עוגיות בריאות

אנונימי

עוגיות בריאות

שליחה על ידי אנונימי »

(מנסה לערוך. אולי כדאי לאחד עם דפים אחרים ב מדור מתכונים או מדור תזונה טבעית?
אנא הגיבו, ליאת המאמינה)

ראו גם
מדור מתכונים
מדור תזונה טבעית



החלפות אפשריות במתכונים
זוהרה ה
אני נוהגת בד"כ להחליף סוכר בסטיביה,מייפל או ברכז תפוחים טבעי. להחליף כל שמן, מרגרינה או חמאה במשהו טבעי כמו חמאת בוטנים אורגנית או טחינה גולמית .
אני אנסה את המתכונים ואדווח על התוצאות ,
שוב תודה
<זוהרה אוהבת עוגיות גם אם הן עתירות קלוריות - העיקר שלא יכילו קלוריות ריקות >

עוד טיפים: (אליה דור כהן)

תחליף מצויין לביצה בעוגיות - חצי בננה מעוכה במזלג
טחינה גולמית - בערך 2 כפות

תחליף לביצה בעוגות - כוס יוגורט
כשיש מתכון עם קמח רגיל ורוצים להשתמש בקמח מלא

מחפשת מתכון של עוגיות / עוגה בריאה מקמח שלא מכיל גלוטן או קמח שיפון / כוסמין.
אם יש למישהו מתכון - אשמח לקבל, או לחילופין הפניה לאתר של מתכונים בריאים...יפה

דר' סוס (2005-04-05T20:41:02):
כל עוגה / עוגיות שצריך לעשות במקור מקמח לבן אני אופה מקמח מלא רק אני ממליצה ללכת לחנויות טבע ולקנות קמח מלא טחון יותר דק ואז הוא פחות כבד ואפשר לעבוד איתו יותר בקלות אם את במקרה גרה באזור ירושלים אני ממליצה על חנות שנקראת "טבע נט"
היא נמצאת ברחוב אגריפס ליד שוק מחנה יהודה, הם טוחנים לבד את הקמח ויש להם קמח מצוין בכל מיני סוגים. אני חושבת אני לא בטוחה שיש חנות בתל אביב שמוכרת את הקמח הנ"ל גם שנקראת "ניצת הדובדבן" והיא ממוקמת ליד כיכר רבין
בהצלחה אני אופה המון בקמח מלא גם לחם מצוין אז את יכולה ליצור קשר בשמחה.

פלוני אלמונית (2005-05-14T17:28:57):
יפה כל מתכון שיש לך פשוט תחליפי את כמות הקמח הרגיל בקמח כוסמין מלא. הכוסמין יותר קל מהחיטה ולכן העוגה לא יוצאת כ"כ כבדה כמו בשימוש בקמח חיטה מלא. תחליף מאד מוצלח לביצים: רסק תפוחי עץ. בערך תפוח קטן לביצה

אני אופה רק בקמח מלא.
כדאי להוריד טיפה מכמות הקמח, או לחילופין, להוסיף קצת מהנוזלים.
אני אומרת טיפה וקצת כי אף פעם לא מדדתי, אבל הנקודה היא שקמח מלא סופח לתוכו יותר נוזלים,
אז כדי שזה לא יצא יבש מדי, כדאי לאזן בעוד נוזלים. (לוונדר סגול)
עוגיות עם כל מיני דברים טובים
ערבבתי היום כמה דברים ויצא די נחמד. הבעיה שזה לא מתכון אלא רק "לפי העין". לא מקצועי בכלל אבל נראה לי שבעוגיות כאלה מצליח גם ב"בערך".
אז בערך כוס וחצי קמח מלא,
חופן שניים שיבולת שועל,
חופן נדיב שומשום מלא,
תמרים חתוכים קטן, צימוקים, קינמון, שברי אגוזים(אם היה לי הייתי שמה גם זנגביל והל וקימל ושומר),
(בערך כפית אבקת אפיה לערבב לתוך הקמח בנפרד לפני התערובת).
סוכר חום, לא יודעת כמה, ממש לא הרבה. (שתי כפות?)
קצת לימון מגורד
טחינה מלאה, כמה כפות,
שתי ביצים,
שמן שירטיב קצת את הכל (שלוש ארבע כפות?)
טיפה מים אם זה יבש מדי ללישה נוחה.
ללוש הכל היטב ולשים במקרר לרבע שעה או יותר.
ליצור נקניק ולחתוך לפרוסות בעובי חצי סנטימטר בערך או טיפה יותר.
לאפות בחום בינוני גבוה בתנור שחומם מראש, בערך עשרים דקות או עד שמשחים יפה.
(רצית בלי סוכר אז אולי אפשר להמתיק בכמה כפות סירופ מייפל אמיתי?)
זה יוצא עם ריח משגע וטעם עדין, מרקם לא אוורירי, (אפשר לקרוא לזה "כפרי" בשביל הפוזה (-: ) לא מתוחכם כמו עוגיות איכותיות אבל נעים. (ענת גביש)

