פרויקט דף האינדקס הגדול

אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

מעוינים להשתתף ב פרויקט דף האינדקס הגדול? הנה רשימת דפי האינדקס המעודכנת. ליד הדפים שנערכו לאחרונה מופיע שם העורך, דפים ללא שם הם מועמדים לעריכה.

ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני רוצה שיהיה דף אינדקס ראשי, כמו שתיארתי ב תגובות לאתר
אני יודעת שפרויקט כזה ידרוש קצת עבודה ולבד זה פשוט יתקע
זכרונות פרויקט אינדוקס הלא מאונדקסים זכור לי לטובה כפרויקט מושתף מוצלח.

עכשיו צריך לעשות משהו עם שמות הדפים האלה (לא בטוחה שלדפי התיוג יש מקום. צריך לחשוב על זה). צריך לסדר את השמות באיזושהי צורה, לקבץ אותם תחת נושאים ראשיים ואולי תתי נושאים בתוכם, כך שמי שירצה דף בנושא מסוים ידע באיזה דף אינדקס ללכת לחפש אותו.
אולי כדאי שכל נושא יתואר במשפט או שניים כי שם הדף הוא קצר ולא תמיד מתאר את גבולות הנושא.
למשל -
מדור הבית במרכז מכיל דפים בנושא סדר ושיטות להתמודדות עם בלגן, ניקיון הבית, סוגיות בנושא כביסה, ענייני מטבח וחדרי מגורים, התמודדות עם חרקים ושאר דיירים לא רצויים וגם פנג שואי ובחירת בית חדש.

בתוך מדור הבית במרכז יש את דף האינדקס מדור מתכונים .זה בסדר גמור אבל כאן שם דף זה צריך להופיע בנפרד, כי בתוך מדור הבית במרכז לא יודעים שהוא דף אינדקס.
אז נניח שהחלטנו שיש לנו נושא כללי בענייני בית, סביבה ופרקטיקה של החיים. נבחר לו שם ותחת הכותרת הגדולה יופיעו על דפי האינדקס בנושא, עם פירוט תוכן לכל אחד מהם:
מדור הבית במרכז , מדור בית ויישוב , בעלי חיים , , דפי _צריכה , החיים שלי פרקטיקה ותאוריה , מדור תזונה טבעית , מדור אקולוגיה
זאת הזדמנות לגלות את הדפים החופפים (בעלי חיים...) ולראות מה באמת מכיל כל דף אינדקס ואולי לשנות את השם כי הוא לא כלכך מתאים, לאחד דפים בעלי תחומי עיסוק דומים או חופפים ולפצל דפי אינדקס מתפרשים מדי.
להחליט על עד 10 נושאים גדולים שיכילו בצורה הגיונית (שאדם שלא מכיר יוכל למצוא את מבוקשו) את כל האינדקסים.
יש הסכמה?
אולי לאפאחד מאיתנו אין הרבה זמן להקדיש לנושא, ומאנדקסת גדולה מהפרויקט ההוא כבר ילדה ולא מבלה שעות מול המחשב <חסרונך מורגש!> אבל אפשר ככה בקטנות ובמאמץ משותף להשלים את הפרויקט.

אתם מוזמנים להצטרף.

השאיפה שלי היא שהדף הזה ישנה את שמו בסופו של דבר (כשיפסיק להיות "פרויקט" ) ויהיה קישור אליו מדף הפתיחה, במקום בולט.

<עודד, אני מבחינה בפרצי הסידור שלך. בונה עליך!>
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יונת_שרון* »

