שוקולד חי

שליחת תגובה

רדיפה אחר הכבוד, מרחיקה את היכולת לקבלו
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: שוקולד חי

שוקולד חי

על ידי גילית_ט* » 21 נובמבר 2012, 20:58

אופק , יש חדש? איפה אתה קונה עיסת קאקאו?

שוקולד חי

על ידי לילוש* » 03 יוני 2010, 19:19

שלום יש בארץ שוקולד raw מדהים!!! של חברה אוסטרלית בשם loving earth כדאי לכם לנסות למרות המחיר... הוא גם בלי סוכר (כמובן) גלוטן או סויה והחדשות הטובות הוא לא ממכר וצריך ממש קצת כדי להרגיש ממש raw (כלומר חדיד עירני ובריא) אתם יכולים להכנס לאתר שלהם www. theorganicpalace.com שתהיה לכולם שבת שלום!

שוקולד חי

על ידי מיצי_החתולה* » 15 מאי 2009, 18:08

במוצרי שוקולד פה כתוב ברשימת הרכיבים cocoa mass למיטב ידיעתי, אלה הם פולי הקקאו הטחונים (שניתן לפרק ל"חמאת קקאו" ו"מוצקי קקאו"), לא?

שוקולד חי

על ידי מיצי_החתולה* » 15 מאי 2009, 18:02

מעבר לזה שאחד נוזלי ואחד מוצק בטמפ' החדר. שניהם מוצקים בטמפ' החדר, לא? כלומר, יש לי קופסת חמאת קקאו וצנצנת שמן קוקוס, ואצלי לפחות שניהם מוצקים.

שוקולד חי

על ידי רוני_נני* » 09 אוגוסט 2008, 20:26

טעים
כשרעבים
אבל הכי טעים לאכול תפל
מניסיון

שוקולד חי

על ידי סלט_פירות* » 09 אוגוסט 2008, 18:25

במוצרי שוקולד פה כתוב ברשימת הרכיבים cocoa mass. מה זה אומר? יש גם אבקת קקאו ברשימה.

שוקולד חי

על ידי ה_עוגיה* » 09 אוגוסט 2008, 18:22

שמן קוקוס, אני מניחה שנא (מקווה) מצאתי פה בחנות האורגנית. לא זוכרת מספרים מדויקים אבל משהו כמו שליש הליטר ב50 ש' בערך.
ככה זה עולה?
איפה אתם קונים? בכמה?

לשימוש במינֵי מתוקים, מה עדיף, שמן קוקוס או חמאת קקאו? (מעבר לזה שאחד נוזלי ואחד מוצק בטמפ' החדר. מבחינה תזונתית או אחרת יש למי מהם יתרון?)

שוקולד חי

על ידי לי* » 05 אוגוסט 2008, 02:08

יש לי חברה שיכולה להביא לי קקאו וגם חמאת קקאו
היכן כדאי להזמין? בנט בארהב?
ואצות?
מה עוד כדאי?
אם אפשר לענות בדף זה להפעם אשמח

שוקולד חי

על ידי מיצי_החתולה* » 04 אוגוסט 2008, 15:32

ולא נראה שזה משהו משהו בטעם. התכוונתי לכתוב, שלא נראה לי שזה פגם במשהו בטעם.
אני טחנתי את פולי הקקאו במטחנת קפה חשמלית, והם לגמרי לא נטחנו לאבקה, אלא למעין משחה, בעלת טעם שוקולדי חזק ומריר, ואמנם לא מתוק. מצד אחד היה מאוד טעים, ומצד שני המרירות הרתיעה מלהמשיך לאכול.

תודה על ההסבר, אני אבדוק אותו כשאכין שוב.

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 04 אוגוסט 2008, 12:20

מיצי - באופן מדויק: אני נוהג לטחון את הקקאו קודם כל - ואני טוחן במטחנה ידנית כך שלמעשה יש אפקט של מעיכה ויוצאת ממש משחה כבר כאן.. גם זה מאד טעים אבל לא מתוק (אז בכמויות קטנות). מניסיוני כשאני טוחן עם סכינים (נגיד במטחנת קפה) אז הטעם הוא ממש שונה ודל. את המשחת קקאו אני שם במעבד מזון - ומוסיף תמר אחד ועוד אחד תוך כדי שזה מסתובב - אני שם ממש מינימום תמרים - והמעבד מזון חותך אותם יפה ומפזר את המתיקות..
בדקי שהשמן קוקוס בו את משתמשת טעים - רק שמן קוקוס נא מכבישה קרה טעים.. כל השאר עם טעם די מחומצן והם רק יהרסו. שמן קוקוס מתקשה במקרר או בפריזר (גם חמאת קקאו נאה), וכך מקבלים אפקט של נמס אחרי שמוציאים מהמקרר וגם בתוך הפה - בהחלט נמס.

