בישול בצמחי בר

אנונימי

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: סלטים שוטים | מדור לקטים | מה ליקטנו היום | מידע תזונתי אודות צמחי בר

קישורים קשורים:
|#| page]מתכונים מן הבר id[/po]=1595 - באתר של אורי מא צ'י
|#| מתכונים לצמחי-בר - באתר צמח השדה.

ספר מתכונים ל{{}}בישול בצמחי בר:
|#| page]צמחי בר למאכל id[/po]=1330, בהוצאת מפה

ענת_גיגר*
הודעות: 931
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

זה המקום לחלוק ידע ורעיונות לגבי בישול בצמחי בר. (בהשראת הדף הקיצי תאנים מן העץ וציידים לקטים)

השבוע הכנתי לביבות עלי חובזה (או בעברית חלמית) על פי הוראות של בעלת הבית שלי:
X קוטפים, מפרידים את העלים ומנקים.
X חולטים במים עד שמתרכך. סוחטים את העלים היטב וקוצצים.
X מעבבים עם ביצה, פירורי לחם, נבט חיטה, מלח ופלפל. (אפשר גם עם פירה תפו"א במקום פירורי לחם)
X צרים לביבות ומטגנים.

אפשר לסחוט מעט לימון לפני ההגשה, או להגיש עם יוגורט.
יצא נחמד מאוד, מזכיר תרד, אבל קצת אחרת.

מישהו מכיר את העכובית, ("עכוב" בערבית) ויודע איך מכינים אותו?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

סבתא שלי אומרת שאת העכובית מבשלים כמו ארטישוק- את הניצנים של התפרחת. במיים רותחים עם מעט לימון.
ברונית_ב*
הודעות: 814
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ברונית_ב* »

אפשר להוסיף את עלי החוביזה החלוטים גם לקציצות הודו, או לעשות איתם את פשטידת התרד הטעימה:
500 ג"ר עלי חוביזה חלוטים וקצוצים (בערך חצי שדה)
200 גר' ריקוטה
100 מ"ל שמנת מתוקה
שלוש ביצים
מלח/פילפל /אגוז מוסקט לפי הטעם.

מערבבים ריקוטה ביצים שמנת ותבלינים, מוסיפים את העלים, אופים 25 דקות - חצי שעה ב- 180 מעלות. טעים מאוד!
אורנה_שפרון*
הודעות: 702
הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אורנה_שפרון* »

אנחנו עושים עם החוביזה "אורז ירוק":

מטגנים קצת בצל,
מוסיפים לסיר עלי חובזה נקיים וקצוצים ומערבבים
מוסיפים אורז יבש ומטגנים קצת ביחד עם כל המרכיבים
מתבלים לפי הטעם - אצלנו רק מלח
מוסיפים כל פעם קצת מים עד שמתאדים/נספגים ואז מוסיפים עוד....
מבשלים בסיר פתוח...
עד שהאורז רך, ריחני, ומוכן
כדאי רק כשממילא נמצאים במטבח כי דורש השגחה רצופה.

אפשר להחליף את החובזה בירוקים אחרים - כוסברה, פטרוזיליה וכו'

"העשרה": להוסיף לתבשיל המוכן קוביות טופו מטוגנות ומתובלות ברוטב סויה
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אנחנו אוהבים להשתמש בסרפד. אוספים בחורף, מאדים יחד עם עלים ירוקים אחרים (לדוגמה, תרד) ומקפיאים במנות של כוס-שתיים. יש לזה טעם מיוחד של חורף וערפל.
אנחנו משתמשים בזה, לדוגמה, למילוי רביולי. טעים!!!
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אולי אתם יודעים איך אני "מייבאת" צמחי בר לגינה החדשה שלי.
אפילו סרפד אחד לרפואה אין בה.
חיפשתי זרעים של צמחי ופרחי בר במשתלות אבל הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח.
אמא_מתחדשת*
הודעות: 242
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אמא_מתחדשת* »

למשתלת גבעת ברנר היו זרעים של פרחי בר בעבר ואולי עדיין יש, שוה להתקשר לשאול.
אני חושבת שזה לא כולל סרפדים או חובזות.....
את יכולה לאסוף זרעים של צמחי האזור בסביבה שלכם. (האיש שלי עושה את זה בכל טיול).
אם מתחילים בניה אצלכם באזור, אפשר לקחת מעדר ועקור צמחים שימותו אם ישארו באתר גם להנות מהם בגינה וגם להציל אותם.
ככה נוספו לנו בגינה שני שיחים גדולים של זעתר וגם כמה פקעות של רקפות שאחרת היו מושמדים.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

צ'אטני גרגיר הנחלים
מתכון מפארק הירדן.

