החיוניות שלי חלק שני

במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

במבי, אם את אוכלת גלוטן רק מעט ובתדירות נמוכה, מדוע להוריד אותו? אם היה לך אורח חיים תזוני מוצלח, מדוע לשנות?

אני לא משנה, רק עורכת ניסוי שמסתבר (לפחות נכון לעכשיו) כקל להפקה. ההסבר הוא: "כי יונת אמרה" :-D כלומר, יונת סגורה על זה שחיטה זה מזיק כמעט בכל מצב, ואני סגורה על זה שלי, באופן אישי, ובצורת לחם באופני הכנה מסויימים - זה לא מזיק. והיא אומרת שבשביל לומר דבר כזה צריך להתנקות לחודש ואז להחזיר ולראות את ההשפעה. אז חשבתי שזה מעניין לבדוק.

בגדול, קלטתי שמה שבאמת מפריע לי ב"דיאטות" מהסוג הזה - זה שזה גורם לעיסוק הרבה יתר גדול באוכל, וזה לדעתי מזיק בפני עצמו. צריך להשקיע יותר אנרגיה בלחשוב על זה ולתכנן את זה. ובגלל שאני סנובית של אוכל גם ככה (כלומר, אוכלת רק אוכל טעים לי וטוב לי) - אז בהתחלה זה נורא הפריע לי שזה הופך להיות גורם שאני צריכה להתעסק בו מעבר לטבע שלי. אז החלטתי לא להתעסק ופשוט להתסדר בכל פעם באותו הרגע. כי בניגוד להרבה שמשתפות פה - אני מעדיפה להיות רעבה מאשר לאכול משהו לא טעים ולא בריא. כך שאם אני אגיע לערב ואהיה רעבה ועצלה - זה או שאני אקח קצת גבינה איכותית עם יין ופשוט אשב לי קצת, ואז כשאני אהיה כבר במצב סביר יותר - אכין לי משהו. או שזה כבר בפני עצמו יספיק לי. או שאני אקח פרי. בדרך כלל אני כן אכין לי סלט או משהו, אבל באמת לפעמים לא מתחשק. דבר נוסף הוא שיש לי בנזוג שהוא בשלן משקיען ומהמם, כך שהרבה פעמים הוא מכין את האוכל. אבל עכשיו הוא לא בארץ כמה ימים. אבל מתארחת אצלי חברה - וכל ערב אחרי שהילדים הולכים לישון אנחנו מכינות סלט מדהים,ף או סביצ'ה דג, או ארטישוקים ושותות יין, וזה ממש טוב. האמת שעוד משהו שהפתיע אותי לטובה זה שרוב התשוזנה שלי עכשיו היא ירקות, וזה היה רעיון שלא הייתי מסוגלת להתחבר אליו לפני כן - ועכשיו זה מרגיש סבבה. אבל גם לפני זה אכלתי הרבה ירקות ביום,פשוט לא בכמויות האלה.
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

ההסבר הוא: "כי יונת אמרה
אני בהחלט מבינה את הנטייה לציית ליונת :-D

עם זאת, קצת נשמע לי שאת מקלקלת את יחסך הבריא באופן נפלא לאוכל. אני לא סבורה שכל כמות היא מזיקה. בכל אופן, בהצלחה ואעקוב אחר הניסוי שלך.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

עם זאת, קצת נשמע לי שאת מקלקלת את יחסך הבריא באופן נפלא לאוכל. אני לא סבורה שכל כמות היא מזיקה.

מסכימה איתך לגמרי. אם אני אראה שאני הופכת להיות מטושטשת חושים בריאים בגלל זה, אני אחתוך מזה. תודה שאת כותבת את דעתך בעניין, זה עוזר לי להבין את זה יותר טוב.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אגב, מה זה אורז. זה לא דגן וזה לא קטניה, לא?! היום בבקר הכנתי "קרפים" מכוסמת מושרה וטחונה עם מים (מין בלילת פנקייק שהכנתי מכוסמת שהשריתי במים). רציתי לעשות קרפים דקים וקריספיים, אבל יצא קצת אחרת - יותר רטוב כזה. בכל מקרה, גלגלתי לי כזה עם טחינה ואבוקדו וזה היה די מוצלח.
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

אגב, מה זה אורז. זה לא דגן וזה לא קטניה,
כן דגן. ללא גלוטן.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אה! חשבתי ככה שהוא דגן, אבל זה בלבל אותי כי חשבתי שכל הדגנים הם עם גלוטן.
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי חוט_השני* »

במביק את יכולה לקרוא בשני הבלוגים האלו הסברים מעניינים וברורים בנושא הגלוטן
http://crossfitisrael.blogspot.com/2011 ... g-[po]post 02[/po].html
http://www.paleostyle.com/?p=256
גוגוס*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2010, 10:00

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

במבי, כמה טוב לראות אותך כאן. יש לי הרבה לומר ומפחדת שזו תהיה מן תשובה אינסופית כזו. אי לכך, אני מנסה בנקודות.
  1. לגבי הסברים מלומדים, אם יש לך את המייל של ניצן כדאי לשאול אותה. היא פחות משוטטת כאן כרגע ואני די בטוחה שהיא תדע להסביר ממש טוב וגם תציג את זה כך שתוכלי להעביר הלאה. הנה ההסבר המאוד לא מלומד שלי אבל אני משוכנעת בו לגמרי, למקרה שזה נחשב - אם משהו טבעי צריך לעבור כל כך הרבה עיבוד עד שהוא הופך לאכיל, ועוד פי מיליון עיבוד עד שהוא הופך לטעים אז הוא מעורר חשד. לו היינו אמורים לאכול חיטה ואורז הטבע היה מגיש לנו אותם אחרת. כלל האצבע צריך להיות שככל שמשהו מעובד יותר כך אפשר לנחש שהוא מזיק יותר. בשבילי, עיבוד זה כל תהליך לא טבעי כמו גריסה וטחינה, ניפוי, הוספת שמרים, חימום, אפייה וכו' שהופכים משהו מלא אכיל לכן אכיל. וכשצריך את כל אלו ביחד רק בשביל שמשהו יהפוך לאכיל וטעים זה חשוד ממש ממש. בנוסף, כאשר המוני אנשים שגדלו בערך כמוני מגלים רגישות לחומר מסוים (לקטוז?) אני חושדת בו גם אם אני עצמי לא רגישה. אני מניחה שזה שאני חסרת רגישות מעיד על השתכללות אבולוציונית אבל לא על היות החומר המסוים בריא עבורי.
  1. אני מנחשת, על בסיס חוסר הרגישות שלי ללקטוז, שגמילה מגלוטן תתבטא בשיפורים קלים באיכות החיים ולאו דווקא במשהו ענק שגורם לך לומר וואו! כדאי לשים לב לזה ולחשוב האם השיפור הזה שווה את הגמילה או שלא. בכל אופן, לא צריך בשביל זה להחזיר את הגלוטן. הקשבה טובה לגוף תספיק לך בשביל לדעת מה זה עושה.
  1. צריך לקחת בחשבון שחומרים בגוף מתקשרים ביניהם. למשל, יכול להיות שלא תחווי שיפור משמעותי עקב היעלמות הגלוטן משום שחומר אחר מעכב את ההשפעה של הגמילה. אני לא מבינה בזה כלום בשביל לתת דוגמאות קונקרטיות אבל מהמרת מהניסיון שלי על הקטניות, על הקפה (במיוחד עליו, לא תאמיני כמה תהליכים פיזיולוגיים הוא משבש, וזה דווקא כן מהבנה וידיעה של החומר), על הגבינות ועל האלכוהול. כל מה שמעובד יכול להיות ביחסי גומלין ולגרום לכך שבתום הניסוי תאשרי את הידיעה הראשונית שלך לגבי הגלוטן אבל זו עדיין תהיה טעות.
  1. כמויות הן לא בהכרח אינדיקציה להתמכרות. אני הייתי מכורה לסיגריה ביום ולקפה אחד ביום. אלו פשוט התמכרויות שיותר קל להיפטר מהן אך הן עדיין התמכרויות. היום אני יכולה בקלות לאכול רק פרוסת לחם פעמיים שלוש בשבוע. זה ממש יספיק בשביל לתחזק את ההתמכרות שלי כך שלא אחווה קריז. זה לא הופך אותי לפחות מכורה.
  1. אם מבאס אותך התפוח בבוקר הייתי מציעה להיפטר ממנו כמה שיותר מהר. מאוד קל למצוא תחליפי עוגיה. כדורי תמרים ואגוזים, אפילו עם קקאו נא (יש לי עכשיו מדהימים במקפיא, משהו סוף הדרך), פת כלשהי שעשויה מזרעים ואגוזים. את האחרונה שצריך לדחוף אותה לאכול טעים. פשוט לכי עם כלל האצבע החכם שלך כי זה די פשוט במקרה הזה.
  1. לגבי יחסך הבריא והנפלא לאוכל, אני בעדך. אבל אני חושבת שהיחס לאוכל יכול להישאר נפלא גם כאשר משפרים את התזונה, כלומר את מה שמכניסים לגוף. אלו שני דברים שאיכשהו הפכו להיות סותרים ואני אומרת לך מניסיון - זה לא חייב להיות ככה. כמעט כל אדם יכול לאכול טוב יותר ממה שהוא אוכל ואפשר לעשות את זה בלי שום אובססיה ושום עיסוק יתר. זה עניין של אופי. זה לא קשור למזון. נראה לי שאת היחס שלך שום תזונה לא תקלקל וזה המזל שלך והברכה שלך. דווקא מישהי כמוך יכולה לשפר תזונה בלי לחשוש בכלל.
  1. שמחה מאוד בשבילך על מה שאת עושה ומה שאת מגלה. שיהיה לך בהצלחה. כל התנסות חדשה, כל פעם שפותחים את הראש, כל יציאה מקיבעון (גם אלו שהחלטנו עם הזמן שהם בעצם מועילים לנו) היא ברכה!
  1. שרדת עד כאן? סליחה על האורך... תודה על המתכון לסלט. אלו בדיוק הדברים שאני מכינה, בזמנים האלה בדיוק. אבל יש ימים שאפילו לזה אין לי כוח. קורה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

שני, תודה על הקישורים. הם בעצם כבר מופיעים כאן למעלה ואפילו אני שכחתי מזה...
שלחתי לפני שראיתי את תגובתך.
אחלה הסבר. מוזר שגם אני כבר קראתי את זה ולא זכרתי כלום. אפילו לא שקראתי :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

מי היה מאמין, עוד נשאר לי מה לומר.
שייק ירוק - ברור שהערכים התזונתיים נפגעים. גם בעצם הכתישה המטורפת הזה ועוד יותר כשזה עומד.
יש ימים שבהעדר שייק מוכן אני פשוט אוכל גרוע. אם זה יום טוב ובטעות חשדתי בו אז יישאר לי שייק ואני אזרוק אותו.
בלב כואב, אבל זה כבר קרה.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

שני, מבחינתי זה לא מסביר כלום (האתר הראשון). הבנתי שבזרעי החיטה יש איזה רעל שנועד כדי להגן עליהם מפני אכילה (למה?), וזה מה שפוגע בעיכול. זה הדבר היחיד שמעניין (ואת זה גם יונת הזכירה בשיחה שלנו) - אבל, אני לא קראתי הסבר לאיך יודעים את זה, ואיך לזרעים אחרים אין את הרעלן הזה, ואיך דווקא הרעלן הזה לא מתפרק בעיכול או בעיבוד מסויים (בעוד שחלק אחרים כן) - כלומר, אני לא מבינה למה החיטה זכתה לתואר הכי חריף הזה.

מעבר לזה, עיינתי קלות בעוד פוסטים של הבחור, והם נראים לי קצת שטחיים, אם כי נראה שהוא מתבסס על הרב ידע ומחקר משל עצמו, אבל אני לא חושבת שהוא מוצלח בלהעביר את זה לטקסט מתומצת שמסביר למה. כלומר - לא רק שורות תחתונות, אלא תהליך של הסקת מסקנות (אני מניחה שאנשים יותר משכילים ממני יקראו לזה "הסבר מדעי"). אז זה מה שאני מחפשת - משהו כזה להדיוטות. אני משוכנעת שניצן כתבה על זה הרבה ובבהירות, אבל כאמור כשאתה לא מתעניין במשהו - זה לא נקלט בדרך כלל.