שוקולד חי

על ידי מיצי_החתולה* » 26 יולי 2008, 01:21

טוב, עשיתי סיבוב שני, הפעם עם פולי קקאו שטחנתי לבד, ועם חמאת קקאו (מתה) במקום שמן קוקוס. יצא מצוין! הכנתי שתי כמויות: בראשונה שמתי קצת יותר מדי תמרים, והטעם השוקולדי איבד איזשהו אדג'. הכמות הייתה קצת קטנה, אז הכנתי עוד סיבוב, הפעם הקפדתי לא להפריז בתמרים, ובאמת יצא יותר שוקולדי-מריר, אם כי עדיין לא מספיק לטעמי. אה, ובסיבוב השני שכחתי להוסיף חמאת קקאו, ולא נראה שזה משהו משהו בטעם.

אופק, האם יש לך מושג בעניין הכמויות שהשתמשת בהן כדי להוציא מתחת ידיך את התשוקולדה גסת הרוח? המראה הנמס - זה באמת נמס, או שאלה פשוט התמרים?

שוקולד חי

על ידי מיצי_החתולה* » 23 יולי 2008, 22:08

זה קוטל כל שוקולד תעשייתי וללא טעם לוואי. ניסיתי השבוע את מתכון הפרלינים שלך, ואני נאלצת לא להסכים איתך. זה היה לא ממש טעים, ולא דומה לשוקולד. אני אעשה עוד כמה ניסיונות, אני אנסה עם פולי קקאו ולא עם אבקת קקאו, מקווה שזה יהיה יותר טוב. הrawstic chocolate שלך נראה כל-כך טוב בתמונה - נראה לי שאנסה אותו.

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 23 יולי 2008, 00:11

קקאו, תמרים או אגאבה, מקדמיה או קשיו, שמן קוקוס, וניל.
בפרוש לא חמניות. לטחון טוב טוב, לשים בצורות בתבנית סיליקון (יש כאלה בכל מיני צורות) - להכניס לפריזר. אין - זה קוטל כל שוקולד תעשייתי וללא טעם לוואי.

שוקולד חי

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 יולי 2008, 19:57

ניסיתי להכין תרכובת פשוטה של גריסי קקאו ותמרים [אני מוסיפה גם קצת פלפל שחור]- אני ממש אוהבת...למרות שזה די כבד וגם באמת יש טעם לוואי כזה..אני לא יודעת אם זה מהקקאו או מהתמרים או מהשילוב...

בכל אופן- אני מנסה לשפר את זה כדי שאחותי בת ה-13 [שמאוד נעולה בכל הנוגע לאוכל] תאהב את זה...
היום שמתי חצי חצי קקאו וגרעיני חמנייה מקולפים אורגניים ובנוסף תמרים...היא אמרה שמשתפר- אבל עדיין יש את הטעם ההוא...

אז קניתי קשיו וסירופ אגבה...אעשה ניסוי בהמשך..

יש הצעות,רעיונות..טיפים ?

שוקולד חי

על ידי חוט_השני* » 09 יולי 2008, 00:01

היכן אתם משיגים שמן קוקוס מכבישה קרה או שמן קוקוס במחיר סביר?

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 06 יולי 2008, 23:20

[הועתק מדף אחר]
לגבי פולי קקאו - אין מה לקנות פולי קקאו גרוסים ולא נאים ולא אורגניים ב-110 כאשר אפשר לקנות ישירות מאמזון 2 פאונדים של קקאו גרוס אורגני ונא ב-22.61 דולר פלוס דמי משלוח לארץ של 8 דולר ועוד 2 דולר לכל פאונד. דמי משלוח חינם אם יש לכם מישהו שמביא מארה"ב.
http://www.amazon.com/Navitas-Naturals- ... -16-Ounce- Pouches/dp/B000P22BBO/

שוקולד חי

על ידי משפחת_אושר* » 05 יולי 2008, 20:54

אני קניתי באורגניק מרקט לפני חצי שנה ומאז אני רואה את זה כמעט בכל חנות אורגנית.

שוקולד חי

על ידי לוטם_מרווני* » 05 יולי 2008, 18:18

היכן אתם משיגים שמן קוקוס מכבישה קרה או שמן קוקוס בכלל?

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 02 מרץ 2008, 13:16

משפחה ירושלמית - גם מריר 70% זה עדיין 30% סוכר.. זה המון! כשאוכלים את הפולים ככה - התגובה שלך נשמעת שכיחה - אוכלים קצת - באופן טבעי הקקאו הוא צמח שנצרך ממנו מעט והאינסטינקטים שלנו פועלים כל עוד אנו אוכלים מזון במסגרת חוקי הטבע.. אבל אפשר לכופף את החוקים - ולהוסיף תמרים ועוד..