רוח על המים (2005-02-23T12:31:20):
ענת גביש עשיתי היום את העוגיות שלך בהבדלים ושינויים קלים...עם הבת שלי שנשארה היום בבית
והמסקנות שלי הן:

פעילות נהדרת לילדים (אפילו כאשר הם חולים)
מתכון קל, קל מאוד, מהיר ולא מסובך
עוגיות טעימות וקרנצ'יות (האגוזים עושים אותם קראנצ'י)9-:
עוגיות בריאות וכשבעלי יחזור הביתה ויטעם אותם אני בטוחה שהוא יגיד: "וואלה! לא טועמים שזה בריא" - וזה נחשב מחמאה אצלו.

תודה על המתכון.{@

נ.ב. ההוספות שלי: בננה מרוסקת, וחמניות בתוספת לאגוזים.
מתכון עוגיות בריאות
מתכון נחמד מYNET בפורום אוכל אורגני.

נושא : סקונס ג'ינג'ר וחמוציות מיובשות
תאריך : 14/03/04 20:33
מחבר/ת : מורןפיצי
דואר אלקטרוני : [email protected]

חומרים:
1 ו-1/3 כוסות קמח, כל אחד ותערובתו (השתמשתי ב-3/4 כוס קמח כוסמין, והשאר קמח טפיוקה)
1 כוס שיבולת שועל
1/4 כפית מחוקה סטיביה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר טחון (אבקה יבשה)
1/2 כפית אבקת סודה
1/2 כפית מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה, צוננת וחתוכה לחתיכות (השתמשתי בחמאת עיזים אורגנית)
3/4 כוס חמוציות יבשות
1/3 כוס יוגורט (השתמשתי ביוגורט עיזים BIO)
1 ביצה

הכנה:
  1. לחמם מראש תנור על חום של 200 מעלות.
  2. לערבב היטב בקערה גדולה את הקמח, ש.ש., סטיביה, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, סודה ומלח. להעביר את התערובת למעבד מזון, להוסיף את החמאה ולהפעיל, עד להיווצרות פירורים בגודל של אפונים קטנים. להחזיר את תערובת הפירורים לקערה, ולבחוש פנימה את החמוציות היבשות. לערבב היטב בקערה קטנה את היוגורט והביצה, ולהוסיף בבת אחת לחומרים היבשים. לערבב בעזרת מזלג עד להיווצרות בצק רך.
  3. להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש מעט בעדינות (10 תנועות יספיקו, כדי לשמור על מרקם אוורירי). להעביר את הבצק לתבנית אפייה שטוחה משומנת קלות/נייר אפייה ולשטח לעיגול בגודל של 20 ס"מ. בשלב הזה פיזרתי למעלה משהו כמו כף של שקדים טחונים (אבקת שקדים), אבל לא חייבים, ואפשר גם להחליף בקינמון אם אוהבים. לחלק את העיגול לפרוסות/פלחים בעזרת סכין חדה (אני חילקתי ל-8, הכי קל), ולהרחיק קצת את הפרוסות אחת מהשנייה, אבל לא לגמרי כדי שהבפנים יישאר רך ולח. לאפות במשך 15 דקות, או עד שמתקבל גוון חום-זהוב בהיר. בגמר האפייה, להפריד את הפרוסות אחת מהשנייה ולצנן על רשת.
מומלץ לאכול חם
(אני מקפיאה ומחממת בבוקר, עם כוס שוקו חרובים חם- מעולה) (טלי)
עוגיות טחינה
ליאת skippy מביאה מתכון של אמבט ים:
1 חב' מרגרינה
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה
(מאיה מוסיפה גם 3 שקיות סוכר וניל, ללילה טוב מספיק מתוק גם ככה)