עוגיה,
  1. תבורכי!
  1. כדאי לחשוב על מה שנקרא use cases -- דוגמאות של מקרים בהם אנשים משתמשים באתר. את כתבת מקרה אחד כזה: משתמש רוצה למצוא דף על נושא מסויים. אני אישית מעדיפה להשתמש בחיפוש בשביל המקרה הזה, אבל גם אינדוקס טוב יכול לעזור. הנה עוד מקרי שימוש:
  • משתמשים חדשים מגיעים לאתר פעם ראשונה וגולשים מדף לדף, לפי מה שנראה להם מעניין. בשביל משתמשים כאלה פחות חשוב שהאינדוקס יהיה מקיף ויותר חשוב שהוא יהיה מעניין.
  • משתמש רוצה ללמוד על נושא מסויים (למשל חיסונים או לידה). בשביל משתמש כזה חשוב שכל הדפים שקשורים איכשהו לנושא יופיעו בדף האינדקס המתאים. (גם אם הם מופיעים כבר בדפים אחרים).
  • אנשים שמגיעים לאתר, מציצים רק קצת -- מספיק בשביל להחליט איזה מין אתר זה -- וממשיכים הלאה. בשביל אנשים כאלה חשוב לשדר רושם מתאים -- למשל להבליט נושאים שמייחדים את האתר הזה על פני אתרים אחרים, כמו מדור לידת בית ו-מדור עקרון הרצף.
  1. כתבת אולי כדאי שכל נושא יתואר במשפט או שניים כי שם הדף הוא קצר ולא תמיד מתאר את גבולות הנושא
לי נראה עדיף לבחור שם דף מתאים. ממילא כשאנשים מחפשים איפה ללחוץ הם קוראים בעיקר את כותרות הלינקים ופחות את הטקסט שלידם.
  1. לדעתי דפי האינדקס צריכים להיות דומים לדפים של http://dir.google.com. כלומר, בתחילת הרשימה יופיעו דפי אינדקס של תת-נושאים, ואחר כך הפניות לדפים עם תוכן.
  1. רעיונות לנושאים הראשיים:
נראה לי שכל השאר לא מספיק חשוב ו/או ייחודי לאתר הזה בשביל להיות נושא ראשי.
אורית_ס*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2003, 09:31
דף אישי: הדף האישי של אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אני אשמח להשתתף בפרויקט האינדוקס.
אחד הדברים שהייתי עושה הוא לשנות את השמות של דפי האינדקס- להוסיף להם איזו אות מזהה, או משהו כזה, כדי שאפשר יהיה לדעת מהשם שלהם שהם דף אינדקס. בנוסף, הייתי מוציאה דיונים שנמצאים לדפי אינדקס לדפים נפרדים, כדי שיהיה סדר: דף אינדקס יהיה שער שממנו יוצאים לדפים בנושאים רלוונטיים, וזהו.
לדוגמה:
את הדף בריאות ורפואה אפשר להפוך ל בריאות ורפואה אינ / בריאות ורפואה אינדקס / בריאות ורפואה א / בריאות ורפואה דא (דף אינדקס)
ואת הדיון שיש בדף כיום אפשר להעביר לדף שייקרא בריאות ורפואה, או למשל שאלות ותשובות בנושאי בריאות.
כשיהיה לי יותר זמן אשתדל לחשוב על איך לחלק את האתר לנושאים ראשיים.
ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ב דפים-לא-מאונדקסים היה דיון בנושא שם מזהה לדפי האינדקס. אני זוכרת שהיתה איזו בעיה עם שהמלה "אינדקס" תופיע בהם. לא זוכרת למה...
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

אפשר להחליט על שם מזהה אחר, לא "אינדקס". יונת? זה אפשרי?
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אפשר, אבל למה? למה חשוב לדעת לפי הכותרת שדף מסויים הוא דף אינדקס? נראה לי הרבה יותר מעניין לדעת באיזה נושא עוסק הדף. אתן יכולות להציג מקרה שימוש שבו למשתתף חשוב לדעת לפי הכותרת אם דף מסויים הוא דף אינדקס? כנ"ל לגבי הפרדה בין דף אינדקס לבין תוכן -- אתן יכולות לתת דוגמא למקרה שימוש שבו זה חשוב?

בכל אופן, אם רוצים שם מיוחד לדפי אינדקס אני מציעה דפי בריאות ורפואה או דפים על בריאות ורפואה או מדור בריאות ורפואה.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

