האמת היא שאין לי מושג אם יש קורלציה מוכחת. היתה לנו בבריכה תינוקת עם טונוס מוגבר שישנה במצטבר 4 שעות ביממה בתשלומים של 10 דקות בערך. לא ראיתי הורים כאלה עייפים בחיים שלי

אבל זה ממש אנקדוטאלי וקיצוני.
יש מי שחשב שלנהר יש טונוס מוגבר. לדעתי היא היתה טיפה'לה יותר חזקה מהמקובל, אבל זה לא מספיק כדי לאבחן. היא מאובחנת?
לדעתי במקרים היותר מסובכים יש טונוס מוגבר מאד בחלק מן הגוף וחלקים אחרים יותר חלשים. אם כל הגוף במעט מעט טונוס מוגבר, אז זה לגמרי קל.
בקשר לטיפול, אני תומכת מאד בטיפול במים. גם ראיתי תוצאות יפות במו עיניי, גם יש הגיון בטיפול בתווך שמוריד הרבה מהצורך להחזיק שרירים ומאפשר לימוד של הרפייה. מסז'? אני עשיתי משהו שהראתה לי הדולה שלי אחרי הלידה. פשוט עיסיתי אותה טוב טוב בכל הגוף, "סחטתי" את הגפיים, ועיסיתי את הגב, הבטן, החזה, הראש.. לקחתי גם טיפים מחוט'קה אהובתי שהדגימה לי עליי מסז' עצמות ועשיתי לקטנה. נראה לי נורא נחמד לייחד זמן כזה לעיסוי וללמידה משותפת את מה שהיא אוהבת. אני השתמשתי בשמן קלנדולה שאני נטרפת מהריח המופלא שלו ועושה נפלאות לגוף ולעור. ובטח, זה לא יכול להזיק לטונוס מוגבר.
שני, חבל לי שאני מקפיצה לך פיוזים @}
אולי כדאי שניפגש. ובגדול, אני סומכת על מה שיש לאחותך להגיד. בלי להכיר אותה טוב (אבל מספיק כדי לקבל השראה ל... את יודעת.) ובלי להכיר אותך כמעט בכלל
<בכלל לא ידעתי שהיא אחותך עד ממש לא מזמן.>