טיפול בבוסתן

אהבה_טהורה*
הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי אהבה_טהורה* »

חיפשתי, חיפשתי ולהפתעתי לא מצאתי דף שמדבר על הקמה וטיפול בבוסתן.
אנחנו בתהליך שתילת בוסתן [שתלנו כבר אפרסק, שזיף, פיטנגו, רימון, שקד, לימון, קלמנטינה, תפוז, פסיפלורה, אגוז מלך, פקאן, סמבוק שחור, פאפיה, שסק ויש שני עצי זית בוגרים [ומתכוונים להוסיף, מנגו, תפוח, אגס, בננה, עץ תות,אבוקדו, ענבים, אפרסמון, גויאבה]].
אנחנו עושים חקלאות אורגנית של ירקות ובדרך כלל מגדלים לעצמנו את הירקות למאכל ובקרוב ניטע מטע תמרים, אבל מה לעשות, אין לנו ידע בטיפול בעצי פרי, אני קוראת פה לכל מי שיש לו בוסתן, וגם מי שאין לו לספר את כל מה שהוא יודע,
איך מטפלים בעצים?
איך מטפלים בפרי?
איך גוזמים?
איך עוזרים לעץ להיות חזק ובריא?
האם צריך מסוג מסויים זכר ונקבה כדי שיהיה פרי? אמרו לי שצריך שני אפרסקים ליצירת פרי, זה נכון?
זנים עמידים, זנים טעימים וכ"ו וכ"ו
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הייתי בודק באתר של הגינה האורגנית ובפורומים נוספים, או מנסה להכיר איזה חקלאי ידידותי
הבוסתנאי*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 19:02

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

שלום לכולם!!
אשמח לעזור למבקשים הכוונה לגבי טיפול בבוסתן.

לאחר הקרה שהיתה לפני שבועיים בה "נשרפו,"אצלי רוב הטרופיים [בננות,פפיות,מנגו, אבוקדו,ספוטה שחורה,ספוטה לבנה, קרמבולה, אנונה,מקדמיה,לונגאן,גויאבה,ועוד רבים רבים.]

אין לגזום עצים שנפגעו בקרה ,עד לאביב ורק לאחר ליבלוב [אם העצים לא מתו]
אם לא יורד גשם ,יש להמשיך להשקות ולשמור על לחות הקרקע.
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי חני_תה* »

שלום בוסתנאי, פתחתי לך _דף בית אישי ה בוסתנאי
נשמח לשמוע ממך תובנות
הבוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

לגבי גיזום
כשכתבתי על גיזום באביב, כתבתי לגבי המצב שנוצר השנה בגלל הקרה
הרבה עצים נפגעו בקרה,וענפים וזרועות שלהם פשוט התיבשו.
אם העצים מתו בקרה אין מה לעשות.
אך אם הגזע וענפים ראשיים לא נפגעו,על ידי גיזום לפני הליבלוב
אנו חושפים את החלקים שלא שנפגעו למכות - שמש וזה יכול לגרום למות העץ
לכן צריך לחכות לאחר הליבלוב,כשיווצרו מספיק עלים להצל על החלקים החיים
יש לגזום את הענפים היבשים עד הריקמה החיה.

ככלל, עצים נשירים גוזמיםבחורף כשהעצים רדומים.
ירוקי-עד גוזמים באביב/ קייץ
הגיזום נועד לפתוח את העץ ,כדי לאפשר כניסת שמש לחלקיו הפנימיים
בכך אנו גורמים לריבוי פריחה ,אוורור, ומניעת מקומות מיסתור למזיקים.
הבוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

איך מטפלים בעצים?
זאת שאלה שיש לה הרבה תשובות.
כי!!
תלוי בסוג האדמה ,סוג העץ, סוג הכנה, הטמפרטורה בחורף ובקיץ, [ורמת הרצון להצלחה]
מדף הבית שלך הבנתי שאתם גרים בבקעה ולמיטב זכרוני האדמה אצלכם גירית מאוד.
יש די הרבה עצים שלא מסתדרים עם הגיר [תלוי באחוז הגיר], אם אחוז הגיר נמוך
קיימות כנות עמידות לגיר ואותן רצוי לשתול אצלכם.
לגבי העצים שכבר נשתלו, אם הם מראים סימני כלורוזה [העלים מפסיקים להיות ירוקים ומקבלים גוונים
צהובים], ניתן לנסות להתגבר על התופעה באמצעות דשן ברזל אורגני שנקרא: בורשל 11.
אשמח לענות לך על כל שאלה שאוכל, רק כדאי שנעשה זאת אחד אחד בצורה ממוקדת יותר
ואם מופיעה תופעה ספציפית, תמונה או תאור מפורט יותר יעזרו.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