עוד קראתי את הטיעון (שאני מסכימה איתו, אבל...) שההוכחה לזה שדגנים מזיקים נמצאת "מסביבנו" - יותר מחלות, יותר אנשים שמנים מאוד וכו'. אבל !!! סליחה !!! העניין הוא יציאה מתזונה שנועדה להשביע ולהזין, לאכילה בהמית של כמויות, תעשייתי, מלא בסוכרים וחומרים מעובדים וכימיים - אז סליחה, ועם כל הכבוד לאדון - אני לא קונה את זה. אני חושבת שמה שאנחנו רואים מסביב זה סימפטום למחלה, ואני חושבת שזה שטחי עד כדי הקרפ שניסיתי להכין הבוקר לטעון שזה בגלל אכילת גלוטן.

(האתר השני באנגלית? קשה לי לקרוא טקסטים "מדעיים" באנגלית)
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אם משהו טבעי צריך לעבור כל כך הרבה עיבוד עד שהוא הופך לטעים, ועוד פי מיליון עיבוד עד שהוא הופך לטעים אז הוא מעורר חשד

כמו שייק ירוק למשל? :-D זה הרי הוצאה גסה מההקשר

ממשיכה לקרוא, זה פשוט קפץ לי.

וואו, תודה על התשובה המושקעת!!!
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

כן, את צודקת שיש מרכיבים שיכולים לפגוע בהסקת המסקנות - נניח קפה ויין. אבל זאת רק דוגמא פרטית למחלה של כל כך הרבה מחקרים והסקת מסקנות (כמו למשל הבחור קדמוני ששני הפנתה אליו). אבל אני לא מעבדה, ואני לא טהרנית באופי שלי. אני רוצה באמת לראות מה ההשפעה של אכילה נטולת גלוטן, יכול להיות ימים שבהם לא אשתה יין (פחות סביר לגבי הקפה, שאליו אני אכן מכורה). אבל בגדול הניסוי הוא להוריד חיטה וגלוטנים אחרים.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

במבי, זה עניין של טעם. מבטיחה לך שאת כל מה שאני שמה בשייק הייתי שמחה פי אלף לאכול כמו שהוא, או בגירסת הסלט.
הלוואי הלוואי והיה לי כוח לחתוך את כל זה כל בוקר...
זה ההפך מהוצאה מההקשר. אלו הדברים שהכי מסתדרים ביחד. פירות טריים, שפע אגוזים ועלים ירוקים בטעם מעודן.
אגב, עלים שלא טעים לי לנגוס בהם סתם ככה אני לא מכניסה לשייק שלי.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

האתר השני ששני קישרה אליו מצוין. זה כבר משהו שאפשר לעשות איתו משהו.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

במבי, אני איתך. ואני בעד הניסוי, שלא תביני אותי לא נכון.
אני רק נגד המסקנות.
לדעתי דווקא מי שמכבד מדע טוב (שנדיר כל כך להיתקל בו) צריך להימנע כאן ממסקנות.
אולי אנחנו שונות אבל כשאני קובעת משהו לגבי עצמי, ועוד על סמך ניסוי, איזו דלת נסגרת.
ואם אני רק אומרת, או קי, ניסיתי, זה מה שהרגשתי אחרי זה, הדלת נשארת פתוחה.
לו הרגשת ממש כמו מכורה בגמילה הכל היה לך מאוד ברור.
מאחר וזה לא המצב, אני מציעה להשאיר את הדלת פתוחה. במקום לקבוע האם וכמה את מכורה פשוט לציין בפני עצמך שבנסיבות האלה והאלה את חיה בשלום עם הגלוטן. ואז גם לחייך לעצמך שאת בת מזל. בניגוד לכותב הבלוג, אני לעולם לא מאחלת לעצמי ברצינות רגישות שאין לי.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

זה ההפך מהוצאה מההקשר. אלו הדברים שהכי מסתדרים ביחד. פירות טריים, שפע אגוזים ועלים ירוקים בטעם מעודן.

אבל זה מעובד. זאת היתה הטענה. גם קמח-מים-שאור-שמן זית - אפשר לומר שמסתדרים ביחד :-) למי שלא חושב שאלה חומרים מזיקים.

ולגבי האתר השני ששני הביאה, שהוא לדעתי ממש טוב - הוא מביא את המחשקר של ווסטון פרייס, ומציין באופן ברור שהמחקר היה לגבי מוצרי קמח לבן, אבל גם הוא לוקח את המסקנה החזקה ומחיל אותה גם על מוצרי קמח מלא. אז יש לי בעיה עם מהלכים כאלה של הוכחה ומסקנות.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

עלים שלא טעים לי לנגוס בהם סתם ככה אני לא מכניסה לשייק שלי.
נו, מאחר ואני תמיד בעסקי האמת אז אני מדייקת.
האמת היא שכל פעם מחדש אני מנסה להכניס לשייק שלי עלים שלא טעים לי לאכול בנפרד כי זה בטח נורא חשוב.
ואז אני מגלה לתדהמתי שזה הורס לי את הטעם של השייק ומפסיקה.
לא משנה כמה אני מאמינה באכילה אינסטינקטיבית, הראש שלי עדיין שרוט מחשובים וצריכים.
מכה, בחיי, ממש מכה.
הסיבוב האחרון היה עם KALE. איזה עלה דוחה ומריר. טעמתי והיה לי פיכס. דחסתי לשייק ונחשו מה? גם כן פיכס.
נפרדנו לשלום לתמיד.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

אבל זה מעובד
בהחלט. ואני תמיד אטען שעדיף בלי העיבוד. ההבדל הוא שאת המעובד שלי אפשר לאכול גם בגירסה הלא מעובדת. את המעובד שאת מציעה פשוט אי אפשר לאכול בגירסה לא מעובדת ובטח לא להנות.

לגבי המחקר והקפיצות, אני איתך. ואולי זו הסיבה שלמרות שגם אני שמעתי כל מיני הסברים אני עדין דבקה בזה שלי. שהוא לא מדעי בעליל אבל הוא אינטואיטיבי מאוד, יושב לי ממש בבטן, ולכן אני לא שוכחת אותו. במקום מדע, תחושות בטן חזקות. לבדוק אותן ולראות מה יוצא לי.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

מאחר וזה לא המצב, אני מציעה להשאיר את הדלת פתוחה. במקום לקבוע האם וכמה את מכורה פשוט לציין בפני עצמך שבנסיבות האלה והאלה את חיה בשלום עם הגלוטן.

חכי, עבר רק שבוע :-D עוד אין לי מסקנות. וברור שהמסקנות שלי (נניח אם יהיו) יהיה תקפות לניסוי הזה - שהוא עכשיו, בגיל הזה, במצב הזה, ובהינתן משתנים אחרים ורבים אחרים. זה הרי כל העניין, לא? (לכי תדעי, אולי את תגלי יום אחד שאת יכולה ליהנות מסלייס פיצה מבלי שזה יתחשק איזו התמכרות או יגרור אחריו איזה מדרון חלקלק כלשהו).
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

תגידו, זה רק אני שחושבת שהמחקר הכי איכותי שאפשר לערוך הוא לקחת אנשים עם צליאק חזק ולבדוק את מצבם (שומן, סרטן, סוכרת וכד'??). זה הרי מחקר שבדיוק יכול לבדוק את הטיעונים הללו.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

היה נדמה לי שטענת שאת לא מכורה בגלל השבוע הזה וגם שזה חיזק משהו שחשבת במילא, עוד בטרם ניסוי.
בכל אופן, מעולה לשמוע. באופן כללי את נשמעת בטוב וזה כיף לקרוא אותך.

ולגבי הפיצה, הסירי דאגה מלבך, אני לא מפסיקה לבדוק את זה :-)
בתדירות נמוכה מאוד (כל כמה חודשים) אבל אני בהחלט מייחלת לזה.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

היה נדמה לי שטענת שאת לא מכורה בגלל השבוע הזה וגם שזה חיזק משהו שחשבת במילא, עוד בטרם ניסוי.

חצי נכון וחצי לא נכון - אני באמת חושבת ככה גם מלפני וגם עכשיו, כי ככה אני חושבת ומרגישה. אבל מראש דובר על חודש, אז אין לי מסקנות אלא רק השערות (וגם המסקנות כאמור הן לגבי הניסוי הזה)

ולגבי הפיצה, הסירי דאגה מלבך, אני לא מפסיקה לבדוק את זה

:-D

הרסת אותי :-D
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

בכיוון אחר - מישהי יודעת משהו על קנה סוכר?
מוכרים כזה לידי ויש לי זיכרון מדרום אמריקה שממש אהבתי את זה.
קנה טבעי שאפשר למצוץ או אפילו לסחוט לתוך כוס מים.
מה ההבדל בין זה לבין סוכר מעובד? אולי חתיכת עיגול קנה יכולה להיות פיתרון לכל מי שצריך המתקה?
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

האתר השני ששני קישרה אליו ממש טוב לדעתי. הוא מנומק ובהיר.
חושבת*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 21:15

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי חושבת* »

אני מתחילה את דיאטת אטקינס ומגלה שיש פערים גדולים במילונים התזונתיים השונים ברשת לגבי נוכחות הפחמימות במוצרים/ירקות שונים .הבדלים של פי מאות אחוזים.

אני צריכה קישור לאינדקס/מילון מדוייק לפחות להתחלה עד שאדע לבד כמה גרמים פחמימה יש בכל מוצר. מישהי מכירה קישור למשהו כזה שהוא אמין? אולי משהו שמשרת סוכרתיים?
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

במבי, |Y| |Y|. אני לגמרי תומכת בצורת החשיבה והספקנות שלך, ומזדהה איתן.

חושבת, nutritiondata.com . ובטח יש גם על האתר של אטקינס רשימות, והוא הוציא גם ספרוני ספירת פחמימות - קטנים, ניידים ולא יקרים.
אבל אם את מתחילה את דייאטת אטקינס, זה מאוד פשוט: בשר/ביצים וירקות עליים בלבד למשך כמה ימים. ורצוי, לדעתי, כמה שיותר שומן.
(יש אפילו וותיקי-אטקינס שכדי להיכנס לקיטוזיס במהירות מרבית עושים "צום שומן" במשך כמה ימים ואוכלים רק שומן).

לגבי גלוטן - תופעות לוואי לא חייבות להיות קשורות לכמויות. תלוי בסיבה שבגללה מתקשים לוותר עליו, וברגישות הספציפית של מי שמוותר.

לגבי מה שיונת אמרה: לגלוטן יכול לקחת 8-9 חודשים לצאת לגמרי מהמערכת, כך נאמר בזמנו (לגבי ילדים אוטיסטיים, לא יודעת מה הסימוכין), כך שייתכן שחודש ימים בכלל בלי זה לא מספיק. אנחנו בפורום שלנו תמיד המלצנו לחכות לפחות שנה-שנה וחצי לפני שמנסים שוב להוסיף אותו (או קזאין, חלבון החלב)לתפריט.

אני, אגב, לא מסוגלת לצרוך שייק ירוק אחרי שעברה יותר מחצי שעה-שעה מהכנתו. מת לי לגמרי, ולא טעים. כמו סלט בן שבוע. וזה גם הגיוני אם מתעקשים לחשוב על זה :-) (קצב החימצון). אולי זה גם קשור לרמת הטריות של החומרים שיש לי גישה אליהם כרגע (או להיעדרה).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

שייק ירוק אחרי שעברה יותר מחצי שעה-שעה מהכנתו
זה גם הגיוני אם מתעקשים לחשוב על זה (קצב החימצון)

תמי, בדרך כלל גם אני ככה. לא מסוגלת לגעת בסלט מאתמול.
אבל לרוב אני שומרת את השייק בתוך בקבוק זכוכית, ממלאת אותו ממש עד למעלה וסוגרת היטב. אני מרגישה הבדל עצום בין הטעם של שייק שעמד פתוח לשייק שאוחסן כמו שצריך.

ועדיין עדיין לא ממליצה על זה. בשבילי זו כרגע דרך לפתור בעיה. לא דרך חיים. ממש לא.

ועל הדרך מעדכנת שאכלנו לפני יומיים במסעדה. אני סלט מדהים. האיש, שלרוב מתחשב בי מאוד, בחר להזמין דווקא פיצה. ועוד ממש מפתה.
הרגשתי אותה מדגדגת לי והתרכזתי בסלט. לא ניסיתי אפילו לפטפט איתה, גם לא ביני לביני.
הרגשתי שכל התייחסות תקרב אותי לטעימה. הרגשתי... חולשה של הגוף והרצון.
מסמנת את זה לעצמי.