צרים עיגולים ביד, מועכים קצת. אופים ב-180 מעלות. מוציאים כשהן עוד לבנות.
עוד עוגיות טחינה דומות, עוגיות חלבה
200 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח תופח
שני שליש כוס דבש (לטעמי זה מספיק מתוק)
1 כוס טחינה משומשום מלא

מערבבים הכל ביחד עד שנראה כמו חול-ים רטוב, צרים עיגולים, משטחים אותם קצת עם האגודל, מניחים על נייר אפיה ואופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. (לאפיס אזולי)

אביב חדש (2004-05-09T16:34:00):
הייתי צריכה להוסיף עוד קצת קמח כדי שאוכל ליצור כדורים.
עיגולי שוקולד בלי שוקולד
ליומולדת של "פעוט בריא" אפשר להכין עיגולי שוקולד בלי שוקולד.
זאת אומרת שלוקחים:
חבילת תמרים מגולענים
קוצצים צימוקים כהים במג'ימיקס(אבל לא חובה מספיק גם רק תמרים)
חופן יפה של שומשום או לחלופין כמה כפיות טחינה גולמית משובחת אפשר חמאת שומשום
2-3 כוסות של אגוזים, שקדים ופתי בר מרוסקים
מערבבים הכל.
מוסיפים 4 כפות של ליקר טוב או יין אדום מתוק
מגלגלים לעיגולים לא גדולים מידי ומצפים בקוקוס
זה מספיק למשהו כמו 40 עיגולים בינוניים

ואפשר להכין עוגיות טחינה יאמי!

את לא חייבת פתי בר. תגדילי את כמויות האגוזים הטחונים. היחס הוא 2-3 כוסות לחבילת תמרים מגולענים. תלוי בהעדפה.
עוגיות טחינה...יש מתכונים כאן באתר.
נזכרתי...אפשר גם עוגת סולת(אם זה לא מוקצה אצלכם). אם תרצי מתכון אתן לך.
יש שגורסים שסולת זה לא טוב. פסולת של החיטה. אני חושבת שזה עדיין עדיף על קמח לבן בעוגה. וזה מתוק ובעל מרקם נהדר. (בת ההרים)

עוגת תפוחים מצויינת קלה להכנה ובריאה
אשמח לשמוע איך הלך
1 כוס קמח מלא
1 כפית סודה לאפיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 ביצים
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
1/4 כוס תמרים מגולענים קצוצים
2 כוסות תפוחים חמוצים מגוררים דק
טורפים שמן ביצים סוכר מוסיפים התפוחים והתמרים ומערבבים היטב. מוסיפים כל היבשים: קמח, תבלינים סודה לאפיה מערבבים ואופים בתבנית משומנת (עגולה בגודל 22 עד 24 רצוי מזכוכית) כ 30-40 דקות בחום בינוני 180 מעלות. ממש מצויין ומשביח כעבור יום. אפשר להוסיף אגוזים אם רוצים או, מה שאני עושה זה מגישה פרוסה ועל זה יוצקת מעט רוטב-קישוט שעשוי מרבע כוס מייפל ורבע כוס אגוזים קצוצים. (שרון)
עוגיות בנוסח גרנולה- בר
יצאו מעולות, אבל המתכון הוא מין בערך שכזה, לפי העין:
100ג' חמאה
שליש עד חצי כוס סוכר חום
תמצית וניל
כוס וחצי שיבולת שועל לא טחונה
חצי כוס קמח שיפון
חצי כוס קמח מלא,
קורט סודה לשתיה
אגוזים, צימוקים, גרעיני חמניה קלופים, שומשום
עם מזלג מעבדים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים מעט, כמו בצק פריך. אם צריך מוסיפים עוד קמח מלא.
משטחים בתבנית עם נייר אפיה ואופים כעשרים דקות. חותכים לקוביות ומחזירים לחום נמוך לעוד כמה דקות עד שהופך להיות פריך.
טעים!! בריא!! אני שמתי כל כך הרבה שומשום עד שכל עוגיה יכולה לספק כמעט רבע מכמות הסידן היומית... (אמא של יו יו)
קציציות מתוקות
המצאה שלי, אני קוראת להן "קציציות", כי הן נראות קצת קציציות כאלה. הילדים שלי (היא בת שנתיים + 7 והוא בן 11 חודשים) ממש אוהבים:

אני לא רושמת כמויות, כי אני פשוט עושה פרי-סטייל. אבל זה די ברור גם ככה:

חומרים:

אורז תפוח מלא רגיל (לא מתוק). אם אין להשיג - אורז רגיל תפוח.
דייסה מסולת וקוואקר (לא מתובלת ומאוד סמיכה)
פרג, שומשום, פירות יבשים חתוכים דק (יש במגה אורגניים מ"הרדוף" די בזול)
מולסה
טחינה

מערביים הכל יחד - מתחילים מהאורז התפוח והדייסה, לקבלת מרקם ממש קשה. כמו בצק. מוסיפים את כל ה goodies, לפי הטעם עם ההמתקה (אני בקןשי ממתיקה, כי גם יש פירות יבשים וגם הילדים לא חולים על מתוק).

על תבנית עם נייר אפיה - עושים בידיים כמו קציצות קטנות ושטוחות. אופים בתנור ב 180 מעלות, משהו כמו רבע שעה. מוציאים ונותנים להן להצטנן.

שימו לב שניתן לתת לטעום ("בואי תעזרי לי לעשות עוגיות") גם לפני האפיה. כי מה יש בזה? דייסה, אורז תפוח, טחינה, מולסה... בקיצור - אחלה בילוי ואחלה טעים ואחלה בריאות.

בתיאבון, (עפרה.ק)
מתכון לעוגיות בננה ושקדים
נירוו נה :
עוגיות מצוינות שהמציא בן זוגי הבריא,
אנחנו קוראים להן -BananAlmond Cookies:
  1. 5 קמח מלא
  2. 5 קמח לבן
1/3 שמן (שומשום, או כל שמן אחר לא מזוכך - לא שמן זית).
2/3 טחינה גולמית
1 סוכר חום
2 כפות גדושות של שקדים טחונים
1 בננה מיובשת.
2 תאנים מיובשות
קינמון, הל.
קצת מיים ליצירת הבצק.

המידות שאני השתמשתי הן של כוסות תה קטנות- מספיק לתבנית עוגיות.בתנור בינוני.
15 דקות ב-150 מעלות בתנור שחומם טוב לפני על נייר אפיה.
בתום האפיה יש להשאיר ל-15 דקות נוספות עם בתנור כבוי עם דלת פתוחה
ניתן להוסיף עוד שני תמרים ולהוריד בכמות הסוכר.

עוגיות קוואקר שהמצאנו ואנחנו אוהבים
100 גרם חמאה
כוס סוכר דמררה
1 ביצה
שני שליש כוס קמח מלא
כוס קוואקר
כוס קוקוס
לערבב הכל, ליצור כדורים קטנים שטוחים ולאפות בחום בינוני עד שמזהיב מעט. בתאבון! טלי
מתכון מעולה לעוגת חרובים ללא ביצים

מתכון מעולה לעוגת חרובים ללא ביצים:

3/4 1 כוסות קמח מלא
1/3 כפית א. אפייה
1 כפית מחוקה סודה לשתייה
קורט מלח
כף גדושה אבקת חרובים
70 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כוס יוגורט (אנחנו משתמשים בעיזים)
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס מים

לחמם תנור ל-180 מעלות.
לערבב יבשים, להוסיף את כל השאר ולשפוך לתבנית משומנת.
לאפות כ-20 דקות או עד שיוצא קיסם יבש.

ציפוי חרובים:
3 כפות סוכר חום
6 כפות מים
1 כף א.חרובים
להרתיח בסיר קטן, ולהוסיף 50 גרם חמאה. לבשל 3 דקות עד שקצת מסמיך ולשפוך על העוגה המצוננת.

הצעות לתחליפים.
במקום האבקת חרובים ניתן להוסיף:
  • 2 אגסים חתוכים קטן ושוקולד לבן
  • 2 תפוחים ירוקים קטנים מקולפים וחתוכים קטן עם אגוזים וקינמון
  • 2 תפוזים קלופים ומעוכים בבלנדר עם גרידת תפוז
  • מיץ מלימון קטן+גרידת לימון עם 6 קוביות שוקולד חרובים קצוץ.
:-9 בתיאבון (אליה דור כהן)




{מתוך הדף: מתכוני עוגיות:
עוגיות שיבולת שועל
יש המון בספר של פיליס גלזר / חגיגה צמחונית ממנו אני מצטטת אחד שניסינו ממש השבת ויצא נורא טעים (אולי יוצאות עוגיות טיפה קשות אך נורא טעימות) - אני משתמשת בקמח המלא של הרדוף כי הוא נורא עדין ביחס לאחרים שניסיתי .