גם אנחנו שתלנו עצי פרי .כמובן שעשינו כמה טעיות של מתחילים ולא כל העצים נקלטו .
דבר ראשון זה לקרוא את גן עדן בפתח הבית -טליה שנידר
הגן הפורה -שלמה אילן

לעשות חיפוי , קומפוסט ,ריסוס עם מים של שום ,

אולי הכי טוב זה שיגיע הבוסתנאי אליך ואולי אף יפרסם את שירותיו (תמורת כסף/פירות /שירות אחר )ויראה איך עושים גיזום טוב .
יש אולי קוסים בביופלחה בחווה האקולוגית במודיעין שבהם מתיחסים לדברים האלה.חשוב מאוד ממי מבקשים עצה.יכול להיות חקלאי מנוסה שיודע יופי לגזום , אבל על כל עינין אחר ינקוב בשם של איזה רעל איום ונורא.

לגבי זנים טעימים : תבררי אצל הירקן /ספק פירות אורגניים שלך מה השמות של הפירות שאת אוהבת .
היינו במשתלות ואני ממש התרשמתי מהשיווק של זנים מסוימים :"כמה השזיף הזה טעים , אפילו אני אוכל אותו",אני לא יודעת אם לסמוך על זה או לא , אבל קנינו.
גם כן אני מאמינה שלא כדאי לנסוע רחוק בשביל שתילים , כי ככה במשתלה באיזור שלך , את מקבלת צמחים שיש יותר סיכוי שהם מתאימים למזג האויר. אלא אם את מתכוונת לשים יד על זנים מיוחדים ולבנות להם חממה וכ'
אני מפנטזת על אננס ..
הבוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

לא ממליץ לקנות שתילי עצי פרי ממשתלות מכירה.
אלא ממשתלות גידול שבדרך כלל מתמחות בסוגים מסוימים, על מגוון כנות המתאימות לסוגים שונים של אדמה.[עץ על כנה לא מתאימה לא יצליח עם כל הרצון הטוב והאהבה שניתן לו]

בהזדמנות ראשונה שתהיה לי אכתוב את רשימת הספרים שיכולים להיות לעזר רב למתעניינים.
אהבה_טהורה*

טיפול בבוסתן

אלא ממשתלות גידול שבדרך כלל מתמחות בסוגים מסוימים, על מגוון כנות המתאימות לסוגים שונים של אדמה.
אנחנו קונים ממשתלת גידול ענקית ליד הבית.
בקשר לאדמה, היא אדומה וכבדה, יכול להיות שזאת אדמת מילוי, אני לא בטוחה.
מאיזה עצים ניתן לעשות ייחורים עם הורמון השרשה?
ה_בוסתנאי*
הצטרפות: 12 פברואר 2008, 21:56
דף אישי: הדף האישי של ה_בוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי ה_בוסתנאי* »

לאהבה טהורה השלום והברכה!
כדי לבדוק אם האדמה היא אדמת מילוי
א. לבדוק בשטחים היותר רחוקים מהבית איזה סוג אדמה יש.
ב. לחפור בבוסתן בור בעומק של כמטר ולבדוק אם יש סוג אדמה שונה בעומק הבור

ניתן לעשות יחורים מ: גפן,תאנה.רימון,פסיפלורה,אתרוג,לימון מתוק,תות עץ,לואיזה,חבוש.
יש ספר ישן אךמצוין לריבוי עצים שנקרא "ריבוי עצי פרי" המחברת היא רינה פרבר הוצאת
ספרית השדה.
נ_ע_מ_ה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