עוד אחד - אני מצותתת כרגע לשיחה בין מתאמן בחדר כושר לבין מישהו שכנראה אמור להבין משהו בתזונה. האוזניים שלי נצלות...
למרכיבי הארוחות אין בכלל שם. הן תמיד פרוטאינים (כי חלבון זו מילה ארוכה מדי), שומנים, פחממות.
הדבר היחיד שהיה הגיוני לווה בהערה מכוערת - המאמן טען שלמתאמן אין בכלל שומן בתזונה. כדי שהמסר יעבור כמו שצריך הוא אמר: זה דבר אדיוטי שאשה תעשה...
שנזמין אותו לכאן?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

תמי, חייבת לומר לך שעל אף תגובתי, משהו בדברים שכתבת ממש הוציא לי את החשק לשתות שייק ירוק אם הוא לא טרי לגמרי.
ממש עבר לי שובל מריר בפה, כאילו טעמתי שייק מקולקל.
תודה. אולי הזזת משהו אצלי. נמצא פתרון אחר לבעיה הזו.
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

לגבי המחקר והקפיצות, אני איתך. ואולי זו הסיבה שלמרות שגם אני שמעתי כל מיני הסברים אני עדין דבקה בזה שלי. שהוא לא מדעי בעליל אבל הוא אינטואיטיבי מאוד, יושב לי ממש בבטן, ולכן אני לא שוכחת אותו. במקום מדע, תחושות בטן חזקות. לבדוק אותן ולראות מה יוצא לי.
גוגוס - רציתי רק לומר לך שזו הסיבה שאני כל כך אוהבת את הכתיבה שלך. הטיעונים המדעיים שמביאים נגד אכילת כל מיני דברים רק מוציאים ממני וכחנות וחוסר אמון, ואילו גישת ה"ככה אני מרגישה וככה טוב לי" נשמעת לי הרבה יותר משכנעת. מי יכול לומר לך מה טוב לך יותר ממך עצמך?

לגבי העצלנות, רציתי להציע לך את שיטת ה"לקום ולעשות בלי לחשוב יותר מדי", שאני משתדלת להפעיל בעיקר בתחומי הפעילות הגופנית. אם נחבר לזה קצת פליי ליידי (כלומר צעדים קטנים ולא פרויקטי ענק) אז בעצם את אמורה לומר לעצמך משהו כמו: "אין לי כח לעשות כלום, אז אני רק אקח מלפפון". ואז, כיוון שהמלפפון כבר ביד שלך, אולי רק תחתכי אותו, שיהיה יותר נעים לאכול? ואם כבר חתכת, לא תוסיפי עגבניה? וכן הלאה. אה, עכשיו הבנתי מה אני מתארת לך - זו שיטת ההתמתחויות-בדרך-לאימון-יוגה שאימצת בהשראת בשמת. אז זהו, רק עם אוכל.

ודבר אחרון שרציתי לחלוק עם כולכן, זה הדרכים המשונות שבהן הדף הזה משפיע על אנשים שונים. אני ממשיכה לאכול גלוטן, אבל הרבה יותר מתרכזת בטעם של מה שאני אוכלת, ולכן מסלקת בהדרגה דברים לא טעימים. לא מוכנה יותר לאכול את הלחמניה שהילדים משאירים, כי בתכל'ס היא לא טעימה, ואני משתמשת בה רק כמצע למשהו אחר, אז אפשר פשוט לאכול את המשהו האחר. לא אוהבת את הפסטה שמוכרים כאן בסופר, אז אם אין פסטה ממש טעימה, אני פשוט אוכל רוטב בולונז בלי כלום. אני לא בטוחה שגלוטן עושה שמות בבריאות החברה המערבית, אבל אני די משוכנעת שבליסת זבל תוך חוסר תשומת לב עושה את זה.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

עוברת, תודה לך.
מי יכול לומר לך מה טוב לך יותר ממך עצמך?
מתלבשת על זה בשביל לדייק משהו, בעיקר בשביל עצמי - שצריך לשים לב שבעצם כולנו אומרות לעצמנו מה טוב לנו אבל הרבה פעמים ה"עצמי" הזה הוא הראש. ואז, גם אם הוא שלי, הוא בעצם הרבה יותר דומה לכל המחקרים והמומחים ממה שהיינו רוצות להאמין. אני הולכת בדרך שבה ה"עצמי" הזה הוא הגוף שלי. ממש הגוף. וכמו שאת רואה במקרה שלי, שתואר ממש היום, לפעמים הוא במאבק מול הראש. מול ה"מומחה".
כך שגם כאן, מה שנראה פשוט ואינטואיטיבי, הוא לא תמיד כזה. וכדאי לי להקשיב מי זה בדיוק שמדבר אלי, גם אם הוא נראה כמו חלק כל כך אינטרגלי ממני.
לוקחת את ההצעה שלך לגבי המלפפון. אני אנסה את זה. ואני אנסה את זה כי כשקראתי אותך משהו בי עשה "קליק". אז אני יודעת שזה באמת עשוי לעזור.

שמחה שהדף משפיע עליך בכיוון שאת רואה כחיובי וכהתקדמות. לדעתי זו בדיוק מטרתו. שכולנו נתחיל ללכת לאנשהו. פחות משנה לאן מגיעים או מתי.
את מזכירה לי משהו שכבר ציטטתי כאן מחברה טובה, שאמרה לי כבר לפני כמה שנים - "את לא פח זבל". המשפט הזה מתנגן לי בראש בחצי מהפעמים בהן אני שולחת יד לאוכל.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי מיכל_בז* »

בוקר טוב!

היה כיף גדול מאוד בחתונה. עכשיו מבולבל ורגשי וצריכה זמן לעצמי לעכל הכל.
הכל קצת גדול עלי ואין בי שלווה כדי לחזור לאכול כמו שאני רוצה.
כן, כן. ברור שאני סולחת לעצמי, אבל זה בכלל לא העניין. פשוט, התזונה היא עוגן חשוב בימים של הצפה רגשית.

פעם, מזמן, מזמן, דיברנו פה על זה שכל סוג של התרגשות, טוב או רעה, מערער לאנשים מסוימים את המערכת. אז אני כזו גם כן. ויותר מכל, למרות השמחה הגדולה שבבסיס כל זה, אני מאוד רוצה לחזור אל השגרה שלי.
אני אקח לעצמי כמה נשימות עכשיו ואנסה למצוא את עצמי מחדש בתוך כל זה.

מבולבל! היה לי צורך לכתוב פה וזה עתה נישאתי, אז אני מרשה לעצמי:)
שמחת_ציון*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי שמחת_ציון* »

גם אני החלטתי לשתף

במשך שנה הייתי נטולת סוכר ומוצרי חלב (על כך נכתב מעט בדף גמילה ביתית ממתוקים) וראיתי רק ברכה וטוב בענין.
בעיה רפואית שהיתה חלק מחיי פשוט נעלמה וטפו טפו טפו לא שבה.
בתחילת ההריון של הזערור המערכת הזדעזעה וההתמכרות חזרה (כי איך אפשר להגיד לחשק לא בהריון)
במלאת 8 חודשים לנער החלטתי שהגיע הזמן לחזור להרגלי הטובים
אחרי פסח החלטתי שאני לא קונה את הדברים שלא צריך בבית, עשיתי ביעור חפץ ונפרדתי לשלום מהסוכרים מחדש.
מה אני יגיד - הגוף מכיר את ההרגשה ומשתף פעולה.
הקריז חלק יחסית וההרגשה נפלאה, אומנם רק יומים אבל אני בטוחה שאני בכיון הנכון.

תודה לכן על השארת החיוניות באויר של האתר כל הזמן זה נתן לי את המרץ לחזור למוטב
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

מיכל - מזל טוב והרבה אושר וחיוניות בחיים המשותפים! (חוזרת להיות קוראת-צללים :-))
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

מיכל יקרה, מזל טוב ענקי מכל הלב.
טוב לשמוע כאן את קולך.
אני שומעת אותך... ורוצה להציע לך לתת זמן לקולות מבולבלים לצוף ולעלות, לקבל החלטות ואחרי שנייה לדחות אותן לטובת חדשות.
את יודעת... להתבלבל קצת בכיף.
ועם התזונה? מה שיצא יצא. ואני מהמרת שאחרי כמה זמן הגוף שלך יודיע לך מה הוא מבקש ומה הוא צריך ויהיה לך קל ונוח לצלול לתוך זה.

מקווה שהיה כיף וטוב ומשמח.
חיבוק חם.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

שמחת ציון, כיף שהצטרפת. יופי של בחירה.
שיהיה לך בהצלחה רבה. את עושה משהו ממש חשוב בשביל עצמך ואת נשמעת מאוד נחושה ולמודת ניסיון.
איזה כיף {@

קרן שמש מאוחרת, אהלן גם לך. מזל שמישהי התחתנה והוציאה אותך אל השמש, גם אם בקרן מאוחרת :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

הנה משהו שהבנתי דרך הראש והיום הבנתי גם דרך הגוף - הקשר בין שומן ורעב.
אכלתי מלא שייק ירוק בבוקר.
אחר כך הלכתי עם תמי והכנתי לי להמשך היום קופסת ירקות גדולה וטעימה.
מה ששכחתי זה שבשייק יש המון אגוזים ובקופסה לא.
אז בערך בשתיים עשרה אכלתי את הקופסה כולה אחרי שהייתי רעבה מאוד.
והפלא ופלא, הערב שלי לא עבר. כן הרגשתי תחושה של מלאות אבל לא של שובע.
כמובן, היה חסר לי השומן בשביל השובע.
ואחרי זה קניתי לי סלט גדול ומפואר וקצת בלית ברירה ביקשתי מעט קטניות מבושלות כי פשוט הייתי ממש רעבה.
ונחשו מה? זה לא עזר.
אני ביום לא מאוד פעיל, אוכלת ואוכלת ולא מצליחה לשבוע. חסר לי מאוד השומן.
אז אם עד היום הבנתי את כל זה, האמת היא שאף פעם לא קרה לי שעברתי כל כך הרבה שעות בלי שומן וגם לא קרה לי ששמתי לב בכלל לב לסוגי הרעב השונים שאני חשה.
בקיצור, הכל התחבר לי.
צריך שומן. ולא מעט. וכנראה שבכל ארוחה שלי כי המנה היפה שאכלתי בבוקר נעלמה, הפכה לאנרגיה, ולא יכולה לסחוב אותי במשך שעות.
זו היתה אחלה הבנה. כזו שתשב מעכשיו ממש טוב ולא תאפשר לי לצאת מהבית בלי כמות מספקת לכל מקרה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי בשמת_א* »

צריך שומן. ולא מעט
בדיוק.

מיכל, מזל טוב!!!!! {@ {@ {@ כל הדף הזה מלא נפילות ותהליך קימה, נפילות ותהליכי קימה...
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

_צריך שומן. ולא מעט
בדיוק._
זה מה שאני מנסה בימים אלה. מאוד מעניין ושונה מתמיד.
אותי ירקות בלבד גם לא משביעים, על אף שאני אוהבת אוכל קליל.

מיכל, מזל טוב על נישואייך. יאללה, התחילי באיזו משימת חיוניות קלה. זה יעשה לך נפלא. בחרי אחת וספרי עליה.

ואנקדוטה לסיום, שאני יכולה לספר רק בדף הזה:
צעדתי עם בתי ברגל. עברנו ליד פיצריה-מסעדה, שישבה בה בחוץ החברה הכי טובה שלי, עם משפחתה (גם הורים). היא ניסתה לשכנע אותנו להצטרף אליהם לפיצה. סירבתי. אמרתי שנשב כמה דקות.
הבת שלי אמרה כמה פעמים (לי!, לא לאף אחד אחר) שהיא רעבה. אבל לא היה לה שם מה לאכול. היא לא רצתה מאידך ללכת הביתה (2 דקות משם). לפיצה היא עוד לא נחשפה עדיין, במאמצים רבים ולמזלי, אז היא חשבה עד אז שזה מגעיל. פתאום, הגיעה עוד פיצה משפחתית שלמה לשולחן. החברה שלי הציעה לה שוב ושוב פיצה, ושכנעה אותה לטעום. ניסיתי לברר העניין, ואז נאמר לי שכשהגענו לשולחן, מבלי לשאול אותנו, הזמינו לנו פיצה! השבתי: "ממתי אני והפיצית נוגעות בזה? מה פתאום הזמנת בלי לשאול אותי קודם?"
אז נזכרתי שעוד יש לפיצית בתיק בננה, בננות מיובשות בשמש, צימוקים ואגוזים, וכן כמה פריכיות של אורז מלא ללא סוכר אורגניות. היא אכלה את כל זה בשמחה. אבל לאחר מכן הבת שלי אמרה לי שמעכשיו היא תטעם פיצה. "למה? מה גרם לך לחשוב על זה?" "החברה שלך".