קוטפים גרגיר, חותכים קצת וכותשים בקערה בעזרת אבן עגולה (אבן בזלת מחוספסת היתה מצוינת), יחד עם בצל קצוץ, שמן זית, מיץ לימון ומעט סוכר. מתקבלת "משחה" שאוכלים עם אורז, תפוחי אדמה וכדומה.
אפשר גם למרוח בתוך לחם או לחמניות, לעטוף בנייר כסף ולאפות במדורה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עכשיו העונה לאסוף עלי חוביזה, סרפד ועלי בר אחרים ולבשל.
אפשר גם לאדות, לקצוץ ולהקפיא כמות גדולה לשימוש בשילוב עם תרד בכל מתכוני תרד. חסכוני, טעים ובריא.
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי רותם_ד* »

מישהו מכיר את העכובית, ("עכוב" בערבית) ויודע איך מכינים אותו?
לידיעה: עכובית זה צמח מוגן, שיש מאבק רציני להגן עליו כי הוא מעדן מבוקש במטבח המסורתי הערבי והוא בסכנת הכחדה.
אם מישהו מחפש מיזם חקלאי - אולי גידול עכובית למאכל? נראה לי שיכול להצליח ולעזור לאוכלוסיית הבר לשרוד.

אתמול בצהריים בדרך הביתה קטפנו סירפדים (כשהם קטנים הם כמעט לא צורבים) ועלים קטנים של חוביזה - טיגנתי בצל בשמן זית, הוספתי את העלים ל3 דקות ואז ביצה אחת. בחמש דקות יצא מעדן! וגם עזרנו קצת לכל מי שיעבור שם בהמשך (פחות סרפדים).
ואין כמו ההרגשה לבשל משהו שנקטף לפני 10 דקות. זה אחרת לגמרי.
סיגל*
הודעות: 343
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי סיגל* »

הגינה שלי מלאה בסירפדים, חוביזה ועוד ירק אחד שנראה לי כמו כף אווז אבל אני לא בטוחה. איך יודעים אם הוא כן או לא ואם לא האם הוא למאכל? מישהו מכיר מגדיר טוב?
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי רותם_ד* »

ירק אחד שנראה לי כמו כף אווז אבל אני לא בטוחה. איך יודעים אם הוא כן או לא ואם לא האם הוא למאכל?
כף אווז נראה כמו כף של אווז... עלים טיפה מאורכים, בצבע ירוק אפור.
למיטב ידיעתי הוא לא למאכל. הוא משמש ברפואה צמחית, לא זוכרת למה.
''צפונית''*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ''צפונית''* »

אני אוהבת לדבר עם הערבים שמלקטים ולקבל מהם מתכונים,
קצת בעיה שרוב הנשים אינן דוברות עברית, והגברים פחות מבשלים... אבל בכל זאת.
כך נודע לי שהקלח המצוי, אותו חשבתי לרעיל , ניתן למאכל בדרכים מסוימות,
וזה הזמן לליקוטו! אפשר לראות בכל מגדיר צמחים א"י כיצד הוא נראה, די מזכיר את השומר (אניס-שגם הוא מצויין למי שאוהב את הטעם),
וממרכזו מזדקף עמוד המתנשא לגובה, אך כעת עודנו נמוך - ובליבו ניצן של התפרחת, עטוף, ונראה לאחר הסרת עלי הגביע, די דומה לברוקולי רק קטן יותר.
מצויין לטגן עם מאכלי בשר, לפי האיש איתו דיברתי, אני אישית ניסיתי בחביתה והיה מצויין.
מעניין איך יוצא מאודה?
''צפונית''*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ''צפונית''* »

אני גם מאוד אוהבת את העלים של סלק הבר, גדל בכל מקום, וגם אצלנו על הדשא,
מצויין פשוט לקצוץ ולהוסיף לסלט -טרי.
או לבשל במים ואח"כ לקצוץ ולהכין מזה קציצות (כמו עם החובזה - ואפשר גם לעבב)
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