יש לנו מגוון עצי פרי אורגניים בבוסתן צעיר ששתלנו רק לפני שנה וחצי. חבר שמגדל מנגו בגולן אמר שצריך לקטוף את הפירות ולא לתת להם לגדול,משך 6 השנים הראשונות.
האם זה נכון גם לגבי כל שאר עצי הפרי?
יש לנו: תאנה,רימון,משמש,לימון,זית,פיגויה,תות,גויבה,פומלה,תפוזים,קלמנטינות
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש לנו מגוון עצי פרי אורגניים בבוסתן צעיר ששתלנו רק לפני שנה וחצי. חבר שמגדל מנגו בגולן אמר שצריך לקטוף את הפירות ולא לתת להם לגדול,משך 6 השנים הראשונות.
לא נראה לי בכלל. אולי זה קטע של חקלאים. נדמה לי שביהדות אסור לאכול את הפירות הראשונים של העץ.
אהבה_טהורה*

טיפול בבוסתן

אנחנו גם משתדלים [למרות שזה קשה נפשית] להוריד לעצי הפרי הצעירים שלנו את הפירות [אפשר להשאיר אחד שניים לטעימה] הסיבה היא שהעץ מוציא הרבה אנרגיה על פריחה ופרי וזה מאט את הצימוח שלו, אנחנו רוצים שהגזע יתעבה ושהעץ יגדל ויהיה חזק ואם ניתן לו להשקיע את כל אנרגיה שלו בפריחה יקח לו המון זמן להפוך לעץ בוגר.
לא מזמן היה אצלנו בוסתנאי אחד, הוא ביקש לטפל באפרסק הצעיר [שבידיוק פרח והרטיט את ליבי] הסכמתי בתמימות , תוך רגע האפרסק נשאר עירום עם עלה אחד, אחרי שהאיש הזה הלך בכיתי ארבע שעות, לא יכולתי להפסיק , הרגשתי שנשבר לי הלב, לבסוף אהוב ליבי דיבר אל ליבי והצליח איכשהו לשלוף אותי משם, יצאתי עם כמה הבנות: 1-לעולם לא לתת לאף אחד לטפל בעצים ובצמחים שלי [אני חברה שלהם ויודעת הכי טוב מה טוב בשבילם] ו-2- שכל היופי הזה לא שלי ושאסור לי להקשר ככה לעונות השנה, עצים, שקיעות בהרים, פריחת אפרסק.
אגב לאפרסק שלום, הוא כבר כמעט חזר לגודלו הקודם @}
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שכל היופי הזה לא שלי ושאסור לי להקשר ככה לעונות השנה, עצים, שקיעות בהרים, פריחת אפרסק.
למה?

אנחנו גם משתדלים [למרות שזה קשה נפשית] להוריד לעצי הפרי הצעירים שלנו את הפירות [אפשר להשאיר אחד שניים לטעימה] הסיבה היא שהעץ מוציא הרבה אנרגיה על פריחה ופרי וזה מאט את הצימוח שלו, אנחנו רוצים שהגזע יתעבה ושהעץ יגדל ויהיה חזק ואם ניתן לו להשקיע את כל אנרגיה שלו בפריחה יקח לו המון זמן להפוך לעץ בוגר.
אני לא קונה את זה כל כך. לאחר שהתחלתי לגנן ולצמוח בהשראת פוקואוקה, הבנתי שזה מתנשא מצידי לחשוב שאני יודעת יותר טוב מהעץ איך הוא צריך לגדול. אז אם הוא הוציא פירות, סימן שהוא יודע מה הוא עושה ובמה הוא יכול להשקיע אנרגיה ובמה לא. הרי אם הוא לא היה יודע, הוא היה מוציא הרבה פירות בשנה הראשונהת ובמציאות אנחנו רואים שעצים לא מצמיחים פירות בשנים הראשונות, ובשנה הראשונה שהם מצמיחים פירות, זה בדרך כלל רק שניים או שלושה ובשנה אחרי קצת יותר, וכן הלאה. בקיצור, תנו לעצים את הקרדיט שהם יודעים מה טוב בשבילהם.
אהבה_טהורה*

טיפול בבוסתן

_שכל היופי הזה לא שלי ושאסור לי להקשר ככה לעונות השנה, עצים, שקיעות בהרים, פריחת אפרסק.
למה?_
כי הם לא שלי, אחרי שבכיתי ארבע שעות על עץ האפרסק הבנתי שאין לי מקום לסוג היקשרות כזה בחיים עכשיו, יש לי שלושה ילדים, אני יכולה להמשיך לאהוב, להנות ולהתלהב מהיופי אבל לא להחזיק בו.