זאת חברה שמכירה אותי לפני ולפנים. כמו אחות. היא יודעת בדיוק מה אני אוכלת כבר שנים. היא מעריצה את אורח האכילה שלי, ויודעת שמה שנכנס לפה שלי ושל בתי הוא חשוב לי ביותר. אנחנו פעמים רבות משגיחות זו על זו בענייני תזונה. תמיד מזדעזעות ממה שהורים דוחסים לילדיהם.

רתחתי.

למחרת אמרתי לה שלא תנסה לשכנע את הבת שלי לאכול דברים כאלה. היא השתוללה. היא נעלבה נורא. "אתן הייתן אורחות שלנו, וזה מה שאכלנו".
השבתי: "עצרנו להגיד שלום. את יודעת שאני לא אוכלת דברים כאלה. את יכולה להציע פעם אחת. אם היא אומרת 'לא'. אז הניחי לה ותני לי לנהל את זה."
השיבה: "אם את לא רוצה לאכול, אז אל תשבי איתנו. אם היא רעבה, אני אציע לה" (כלומר, היא מעדיפה שלא נשב איתם בערב אביבי כשנפגשנו בשמחה, אם לא נאכל!)
השבתי: "את יכולה להציע לה פעם אחת בנימוס. אבל לא להפעיל לחץ. אם לשבת איתכם, זה אומר שאני מוכרחה לאכול אוכל שבעיני הוא לא סביר, אז לא אשב."
היא המשיכה להשתולל. מאז היא כועסת עלי, ומצפה לי שיחת נזיפות רשמית.

והיא החברה הכי טוב שלי.
אז איך מגנים על הילדים תזונתית בעולם הזה? בחיי שאני לא יודעת :-/
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ממ, ברמת בקרת נזקים -
  1. נורא נורא קשה לאנשים לשמוע ישר לפנים שאת חושבת שהם מזיקים לעצמם. (במיוחד עם פיצה :-P) אז הייתי יורדת מהקו של "ממתי אנחנו אוכלים דברים "כאלה"?" כי זו אמירה נורא שיפוטית למי שבדיוק מכניס דברים "כאלה" לפה. אתמול היתה לי מיני פדיחה דומה כשחברים שלנו אמרו לי שכשאני לוקחת את הבן לקניות לא לתת לו שום דבר בעייתי, ואמרתי "מה יש בחנות הזו יותר בעייתי ממה שהוא אכל לצהריים?" :-S כמעט בלעתי את הנעליים של עצמי... אגב, הוא אכל בייגל, באר כלשהו ומיץ מקופסא עם צבעי מאכל :-S אז קודם לכל, הייתי מכירה בפגיעה שלה ממה שאמרת.
  2. לילדה הייתי מסבירה שזה שאנשים אוכלים דברים כאלה זו ממש סיבה גרועה מאד לעשות את זה גם. להגיד בפה מלא ובקול ברור - שגיתי שהתיישבנו שם, טעיתי שלא הייתי מוכנה עם אוכל כאשר היית רעבה, אני אשמור על שתינו הרבה יותר טוב בעתיד.
  3. ברמה המעשית, מבלי לצאת בהצהרות, ועם ירידה כמה שיותר מהירה מהעצים שטיפסת עליהם עם החברה, באמת אל תתיישבי יותר בסיטואציה כזו. קחי את הצעד המעשי המתבקש, מבלי להודיע קבל עם וחברה הכי טובה.
  4. זיכרי שהיא באמת ובכנות רק רצתה לחלוק איתך ולפרגן לך את מה שמהנה לה באותו הרגע. זה היה ללא מחשבה מוקדמת וללא כוונה רעה (אני נתתי לפני שבועיים לילד של חברים אחרי ששאלתי את האמא, משהו עם אגוזים, הוא רק נגע עם הלשון והתחיל להקיא ולהתנפח והיה צריך תרופות. זה קרה כי שתינו לא חשבנו באותו הרגע על האלרגיה שלו ועל המרכיבים... מה יכול להיות רע בבראוני ביתי אורגני חי עם 3 רכיבים? ובכן, אגוזים! אם היינו נכנסות להאשמות, זה היה מתפתח רע רע רע. אבל נשארנו ב"שיט איזה סתומות אנחנו שלא חשבנו על זה." שתינו ביחד. ביחד. ואנחנו אוכלות הכי הפוך.) הכוונה היתה הכי טובה, לחלוק את הכיף שלה. עזבי מהכעס, סלחי, זו היתה פדיחה בתום לב, והתגובה שלך (שאני מבינה אותה מכל הלב) גרמה לה לטפס על עץ שהיא בכלל לא רצתה לטפס עליו.
מקווה שזה קצת עוזר. (())
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

ניצן! קיוויתי שתקראי ותגיבי! וכל כך מהר! ותוך כדי נדודים! תודה!
  1. קודם כול, את צודקת. בוודאי שאני צריכה להתבטא בפחות שיפוטיות (אני חושבת שאולי זה היה נשמע טיפה יותר טוב ממה שזה נשמע פה. כי גם חייכתי. אבל אולי לא...). זה בוודאי לא עוזר.
  1. לילדה הסברתי יפה, והיא כל כך בררנית באוכל, שיש סיכוי שיעבור לה הרצון.
  1. אבל זה? לא להתיישב? זה ממש קשה. קודם כול, איך אפשר לדעת שהחברה שבדרך כלל אנחנו ביחסי כבוד הדדי נפלאים, תחליט נחרצות לדחוף לילדה שלי פיצה? ואיך אפשר להסביר לקטנה על המקום איך בעיצומו של טיול בערב עירוני אביבי, כשפוגשים חברים כל כך טובים, לא מתיישבים עמם לפטפט? או לחברים? זאת בדיוק הבעיה שלי. פה היא נעוצה. כל כך הרבה התפתלויות גם ככה סביב הדבר הזה. אז עם חברים טובים?
  1. ברור. אני כמובן אתנצל על תגובתי בשמחה. על אף שעניין הכוונות הטובות מעייף לי תתח... אני מותשת מאנשים שמנסים לדחוף זבל לבת שלי. הבת העליזה, האתלטית, מלאת החיים, נראית להם מקופחת כי לא אוכלת תפוצ'יפס ביומי.
זה נוגע ללב הסיפור עם הילד והאגוזים {@

ובוודאי
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

1. זה טוב וחשוב שהסברת. אני חושבת שנורא חשוב להגיד "עשיתי טעות". מה דעתך?
  2. אוקיי, אני מבינה אותך. שני דברים א. זה להגיד "וואו, הייתי מתה לשבת איתכם קצת, אבל הילדה רעבה ואין לנו מה לאכול פה אז אני רצה להאכיל אותה בבית." מעביר את המוקד מהאוכל הגרוע אבסולוטית לבחירה הסובייקטיבית שלך לא לאכול אותו. ב. כן להתיישב, אבל ישר להזמין משהו שאפשר לאכול (סלט?) ג. כן להתיישב, אבל מראש להגיד "אנחנו לא אוכלות שום דבר מהתפריט פה, אז נשב לדקה כדי להנות מחברתכם." אני חושבת שהתקלה בכלל לא היתה זה שהחברה האכילה, אלא זה שהרצון לבלות יחד באותו רגע גבר על הקשב לרעב של הבת שלך. אני מקווה שזה לא נשמע עכשיו שיפוטי מצידי :-) אבל בשורה התחתונה, אני באמת חושבת שאף אחד לא יכול להיות אחראי על הדיאטות של כל הסביבה שלו. אני לא מצפה מעצמי לזכור מה כל אחד אוכל בדיוק (כולל החברה הכי טובה שאוכלת דומה לי) אז אני משתדלת לשאול או להשאר בתחומים הבטוחים של דברים שכבר אכלנו המון פעמים יחד. הבת שלי יום אחד באה בטרוניה על כך שאמא שלי ממשיכה להציע לה בננות על אף שהיא יודעת שהיא רגישה. הסברתי לה שסבתא, שמכינה לה הרבה אוכל לפי בחירתנו התזונתית, זוכרת את העקרונות אבל לא את הפרטים ושזו רק האחריות שלה ושלי להזכיר לסביבה מה כן ומה לא, לא של הסביבה.
  3. לא בטוחה שאין פה פרשנות מניעים. אני בטוחה שלא רואים אותה כמקופחת, ובוודאי שלא חושבים שזה זבל, מה שמנסים לתת לה כדי שהיא "תהנה". מה אומר, לי אין את הבעיה הזו פשט כי הייתי ברורה מספיק פעמים וכולם יודעים שאנחנו "מוזרים" כאלה שבאים עם האוכל שלנו לכל מקום :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

הי ניצן יקרה, כיף שהצצת מהמרחקים. ומאוד אהבתי את מה שכתבת לממ וגם את איך שכתבת.
מבקשת להוסיף זווית נוספת, שאולי בכלל לא מתאימה למקרה של ממ, אבל בהחלט מתאימה למקרה אחר שנשמע לי דומה -

בדיוק לפני יומיים חברה סיפרה לי סיפור דומה, על חברה שלה שמכירה בצורת האכילה השונה ותמיד שידרה כבוד כלפי זה, למרות חילוקי הדעות.
אני לא אפרט כאן כי אני לא יודעת מי קורא את זה אבל חשוב לי לציין שבמהלך השיחה עלה שבעצם יש כאן עימות שמתנהל בעצימות נמוכה מתחת לפני השטח כבר הרבה זמן.
ושבעצם בסיטואציה שנוצרה היה ניסיון, אולי אפילו לא לגמרי מודע, לערער על הדרך של חברתי, שגם ככה מאתגרת ברעיונות שלה.
ושהיה גם ניסיון לערער על האמהות שלה באופן כללי, שנתפשת בעיניי החברה שלה כבטוחה יותר ושלווה יותר ו"יודעת" יותר.

ממ, אני באמת לא יודעת אם זה מדבר אליך, אבל אני חושבת ששווה לשקול האם בתהליך הסליחות והמחילות והעלמת הקונפליקט אין בעצם דחיפה נוספת אל מתחת לשטיח למשהו שמבעבע שם ושכדאי מתישהו לתת לו התייחסות. אני חושבת שדברים כאלה, כאשר לא מתייחסים אליהם, ימשיכו לצוץ ולצוף.
במקרה של חברתי דיברנו על דרכים מאוד מעודנות להעלות את הנושא, לסמן אותו ולתת לו לגיטימציה בלי להפוך אותו לפיל.
כלומר, פתיחת הקונפליקט לא חייבת להיות דרמה. ועדיין היא תספק את הצורך של הצדדים להתעמת. זה צורך אנושי בסיסי במצב של הבדלים גדולים.

וכמו שכבר עלה כאן בדף, זה הרי מאפיין בסופו של דבר גם את היחס שלנו עצמנו כלפי הסביבה והערותיה, לא רק את היחס כלפי הילדים.
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

1. כן, אני פעמים רבות אומרת "זאת היתה טעות מצדי." בהחלט.
  2. ג. כן להתיישב, אבל מראש להגיד "אנחנו לא אוכלות שום דבר מהתפריט פה, אז נשב לדקה כדי להנות מחברתכם." זה בדיוק מה שאמרתי. כנראה שזה לא משכנע אף אחד.
אני חושבת שהתקלה בכלל לא היתה זה שהחברה האכילה, אלא זה שהרצון לבלות יחד באותו רגע גבר על הקשב לרעב של הבת שלך. אני מקווה שזה לא נשמע עכשיו שיפוטי מצידי
את לא נשמעת שיפוטית בכלל. וגם לי אין כל בעיה עם שיפוטיות (נהפוך הוא). אני בדרך כלל ממש טובה בקשב לרעב של הקטנה. וגם תמיד יש עלי משהו (מה שהתברר פה גם) בשבילה (ותמיד כולם נהנים מזה וההורים מתפלאים). הקטנה כל כך רצתה לשבת עם החבר'ה. להיות בערב בחוץ זה נראה לה cool מאוד.

