אנטיביוטיקה והנקה

יפעת_אוסישקין*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 00:58
דף אישי: הדף האישי של יפעת_אוסישקין*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי יפעת_אוסישקין* »

האם יש למישהו נסיון בנושא אנטיביוטיקה (רפאפן) והנקה??
יש לי דלקת גרון חריפה, הרופא טוען שסטרפטוקוק .. ושרפאפן זה בסדר בהנקה.. האמנם?? מחר כבר אוכל אולי לקבל תשובה מהמרכז הטרטולוגי בבילינסון, אז אולי כדאי לחכות ? אם התנסיתם, בדקתם ומצאתם, אנא שתפו. תודה.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

יפעת, חבל שכ"כ מאוחר ראיתי את זה... תרגישי טוב!
קודם כל רציתי לצטט לך מתוך אתר משרד הבריאות, שרוב התרופות בטוחות בהנקה.
יש אינדקס תרופות ב www.infomed.co.il ובגלל משהו שלא הצלחתי להתגבר עליו לא הצלחתי לראות את רפאפן, אולי את תצליחי.
בכל אופן, אם אני מבינה נכון, רפאפן הוא סוג של פניצילין? תסתכלי בדף הנלווה לתרופה, רשום שם מהו החומר הפעיל. עד כמה שזכור לי, לא צריכה להיות בעיה. בד"כ רופאים נוטים להגיד שתרופות לא מסתדרות עם הנקה כשזה לא נכון, לא להפך...
מה שאני עושה כעיקרון הוא לחפש בארכיון של לקטנט - http://peach.ease.lsoft.com/scripts/wa.exe?S1=lactnet את החומר הפעיל שבתרופה, ומה יש ל Tom Hale לומר עליו/עליה. הייל הוא הסמכות העליונה כיום בנושא תרופות והנקה. אין לי זמן כרגע וממילא מחר תקבלי תשובה טלפונית מוסמכת...
רק בריאוּת.
מיכל_דנקנר*
הצטרפות: 24 יוני 2002, 12:54
דף אישי: הדף האישי של מיכל_דנקנר*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי מיכל_דנקנר* »

נסי לשתות דבש שהושרו בו חתיכות בצל למשך יום שלם. תסנני לפני (שלא תשתי חתיכות בצל).
זה אמור להרוג חיידקים בגרון ואומרים שזה מאד יעיל ולא נורא מגעיל.
חוץ מזה מה נשמע?????????????????
המון המון בריאות וד"ש לתומר ולגפן המתוקים (חסר לי לראות את גפן מוצצת אצבע) (-:
יפעת_אוסישקין*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 00:58
דף אישי: הדף האישי של יפעת_אוסישקין*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי יפעת_אוסישקין* »

"מסעדה" ומיכל, הרבה תודה. בינתיים קיבלתי O.K מוצלב מכמה גורמים וחוץ מזה המצב כזה זיפת שלא ממש היתה ברירה.. ושוב מתברר שלהיות אמא לא הולך טוב כ"כ עם להיות חולה.. ( או חלשה או נזקקת או..) התענוג המפוקפק של לבלות לילה של לקדוח מחום מצתמצם עוד יותר כשמישהו גם נמצא על הציצי שלך רוב הלילה.. נו טוב אני אפסיק לקטר לעכשיו. מיכל, גם אני מתגעגעת, כשנהיה בריאים נשמח לתאם לנו מפגשון. לילה טוב.
עופר*
הצטרפות: 03 דצמבר 2002, 11:13

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי עופר* »

יחד עם לקיחת האנטיבוטיקה ובלי קשר להנקה מומלץ לקחת גם אסידופולוס על מנת לחזק את הקיבה.
תרגישי טוב, המון בריאות וחיבוקים גם מדרור ושרון
מיכל_דנקנר*

אנטיביוטיקה והנקה

יפעתל'ה,
המון אהבה. תבריאי במהירות, ושובי אלינו....
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

so what אם האנטיביוטיקה תהרוס גם את האצידופילוס? לפחות הוא יספיק לתת הגנה לריריות מערכת העיכול לאותו היום. זה בסה"כ "הפסד" של כמה שקלים (אם בכלל) ורווח של יותר הגנה למערכת העיכול, מערכת החיסון וכו'.
כדאי, כדאי, כדאי לקחת אצידופילוס גם עם האנטיביוטיקה.
כשתסיימו תוכלו לדאוג "לפמפם" כמות קצת יותר גדולה, כדי להחזיר את הגוף לאיזון מהיר יותר. אבל אל תתטעו לחשוב שהוא לא יעזור גם עם האנטיביוטיקה!!!
תהיו בריאים!
מיכל_דנקנר*

אנטיביוטיקה והנקה

יפעת )-:
המון חיבוקים... ובריאות לקטנה (ולכל המשפחה)
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי שרון_ג* »

אני לא ממש מומחית בתחום אבל נראה לי:
שאם הם לא מפרידים את הילדה מהאמא זה אידיוטי לא לתת לה להניק. ככה הילדה לפחות תקבל את הנוגדנים מאמא שלה, וזה יספק לה הגנה נוספת. אם האמא מבודדת מהילדה אין על מה לדבר.
שהאמא תשתמש במסכה אם יש סימפטומים של מערכת הנשימה.
שהאמא תשאב ותתן לילדה חלב שאוב ולא תמ"ל - נוגדנים וכו', וגם להפעיל את ה"מערכת" של האמא.
צריך לבדוק - אולי האנטיביוטיקה אסורה לילדים ובגלל זה לא מרשים?

