משבר במטבח

ליזה_ליזה*
הודעות: 835
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ליזה_ליזה* »

שתי הפשטידות יצאו נפלאות, תודה רבה לכם!
איזו קהילה נהדרת... @}
ענת_שן_לוי*
הודעות: 1278
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

גביש, להתעקשותך: ממרח בצל ואגוזי מלך .
100 גרם אגוזי מלך
2 ביצים קשות
3 בצלים בינוניים מטוגנים
מלח ופלפל.

קודם טוחנים את האגוזים במעבד המזון, ומצרפים את הביצים והבצל לעוד סיבוב קצר. צריך לצאת טיפה מחוספס, כמו כבד קצוץ.
פשוט, אה?
לי אין מעבד מזון, אז את השקדים נראה לי אטחן במטחנת הקפה, את הבצל כנראה גם, ולביצים אעניק מעיכה במזלג.
ענת_שן_לוי*
הודעות: 1278
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

מרק כרישה מטריף בסגנון סיני:

מצרכים:
שתי כפות חמאה
שתי שיני שום מעוכות
2-3 כרשות בינוניות חתוכות לטבעות ברוחב חצי ס"מ
פטריות טריות או מקופסת שימורים - חתוכות,
ו/או:
שני תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות.

מטגנים כדקה את השום המעוך בחמאה.
מאדים את הכרשה עם השום והחמאה עוד שתי דקות.
מוסיפים ליטר וחצי מים.
מוסיפים הפטריות או תפוחי האדמה.
מוסיפים כף סויה. קצת מלח,
מבשלים עוד 20 דקות.

קל, מהיר, ואחלה מרק.
אה שכחתי, כף אבקת מרק עוף, עם עדיפות לאבקת המרק האורגנית שהיא נהדרת.
אמבט_ים*
הודעות: 548
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמבט_ים* »

ענת שן לוי, המרק באמת נשמע מטריף, אני אנסה אותו, (אוהבת כרישה),
אני עליתי על מתכון פשוט ומזין שגם ילדים מאוד אוהבים:
"פשטידת" עדשים ותפוחי-אדמה/בטטה
1 כוס עדשים אדומים
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם פטריות (אפשר גם בלי)
2 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות (גם אפשר לוותר)
מלח, פלפל, רוטב סויה (אני גם הוספתי קארי, וכוזברה, יצא קצת הודי כזה)
4 תפוחי אדמה גדולים (אפשר גם בטטה)
מבשלים את העדשים ומסננים בגמר הבישול, קוצצים את הבצל גזר והפטריות ומטגנים במחבת עד שיתרככו, עכשיו אפשר להוסיף את התבלינים ואת כף הרסק,
מערבבים הכל יחד ומניחים את התערובת בכלי פיירקס.
לבשל ולמעוך את התפוחי אדמה, ולהניח את הפירה על התערובת העדשים, אפשר להניח כמה חתיכות חמאה.
לאפות בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שמשחים קצת למעלה.
מאוד פשוט, וטעים.
>אני מאוד שמחה, וקצת לא מאמינה שאני נמצאת בדף שקשור למטבח<
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

משבר במטבח

שליחה על ידי עדי_יותם* »

את השקדים נראה לי אטחן במטחנת הקפה.
סליחה על ההתפרצות, איך מנקים מטחנת קפה?
ב_דחילו*
הודעות: 818
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

משבר במטבח

שליחה על ידי ב_דחילו* »

עדי, המטחנה שיש לי פועלת כמו מעבד מזון - קוצצת את הפולים ולא מעבירה אותם דרך חריצים בסגנון מטחנת בשר..
מנקים תחת זרם מים או בעדינות עם כרית'סקוץ' ניקוי.
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

משבר במטבח

שליחה על ידי עדי_יותם* »

נשמעת כמו שלי. בגלל שזה מכשיר חשמלי, אני חוששת משימוש מיותר במים. על ההוראות כתוב משהו בסגנון "הקפידו על הוראות הניקוי", אבל הן לא מופיעות 0-:
ענת_שן_לוי*
הודעות: 1278
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

שלי פשוט מתלבשת על המנוע של הבלנדר. כמו "ראש" להחלפה, עם גלגלי שיניים מפלסטיק למטה, שום בעיה לנקות.
(קנייה מקרית אך גאונית מימי רווקותי)
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עדי, אפשר לנגב עם מגבת יבשה.
נוסעת_סמויה*
הודעות: 1231
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

משבר במטבח

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

סלט טונה ואבוקדו
טונה במים, אבוקדו, צנוניות, מלפפונים חמוצים במלח, בצל ירוק, עלי בייבי ופטרוזיליה (לא חובה), לימון, מלח-פלפל, מיונז.