עוגיות שיבולת שועל:
150 גר' חמאה / מרגרינה
  1. 5 כוסות סוכר חום
1/4 כוס מים
1 כפית וניל (לא היה לנו ויצא בסדר)
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
1 כפית מלח
1 כוס קמח חיטה מלאה
3 כוסות פתיתי שיבולת שועל
1 כוס אגוזים או בוטנים קצוצים (לא היה לנו ויצא בסדר...)

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. טורפים יחד: חמאה, סוכר, ביצה ומים. מנפים פנימה קמח ומלח . מוסיפים את שיבולת השועל והאגוזים. מטיפים כף מכל הערובת כל פעם על תבנית עם ניר אפיה משומן. אופים כ- 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

בתאבון ושבוע טוב. (רסיסים של אור)
עוגיות
מתכון מעולה לעוגיות מספר של ד"ר אנדרו וייל. טעים ובריא. הכי טובות שיש.

1/2 כוס חמאה (אני מחליפה בשמן קנולה)
1 ביצה
1/4 כוס בננה מעוכה (כ חצי בננה)
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס סוכר חום
1/2 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס קמח מחיטה מלאה
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 1 כוס שיבולת שועל (לא לבישול מהיר. אפשר להחליף 1/2 כוס בתערובת דייסת דגנים)
1/4 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים (אפשר 1/2 כוס שוקולד ציפס במקום או שוקולד חרובים קצוץ)
מערבבים היטב שמן, ביצה, סוכר, בננה קליפת תפוז ווניל. מוסיפים כל שאר החומרים ומערבבים היטב (אפשר במיקסר על הכי איטי) לאפות ב 180 מעלות כ 15 דקות כפיות גדושות של התערובת, לשטח קצת, על תבנית משומנת או נייר אפיה. קופא ונשמר במקרר מצויין. ואם תשאירו בחוץ הכל ייטרף... (שרון)
מתכון פשוט וטעים של עוגיות קוואקר וטחינה ללא מרגרינה.
1/2 כוס שמן (עדיף קנולה)
1/2-3/4 כוס סוכר דמררה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח מלא (אני משתמשת בקמח 70%)
1 כפית אבקת אפיה
2 כוסות שיבולת שועל (אני משתמשת בשלמים ולא בחתוכים)
2 כפות יפות של טחינה
1/2 כוס אגוזים חתוכים

לערבב הכל ביחד ויוצאות בערך 25 עוגיות.
מקארונאים - רק 2 רכיבים ובכמה דקות!

מאקארונאים raw macaroons

with passion (2007-03-21T01:06:06):

פשוט וטעים!

רכיבים:קוקוס טרי אחד (חום ולא עבש..), 6 תמרי חלאווי או 2 תמרי מג'דול (או יותר לפי הטעם).

אופציה אחת (חופשית מחשמל) - בפומפיה על הצד הדק מגרדים את כל הקוקוס ואז מוספים את התמרים ולשים עד למרכם אחיד.
אופציה שנייה (תלותית בחשמל) - במעבד מזון מכניסים חתיכות של קוקוס (לחתוך לקוביות של כ-1X1X1 ס"מ) - לערבב את הקוקוס עד שהוא חתוך דק ואז להוסיף תוך כדי שזה מתערבב את התמרים (ללא הגלעינים כמובן).

לגלגל לכדורים ולהגיש - מומלץ עם שפע של עלים ירוקים

http://amirim.com/tivona/[po]coconut macaroons[/po].jpg












{עידית ק
היה לי מתכון נהדר לעוגיות קוואקר ואני לא מוצאת אותו.
יש לי גרנולה של סוגת שהיא לא ממש טובה וחשבתי להשתמש בה, יש הצעות למתכונים?