ואני אספר לך סוד קטן - לפעמים זה רק מחוסר מחשבה מספקת מצד הרופאים. ואם באים (מאד בעדינות!) ושואלים למה יותר ספציפית (עדיף בישיבה ובמקום שקט), ומבקשים לשקול שנית, ואולי לדבר עם הזיהומולוגים ואולי עם מנהל המחלקה. והכל בעדינות כדי לא לדרוך על יבלות, אז לעיתים אפשר להפר את רוע הגזירה. ולנסות לשאול בתמימות ולכלול את מה שכתבתי, מה שאת בוודאי יודעת בעצמך.
ואם זה באסף הרופא תגידי לי ואני אנסה לגשש מה העניינים. אם זה בקפלן - יש לי חברה שאני יכולה לנסות ולברר איתה.

ואני חושבת שגם CMV ו- EBV עוברים בהנקה.

ושכחתי לגבי הכמות:

יונק צריך לאכול כ- 160 מ"ל לק"ג משקל גוף ליממה. תחלקי במספר הארוחות ותקבלי כמה בכל ארוחה.
160*3=480
480/8=60 (אם אוכלת כל 3 שעות)
עדי_יותם*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

תודה שרון.
צריך לבדוק - אולי האנטיביוטיקה אסורה לילדים ובגלל זה לא מרשים?
ממה שאני יודעת, כל האנטיביוטיקות מותרות, אם כי פה ושם יש משהו עם אפשרות לתופעת לוואי, כמו זו ששכחתי את שמה שעלולה לשנות את צבע השיניים הקבועות.

לפעמים זה רק מחוסר מחשבה מספקת מצד הרופאים. ואם באים (מאד בעדינות!) ושואלים למה יותר ספציפית (עדיף בישיבה ובמקום שקט), ומבקשים לשקול שנית, ואולי לדבר עם הזיהומולוגים ואולי עם מנהל המחלקה. והכל בעדינות כדי לא לדרוך על יבלות, אז לעיתים אפשר להפר את רוע הגזירה.
רעיון טוב, זו עוד נקודה שמאוד רציתי לשאול, איך אפשר להסביר את זה לצוות. אמרה לה את זה רופאת ילדים שהגיעה אליה עפ"י בקשתה.

זה לא בבתיה"ח שציינת. מה זה EBV?
CMV - זו לא הבעיה. ואני צריכה לבדוק אם יש מניעה להניק במקרה כזה, נדמה לי שלא.
לגבי הנוסחה - אני מכירה אותה, אבל אני לא בטוחה שהיא תקפה כבר מגיל שבוע. לבטח לא היית נותנת כמות כזו לתינוק בן יום.
שרון_ג*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי שרון_ג* »

בגיל שבוע כבר כן...
תלוי בגודל של התינוק מתחילים בארוחות קטנות ועולים כל יום. נדמה לי 20 - 40 - 60 .
אם הם מתחילים לפלוט - נותנים קצת פחות. אם הם רעבים - קצת יותר.
אחרי 4 ימים של בקבוק, אני כבר לא הצלחתי להניק את הבכורה. איזה כיף לחברה שלך שיש לה אותך. היא תצטרך את זה.

EBV ו- CMV שניהם גורמים למחלת הנשיקה. בילודים: פגיעה קשה יותר.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ממה שאני יודעת, כל האנטיביוטיקות מותרות
אכן, וכתב את זה ב"מידע הנקה" אחד המומחים לתרופות בהנקה בארץ (סליחה שאין לי כוח לחפש ולבדוק כרגע את שמו), ובררנו שוב וזו התשובה המוסמכת.
שרון_ג*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי שרון_ג* »

יש את הקווינולונים שלדעתי אסורים (ציפרו' ועוד)
יש את ההיא שמשחירה שיניים (טטרציקלין?)
ויש עוד כמה.
לרוב, אלה שבשימוש הן לא בעיתיות (פניצילין, אוגמנטין, זינט/זינצף, רוצפין...)

מרכז למידע על תרופות בהנקה בבי"ח אסף הרופא 08-9779152/309. ויש גם בהדסה.
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

_יש את הקווינולונים שלדעתי אסורים (ציפרו' ועוד)
יש את ההיא שמשחירה שיניים (טטרציקלין?)
ויש עוד כמה._
אז ככה:
נכון שיש תרופות אנטיביוטיות שפחות מומלצות בהנקה, אבל העמדה הרשמית העדכנית בנושא אנטיביוטיקה בהנקה היא, שאם אין ברירה והאם חייבת לקחת דווקא את אחת האנטיביוטיקות הפחות מומלצות (אחרי שנוסו הסוגים האחרים ונבדקה האפשרות לקחת סוג יותר מומלץ למיניקה) - אז עדיף שהאמא תיקח את האנטיביוטיקה ותמשיך להניק.