סלט פשוט, מרענן וטעים שאנחנו עושים בעיניים עצומות.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

משבר במטבח

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

היום הכנתי משהו חדש. יצא די טעים.
כוסמת עם אצת נורי וירקות
טיגנתי בצל
הוספתי גזר חתוך לקוביות.
כשהגזר היה רך הוספתי פנימה אצת נורי (יש לי בבית ואין לי מושג מה עושים איתן חוץ מסושי) ערבבתי קצת.
הוספתי כוסמת, שהיתה כבר מבושלת בפריזר.
הוספתי מלח.
בסוף, אחרי שהכל היה מוכן, פיזרתי קצת פטרוזיליה טריה מהגינה.
יצא די מעניין, בגלל האצות, אחרת זה מתכון די רגיל.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

מסחטה למיצים קשים זה אחלה דבר.
עלתה לנו מאה שקל בהיפר נטו בפסח שעבר.
כל מה שצריך זה לתת לה לשכב כמעט שנה בארון- שזה הזמן שלוקח להתגבר על מחסום שטיפת כל החלקים אחרי השימוש הראשון.
סחטנו בהתחלה בשמרנות, תפוחים עם גזרים. יצא טעים מאד.
אחר כך העזנו יותר ועשינו מיץ גזר תפוח סלק צנון שורש כרפס. יצא מדהים. אפשר גם לפת, שומר, ועוד הרבה דברים. לא כדאי פירות רכים כי הם לא עוברים.

כבר יומיים שאנחנו מתמידים, שטיפת החלקים (במים בלבד) לוקחת דקה ורבע, ובאופן מוזר העסק הזה מאד משביע. מגיעים לארוחת צהריים בלי לנשנש באמצע מליון דברים. כאילו, אחרי שנכנס כזה דבר משובח לפה קשה לקלקל את האוירה בגוף עם כל השאריות מהצלחות של הילדים במהלך היום והשקית קרקרים שפתוחה על השיש. נחמד מאד ומומלץ.

ועוד ארוחה משובחת: : קוואקר מושרה במים רותחים (האורגני מגיע קצת מעוך ומתרכך מהר יותר, אבל גם את הרגיל, אם משרים כל הלילה אפשר במים רגילים והערך התזונתי לא נפגע מחום המים)
שאליו מוסיפים צימוקים שברי שקדים ואגוזים גרעיני חמנית פשתן טחון חתיכות קטנטנות של תפוח ואפשר קצת סירופ מייפל. (ועוד כל מה שרוצים או רק דבר אחד.)
ולהוסיף עוד קצת מים רותחים לפני האכילה, שלא יהיה צמיג מדי. טעים טעים.
בקשר ל פשתן טחון אני מבינה שהטחון הקנוי לא שווה הרבה, צריך לטחון ולאכול, וכדאי להחזיק בבית מטחנת קפה קטנה. גם לא יקרות וממש שוות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

משבר במטבח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יצאה פרסומת למכשירי חשמל... :-)
דקל_נור*
הודעות: 383
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

משבר במטבח

שליחה על ידי דקל_נור* »

מה עושים עם רכז רימונים שיש לי בבית והבנזוג לא כל כך אוהב כשאני מוסיפה לעוף כי זה חמוץ לו?
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

יצאה פרסומת למכשירי חשמל...
למה סתם להעליב? בסך הכל אני רוצה לשתף אתכם בהנאתי ממוצרים מסויימים שאני במקרה גם משווקת כרגע.
( :-D )

מה עושים עם רכז רימונים
מטפטפים על סלט ירוק (חסה ועלים של בייבי סלט ואולי גם קצת אגוזים או צנוברים...מממ....) ואם הציבור מתלונן אז אומרים לו תודה רבה ואוכלים הכל לבד. (רימונים עשירים בברזל אז בתור אשה באיזהשהוא מצב, לפני מחזור אחרי מחזור בלי מחזור...יש לך תירוץ.)
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

משבר במטבח

שליחה על ידי פלונית* »

נמאס מהמטבח. מה עושה עקרת בית שאין לה את זה. לא את החשק לא את הכישרון ולא את הרצון . בבקקשה עיזרו לי
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

משבר במטבח

שליחה על ידי פלונית* »

אבל צריכה להאכיל 3 ילדים בגיל בית ספר
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

משבר במטבח

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

כדאי להחזיק בבית מטחנת קפה קטנה. גם לא יקרות וממש שוות.
ענת, אולי לא קשור, אבל את מדברת על מטחנה חשמלית או ידנית? הידניות מגניבות, אבל נראה לי שקשה לנקות אותן כמו שצריך, כי הן מעץ וריח התבלינים/קפה נספג בעץ.
אמא_של_גור*
הודעות: 13
הצטרפות: 26 אפריל 2004, 10:47
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_גור*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_של_גור* »

מישהי יודעת האם אפשר להקפיא קציצות הודו/עוף עם ירקות? (גם מטוגנות וגם מבושלות)
לא מצליחה לבשל כל פעם וזקוקה לגיבוי
אמא_בן_אור*
הודעות: 93
הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_בן_אור* »

אפשר להקפיא קציצות הודו/עוף עם ירקות ?
אפשר בהחלט
.
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

משבר במטבח !

מה תבשלו היום לצהריים?