לא יודעת מה זה פוקואוקה אבל אני באופן אישי מאז ומתמיד מתקשרת עם הצמחים שלי ושואלת אותם, עכשיו עם ההורות אני מצליחה לתקשר רק עם חלק [אלה שאני קשורה אליהם ריגשית מאוד] אני שואלת גם בקשר לגיזום, קטימת פירות וכ"ו, במקרה הזה לדוגמא הצמח שלי מסכים שאני יעזור לו לצמוח מהר יותר [נגיד כי אני רוצה שהוא יהיה יותר מבוסס מול מזג האוויר הקיצוני פה, או אפילו סתם כדי שיהיה גדול מהר יותר] עד עכשיו מהתקשורת שלי עם צמחים, הבנתי שאין להם יותר מידי עקרונות, הם אוהבים מאוד בני אדם, כל מחלה שאנשים מייצרים הצמחים מנסים למצוא לה פיתרון, כל צמח ינסה לשמח את האנשים שקשורים אליו כל עוד הם מתייחסים אליו באהבה וכבוד, לצמחים שונים סוג תודעה שונה [עצים שונים מקקטוסים ששונים מצמחי מרפא וכ"ו] אז באופן כללי כל גישת טיפול בצמחים שבאה מאהבה תתקבל על ידיהם בשמחה,אפשר לא להתערב בכלל, אפשר לתת רק תנאים בסיסיים, אפשר לבקש בקשות מיוחדות [כמו גיזום לצמיחה מיוחדת, או הורדת פירות לצמיחה מהירה] אפשר לקמפסט את האדמה של הצמח ואפשר לא, מבחינת הצמח העיקר שאתה מאושר בו.

ובמציאות אנחנו רואים שעצים לא מצמיחים פירות בשנים הראשונות,
טרה, איכשהו העצים ששתלתי שנה שעברה מוציאים כל כך הרבה פירות שהענפים ממש מתכופפים, זה קשה לי, אבל אני מעדיפה להוריד את הפירות האלה ולתת להם לגדול קודם, אז אני משאירה כמה פירות , אבל את הרוב מורידה, זאת בחירה שלי, לכל אחד יש יחסים אחרים עם הגינה שלו, זה לא שאני לא יודעת שהעץ שלי היה מסתדר בלעדי וגדל בדרך שלו אבל הוא בחר להיות העץ שלי והוא מבין שאני צריכה ממנו צל לכן לדוגמא הוא יכול להסכים שאפצל אותו ליצור נוף רחב בעלווה "ובתמורה" הוא זוכה ממני להמון חיבוקים, ליטופים, אהבה ושמחה אולי קשה להרבה אנשים להאמין אבל צמחים נהנים מאהבת בני אדם מ-א-ו-ד וזה משפיע על הצמיחה שלהם, אני כמובן לא מדברת עלייך כי נראה שאת מחוברת לצמחים שלך@}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה לבוסתנאי לגבי פרי אשכולית.
יש לי עץ מבוגר, קטן שנותן הרבה פירות. השנה משום מה רוב הפרי נסדק. לפעמים רואים סדקים כאלה בפירות בודדים של לימון. שכן אמר לי שזה קשור בשינויי מזג אוויר. מה דעתך. בתודה רותי
הבוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

שלום!!
לגבי סדקים בפירות הדר
בדרך כלל, הסדקים נובעים מהשקיה מועטה בתקופה הפריחה והוצרות הפרי
והשקיה מרובה בתקופה של סוף הגידול.
מנסיוני, עדיף להשקות הרבה בתקופת הפריחה והחנטה
דבר שימנע את פיצוץ הפרי לאחר גשמים ראשונים
הבוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