לגבי מה שניסית - מניסיוני חשוב "לכבוש" את הקקאו - טחינה בלבד לא מוציאה את הטעם - אלא להיפך - גורמת לנו לא ללעוס ולכן להרגיש את הטעם עוד פחות.. לכן ההמלצה שלי היא לטחון בצורה שתמעך ולא רק תחתוך.. אני משתמש במטחנה ידנית של זרעי פרג וההבדל בין זה לבין טחינה במטחנת זרעים הוא מהותי.. אחד טעים והשני לא ממש.

הדרך הכי פשוטה זה לפשוט להכניס את הפול קקאו לתוך חצי תמר בשלמותו וללעוס טוב טוב בפה.. אפשר גם להוסיף אגוז.. ככל שתלעסי יותר ככה יהיה יותר טעים..

ואם עדיין לא נדלקת.. אשמח לקבל את הפולים תמורת ...

שוקולד חי

על ידי משפחה_ירושלמית* » 20 פברואר 2008, 22:40

למה זה לא טעים לי?
הדודה מאמריקה הגיעה, והביאה לי חבילה של פולים גרוסים, נאים ואורגניים.
אני מכורה לשוקולד מריר, מינימום 70%
ניסיתי לטעום ככה, בלי כלום - בהתחלה היה בסדר, אח"כ זה כבר לא היה טעים לי, וגם עורר תחושת בחילה קלה
ניסיתי לטחון לאבקה וללוש עם כמה מג'הולים - לא טעים, לא מזכיר שוקולד
למה????
אולי משהו לא בסדר עם הפולים? אולי כדאי לנסות את המתכון עם האגוזים ושמן הקוקוס? באמת יש לזה טעם של שוקולד?

שוקולד חי

על ידי אורי_יורמן* » 08 פברואר 2008, 18:49

שוקולד חי

על ידי אמא_אדמה* » 05 ינואר 2008, 12:03

נחשו מה יהיה המתכון הבא

עוגיות שוקו צ'יפס? :-)

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 05 ינואר 2008, 11:54

תשוקולדה צ'יפס

(נחשו מה יהיה המתכון הבא...)

המתכון: קקאו גרוס טחון ומעוך למשחה, קצת תמרים, יותר שמן קוקוס מבדרך כלל כדי שיהיה נוזלי, קורטוב שנף או וניל טבעי (לא חובה), קורטוב מלח טבעי (לא חובה).
לערבב הכול לאחידות, לשים במזרק כזה ועל משטח לא דביק (עלה בננה או עלה מבריק אחר או ניילון) להזריק צ'יפסים. כפי שאתם רואים בתמונה עוד לא ממש פיתחתי את הtouch הנכון לעשות צ'יפס אחידים ויפים אבל תודו, יש שם כמה לא רעים בכלל...

זה יתקשה בגלל השומן קוקוס גם בטמפ' חדר בעונה הקרה (עד 24 מעלות) אבל אפשר לעזור לזה בפריזר (20 דקות).
כשהם קשים אז לקלף אותם ולשים בכלי סגור במקרר או במקום אחר קריר כדי שלא ימסו.

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 29 דצמבר 2007, 19:49

הבהרתי לעיל..

שוקולד חי

על ידי סלט_פירות* » 29 דצמבר 2007, 19:30

לחכות 20 דקות ולהוציא..
להוציא מקירור או הקפאה?

שוקולד חי

על ידי משפחת_אושר* » 24 דצמבר 2007, 12:16

והתגעגעתי מאוד לתמונות שלך.

שוקולד חי

על ידי משפחת_אושר* » 24 דצמבר 2007, 12:05

נראה מדהים

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 24 דצמבר 2007, 11:36

תשוקולדה בפרלינים

מתכון:
  • 4 כפות גריסי קקאו מעוכים למשחה (בעלי ומכתש או מטחנת זרעי פרג ידנית - במטחנה חותכת הטעם הרבה פחות טוב)
  • 10 אגוזי מקדמיה
  • 4 תמרי מדג'ול
  • כף שמן קוקוס כתית מעולה
  • קורטוב שנף או וניל טבעי
  • קורטוב מלח טבעי
לערבב ידנית או במעבד מזון - לשים בתוך תבנית סיליקון או גומי של קוביות קרח בצורה של לבבות או כל צורה אחרת (אפשר גם ללוש לנחשים, כדורים, וכו'..), להכניס למקפיא ל-20 דקות או למקרר או מקום קר עד שזה מתקשה.. אפשר לעטוף בנייר צלופן ו\או נייר כסף..

+פרלינים

הוספתי לקישוט רפרפת אנונאית (ראו קינוחים חיים).