מה בישלתם אתמול לצהריים?
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

משבר במטבח

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

מה תבשלו היום לצהריים?
היום חיפפתי.
מה בישלתם אתמול לצהריים?
או, זאת כבר שאלה אחרת לגמרי.
הכנתי סלט ירקות ופיזרתי מעליו גרעיני חמניות.
חוץ מזה אורז אדום עם מנגולד וזרעים
לקחתי מחבת עמוקה/סיר שטוח (לא בטוחה מה זה) שמתי מעט שמן והקפצתי קצת זרעי כוסברה עם זרעי חרדל, הפכת אותם טיפה. הוספתי כמה עלי מנגולד חתוכים ונתתי להם להיות שם קצת. הוספתי אורז אדום ומלח, טיפת רוטב סויה, כיסיתי בכמות מים מתאימה ונתתי לזה להתבשל בערך 45 דקות, עם מכסה.
יצא טוב, למרות שבגלל הסויה יכולתי בהחלט לוותר על המלח ומנגולד מטבעו הוא די מלוח.
אפשר בהתחלה גם לטגן בצל או שום לכל העניין הזה, אבל אתמול לא התחשק לי.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

פלונית, אז תלכי על פשוט. בסוף מסתבר שזה גם הכי קל וגם מה שהילדים הכי אוהבים.
שניצלים (אפשר גם לקנות טרי לטבול בפרורי לחם וביצה ולשים במקרר עם הפרדה, ולשלוף לטיגון כל פעם כמה שצריך.)
ירק שלם מבושל בקליפה במים, כמו תפוח אדמה או בטטה, ברוקולי, שעועית ירוקה ארוכה , הילדים אוהבים שלם, בלי תוספות תבלינים בלי לחתוך ובלי רוטב. וזה הכי קל וגם טעים ובריא.
אורז לבן עם אפונה (סנפרוסט) או רק אפונה . הם אוהבים וזה רק לבשל במים. (רוצה הוראות לבישול אורז לבן? תגידי ואכתוב.)
ספגטי . קלי קלות עם רוטב עגבניות בסיסי.
תגידי אם את רוצה עוד רעיונות.
לילדים בדרך כלל לא אכפת אם אין מגוון ומה שטעים להם חוזר על עצמו. (טוב בעצם יש ילדים שכן...אולי שלך לא?)
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

רוקדת, התכוונתי לחשמלית.
אבל אם טוחנים במשהו כמו מכתש ועלי מעץ רק תבלינים, זה לא נראה לי נורא אם נשאר טעם וריח, במידה ואת לא טוחנת שם גם סוכר או קפה.
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

אצלי יאכלו היום חביתות עם ירק וסלט על יד....לא יכולתי לבשל.
נשאר קצת גרגירי חומוס בבצל מטוגן ומנגולד מאתמול (אבל את זה רק אני אוכלת...)
בערב אני אטגן שניצלים שהוצאתי רק ב10:00 מהמקפיא.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

מה תבשלו היום לצהריים?
ספגטי וירקות מאודים (בטטה ושומר) וסלט וגם בורקסים מחוממים מהבוקר.
יעל_צ*
הודעות: 1086
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

משבר במטבח

שליחה על ידי יעל_צ* »

אצלי יאכלו היום חביתות עם ירק וסלט על יד....
זה מה שאכלנו היום. אבל זה באמת די יוצא דופן (וכבר בבוקר הודעתי להם, כדי שלא יבואו בצהריים ו"יתאכזבו"....). בדרך כלל אני יותר משקיעה. היום העייפות והחום גברו עלי.

אורז לבן עם אפונה גם הילדים (הקטנים) שלי מאוד אוהבים את השילוב!
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אתמול:
סלק במיץ לימון
סלט שומר בשמן זית ומיץ לימון
כרובית ברסק עגבניות
אורז עם עדשים כתומות
סלט חסה עם נבטים וגזר מגורד
בר_עדש*
הודעות: 992
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי בר_עדש* »

אצלנו הארוחה החמה היא ארוחת הערב, וכמעט תמיד היא כוללת מנה אחת של משהו ממלא (אורז, או פסטה או תפו"א או שורשים אחרים) עם ירק ולפעמים גם משהו מת (כלומר, משהו שחי פעם) שמבושל עם הירק או לחוד. ותמיד, בכל מקרה, סלט עם הרבה ירקות, עלים ועשבים.

אתמול, ועקב דרישות הקהל (כלומר אישתי) גם היום:
אורז עם עלי סלק
מפרידים את האמצע הקשה מהעלים, חותכים לקוביות ומטגנים עם שמן זית. מוסיפים מעט מים ומאדים את העלים. מוסיפים לאורז (עדיף מלא) שבושל עם מעט כרכום ופלפל. ביחד עם סלט ירקות ומיץ תפוזים סחוט, יוצאת ארוחה לתפארת (...טוב, לפחות בסטנדרטים שלי).
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

התכוונת שאת הקשה שבאמצע חותכים ומטגנים? עד עכשיו זרקתי אותו. תודה על הטיפ.

