מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחת תגובה

ההווה הוא הצומת בו נפגשים זמן ומרחב - כאן ועכשיו
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מידע תזונתי אודות צמחי בר

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אמת_וצדק* » 03 מאי 2012, 12:21

היום מישהי סיפרה לי על חרשוף בר, המכונה "גרנינה", שאוכלים את שורשיו.
מי מכיר ויודע אם זה טעים? בריא? נפוץ? איך נראה? איך קוטפים? וכו'.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי עצם_מעצמי* » 26 אפריל 2011, 05:20

מידע אודות פרחי בר שאפשר לאכול
מתוך אתר החווה האורגנית במרחביה
http://thefarm.co.il/2011-04-24-13-39-47

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יונת_שרון* » 16 מאי 2010, 22:50

קיבלתי את הספר "צמחי בר למאכל" לפני כמה ימים, והוא פשוט מצוין! מצד אחד לא מפציץ בהמון צמחים בבת אחת, ומצד שני מכסה די הרבה צמחים, עונות ואזורים. תגידו, כולם חוץ ממני ידעו שאפשר לאכול פרחים של כליל החורש???

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מכירה* » 16 מאי 2010, 21:41

אכן ספר מצוין.
ואומר גם את מה ש-טלי מא נמנעה מלכתוב - של סופר מצוין.
כדאי לקחת סיור עם אורי (כותב הספר) בעונה המתאימה - זו תוספת נהדרת למידע הבהיר ומאיר העיינים שבספר.
חוץ מזה - בסוף הספר יש ביבליוגרפיה עם מקורות נוספים למי שרוצה להעמיק.
שווה ביותר.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי טלי_מא* » 16 מאי 2010, 03:16

אני יודעת על ספר טוב:
https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=1330

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מאירה* » 15 מאי 2010, 22:44

מישהו יודע על ספר טוב בעברית על צמחי בר למאכל?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי שמש_בחורף* » 22 אפריל 2009, 08:17

המרקולית (ככה אני מכירה שכותבים) היא חד שנתית, עלים ירוקים כהים יחסית (ירוק די עז) עם עורקים בהירים יותר, גובה הצמח באזור שלנו (בצפון) בערך 40-50 ס"מ. היא נפוצה מאד כעשב בגינות ושטחים מושקים. עכשיו היא כבר בסוף חייה לאחר שיצרה זרעים.
למיטב ידיעתי היא לא למאכל . משתמשים בה לשימוש חיצוני לטיפול בפצעים והיא נחשבת יעילה מאד לשימושים כאלה (זה לא מנסיוני, רק מקריאה).

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי נ_ע_מ_ה* » 22 אפריל 2009, 02:34

ועוד שאלה: עץ מורינגה מכסיפה, למישהו יש נסיון עם האכילה של העלים/ענפים/פירות?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי נ_ע_מ_ה* » 22 אפריל 2009, 02:32

מה זה "מרכולית" ?,איך זה נראה ואיך אוכלים?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 24 יוני 2008, 14:34

מחפש מידע תזונתי מדויק אודות חסת המצפן lactuca serriola - כל מה שאני מוצא על צמח זה (שהוא כל כך פופולרי ברוב העולם!) - זה משפטים כמו "עשיר ב" או "הרבה".. בלי שום הפנייה כמובן.
מדובר באמא של החסה המתורבתת - ולפי הטעם החזק - המספרים כאן גבוהים. אנא נסו גם כן - חיפשתי עכשיו שעה.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מרי* » 30 מאי 2008, 15:57

  1. 0 ואו !
הוא אכיל???
מעניין ביותר.... אולי עם יותר אומץ בפעם הבאה!
בינתיים הוא רק מסתכל עלי וחושב....

תודה לכם !

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 24 מאי 2008, 23:03

מרי,
שאלתי את שימי במייל והוא ענה לי את התשובה הבאה:
מלוח ספוגי, עולה חדש מאוסטרליה. מתמחה בסביבה יבשה ומלוחה. אכיל. גדל באזור הנגב וים המלח ומתפשט.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יעל* » 24 מאי 2008, 16:03

חי חי חי....
לא זוכרת את שם הצמח, אבל הוא נפוץ מאוד בדרום. בתור ילדים היינו קוראים לו פצפץ. היינו נוהגים לקפוץ על השיח והפירות העגלגלים שלו היו משמיעים קולות פצפוץ.
מעניין באמת אם הוא אכיל...לא נראה לי...

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 20 מאי 2008, 12:47

מרי, מקווה שלא מפריע לך, התמונה שצירפת היתה פשוט ענקית, אז החלפתי אותה בקישור אל התמונה

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מרי* » 20 מאי 2008, 12:38

בטיולי הראשון למרכז הקניות בבאר שבע נתקלתי בדרך בסוג צמח שבחיים עוד לא ראיתי
והוא נראה לי כל כך חייזרי
רציתי לשאול מה זה? מי זה?
מצורפת תמונה....

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 דצמבר 2007, 14:05

תודה רבה! כנס התנועה להתעוררות? סדנת ליקוט? היכן אוכל לקבל פרטים נוספים?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 16 דצמבר 2007, 12:51

בדיוק הסברתי על סירפד בסדנת הליקוט בכנס התנועה להתעוררות, אתמול.
צריך קצת למעוך את העלה ולגלגל אותו, עם החולצה נגיד.