או בקצרה:
כל האנטיביוטיקות מותרות בהנקה, אם כי יש כאלה שעדיפות ויש כאלה אחרונות בתור שרק בלית ברירה.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי הילה* »

אסור בפרוש ליטול אנטיביוטיקה מסוג טטרצקלין(דוקסיצילין)בזמן ההריון בכלל ובזמן התפתחות השיניים של הילד בפרט.בזמן זה הטטרציקלין יכול לגרום למספר נזקים:
1-יגרום לצביעת השיניים של הילד צביעה חומה
2-יגרום להחלשות של השיניים של הילד
3- יגרום להתפתחות עצמות כבדות אצל הילד מאחר והטטרציקלין סופח סידן.
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מניקה ולכן לא מוכנה לקחת אנטיביוטיקה.
אפרסקים, רק הערה קטנה להקדמה: אין שום סיבה להמנע מאנטיביוטיקה בגלל ההנקה. באמת, כל האנטיביוטיקות בטוחות בהנקה, ואפילו אלה שפחות מומלצות.
עם דלקת שלפוחית, הסיבה להימנע מאנטיביוטיקה היא, מפני שהיא בסך הכל מחזקת את החיידק )-: . אבל לא בגלל ההנקה.
לגבי האייפק: אני מטופלת בגלל האלרגיות שלי. אני לא יודעת אם הם מטפלים באנשים לא אלרגיים בגלל דלקת.
גאמה*
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי גאמה* »

אין שום סיבה להמנע מאנטיביוטיקה בגלל ההנקה. באמת, כל האנטיביוטיקות בטוחות בהנקה, ואפילו אלה שפחות מומלצות.
אני מבינה קטנה מאוד בנושא, אז אשמח להבהרה:
לי היה נדמה שכל אנטיביוטיקה עוברת בחלב וכך התינוק נחשף אליה. מה שכן, הבנתי שהאנטיביוטיקות המומלצות לשימוש בהנקה - יש להן השפעות יותר מינוריות על התינוק או בכלל לא, על פי מה שידוע כיום. לפי הבנה זו, אני מעדיפה לא לחשוף את אפרסקית כלל לחומרים האלה. אבל משתמע מתשובתך כאילו הבנתי לוקה, האם כך?
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

גאמה, לגבי אנטיביוטיקה: ברור שעדיף בלי אנטיביוטיקה אם אפשר (גם אם לא מיניקים...) אבל כשצריך אנטיביוטיקה, הנקה היא לא סיבה לא לקחת, ובעיקר זו לא סיבה להפסיק להניק - כפי שיש רופאים שעדיין דורשים. החומרים שעוברים לתינוק במשך תקופת הטיפול מזיקים פחות מהפסקת הנקה.
צריך לשקול האם לקיחת האנטיביוטיקה נחוצה ומועילה במקרה המסוים, אבל ההנקה היא שיקול קטן מאד בתוך זה. אם את סובלת/בסכנה, ואנטיביוטיקה היא מה שיעזור (ולא תמיד כך הוא), אז כדאי לקחת גם אם את מיניקה.
גאמה*
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי גאמה* »

אבל כשצריך אנטיביוטיקה, הנקה היא לא סיבה לא לקחת, ובעיקר זו לא סיבה להפסיק להניק - כפי שיש רופאים שעדיין דורשים.
תודה אם פי 3 @},
הפסקת ההנקה היא לא אופציה מבחינתי :-).
אני פשוט שוקלת אמצעי טיפול אחרים לפני אנטיביוטיקה. אם שום דבר לא יעזור - אז אאלץ להשתמש בה.
טרה_רוסה_דחוף*
הצטרפות: 10 ספטמבר 2004, 10:36

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי טרה_רוסה_דחוף* »

אמא שצריכה לקחת קווינולונים לדלקת ריאות (סוג אחר כבר נוסה ללא הצלחה).
מניקה תינוקת בת שנה.
לא מצליחים לתפוס את דר ליבוביץ. מודאגים מההנקה ולא רוצים לחכות ליום ראשון עם האנטיביוטיקה, כי האם כבר סובלת מדלקת ריאות שבועיים.

יש למישהי מראי מקום שאני יכולה להראות להם שזה בסדר? הרופא שלהם בדק ומצא שיש מחקרים שמראים שזה פוגע בעצם ובסחוס ושהאנטיביוטיקה הזו אסורה לתינוקות וילדים בגיל גדילה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תודה.
קיבלו תשובה מדר ליבוביץ'. בקצרה:
היא בדקה ומצאה שאין סיכון ממשי בהנקה (סיכון קטן לילדים, בנטילה של הילד - בדרך כלל נותנים רק לילדים חולים מאוד).
(אני מקווה שדייקתי בתשובה של הדר').
שרון_ג*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי שרון_ג* »

ילדים חולי CF מקבלים קווינולונים למרות שהם לא מאושרים לשימוש מתחת לגיל 18.
טרה_רוסה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

המשך עדכון:
המרכז הטרטולוגי באסף הרופא: "חד משמעית, לא להפסיק להניק".
מ_י*
הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
דף אישי: הדף האישי של מ_י*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי מ_י* »

אני שואלת בשביל מישהי שעברה עכשיו גרידה בהרדמה מלאה
נאמר לה שאסור להניק במשך יומיים.
מקבלת אנטיביוטיקה (שמותר להניק איתה).
יש לה תינוקת בת עשרה חודשים יונקת שלא מכירה בכלל בקבוק
וכבר מתחיל גודש אצל האמא והתינוקת באטרף
האם באמת אסור להניק? מה אפשר לעשות?
עדי_יותם*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מה אפשר לעשות??
להגיש תלונה? טוב, נו, זה יצטרך לחכות.
אני עברתי גרידה בהרדמה מלאה (בעקבות שאריות שליה) והנקתי מיד אח"כ, עם תינוקת בת חצי שנה.
שתברר מהם חומרי ההרדמה שבהם השתמשו. שתשאל למה אסור. האם היא קיבלה עוד תרופות פרט לחומרי ההרדמה והאנטיביוטיקה?
כשיהיו לך שמות התרופות, חפשי אם יש התייחסות אליהן בפורום של ד"ר ליבוביץ ב-starmed.co.il.
טרה_רוסה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

האם מותר לתת אצידופילוס לתינוק בן חודשיים?
האם לוקחת אנטביוטיקה עקב סטרפטוקוק בגרון והתינוק סובל עקב כך מכאבי בטן ופלוצים.
הגמד_חיוכון*
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