או, חיפשתי את הדף הזה לפני כמה ימים כדי לחלוק עוד מתכון לקציצות חוביזה... הדף הזה לא מאונדקס כרגע וחבל. הנה המתכון שהכנסתי בסופו של דבר ב-קציצות ולביבות, ועכשיו אני מוחקת אותו משם ומעבירה לכאן:

קציצות חוביזה (חלמית)
[נסים קריספיל כותב בספר "צמחי מרפא בארץ ובעולם" שבחוביזה יש פי 12 יותר ויטמין A מאשר בגזר! וחוץ מזה היא גם עשירה מאוד בברזל.]

אז עכשיו זו בדיוק העונה לצאת החוצה וללקט עלים יפים, טריים ורעננים של חוביזה. צריך כמות שיכולה למלא 3 כוסות, לא נורא נורא דחוסות. מאדים אותם רק מעט, שיתרככו, וקוצצים גס יחד עם קצת פטרוזיליה (נגיד, איזה 3 כפות כשזה קצוץ). מוסיפים 3 ביצים ו-3 כפות קמח מלא, פלפל שחור וטיפה'לה אגוז מוסקט. מערבבים, ואז מתחילים להוסיף בהדרגה פירורי לחם עד שמתקבל מרקם שאפשר ליצור ממנו קציצות (זה משהו בין 3/4 כוס לכוס וחצי, תלוי עם כמה עלי חוביזה התחלנו). ואז יוצרים קציצות ומטגנים בעדינות.
אפשר לשלב את זה בארוחה ליד אורז מלא נגיד, אבל אני אוהבת לאכול את זה ככה לבוהוריים עם טחינה למשל, או אפילו לנגב עם זה יוגורמה.
בתיאבון.
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי רותם_ד* »

כך נודע לי שהקלח המצוי, אותו חשבתי לרעיל , ניתן למאכל בדרכים מסוימות,
אבל איך את יודעת שזה לא רעיל קצת, אפילו אם זה לא קטלני?
אני יודעת למשל שחומעה, שאוכלים ממנה הרבה במדבר, יש בה חומצה אוקסלית (נדמה לי שכך קוראים לה) שגורמת ליצירת גבישים בדרכי השתן, וזה יכול להגיע עד אשפוז. אולי הבדואים אוכלים רק כמות מסוימת, או עושים משהו אחר שאנחנו לא יודעים, כדי שזה לא יקרה להם?
אני גם יודעת על קלח כרעיל.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

למה לא מאונדקס? גם ב-מדור גינון וחקלאות וגם ב-מדור מתכונים.
וואו! את יודעת כמה פעמים עברתי על מדור מתכונים <תוך כדי מלמול נדהם: "לא יכול להיות שבכל האתר אין דף כזה"> בלי לראות את זה?
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני גם יודעת על קלח כרעיל
אני יודעת שבעלים של עדרי צאן מקפידים לטהר את שטחי המרעה מהצמח הזה, שחס וחלילה הכבשים לא ייגעו בו, מרוב שהוא רעיל. מאידך, בעלים של עדרי בקר לא מתעסקים עם זה, ובספר של קריספיל אין מילה על רעילות שלו. אולי זה רעיל רק לצאן?
''צפונית''*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 פברואר 2005, 16:31

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ''צפונית''* »

גם אני כשחיפשתי שוב בכל ספרי הצמחים שלי, נדהמתי לגלות שבאף אחד מהם לא מוזכר שהקלח רעיל... תמוה?
וגם לי ידוע הסיפור על הקלח שרעיל לצאן, אך בפועל אני מכירה שטחי רעיה רבים בהם יש קלח...
ומה שאוכלים בצמח זה את הניצן בתחילתו, יתכן שמה שרעיל אלו העלים החיצוניים בלבד?
בכל מקרה אני אכלתי ושרדתי (-:
זוטא*
הודעות: 12
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 23:40

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי זוטא* »

איך מתעסקים עם עלי הסירפד? לא נדקרים מהם?... לקטוף עם כפפות או שיש טכניקה אחרת?
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני קוטפת כשהיד עטופה בשקית נילון, פשוט ישר לתוך השקית.
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