טרה, מה מהדברים הנפלאים שכתבת הילדה שלך אוכלת? (קדימה, אם כבר שפכת לנו מלח על הכרובית, את יכולה להמשיך...)
האם אתם מניחים את האוכל לפני הילדים או מאכילים אותם עם כפית?
שואלת כי לאחרונה הקטנה מבקשת שאאכיל אותה עם כפית כי היא תינוקת, וכך היא אוכלת הרבה יותר טוב ומגוון.
תמיד רק הינחתי לפניהן ומאז ההאכלה בכפית קלטתי שהן אוכלות נורא מעט. ז"א אפשר לדחוס לתוכן הרבה יותר ומכל מה שיש על הצלחת...
אנהאטה_א*
הודעות: 249
הצטרפות: 05 מרץ 2002, 22:00
דף אישי: הדף האישי של אנהאטה_א*

משבר במטבח

שליחה על ידי אנהאטה_א* »

לאחרונה הקטנה מבקשת שאאכיל אותה עם כפית כי היא תינוקת
ואוו, ענת. גם אצלי הקטנה , בת שלוש, מבקשת ממני: "אמא תאכלי אותי" (תאכילי אותי) כי היא תינוקת. ובאמת, אז היא אוכלת יותר.
האמת, לפעמים אני אומרת לה: כן? לאכול אותך? את טעימה? ואז אני מנשקת אותה, כמתבקש D-:
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הבת שלי, טפו טפו טפו, אכלנית לא קטנה. את הכרובית היא לא רצתה, אבל כמעט את כל השאר היא אוכלת. סלק זה אחד המאכלים האהובים עליה, וכך גם כרוב כבוש ו"לפפון-אוץ" (לדעתי היא גלגול של הדודה הרומניה של בעלי שנפטרה שבוע לפני שנכנסתי להריון ;-) ) עכשיו היא בתקופה שהיא אוכלת ממש כל שעה. איך היא מבקשת לאכול? "פיתה! פיתה! עם סמאה!"
אני לא מאכילה אותה. למעשה, כמעט אף פעם לא האכלתי אותה בכפית. בתחילת מוצקים נתתי לה ירקות מאודים ופירות שאפשר להחזיק ביד ובחורף כשרציתי לתת לה מרק, אחרי תקופה קצרה התעקשה לבד. בהתחלה הכל נשפך, אבל תוך כמה ימים למדה לאכול עם כפית.

בקשר לילדה שרוצה להיות תינוקת - גם אצלנו, שיש לה אחיין קטן, היא מבקשת לשכב בעגלה או בעריסה שלו ושיכסו אותה בשמיכה, למרות שכתינוקת לא הסכימה בכלל להיות בעגלה...

(נורא נעים שמתעניינים במה הילדה שלי אוכלת :-D)
דקל_נור*
הודעות: 383
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

משבר במטבח

שליחה על ידי דקל_נור* »

טרה, אני בשוק! היית אצלי בבית? חוץ מהשומר זו בדיוק הארוחה של אתמול.
איך את עושה את האורז עם עדשים כתומות?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

משבר במטבח

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

אורז עם עדשים כתומות
רגע רגע- עדשים זה לא זכר?- עדשים כתומים?
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

(הנסיכה על ה- ) עדשה .
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

איך את עושה את האורז עם עדשים כתומות ?
סתם הכנתי אורז כרגיל ושמתי בפנים עדשים - בשביל החלבון המלא. בגלל שכתומות, שמתי יחד עם האורז. חומות צריכות בישול יותר ארוך מאורז.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

למה עדשים כתומות שלמות אורגניות לא מתבשלות לי אפילו אחרי הנבטה?
החצויות הלא אורגניות מתבשלות בצ'יק.
(אגב עוד מאכל שילדים חולים עליו, מרק עדשים כתומות עם בטטה וקצת מלח וקצת כמון. מעוך בסוף במועך פירה.)

טיפ לבישול עדשים כתומות : לקפות (מלשון קופי שזה הקצף) את הקצף שמצטבר ולזרוק אותו. יוצא הרבה יותר טעים.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

סתם הכנתי אורז כרגיל ושמתי בפנים עדשים - בשביל החלבון המלא
חלבון מלא רק עם אורז מלא, נכון? או שעובד גם עם אורז לבן?
ליזה_ליזה*
הודעות: 835
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 17:28
דף אישי: הדף האישי של ליזה_ליזה*

משבר במטבח

שליחה על ידי ליזה_ליזה* »

רגע רגע- עדשים זה לא זכר?- עדשים כתומים?
(הנסיכה על ה- ) עדשה .
זה לא אומר כלום (ראי השפן הלבן מעליסה :-P )
אצלנו אומרים עדשים כתומים (או מוטב - עדשים ירוקים).
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עדשים זה זכר. בדקתי במילון. אבל לא הגיוני שאומרים עדשה ירוק, נכון? יכול להיות מצב שיחיד זה נקבה ורבים זה זכר? או שאולי בכלל זה טעות לומר "הנסיכה על העדשה"? אש"י?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אני לא מומחית בתחום (אמא של יונת, בשמת א, עדי יותם, עזרו לי) יש הרבה עצמים שהם זכר או נקבה וברבים הם נשמעים מהמין השני.
כסא אחד הרבה כסאות.
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

יש הרבה עצמים שהם זכר או נקבה וברבים הם נשמעים מהמין השני.
בדיוק. כמו בפזמון ששרו אצלנו פעם קבוצת עולים חדשים:
"אחת קפיצה - הרבה קפיצות;
אחת בֵּיצה - הרבה בֵּיצות."
הגיוני, לא?