ולגבי איך לתפוס אותו - כתבו על זה כבר באתר - אם נוגעים בו "ישר" ולא משתפשפים בו, זה פשוט לא שורף. כנראה ששבירת המחטים זה מה ששורף.

בנוסף, אפשר פשוט בבלנדר.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 דצמבר 2007, 18:54

כיצד אוכלים סרפד באופן חי? הוא הרי מצויד בחומר שורף

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מורינגה_רותמית* » 03 אוקטובר 2007, 09:58

דף יפה וחשוב.
הערה: התמונה של הלחך שמופיעה למעלה שונה למדי מהלחך שאני מכירה. בטוח שזה צילום של הצמח הנכון?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי הבוסתנאי* » 02 אוקטובר 2007, 16:50

רעיון!! משקים במושבים באזור הדרום זולים יחסית לבתים בעיר . במשק אפשר לגדל את הדרוש לכם ומהסביבה הקצת יותר רחוקה ללקט.לאחר חשבון פשוט ,ממכירת דירה בעיר אפשר ליקנות משק במושב [בית עם שטח אדמה מאחריו]וישאר לכם כסף להתחיל משהו חדש,
חג שמח ומועדים לשמחה!!!!!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מירב_ב* » 19 אוגוסט 2007, 23:17

השמועה האחרונה שעוד לא וידאתי היא שהגרעינים הם למעשה סוג של קינואה..
גם אני נתקלתי במידע הזה, מחפשת אישוש אמין לכך.

פשוט לאכול מזונות טריים ועסיסיים ולא לשתות מים.. כלומר לנסות לקבל את הנוזלים שלנו דרך המזון ולא דרך הברז. כשאוכלים מזון לא מבושל זה קורה בטבעיות..
נכון! גם אצלי זה מתרחש. אחרי שנים רבות של שתיית מים מרובה, לפתע היא מצטמצת לנוכח אכילה מוגברת של מזונות טריים ועסיסיים.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 01 אוגוסט 2007, 14:44

נעמה...
כל הכמויות ל-100 גרם

ברזל:
סרפד (ראי למעלה): 41 מ"ג
טימין טרי - 17.4 מ"ג
זרעים של שומשום ושל דלעת - 14.5 ו-15 מ"ג בהתאמה
עגבניות מיובשות 9.1 מ"ג
כמעט בכל הקטניות לפחות 7 מ"ג - אז אפשר להנביט - וללקט תרמילי בר מהמשפחה באביב מהטבע - בהם סביר שיש יותר מהכל.
שמיר ורוזמרי - 6.6 מ"ג
פטרוזיליה 6.2 מ"ג
פשתן 5.7
צנוברים 5.5 מ"ג (עכשיו העונה - ללכת ללקט!)
מיץ עשב חיטה: 5.6 מ"ג (אפשר להניח שיש יותר בעשבים של דגני בר)
מלוחיה (מנביט את עצמו בגינה - אפשר לקנות בשוקים בכפרים עכשיו בעונה - מעולה ברסק ירוק) - 4.8 מ"ג
רב הזרעים של הדגנים ורב האגוזים מעל 4 מ"ג..

הבאתי ברשימה מזונות שונים - גם אלה שאינם בר - כדי שנוכל לקבל רעיונות לגבי הבני-דודים והאמהות בטבע. שימי לב - אם נחפש כל רכיב תזונתי אחר - גם כאן בראש הרשימה יקפצו מזונות קומפקטיים ומרוכזים - זרעים מיובשים וטריים, פירות מיובשים, אבקות של ירוקים מיובשים וירוקים טריים עם טעמים חזקים - עשבי תיבול, עשב חיטה, ואצות... לפי דעתי זה לא אומר שצריך לאכול דווקא מהמזונות האלו - והתשובה היא - מים. בעלי צבר למשל יש מעל 94% מים, אם נייבש אותם ונעשה אבקה ירקרקה.. אז כל המרכיבים התזונתיים יקפצו לשחקים. כל הפירות והעלים וכמעט כל המזונות הטריים הם ככה. המסקנה שלי היא - במקום לאכול יותר גרעינים ודברים מיובשים ואז לשתות לא מעט מים מהברז.. פשוט לאכול מזונות טריים ועסיסיים ולא לשתות מים.. כלומר לנסות לקבל את הנוזלים שלנו דרך המזון ולא דרך הברז. כשאוכלים מזון לא מבושל זה קורה בטבעיות..