שוקולד חי

על ידי אורי_יורמן* » 23 דצמבר 2007, 00:31

אני יותר אהבתי את הריח של האבקה

שוקולד חי

על ידי מירב_ב* » 22 דצמבר 2007, 22:45

_הפולים של ולרונה - קלויים :-(
נכון.

שוקולד חי

על ידי משפחה_ירושלמית* » 22 דצמבר 2007, 19:33

ניתן לקנות פולי קקאו גרוסים או אבקת קקאו טהורה של "ולרונה" בחנות בשם "גרובשטיין" ברחוב החלוצים 18 בתל אביב

הפולים של ולרונה - קלויים :(

שוקולד חי

על ידי מירב_ב* » 22 דצמבר 2007, 18:26

פולי הקקאו הגרוסים יקרים יותר מאבקת הקקאו. גם אותם אפשר לקנות במשקל אצל "גרובשטיין". בפעם הראשונה קניתי 250 גרם ואחרי תקופה קניתי ק"ג, שכמובן משתלם יותר. כרגע המחיר העדכני של פולי הקקאו הגרוסים הוא 120 ש"ח לק"ג אחד.
ב"מחנה יהודה" בירושלים המחיר זול יותר משמעותית.
ולגבי פולים או אבקה, שני המוצרים מיובשים ורחוקים מלהיות חיים, אבל עדיין נראה לי שהפולים עוברים פחות "טיפול" מאשר האבקה; אבל זאת כמובן הנחה אישית שלי, וייתכן שהיא שגויה...

שוקולד חי

על ידי קט_קטית* » 21 דצמבר 2007, 16:35

בכל מקרה הקקאו לא משם, אלא למדינה חמה יותר, לא?
מאיפה הקקאו מתחיל ולמה יש לקנות אותו מהולנדים?
<שכבודם במקומם מונח>
נראה לי אשלח את בעלול לגרובשטיין בהקדם :-)
את מוכר התבלינים הסודי לא נראה לי שהוא יחפש.

שוקולד חי

על ידי אורי_יורמן* » 21 דצמבר 2007, 16:35

קט קטית, ברוכה הבאה לדפים על אוכל. אני רגיל לראות אותך רק בדפים על תשוקה. אה רגע... קקאו... תשוקה.
(וברוח השטות יצא לי מרגיעון - בכל אדם מבוגר שוכן ילד שמבקש הכרה)

שוקולד חי

על ידי אורי_יורמן* » 21 דצמבר 2007, 16:26

אבקה - 45 ש"ח לקילו אצל גרובשטיין (אבל רק בשקיות של קילו), 50 ש"ח לקילו אצל ארמה (אפשר לפי 5 ש"ח ל100 גרם).
הגריסים של ולרונה - לא שאלתי אפילו על המחיר.

אגב, האבקה מהולנד, לא ברור לי בדיוק מי היצרן.

שוקולד חי

על ידי קט_קטית* » 21 דצמבר 2007, 16:17

הלכתי למוכר התבלינים והקפה האהוב עלי שם
...
הרחתי את הקקאו



נראה לי ששבוע הבא אני אקנה קצת אבקת קקאו כזאת

בע"ה
שתזכה לא רק להריח, אלא גם לטעום ;-)
לא מבינה איך אפשר להריח כ"כ הרבה קקאו ולא לקנות???
הייתי קונה קילו מזה וקילו מזה, מחליטה איזה קקאו יותר עושה לי את זה,
ושבוע אחרי זה חוזרת לעשות את הקניה הרצינית...

מה המחירים בערך?

שוקולד חי

על ידי אורי_יורמן* » 21 דצמבר 2007, 15:48

ציטוט של מירב ב מדף אחר:
_ניתן לקנות פולי קקאו גרוסים או אבקת קקאו טהורה של "ולרונה" בחנות בשם "גרובשטיין" ברחוב החלוצים 18 בתל אביב; או במרכז "שורשים" בבן יהודה 39 בתל אביב, או בשוק "מחנה יהודה" בירושלים, לא זוכרת כרגע את שם החנות. אולי מופיע בדף שוקולד חי.
כנראה שבשוק "מחנה יהודה" המחיר הוא הזול ביותר. כמו כן, אפשר לפנות ל"וולורנה" בארץ ולדבר עם אחד הסוכנים שלהם, ולקנות מהם ישירות._