על פי אבן שושן, עדשה היא נקבה.
בדקתי בקונקורדנציה ומתברר שבתנ"ך מופיעה רק המלה עדשים (בלשון רבים). עדשה ביחיד - רק בלשון המשנה.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

משבר במטבח

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אז מה היה לנו היום?

טחינה .
שעועית ירוקה (אמא הכינה, תמיד יוצא לה טעים). מכינה משקית קפואה, אבל מתבלנת.
סלט
מנגולד עם בטטות .
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

משבר במטבח

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

למה עדשים כתומות שלמות אורגניות לא מתבשלות לי אפילו אחרי הנבטה?
אצלי מתבשלות בצ'יק ואין שום בעיה. נובטות תוך כדי בישול. אני לא משרה ולא מנביטה לפני הבישול.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

משבר במטבח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מנגולד עם בטטות.
מתכון בבקשה?
אפרוחינה*
הודעות: 1
הצטרפות: 16 אפריל 2005, 19:07

משבר במטבח

שליחה על ידי אפרוחינה* »

לא יודעת אם זה הדף המתאים אבל ננסה...........
ראיתי כאן מתכונים מופלאים אך מכיוון שהיד המבשלת שלי מעט קצרה /עצורה/מבולגנת אינני מצליחה לנהל משק אוכל גם מזין גם קל וגם יצירתי לבני הבית (ילד בן שנה ו4 ואבא חמוד במיוחד) אם תוכלו לסייע ......תודה וחג חרות שמח שיבוא עלינו לטובה
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

משבר במטבח

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נובטות תוך כדי בישול.
הסבירי...
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אצלי מתבשלות בצ'יק ואין שום בעיה. נובטות תוך כדי בישול. אני לא משרה ולא מנביטה לפני הבישול.
השלמות, העגולות, האורגניות?!
אצלי נשארות קשות. מה אני עושה לא נכון?

נובטות תוך כדי בישול. מכירה את זה מהלא אורגניות. משום מה. נובטות איך שהן נרטבות, ומתבשלות בקלות.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

משבר במטבח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ענת, את שמה מלח במי הבישול? אם כן, אז זו הבעיה.
אם לא, האם את מדברת על אותו "סטוק" של עדשים, או שאת כל פעם קונה והם לא מתרככים? אולי יש לך פשוט חבילה לא טובה, כלומר ישנה מאוד או משהו?
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

משבר במטבח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אולי. באמת היו שתי חבילות שקניתי יחד. ולא, אני יודעת שלא טוב לשים מלח. אבל שכולם ידעו:
לא טוב לבשל קטניות עם מלח כי הן נשארות קשות
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

משבר במטבח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

או.קיי, אתגר לאופות: הכנתי עוגיות טחינה , מתכון שיצא נהדר בעבר, אבל בגלל הסחת דעת הן נשארו בתנור 5 דקות יותר מהרצוי. התוצאה: עוגיות Well done עם תחתית בצבע חום-כהה (לא ממש נשרפו). בנוסף, גיליתי יומרות ושילבתי במתכון 2 כוסות קמח מלא, ורק כוס אחת קמח לבן. התוצאה: נטייה לכיוון הקרש.
בקיצור, הטעם - טעים, רק הטקסטורה על הפנים :-S הן יבשות נורא ואין דרך לאכול אותן בלי לטבול בכוס תה (ועכשיו מי שותה כוס תה בחום הזה?)

האם יש דרך להציל את העוגיות? לרסק אותן, להפוך אותן לאינגליש קייק, להטביע אותן במשהו מתוק?
רעיונות?
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

משבר במטבח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

להטביע בים. מעולה לדגים:-P
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

להפוך אותן לאינגליש קייק, להטביע אותן במשהו מתוק?
אחלה רעיונות...

אפשר גם לנסות לעשות מהן פרורים לתחתית של עוגת גבינה קייצית.
ו/או להשתמש בפרורים כתוספת ליוגורט כמו שמוסיפים תפוח ואגוזים.
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

משבר במטבח

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

לרסק במעבד-מזון ולעשות כדורי שוקולד.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

משבר במטבח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_להפוך אותן לאינגליש קייק, להטביע אותן במשהו מתוק?
אחלה רעיונות..._
אבל אני לא יודעת איך מכינים אינגליש קייק! אחרת לא הייתי צריכה אתכן :-)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אפשר גם לנסות לעשות מהן פרורים לתחתית של עוגת גבינה קייצית .
טוחנים לפירורים 250-300 ג' מהעוגיות, מוסיפים 100 ג' חמאה מומסת ומהדקים לתחתית של תבנית קפיצית. משמש כקלתית לכל פאי או עוגת גבינה שמתחשק. אם את רוצה מתכונים תני כיוון (עוגת גבינה - עם או בלי אפיה? פאי פירות?).