שלום!!
לדעתי,לימוד הטיפול בעצי פרי וצמחים מועילים אחרים
כרוך בידע בסיסי על העצים עצמם.וחשוב מאד לדעת ולהבין גם את התנאים הסביבתיים המשתנים והלא משתנים[סוג האדמה,תכולת הגיר בה,טופוגרפיה,טמפרטורות מינמום מקסימום,ועוד נתוניםמשתנים]
שבדרך כלל בעל הבוסתן עצמו אמור ללמוד אותם במשך הזמן מעצם
נוכחותו בבוסתן כל השנה.
אשמח לעזור לכל מי שצריך עזרה בטיפול בבוסתן.
לדעתי, השימוש במחשב לצורך זה אינו יעיל כי א,לוקח לי המון המון זמן להקליד. ב.כדי לענות ביעילות על שאלות לא תמיד יש את כל הנתונים הדרושים.
לכן ,אני חושב שצריך למצוא דרך שאוכל להעביר את מס הטלפון שלי
בצורה חסויה למישהוא או למישהיא כך שאוכל לענות להם על השאלות
והם יקלידו את המידע בדף.
תודה ויום טוב!!
אילה_בשדה_הדגן*

טיפול בבוסתן

הי בוסתנאי ,
אנחנו מטפלים בבוסתן הקטן שלנו ונשמח לקבל עצות וללמוד.
הטלפון שלי (אני כותבת את הפלאפון ,שבלילה הוא מכובה,ובכל מקה לא קרה שמישהו הטריד אותי , גם שהוא מפורסם פה הרבה):0544887573

השאלה או הבקשה שלי היא : אנחנו רוצים להשכיר מקצצת גזם קטנה(לא למשאית גזם , אלא לכמה עצים בבוסתן קטן), ידוע לך איפה ניתן להשיג?
או יד שניה ושאר קומבינות.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אילה, אולי יש טעם לחשוב על קניה משותפת של כמה שכנים.
רימונה*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2009, 14:14

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי רימונה* »

אני מגדלת פיג'ויה אבל לא יודעת מתי קוטפים אותה. מנסיון של השנה שעברה, הפרי אינו משנה את צבעו אז איך יודעים מתי הפרי בשל?
אשמח לעזרה מהירה, כי נראה לי שזה עניין של ימים אצלי.
ה_בוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שלום !!
את הפיגויה לא קוטפים . אלא אוספים מהקרקע!
לאחר שהפיגויה נושרת היא במצב הבשלה מתאים לאכילה , ללא שינוי צבע!
יום טוב !!
רונה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 10:59

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי רונה* »

היי
שאלה....
במקום שבו היה לנו קומפוסט בעבר צמח לו מגרעין של אבוקדו עץ אבוקדו. נכון להיום הוא כ - 3 מטרים ובן כשנתיים
עדיין אין פירות.
האם נראה לך שיתפתחו מתי שהוא פרות? ואם לא האם ניתן להצמיד לו ייחור של עץ אבוקדו שמניב פירות...
אם ניתן, היכן ניתן ללמוד את הנושא כדי לעשות כן?
המון תודה, רונה
ה_בוסתנאי*

טיפול בבוסתן

שלום!!

שתיל אבוקדו שנבט בקומפוסט יוכל להתפתח עד ששורשיו יחדרו לאדמה
אם האדמה גירית , וזן הגרעין של האבוקדו הוא לא מערב הודי העץ יתחיל להתנוון.
זן מערב הודי הוא היחיד שעמיד לגיר וכלור במים.
אם אין גיר באדמה (אדמת חמרה) רוב זני האבוקדו יצליחו
לדעתי, כדאי להרכיב 2 זנים שונים על 2 ענפים תחתוניים בעץ!
הרכבת סדק.ניתן לחפש ברשת הדרכות להרכבה שהיא די קלה,
בכך נבטיח שבעתיד יהיו פירות
אם העץ הזריע יהיה עקר ,אז יש לנו את 2 ההרכבות שיניבו והזריע ישמש כנה.
ואם הזריע יהיה פורה ,יהיו 3 סוגי פירות על אותו עץ(בדרך כלל אבוקדו פורה יותר בהפריה זרה)

בהצלחה
לילה טוב!!
שלום_זכריה*
הצטרפות: 01 יולי 2011, 17:05

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי שלום_זכריה* »

