאשים ולוקחים אחריות, זה יכול להיות כבד אבל השחרור הוא אדיר מימדים!
הכובד הוא רק מחשבתי ("הכל עלי") בפועל, זה הרי קיים בכל מקרה בחיינו הבוגרים :-) אנחנו רק מנסים להניח אחריות במקומות אחרים אבל בעצם אין מקום אחר.
כשמבינים זאת יכול להתרחש שחרור גדול @}
קרן_שמש_מאוחרת*

איך מתחילים לזוז

מה שלומך? חושבת עלייך @}
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

קרן שמש, תודה רבה ששאלת. זה היה לי כל כך משמח לראות את הדף הזה פתאום במה חדש.

אז מה שלומי?

דברים זזים ולא זזים. נראה שיש איזו הפרדה עדינה שאני חופרת בה עכשיו: מה לא זז בגלל פחד ומה לא זז בגלל חוסר רצון. קשה לי לזהות עדיין מה בדיוק אני רוצה לעשות ומה לא. למרות שאני בטיפול, למרות שיש לי כמעט היפר-מודעות, אני עדיין מופתעת כשמנגנונים מסוימים פשוט מעמידים אותי במקום כשאני מנסה לעשות משהו שאני צריכה ולא באמת רוצה.

אז סיימתי לעבוד על טקסט ל"עלמא". אני לא בטוחה שהוא מספיק טוב. אני לא יודעת אם כתבתי על זה פה, אבל יש להם תכנית שנורא מדליקה אותי בשביל יוצרים. מין חממת יוצרים כזו שמקבלים בה מלגת קיום.
עוד לא שלחתי, אבל זו היתה תזוזה ניכרת וכזו שהרגישה מאוד טוב. ואני אשלח.

עדיין לא מצאתי עבודה. זה מבאס כי זה מזין מעגלים כאלה של יאוש: לא עובדת, לא מרשה לעצמי דברים שמחזקים אותי, עוד יותר קשה למצוא עבודה.
אבל אני לא מתייאשת. יש לי הרגשה טובה בקשר לשבוע הזה. אבל האמת שבכל מוצ"ש יש לי הרגשה טובה.

ואנחנו עוברים דירה. עוזבים את המרכז! הידד! אני כל כך מקווה (כל כך כל כך כל כך ) שזה יזרים אנרגיות חדשות של תזוזה. עוד אנרגיות של תזוזה.

ומחר יום ראשון. יום ראשון הוא היום הכי קשה בשבילנו המובטלים (והקצת דיכאוניים).
אני חושבת שאני אנסה להתכונן אליו כמה שיותר. להתחיל את היום בפעולה. להכריח את עצמי.

ולמצוא עבודה. למצוא עבודה. זו המשימה הבאה.
נטע_ק*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי נטע_ק* »

מיכל- איזה מן עבודה היית רוצה? ובאיזה אזור? - רק אם בא לך לומר.
וגם כל הכבוד על הכתיבה לעלמא - תשלחי תשלחי
ובכלל(())
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

כל מה שנטע כתבה. גם ממני (())
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

מיכל- איזה מן עבודה היית רוצה? ובאיזה אזור? - רק אם בא לך לומר.

מאוד בא לי לומר :) אני מאמינה שאם אומרים ליקום משהו מספיק מדויק, הוא שומע. (אלא אם כן הוא בדיוק עסוק במשהו אחר. יקומים רבים סובלים מהפרעת קשב וריכוז.)

אני מחפשת עבודה באולפן. גם באיזור המרכז וגם באיזור של פרדס חנה - כרכור והסביבה.

אבל במה הייתי רוצה לעבוד?

במשהו שיש בו גם אנשים, עמיתים לעבודה שכיף לי איתם. וגם יש לו משמעות מסוימת. נגיד, חנות של סחר הוגן יכולה להיות רעיון טוב. עבודה באיזושהי עמותה.
כתיבה למשהו שאני מאמינה בו. וכן, אפילו שוב עבודה בחנות ספרים, אבל קטנה ועצמאית.
מיכל_בז*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי מיכל_בז* »

החלטתי לעשות כעצתי החכמה ב איך לזהות גבר אוהב ולהתחיל להתנהג באהבה לעצמי גם בעניין הזה פה. של התקיעות המיכלית שלא תיאמן. (באג במיכל כרגע)

אני נורא רוצה לדווח על איזו פריצת דרך, תובנה חכמה, משהו. אבל ההחלטות שלי מאוד-מאוד קטנות ובאמת, זה יום ביומו העניין הזה.

דיברתי עם מורה וותיקה לעברית והבנתי שיש ממש אינפלציה של מורים בשוק. זה מצחיק, לא?
נסגרו אולפנים גדולים ולא נפתחו מספיק אולפנים צעירים. מצד שני, תכניות הלימודים להכשרת מורים לעברית לא ממש נפסקות, כך שכל הזמן יוצאים לשוק עוד ועוד מורים לעברית.