כך נודע לי שהקלח המצוי, אותו חשבתי לרעיל , ניתן למאכל בדרכים מסוימות,
הצמח נקרא כלך .
קלח זה תפרחת יחידה של תירס.
שמש*
הודעות: 131
הצטרפות: 18 אוגוסט 2004, 09:37

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי שמש* »

קציצות חוביזה (חלמית)
ביום שישי ניסיתי לעשות, אז הנה השיפורים שלי:
א. אספנו גם עלים של סירפד והכנו את שניהם יחד.
ב. במקום פרורי לחם השתמשתי בתפוח אדמה אחד מבושל ומרוסק (הכנתי במיקרוגל, אבל אפשר גם לבשל במים ואז לקלף ולרסק). זה קושר את העיסה נהדר ויוצא פחות מתפורר.
ג. כדי שיהיה נוח לעבוד נראה לי שצריך להוריד את הגבעולים ולהשתמש רק בעלים, ולחתוך אותם די קטן. את הגבעולים הוספתי למים של מרק (הוצאתי אותם בסוף אחרי הבישול)
יצא נורא טעים.
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי רותם_ד* »

השבוע למדנו משכנה, שאוכלים את העלים של מקור החסידה - זה שיש לו עלים מפורצים (כל עלה מורכב מכמה עלעלים גדולים) ולא הסוג עם העלים השלמים. אני לא יודעת מה השם הבוטני שלו לצערי, אבל עכשיו העלים במיטבם (לדבריה קוטפים לפני שיש פרחים).
והכנו מזה אורז צבעוני:
כוס אורז מלא מבושל (זתומרת, כמה אורז מבושל שיוצא מכוס אורז יבש)
1 בצל לבן חתוך לקוביות
1/2 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
המון עלי מקור החסידה (בערך 7 חופנים), חתוך די קטן.

מטגנים בשמן זית במחבת גדולה את הבצלים והפלפלים.
כשהם קצת רכים מוסיפים עלי מקור החסידה, ממליחים ומטגנים דקה בערך תוך ערבוב (עד שהם מתרככים טיפונת)
מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים פלפל שחור וקצת רוטב סויה וטועמים.
יצא יאמי ומאד יפה!
דניה_בניו_זילנד*
הודעות: 70
הצטרפות: 05 ינואר 2006, 03:06
דף אישי: הדף האישי של דניה_בניו_זילנד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי דניה_בניו_זילנד* »

האם אפשר לאכול את הפרחים של "כובע הנזיר"?
וחלקים אחרים של הצמח?
אני חיה כרגע בניו זילנד ויש כאן המווווון מהצמח הזה.
הריח נהדר, הפרחים הכתומים (וגם צהובים וגם מפוספסים) יפהפים!
פתאום נזכרתי שפעם ראיתי באיזה ספר בישול כתוספת לסלט ירוק. או שאולי זה רק לשם קישוט?
מכירים מתכונים?

ונזכרתי שכילדה סתם הייתי אוכלת כמויות חובזה. מתגעגעת לטעם הירוק...
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אפשר לאכול את העלים וגם את הפרחים. קצת חריף.
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי רותם_ד* »

אפשר לאכול את העלים וגם את הפרחים.
וזה מאד מאד בריא. כובע נזיר זה גם צמח מרפא (רק ששכחתי למה...)
אם שמים את זה בסלט עם רוטב החריפות מתמתנת. וכדאי לשים כמה פרחים על הסלטמלמעלה בלי לערבב בשביל היופי.
ההולכת_באתרים*
הודעות: 898
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

יש בה חומצה אוקסלית
חומצה אוקסלית יש גם בתרד.
רותם_ד*
הודעות: 59
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 16:04
דף אישי: הדף האישי של רותם_ד*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי רותם_ד* »

נכון, ובאמת ממליצים לא לאכול ממנו יותר מדי במצבי בריאות מסוימים, למשל דלקות פרקים. אבל כנראה שהכמויות בחומעה גדולות יותר או... לא יודעת. לא שמעתי ממישהו אישית, רק קראתי שאנשים אושפזו בגלל דימומים במערכת השתן אחרי שאכלו ממנה הרבה.
נומושי*
הודעות: 85
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 15:25

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי נומושי* »

מישו מעוניין לצאת לשדה ,אולי באיזור ירושלים,למן טיול למיטיבי לסת
כזה? יכול להיות כייף..
טלי_ופיצקה*
הודעות: 302
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