אם נשארו לך עוד עוגיות, טחני, חלקי לפי 250 ג' והקפיאי לפעם הבאה שתצטרכי קלתית.
איבי_כ*
הודעות: 207
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

משבר במטבח

שליחה על ידי איבי_כ* »

מה עושים עם מרק ירקות שיצא נורא נורא מלוח? (ואם יש אי שם למעלה תשובה אני מצטערת על העצלנות, המליחות הפכה אותי לחסרת שקט). כבר הוספתי מים, וסוכר, והטבעתי יוגורט בצלחת (לא בכל הסיר) וטבלנו לחם וכלום לא עוזר. אכלנו ארוחת ערב מלוחה, אבל יש עוד סיר ענק, לפחות שלוש ארוחות, וחבל לי.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

משבר במטבח

שליחה על ידי פלונית* »

אולי תחלקי אותו למנות קטנות בשקיות, ותקפיאי, ותשתמשי כתיבול למרקים עתידיים?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

משבר במטבח

שליחה על ידי פלונית* »

כדאי להוציא יום לפני את השקית הקפואה כי לא תצליחי להפריד אותה מהמרק הקפוא וחתיכות ניילון ייקרעו לך וישארו בתוכו.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

משבר במטבח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

פטנט ששמעתי עליו: להרתיח אותו קצת עם תפוח אדמה קלוף, שאמור לספוג את המליחות. לא ניסיתי.
איבי_כ*
הודעות: 207
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

משבר במטבח

שליחה על ידי איבי_כ* »

אנסה את התפוח אדמה ואם לא ילך - לפריזר בתור אבקת מרק.
תודה.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

משבר במטבח

שליחה על ידי במבי_ק* »

איבי, חלב קוקוס מאוד מעדן חריפות (אם יוצא מרק חריף מדי, אז זה ה-פתרון). אם במקרה זה מתאים למרק שלך אולי כדאי לבדוק אם זה עוזר גם למליחות.
איבי_כ*
הודעות: 207
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

משבר במטבח

שליחה על ידי איבי_כ* »

רק לעדכן: ניסיתי להוסיף תפוח אדמה אבל זה לא עבד, אולי המליחות היתה מעבר לכוחותיו של התפוד. אז הכנתי רוטב עגבניות לקציצות , ובמקום להוסיף מים ולהמליח השתמשתי בנוזלים מהמרק (כמו ציר) וזה יצא מעולה. אח"כ הוספתי הרבה מים חדשים למרק ובישלתי קצת, הוספתי שמנת מתוקה וטחנתי. מין מרק קרם ירקות כזה. עדיין מלוח מדי (לא יאמן!), אבל אכיל.
והתמלאתי גאוה על התושיה!
דקל_נור*
הודעות: 383
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:25
דף אישי: הדף האישי של דקל_נור*

משבר במטבח

שליחה על ידי דקל_נור* »

אני לא מסוגלת לסבול אבקות מרק. אבל, לבנזוג יש מאכל טעים ממש שהוא מכין מ תפו"א קטנים בקליפתם, שמן זית, מלח ואבקת מרק בצל בתנור . יש הצעות לתחליף לאבקת? סתם בצל מטוגן זה לא זה. כי במקורי זה יוצא מין רוטב חום נוזלי וסמיך ורק בצל לא ישיג את זה. יש אבקת מרק בצל "טבעית"?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

יש את השקיות האלה של של בצל מטוגן מיובש - אולי לטחון אותם לאבקה ולנסות איתם? יש להם טעם מאד חזק. גם זה לא בדיוק שיא הבריאות, אבל בטוח יותר בריא מאבקת מרק.
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיה_גל* »

דקל, יש אבקת מרק אורגנית שמוכרים בבתי טבע, יש מרק צח ומרק ירקות. השני עשיר יותר בטעמו.
המרק הזה עשוי מחומרים טובעיים בלבד, בלי משמרים ובלי שאר כימיקלים למיניהם.
לא זוכרת את השם, אבל אבקת המרק הזו מגיעה בצנצנת זכוכית עם מכסה צהוב.
טעים ומתאים.
אם את רוצה להוסיף לרוטב טעם בצלי, את יכולה להוסיף אבקת בצל - תבלין יבש שעשוי מבצל מיובש וטחון.
עוד_עצה*
הודעות: 1
הצטרפות: 27 אוקטובר 2005, 14:42

משבר במטבח

שליחה על ידי עוד_עצה* »

אני לפעמים משתמשת בממרח מרמייט ( עשוי משמרים ) במקום אבקת מרק.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי נועה_בר* »

מחפשת תחליף לגבינה צהובה בפשטידות ( משהו שמחזיק הכל יחד בנוסף לביצה ) יש רעיון?
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

פרמזן מגוררת נחשב צהובה?
אני קונה אותה מיובשת בתוך קופסא כזו כמו מלחיה ומשתמשת בה במקום בצהובה.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיכל_בר* »