אז ככה,
עשיתי היום סיבוב בשוק לוינסקי.
הלכתי למוכר התבלינים והקפה האהוב עלי שם (נקרא "ארמה"), נמצא על המדרכה הצפונית של לוינסקי, בין נחלת בנימין לזבולון. יש לו אבקת קקאו טחונה דק-דק מייצור הולנדי משובח בהחלט. הם חנות מאוד אמינה. הרחתי את הקקאו, ויש לזה ריח יותר טוב מגריסי הקקאו של "ולרונה" שהרחתי אצל אופק.
אח"כ הלכתי לגרובשטיין, ואכן יש להם קקאו בשתי אופציות. או את גריסי הקקאו של ולרונה, או את אותה האבקה בדיוק שנמכרת אצל "ארמה". כנראה שארמה קונים מגרובשטיין.
רק מה, יש יתרון בלקנות אצל ארמה - אפשר לקנות בכמויות של פחות מקילו (פשוט לפי משקל), ואצל גרובשטיין האבקה היא רק בשקיות של קילו.
מבחינתי יש גם יתרון נוסף, שאני יכול לבוא לארמה עם צנצנת מהבית, ואצל גרובשטיין אני חייב לקנות שקית (פלסטיק שולטטטטט).

נראה לי ששבוע הבא אני אקנה קצת אבקת קקאו כזאת.

שוקולד חי

על ידי משפחה_ירושלמית* » 20 דצמבר 2007, 08:53

הכי טוב שמצאתי זה פולי קקאו שלמים שורד הגליל מייבאת ממש כאן לצפת.. however אני מחפש מישהו שמקורב למפעל כדי שימכרו לי פחות מחצי מכולה... שק של 25 קילו יספיק לי להרבה זמן אלא אם אפתח עסק.. די נור? אמרה שהיא מכירה מישהו - אבל טרם חזרה אליי בנושא.

אולי תהיה מוכן לארגן קואופ שוקולד?

שוקולד חי

על ידי משפחה_ירושלמית* » 20 דצמבר 2007, 08:40

גריסי קקאו נאים לחלוטין - רק ביבוא אישי על האינטרנט
אופק, יש לך מושג אם אפשר להשיג בווינה או בארה"ב?

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 08 דצמבר 2007, 14:22

גריסי קקאו נאים לחלוטין - רק ביבוא אישי על האינטרנט.. - גריסי קקאו קלויים של וולרונה אפשר להשיג או לבקש שיביאו אצל כל חנות שמוכרת שוקולד וולרונה. היבואן של larabar אמר לי שיש מישהו שמייבא אגאבה לארץ אבל עוד לא ביררתי.

הנה סרטון להכנת שוקולד-ברים שנראים די טוב ביחד עם המנחה:
הסרטון

שוקולד חי

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 נובמבר 2007, 14:41

שלום לכולם,

היכן אפשר להשיג בארץ נקטר אגבה? חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי... ובנוסף פטלי. גריסי קקאו? יש בטבע עדן מרקט אבל נראה לי שהם קלויים...

שוקולד חי

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 אוקטובר 2007, 18:22

(חוט השני)
נשמע לי ששווה את חוסר השינה 9-:

מכורה? אני ? מה פתאום:-P

שוקולד חי

על ידי ניצן_אמ* » 12 אוקטובר 2007, 09:57

השעה כעת עשרה לארבע לפנות בוקר.
יוד הכין לי משקה מופלא. מופלא. לפני כ... מממ... שמונה שעות.
הוא השרה קשיו וטחן אותו בבלנדר עם מים עד שנהיה חלב חלק וריחני..
אח"כ הוא הוסיף פולי קקאו נאים אורגניים (מצאנו כאלה בשבבים. טעיםםם...) וסירופ אגאבה להמתיק.
קיבלתי משקה שוקו חמים (טוב, פושר :-)) ומופלא לפני השינה.
עונג.

שתיתי שתי כוסות מרב שהיה לי טעים :-)

אלא מה? לא שתיתי שום דבר עם קפאין כבר כמה שנים. ואני, מספיק לי נטול אחד בבוקר כדי לא להירדם בלילה.
אז הנה אני פה, נפגעת תשוקולדה.
אני אנסה לישון עכשיו.
גרר.
...ZZZzzz

שוקולד חי

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 ספטמבר 2007, 21:37

האמת שמצאתי ולרונה- גריסים במרכז שורשים אתמול (זה בתל אביב- רח' בן יהודה 39)

בירושלים- אכן שאלתי לגבי האבקה... כי לא היו להם גריסים :/

ואלה מתל אביב- האמת שיש להם ריח של קלוי- למרות שבחנות הם אמרו לי שזה נא (כן כן הם יודעים מה זה RAW ויש להם גם איזה ספר) ושזה אורגני...אבל אני לא בטוחה שהם יודעים אם זה באמת נא..העיקר זה למכור לא?
. בכל אופן שלחתי אימייל לאיזה כמה שמייבאים את זה ואולי גם אשלח אימייל בצרפתית לאלה שמביאים לנו את זה לכאן ונראה מה יהיה התשובה... עד אז נהנה מהמחשבה שזה נא

ולגביי איך השגתי ממקסיקו- חבר שלי נסע למקסיקו והביא לי שקית ענקית _ ואנחנו נהנים לשבת ולקלף את הפולים כשבא לנו משהו שוקולדי... הבעיה היא שזה עוד מעט נגמר :( לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
אבל אמרתי לו שיכתוב לחברים שהוא הכיר שם שישלחו עוד _ מחזיקה אצבעות שזה יעבוד

מרי

שוקולד חי

על ידי דינ_ור* » 23 ספטמבר 2007, 22:05

בואנה אופק אתה משו משו.נשיקות נוריה.