כן להתיישב, אבל ישר להזמין משהו שאפשר לאכול (סלט?) כן. זה מה שהייתי צריכה לעשות. לבקש שיחתכו לה מלפפונים ופשוט לשלם על זה.

וחוץ מזה, אני בכלל לא שיפוטית. הוכחה: אתמול היינו אצל החברה שההורים שלה (שהם גם חברים שלי) נותנים לה לפעמים פרנץ' טוסט עם שוקולד לארוחת בוקר ועוד דברים מהסוג. לבקשתה לאכול סיריאל זרחני, אמא שלה אמרה לי "אני מנסה שהיא תרד מהדברים האלה. היא מאוד השמינה." רציתי להגיד "אז למה בכלל התחלת עם הזבל הזה?" . ולא אמרתי! :-)
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

ממ, אני באמת לא יודעת אם זה מדבר אליך, אבל אני חושבת ששווה לשקול האם בתהליך הסליחות והמחילות והעלמת הקונפליקט אין בעצם דחיפה נוספת אל מתחת לשטיח למשהו שמבעבע שם ושכדאי מתישהו לתת לו התייחסות. אני חושבת שדברים כאלה, כאשר לא מתייחסים אליהם, ימשיכו לצוץ ולצוף.
מתוכננת לנו שיחה רשמית על העניין הלילה או מחר בבוקר. אנסה לברר. אנחנו מאוד כנות זו עם זו. היא ממש כעסה. וגם אני. אז אולי באמת יש שם משהו.
מדהים כמה אוכל מנקז לתוכו תסביכים, מאבקי כוח, עניינים.
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

מה שמדהים אותי פה הוא שמדובר באנשים מבריקים, אנשי רוח, עם חשיבה ביקורתית, בהחלט לא קונבנציונאליים. ובכל זאת, בכל מה שקשור לאוכל הם עמוק בתוך הבורות והדחף להאביס (אוי. אני באמת יצור נוראי).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

מאחלת לכן שיחה טובה ומקדמת יחסים בריאים.
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי אמא_ללי* »

רציתי להגיד "אז למה בכלל התחלת עם הזבל הזה?" . ולא אמרתי!
:-D

ממ, רציתי להגיד שאני מאד מזדהה עם הקונפליקט (גם אני קוראת פה בשקט רוב הזמן), ואני חושבת שזה דיון שלפעמים נכנסים אליו המון סב-טקסטים נעימים יותר ופחות. יוצא לי להתקל במצבים שבהם לאנשים יש רמת מודעות מסוימת לזה שסוכר וקמח הם ממכרים, ולזה שהם עצמם מכורים אליהם, ועדיין הם ינסו לפתות את הבנות שלי לאכול את זה, ויתייחסו אליהן כאל סוג של מקופחות בנוגע לכל מיני דברים שהן לא אוכלות...
יותר מזה, אני יודעת שאפילו אני נופלת לדפוס המחשבה הזה כשאני במצב מכור (לוותר על פסטה? איזו אומללות!).

אני מוצאת שאין פתרון אחד גורף, זה מן קונפליקט שלומדים לחיות איתו, ובכל פעם לנהל אותו בצורה שהכי מתאימה לסיטואציה, לרגשות, לנפשות הפועלות, למצב הרעב, למה יש לאכול, וכו' וכו' וכו'.... ולפעמים גם לטעות :-)
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי מיכל_בז* »

שלום לחבר הנשים החכמות!

אני מבקשת לשמוע את דעתכן. אני נוסעת לחו"ל מחר בבוקר וגיבשתי, עם חברה, רשימת החלטות לחו"ל. קלה לישום. אני מקווה. אשמח לשמוע הצעות והערות.
החו"ל שלי - קפריסין ופריס.
החו"ל שלה - מדריד.

אז ככה:
  1. לאכול סלט אחד ביום ולפחות פרי או שניים.
  2. לדחות את אכילת הלחם עד הגעת המנה. (אבל פה אני סייגתי: לא רוצה לאכול "סתם" לחם, אבל מתכננת לאכול בגט. ועוד איך. גם קראתי באיזה בלוג שבבגאט אמיתי אין גלוטן! בגלל שתהליך התפיחה שלו כל כך ארוך.)
  3. להעדיף גבינות, יין ודגים, על פני מאפים, בירה ובשר. (ושוב סייגתי: אני אוהבת בשר! אבל האמת שאני לא בטוחה בקשר לצריכה יומיומית שלו.)
  4. לשתות הרבה מים.
ובכן?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

סליחה שאני נדקפת עם קטנונות טכנית -
במבי -
בשביל קרפ כוסמת טעים, חייבים לתת לבלילה כמה שעות לנוח כדי שזה יצא לא גרגרי.
מה שאני עשיתי, בפועל, כשלא יכולתי לאכול אף דגן המכיל גלוטן, היה ככה -
ערבבתי בערב קמח כוסמת (טחינה ביתית במטחנת קפה/תבלינים) עם ביצה, ושמתי במקרר.
בכל פעם שרציתי קרפ-כוסמת, לקחתי לי מנה (עם הזמן תגלי כמה זה יוצא), דיללתי במים למרקם מתאים, וטיגנתי לי.
(מתישהו בתהליך גם נכנס מלח)
התערובת במקרר החזיקה כמה ימים בלי להתקלקל (ובלי שום שינוי טעם).
מיכל_בז*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי מיכל_בז* »

מה שמדהים אותי פה הוא שמדובר באנשים מבריקים, אנשי רוח, עם חשיבה ביקורתית, בהחלט לא קונבנציונאליים. ובכל זאת, בכל מה שקשור לאוכל הם עמוק בתוך הבורות והדחף להאביס

כי תחשבי כמה זה קשה לעזאזל ללכת נגד הזרם בדבר הזה! הרי כדי לאכול נכון אנחנו: מצטיידות באוכל לפני שאנחנו יוצאות מהבית, קונות בהמון מקומות קטנים (ולא בסופרמרקט גדול אחד), מרכיבות לעצמנו מנות במסעדה ונראות, כמעט לכולם, מקופחות להחריד.
אוכל הוא כלי רב עוצמה בכל מה שקשור לנחמה, שמחה, חגיגה. לקחת אותו ולהפוך אותו על פיו, זה נורא מפחיד ומאוד מסובך.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

לאנשים יש רמת מודעות מסוימת לזה שסוכר וקמח הם ממכרים, ולזה שהם עצמם מכורים אליהם, ועדיין הם ינסו לפתות את הבנות שלי לאכול את זה, ויתייחסו אליהן כאל סוג של מקופחות בנוגע לכל מיני דברים שהן לא אוכלות...
הי אמא ללי. תודה על הדברים שלך. מוסיפה משלי שאני חושבת שכמו בכל דבר אנשים מנהלים חלק מהדיונים הכי עמוקים שלהם עם עצמם דרך אחרים. והפינג פונג שאת מתארת נשמע לי בדיוק כזה. החוכמה היא לדעת להפריד איפה מישהו אחר מתנהג איתי כאשר הנושא הוא לא אני. לא נעים להיות אובייקט אבל כששמים לב לזה אפשר בקלות לחלוף על פני החוויה בלי לטבוע בתוכה.

מיכל, יש לי בשבילך תגובה מבאסת אבל זה מה שאני חושבת - במצב שבו את נמצאת המטרות בכלל לא משנות. מה שמשנה זה שתהיינה מטרות כדי שהעניין יישאר במודעות ולא יהפוך להיות עיסת אכילה לא מודעת. חשוב פשוט לבחור דברים שלדעתך ריאליים במצב הזה וישאירו אותך ממוקדת בעיקר - הנאה מהחופשה + תזונה מודעת. אם המטרות שלך הן כאלה בשבילך אז הן טובות.

תבשיל, וואו, איזה רעיון. וכמה נחמד מצדך להעלות אותו. בטח יהיה שימושי גם לאחרות. תגידי, זה טעים? וגם... יש לזה טעם של כוסמת או שהשאר מטשטשים אותו?
תבשיל_קדרה*

החיוניות שלי חלק שני

לי זה טעים, כן.
בפעם הראשונה פגשתי קרפ כזה במסעדה בבן עמי, ליד נהריה. (אחת הבודדות שיש בה מנות נ"ג ראויות - כזו שצליאקיסטים מכל הארץ מכירים) לפני משהו כמו שלוש שנים.
את ענין ההמתנה (לדעתי 8 שעות) קיבלתי מחברה לגמרי במקרה לפני שנה-שנתיים, זאת למרות שחיפשתי נואשות מתכון אחרי שטעמתי במסעדה ההיא (לכי תביני. הצרפתים קוראים לזה חיטה שחורה, עד שהשתכנעתי שזו בכלל כוסמת!).
את השכלול האישי פיתחתי כשהבנתי שנאי לא יכולה להכניס לשגרת ערב שלי הכנת בלילה לבוקר.
לדעתי יש לזה הרבה פחות טעם של כוסמת מלכוסמת נטורל, אבל היות והטעם/ריח הזה, בשבילי, הוא טעם של בית, לא מן הנמנע שאני לא כ"כ רגישה אליו.
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

ניצן - |y| על כל מה שכתבת ל-ממ
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

מיכל, נשמעת לי תוכנית טובה. אם את אוכלת בגט, אכלי בארוחה אחת בלבד..
וגם מה שגוגוס אמרה. שתהיה תוכנית, שיהיו מטרות, לא עיסה.

אמא ללי, תודה על ההבנה.

הקרפ כוסמת הזה הדליק אותי. אבל אין לי מטחנה, ואני לא אוהבת לקנות ציוד למטבח. הממ...
שמחת_ציון*

החיוניות שלי חלק שני

יכול להיות שהשינוי בתזונה בפגע בהנקה??
אני ממש מרגישה שאין לי חלב, אבדה תחושת המלאות לגמרי וגם היונק לא נראה מאושר במיוחד.
עכשו הוא נרדם אחרי שלא אכל 6 שעות (זה לא קרה אף פעם מאז שנולד) והוא בן 8 חודשים
תבשיל_קדרה*

החיוניות שלי חלק שני

אבדה תחושת המלאות לגמרי
זה משהו שקורה עם הזמן.

היונק לא נראה מאושר במיוחד.
זה כבר משהו לתת עליו את הדעת. הייתי מחפשת בין סוגי המזון שהוספת כששינית את תזונתך. לפעמים מספיק פרי אחד בשביל בלגן שלם.

נרדם אחרי שלא אכל 6 שעות
ולא ביקש לינוק?
שמחת_ציון*

החיוניות שלי חלק שני

לא ביקש לינוק?
לא, גם הצעתי לא מעט פעמים והוא סרב בתוקף.

הייתי מחפשת בין סוגי המזון שהוספת כששינית את תזונתך
אני ישב היום לעשות חושבים בעניין

תודה תבשיל
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

הקרפ כוסמת הזה הדליק אותי. אבל אין לי מטחנה, ואני לא אוהבת לקנות ציוד למטבח. הממ...

לא צריך מטחנה. אפשר להשרות את הכוסמת כמה דקות במים (ממש דקות ספורות), ואחר עם המים לטחון במג'ימיקס - להוסיף מים לבלילה דלילה יחסית, ואז הגרגרים נטחנים טוב. חשבתי לתת לזה לעמוד כמה שעות, פשוט עדין לא יצא לי. לעניין הביצה - אני מכינה רק מקמח (חומוס/ כוסמת) ומים, אבל יכול להיות שכדי להגיע למרקם מוצלח יותר הביצה חשובה. ביצה יכולה להחזיק כמה ימים בתוך בלילה?? נשמע לי מוזר.

אתמול בערב הכנתי קרפים מקמח חומוס (קמח חומוס, מים, כמון ומלח) - גלגלנו אותם עם מין סלט קצוץ דק של ירוקים, צנונית, עגבניה, ונבטים. חוץ צזה חתכתי אבוקדו ואפיתי חציל בקוביות והוא הכין סלט ביצים - כך יגלגלנו כלמיני אפשרויות. הכנתי איזה רוטב אסייתי חריף בנוסף. היה ממש טעים.

אבל עד לערב היה לי יום שבו בפירוש הייתי רעבה. הבקר היה מאוד לחוץ ומתישהו אכלתי גזר, ובצהריים הזמנתי סלט עם גבינת עיזים. וזהו, עד הערב. וזה היה ממש גרוע! הכי קשה לי מהבחינה הזאת זה הבקר. כל כך לא בא לי על ירקות ופירות. השתי עוגיות עם הקפה ישבו לי כל כך טוב בגוף כהתחלה כזו,
שבדרך כלל החזיקה עד הצהריים.