או.קיי. בסדר גמור. זו הקלה גדולה לדעת שזו לא אני, זה העולם. זו לא הפעם הראשונה שהעניין הזה מתגלה. וזו לא פעם ראשונה שזה עובד בתואם כל כך יפה עם הרצון שלי שלא לעסוק במשהו.
בקיצור, בכלל לא בא לי ללמד יותר עברית, אז תודה ליקום ששיחרר אותי מהעול הזה.

אבל אני כן מאוד-מאוד אוהבת ללמד. אני חושבת ללכת על הסבת אקדמאים להוראה. החלטה אמיצה, לא? יש לי חברה שלימדה חצי שנה בחטיבת ביניים וחזרה כל יום בבכי. בסוף היא פרשה אחרי חצי שנה בלבד עם תחושת חוסר אונים לא נורמלית.

יש לי כן תובנה אחת משמעותית. ההמלצה להתכנס פנימה ולחשוב היא המלצה מאוד חכמה ואני חושבת שבאיזשהו מובן ניסיתי ליישם אותה. אלא שהקצב בה המוח שלי עובד לא באמת מאפשר את זה.
וזה בסדר. כי ככה הוא עובד וזה נפלא שאני חושבת כל כך מהר. זה מועיל לי ברוב תחומי החיים וגורם לי להרגיש, פעמים רבות, כאילו אני חיה בזכות זה כמה גילגולים בו"ז.

אני יכולה לחשוב רק תוך כדי תנועה. אך ורק. כלומר מחשבות פרודוקטיביות שלא נעות אחת בתוך השנייה עד אין קץ.

לא תזוזות הרות גורל, כן? אפילו לעשות כלים.

ואני אתנהג כאילו אני מאוד אוהבת אותי. כי תכל'ס, למה לא בעצם?
בשמת_א*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי בשמת_א* »

_החלטתי לעשות כעצתי החכמה באיך לזהות גבר אוהב? ולהתחיל להתנהג באהבה לעצמי גם בעניין הזה פה. של התקיעות המיכלית שלא תיאמן. (באג במיכל כרגע?)
אני נורא רוצה לדווח על איזו פריצת דרך, תובנה חכמה, משהו. אבל ההחלטות שלי מאוד-מאוד קטנות ובאמת, זה יום ביומו העניין הזה_
את נקראת לי נפלא הבוקר!

יש אוויר של העצמה באתר, שמת לב? תראי, נדבקת (-:

(())
נועה_ברוך*

איך מתחילים לזוז

יש אוויר של העצמה באתר, שמת לב? תראי, נדבקת
|Y|

_יש לי כן תובנה אחת משמעותית. ההמלצה להתכנס פנימה ולחשוב היא המלצה מאוד חכמה ואני חושבת שבאיזשהו מובן ניסיתי ליישם אותה. אלא שהקצב בה המוח שלי עובד לא באמת מאפשר את זה.
וזה בסדר. כי ככה הוא עובד וזה נפלא שאני חושבת כל כך מהר. זה מועיל לי ברוב תחומי החיים וגורם לי להרגיש, פעמים רבות, כאילו אני חיה בזכות זה כמה גילגולים בו"ז.
אני יכולה לחשוב רק תוך כדי תנועה. אך ורק. כלומר מחשבות פרודוקטיביות שלא נעות אחת בתוך השנייה עד אין קץ._

מיכל, את יכולה להסביר?
הבנתי שאת זקוקה לתנועה אבל מה קורה עם המחשבות...?
איבדתי אותך (חשוב לי מאוד להבין!)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך מתחילים לזוז

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_מיכל, את יכולה להסביר?
הבנתי שאת זקוקה לתנועה אבל מה קורה עם המחשבות...?
איבדתי אותך (חשוב לי מאוד להבין!)_

בטח.

כשניסיתי לנתח למה אני לא מצליחה לזוז, אחד הרעיונות שעלו, גם אצלי וגם במעלה הדף, שזה זמן של המתנה. זמן של התכנסות פנימה כדי לחשוב.
כך קרה שפעמים רבות החלטתי לשבת ולחשוב. החלטה מבורכת, כשלעצמה, אבל לא פרקטית עבורי.

אני חושבת ממש מהר. ממש ממש ממש מהר. אני חושבת מהר ואסוציאטיבי מאוד. והנסיון להכניע את המחשבות שלי לאיזה דפוס חשיבה איטי ומסודר מאוד מעייפת אותי וגם לא באמת מצליחה.
ניסיתי לעצור כדי לארגן את המחשבות. העצירה הכפויה הזו רק גרמה להן להסתחרר סביב עצמן.

אני חייבת להיות בתנועה כדי שהמחשבות שלי יוכלו לרוץ חופשי. מאוד קשה לי להיות בתנועה כי עצם החשיבה המהירה הזו מעייפת אותי.
כשאני מנסה להאט ולארגן אני רק נהיית מבולבלת יותר ויותר.

כשאני מאיטה ועוצרת, המחשבות שלי אוכלות אותי חיה. לזה התכוונתי כשדיברתי על מחשבות לא פרודוקטיביות.

אבל, אוף, נועה! אני לא מצליחה באמת להסביר!

חזור אל “אתגרים בהורות”