ברור שהדבר הכי חשוב הוא לדעת באיזה נושא עוסק הדף. אבל אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש אנשים שירצו לבצע חיפוש של נושא מסוים דרך דפי אינדקס, נראה לי חשוב שתהיה הבחנה בין דף תוכן, שעוסק בנושא X, ובין דף אינדקס, שהפונקציה שלו היא לעזור למשתמש למצוא דפי תוכן.
דוגמה:
אם אני משתמשת חדשה ואני נכנסת, דרך מה חדש, למשל לדף לגדל ילדים בלי חיתולים, ואני רוצה לדעת אם יש באתר גם דפים על מיטה משפחתית, אני ארצה שבראש הדף תהיה הפנייה לדף אינדקס שבו אני אמצא את כל הדפים הרלוונטיים לגידול ילדים, ושאני אוכל לדעת שמדובר בדף אינדקס ולא בעוד דף תוכן שעוסק בנושא דומה (למשל בלי חיתולים התחלה מאוחרת). כמו שזה עכשיו אני רואה בראש הדף רשימה של הפניות לכל מיני דפים אחרים, ואני צריכה לפתוח אותם אחד אחד כדי לראות אם יש בהם את המידע שאני מחפשת.
כמובן, אפשר פשוט לציין ליד דפי האינדקס שזה מה שהם, בלי לשנות את שמם. לדעתי הטוב ביותר יהיה גם וגם.
"דפים על" נשמע לי הכי ברור.
ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יונת,
כשעושים חיפוש לפי מילות מפתח זה עוזר אם יודעים שדף מסוים שהתקבל הוא דף אינדקס.
למשל "מנשאים" - יש הרבה דפים ששמם מכיל את המילה. דווקא "המלצות מנשאים" הוא דף אינדקס. למה לפתוח דף אחרי דף רק בשביל לאתר את האינדקס?

וזה בטח נכון בנושא שלא מכירים.
יוחננית*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2003, 12:13

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי יוחננית* »

איך מצטרפים דפים חדשים לדפי האינדקס? למשל, פתחתי דף בגדי הריון. כיצד הוא יופיע בדף האינדקס של הריון ולידה?
האם אני צריכה לכתוב איפשהו "נא לצרף את הדף X לאינדקס Y?
האם כל משתמש יכול לעשות זאת? כי אם כן, אולי כדאי להוסיף ליד המילים "להוספת דף חדש, הכניסו כאן כותרת חדשה" גם על כך שצריך לעשות הוספה לדף האינדקס. אחרת בסוף הפרויקט הזה, שוב יהיו המון דפים שלא יהיו באינדקס.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי רועי_שרון* »

אחרת בסוף הפרויקט הזה, שוב יהיו המון דפים שלא יהיו באינדקס - אני רוצה להציע רעיון: לא כל הדפים חייבים להיות בדפי האינדקס. אם דפי האינדקס יגיעו ל-20% מהאתר בלבד זה לא רע (ובתנאי, כמובן, שה-20% האלה הם הדפים העיקריים בנושאים העיקריים של האינדקס). זה גם מקל על התחזוקה של דפי האינדקס, כי אז צריך לעדכן אותם רק כשיש שינויים מהותיים בדפים העיקריים באתר (כלומר, אחת לכמה חודשים), במקום כל פעם שמצטברת כמות מסויימת של דפים חדשים (בקצב של 3 דפים חדשים ליום זה קרוב ל-100 בחודש...).
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

יוחננית,
כל מה שאת צריכה לעשות זה לערוך את דף האינדקס הרלוונטי, ולרשום שם את הדף החדש שלך.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

טוב, עשיתי איזושהי דוגמה לדף אינדקס ראשי.
הדף מחולק לנושאים ראשיים (בגדול אלו הנושאים שיונת הציעה, פלוס עוד כמה דברים).
מתחת לכל נושא נמצאת רשימת דפי האינדקס הרלוונטיים (ולא דפי תוכן!).
ליד כל דף אינדקס אפשר לכתוב כמה שמות של דפי תוכן לדוגמה. עשיתי את זה רק בחלק מהרשימה ולא בכולה, מטעמי עצלנות :-))