{עדי יותם Archived]מתכון באנגלית Newsletters[/po]/Articles 2003 06/granola bars.asp אצלנו הוא מצליח.
אני*
הודעות: 809
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

עוגיות בריאות

שליחה על ידי אני* »

עשיתי את העוגיות חלבה ויצא איכס (לא אומרים על אוכל איכס...). טעם כבד ומבחיל של חמאה. בפעם הבאה אנסה אולי מרגרינה או שמן. האם את בטוחה בכמויות? ורק עכשיו ראיתי את ההערה של אביב חדש... אולי זה היה עוזר גם לטעם.

(אני קרובה להתיאש מאפייה סופית....)

אני (2004-08-15T16:27:52):
ניסיתי את העוגיות שיבולת שועל ויצא מעולה! קל, מהיר אפשר לשתף את הקטנה וטעים!
אני*
הודעות: 809
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

עוגיות בריאות

שליחה על ידי אני* »

מה ניתן לעשות שעוגיות שיבולת השועל יצאו יותר קראנצ'יות?
(אולי די עם האפייה להיום?)
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

שלום ל בת ההרים
דפדפתי וראיתי שאת מוכנה לתת מתכון של עוגת סולת.
אני מחפשת כבר המון זמן עוגת סולת.
תוכלי לשלוח מתכון?
טל_טיבי*
הודעות: 483
הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי טל_טיבי* »

אוי. יאמי!

אני הפסקתי להכין עוגות ועוגיות לפני שנים.
כשאישי היקר התחיל לקחת אותן מאד ברצינות.....
עכשיו אדמונית כחולה אחראית על הכנת העוגיות בבית.
והיא עושה זאת בצורה כל-כך מוצלחת, וגם הכייף הגדול של עוגיות ביתיות בבית, ללא כל טרחה. עם ריח של אפיה והכל. פשוט תענוג.
אני אגיד לה להוסיף מתכונים משלה לכאן....
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

עוגיות בריאות

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

אני מחפשת מתכון לעוגיות עם אגוזים,שקדים ופירות יבשים ללא סומסום וקוקוס אם יש למישהו מתכון כזה אשמח לקבל כאן.
איילת_א*
הודעות: 217
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
דף אישי: הדף האישי של איילת_א*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי איילת_א* »

מהי לדעתכם הטכניקה העדיפה לשמירת טריות של עוגיות? (כמות גדולה מאוד)

הקפאה? שמירה במיכל סגור בטמפ' החדר? קירור במקרר?
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מחפשת מתכון (אולי אין כזה) למשהו שאני הוגה בראשי.
עוגה מלוחה. לא חייב שהיא באמת תהיה מלוחה, אבל אני מחפשת עוגה לא מתוקה.
אני חובבת עוגות מתוקות אבל כדי לגוון אני רואה לנגד עיניי- תבנית מאורכת ובתוכה מאפה עם קמח מלא ואולי פטריות שמבצבצות בתוכו ואולי גזר ואולי תפוחי אדמה מגוררים.
מה דעתכם? יש כזה?
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

עוגיות בריאות

שליחה על ידי יעלי_לה »

פשטידה? קיש?
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

לא קיש, ולא פשטידה. זו הבעיה.
יכול להיות שאי מחפשת מתכון ל-ממליגה, עם קמח תירס?
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

ואולי א ני בעצם מחפשת מתכון ללחמניות מקמח מלא, שלא על בסיס שמרים, אלא על בסיס של אבקת אפיה?
א_ל_א_ן*
הודעות: 896
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מצאתי.
אני מכינה משהו שבטח כבר כולן מכינות אותו כבר שנים.
לחם, עדיף כמובן מלא עליו זעתר, שמן זית כמה דקות בתנור ויוצא מעדן.
פעם נשארו שניים, שמרתי בשקית לארוחת הבוקר וגם טעים קר.
ציפ_ציף*
הודעות: 1700
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

עוגיות בריאות

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

יש למישהו הצעה לעוגיות בלי מרגרינה (עדיף גם בלי חמאה) אבל לא קוואקר,
בקיצור אני מחפשת איזה בצק פריך עם שמן ולא שמן מוקשה.
תודה.
אמא_של_א_א_א*
הודעות: 373
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

לרוזה לי - הכנתי את ריבועי שיבלת השועל - וצר לי :-( נפילה
הם לא נדבקו בכלל אחד לשני זו יצאה מין תירכובת לא אחידה וגם לא ממש טעימה.
אולי יש לך המלצות שיפורים?
אולי חסרה שם ביצה? או טחינה?
שתדעי שבפעם הקודמת הכנתי עיגולי קואקר - שלך - שמורכבים בעיקר מדבש טחינה וקואקר + צימוקים,
תמרים אגוזים וכו' ויצא מדהים.
אבל הפעם ממש לא הצליח.
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי רוזה_לי* »