שאלה דחופה שלא ראיתי ברפרוף בדף זה-
בתי בת 10 חודשים ולקחה אנטיביוטיקה כמה ימים בשל דלקת אזניים.INFECTOCEF ביום הרביעי או החמישי פתאום הקיאה בלילה, הסתבר אחרי זמן ועוד כמה הקאות ושילשולים' שזה קורה רק עם חלב האם...:-( כל השאר נקלט. כבר היינו בבית חולים וחזרנו. הם המליצו לנסות להאכיל פשוט ולתת תה עם סוכר ענבים מה שעשינו. יש לציין שאני לוקחת סטרואידים נגד אסטמה- סרוטייד במינון 250 גרם.
אתמול היה ערב קשה מנשוא שבו נאלצנו להרדים ללא הנקה, זה המשיך בלילה כל התעוררות, לאט לאט היא בכתה פחות. אבל השאלה שלי כרגע היא:
האם זה מספיק עכשיו לנסות ולהאכיל עד שתתחזק, ואז לנסות שוב להניק?
היום ניסיתי להניק אחרי הלילה והיא הקיאה שוב מעט מזה. היא כבר סקפטית ולא רוצה לינוק.
האם יש סיכוי שהחומרים כאן התנגשו ולכן היא לא יכולה לקלוט חלב אם?
מתי יהיה בטוח לחזור להניק?
כרגע היא ישנה ואני פוחדת שהיא פשוט חלשה נורא. כל רגע בודקת שנהיא בסדר. אשמח לעצותיכם. תודה
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

בבקשה, אם למשהו יש מושג, לענות לשאלה של הגמד... אני יודעת שאצלינו אמא שלי הפסיקה להניק אותי בגלל התרופות נגד האסטמה. האם זה הגיוני שבגלל המחלה, או בגלל האנטיביוטיקה איה גם נהייתה רגישה לזה?
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

נשמע מאוד מאוד קשה!!!
[אני מקווה ש- אמא לביאה (המקסימה) תצליח להשיב דברים לקדמותם.]

בכל מקרה,
הייתי מנסה להתייעץ גם עם בשמת א (אם עוד לא עשיתם את זה), אולי יהיה לה רעיון, וגם הייתי מבררת אם יש אצלכם משהו שדומה ל-שיטת IPEC ומנסה להשיג עזרה דחוף ממטפל כזה. בכל אופן, בעניין הזה בשמת בטח תדע להרחיב יותר ממני.

שולחת לכם כוח ובריאות והנקה טובה ותקינה!!!

|גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר| |גזר|
(()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (()) (())

אגב, שווה להתייעץ גם עם אמא ל 5. היא יועצת הנקה ורופאה.
ושאלה: אולי תוכלי להפסיק לכמה ימים את ה- סטרואידים נגד אסטמה ?
הגמד_חיוכון*
הצטרפות: 06 יולי 2005, 23:41
דף אישי: הדף האישי של הגמד_חיוכון*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי הגמד_חיוכון* »

תודה רבה על התמיכה והתשובות! נסיכה ממי.
אפרסקים יקרה, תודה על ההתגייסות שלך בעדי, תודה על כ-ל הגזרים והחיבוקים! זה עובד! אני כבר מרגישה יותר טוב עם התמיכה המופלגת הזו!
ובקשר לשאלתך- אולי תוכלי להפסיק לכמה ימים את ה- סטרואידים נגד אסטמה ?
כבר הפסקתי! לא לקחתי תרופה כמה ימים. אני מתחילה להרגיש את זה בגוף כבר אבל מנסה להישאר רגועה בנתיים.
אנסה לכתוב לבשמת ואמא ל 5 עכשיו גם אמא לביאה כתבה ואני מקוה שמצא פיתרון בקרוב. תודה שאתן כאן! (()) חזרה.
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אין לי בשליפה בשעה כזאת מידע על סטרואידים בהנקה.
את אומרת שאת לוקחת סטרואידים בהנקה מאז הלידה והיא לא הגיבה להם?
שאלת במרכזים הטרטולוגיים אם זה בטוח בהנקה?
ועכשיו כשהיא על אנטיביוטיקה אז היא כן הגיבה להם?

אולי אמא ל-5 תזכור, אם היא נתקלה כבר בשאלה כזאת.
לגבי שיטת אייפק - זה בשבילך, הגמד חיוכון. אם את כל כך חולה באסטמה שאת נזקקת לסטרואידים, אז הייתי ממליצה לך למענך ולמען כל ילדייך (הקיימים והעתידיים) לשפר את מצבך בשיטת אייפק, כמה שיותר מהר.

אגב, מטרידה אותי דלקת האוזניים. זה לא שכיח אצל תינוקות יונקים, אבל זה יכול להעיד גם אצלה על תופעות אלרגיות (לא בהכרח, אבל יכול).
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

עשיתי חיפוש, ומצאתי בין השאר את זה.
די מרגיע.
מתוך:
Medications in the Breast-Feeding Mother

http://www.aafp.org/afp/20010701/119.html

Specific Conditions

Allergic Rhinitis
Pseudoephedrine (Sudafed) is excreted in breast milk in small amounts. According to the AAP, its use is compatible with breast-feeding although it may cause decreased milk production.6,7 Diphenhydramine (Benadryl), which is frequently prescribed for children, is also excreted in breast milk in small quantities. Either of these medications can cause lethargy or irritability in infants. To reduce the risk to the infant, the mother can take these medications immediately after breast-feeding. The new, nonsedating antihistamines are not well-studied in breast-feeding and are not rated by the AAP. Because they have fewer effects on the central nervous system and are safe for use in children, these antihistamines are preferred for short-term use in breast-feeding women.7 For long-term treatment, nasal steroids or cromolyn (Intal) are safer alternatives.7,8

Inhaled steroids prescribed for asthma achieve very low levels in maternal plasma and are safe for breast­feeding mothers to use.