כמה דברים שצריך לעשות, לדעתי:
  1. יש דפי אינדקס שאפשר לבטל, להעביר את תכנם לדפים אחרים, או פשוט להפוך אותם לדפי תוכן פשוטים.
  2. יש דפי אינדקס שרצוי לשנות את שמם, כדי שיבהיר יותר טוב מה הנושא שלהם. ואני חוזרת על הצעתי להוסיף דפים של או משהו דומה לשמות של כולם.
  3. יש כמה דפי אינדקס שאין ורצוי ליצור. אני מתכוונת לנושאים "חמים" שהרבה אנשים (בעיקר משתמשים חדשים) פותחים דפים חדשים שעוסקים בהם, מן הסתם כי הם לא מוצאים את שפע הדפים הקיימים בנושא. לכן רצוי שהדפים הקיימים יהיו כמה שיותר נגישים.
  4. בתוך דפי האינדקס הקיימים, צריך להפריד בין הפניות לדפי תוכן והפניות לדפי אינדקס. את דפי האינדקס הרלוונטיים לנושא צריך להכניס בראש הדף, לטובת מי שמחפש נושא שלא נמצא באותו דף אינדקס, ואחר כך את דפי התוכן של אותו נושא. ככה עשיתי, בגדול, ב בריאות ורפואה, מדור הריון ולידה, ו מדור תינוקות ופעוטות, למרות שעוד יש שם דפי אינדקס שמתחבאים בין דפי התוכן.
  5. לגבי דף פתיחה: הייתי מוסיפה הסבר בתחילת הדף על הדרכים השונות לגלוש באתר. למשל:
ככה כל משתמש חדש (וגם ישן) יכול לבחור את מה שמתאים לו, בין אם הוא מחפש נושא ספיציפי, בין אם הוא רוצה לשוטט סתם.
אפשר גם לאחד את דף פתיחה ו _דף אינדקס ראשי: פשוט להחליף את "רשימה חלקית של הנושאים באתר" לרשימה השלמה של כל הנושאים שתכלול את כל דפי האינדקס. לחילופין, אפשר פשוט לעדכן את הרשימה הנוכחית ולהכניס לתוכה רק את דפי האינדקס בנושאים הכי "חמים").

טוב, אז הנה:

הריון, לידה והנקה

דפים על מדור הריון ולידה (טקסי הריון ולידה, לידה בגיל מבוגר...)
דפים על מדור לידת בית (ילדים בלידת בית, מימון לידה בבית...)
דפים על סיפורי לידה
דפים על מדור אחרי הלידה
רשימת/המלצות_ מיילדות בית
דפים על מדור הנקה
דפים על בעיות בהנקה (דף אינדקס שצריך ליצור) (כמה להניק, הנקה כל שעה, שלשול דמי אצל תינוק יונק...)
רשימת/המלצות_ יועצות הנקה

תינוקות ופעוטות- הפרקטיקה

דפים על מדור תינוקות ופעוטות
דפים על מדור מיטה משפחתית
דפים_ מדור חיסונים
דפים על מדור ברית מילה
המלצות מנשאים

חינוך, הורות ומשפחה (או: חיים לפי עקרון הרצף?)

דפים על מדור עקרון הרצף
דפים על קשיים בגידול ילדים (דף אינדקס שצריך ליצור) (מטפסת על הקירות עם הילד בבית, אני והמשפחה...)
דפים על מדור אתגרים בהורות
דפים על מדור הורות ומשפחה
דפים על מדור אהבה ומיניות (את הדפים ב מין ומיניות הייתי מעבירה להורים זוגיות ואהבה)
דפים על מדור חינוך ביתי
רשימת_ מדור קבוצות חינוך ביתי (אולי במקום דף אינדקס הוא צריך להיות דף תוכן עם הפניה מדף האינדקס של מדור חינוך ביתי)
דפים על מדור לימודים (את הדפים שנמצאים ב מדור שפות ולשון הייתי מעבירה ל מדור לימודים)

חיים בקהילה, חיים במדינה

דפים על מדור קהילת באופן
דפים על מדור מפגשים
דפים על מדור ילדי באופן (אפשר לשנות ל דפים של ילדי באופן טבעי)
דפים על מדור בית ויישוב
דפים על מדור פנאי
דפים על מדור מדינה וחברה
דפים על מדור זכויות הפרט (לדעתי עדיף לאחד אותו עם מדור מדינה וחברה ובכלל לבדוק אם יש טעם לאנדקס את כל הדפים שיש שם)
דפים על מדור תקשורת

בריאות

דפים על בריאות ורפואה
דפים על פעילות גופנית
דפים על מדור תזונה טבעית

סביבה ובעלי חיים

דפים על בעלי חיים דפים על מדור אקולוגיה

נושאים רוחניים

דפים על מדור דת ומיסטיקה
דפים על מדור פילוסופיה
דפים על מדור חגים ומעגל השנה
דפים על מדור ספרים וספרות
דפים על המלצות ספרים (לבטל כדף אינדקס?)
דפים על מדור כישורי חיים
דפים על מדור הומור
מדור לבטים ורגשות (אפשר לשנות ל דפים על לבטים ורגשות)
דפים על החיים שלי פרקטיקה ותאוריה (אולי אפשר לאחד עם מדור לבטים ורגשות)