ל אמא של א א א - קודם כל צר לי.
בחבילת בלובנד התכוונתי ל-200 גרם,. האם זה מה ששמת? וכן, בהחלט ניתן להוסיף ביצה (אפילו שתיים קטנות) - רק שלי זה תמיד יצא טוב בלי זה.
אמא_של_א_א_א*
הודעות: 373
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

לרוזה לי -
בלי להצטער - מתכוניך מדהימים
כנראה ששמתי יותר מידי קוואקר פחות מידי דבש ויותר מידי זמן בתנור.
לא נורא - אני נהנת מחידושי המטבח של הזמן האחרון.
ובנתיים אני גם אופה די גרועה
מקווה שאשתפר.
תודה
גבעה_ירוקה*
הודעות: 139
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

"עוגת" תמרים קרה מ-ע-ו-ל-ה-
חבילה תמרים מגולענים ומרוככים(אין לי מושג מה זה חבילה אני שמה כמה שיש בד"כ די הרבה,אולי כחצי ק"ג)
300 גרם פתי בר מפורר
חבילה חמאה או מרגרינה(200 גרם)
חצי כוס סוכר
ביצה
אגוזים
קוקוס
ממיסים את החמאה עם הסוכר מוסיפים תמרים,מורידים מהאש מוסיפים ביצה ומערבבים מהר,מוסיפים פתי בר ואגוזים,פה צריך להחליט אם לאכול את זה ככה(יאמי!) או לגלגל נקניקים ארוכים, לצפות בקוקוס ולעטוף בנילון נצמד,ואז לקרר במקרר או בפריזר.לחתוך לפרוסות דקות לפני ההגשה.
תאמינו לי זו החלטה לא קלה..P-:
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

עוגיות בריאות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מישהי יודעת איך אופים רקיקים/מציות? או משהו שדומה לפתי בר, רק פחות מתוק?
אני מחפשת תחליף ביתי לפתי בר כי השומנים המוקשים עולים לי על העצבים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

עוגיות בריאות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הנה מצאתי מתכון לקרקרים

אנסה (עם קמח מלא) ואדווח.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

עוגיות בריאות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אנסה (עם קמח מלא) ואדווח
ניסיתי (יצא לי בפסח... הסליחה עם שומרי הכשרות). קרקרים נהדרים, הכמות קטנה למדי ובערך חצי נחטף במהירות על ידי הקטנצ'יק ואני. כייף לזלול כשיודעים מה יש בפנים :-)

שתי הצעות ייעול:
  • להכפיל את הכמות במתכון פי 2 ולאפות בשתי תבניות. או להכפיל פי 1.5 כך שימלא תבנית גדולה (כרגע זה ממלא רק 3/4 תבנית גדולה).
  • לרדד אפילו יותר דק מ-1/2 ס"מ, כדי שייצא פריך יותר.
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

עוגיות טבעוניות (לא טבעונאיות...) מאד קלות להכנה:

1 ורבע כוס קוואקר
חצי כוס צימוקים (אני שמה יותר)
שלושת רבע כוס מים
קצת קצת מלח ים
כף שמן שומשום
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס אורז מלא מבושל (שאריות..)
2כפות גרעיני חמניה

לערבב הכל ביחד, להכין כדורים מעוכים (אפשר עם כף) להניח בתבנית משומנת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה. אפשר יותר או פחות-לפי איך שאוהבים.
זהו. ממש ממש קל ...
אם מישהי מכינה לדווח איך יצא...(-:
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

עוגיות טעימות שאני מכינה לעתים קרובות:

2 כוסות שיבולת שועל
1 כוס סומסום (מלא, אם יש)
1/2 כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות דבש או סילאן
חצי כוס צימוקים (לא הכרחי. אני משמיטה כשאין לי אורגנים)

לערבב את החומרים, ליצור עוגיות על נייר אפייה, לרווח כי העוגיות מתפשטות באפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שנראות מוכנות. להיזהר שלא ישרפו (כרבע שעה).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי with_passion* »

מאפים נאים (בפרט שומשומיות-שמש)
קלמנ_טינה*
הודעות: 770
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

עוגיות חמאת בוטנים ובננה (אזהרה: הרופא הסיני שלי דווקא אומר שזה ממש גורם לליחה!) - בלי ביצים!