עכשיו אם את מרגישה מחסור תזונתי ואת רוצה להציף את הגוף בתזונה.. אז אפשר להתחיל להכין מיצים ירוקים או רסק ירוק שיהיו מירוקים כמה שיותר מגוונים טריים אורגניים מקומיים מהבר וכו... מבחינה של ברזל, מגנזיום, וסידן הם בשפע.. לגבי אומגה 3 - רגילת הגינה (ראי למעלה) - B12 זה סיפור ארוך יותר - קשור לכלל אורח החיים - ויטמין B12. כלל בעלי החיים הצמחוניים שאוכלים רק נא מהבר לא סובלים מחוסרים בB12.. יש מספר מקומות שטוענים שיש B12 בקומפרי. דעתי היא להקפיד לאכול רק מהטבע, לא לקחת תרופות או "לרפא" מחלות, להמנע מסטריליות מיותרת (סבון), לא לחשוף את עצמינו למקומות שמפרים איזון בקטריאלי (ערים, בריכת שחייה) וכו.. מקווה שעזרתי קצת.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 01 אוגוסט 2007, 12:53

הוספתי קצת על החרוב למעלה - נעמה בחרובים לפי מקור אחד יש 352 מ"ג ל-100 גרם - כמעט פי 3 מחלב פרה (וכמובן הסידן בחלב פרה מתקזז לכלום כי הגוף מחזיר את הדם לרמה בסיסית יותר לאחר המכה מעודף חלבון שגורם לו להיות חומצי..). בואי נראה אם אני יכול להרחיב עוד קצת.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי נעמה...* » 29 יולי 2007, 06:02

אשמח לקבל ממביני עניין רשימה מרוכזת של צמחים שטוב לאשה בהריון לאכול
במקום התוספים השונים,אני מחפשת צמחי בר שיש בהם ריכוז גבוה של :ברזל,מגנזיום,סידן,b12 ,ואומגה 3.
תודה מראש
נעמה

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 28 יולי 2007, 19:17

לגבי כמה בדיוק חלבון יש בחרוב - ראיתי מידע סותר בכל מני מקומות ברשת (אולי זנים שונים של חרוב, או מדידה שונה של נטו/ברוטו), אבל סתם מידע תזונתי מסוג קצת שונה על חרובים:
אומרים שאפשר לשרוד הרבה זמן רק על חרובים (יש גם איזה סיפור על רבי עקיבא, לא?), אז זה בטח אומר שיש בזה אחלה חלבון (ובקישור שהבאת אפשר לראות שגם הם נותנים לחלבון שלו "ציון" טוב).

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי נטע* » 26 יולי 2007, 23:20

אופק שלום,
תוכל להוסיף מידע על חרוב?
מה שמצאתי זה זה - http://www.nutritiondata.com/foods-caro ... 00000.html
בשם הלטיני לא מופיע כאן מידע.
תודה!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי נטע* » 23 יולי 2007, 13:15

אה, עכשיו שמתי לב שהתייחסת כבר לעניין עלי הסברס.
במקסיקו אכן אכלנו כאלה, ממליון סוגים, גם מוחמצים ומוחרפים ומוקפצים למינהם.
תודה.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי נטע* » 23 יולי 2007, 13:14

שאלה לגבי עלי הסברס - מומלץ לקטוף את הצעירים, אני מניחה.
ואז פשוט לקלף ולאכול?
יש משהו שמומלץ לעשות איתם או לשלב איתם?
וחוצמזה, לפני כמה ימים ראיתי כדורים יבשים של תפרחות סרפד. מה ניתן לעשות איתם?
תודה!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 11 יולי 2007, 01:15

חבל שאין לנו גישה חינם לקרוא את 96]המאמר הזה 46[/po]
(בין היתר נראה לי שמצדיקים שם את הטענה האינטואיטיבית שחלבון עלה-חוביזה הוא בעל ערך ביולוגי מאוד גבוה)

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יעל* » 24 יוני 2007, 12:06

מה לגבי ליפה/ליפא? האם ניתן להשתמש בעלים הרחבים והגבעולים לסלט?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי ליאור* » 19 יוני 2007, 13:53

אור, אם הסוג התרבותי שאת מדברת עליו הוא פרחי שמש אז מדובר על בן משפחה מאוד קרוב ואפשר לאכול אותו (יש להם כמעט אותו טעם)

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 19 יוני 2007, 00:09

אור - זה מצוין ב-רסק ירוק או כל שייק פירות אפשר להוסיף קצת - במקסיקו חותכים את זה ומבשלים את זה במחבת עם בצל ושום ותבלינים ושמן ומוכרים בשווקים כמו פלאפל כמעט.. לקטוף את העלים הירוקים בהירים שנראים הכי מושך ואז להוציא את העיניים כמו בתמונה למעלה. נשמח לבקר ולאכול סברס משגבניקי (לקחת הפסקה מהאמירימניקי).
לגבי הרגילה - טעים? אם כן אז זה אכיל.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אור* » 18 יוני 2007, 23:48

ועוד משהו לגבי רגילת הגינה
יש סוג תרבותי ששתלנו ואני שמה לב שהעלים דומים , רק הפרחים מפוארים יותר- האם גם הוא אכיל?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אור* » 18 יוני 2007, 23:43

פשוט אופק
אשמח לדעת מה עושים עם עלי צבר ירוקים צעירים כמו בתמונה
יש לי כמה שיחי צבר ענקיים ליד החצר מהסוג דל הקוצים - לפני כעשר שנים כל אחד מהם היה עלה ששתלנו באדמה
ובעונה יש המון פירות
אנחנו גרים במשגב, אם תרצו נזמין אתכם ללקט סברס כשיהיו

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי במבי_ק* » 15 יוני 2007, 22:56

גם לי חמציצים טעימים - אבל כמה כבר אפשר לאכול?

היא יכולה לאכול גם עשרה בשרניים...