נושאים ארציים

מדור צריכה
דפים על מדור מחשבים (אפשר לשנות ל דפים על מחשבים ואינטרנט)
לוח מודעות
מדור כסף עבודה
דפים על מדור הבית במרכז (אפשר לשנות ל דפים על חיי יום יום) (כביסה לבנה, גידול אוכל..)

מדור מתכונים

דפי תיוג

_דף בית אישי
_דף בלוג
_דף וכחני
דף למחיקה
_דף סיפור לידה
_דף עלון
_דף ערך
_דף תיוג
_דף תמיכה

זהו. כולם מוזמנים לשחק עם זה, לשפר, להוסיף, לגרוע, להעיר ולהאיר.
עודד_לבנה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אורית,
גם אני עשיתי דף אינדקס ראשי, והוא בדף נפרד: השורש של עץ האינדקס.
כיוון שבדף ההוא יש הרבה יותר חומר מאשר כאן, אני מציע, אם זה מקובל עלייך, שנאמץ אותו בתור נקודת ההתחלה, ושתשני את הדף ההוא לפי מה שנראה לך נכון. אין ספק שיש במה שאת עשית כמה נקודות שיכולות לשפר את הדף ההוא.

מסכימה?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

בודאי.
אין לי זמן להכנס לשם הערב, אבל עקרונית אין בעיה. אם משהו שכתבתי נראה לך, פשוט תוסיף אותו לשם. אני אכנס מחר ואסתכל בעצמי.
אגב אני מקווה שאין עוד 10 דפי אינדקס ראשיים שנולדו היום במקביל...
(אין לי מה חדש בבית, אז אני לא יכולה לעקוב אחרי שינויים)
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שוכנעתי שכדאי לתת לדפי אינדקס כותרת שמעידה על מהותם השונה. אני אישית מעדיפה מדור X, ואפשר גם שלחלק מהמדורים יהיו עורכי מדור. אני מייד מתנדבת להיות עורכת מדור מדור חינוך ביתי. מי מוכן לקחת אחריות על מדורים אחרים? אני מציעה שמי שעורך מדור יהיה אחראי על דף האינדקס שלו ושל התת-מדורים שלו: קביעת שמות, סידור, ואינדוקס דפי תוכן.

עוד רעיון: בראש כל דף אינדקס לשים את "מסלול פירורי הלחם" אליו. לדוגמה, בראש הדף מדור קבוצות חינוך ביתי לשים:
דף פתיחה > מדור הורות ומשפחה > מדור חינוך ביתי >

לגבי ההצעות להיררכיה -- טרם הספיקותי.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אוקיי, עברתי על העצים של עודד ושל אורית (ושלי) ובסיכומו של דבר: אני לא יודעת. אני לא יודעת מה צריך להיות הסדר. אני לא יודעת איך לבנות את העץ top-down (כלומר, מהגזע לעלים...) אבל אולי לא חייבים לעשות את זה ככה. הנה רעיון:
נושאים חשובים הם נושאים שלאנשים אכפת מהם.
אם לאנשים אכפת מנושא, הם יסכימו (אני מקווה) להיות מעורבים ולקחת אחריות על המדור המתאים.
לכן, אפשר להתחיל מאינדוקס מדורים (הענפים של העץ) ואז לשים את הענפים הכי מוצלחים בשורש.
אם אנחנו רואים שמשהו יוצא לא הגיוני או לא מוצלח, תמיד אפשר לשנות.

היתרון העיקרי של הרעיון הזה הוא שאפשר להתחיל בקטן (מדור אחד) ולהגיע מיד לתוצאות. בנוסף, ההתנסות בקטן תעזור ללמוד מה צריך בשביל בניית העץ הכללי.