Asthma
Inhaled steroids for the treatment of asthma achieve very low levels in maternal plasma and are of no concern for the breast-feeding mother. Fluticasone (Flovent) has the lowest serum levels of the inhaled steroids. Oral steroids such as prednisone (Deltasone) and prednisolone (Delta-Cortef) penetrate into the breast milk poorly and are safe for short-term use. When daily dosages exceed 20 mg, prednisolone may be preferred over prednisone because it has only one peak in activity while prednisone has two peaks in activity--one for the pro-drug (prednisone) and the other for the drug (prednisolone).8 Infant exposure can be minimized by withholding nursing for four hours after taking the medication.3,7
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

התחלתי לקחת Dalacin, נטע בת שנה וחצי, יונקת.
הבנתי שהאנטיביוטיקה (שמותרת בהנקה) עוברת בחלב.
יוצא שגם נטע בטיפול?
האם יש צורך בניהול הנקה מיוחד בתקופה זו? (צמצום ההנקה, כיוון ההנקה לשעות מסוימות ביחס לשעות לקיחת האנט' וכד')
עוג_הבנזוג*
הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי עוג_הבנזוג* »

כן, היא גם בטיפול, אם כי לא כזה שידוע שמשפיע עליה באיזושהי צורה.
המינונים שהיא מקבלת הם כמאית ממך (יחסית לק"ג משקל) וכאשר יש צורך לתת אנטיביוטיקה לילדים, משתמשים במנות גדולות בהרבה (מקור: Tom Hale).

חיפשתי ע"פ קלינדאמיצין, שהוא השם הגנרי של התרופה אותה ציינת.
הרגע_הזה*
הצטרפות: 05 יולי 2003, 01:00
דף אישי: הדף האישי של הרגע_הזה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי הרגע_הזה* »

ממליצה לשאול במרכז בבילינסון - 03-9376911. הם עונים על כל מה שקשור לתרופות בהריון והנקה.
בבקשה_עזרה_דחופה*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2006, 12:04

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בבקשה_עזרה_דחופה* »

בעקבות דלקת חניכיים קשה עלי ליטול אנטיביוטיקה מסוג קלינדאמיצין. רופא השיניים טען שהיא מותרת בהנקה. הרוקחת טענה שלא מומלץ לקחת ושאפסיק להניק. התקשרתי למכון הטטרולוגי בירושליים ובחיפה ולבי"ח אסף הרופא והם אישרו שהאנטיביוטיקה מותרת בהריון, אמנם לא בין המומלצות אבל מותרת (בבלינסון הם בחופשה השבוע). באינטרנט מצאנו שהיא מותרת בהנקה אך לא מומלצת כיוון שעוברת דרך חלב האם. חשבתי כבר לתת תמ"ל לשבוע, לשאוב חלב ולזרוק כדי שלא יפגע ייצור החלב ולהמשיך בעוד שבוע. הקטנה מסרבת לבקבוק ואני ממש חסרת אונים. אני ממש לא רוצה להפסיק להניק.
האם לסמוך על המכונים הללו? האם להפסיק? אני מיואשת אני מתגוררת בארה"ב ואין לי מושג כאן את מי לשאול ומה לעשות
מישהו יודע מהם הסיכונים בהנקה עם אנטיביוטיקה? אני סובלת מכאבי שיניים ומתייסרת בגלל ההנקה, אני פשוט מיואשת.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

המכונים הטרטולוגיים אמורים להיות המקור האמין ביותר.
(מעבר לזה, אם את עדיין חוששת, פעמים רבות יש חלופה - אנטיביוטיקה אחרת שלכל הדעות מותרת בשימוש. אולי אפשר לשאול את הרופא על זה).
בבקשה_עזרה_דחופה*

אנטיביוטיקה והנקה

תוספת: באינדקס התרופות נכתב: בטיחות בהנקה לא הוכח, לא מומלץ. אין באפשרותי להחליף כדור.
אשמח לעזרה, בנתיים ממשיכה להניק ומקווה שלא גורמת נזק
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

והם אישרו שהאנטיביוטיקה מותרת בהריון,
קודם כל - מה שבטוח בהריון, על אחת כמה וכמה בטוח בהנקה.

הרי בהריון, ה-כ-ל עובר לעובר דרך השיליה! הכל הכל!
אז אם האנטיביוטיקה הזאת בטוחה כאשר כולה עוברת במיידי לעובר בשלמותה - בוודאי שהיא בטוחה בהנקה, שאז רק קצת ממנה עובר דרך החלב.

כמו כן, בת כמה הקטנה? גם לגיל יש משמעות. ככל שהיא יותר גדולה, גם הכמות שעוברת אליה היא יחסית למשקל הגוף שלה.
ושורה תחתונה:
כל האנטיביוטיקות מותרות בהנקה .