שוקולד חי

על ידי משפחת_אושר* » 23 ספטמבר 2007, 08:22

  1. 90 ל-100 גרם. זה בא בקופסאות קטנטנות ולא הצלחתי להבין מהחנות בקיבוץ כינרת בדיוק מהיכן זה מגיע. הם לא ממש הבינו למה אני רוצה לדעת.

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 22 ספטמבר 2007, 22:42

וואלה כמה עלה? זה עבר תהליכים בטוח - השאלה איזה... קשה לדעת כשזה עבר כל כך הרבה ידיים וקילומטראז'.

שוקולד חי

על ידי משפחת_אושר* » 22 ספטמבר 2007, 16:17

קניתי ב4 chef פולי קקאו גרוסים, שמייבאים תמרים פלוס מקיבוץ כנרת. התקשרתי אליהם והם אומרים שזה לא עובר שום תהליך. האומנם?
ממש טעים...

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 18 ספטמבר 2007, 19:51

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 02 ספטמבר 2007, 21:09

תשוקולדה - תשוקה ושוקולדה.. למה לא?

מרי - את בטוחה ששאלת אותם לגבי הגריסים? אין גריסים 70% - יש רק גריסי קקאו.. נראה לי ששאלת אותם והם ענו לגבי האבקה או השוקולד המעובד כבר. בכל מקרה את בהחלט צודקת - מאד יתכן שגם הגריסים עברו קלייה כל שהיא. הסוכן של ולרונה אמר לי שלא - שזה רק מיובש בשמש - אבל לא נראה לי שהוא באמת יודע - ככה זה עם מזון לא מקומי שעבר הרבה ידיים.

אני גם פגשתי מישהי שעלתה ארצה ממקסיקו וכל משפחתה שם כך שיש לי חיבור טוב עם מקור הפולים... מאיפה את השגת הפולים?

שוקולד חי

על ידי פלונית_אלמונית* » 20 אוגוסט 2007, 21:14

למה תשוקולדה?
<מתנצלת על אהבלותי>

וגם - האם התמרים ממתיקים את העסק הזה?
ולא הבנתי עדין איפה ניתן להשיג את פולי השוקולד

שוקולד חי

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 אוגוסט 2007, 15:10

לא יודעת איך בדקתם את השוקולד של מזרחי בירושלים...
אבל שאלתי אותם על השוקולד והם אמרו לי שרובו 70 % ומה שיש 100% הוא "בטח שקלוי"
סורי אם הרסתי :/
אבל עדיף לדעת את האמת ולנסות להשיג בייבוא יותר נחמד...
אני אישית בדיוק קיבלתי חבילה של פולי קקאו נא ממקסיקו :)

מרי

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 09 אוגוסט 2007, 18:10

תשוקולדה גסת רוח

ובכן, למי שבאמת רוצה ג'אנק נא... הכנתי תשוקלדה נאה קשה ונמסה - כמו שוקולד מריר מהכפר.. באנגלית אני קורא לזה rawstic chocolate... רציתי משהו שהוא ההפך מכל מה שהשוקולטיירים עושים... לא עדין ולא מצועצע ולא מקושט... משהו גס, משהו ארצי וחזק!

רכיבים: אגוזי מקדמיה נאים טחונים דק דק, תמרים מגולענים, שמן קוקוס נא, פולי קקאו טחונים ונאים (למי שאין אפשר גם אבקת קקאו משובחת כמו של ולרונה), שנף או וניל טבעי, קורטוב מלח (אופציה).
תשחקו עם הפרופורציות לפי האינטואיציה שלכם ומצב החשק.. אני אוהב שוקולד מריר - אז אני שם יותר קקאו ופחות תמרים ואגוזים..

הצעה: לטחון את כל הרכיבים לחוד.. לקעריות יפות.. ואז עם המאהב\ת או המאהבים (חבל להכתים את הבגדים) לשפוך את הכול לקערה אחת ולערבב וללוש טוב טוב. אפשר לאכול ככה - או אפשר להקפיא.

או אם אין כוח לכל זה - פשוט לטחון ולערבב הכול - בבלנדר או במעבד מזון ובעלי ובמכתש או במטחנה.