בסיכום: אני קוראת למתנדבים לומר על איזה מדורים הם מוכנים לקחת אחריות (באופן קבוע, לא פרוייקט חד-פעמי). ואז ננסה לסדר בעץ יפה רק את המדורים שמישהו לקח עליהם אחריות. בנוסף, מישהו (עוגיה? סמדר? עודד?) צריך לקחת אחריות על השורש (גזע?) ולדאוג להשקות ולטפח אותו.
ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני בעניין.
מחר אני אקרא בעיון ואולי גם אבין מה אמרתם פה...
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

יונת- מסכימה.
אני מוכנה להמשיך לערוך באופן קבוע את מדור בריאות ורפואה.
יש כמה דפי אינדקס קטנים שאולי עדיף לאחד למדור אחד מרכזי כדי להגיע בסוף למספר יחסית מצומצם של מדורים (ויהיה יותר קל לנווט ביניהם). למשל לאחד את מדור תזונה טבעית ו פעילות גופנית עם בריאות ורפואה (את זה אני לוקחת על עצמי). או לאחד את מדור עקרון הרצף ו מדור אתגרים בהורות עם מדור הורות ומשפחה.

אני מאד מסכימה עם מה שרועי אמר: לא כל דף חייב להיות מאונדקס. אם נוציא מדפי האינדקס את הדפים הפחות חשובים, יהיה קל יותר להגיע אל הדפים היותר חשובים.
עודד_לבנה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

בשם "מדור" השתמשתי, בדף השורש של עץ האינדקס, כדי לציין את החלוקה הפנימית לנושאים ראשיים בתוך דף אינדקס.
אם בוחרים להשתמש בו עבור דף אינדקס, אז צריך שם אחר לחלוקה הפנימית של הדף (נושאים? קטגוריות?)
אני לוקח אחריות על מדור כישורי חיים.
בתחתית הדף השורש של עץ האינדקס יש רשימה של משימות פשוטות שצריך לעשות לטובת מבנה האינדקס החדש.
כולם מוזמנים לקחת משם משימה, קטנה או גדולה, לעשות אותה, ולמחוק אותה.
עודד_לבנה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אורית,

אם משהו שכתבתי נראה לך, פשוט תוסיף אותו לשם.

כבר השתמשתי בכמה רעיונות שלך
עודד_לבנה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

יש לי, יש לי, יש לי!
דף האינדקס הראשי צריך להשתמש ב טקסט נפרש:
  • בהתחלה רואים רק את הקטגוריות.
  • כשפורשים קטגוריה רואים איזה דפים יש בה.
  • כשפורסים דף רואים את התאור שלו ואת המדורים שבו.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

עודד, אין שום בעיה להשתמש במלה "מדור" גם עבור המדורים הראשיים וגם עבור המשניים.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

למעלה הצעתי לפתוח דף אינדקס ספציפי על בעיות הנקה. עכשיו פתאום גליתי שיש דף כזה- מדור תמיכה בהנקה, שמתויג כדף תמיכה, אבל בעצם הוא גם דף אינדקס.
אז אני מציעה לערוך אותו, להוסיף לשם עוד דפים בנושא ולהפוך אותו רשמית למדור תמיכה בהנקה.

עודד- יש לי כמה השגות על הדף שעשית, אבל אני חושבת, כמו יונת, שבינתיים כדאי להתחיל בקטן, מעריכת דפי האינדקס הקיימים, ואחר כך יהיה יותר קל להחליט איך לשלב אותם בדף האינדקס המרכזי (או שורש העץ)
בגדול- |Y|
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

עכשיו יש לי התלבטות: בהנחה שאני מעבירה את כל מה שיש עכשיו בדף מדור חינוך ביתי לדף מדור חינוך ביתי, איזה תוכן להשאיר לדף הישן? יש הרבה מקומות שמדברים על חינוך ביתי ומתאים להשאיר בהם את ההפניה המקורית ולא להוסיף את המלה מדור_ ולהרוס את המשפט. וחוץ מזה יש גם הפניות לדף הזה מאתרים אחרים. בקיצור, אני צריכה למצוא איזשהו תוכן משמעותי בשביל לשים שם. רעיונות?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