היום אני והנסיך הכנו צ'אפאטי (מין פיתות הודיות פשוטות ודקות).
2 כוסות קמח מלא, שני שליש כוס מים או יותר לפי הצורך, מלח.
לשים הרבה, איזה שמונה דקות. חגיגה לחובבי בצק בני 3.
מכסים במגבת לחצי שעה או יותר.
קורצים חתיכות (יוצא בערך 10) ומרדדים מעל קרש חיתוך מקומח עם מערוך מקומח לפיתה דקה בקוטר נגיד 15 ס"מ.
קולים במחבת טפלון יבשה, כחצי דקה ולהפוך.
אוכלים מיד, מרוח בחמאה או שמן זית, או כפלטפורמה שעליה מעמיסים את התבשיל שבצלחת.
אם לא אוכלים מיד, כדאי לעטף במגבת ולחמם לפני האכילה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

משבר במטבח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

פרמזן מגוררת נחשב צהובה?
כן :-)
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מחפשת תחליף לגבינה צהובה בפשטידות
נועה, אולי טופו מגורר ?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

משבר במטבח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ואולי אורז מבושל דביק? (הקרדיט על הרעיון ל תבשיל קדרה )
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי נועה_בר* »

תודה, האמת היא שגיליתי שזה ממש לא חובה לשים גבנ"צ בפשטידה, מקסימום אם יש הרבה גבינות או נוזלים מירקות אני מוסיפה טיפה יותר קמח או עוד ביצה.
פרמזן מגוררת נחשב צהובה?
פשוט הרבה יותר יקר, לא? < לא קונה >
ש_מים_וארץ*
הודעות: 1080
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

משבר במטבח

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

הרבה יותר יקר, לא?
אף פעם לא שמתי לב, אבל השבוע שאלתי כמה אחוזי שומן....ונחרדתי.

ואגב פשטידות, לאחרונה גיליתי את ה'ריקוטה'. גבינה לבנה במרקם גלידתי ו 4% שומן.
וגם
היום קיבלתי 2 מתכונים חדשים לפשטידות פטריות שאומרים עליהן שהן משו-משו.
לא ניסיתי עוד אבל כנראה שלפחות אחת מהן החבר'ה הצמחוניים יאכלו פה בארוחת שבת הקרובה.


פשטידת בצל ופיטריות

לבצק
1/3 2 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה
1 גביע שמנת חמוצה (170 מ"ל)

למלית
3 כפות חמאה
6 בצלים גדולים קצוצים דק
סלסלת פטריות טריות פרוסות
½ כוס שמנת לקצפת (125 מ"ל)
1 כפית אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים טרופות
200 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה
  1. שמים את הקמח, המרגרינה והשמנת החמוצה בקערה. לשים לבצק ומקררים כ – 30 דק' או 15 דק' במקרר. משמנים את התבנית ושוטחים בתחתיתה את הבצק.
  2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  3. להכנת המלית, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצלים הקצוצים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ – 5 דק' נוספות תוך בחישה.
  4. מוסיפים את השמנת ואת אבקת המרק. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים תוך בחישה כ- 4 דק', או עד שהתערובת תסמיך.
  5. מכבים את האש ומצננים מעט. טורפים את הביצים אל התערובת ויוצקים את המלית אל התבנית המרופדת בבצק. אופים בתנור המחומם כ – 15 דק', או עד שהמלית מתייצבת.
  6. זורים על המאפה שיכבה אחידה של גבינה מגוררת ואופים 35 דק' על חום בינוני או עד שהגבינה מזהיבה.

פשטידת פריטטה

25 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
סלסלת פטריות טריות פרוסות
5 בצלים קצוצים דק
5 ביצים
½ כוס גבינה מלוחה (צפתית, בולגרית) מגוררת גס
½ כוס גבינה צהובה מגוררת גס.
1 כפית אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל לפי הטעם.


אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. להכנת המלית, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצלים הקצוצים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ – 5 דק' נוספות תוך בחישה.
  3. מוסיפים את אבקת המרק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם מורידים מהאש ומצננים מעט.
  4. טורפים את הביצים עם הגבינות ומוסיפים לתערובת הפטריות המצוננת.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ – 40 דק עד שהפשטידה מזהיבה.
גמני*
הודעות: 21
הצטרפות: 28 אפריל 2004, 13:39

משבר במטבח

שליחה על ידי גמני* »

גיליתי שזה ממש לא חובה לשים גבנ"צ בפשטידה, מקסימום אם יש הרבה גבינות או נוזלים מירקות אני מוסיפה טיפה יותר קמח או עוד ביצה.
לא שמה גבינה צהובה אף פעם. ירקות, גבינה לבנה או קוטג', שתי ביצים, פרורי לחם ןוקמח ושומשום, ולפעמים גם נבט חיטה שמשביח את הטעם והערך התזונתי.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

< לא קונה > נועה, חבל, טעים נורא!