גמאני,גמאני! (פיספסתי?) נומושי-נחפש יחד אידה מתכון שהולך עם צמחי בר וקמח...
עורבא*
הודעות: 5
הצטרפות: 07 יוני 2006, 09:39

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי עורבא* »

אם מישהו מחפש מיזם חקלאי - אולי גידול עכובית למאכל? נראה לי שיכול להצליח ולעזור לאוכלוסיית הבר לשרוד.
יש כבר כזה מיזם. אולי הוא קטן מידי לביקוש, אבל בקיבוץ איילת השחר מגדלים את העכובית, ואם אני לא טועה יש שם גם מסעדה שמגישה תבשילי עכובית.
מישהו יודע היכן משיגים זרעים של עכובית לגידול ביתי?
גבעה_ירוקה*
הודעות: 139
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

יש למישהו רעיון למתכון טעים מרגלת הגינה(ריג'לה)? ניסיתי בסלט וזה יצא רירי מידי לטעמי,ויש פה הרבה ממנו,אז ממש בא לי לעשות בו שימוש במקום סתם לעקור!הבנתי שהוא ממש בריא.
אנונימי

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אנונימי »

מתוך מתכונים כולל תמונות של הצמחים שנתנה שרונגימל:
כדאי להכין ממנה סלט טרי וטוב, יחד עם עלים רעננים אחרים, וגם לבשל כסלט חם עם שמן זית או לתבל באמצעותה קציצות ומאפים.
אנונימי

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי אנונימי »

זה היה בקשר לריג'לה
גבעה_ירוקה*
הודעות: 139
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

תודה @} ,בסלט חי זה ממש לא נראה לי,מגעיל...,אני אנסה להוסיף לפשטידה למשל,או קציצות.אולי בחביתה ירוקה עם שמן זית.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

מישהו יודע מה עושים בכל הלוף הזה?
שולה_נעמולה*
הודעות: 20
הצטרפות: 27 מרץ 2007, 11:42
דף אישי: הדף האישי של שולה_נעמולה*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי שולה_נעמולה* »

בטח, קריספיל יודע... ;-)
אני לא ניסיתי ואני מקווה שהמתכונים שהוא מביא בדוקים...
צריך להזהר ולשלוק את העלים כמה פעמים,, ובכל מקרה לא לאכול טבעי-וגם לא לגעת תוך כדי טיפול בעיניים בפנים וכד'. בלוף/לופית/לופיים יש גבישים של אוקסלאט הסידן שדואגים לצרוב בגרון אם לא מבשלים, וגם ארואין שהוא רעיל לפני בישול.
אחרי שליקה והרתחות, וזריקת המים ה'נגועים' כמובן, אפשר לבשל בכל מיני צורות.

למשל לטגן בצל, להוסיף את הלוף השלוק, ביצים ותיבול - ויוצא משהו כמו שקשוקת לוף. או לטגן אחרי שליקה אחת ואז להוסיף בצל, לתבל, ואורז ומים - ויוצא אורז בטעם לוף...

וגם אפשר לאכול פקעות של לוף (לא מתאים כ"כ בקיץ):
מוציאים מהאדמה, מנקים טוב ממש ואז אפילו לא צריך לקלף,
מבשלים במים 10 דק', ואז מתייחסים אליהם כמו נגיד תפו"א - אפשר בתנור עם מלח וחמאה,
אפשר לטגן פרוסות, וכו'.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

מחפשת מתכון למשהו עם עולש. תודה...
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

תודה!
(הבנים לא יאכלו את זה ככה. נראה לי שאקח את זה עוד צעד ואעשה מזה מילוי למאפה.)
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טלי_מא* »

לאורי יש (גם) מתכון כזה.
"המייל שלו" [email protected]
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

עשיתי מין בורקסים כאלה (בצק: 2 כוסות קמח מלא, חבילה קטנה של חמאה, חצי כוס יגורט כבשים, ביצה, כף שמן, כפית מלח) עם וריאציה על הסלט עולש (טיגנתי את העולש עם הבצל בלי לשלוק קודם במים חמים, הוספתי לימון בסוף).
אוריה זלל.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למי שמתעניין, כל חודש מתפרסם בעיתון "טבע הדברים" מתכון של צמח בר אחר שאפשר לאכול. יש שם גם מתכון של כלך.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי יעלי_לה »