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 15 יוני 2007, 22:29

חומצה אוקסאלית... יש אנשים ששומעים את השם ומתחילים לשקשק. בכל הירוקים - ללא יוצא מן הכלל - יש כימיקלים הקרוים אלקלואידים לכל ירוק יש את האלקלואידים שלו... ואכן הצטברות של אלקלואידים היא רעילה לגוף. חומצה אוקסולית היא אלקאלואיד אחד. אלקלואידים מוכרים אחרים הם ניקוטין והירואין...
מה זה אומר לי? זה אומר שצריך לאכול ירוקים שונים עם אלקלואידים שונים.. לגוון. לשים לב ל-חוק הטעים לי (ראו עקרונות וחוקים בשירות לקטים). יש אנשים ששותים עשב חיטה כל יום.. גם בעשב חיטה יש אלקלואידים - אבל היתרונות הבריאותיים של העשב - העובדה שהוא כל כך עשיר בכלורופיל - אף על פי חוסר הגיוון והרעלנות - אנשים חווים שיפורים בריאותיים מהותיים וממשיכים לשתות כל יום ומתעלמים לגמרי מחוק הטעים לי... מה שאני אוהב ב-רסק ירוק ובסלטים זה שקל הרבה יותר לגוון את הירוקים שלי. ראו את התמונה ב-מה ליקטנו היום איפה שליקטתי מעל 30 סוגים שונים לסלט.
גם לי חמציצים טעימים - אבל כמה כבר אפשר לאכול? אחרי כמה הלשון אומרת לי די (או לפחות לערבב את זה עם כוכבית..) .. ואם לא אז כנראה שאני צריך את זה.
אני חושב שמעט רעלנות טבעית לא מזיקה - וזוהי חלק מתמונה גדולה יותר של שיתוף פעולה בין גורמים במערכות השונות - כאן למשל איך הצמחים עוזרים לנו ומעודדים אותנו לגוון את התזונה שלנו לכמה שיותר מינים שונים ובכך גם מגינים על עצמם שלא נגזום אותם יותר מדי.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי במבי_ק* » 14 יוני 2007, 21:37

זהירות עם ה"חמצמצים הטעימים" כמו חמציץ וחומעה

הבת שלי טוחנת חמצוצים בכמויות. לא ידעתי שזה יכול להזיק...

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 14 יוני 2007, 20:01

לקטוף רק את החלק הצעיר לפי חוק האספרגוס - כן - גם אם זה מאד קצת - ואז החריפות תרד או אפילו תעלם.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 14 יוני 2007, 19:59

אני חושבת שפגשתי היום ירבוז מופשל .
עלים שמזכירים בצורתם עלי בזיליקום, טיפה יותר "שמנמנים", קצת שעירים?
אז טעמתי :-) הטעם התחיל כקצת חריף-צנוני, ובהמשך היה קצת יותר מתקתק. אני מניחה שבסלט עם צנונית וגזר והרבה לימון, זה פיצוץ.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי מייק_בר_רב_אשי* » 13 יוני 2007, 19:34

זהירות עם ה"חמצמצים הטעימים" כמו חמציץ וחומעה. לא להגזים. יש טענה שהחמיצות שלהם נובעת מחומצה חומעתית (חומצה אוקסאלית), והצמח מייצר אותה כדי להציל את עצמו משיני אוכלי-עשב. שהרי חומצה אוקסאלית הורסת את הכליות.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 09 יוני 2007, 11:10

קצת קישורים לגבי ירבוז:
+

+
http://flora.huji.ac.il/browse.asp?acti ... leid=14818

לגבי ערכים תזונתיים, יש את הקישור הבא:
http://www.eap.mcgill.ca/[po]CPAT 1[/po].htm
שווה לקרוא את הפסקאות החל מהכותרת "Vegetable Amaranth"

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 09 יוני 2007, 00:37

שלום שרה -
דברים אכילים שאני מזהה לפי הכמות (שימי אתה מוזמן להוסיף...):
תלתן לבן - white clover - גם אחד התלתנים עם הטעם המשובח ביותר וגם מאד טוב להעשרת הקרקע.. לתת לו לפרוח ולהזריע. אפשר לזהות לפי הפרחים הלבנים כמובן ושלושת העלים עם הכתמים הסגלגלים הסימטריים. הרזה מזה בתמונה מספר 10. אפשר לאכול את הפרחים והעלים.
לחך - plantago or plantain - רואים הרבה מזה בתמונה מספר 5 - תראי את זה מבודד בעמוד מידע תזונתי אודות צמחי בר למעלה. גם כן עלים מצוינים וגם תפרחת לא רעה - מהקליפות של הזרעים עושים אבקת פסיליום שהיא מצוינת לעוגות (ולעצירות!).
בתמונה מספר 10 יש פרח צהוב ומסביבו עלים ירוקים - סוג של dandelion או שן הארי - אוכלים את העלים.

חשוב - לפני שעושים רסק ירוק או עלים ירוקים בסלט מתובלן - לטעום כל דבר לחוד ולראות שהטעם סביל לפחות אם לא אורגזמי.

שרה - בהצלחה לך - ואני מבהיר שאני כמובן לא לוקח שום אחריות על החיים שלך ומה שאת בוחרת לעשות בעקבות מה שכתוב כאן... פשוט בגלל שאת מאמריקה אני מבהיר ולא רוצה תביעות!