ולפעמים גם נבט חיטה לדעתי קראתי ש ורד לב כתבה שנבט חיטה מאבד את ערכיו התזונתיים בחימום.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי נועה_בר* »

ולפעמים גם נבט חיטה לדעתי קראתי ש ורד לב כתבה שנבט חיטה מאבד את ערכיו התזונתיים בחימום.
בדיוק חיפשתי תשובה לשאלה הזו בדף טיפים לתזונה בריאה, האם את בטוחה שכך נאמר? איפה?
<אולי נקרא לה?>
גמני*
הודעות: 21
הצטרפות: 28 אפריל 2004, 13:39

משבר במטבח

שליחה על ידי גמני* »

שנבט חיטה מאבד את ערכיו התזונתיים בחימום.
מאד יכול להיות. כמשתמשת נלהבת אני גם מחכה לדעת. בכל אופן את ערכיו הטעימיים הוא ממש לא מאבד. אז מעניין לשמוע אם הוא גם הופך מזיק בחימום (כמו גרעינים שונים).
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי נועה_בר* »

הופך מזיק בחימום (כמו גרעינים שונים).
גרעינים מזיקים לאחר חימום? אפשר פירוט?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

גרעינים מזיקים לאחר חימום - נדמה לי שאחרי שקולים גרעינים השמן בהם מתחמצן או משהו כזה, והופך מזיק. בכל מקרה, הזמנתי את ורד לב אז בטח נגלה בקרוב.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

משבר במטבח

שליחה על ידי ורד_לב* »

בעקרון כל מה שמכיל שמנים טבעיים כדאי ורצוי לשמור בטמפ' בחדר ומטה. כי השמנים הטבעיים מתחמצנים כאשר הם חשופים לאור וחום.
מה קורה כשהם מתחמצנים? ראשית, הם מתקלקלים ומתעפשים ואפשר להרגיש את זה בטעם ובריח ושנית, הם משנים את הרכבם והופכים למזיקים => מסרטנים
אז לא צריך להיבהל עכשיו ולהיכנס לפניקה.
הכוונה היא לשימוש יומיומי, בכמויות משמעותיות ולא אם מדיי פעם אוכלים חתיכה- שתיים של פשטידה, או מדיי פעם קולים מעט גרעינים לסלט.
חשוב שזה לא יהיה על בסיס קבוע!
מה שייפגע יותר, הם אותם מזונות בעלי התכולה הגבוהה יותר של השמנים. ואלו המכילים שמנים פחות יציבים, כמו הרב- בלתי רוויים, שיש להם יותר קשרים לא יציבים.
שמן זית, למשל הוא יציב יותר ולכן אפשר (ורצוי מאד) לבשל איתו. כמובן שהוא יתחמצן גם הוא, אבל בחשיפה ממושכת יותר לחום גבוה יותר.
מקווה שכתבתי מספיק ברור.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

משבר במטבח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה שייפגע יותר, הם אותם מזונות בעלי התכולה הגבוהה יותר של השמנים. ואלו המכילים שמנים פחות יציבים, כמו הרב- בלתי רוויים, שיש להם יותר קשרים לא יציבים.
אפשר לפרט עבור ההדיוטות שביננו?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

משבר במטבח

שליחה על ידי ורד_לב* »

אגוזים וזרעים ולמיניהם בד"כ.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי נועה_בר* »

ורד, מה בנוגע לנבט חיטה, האם גם הוא נהרס בחימום? ( בישול ואפיה ) וזירעי פשתן?
איך הכי כדאי לאכול אותם שיתנו מעצמם את המירב.
הם מתקלקלים ומתעפשים ואפשר להרגיש את זה בטעם ובריח ושנית, הם משנים את הרכבם והופכים למזיקים => מסרטנים
האם גם הגרעינים שמוסיפים למשל ללחם לא מומלצים לאכילה יומיומית? או אפילו קליה של גרעינים בגרנולה? ( בטח יש עוד דוגמאות למאכלים כאלו הנחשבים בעינינו "בריאים" )
תודה :-)
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

משבר במטבח

שליחה על ידי ורד_לב* »

בגרנולה לא כדאי לקלות, אלא להוסיף אחרי הכנת הגרנולה.
זרעי פשתן מתקלקלים בחימום, כי השמן שלהם מאד עדין.
לגבי נבט חיטה, אני בטוחה שזה לא איי, איי, איי אבל לא ברור עד כמה באמת נהרס.
גרעינים בלחם (כמו חמניות ודלעת, למשל) פחות יושפעו , כי הם בתוך הבצק, אבל בכ"ז....

בקיצור, הכי נכון לאכול את האגוזים והזרעים על בסיס קבוע כשהם טריים ואינם קלויים. אפשר להשרות במים, כדי להקל על עיכולם ופירוקם בגוף.
מאידך, אם מדיי פעם גם קולים (עדיף ישירות ולא עם שמן) או מכניסים ללחם זה לא היסטרי נורא.
מסייגת לגבי שומשום מלא ופשתן שממש לא כדאי לבשל בחום. קצת קלייה בסדר, אבל לא יותר מכמה שניות בחום גבוה.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

משבר במטבח

שליחה על ידי נועה_בר* »

|Y| תודה. מידע חשוב וברור.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

משבר במטבח

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

תודה. מידע חשוב וברור.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

משבר במטבח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בקבוק יין אדום חצי יבש איכותי (של סגל) התגלה כפלופ - הפקק "רטוב" והיין מחומצן...

יש מה לעשות איתו? אולי איזו דרך להפוך אותו לחומץ לא אלכוהולי או משהו?
שליחת תגובה

חזור אל “מטבח”