יש למישהו ניסיון עם שורש של גזר בר?
קריספיל טוען שזה נורא נורא מזין וכבר שנים אני רוצה לנסות, אבל לא משנה באיזה שלב של הצמח אני חושפת את השורש, הוא תמיד קטנטן. ממש לא מזכיר גזר. סתם שורש לבן ודק. :-( מה אני עושה לא בסדר? אולי אני לא מזהה את הצמח בכלל? (לא יכול להיות...)
ג*
הודעות: 43
הצטרפות: 24 אפריל 2006, 13:59

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי ג* »

מתכון של כלך
כלך אינו רעיל?
כן, ראיתי שעברה שנה.
כל גיל והשמחה שלו
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מצטער שאני מפרסם בשנית, פשוט הערוץ הזה נראה לי להיות פעיל
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אוך, התחלק לי. חחחחח
בכל אופן,
לאחר כניסתי לתחום של לקטות וצמחי בר למאכל והחלטתי ליצור מאגר שיתופי דינאמי על כל חוויותיי ושאר המתעניינים פתחתי קומונה באתר של תפוז
בגלל שאין הרבה עניין שם מלבדי, חשבתי אם אולי כאן אנשים ירצו להצטרף ולהיות פעילים, כי אני די לבד...
הכתובת היא: http://www.tapuz.co.il/Communa/userComm ... naid=37003
מצפה לראותכם
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי טלי_מא* »

_תודה!
(הבנים לא יאכלו את זה ככה. נראה לי שאקח את זה עוד צעד ואעשה מזה מילוי למאפה.)_

_לאורי יש (גם) מתכון כזה.
"המייל שלו" uri at mayerchissick dot com_


וואו. זה תמיד מעניין להתקל כאן בדברים שנכתבו מזמן.
לפני שנה וחצי.
עכשו המתכון למאפי קמח מלא ממולאים בעשבי בר מופיע בספר של אורי, ואני כבר יכולה להפנות לספר כששואלים...
קטעים.
פרמה_פתרונות_ירוקים_לאנשים*
הודעות: 1
הצטרפות: 31 מאי 2012, 23:43

בישול בצמחי בר

שליחה על ידי פרמה_פתרונות_ירוקים_לאנשים* »

http://www.perma.co.il/
סדנת בישול אקולוגי במכללת "פרמה- פתרונות ירוקים לאנשים" במושב בית נחמיה

אנחנו מזמינים אתכם להפתח לשפע בפתח הבית. סדנאות איכותיות וקצרות בנות 4 מפגשים:

המטבח האקולוגי– חלון לעולם המטבח המודרני. שילוב של בריאות וטעמים אצלכם במטבח; גידול ירקות ותבלינים, תזונה בריאה, ליקוט צמחי בר וזרעים, הכנת מזונות בריאות, כבישה, החמצה ועוד.

וגם...

סדנת אדמה ושיפוצים אקולוגיים– סדנה בסיסית בשיפוצים אקולוגיים בדגש על בניה באדמה, טיח אדמה ולבני אדמה, שימוש בחומרים משומשים והתנסות בכלי עבודה.

מערכות מים אפורים- הכנת מערכת מים אפורים למחזור מי הבית לשימוש חוזר בגינה, הפחתת עלויות ויצירת גן פורה. המערכת פשוטה מאוד ויכולה להיבנות בכול חצר ללא עליות גבוהות. בסדנה יוצגו חלקי המערכת, הרכבתם, ותלמד התמודדות עם תנאי השטח, בנייה ותכנון הגינה בהתאם למערכת.

אתם מוזמנים לתאם איתנו מועד לפגישת יעוץ והכוונה במכללה עם מיטב המנחים בתחום העשיה האקולוגית.

פרמה היא מכללה אקולוגית הממקומת בין מטעי זיתים עתיקים באזור המרכז, ובה מתקנים לטהור מים אפורים, פינות ומרחבי למידה, ערוגות גידול מזון, יער מאכל, מתקני קומפוסטציה וורמיקומפוסטציה בתי אדמה ועוד...

פרמה - פתרונות ירוקים לאנשים

054-3463133
שליחת תגובה

חזור אל “מחלות הולכות-חוזרות”