כל טוב ולבריאות!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי שרה_ק* » 04 יוני 2007, 04:53

התמונות כאן

th]+ Picture089[/po].jpg

th]+ Picture097[/po].jpg

th]+ Picture098[/po].jpg

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 04 יוני 2007, 01:15

שרה - התקשרת לבית ספר של תום בראון בניו ג'רזי ושאלת עם מכירים לקטים באזור (ניו ג'רזי די קטנה הרי).
תשימי תמונות ואשמח לנסות לזהות.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי שרה_ק* » 03 יוני 2007, 10:17

anyone can take a look at the plants in my backyard??? I would like to know which ones are edible!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 28 מאי 2007, 13:11

הוספתי מאמר מאלף באנגלית sci]חומצות שומניות של אומגה 3 ואנטיאוקסידנטים בצמחי בר אכילים arttext[/po]
שבין השאר מדבר לא מעט על רגילת הגינה כצמח מספר 8 מבחינת היקף תפוצה עולמי - כצמח שאכלו אימהותינו הקדומות בכל העולם - כצמח הירוק העשיר ביותר באומגה 3.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 27 מאי 2007, 01:42

אורי - גם אני הרצתי חיפוש די יסודי עכשיו ולא מצאתי - עכשיו אתה מבין למה אנשים "אוכלים" תוספי מזון ולא מזון אמיתי - כי על מזון אמיתי אין תווית וגם אם תהיה היא לא תייצג אותו כראוי... יש מידע אינסופי בין הפיקסלים.. מרכיבי תזונה שעוד לא גילו ולא יגלו.
אבל יש לי חצי תשובה בשבילך - בספר של ויקטוריה בוטנקו "green for life" היא משווה בין התזונא בשורשים והעלים של אותו הצמח - וההבדלים מדהימים.
לדוגמא בעלי סלק:
  • 2.2 גרם חלבון
  • 117 מ"ג סידן
  • 2.57 מ"ג ברזל
  • 762 מ"ג פוטסיום
  • 30 מ"ג ויטמין C ו
  • 6326 IU ויטמין A
וכו..

לעומת שורש סלק:
  • 1.61 גרם חלבון
  • 16 מ"ג סידן
  • 0.8 מ"ג ברזל
  • 325 מ"ג פוטסיום
  • 4.9 מ"ג ויטמין C ו
  • 33 IU ויטמין A
אז תסתכל על מה יש בשורש גזר ותדע שבעלים זה הרבה יותר... ואם תלך על גזר בר אז בכלל!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 26 מאי 2007, 18:02

שרה ק - שלום לך! החדשות הטובות הן שהרבה מהצמחים עליהם אנו מדברים כאן גדלים גם בניו ג'רזי... בגלל שקר אצלך יותר ויורד גשם בקיץ אז יש שפע עוד יותר גדול של ירוקים רוב השנה... בניו ג'רזי יש את בית ספרו של הגשש הכי מפורסם בעולם הלא הוא תום בראון... הרימי צלצול ושאלי לשמותיהם של לקטים מאזורך וצאי איתם לסיור או הזמיני לביתך - ההוצאות הכרוכות יחזירו את עצמן די מהר. אשמח אם תשימי באתר תמונות של צמחים שמצאת ואכלת! איזה כיף!

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 17 מאי 2007, 16:47

אהלן חבר'ה
אני מחפש בנרות מידע תזונתי טוב על הגבעולים/עלים הירוקים של הגזר.
מישהי מכיר מקור טוב?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי שרה_ק* » 16 מאי 2007, 09:26

How can I learn how to recognize the wild herbs that grow in my back yard? I live in north New jersey

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי טליה_טקאוקה* » 13 מאי 2007, 05:33

אורי תודה על הרעיונות

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אורי_יורמן* » 13 מאי 2007, 01:19

טליה,
דבר ראשון אולי מבחינת הטבעונות אני חוטא כשאני אומר את זה, אבל בתור ילד אני זוכר שמאוד אהבתי סנדוויצ'ים עם אבוקדו ונקניק (זה יוצר מעיין טעם מתקתק), וגם אני הייתי ילד שלא נוגע בשום דבר ירוק.
בכלל, אבוקדו לפי בן אורי זה השומן הכי בריא שיש בטבע, ועד כמה שאני יודע הוא מכיל גם אומגה 3.
אם כבר אבוקדו, יש מתכון מאוד בריא - רסק של אבוקדו-בננה-תמרים. נסי אולי חצי-אבוקדו, עם בננה שלמה וכמה תמרים. אולי הוא יאהב את זה (זה מאוד טעים ומתוק, נראה לי בטעם שילדים אוהבים).