גם אלה שפחות מומלצות, בטוחות.
את כולן אפשר לתת גם לתינוקות בעצמם, ישירות.
מומלץ לקחת אצידופילוס, לאזן את הפגיעה של האנטיביוטיקה אצל שתיכן (הפרה של מאזן החיידקים בגוף).
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אנטיביוטיקה מסוג קלינדאמיצין
קיבלתי לוריד במשך שבעה ימים תוך כדי "הנקה" (שאיבת חלב ושליחתו לילדה) זאת בעצת מומחי רפואת נשים הכי גדולים בהדסה, שם הייתי מאושפזת.
זו אנטיביוטיקה "לא טובה" במיוחד, אהובה על כירורגים. למה בחרו אותה? את אלרגית לפניצילין?

מומלץ לקחת אצידופילוס
חשוב לקחת. אפילו קריטי.
ד''ר_ליבוביץ*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2006, 21:36

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ד''ר_ליבוביץ* »

קלינדמיצין - מאושר לשימוש לנשים מניקות לפי האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים. דווח על מקרה אחד של שלשול - ולכן להיות ערניים אם יש שינוי במצב התינוק, אבל זה נדיר מאד. באופן כללי - קלינדמיצין בהחלט ניתנת לנשים מניקות.
בבקשה_עזרה_דחופה*

אנטיביוטיקה והנקה

למה בחרו אותה? את אלרגית לפניצילין?
זו בדיוק הסיבה. אני ממשיכה להניק ואחרי הניסיון המר של הכנת תמ"ל התגובות שלכם בהחלט מעודדות.

מומלץ לקחת אצידופילוס
סליחה על הבורות אבל מה זה??? ואיפה אני יכולה להשיג? בחנות טבע
בבקשה_עזרה_דחופה*

אנטיביוטיקה והנקה

אגב הקטנה בת חודש.
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אצידופילוס - בחנות טבע, בסופרפארם, בכל בית מרקחת לדעתי.
את יכולה גם להתקשר מראש אם יש לך טלפון. יש הרבה חברות. אולי אפילו בקופת חולים שלך יש.
ניצן_אמ*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אגב הקטנה בת חודש
הקטנה שלי היתה בת שבוע :-(

אצידופילוס - מומלץ להשתמש בVSL3, יקר (אפילו מאד, אבל אל תשלמי יותר מ150ש"ח על קופסא של 10 שקיות), אבל עושה את העבודה בצורה יעילה ביותר. אצידופילוס זו משפחה של חיידקים ידידותיים. אפשר לקחת בכדורים של חיידקים "יבשים" ואפשר לקחת פרוביוטיקה חיה. זה ככה על רגל אחת. אם את רוצה מידע נוסף (שאני מזהירה מראש שנגוע בשיווקיזם) קראי פה

זו בדיוק הסיבה.
מוכר לי מאד. מאד מאד מאד מורכב לקחת אנטיביוטיקה כשאלרגים לפניצילין, את סוגרת דלת אחת, ואחרת נפרצת. אז בדחילו ורחימו, כן? משתתפת בכאבך מן הדלקת ומאחלת לך החלמה מהירה. ושימי לב למה שד"ר ליבוביץ' אמרה. היציאות של הקטנים יכולות להיות מושפעות מהאנטיביוטיקה.
מנסה_לעזור*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי מנסה_לעזור* »

מה שבטוח בהריון, על אחת כמה וכמה בטוח בהנקה.

לא מדוייק. לרוב נכון אבל לא תמיד. מרווה, לדוגמה, מותרת בהריון אבל בהנקה עלולה לגרום לירידה בחלב. לא מסוכן אבל לא מומלץ.
בשמת_א*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

את צודקת. דיברתי על תרופות באופן ספציפי, לא על "כל דבר".
אבל לפי מיטב זכרוני, גם בהריון צריך מאוד להיזהר ממרווה.
בבקשה_עזרה_דחופה*

אנטיביוטיקה והנקה

לאחר שהמשכתי להניק , חל שינוי היום ביציאות של הקטנה. יש יציאות רבות (מעל 8) צבען חרדל - ירקרק ויש בהן מעט ריר. היא לא רגועה היום ואני כבר מותשת פיזית ונפשית.
אין לי מושג מה המשמעות של השלשול ואם עלי להפסיק להניק עד סיום נטילת הכדור.
אני פוחדת לגרום לנזק ופוחדת לאבד את ההנקה.
אני שוהה בחו"ל, אין רופא זמין כרגע ואני ממש במצוקה. אשמח לעצות בדחיפות
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אם עדיין לא ענו לך כאן, נסי לשאול ב פורום ייעוץ הנקה
ניצן_אמ*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קודם כל אל תפחדי. זה מאד טבעי מה שאת מתארת. וזה גם מאד טבעי לפחוד כמעט מכל דבר בשלב הזה של החיים המשותפים.
אני בטוחה שיש רופאים ומטפלים שיסבירו לך יותר טוב ממני, אבל הנה מה שאני יודעת על רגל אחת, וקחי אותי בערבון מוגבל.

כשהפוצקים נולדים, פלורת המעיים שלהם עדיין בחיתוליה. אין להם ממש מושבות מבוססות של חידקים ידידותיים ושמרים. ברגע שמתחילים להאכיל אותם, העסק מתחיל לשגשג... הלא ידוע שכל אחד מאיתנו הוא ביוטופ מהלך על שתיים. היציאות שלהם מושפעות ממה שאנחנו אוכלות ושותות, מכמה שאנחנו אוכלות ושותות, ממה שאנחנו נוטלות בתכשירים, וכך הלאה.