אחר כך לשים בתוך משהו גמיש - אפשר תבנית סיליקון - אני שמתי בתוך ניילון וגלגלתי לגוש אחד שטוח ומרובע. הכנסתי למקפיא ל-15 דקות שיתקשה קצת - חתכתי לחתיכות - והכנסתי שוב ל-15 דקות וזה קשה לגמרי (השומן קוקוס מתקשה). בחום הזה זה נמס די מהר - אז לשמור במקפיא ולהוציא לפני ההגשה.

מי שטעם אמר שזה פשוט שוקולד מריר בלאדי אין אין...
אז חברים - אין שום סיבה לקנות שוקולד יותר ולהתמכר לסוכר ולזרוק את האריזות... יש תשוקולדה!

שוקולד חי

על ידי שמחה_וששון* » 20 יולי 2007, 23:31

אופק, אתה צריך לעבוד בייצור חשקים!
נפלא, ואני מברכת אותך על פתיחת הראש (שלי), האופקים, היצירתיות ועל היותך.
תודה!

שוקולד חי

על ידי קט_קטית* » 20 יולי 2007, 15:58

ראיתי כבר מנות בתמונות,
אבל לא כזה פורנו קשה...
לא יכולה לתאר במילים את קשת הרגשות
שהדף הזה עורר אצלי
_פולי קקאו שלמים או גרוסים
תמרים... אבקת וניל טהורה_
אחחחחחח לגריין אותך !!!!
תשוקולדה שולטטטטטטטטטטטטטטטטת!!!!!!!!!!!!!!!!

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 20 יולי 2007, 15:51

תשוקולדה שוקולד נא מקקאו אמיתי

http://www.rawlifeline.com/shop/products/raw-chocolate.jpg]+פולי[/img] קקאו נאים

http://www.rawcacao.com/images/cacab.gif]+קקאו[/img] נא


אם אתם באזור דגניה.. אני ממליץ להיכנס ל-"גליתא" ולראות שם את הסרט הקצר על איך (ללא כל התעללות והניצול שבדרך..) עושים שוקולד. זה לא עולה כסף אם אתם עומדים בפיתוי ולא קונים את השוקולדים.. (אפשר לטעום שם את הפולים השלמים).

על השוקולד אני מספר לכם בעירבון מוגבל.. יש בו קפאין - ויש לו שם של משהו ממכר - לא להגזים. החדשות הטובות הן שניסיוני ושל אחרים הראה שדווקא שוקולד נא לא ממכר.. אחרי התלהבות ראשונית - יש לי את הפולים והתמרים תמיד ואני באופן נדיר הולך ומכין - רק באירועים מיוחדים. אז אם אפשר ליהנות מהשוקולד בלי האפקטים השליליים ובלי להתמכר - אז למה לא??
chocolate]מאמר שמסביר שקקאו הוא תרופה ולא מזון.. article[/po].html

הסיבה האחרונה של למה לא - זה העובדה שזה (עדיין) לא מזון מקומי - זה בא מרחוק - ועבר הרבה ידיים - ולכן יש שם שפע של הזדמנויות לניצול וזיהום. אם אתם רוצים להשאיר את הידיים נקיות - אז לנסות ליהנות פשוט ממגוון הפירות המתוקים שבארץ... אבל אם אתם מתעקשים - אז לקנות קקאו אורגני ושל סחר הוגן. המקור בארץ הכי קרוב לזה שידוע לי זה הגריסים של ולרונה אותם אפשר להזמין מכל חנות שמוכרת ולרונה. יש גם מקורות ביבוא אישי מחו"ל - של סחר הוגן - אורגני עם חותמת - ועם הבטחה שזה נא לגמרי.. אפשר גם להשיג ככה חמאת קקאו נאה.. קקאו מתחיל להימס ב-32 מעלות וכל עוד מקפידים לא לעלות מעל 42 - אז אפשר להכין שוקולד לכל דבר..

הדרך הכי פשוטה להכין שוקולד נא זה פשוט מפולי קקאו מעוכים למשחה ותמרים (כמו חלבה נאה ב- הכנת חלבה רק קקאו במקום שומשום). אפשר להוסיף שנף או וניל טבעי - אפשר קליפת תפוז - קוקוס או חמאת קוקוס - השמיים הם הגבול.

זה יוצא הרבה יותר טעים ובריא מכל שוקולטייר בארץ... כל השוקולטיירים אלק קונים שוקולד (במקרה הטוב מסת קקאו) ממיסים אותו ופשוט משתמשים בזה לכל מיני צורות וטעמים - אבל אף אחד לא מכין את זה מקקאו. וכמו כל דבר - ככל שמתקרבים יותר למקור - ככה זה יותר טעים!