לגבי עשב חיטה, מה עם האבקה של חברת ניקן? מוכרים אותה שם בטוקיו?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי טליה_טקאוקה* » 11 מאי 2007, 17:01

תודה אופק
לא ראיתי כאן את רגילת הגינה. לא יודעת אם יש.
מעדיפה לא לתת לו קפסולות.
בימים הקרובים מקווה ללכת לחנות (בניין לא חנות..טוב טוקיו..) לבדוק בלנדרים...מקווה להתחיל רסק ירוק בקרוב.
בארץ היינו שותים כל בוקר עשב חיטה שהכנו אבל כאן בחנות טבע שלנו ( אנחנו לא ממש במרכז טוקיו- במרכז בטח יש הכל..) אין עשב חיטה וגם לא שעורה.
תודה

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 10 מאי 2007, 18:47

אני נרגש לספר שמצאתי אתר הכולל צמחים רבים שלא מצאתי מידע אודותם עד כה.. המאגד של ד"ר דיוק - הוספתי קישורים לצמחים למעלה.. http://www.ars-grin.gov/duke

טליה - יכול להיות שהוא דווקא יאהב את רגילת הגינה.. זה צמח עם טעם אחר ועדין והוא גם אדמדם - לא רק ירוק. בכל מקרה אני לא יודע למה השמן דגים.. אבל עם העניין זה לתת תזונה בקפסולה אז תמיד יש אלטרנטיבות טבעוניות, בשביל אומגה 3 DHA יש למשל vegan]את אלו DHA[/po].html שהם מאצות.
איך את מתכוונת לתת לו את "התוסף"? אני מתייחס את רסק ירוק כאל "תוסף" - האם אי אפשר באותה צורה לתת לו רסק ירוק או מיץ עשב חיטה (מהול במיץ תפוזים או תפוחים)?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי טליה_טקאוקה* » 10 מאי 2007, 16:49

הילד שלי לא מוכן לאכול כמעט שום דבר ירוק!!! ואני טבעונית ...לא יכולה לבשל בשר ודגים. בגלל זה חשבתי לתת לו את התוסף של השמן דגים שתמי המליצה עליו. יש לך רעיון אחר? ( הכוונה לאופק אבל כמובן כל אחד מוזמן לענות..) תודה.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 10 מאי 2007, 15:22

הוספתי את הנופליטוס.. אותם אני שם ב-רסק ירוק כמעט כל יום - הם חמצמצים.. ועכשיו שנגמרה עונת החמציצים, נחמד שיש עוד עלה ירוק חמצמץ.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 10 מאי 2007, 15:13

בעקבות הדיון המתפתח ב-אוטיזם PDD חפרתי שוב קצת אודות רגילת הגינה.. הנה עוד מקום לקרוא עליה בהקשר של אומגה 3..
http://www.motherearthnews.com/Organic- ... slane.aspx

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אמא_של_יונת* » 09 מאי 2007, 23:16

וגם באתר צמח השדה יש מידע ותמונות של רבים מצמחי ישראל:
רגלת הגינה

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אום_אל_קיצקיצ* » 09 מאי 2007, 10:21

לכף אווז עד כמה שאני יודעת יש צמח זכר וצמח נקבה, אם זה משנה משהו

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יונת_שרון* » 09 מאי 2007, 10:04

אוקיי, הוספתי תמונות למעלה.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 09 מאי 2007, 09:42

כן. יש איזה צמח ספיציפי שאת רוצה את שמו באנגלית? ב-אתר הצומח של האוניברסיטה העברית יש שדה של שם עממי באנגלית. גם באתר האקדמיה אם בוחרים "הצגת מילון" יש מילון של הצומח שמעודכן ל2003.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יונת_שרון* » 09 מאי 2007, 00:55

תמונות בפליקר? איך, בחיפוש על השמות באנגלית? מה באמת השמות באנגלית?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 08 מאי 2007, 19:14

חגית שלום - אני לא יודע היכן את גרה - אבל אני מניח 'באזור המרכז' - יש לך אפשריות שונות של חוות מהאזור שיספקו לך ירקות ופירות אורגניים עד הדלת. אם הייתי גר בעיר - הייתי מדבר איתם ומגיע להסדר שתמורת 100 שקל לשבוע - הם מביאים לי שק גדול של עשבים שוטים אכילים שנקטפו בבוקר אותו יום. הייתי מבקר פעם בכמה חודשים כדי ללמוד איזה צמחים צומחים להם שם בין הכרובים אבל גם בלי זה סביר שיש להם שפע של גדילן וברקן וחוביזה וכוכבית ורגילת הגינה וכף אווז וחומעה.. סביר שהם יודעים מה זה - אבל אם לא - אז ללמד אותם. אחרי שמישהו מראה לך - זה ממש לא קשה להבחין (הרבה יותר הבדלים מאשר בין קולה לפפסי..). גם תמונות באינטרנט באתר flickr עוזרות מאד.. באורך החיים היקר והצפוף בעיר הייתי שם עוד יותר דגש על רסק ירוק כאמצעי מהיר וטעים לצריכת העלים הללו.