מתי מגזמים אתרוג ואבוקדו וכמה מגזמים וכן כמה פעמים בשבוע משקים אותם
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי יעל_ש* »

את האבוקדו לא חייבים לגזום. אבוקדו עץ טרופי ואוהב הרבה מים. (אדמה לחה)
בניגוד לשמועות, צריך להשקות ביום ומעט בטפטפות. וכך העץ שותה מיד את המים ולא בלילה שאז המים מחלחלים.
תתחלי עם יום להשקות, יומיים לא.הפרמטר ל"מספיק מים" לבלוב עלים צעירים ואדמדמים. שווה לתת גם קומפוסט/ דשן אורגני. מצויין לאבוקדו.
בחמסינים שווה להוסיף השקיה (יום כן יום לא). זה עץ רגיש.

אתרוג גוזמים אחרי הקטיף. בחורף.
אם העץ גדול מאוד צריך לשים לב שגוזמים כך שנוצר "חלון" מלמעלה כדי שהשמש תוכל להגיע למרכז העץ.
אילה_בשדה_הדגן*

טיפול בבוסתן

אני יכולה להוסיף אל דבריה של יעל,שמהם גם אני למדתי:
ראיתי מטעי אבוקדו שגזמו אותם ,ממש גזמו חצי עץ.
היה לנו עץ אבוקדו בגינה והוא היה חולה ומסכן. התיעצנו עם בעל הבית ששתל את הגינה וטיפל בה שנים,ונחשב מומחה -הוא המליץ לגזום ולכסות את החתך במשחת עצים.כמובן גם ההשקיה זה עינין קריטי.
אצלנו העץ לא התאושש לצערי

ועוד אמר לי מומחה נוסף שהדרים גוזמים כך 'שעובר הזמיר מצד לצד', כלומר שהענפים לא חוסמים לו את המעבר.זו אמירה ידועה אצל הערבים.
גזמתי את העץ ממש לפי קוים שצירנו עליו עם טוש. הוא נותן הרבה פחות פירות.אבל רואים שיש לו הרבה אנרגיה והוא גם לא גבוה מדי- שזה דבר שממש לא מומלץ בבוסתן עצי פרי.
כדי להגיע למצב של הרבה פירות צריך כנראה לגזום כשאין פרחים ואין פירות קטנים ובטח שלא בעונת היובש.
יוסף_מ'_אשקלון*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2011, 12:35

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי יוסף_מ'_אשקלון* »

גידול אתרוג - הנבטתי אתרוג לאחר שגדל העברתי לאדמה. העץ גדל יפה אך לאחר כשנה העלים נעשו בהירים והתכסו במין אבקה בצבע מלט. השקיתי זיבלתי בקומפוסט ובדשן גרגירי ובדשן 20/20 העץ התאושש ולאחר זמן מה שוב נתקף באותה בעייה. העץ קיים מספר שנים והתופעה חוזרת על עצמה. לא נהניתי מן העץ לא מפירות (הופיעו פרחים ואפילו פירות קטנים אבל תמיד הם התייבשו או נאכלו. בקיצור התייאשתי אבל אני מאוד מעוניין לגדל אתרוג. זה חשוב לי מאוד. מה לעשות?
שלום_זכריה*
הצטרפות: 01 יולי 2011, 17:05

טיפול בבוסתן

שליחה על ידי שלום_זכריה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לבוסתנאי היקר.
א. תודה על התשובה.
ב. אני לא יודע מה זה "חלון".
ג. אני טעיתי והתכוונתי לעץ מנגו ולא אבוקדו.
תודה מראש, שלום זכריה
פלוני_אלמונית*

טיפול בבוסתן

זכריה ,,חילון= גיזום אשר מאפשר בהדרים לשמש להגיע לתוך העץ ... שיטה שטובה גםנגד חלק מהמזיקים
פלוני_אלמונית*

טיפול בבוסתן

יוסף מאשקלון .... תבדוק אם האדמה היא גירנית אם כן אז זה בעיה כי הצמח יתן לך עלים בהירים (מחסור בברזל=כלורוזה) אם תוכל להעביר את העץ עדיף לאדמה פחות גירנית .......
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”