שוקולד בלאדי אמיתי

רכיבים:
פולי קקאו שלמים או גרוסים
תמרים
אופציה: שנף או וניל טבעי
אופציה: קורטוב מלח
אופציה: פקאנים או אגוזים אחרים גרוסים

הוראות הכנה -
לטחון את הקקאו בעלי ומכתש או מטחנה ידנית של זרעי פרג (אפשר גם במטחנות רגילות כמו של קפה - אבל הטעם יוצא הרבה פחות טעים)
לשפוך לקערה ואז להוסיף את האופציות חוץ מהפקאנים ולערבב קצת.
לקחת תמרים רכים יחסית - לגלען - וללוש טוב טוב לתוך האבקה עד שמקבלים עיסה אחת.. (אפשר גם במעבד מזון)
להוסיף את הפקאנים הגרוסים ולערבב.
לגלגל לכדורים או צורות אחרות.
את זה מכניסים למקרר או למקפיא שיתקשה קצת.

לאכול עם הרבה עלים ירוקים..
אפשר לעשות כמו בתמונה של החלבה פחם עם שני עלי כרוב שטוחים ולחתוך לריבועים.

לחצו כאן כדי לראות מקטע טלוויזיוני קצר עם שאזי על שוקולד נא

הדעות בעולם המומחים חלוקות לגבי שוקולד נא - יש כאלו שמדברים חזק נגד - ויש כאלו שמלאים סופרלטיבים ואף קוראים לו מזון על לגוף ולנפש. חפשו raw chocolate ברשת ותקבלו שלל עמודים ומוצרים. זה די אופנתי כרגע בעולם של המזון החי.

שוקולד חי

על ידי אנונימי » 20 יולי 2007, 15:51

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 19 אפריל 2007, 01:16

אורגני עם תווית לא מצאתי - לא נראה לי שיש עוד בארץ. יש משתלה במרכז שמוכרת עצי קקאו..

הכי טוב שמצאתי זה פולי קקאו שלמים שורד הגליל מייבאת ממש כאן לצפת.. however אני מחפש מישהו שמקורב למפעל כדי שימכרו לי פחות מחצי מכולה... שק של 25 קילו יספיק לי להרבה זמן אלא אם אפתח עסק.. די נור אמרה שהיא מכירה מישהו - אבל טרם חזרה אליי בנושא.

עד אז - ולרונה - יצרנית השוקולד הצרפתית - מוכרת בארץ פולי קקאו גרוסים - לולרונה יש שוקולדים מוכנים אורגניים (לא רק) אבל פולי קקאו הגרוסים באים רק ב"רגיל". ולרונה יחסית לחברות אחרות הם "פחות רע" מבחינת ניצול העובדים יש להם גם כללים לגבי זה ואני חושב שכמה מהשוקולדים שלהם בחו"ל נחשבים לfairtrade - הם מגדלים בחלקות משלהם בוונצואלה. בכל מקרה.. נציג המכירות שהגיע אליי טען שהפולים לא קלויים ושכל הקקאו של ולרונה הוא "אורגני". נראה לי הוא לא יודע מהחיים שלו..
אז איפה להשיג? בכמויות קטנות יש מקומות שמוכרים 100 גרם בכ-10 שקל - לדוגמא קפה מזרחי בשוק מחנה יהודה בירושלים. זה בא מצרפת בחבילות של קילו - אפשר לבקש מכל חנות שמוכרת שוקולד וולרונה (אפילו המכולת פה באמירים מוכרת...) להביא לך קילו - בטח יעלה 70 שקל ומטה. תזמיני אותי כשאת מכינה..

שוקולד חי

על ידי פ_רח* » 18 אפריל 2007, 21:29

איפה אפשר לקנות בישראל פולי קקאו אורגניים? בחנויות טבע לא מצאתי (וגם בכיכר השוק אפחד לא עונה)

שוקולד חי

על ידי with_passion* » 04 אוקטובר 2006, 08:20

יש פולי קקאו לא אורגניים - רובם לא אורגניים - אם את רוצה אורגני ונא עם תווית במעל 30$ לקילו יש הרבה מקורות על הרשת (בחו"ל). אני השתמשתי בגריסי קקאו שאין להם תווית - הסוכן אמר שלא מרססים ושזה נא (רק מיובש בשמש) ושמשלמים "שכר הוגן" לעובדים.. אבל אני לא לגמרי מאמין לו. זהו המקור היחידי שמצאתי עד עתה. האם מישהו מכיר מקורות אחרים?

שוקולד חי

על ידי אנונימי » 20 ספטמבר 2006, 16:15

אופק,
פולי הקקאו שהשתמשת בהם בפארק הירדן, היו אורגניים? יש פולי קקאו לא אורגניים?

חזרה למעלה