יונת - תודה רבה על הכתבה - אני מצטרף להמלצה שלך לקרוא את הכל ואם מישהו יכול לסכם...
אני גם ממליץ לקרוא עוד ב-אתר המחבר מיכאל פולן - יש שם עוד כתבות מענינות.
וגם pd]סרטון קצר של ראיון עם המחבר bbs b 2 1[/po]?s=books
אני בהחלט בעניין שלאכול אוכל מקומי, פשוט וטרי בלי לחשוב יותר מדי - אני לא עושה בדיקות דם ולא מודד את המזון שלי כל יום בפשטנות "מדעית". מה שכן - אנשים באים אלי בשאלות.. ברוב המקרים לגבי מרכיב תזונתי מסוים.. ואמא תרבות אומרת לי ש-"אני לא יודע ויש דברים מעניינים יותר" זה לא תשובה מספקת.. מה גם ואם אנשי סמכות מסוימים מחליטים יום אחד להכנס לי לחיים כי אני מזכיר להם את החבר שלהם לשעבר.. - זה לא מזיק לדעת קצת "מדע" בנוגע לאורח החיים שלי.
הגנן\חקלאי היפני מנסובו פוקואוקה (לגנן ולצמוח בהשראת פוקואוקה) כותב באופן דומה.. ממלא ספרים שלמים בלהסביר מדעית למה לא צריך לעשות את זה ולא לעשות את זה ולא צריך לעשות כמעט כלום ממה שנוהגים לעשות בגינה ובשדה.. הוא אומר שככל שאנו מנתחים את הטבע לחלקיקים כך אנו מבולבלים ומנוכרים יותר.. ואם סוף סוף מוכיחים משהו - אז זה שצריך לעזוב את הטבע בשקט ולא לעשות כלום. ככה גם הכתבה הזו - משפט פשוט בהתחלה - תאכלו אוכל. לא יותר מדי. בעיקר צמחים. והסבר ארוך ומייגע..

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי חגית_ל* » 08 מאי 2007, 10:11

תודה יונת @}

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יונת_שרון* » 08 מאי 2007, 07:42

חגית, את הצמחים האלה (כף אווז, רגלת הגינה וסרפד) אפשר למצוא בגינות. אלה "עשבים שוטים" שאנשים עוקרים כל הזמן.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי יונת_שרון* » 08 מאי 2007, 07:40

איך שמדע התזונה הרס לנו את התזונה -- שווה להשקיע ולקרוא את הכל.
אני מקווה שמישהו יכתוב סיכום קצת יותר מפורט, אבל תקציר של שניים מהדברים שהוא אומר זה:
  • העיסוק ברכיבים תזונתיים נובע מסיבות פוליטיות ולא בריאותיות. בתכל'ס אוכל ועיכול זה דברים מורכבים ואי-אפשר לפרק אותם לרכיבים.
  • במהלך השנים עלתה כמות הזרעים שאנחנו אוכלים (חיטה, תירס, אורז) וירדה כמות העלים. זה מסביר (בין השאר) למה אנחנו לא מקבלים מספיק אומגה 3 -- זה חומר שנמצא יותר בעלים, בעוד שאומגה 6 נמצא יותר בזרעים.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי חגית_ל* » 08 מאי 2007, 07:08

with passion - תודות מקרב לב על המידע הרב והמעניין שאתה חולק עימנו. @} @} @}
הבעייה שאין לי מושג מה מכל הצמחים סביבינו הוא מה וגם איך בדיוק למצוא את הצמחים האלה. אפילו החוביזה שהיתה עד לא מזמן מצוייה במקומותינו נדחקה לה לטובת גינות ובתים וזה הולך ונהיה קשה יותר למצוא צמחי בר במקומות מאוכלסים.
הלוואי שהיה מי שמגדל ומשווק צמחים אלו כמו כל ירק גינה אחר (רעיון למיזם :-) )
לצערי הרב עד מאוד אני לא רואה את עצמי כרגע משוטטת בשדות מרוחקים לחפש אותם.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 08 מאי 2007, 01:10

כף אווז - לא הצלחתי למצוא את ההבדלים בין כף אווז לבנה לאשפות.. אבל בכל מקרה זהו אחד ה-עלים ירוקים העשירים בחלבון.. מעל 4 גרם! וגם הרבה ויטמין A:
11601 IU שזה יותר מפי שתיים התצרוכת היומית.

זה צומח כל השנה וטעים מאד מאד ב-רסק ירוק

השמועה האחרונה שעוד לא וידאתי היא שהגרעינים הם למעשה סוג של קינואה..

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 08 מאי 2007, 00:54

תודה אום!

כאם מניקה שהיא גם צמחונית וזקוקה להרבה ויטמינים ומינרלים
את מוזמנת לעיין ב-מאמר הזה (בעברית)
גם אוכלי הנבלות החולות מביננו צריכים לאכול הרבה ויטמינים ומינרלים... אלא אם כן התכוונת לאלו שאוכלים מעט בשר ציד בר ונא.. הבשר של היום רווי הורמונים (גם האורגני דרך השיבות בתבואה) ואנטיביוטיקה ובונה גורדי שחקים של PH חומצי..
לגבי אומגה 3 - אכן יש כמה וכמה אופציות מהצומח - לא לרוץ לאכול מתכות כבדות מן החי (במיוחד בהריון..) - חוץ מריג'ילה יש פשתן ואגוזי מלך ועלים ירוקים וזרעי המפ וקיווי.. 3]הנה טבלה עם מקור fatty acid[/po]#Botanical sources of Omega-3 fatty acid

לביתי הכנתי היום חלבה-פחם (ראי הכנת חלבה) עם הרבה פשתן (חצי פשתן חצי שומשום) והיא טרפה את זה.

