נעמה...
כל הכמויות ל-100 גרם
ברזל:
סרפד (ראי למעלה): 41 מ"ג
טימין טרי - 17.4 מ"ג
זרעים של שומשום ושל דלעת - 14.5 ו-15 מ"ג בהתאמה
עגבניות מיובשות 9.1 מ"ג
כמעט בכל הקטניות לפחות 7 מ"ג - אז אפשר להנביט - וללקט תרמילי בר מהמשפחה באביב מהטבע - בהם סביר שיש יותר מהכל.
שמיר ורוזמרי - 6.6 מ"ג
פטרוזיליה 6.2 מ"ג
פשתן 5.7
צנוברים 5.5 מ"ג (עכשיו העונה - ללכת ללקט!)
מיץ עשב חיטה: 5.6 מ"ג (אפשר להניח שיש יותר בעשבים של דגני בר)
מלוחיה (מנביט את עצמו בגינה - אפשר לקנות בשוקים בכפרים
עכשיו בעונה - מעולה ברסק ירוק) - 4.8 מ"ג
רב הזרעים של הדגנים ורב האגוזים מעל 4 מ"ג..
הבאתי ברשימה מזונות שונים - גם אלה שאינם בר - כדי שנוכל לקבל רעיונות לגבי הבני-דודים והאמהות בטבע. שימי לב - אם נחפש כל רכיב תזונתי אחר - גם כאן בראש הרשימה יקפצו מזונות קומפקטיים ומרוכזים - זרעים מיובשים וטריים, פירות מיובשים, אבקות של ירוקים מיובשים וירוקים טריים עם טעמים חזקים - עשבי תיבול, עשב חיטה, ואצות... לפי דעתי זה לא אומר שצריך לאכול דווקא מהמזונות האלו - והתשובה היא - מים. בעלי צבר למשל יש מעל 94% מים, אם נייבש אותם ונעשה אבקה ירקרקה.. אז כל המרכיבים התזונתיים יקפצו לשחקים. כל הפירות והעלים וכמעט כל המזונות הטריים הם ככה. המסקנה שלי היא - במקום לאכול יותר גרעינים ודברים מיובשים ואז לשתות לא מעט מים מהברז.. פשוט לאכול מזונות טריים ועסיסיים ולא לשתות מים.. כלומר לנסות לקבל את הנוזלים שלנו דרך המזון ולא דרך הברז. כשאוכלים מזון לא מבושל זה קורה בטבעיות..
עכשיו אם את מרגישה מחסור תזונתי ואת רוצה להציף את הגוף בתזונה.. אז אפשר להתחיל להכין מיצים ירוקים או
רסק ירוק שיהיו מירוקים כמה שיותר מגוונים טריים אורגניים מקומיים מהבר וכו... מבחינה של ברזל, מגנזיום, וסידן הם בשפע.. לגבי אומגה 3 - רגילת הגינה (ראי למעלה) - B12 זה סיפור ארוך יותר - קשור לכלל אורח החיים -
ויטמין B12. כלל בעלי החיים הצמחוניים שאוכלים רק נא מהבר לא סובלים מחוסרים בB12.. יש מספר מקומות שטוענים שיש B12 בקומפרי. דעתי היא להקפיד לאכול רק מהטבע, לא לקחת תרופות או "לרפא" מחלות, להמנע מסטריליות מיותרת (סבון), לא לחשוף את עצמינו למקומות שמפרים איזון בקטריאלי (ערים, בריכת שחייה) וכו.. מקווה שעזרתי קצת.
נעמה...
כל הכמויות ל-100 גרם
ברזל:
סרפד (ראי למעלה): 41 מ"ג
טימין טרי - 17.4 מ"ג
זרעים של שומשום ושל דלעת - 14.5 ו-15 מ"ג בהתאמה
עגבניות מיובשות 9.1 מ"ג
כמעט בכל הקטניות לפחות 7 מ"ג - אז אפשר להנביט - וללקט תרמילי בר מהמשפחה באביב מהטבע - בהם סביר שיש יותר מהכל.
שמיר ורוזמרי - 6.6 מ"ג
פטרוזיליה 6.2 מ"ג
פשתן 5.7
[b]צנוברים[/b] 5.5 מ"ג (עכשיו העונה - ללכת ללקט!)
מיץ עשב חיטה: 5.6 מ"ג (אפשר להניח שיש יותר בעשבים של דגני בר)
מלוחיה (מנביט את עצמו בגינה - אפשר לקנות בשוקים בכפרים [b]עכשיו בעונה[/b] - מעולה ברסק ירוק) - 4.8 מ"ג
רב הזרעים של הדגנים ורב האגוזים מעל 4 מ"ג..
הבאתי ברשימה מזונות שונים - גם אלה שאינם בר - כדי שנוכל לקבל רעיונות לגבי הבני-דודים והאמהות בטבע. שימי לב - אם נחפש כל רכיב תזונתי אחר - גם כאן בראש הרשימה יקפצו מזונות קומפקטיים ומרוכזים - זרעים מיובשים וטריים, פירות מיובשים, אבקות של ירוקים מיובשים וירוקים טריים עם טעמים חזקים - עשבי תיבול, עשב חיטה, ואצות... לפי דעתי זה לא אומר שצריך לאכול דווקא מהמזונות האלו - והתשובה היא - מים. בעלי צבר למשל יש מעל 94% מים, אם נייבש אותם ונעשה אבקה ירקרקה.. אז כל המרכיבים התזונתיים יקפצו לשחקים. כל הפירות והעלים וכמעט כל המזונות הטריים הם ככה. המסקנה שלי היא - במקום לאכול יותר גרעינים ודברים מיובשים ואז לשתות לא מעט מים מהברז.. פשוט לאכול מזונות טריים ועסיסיים ולא לשתות מים.. כלומר לנסות לקבל את הנוזלים שלנו דרך המזון ולא דרך הברז. כשאוכלים מזון לא מבושל זה קורה בטבעיות..
עכשיו אם את מרגישה מחסור תזונתי ואת רוצה להציף את הגוף בתזונה.. אז אפשר להתחיל להכין מיצים ירוקים או [po]רסק ירוק[/po] שיהיו מירוקים כמה שיותר מגוונים טריים אורגניים מקומיים מהבר וכו... מבחינה של ברזל, מגנזיום, וסידן הם בשפע.. לגבי אומגה 3 - רגילת הגינה (ראי למעלה) - B12 זה סיפור ארוך יותר - קשור לכלל אורח החיים - [po]ויטמין B12[/po]. כלל בעלי החיים הצמחוניים שאוכלים רק נא מהבר לא סובלים מחוסרים בB12.. יש מספר מקומות שטוענים שיש B12 בקומפרי. דעתי היא להקפיד לאכול רק מהטבע, לא לקחת תרופות או "לרפא" מחלות, להמנע מסטריליות מיותרת (סבון), לא לחשוף את עצמינו למקומות שמפרים איזון בקטריאלי (ערים, בריכת שחייה) וכו.. מקווה שעזרתי קצת.