כשאת לוקחת אנטיביוטיקה, הילדה מקבלת מזה קצת. זה תלוי בכמה אנטיביוטיקה את מקבלת, לאיזה משך, ומתי ההנקות ביחס לנטילת הכדורים. להרבה אנטיביוטיקות יש זמן מחצית חיים של חמישית יממה אם אני לא טועה. זה אומר שבתוך זמן לא ארוך, מה שנשאר בגוף שלך זה שרידים מועטים שלה ומהם רק מעט מגיעים לחלב (בפרט שאת לוקחת אנטיביוטיקה פומית ולא לוריד)

לדעתי סביר שלאור שני הדברים האלה, מה שקורה אצלה במעיים זה החלשות מסויימת של החיידקים והתחזקות של השמרים. לרוב זה לא דרמטי, אבל זה יכול להתבטא אצל ילדים ואמהות מסויימים בכל מיני אופנים - גם בשלשולים ובגזים. זה גם מה שקרה אצלי. יש הרבה מידע ברשת לגבי מה עושים אבל אני ממליצה לקרוא בזהירות ולברור מידע. הכי מתבקש זה אצידופילוס. ממליצה לקרוא את new]זה baby[/po]/breastfeeding/breastfeed-thrush.html זה מדבר על הנקה ופטריות בפה אצל התינוק, אבל מתעסק הרבה בדרכי טיפול טבעיות וגם קונבנציונאליות בזיהום מסוג קנדידה אלביקנס.

עשי לי טובה, אל תטפלי בך ובה מבלי להתייעץ קודם עם איש מקצוע. אני באופן אישי הולכת ללכת לנטורופת ברגע שאני חוזרת מפארק הירדן.
אומניקי_בבית*
הצטרפות: 07 דצמבר 2006, 14:58
דף אישי: הדף האישי של אומניקי_בבית*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אומניקי_בבית* »

אמנם כתבתי גם בדף אחר, אבל החלטתי לנסות גם פה...
שלום, מקווה שתוכלו לעזור לי..
בשבוע שעבר התחילה לי דלקת באוזן, שהלכה והחמירה עד כדי כך שהיום בביקור אצל הרופא הוא רשם לי לקחת אנטיביוטיקה augmentin למשך עשרה ימים וגם דבר שנקרא סידאלין (תכשיר אנטי-היסטמיני) למשך שבוע. השילוב של השניים הללו עם הנקה הוא גרוע מאוד, עד כדי כך שהוא הזהיר אותי שישנו סיכוי רב שהסידאלין ייבש לי את החלב. אני מניקה פעוטה מתוקה בת שנתיים כארבע פעמים ביום. השאלות שלי הן כאלו:

האם מישהי פה ניסתה את התרופות האלו, והאם זה באמת ייבש לה את החלב?
האם ייבוש החלב כתוצאה מהתרופות הוא קצר או יחסית ארוך-טווח כך שהגמילה אינה אכזרית ומהירה?
מה אתן ממליצות לי לקחת יחד עם התרופות האלו: כרגע יש לי Jarro-dophilus של נוטרילייף, אבל אני לא יודעת אם זה מספיק. השיקולים הם שניים - אני רוצה שהבת שלי תקבל גם בהנקה גם כמה דברים טובים יחד עם התרופות, וההיסטוריה שלי עם אנטיביוטיקה לדבר אחד בדרך כלל גוררת את תחילתו של דבר אחר, ואני אשמח מאוד מאוד למנוע את זה מראש...
אני יודעת שהתשובה הכי מתבקשת היא: אל תיקחי את התרופות! אבל אני חייבת להסביר, אני כבר 8 ימים עם כאבים באמת נוראיים (ואני יודעת מה זה כאב, ילדתי טבעי ואני בדרך כלל חזקה ועמידה), אני לא שומעת באוזן אחת (!!!) כי יש שם מוגלה רצינית, וזה משפיע עליי מאוד מאוד קשה, גם נפשית. אני רוצה להבריא!
אני אשמח לכל תגובה ותשובה, פה או בדפ בית? שלי...
המון תודות מראש וחג עצמאות שמח...
ניצן_אמ*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אומניקי, הטיפול האנטי היסטמיני לא מפריע לטיפול האנטיביוטי ובעקרון תומך בו. הוא בעיקר נועד להקלה סימפטומטית.
בקיצור, זה נשמע לי כמו כסת"ח. (למקרה שזה אכן אלרגי והסתבך למשהו חיידקי)

חבל על ההנקה. ואגב, אני לא יודעת אם זה מדוייק בכלל, השם של התרופה הוא MEBHYDROLIN, את יכולה לחפש בגוגל יחד עם breasfeeding.
מומלץ להתקשר למרכז טרטולוגי של משרד הבריאות או של בתי החולים הגדולים כדי לקבל מידע מדוייק בקשר להשפעה על ההנקה ואולי אפשר לשאול על תחליפים אם זה אכן בעייתי ואת עדיין רוצה לקחת.

באופן אישי, הייתי חושבת מליון פעם לפני אנטיביוטיקה, ומחפשת הרבה אלטרנטיבות.
אם הייתי מחליטה שכן, אז הייתי לוקחת VSL3 עם האנטיביוטיקה (פרוביוטיקה חיה יקרה מאד ~150ש"ח ל10 שקיקים שלוקחים עם מים או עם יוגורט) ומחכה עם הסידאלין לאחרי הטיפול האנטיביוטי. (מדגישה: זה מה שאני הייתי עושה)
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

VSL3 אפשר לקבל במירשם מרופא והיא נמכרת בבתי מרקחת. אני מניחה שאם תשיגי מירשם זה יוזיל את המחיר.
(זו אכן פרוביוטיקה חזקה וטובה, בהסתייגות קטנה אחת - היא מכילה תירס שאינו מומלץ לאנשים אלרגיים)
אומניקי_בבית*
הצטרפות: 07 דצמבר 2006, 14:58
דף אישי: הדף האישי של אומניקי_בבית*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אומניקי_בבית* »