(אעביר את החלק לזה לעמוד אחר בקרוב)

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אום_אל_קיצקיצ* » 08 מאי 2007, 00:06

with passion, יש איזו בעיה ולא רואים ממתי ההודעות (רק אצלי?) אבל נראה לי שזה עתה פתחת את הדף הזה ואני כה שמחה. גם כי אני מאוד מתעניינת בנושא תוספי תוזונה מן הבר כאם מניקה שהיא גם צמחונית וזקוקה להרבה ויטמינים ומינרלים, וגם בגלל שבדיוק התכוונתי לשתף במידע לגבי צמח בר מסויים ולא ידעתי באיזה דף בדיוק. אז:
רגילת הגינה ("ריג'לה") - צמח עם עלים בשרניים שנחשב כמטרד נפוץ בגינות הוא מקור טוב לאומגה 3. למעשה, זה מה שמאכילים את התרנגולות שהביצים האורגניות שלהן מכילות אומגה3. בתחילת ההריון ראיתי בערוץ8 תכנית שדיברה בשבחי אומגה3 וכמה חשוב לצרוך במהלך ההריון. אבל מה - מופק מדגים. אז זהו, שבתכנית סיפרו עוד שחוקרת יווניה גילתה שריג'לה עשירה מאוד באומגה 3 (או אולי בפרקורסור שלו= החומר הקודם לו בשרשרת, ושהגוף הופך אותו לחומר הרצוי). מסתבר שביוון זה מרכיב נפוץ בסלט. אני כבר לא זוכרת איך היא עלתה על זה, אולי גילתה שיוונים סובלים פחות מקרישת דם (אומגה3 גם תרופה נגד קרישת דם). בקיצור, בניגוד לצמחי בר רבים - נפוץ בקיץ. למצוא בגינות ולהוסיף לסלט.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 07 מאי 2007, 19:21

נתחיל עם הסרפד - אחרי חיפושים מצאתי מידע אמין יותר לאחר שגיליתי שיש קפסולות שהם כמעט 100% סרפד בשוק והם וידאו שהאתר הזה ו-הזה לא המציאו כלום. בכל זאת לא כתוב אם זה עלים או זרעים או מה.. אבל כנראה שזה עלים.

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי with_passion* » 07 מאי 2007, 19:17

שלום לסקרנים.. גם אני סקרן. אנשים סבורים שיש להם חוסר במשהו.. ואז באופן אוטומטי קונים איזושהו מיכל מפלסטיק עם מזון מלאכותי בכדורים.. ובמקרה הטוב קונים מזון מתורבת.. על מזונות אילו קל מאד למצוא מידע תזונתי... אבל מה. מזון מן הבר.. המזון הכי מרוכז תזונתית כמו חלב אם.. אין תאגיד או אינטרס כלכלי שייצג אותו.. לכן מאד קשה עד בלתי אפשרי למצוא מה יש בו... מה יש בגרעיני גדילן וברקן? כמה ברזל יש בכוכבית? כמה חלבון יש באמת בעלי חוביזה וגרעיני סרפד.. אני מזמין אותכם לחפש איתי .. כדי שלפחות יהיה לנו רעיון כללי.. אולי למישהו יש ספר רציני שאומר משהו יותר מעמיק מ-"עשיר בברזל" או "טוב לכבד"?

מידע תזונתי אודות צמחי בר

על ידי אנונימי » 07 מאי 2007, 19:17

ראו גם: מדור לקטים | מדור טבעונאות | מה ליקטנו היום | בישול בצמחי בר

רשימת הצמחים

לפי סדר א"ב - שם, תמונה, ומידע תזונתי או קישור לעמוד עם מידע תזונתי
ברקן\גדילן Milk Thistle חורפיש
גרגר הנחלים Watercress גרגר
חלמית Mallow\Malva חוביזה
תמונה
תעשו חיפוש בתוך ongoing]העמוד information[/po].html
חרוב Carob
תמונה
הUSDA מספק רק מידע לגבי אבקת חרובים שעברה איבוד ועיבוד..
בעמוד הזה כתוב שיש 352 מ"ג של סידן ב-100 גרם תרמילים ללא גרעינים.
10]בעמוד הזה 5[/po]/02 article.html יש טבלה שונה משל ה-USDA - אולי זה של חרוב נא.
חרחבינה מכחילה Sea-holly | Eryngium |
תמונה

ירבוז Amaranth
כוכבית Chickweed
כף אווז Lambsquarters
לחך Plantago/Plantain
סרפד Stinging Nettle עורס
צבר/סברס | Prickly Pear | Nopales / Nopalitos
צנובר - אורן הגלעין
רגילת הגינה Purslane ריג'לה\פרפחיני
שן הארי Dandelion
תעשו חיפוש Food]בעמוד כאן Plants[/po].htm

{-מקורות למידע תזונתי

אתרים ברשת

nutritiondata.com - נראה לי זהה ל-USDA
http://www.ars-grin.gov/duke - מאגר של ד"ר דיוק מפורט מאד גם עם חלקי הצמח אבל כל היחידות הם חלקיקים למליון

מאגרי מידע להורדה

USDA

ספרים

מאמרים

sci]חומצות שומניות של אומגה 3 ואנטיאוקסידנטים בצמחי בר אכילים arttext[/po]
GT]מידע על ויטמין A ו-C בעשבים שכיחים 78 GloriousWeeds[/po].pdf

{דיון
בואו נשתדל לעדכן את החלק הראשון של העמוד - רשימת הצמחים - בנוסף על הדיון שמתפתח.

חזרה למעלה