מיכל - לגבי הבאגט, זה פוסט מעניין מאוד מהבלוג השני ששני הביאה (שה שאהבתי). אבל הוא לא אומר שבבאגט אין גלוטן, אלא שבתהליך תפיחה ארוך יש הרבה פחות גלוטן. שימי לב לזה.

עוד משהו שעלה בדעתי עכשיו שיש לי איזשהם יחסים אינטלקטואלים עם החיטה - אני מקבלת לגמרי את טיעון ה 10,000 זה כלום לעומת הזמן שבו המין האנושי קיים, ויש מזונות שהגוף האנשוי עדיין אל הסתגל אליהם. אבל ! 10K שנים הן גם מספיק זמן כד לשאול - האם לפני 200 שנה היה כ"כ הרבה סרטן? האם היתה כ"כ הרבה סוכרת? ושבץ? ואנשים שמנים? אז מבלי להיות חוקרת אני יכולה לומר בוודאות שלא, ושלפני מאתיים שנים הלחם היה מרכיב קיים לגמרי בתזונה. אותי קו המחשבה הזה מחזק בהבנה שהאישיו הוא כמויות. שהאישיו הוא תזונה תעשייתית עם קיצור תהליכים. אני מבינה שיש אנשים שמעידים שיש להם רגישות למוצרי גלוטן, אבל אני לא חושבת שחיטה וגלוטן הם אויב הבריאות כפי שמצטייר מהמעט שקראתי מאז שנכנסתי לניסוי שלי.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אה, וקרפ מקמח כוסמת זה דבר מדהים. מסכימה עם תבשיל. זה טעים מאוד.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

מיכל - לגבי הבאגט, זה פוסט מעניין מאוד מהבלוג השני ששני הביאה (שה שאהבתי). אבל הוא לא אומר שבבאגט אין גלוטן, אלא שבתהליך תפיחה ארוך יש הרבה פחות גלוטן. שימי לב לזה.

ומדובר על בגטים שאופים בצרפת, בתהליך תפיחה ארוך. הוא בפירוש מציין שבהרבה מקומות בעולם זה לא ככה, ולכן הבגט הצרפתי שונה ויותר קל לעיכול. לא בהכרח תוכלי למצוא ביוון. אני הייתי מתמקדת בכמויות...
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אגב, את הקרפים חומוס המצאתי כשהבת-עוד-מעט-3 שלי היא התחילה לאכול. עשיתי לה מין פנקייקים עגולים קטנים שהיא יכולה לאחוז ביד ולנשנש...
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

ואגב, אם הטענה הזאת נכונה - אז כל מי שאופה לחם בבית, עם תפיחה ארוכה ושאור - יכול להחיל את השורה התחתונה הזאת. וגם במאפיות בוטיק, שאני מניחה שלא פוסחים על שלה ההתפחה הארוכה.
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

לא צריך מטחנה. אפשר להשרות את הכוסמת כמה דקות במים (ממש דקות ספורות), ואחר עם המים לטחון במג'ימיקס -
האם גם המרסק-יד (מבינים למה אני מתכוונת? הארוך הזה שמחזיקים ביד) יעבוד? אם כן, אני מנסה!

הבקר היה מאוד לחוץ ומתישהו אכלתי גזר, ובצהריים הזמנתי סלט עם גבינת עיזים. וזהו, עד הערב. וזה היה ממש גרוע!
במבי, ברור שמה שאכלת לא משביע! היית צריכה להוסיף הרבה אגוזים, פריכיות כוסמת, חומוסים, משהו.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

האם גם המרסק-יד (מבינים למה אני מתכוונת? הארוך הזה שמחזיקים ביד) יעבוד? אם כן, אני מנסה! את מוסיפה את הביצה אחר כך?

אני עדין לא ממש עשיתי עם ביצה. אולי פעם אחת. אני עושה רק עם כוסמת ומים. שווה לנסות להויסף ביצה. נראה לי שכן, אבל צריך לטחון טוב ובאמת לתת לזה לעמוד אחכ. לגבי אופן ההכנה - לחמם מחבת טוב טוב, באש גבוהה. לפני הקרפ הראשון לשמן מעט את המחבת, ואח"כ לא צריך. הבלילה צריכה להיות דלילה (נניח כמו יוגורט לשתיה, ממש דליל), כדי שכשאת שמה עם מצקת על המחבת, תוכלי עם מרית למשוך לצדדים כדי שיהיה דק, וכדי שזה יקבל קצת בועות כאלה. כלומר - כדי שזה יהיה דק ולא רטוב מדי, הבלילה צריכה להיות ממש דלילה (יותר ממה שאת מדמיינת). הקרפ הראשון והשני תמיד יוצאים פחות מוצלחים, כי ככה זה... הבאים התור כבר יותר מוצלחים. אני לא עודה בגדול המחבת, אלא בגודל של כ 6 ס"מ קוטר (בערך), כי במחבת ביתית קשה לי (עדין, לפחות) לשלוט בגודל גדול - שיהיה דק וקל לניהול. אני עדיין מפתחת את זה. מה שמגניב זה שזה נעשה נורא מהר, וזה באמת מאוד טעים.

במבי, ברור שמה שאכלת לא משביע! היית צריכה להוסיף הרבה אגוזים, פריכיות כוסמת, חומוסים, משהו.

נשמע מדכא. נשמע כמו דיאטה. אני צריכה פשוט אוכל טעים ולא כל הזמן סלט (שזה הכי טעים בעולם). אבל אני מתכוונת לאיזה קרפצ'יו, סושי, משהו שישמח אותי. ושלא ישתמע לא נכון - אני אוכלת מלא ירקות תמיד, והשבוע קיבלנו סל אורגני שפשוט הפיל אתי מרוב יופי, גיוון ושמחה. אני שמחה מאוד לאכול סלט טוב. אבל לא כל היום...
ממ*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי ממ* »

אבל אני מתכוונת לאיזה קרפצ'יו, סושי, משהו שישמח אותי.
קני לך דפי אצות, והכיני לך סושי לעבודה די בקלות (אני מכינה עם טופו וירקות. את יכולה עם אורז מלא, אורז בר--את נשמעת מאוד יצירתית, בטח לך יהיו עוד רעיונות).
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

האישיו הוא כמויות. שהאישיו הוא תזונה תעשייתית עם קיצור תהליכים. אני מבינה שיש אנשים שמעידים שיש להם רגישות למוצרי גלוטן, אבל אני לא חושבת שחיטה וגלוטן הם אויב הבריאות

במבי, אני מסכימה איתך. על הכל. על התיעוש, שיוצר לנו לא רק לחם אחר אלא גם ממש חיטה אחרת, אפילו האורגנית, ועל הכמויות ועל כך שחיטה אינה אויב הבריאות. בתחושת הבטן שלי חיטה ולחם בכלל לא נקשרים לסרטן. אצלי הם נקשרים אינטואיטיבית למשהו מאוד מעובד שאני לא אמורה לאכול ולכן משפיע לי לא טוב על העיכול. כלומר, על המערכת עצמה.
כאשר העסק הופך לממכר (בגלל סוג החיטה? שילוב עם שמרים? סוכר? שניהם?) אני נרתעת ממנו עוד יותר.
חיטה אינה מפלצת בשבילי. היא פשוט מן משהו כזה שכל גופי, כולל השכל, אומר לי לא לאכול. בדיוק מסוג הדברים שכולנו אוכלים המון שנים אבל אין שום ביטחון שזה אכן מזין אותנו, כפי שמזון אמור להיות.

ולעניין ארוחות הבוקר שלך, אני ממש מבינה אותך. מכירה הרבה אנשים כמוך.
חוזרת ומציעה לך להשקיע במשהו שכן ישמח אותך. אני אצרף מתכון פשוט כדי לעורר חשק, אין לך מושג כמה זה טעים.

פותחים שתי אריזות של 400 גרם תמרים אורגניים מעוכים ללא גרעינים (יש של שדה אליהו) ושופכים עליהם מעט מים חמים כדי לרכך.
זה הבסיס. אחר כך אפשר ללוש פנימה כל מיני אופציות:
טחינה אמארה עם שברי אגוזי מלך/פקאן/צימוקים/שזיפים מיובשים ובעצם כמעט כל מה שעולה על דעתך
שקדיה אורגנית עם כל התוספות הנ"ל
תוספת של קקאו אורגני (והכי כיף לטחון בעצמך פולי קקאו נא שלמים ולהוסיף, טעם אחר לגמרי, עשיר מאוד, לחובבי שוקולד מריר)

הלישה זה החלק המעצבן כי הכל מאוד יציקתי. ובכל זאת, לוש תלוש. אני לשה בידיים כי אין לי מכשיר תאים.
יוצרים כדורים בגודל הרצוי, מגלגלים בקוקוס, שמים במקרר או במקפיא, אם יש לך שריטה דומה לשלי.

זה אדיר. מתוק לפי טעמך, מלא חתיכות שוות של דברים טעימים, ואפשר לאכול פשוט כמה שמתחשק.
בתאבון.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

במבי, אם את שמה יד על בשר כמו שצריך ודג כמו שצריך אז אין שום בעיה עם קרפצ'יו וסושי.
את הרי לא חייבת להפוך להיות צמחונית בגלל זה.
אצל ניצן אוכלים די הרבה בשר וכולם שם מבסוטים.
וחוץ מזה, אם הבעיה היחידה זה הגלוטן אז אין לך גם שום בעיה עם אורז, גריסי פנינה (נדמה לי) ושאר שכאלה.
הרי בטח אכלת עוד המון דברים לפני זה חוץ מלחם ופסטה, נכון?

וחוץ מזה אחרון - תרשי לעצמך לנפנף אותי אם אני טועה, אבל אני שומעת את הקול הזה של השבירה. זה סוג כזה מוכר לי מאוד של קיטורים.
בנקודה הזו חשוב להתבונן, להבין שנכנסו ללופ לא טוב ולא מתאים ולשנות את הגישה. גם בעזרת מזון שטעים לך אבל גם בראש.
לחזור ל... אני עושה פה ניסוי כדי לבדוק האם משהו מסוים מזיק לי. בחרתי בזה בעצמי כי חשוב לי לדעת. אני לא בתוך קושי ומצוקה. אני בתוך בחירה מושכלת שהיא כל כולה ניסיון מוגבל בזמן.

כשאת טובעת בפרטים הטכניים של מה לאכול ומתי, כשאת עסוקה באיך לא להיות רעבה במקום באיך להיות שבעה, את בדרך למשהו מרפה ידיים ולא טוב.
יאללה, לנער את הראש (יש לך במקרה תלתלים? אם כן אז זה גם מראה נחמד) ולהתחיל מחדש.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

גוגוס, את חמודה, תודה. אבל זה עניין אחר :-)

קודם כל אני אוכלת בשר ודגים. פשוט אתמול היה לי יום נורא לחוץ עד שעות אחה"צ, ופשוט לא יצא לי לאכול כמו שצריך. אז התיאור הזה של רעב הוא לגבי אתמול. בשבוע שעבר אכלתי מדהים. ואתמול בערב גם.