גם זה מתכון של "לפי העין":
מערבבים את כל המרכיבים האלה בקערה:

כחצי כוס חמאת בוטנים
כוס וחצי קמח (אני השתמשתי בשיפון)
כחצי שקית אבקת אפייה
בננה אחת
שמן קנולה "כמה שלוקח"
וקצת מים
חצי כוס דבש/סוכר
אפשר וכדאי להוסיף קצת מייפל על חשבון הסוכר (אם יש אמיתי)

מערבבים טוב טוב עם הידיים.
מכדררים לעיגולים קטנים ושטוחים.
אופים עשר דקות בחום בינוני, בתנור שחומם מראש.
מוציאים לפני שמתקשה לגמרי, ומקררים עשר דקות, עד שהן נעשות פריכות.
מספיק ל-60 עוגיות בערך (הן נגמרות אצלנו בצי'ק. כדאי להכין תערובת בכמות כזאת לפעמיים, ולשמור במקרר לזמן שמתחשק לכדרר עוגיות)
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי מיה_גל* »

יש למישהו מתכון לעוגיות דוחן?
שושיק*
הודעות: 64
הצטרפות: 27 דצמבר 2007, 20:47

עוגיות בריאות

שליחה על ידי שושיק* »

עוגיות קוואקר
הכל בערך, לפי הרגש...
3 כוסות קוואקר גרוס דק
3-4 כפות טחינה גולמית
סילאן/ דבש לפי הטעם בין חצי כוס לכוס
אגוזים, שקדים טחונים
קוקוס
סומסום
צימוקים
חצי כוס שמן

אפשר להוסיף עוד הרבה פירות יבשים מה שרוצים
אפשר קינמון/ אבקת חרובים, מוסיף טעם וצבע
אפשר להחליף טחינה בחמאת בוטניפ
אפשר להוסיף מיץ תפוזים(כולל השערות)
בננה/ תפוח מרוסקים

ליצור כדורים ולהקפיא
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עוגיות שהמצאתי כשאני רוצה להמנע ממתוק:
למעשה זה קרקרים מבוססים על מתכון של עוגיות קוואקר
כוס קמח מלא
2 כוסות קוואקר
1/3 כוס סומסום
1/3 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים טחונים
4 כפות גדושות טחינה גולמית
1/4 כוס שמן זית
ביצה אחת
מלח,
תבלינים: כמון, שום, זעתר- ועוד לפי הטעם
זיתים קצוצים לחתיכות קטנטנות
מים לפי הרגש (נראה לי כחצי כוס)

יצא די דביק אפיתי ב180
בתאבון!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הכנתי את את העוגיות עם הקווקר סומסום ביצה דבש וכל אלה יא וורדי איזה טעים חובה לנסות אבל אני מעדיפה עם סוכר רגיל ובלי צימוקים זה יותר טעים
רק_מה*
הודעות: 516
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי רק_מה* »

מצאתי קומבינציה משביעה וטעימה לבוקר:

(מתכון "לפי העין"):

2 כוסות אגוזי מלך טחונים
כוס קמח שיפון
ביצה
כפית שטוחה אבקת אפיה וטיפונת מלח
כוס סוכר (אפשר בהחלט להפחית ל1/3, אבל צריך קצת סוכר לדעתי) חום
קינמון (למתנגדי הקינמון אפשר זנגביל, אגוז מוסקט) כפית?

מרדדים בין שני דפי אפיה, חורצים בבצק ריבועים/ מקביליות, אופים 10 דק 180-200.
תפילה_לאם*
הודעות: 3283
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם*

עוגיות בריאות

שליחה על ידי תפילה_לאם* »

גם אצלי
מתכון "לפי העין" :

לשבת האחרונה הכנתי לקינוח כדורי שוקולד מבלילה שכללה
עיסת קקאו מומסת עם חמאה
סילאן
ושיבולת שועל גרוסה.
על חלקם פיזרתי קוקוס.
אלמלא בררנות הילדים הייתי מערבבת פנימה בכיף צימוקים ואגוזים.
ואם הייתה לי מספיק חמאת קקאו, היה מעניין לנסות במקום החמאה החלבית.
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”