תשוקולדה שוקולד נא מקקאו אמיתי
http://www.rawlifeline.com/shop/products/raw-chocolate.jpg]+פולי[/img] קקאו נאים
http://www.rawcacao.com/images/cacab.gif]+קקאו[/img] נא
אם אתם באזור דגניה.. אני ממליץ להיכנס ל-"גליתא" ולראות שם את הסרט הקצר על איך (ללא כל התעללות והניצול שבדרך..) עושים שוקולד. זה לא עולה כסף אם אתם עומדים בפיתוי ולא קונים את השוקולדים.. (אפשר לטעום שם את הפולים השלמים).
על השוקולד אני מספר לכם בעירבון מוגבל.. יש בו קפאין - ויש לו שם של משהו ממכר - לא להגזים. החדשות הטובות הן שניסיוני ושל אחרים הראה שדווקא שוקולד נא לא ממכר.. אחרי התלהבות ראשונית - יש לי את הפולים והתמרים תמיד ואני באופן נדיר הולך ומכין - רק באירועים מיוחדים. אז אם אפשר ליהנות מהשוקולד בלי האפקטים השליליים ובלי להתמכר - אז למה לא??
chocolate]מאמר שמסביר שקקאו הוא תרופה ולא מזון.. article[/po].html
הסיבה האחרונה של למה לא - זה העובדה שזה (עדיין) לא מזון מקומי - זה בא מרחוק - ועבר הרבה ידיים - ולכן יש שם שפע של הזדמנויות לניצול וזיהום. אם אתם רוצים להשאיר את הידיים נקיות - אז לנסות ליהנות פשוט ממגוון הפירות המתוקים שבארץ... אבל אם אתם מתעקשים - אז לקנות קקאו אורגני ושל סחר הוגן. המקור בארץ הכי קרוב לזה שידוע לי זה הגריסים של ולרונה אותם אפשר להזמין מכל חנות שמוכרת ולרונה. יש גם מקורות ביבוא אישי מחו"ל - של סחר הוגן - אורגני עם חותמת - ועם הבטחה שזה נא לגמרי.. אפשר גם להשיג ככה חמאת קקאו נאה.. קקאו מתחיל להימס ב-32 מעלות וכל עוד מקפידים לא לעלות מעל 42 - אז אפשר להכין שוקולד לכל דבר..
הדרך הכי פשוטה להכין שוקולד נא זה פשוט מפולי קקאו מעוכים למשחה ותמרים (כמו חלבה נאה ב-
הכנת חלבה רק קקאו במקום שומשום). אפשר להוסיף
שנף או וניל טבעי - אפשר קליפת תפוז - קוקוס או חמאת קוקוס - השמיים הם הגבול.
זה יוצא הרבה יותר טעים ובריא מכל שוקולטייר בארץ... כל השוקולטיירים אלק קונים שוקולד (במקרה הטוב מסת קקאו) ממיסים אותו ופשוט משתמשים בזה לכל מיני צורות וטעמים - אבל אף אחד לא מכין את זה מקקאו. וכמו כל דבר - ככל שמתקרבים יותר למקור - ככה זה יותר טעים!
שוקולד בלאדי אמיתי
רכיבים:
פולי קקאו שלמים או גרוסים
תמרים
אופציה:
שנף או וניל טבעי
אופציה: קורטוב מלח
אופציה: פקאנים או אגוזים אחרים גרוסים
הוראות הכנה -
לטחון את הקקאו בעלי ומכתש או מטחנה ידנית של זרעי פרג (אפשר גם במטחנות רגילות כמו של קפה - אבל הטעם יוצא הרבה פחות טעים)
לשפוך לקערה ואז להוסיף את האופציות חוץ מהפקאנים ולערבב קצת.
לקחת תמרים רכים יחסית - לגלען - וללוש טוב טוב לתוך האבקה עד שמקבלים עיסה אחת.. (אפשר גם במעבד מזון)
להוסיף את הפקאנים הגרוסים ולערבב.
לגלגל לכדורים או צורות אחרות.
את זה מכניסים למקרר או למקפיא שיתקשה קצת.
לאכול עם הרבה
עלים ירוקים..
אפשר לעשות כמו בתמונה של החלבה פחם עם שני עלי כרוב שטוחים ולחתוך לריבועים.
לחצו כאן כדי לראות מקטע טלוויזיוני קצר עם שאזי על שוקולד נא
הדעות בעולם המומחים חלוקות לגבי שוקולד נא - יש כאלו שמדברים חזק נגד - ויש כאלו שמלאים סופרלטיבים ואף קוראים לו מזון על לגוף ולנפש. חפשו raw chocolate ברשת ותקבלו שלל עמודים ומוצרים. זה די אופנתי כרגע בעולם של המזון החי.