הבעיה שלי היא לא משבר, אלא הבוקר. הלחם בכלל לא חסר לי, מה שחסר לי זה שתי עוגיות עם הקפה, במקום אפרסק
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

הכוסמת בקרפ - ירוקה (כמו האורגנית) או קלויה?
והקמח חומוס - קלוי או רגיל?
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

במבי, אם כך, לא הבנתי אותך.
לא הבנתי שאת אוכלת מדהים והכל בסדר. כנראה היית מאוד ספציפית ליום מסוים ואני הרחבתי את הדברים.
'צטערת על אי ההבנה.
תמשיכי להנות מזה.
עוד רעיון לבוקר - אולי פשוט פירות יבשים אורגניים ומתוקים? ככה בלי השקעה בכלל?
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

_הכוסמת בקרפ - ירוקה (כמו האורגנית) או קלויה?
והקמח חומוס - קלוי או רגיל?_

אני קונה כוסמת אורגנית בגרגרים. וקמח חומוס - חומוס אורגני טחון
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

_במבי, אני מסכימה איתך. על הכל. על התיעוש, שיוצר לנו לא רק לחם אחר אלא גם ממש חיטה אחרת, אפילו האורגנית, ועל הכמויות ועל כך שחיטה אינה אויב הבריאות. בתחושת הבטן שלי חיטה ולחם בכלל לא נקשרים לסרטן. אצלי הם נקשרים אינטואיטיבית למשהו מאוד מעובד שאני לא אמורה לאכול ולכן משפיע לי לא טוב על העיכול. כלומר, על המערכת עצמה.
כאשר העסק הופך לממכר (בגלל סוג החיטה? שילוב עם שמרים? סוכר? שניהם?) אני נרתעת ממנו עוד יותר.
חיטה אינה מפלצת בשבילי. היא פשוט מן משהו כזה שכל גופי, כולל השכל, אומר לי לא לאכול._

כן, אני מבינה לגמרי את הגישה שלך, והיא מבוססת על הקשבה לגוף. אני מדברת על הטיעון הכללי, שלמשל קראתי בשני האתרים ששני הפניתה אליהם. אני שואלת שאלה נורא בסיסית - משתמשים בקו האבולציוני כדי להגיד לנו עד כמה זה קצת 10K שנים. אני מקבלת לגמרי. אבל זה גם המון זמן כדי לשאול שאלות כמו - ומה היה לפני 200 שנה מבחינת תופעות חולי מערביות? ומה היה לפני 500 שנה? ומה היה לפני 100 שנה? ומה היה אפילו כשאנחנו גדלנו לעומת היום? אני חושבת שיש דברים שמזיקים לבריאות באופן אבסולוטי, ויש כאלה שזה עניין של כמות, איכות, ויחסי גומלין עם מרכיבים אחרים בתזונה. ואני חושבת שאם עולה מהגוף איזושהי תחושה של התמכרות או קרייב או בולמוס כלפי משהו - אז אם אי אפשר לכייל את זה, עדיף באמת להיפטר מזה, כי בצורה הזאת זה מזיק בוודאות.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

יש דברים שמזיקים לבריאות באופן אבסולוטי, ויש כאלה שזה עניין של כמות, איכות, ויחסי גומלין עם מרכיבים אחרים בתזונה

אין מסכימה ממני. מסבה את תשומת הלב רק למשהו אחד קטן - במשך רוב שנותיי לא עלתה לי מהגוף שום תחושה שבכלל קושרת כל כך הרבה מזונות למשהו בגוף. לא התמכרות ולא קרייב ולא בולמוס ולא כלום. ולכן לא ניסיתי להיפטר מזה. הלמידה האישית שלי היא שעד שלא נכנסתי בזה ממש חזק והשקעתי בזה גמילה רצינית הדברים לא צפו. הגוף שלי התרגל והסתגל ושתק.
אני חושבת שזו נקודת מפתח אצלי. שחלק ניכר מהדברים שאכלתי במסגרת תזונה מערבית בריאה לא נתפש בחוויה שלי כמזיק. זה פשוט לא היה גלוי בפניי כי הנזק לא היה מוחשי. אז חשבתי שאין לי שום בעיה. הרי אין לי מושג כמה עירנית אני באמת יכולה להיות. ואין לי מושג עד כמה העור שלי יכול להיראות טוב יותר.
הסתכלתי ימינה ושמאלה, ראיתי שאני במצב ממש טוב יחסית לכל מי שסביבי (כי אכלתי אחלה תזונה מערבית בריאה) והייתי מבסוטה. איך יכולתי לדעת שאני מסתפקת במועט יחסית לפוטנציאל שלי ?
עז שנפטרתי מזה לגמרי לחודש והבנתי שיש לי בעיה שפוגעת לי באיכות החיים ואפילו לא הייתי מודעת אליה.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

עז שנפטרתי מזה לגמרי לחודש והבנתי שיש לי בעיה שפוגעת לי באיכות החיים ואפילו לא הייתי מודעת אליה.

מהי?

אני חשבתי שקראתי אצלך מתחילת הבלוג תיאור של בלומוסים של מוצרי בצק, ושביס גורר פיצה שלמה ותיאורים דומים. זוכרת שקראתי את כמויות המאפים שתיארת שאת יכולה לאכול וזה היה נראה לי לא הגיוני. כי תזונה מערבית בריאה לטעמי זה גם כמויות ויחסים בן המרכיבים. חשבתי שתמיד היתה לך חולשה למוצרי בצק ושצרכת הרבה מהם.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

רגע, גוגוס - אם כל הבלומוסים והקרייבים וההתמכורת התחילו רק אחרי שעברת לזטג תשונה מסויים - אני לא הייתי חיה עם זה, ומסיקה מייד שאופן התזונה הזה לא מתאים לי, כי הוא מעורר את הגוף לאיזשהו מנגנון הישרדות של "צרכים" לא בריאים ולא מאוזנים. אם הרגשת טוב קודם, למה שינית?
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

לזטג תשונה מסויים

לסוג תזונה
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

רגע, גוגוס - אם כל הבלומוסים והקרייבים וההתמכורת התחילו רק אחרי שעברת לזטג תשונה מסויים - אני לא הייתי חיה עם זה, ומסיקה מייד שאופן התזונה הזה לא מתאים לי, כי הוא מעורר את הגוף לאיזשהו מנגנון הישרדות של "צרכים" לא בריאים ולא מאוזנים

זה לא נשמע לי הגיוני שתגובה של גוף למהלך בריא תהיה כל כך חריפה בכיוון הלא בריא והמזיק באופן וודאי (לדעתי גם בולמוס וצריכה של כמויות שלא ע"פ רעב - אלה תופעות מאוד מטרידות ולא בריאות). אני אשמח לדעת מה הפרשנות שלך לעניין, כי אם אני את, וכל הדברים האלה באו אחרי שעשית שינוי - הייתי מפסיקה מייד את השינוי ומסיקה שהוא לא טוב לי. לא אומרת שבהכרח הייתי חוזרת למה שלפני, אבל בפירוש הייתי מסיקה שהשינוי שעשיתי הוא לא בריא. אם כל הדברים האלה היו גם לפני - אז מה שכתבתי לא רלוונטי, אבל פתאום כתבת שכל הדברים לא היו לפני...
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי דנה_ה* »

הבעיה שלי היא לא משבר, אלא הבוקר. הלחם בכלל לא חסר לי, מה שחסר לי זה שתי עוגיות עם הקפה

במבי, מה לגבי להכין עוגיות ללא גלוטן? לי כמעט תמיד יש במקפיא עוגיות לא גלוטן וללא סוכר ואז אפשר לאכול 2 עוגיות ליד הקפה.
זה נורא פשוט - לוקחים מתכון של עוגיות קיים (אפשר גם להמציא חדש) ומחליפים את הקמח ב - 2 או 3 סוגי קמחים ללא גלוטן. שילוב שאני אוהבת למשל הוא קמח סויה, קמח אורז וקמח טפיוקה. אם את גם נמענת מסוכר אז אפשר להחליף בסילאן או דבש או תפוחים חתוכים וקינמון או תמרים מעוכים...
יוצאות עוגיות נפלאות וכשאני מכבדת לאורחים הם לא מבחינים שיש בהן משהו מוזר.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

או קי. אני אסביר. מעין "חיים שכאלה" לעניין התזונה :-)
מתחילה בשנות הצבא שלי - טונות של זבל. ממש טונות. לבד מעלייה אטית ולא היסטרית במשקל לא הרגשתי שום דבר שמדליק נורות אדומות. פיצות, בורקסים, לחם, אוכל מעובד... הכל.
כמה שנים אחרי הצבא נסעתי לחיות בחו"ל. נתקלתי פעם ראשונה במזון אורגני, ברעיון של טריות, ובעוד כל מיני. בתהליך אטי מאוד של שנים שיפרתי את התזונה.
שיא השיפור היה היפטרות ממוצרי החלב והמזון המעובד והתבססות על ירקות, פירות, ביצים ובשר והרבה דגנים מלאים וקטניות. נשמע אחלה, נכון?
ואז, לפני שנתיים בערך, נחשפתי ל"טבעונאות". וקראתי מה אנשים מספרים על זה והתחשק לי גם. וניסיתי. והבנתי שעד אותו יום הכל נראה לי אחלה כי ההתמכרויות שלי קיבלו תחזוקה שוטפת.
לא היתה סיבה שיהיו לי בולמוסים אם אני כל יום אוכלת לחם מחיטה מלאה שאפיתי בעצמי. הדבר הזה, שניצן כינתה בצדק "קריז" לא יתעורר אלא אם אני אנסה להיגמל.
אז מצד אחד, את אומרת, הקריזים לא הגיוניים. מצד שני, הם אלו שלימדו אותי שבכלל יש לי בעיה. אני מעדיפה לחיות מתוך מודעות לזה שמה שקורה זה קריז מאשר לחיות בתוך התמכרות.

עכשיו, כל זה היה כבר לפני שנתיים. ומאז הגמילה ההיא אני חיה בתוך התמכרות מטופלת ומודעת. אם תחזרי לתחילת הדף, ממש ל 9.9, תראי שכבר שם עלה הנושא של התמכרות. עוד הרבה לפני הקריזים הממוקדים האלה.
והתמכרות זה לא רק קריזים. היא שם גם כשאין לי קריז. היא שם גם כאשר היא נשלטת ואני אוכלת כל יום לחם. משהו בפנים מסמן לי שמזון כלשהו שולט בי והתחושה אינה נוחה.

אני חושבת שאצל כל אחד התמכרות יכולה להיראות קצת אחרת. יש כאלה שכמו אצלי מרגישות נשלטות על ידי מזון. יש כאלה שלא מרגישות כך אבל איכות החיים שלהן נפגעת. ואולי יש כאלה שלא. באמת שאין לי מושג ואני לא ממהרת להצהיר שכולנו מכורים ומכורות.
באופן כללי אני מצהירה על עצמי בלבד. אבל אני כן מציעה לאחרות לבדוק את עצמן בצורה דומה כי יש לי תחושת בטן שזה יותר רווח ממה שנדמה.

אז נקודתית לשאלתך - הבולוס והקרייב אכן התחילו בצורתם הנוכחית אחרי ששיניתי את התזונה. אבל הם מסמנים לי שמה שעשיתי קודם היה טיפול קלוקל בהתמכרות. כלומר, התזונה החדשה מתאימה לי מאוד. הגעתי אליה כי ההרגשה הטובה הקודמת שלי היתה מזויפת ונשענה על הסתגלות למשהו מזיק.
צריך לזכור דבר חשוב - בתזונה החדשה אני חוטפת קריזים ובולמוסים, זה נכון, אבל מלבדם אני מרגישה כל כך הרבה יותר טוב שקשה בכלל לתאר.
במצב ההפוך אין לי תגובות "לא בריאות" שכאלה אבל התחושה הכללית, שבעיניי היא הקובעת, הרבה הרבה פחות טובה.

מקווה שאני מובנת. אם לא, תמשיכי לשאול, כי זה בהחלט משרת גם אותי, החידוד הזה.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

מקווה שאני מובנת. אם לא, תמשיכי לשאול, כי זה בהחלט משרת גם אותי, החידוד הזה.

ההסבר מובן. אבל התוכן לא מתיישב לי. לדעתי עניין הכמויות וחוסר אזון של תחושת רעב-שבע ויכולת לאכול הרבה יותר ממה שאפשר, ולהמשיך - זה לדעתי התראה מאוד חריפה שמשהו לא טוב קורה בגוף. גוף, כשעושים לו משהו טוב - מעבר לתופעות של התחלה שלפעמים הן קיצוניות, אמור להגיב באופן טוב בכל המישורים. לא מתחבר לי בכלל (שוב, אם זאת הייתי אני - הייתי מסיקה באופן ודאי שמשהו לא עובד טוב. אמרתי - אולי לא לחזור לאכול X שאת אומרת שלא טוב לך בוודאות, אבל חסר לך משהו, (לדעתי) והגוף שלך ממש צועק את זה. זאת פרשנות שכאילו אנ שמה עליך, אבל שוב אני אומרת לך מה אני הייתי עושה. זה עניין שלך אם זה מדבר אליך או לא ...

אני חושבת שקרייב זה משהו שלא בהכרח מעיד על alert שמהו לא טוב קורה בגוף, אבל בולמוס, אכילה של משהו בכמויות עד כדי גועל - אלה תופעות שהן לדעתי התראה חריפה.