רק רציתי לדווח ולעדכן - הכל נגמר בטוב...
אמנם לקחתי את האנטיביוטיקה ואת הסידאלין, אבל אני מקווה ומאמינה שלא נגרם מזה שום נזק, הקפדתי גם על יוגורט, אקטימל, אצידופולוס, וכל מה שעוד אפשר היה לקחת.. וגם האוזנייים חזרו לתפקד... לא פחות חשוב..
וההנקה כלל לא נפגעה, וזה מה שחשוב, וגם אני וגם צ'וצ'ו הקטנה מאושרות ויונקות בכיף, אפילו עברנו לשלב שבו היא כבר שואלת אותי "איזה צד?"...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם אנטיביוטקה זינט מותרת בזמן הנקה? התינוק בו 5 ימים
שרון_מ*
הצטרפות: 20 אפריל 2005, 10:00
דף אישי: הדף האישי של שרון_מ*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי שרון_מ* »

ומומלץ לקחת פרוביוטיקה במקביל וגם אחרי
ג*
הצטרפות: 24 אפריל 2006, 13:59

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי ג* »

לא מצאתי דף מתאים...
חזרתי מטיול במזרח, שם היו לי בעיות בבטן וקיבלתי אנטיביוטיקה.
בעקבות זה חטפתי גם פטרייה בנרתיק והרופא רשם לי אגיסטן, מתוך ייאוש לקחתי...
אתמול סיימתי את האנטיביוטיקה והיום גיליתי שאני בתחילת הריון...
לא יודעת מה לעשות
רחל*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי רחל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם מותר לקחת זינט בהנקה לטיפול מונע בדלקת בשתן למשך חצי שנה?
לנה*
הצטרפות: 12 יולי 2004, 00:38

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי לנה* »

שלום, רציתי להתיעץ, יש לי דלקת בשתן ואני מתלבטת אם לקחת אנטביוטיקה או שניתן לטפל בדלקת בדרך אחרת,אם אני צריכה לקחת איזו אנטביוטיקה מומלצת בהנקה ,אין לי אלרגיוה לאנטביוטיקה.פניתי לרופא , בהמשך אקבל תשובות ממנו,אבל רציתי לדעת מה מומלץ(בהריון לקחתי מוקסיפן)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לשתות הרבה מיץ חמוציות (ללא תוספת סוכר), אפשר גם קפסולות של חמוציות.
חליטות של פטרוזיליה.
חליטות של זקן תירס.
להפחית במתוקים.
אם את לוקחת אנטיביוטיקה תבקשי מהרופאה כזאת שמתאימה להנקה, ואם הוא לא יודע תתקשרי למרכז הטרטולוגי.
אמא_חולה*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2002, 19:54

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אמא_חולה* »

אני על אנטיביוטיקה ״מוקסיויט פורטה״ ובנוסף לוקחת סירופ לשיעול ״תימי״ של ילדים:
  1. האם מותר להניק
  2. אני אמורה לשאוב בימים אלה כל יום קצת לטובת כניסתה לגן שבוע הבא: האם יש בעיה עם חלב שאוב שיש בו אנטיביוטיקה?
  3. שמתי לב שם אתמול היא אוכלת יחסית מעט, האם יש קשר? (היא חיונית ואין סימנים לכאב או אדישות)
תודה
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אורי* »

מתי להניק כאשר לוקחים אנטיביוטיקה? זה משנה?
תינוקת גדולה, כבר אוכלת די הרבה ואפשר לשלוט בזמני ההנקה
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי שמנדובה* »

מתי להניק כאשר לוקחים אנטיביוטיקה? זה משנה?
זה תלוי בסוג האנטיביוטיקה. ברוב המקרים, אין צורך לערוך כל שינוי בהנקה.
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אורי* »

מוקסיפן
אני יודעת שהיא מותרת בהנקה, אבל הייתי רוצה שממש המינימום יגיע לקיבה של הקטנה, אז אני תוהה אם להניק אותה לפני בליעת הכדור זה משהו שיעזור לזה,להרחיק את החומר כמה שיותר מההנקה
קניתי גם פרוביוטיקה , האם זה כן יגיע לקטנה?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

היי אורי.
פרוביוטיקה יגיע לקטנה.
בקשר לתרופות, ראי את הלינק הזה של לה-לצ'ה: http://www.lllisrael.org.il/breastfeeding-medications/
יש שם שורה של מרכזי ייעוץ תרופתי שאפשר להתקשר אליהם ולשאול.
:-)
אבישג*
הצטרפות: 10 נובמבר 2006, 00:18

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי אבישג* »

מישהי יודעת מה לעשות עם חלב שמתייבש? בעקבות דלק גרון אני כבר 5 ימים על אנטיביוטיקה (רפאפן ). יש לי תינוק בן 8 חודשים שיונק אני מרגישה שהוא רעב, לא יותר לי כמעט כלום בשאיבה והוהציצי לא מרגיש שמתמלא. אני נותנת לו לינוק כמה שהוא רוצה אבל בנתיים אין שיפור. למישהי יש עצה?
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לשתות הרבה, לאכול טוב, לנוח, לתת לו לינוק כמה שרוצה, לתת לו אוכל מוצק, ואחרי שתיגמר האנטיביוטיקה הכל יסתדר.
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

אנטיביוטיקה והנקה

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

או שאפשר ללכת לרופא להחליף אנטיביוטיקה.
שליחת תגובה

חזור אל “נושאים שקשורים לבאופן טבעי בתקשורת”