מתוך הבכי הרגשתי צורך פתאום לבקש סליחה על דברים שעשיתי אני.
אמנם, למחשבה ראשונה לא עלה בדעתי שיש לי על מה לבקש סליחה, כי תמיד במבט לאחור אני יודעת שעשיתי הכי טוב שיכולתי ושאני לא אשמה.
אבל הבנתי שלא מנקודת מבט של אשמה, אלא מנקודת מבט של הצער שהוסב באותה סיטואציה למישהו אחר - למרות שאני לא אשמה, אני רוצה לבקש סליחה.
אולי זה לא בדיוק לבקש סליחה, כי לפעמים זה באמת לא היה באשמתי, ומה שאני מחפשת זה לא שיסלחו לי, אלא שאני רוצה להביע צער על הכאב שנגרם למי שזה נגרם.
אז רשימה ראשונית:
- סליחה מהילדה השכנה שאחותי ואני ארבנו לה פעם והרמנו לה את החצאית וצחקנו עליה.
- סליחה מהנמלה ששרפתי כשהייתי ילדה.
- סליחה מהחתולים שהייתי אוהבת להפחיד בתור ילדה.
- סליחה מהחניכה שלי בבני עקיבא בשירות הלאומי, שלא התחברתי אליה כ"כ, והיא נפגעה מהדברים הסתמיים שכתבתי לה בסוף השנה (כשלאחרים כתבתי דברים אישיים, ולה לא ידעתי מה לכתוב).
- סליחה מהילד שהייתי חונכת שלו בשירות הלאומי, שלא חזרתי אחרי סוף השנה לקחת אותו לטיול כפי שרציתי, ולא שמרתי איתו על קשר.
- סליחה מבני משפחתי על הכאב שנגרם להם כשניסיתי להתאבד (בגיל 21). (מובן שאני לא אשמה כי לא הרגשתי אז שיש לי ברירה).
- סליחה מהשיח שתלשתי לו עלים בכעס, כשהיה לי רע.
- סליחה מהבחור ששכבתי איתו, למרות שהוא חשש לשכב בפגישה ראשונה, כי הייתי זקוקה לקירבה, ואח"כ הבנתי ששכבתי איתו כי הייתי זקוקה לקירבה ואולי גם כי רציתי להרגיש מושכת אבל שבעצם אני לא נמשכת לאליו, ולא רציתי להמשיך בקשר והוא נפגע. ולא ידעתי שגם בנים יכולים להיפגע מדברים כאלה.
- סליחה בכלל מכל הבנים שאי פעם הושלו על ידי בלי שהתכוונתי, כנראה כי הייתי זקוקה למגע או לקירבה, או שפשוט לא ידעתי עדיין שהקשר לא מתאים לי. ('הושלו' מלשון 'להשלות', ואני בכוונה לא כותבת 'השליתי' כי אני לא חושבת ש{{}}אני עשיתי את זה, ובטח שלא בכוונה, אלא שככה זה קרה בסופו של דבר, וככה הם חוו את הדברים, ועל כך אני מצטערת).
- סליחה מסבתא שלי, שלא באתי מספיק לבקר אותה, ושכשהייתה באה אלינו והייתה קצת מבולבלת הייתי מתייחסת אליה בפטרונות ומדברת אליה כאילו היא ילדה קטנה, ושכשהיא רצתה לשטוף כלים - לא נתתי לה לשטוף או שטפתי אחריה לנגד עיניה כי הייתה משאירה אותם מלוכלכים, ולא הבנתי שהיא צריכה להרגיש שהיא עוזרת.
- סליחה מהאיש שכתבתי לו מכתב מלא השמצות אחרי שנפרד ממני והתברר לי שחזר לחברתו הקודמת.
- סליחה מהבחור שגם לו כתבתי מכתב פוגעני, בגלל ששכב איתי ולא התקשר אח"כ.
- סליחה מהאישה שקבעתי איתה חודשיים לפני המועד להתחיל לעבוד אצלה בטיפול בתינוקה, ושבוע קודם נאלצתי לבטל לה, בגלל שעזבתי את הבית (עכשיו). ואני יודעת שזה ממש עשה לה ברז. (זה ממש מצער אותי).
- סליחה, אלוהים, על כל הכאב שיש בעולם.