דנה - תודה! עוד לא ניסיתי... אני בקושי אוכלת סוכר, אבל אני לא מתנזרת. אבל משהו בזה דורש ממני התגייסות כדי להכין...
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

זה לדעתי התראה מאוד חריפה שמשהו לא טוב קורה בגוף. גוף, כשעושים לו משהו טוב - מעבר לתופעות של התחלה שלפעמים הן קיצוניות, אמור להגיב באופן טוב בכל המישורים

במבי, אין לי בעיה עם הפרשנות. דווקא שמחה על ההזדמנות.
הגוף שלי אכן מגיב טוב בכל המישורים.
המישור היחיד שבו לא טוב לו זה המישור של ההתמכרות.
בעצם... זו בדיוק המשמעות של התמכרות.
כאשר חתכתי סוכר אכן הרגשתי רק טוב. מזה הסקתי שמעולם לא הייתי מכורה לסוכר. אהבתי אותו ונהניתי ממנו וצרכתי ממנו בשמחה כמויות גדולות, אבל לא הייתי מכורה.
התמכרות זה מצב פיזיולוגי מאוד ספציפי. את יכולה לראות את זה גם בסמים, סיגריות, אלכוהול ודומיהם.
מי שמכור, ולא כל מי שאי פעם נהנה מהם, מגיב בקריז לגמילה. מעבר לסימנים אחרים, הגמילה היא הסימן האולטימטיבי להתמכרות.
לטעמי, כמו שלא תשלחי אדם מעשן או נרקומן לחזור להרגליו רק בגלל שהגוף שלו כמה, כך גם בחומרים שאנחנו צורכים כחלק מהתזונה.
כי הגוף שלו בעצם מגיב ממש ממש ממש טוב לגמילה. אבל בגלל שזה גוף מכור הוא יגיב בכל פעם מחדש בקריז, אם החומרים האלה יחזרו והוא ינסה להיגמל.

עוד נקודה - קחי בחשבון שלו הגמילה שלי היתה מוצלחת, כלומר, טוטאלית, מהר מאוד הייתי מפסיקה לחוות את הטלטלות האלה. הייתי עוברת את הקריז הראשוני וזהו.
בגלל שאני מתקשה להיגמל לגמרי, וכל פעם מכניסה רק טיפה של גלוטן כי קשה לי, אני נאלצת לחוות סימפטומים מבאסים של התמכרות (קרייב, בולמוסים) כל פעם מחדש.
במצב האופטימלי הייתי נפטרת מהגלוטן ואחרי כמה זמן הייתי יכולה להגיד, בדיוק כמו שציינת ש מעבר לתופעות של התחלה שלפעמים הן קיצוניות_
הגוף שלי באמת מגיב טוב בכל המישורים.

חסר לך משהו, (לדעתי) והגוף שלך ממש צועק את זה
נכון. זה גלוטן. וכמו שאני חווה את זה היום, כאשר יש בעיה נורמלית, שאינה התמכרות, הגוף לא צועק. הוא מדבר, אני מקשיבה, פותרת את הבעיה.
הצורך הזה לצעוק הוא מאפיין של התמכרות (וגם של בעיות קיצוניות אחרות שדורשות טיפול מיידי). כואבות לי כבר האוזניים מרוב צעקות...
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

טוב, הבנתי. אני פשוט בנויה אחרת. ולמשל אני מכורה לקפה, אבל אני לא יכולה להגזים איתו, כי אז הגוף שלי אומר לי שהגזמתי ואני מפסיקה גם אם זה באמצע כוס (בדרך כלל, כמעט תמיד). אבל יום בלי קפה זה כמעט משהו בלתי אפשרי בשבילי, גם אם זה כוס אחת.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אגב, לפי הלוגיקה הזאת אני באופן ודאי לא מכורה לגלוטן, ולפי הלוגיקה הזו הוא גם לא מזיק לי. :-)
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

קפה זו אחלה דוגמה. ומעניים שיש כל מיני סוגים של התמכרויות. זה לא אחיד.
גם אני הייתי מכורה לקפה. בלי הכוס אחת ביום... כאבי ראש, בחילות, חוסר תיפקוד.
ואחרי גמילה מוצלחת בזבנג וגמרנו לא היה לי חשק יותר. ניסיתי עוד מדי פעם וזה לא היה לי טעים ולא נהניתי.

גם אני מעריכה שאת לא מכורה לגלוטן. בגלל דברים שסיפרת פה עוד ממש מזמן.
לגבי ה"לא מזיק", זה כבר עניין אחר. אני דווקא מעריכה שזה מזיק לכולם, ברמת איכות החיים.
אבל בהחלט מקבלת שיש אנשים שאצלם הנזק כה קטן שלא שווה את הטירחה והמאמץ.
פשוט לא סביר לי שמשהו שהמערכת שלנו לא בנויה לעכל בצורתו המקורית לא יגרום שום נזק לאורך כל כך הרבה שנים.
אבל זו תחושת בטן לגבי הדברים. זה כלל אצבע. אני לא מתיימרת להוכיח אותו. בעיקר משום שאנשים במילא לא משתכנעים מזה שמוכיחים להם דברים באותות ובמופתים.
הדבר היחיד שמשנה זו החוויה הפרטית.

במבי, תודה על הפינג פונג הזה. עשה לי סדר במה שאני חושבת וגם השאיר לי חומר למחשבה כי עם כל הכבוד לדרך שלי, אני כמעט אף פעם לא משוכנעת בדברים באופן אבוסלוטי. תמיד טוב לחזור לנקודת המוצא ולאתגר את הנחות היסוד. זה עורר בי תהייה טובה.
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני דווקא מעריכה שזה מזיק לכולם, ברמת איכות החיים.

במה למשל? (תודה על ההשקעה, רק אם יש לך כוח :-))

רציתי לומר לגבי הקרפים שהיום לא הצליח לי כל כך... דווקא נתתי לעמוד, וכבר יישמתי דברים שלמדתי מפעמים קודמות, אבל נדבק ולא יצא (כוסמת). מה שכן עזר זה לשפוך את הבלילה על מחבת חמה מאוד, ואז להחליש לאש קטנה עד שזה מוכן. אבל אני עדיין לא פיצחתי את העניין הזה. אבל, בימים האחרונים יצא לי כמה פעמים די וב, ובעיקר הקרפ חומוס שיש בו משהו יותר קל לניהול.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

שאלה טובה, במבי. והתשובה הכי כנה שאני יכולה לתת לך זה שאני לא יודעת.

אם אני נדרשת לענות אני מחלקת את התשובה שלי לשתיים:
1) אם מתייחסים לכל מי שמכור ולכל מי שאנחנו כבר יודעים בצורה די וודאית שזה עושה לו רע (חולי צליאק, אוטיסטים?) אז אפשר להניח שמה שזה גורם לקבוצות הללו נגרם גם לשאר האוכלוסייה רק בצורה פחות חמורה.
2) לחלופין, אפשר פשוט להניח שצריכה קבועה של משהו שלא תוכנן להיאכל פשוט משבשת באופן קבוע תהליכים בגוף ושמדובר בדברים קטנים שבצורה של שרשרת גורמים לגוף לפעול בצורה שאינה מיטבית. אם ההשערה הזו נכונה אזי אצל כל אחד זה עשוי להשפיע באופן שונה בגלל המגוון האנושי.

מה אצלי? מאחר ואני מכורה אז בשבילי לחיות בלי גלוטן זה לחיות בלי התמכרות, על שלל תסמיניה הבלתי נעימים. מעבר לזה, כאשר אני בלי גלוטן (ואני בקלות יכולה לייחס את זה לגלוטן כי זו הגמילה היחידה שעוד נשארה) אני עירנית יותר, מרגישה קלילות גופנית שאינה קשורה כלל למשקל, נפטרת מדלקת כרונית במעיים ששבה ומופיעה אצלי בכל פעם שאני חוזרת לאכול גלוטן ובטח יש עוד שאפילו עוד לא זיהיתי.
אין לך מושג כמה זמן לקח לי לזהות את הקשר בין הדלקת המעצבנת הזו לבין הגלוטן. וזה מדהים בהינתן שאני מאוד ממוקדת בו. ובכל זאת, לקח לי חודשים להבין שזה הגורם ולעשות הפסקה ארוכה מספיק שהחריבה את הדלקת לגמרי. אני מסתכלת על אנשים בסביבתי שחיים עם דלקות כרוניות ותוהה אולי גם אצלם יש קשר? וזו באמת רק דוגמה אחת, שלדעתי קשורה לאפשרות השנייה - תהליכים משובשים לאורך זמן שמשבשים תהליכים אחרים וכך במעגל אינסופי.

3) אחרון ואסוציאטיבי לגמרי - בגלל הסיבים הנמתחים שלו ובגלל השם שלו, גלוטן מתחבר לי לדבק. אין שום דבר טבעי לגמרי שאני אוכלת שיוצר אצלי אסוציאציה כזו. והמחשבה על דבק מסוג כלשהו במערכת העיכול שלי שולחת אותי ישר לתחושה של קלקול. וקלקול מתחבר לי לפגיעה המתמשכת הזו באיכות החיים.

מקווה שעניתי לך ושלזה כיוונת.
גוגוס*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי גוגוס* »

במבי, עוד תשובה לי אליך, היישר מרופא השיניים שלי (נדמה לי שכבר כתבתי על זה פה) - הוא ממש נגד אכילת דגנים. גם אלו שבלי גלוטן.
לטענתו, דגנים זה הגורם השלישי לעששת. הוא אומר שכולם יודעים שסוכריות וסוכר גורמים עששת והורים רבים יודעים שחטיפים גורמים עששת (בגלל השומן שנדבק לשיניים) אבל הרבה לא יודעים על הדגנים.
לטענתו הדגנים נדבקים לשיניים, קשה להוציא אותם משם גם בצחצוח, והם הופכים למושבות חיידקים.
הוא עצמו אוכל לחם רק בערב כאשר הוא יודע שמייד אחרי זה הוא מצחצח שיניים ועובר עם חוט דנטלי בגלל שזה לפני השינה.
הוא ממליץ לא לאכול דגנים בכלל ואם אוכלים אז מייד לצחצח.

זו עוד דוגמה לקלקול מתמשך שאנשים לא מודעים אליו בכלל, וזה בקצה של מערכת העיכול. לכי תדעי מה זה עושה בהמשך...
במבי_ק*

החיוניות שלי חלק שני

שליחה על ידי במבי_ק* »

גוגוס, תודה על התשובה. ברור שאלה הנחות והשערות מעניינות, ויש בהן גם נקודות מעוררות מחשבה. אם אני מבינה נכון כשאת אומרת "איכות חיים" את מתכוונת לבעיות בריאותיות, רק לא כאלה שהן אקוטיות או קשורות באופן מיידי, אלא כל מיני תהליכים, כאבים, עייפות, גירודים וכאלה.. כלומר, בעיות בריאות שנגרמות מתזונה לא מתאימה. בגדול - הטענה באתרים היא לגבי קשר למחלות הרבה יותר "גדולות", אבל לא משנה - הטענה היא פגיעה מתמשכת בבריאות בשלל אופנים. אז אם ניקח את האוכלוסיות שחיות למשל באירופה (צרפת, איטליה) ונבדוק את התופעות האלה - הקלות והכבדות, לפני מאתיים שנה, בחברה שהיא פחות ממנועת, יותר פועלת פיזית, אוכלת מזון לא תעשייתי אלא מקומי, לא מקצרת תהליכים של אפיה (למשל), אוכלת הרבה פחות רכיבים כימיים ומלאכותיים (אם בכלל) - אני לא בטוחה שהטענה הזאת, הבריאותית, תהיה מובהקת.

בנוגע לניסיון האישי - זה בדיוק הדבר הכי חזק. אני חושבת שהטיעונים מעניינים, אבל כרגע לא ממש משתכנעת מהם.

ברמה האישית שלי - הגוף שלי לא מגיב כל כך טוב למה שקורה. אני רעבה יותר מדי. אני מרגישה שהגוף שלי אוגר משהו (שומן? מים?), כלומר כאילו הוא נכנס לאיזשהי מגננה (לא בגלל שהוא בלי חיטה, זה באמת חפיף). זה בגלל !!! וזאת הטענה הכי חזקה שלי לגבי השיבוש התרבותי - שאני לא אוכלת מה שטוב לי ומה שבא לי, ושאני רעבה חלק מהיום. ושאני לא זורמת טבעי עם מה שעובד בשבילי טוב. אבל דנה הזכירה לי באמת שיש לי עוגיות שאני יודעת להכין מקצף ביצים, שקדים טחונים וסוכר - והן ממש ממש טעימות. אני אנסה להכין לעצמי
שליחת תגובה

חזור אל “שנת הטבעונאות שלי”