יונת, למה לא להשאיר בדף הישן את הדיון, כמו שהוא, ובמדור רק את רשימת הדפים בנושא חינוך ביתי (מורחבת ומעודכנת) ואולי גם כמה מלים כלליות על הנושא?
בראש הדף מדור חינוך ביתי צריכה כמובן להיות הפניה ל מדור חינוך ביתי.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אין דיון, ומלים כלליות אולי לא ימשכו את מי שמגיע ממקום שונה לחלוטין להמשיך לגלוש.
אני חושבת שאנסה לכתוב כמה מלים כלליות, לשים מעט קישורים, ולהפנות למדור.
תמיר_בוסתנאי*
הצטרפות: 15 ספטמבר 2003, 19:36
דף אישי: הדף האישי של תמיר_בוסתנאי*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי תמיר_בוסתנאי* »

יונת - כמה רעיונות:
  1. במקום לערוך דף בו נעשתה הפנייה לדף שכותרתו שונתה / בוטל - ניתן לרוקן את הדף, אליו נעשתה ההפניה, מתוכנו ולהחליפו בהפנייה אל הדף החדש - בדומה לאתרי אינטרנט שעוברים למיקום אחר.
  2. ע"מ לשפר את הקישוריות של האתר - הייתי מבצע את הפעולה הבאה - בכל פעם שיש הפנייה מדף אחד לדף אחר, הייתי, אוטומטית מוסיף את הקישור ההפוך (מהדף המופנה לדף הפונה).
  3. 1 לדעתי, זה יהיה מעניין לקבל מפה של הדפים ולמי הם מקושרים בלבד. מפה זו, לעצמה, יכולה לשמש עזר נווט באתר - והיא נבנית מעצמה :-).
א.ילת*
הצטרפות: 02 אפריל 2002, 23:24

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי א.ילת* »

סליחה. אין לי חשק וכח לקרוא את כל הדף.
דף האינדקס צריך לקשר לכל שאר הדפים באותו נושא. יש לנו מספיק דפי אינדקס אבל אי אפשר לדעת שהם דפי אינדקס. אני מחשיבה עצמי "גולשת ותיקה" באתר אבל כשאני מחפשת מידע בושא הנקה אני רושמת בתיבת החיפוש "הנקה".
מקבלת 74 כותרת, 539 דפים נוספים. איך אני אמורה להמשיך הלאה?
היות ואני ותיקה אני יודעת שיש דף אינדקס.
לפי תוצאות החיפוש זה בטח א ב בהנקה. מה אתם יודעים- זה לא. אה, זה בטח הכל על הנקה. לא -מסתבר שזה ממש לא קשור. אז מה, אולי הנקה הנקה ושוב הנקה ? לא. אפשר להתייאש כאן. דפי האינדקס טובים, אבל הם צריכים להופיע, ומהר.
לדעתי- הוראות למשתמש יותר חשובות מדף הפתיחה. אולי לא כפי שהם קיימות כרגע אבל כוללות הסבר קצר בסגנון:
"אם ברצונך לחפש מידע על עניין מסוים, אנא הקלד את מילת המפתח בתיבת החיפוש למעלה. התוצאה הראשונה שתקבל תקשר אותך לדף האינדקס של אותו נושא ומשם תוכל לבחור את הדפים המתאימים. לפני שאתה פותח דף חדש (ונותן לו שם מוזר ולא שייך שאף אחד לא יכול להבין את ההקשר) אנא בדוק אם הנושא כבר קיים בעזרת תיבת החיפוש".
ענין נוסף ואחר הם דפי הלוחות למניהם שדורשים הפניה אחרת (ואז אולי נמנע שמות דפים כמו האם יש עוד בקהל, מישהו מכיר מדקר בצפון, אנחנו בבית בשעות הבוקר ומחפשים חברים בני שנתיים בערך )
עודד_לבנה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

איילת,
הדרך למצוא דף אינדקס היא בעזרת "הפניות לכאן".

לדוגמא, נניח שאת מתחילה בדף א ב בהנקה
ההפניות לדף הזה כוללות בדיוק שישה דפים:
  1. דיונים על א ב בהנקה
  2. הכל על הנקה
  3. מדור הנקה
  4. הנקה מצד אחד או שניים
  5. הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק
  6. פרויקט דף האינדקס הגדול
השישי - נכנס רק בגלל הדוגמא שלך.
החמישי - ברור שלא רלוונטי.
הרביעי - רלוונטי, אך ברור שאינו דף אינדקס, וכך גם הראשון.
נשארו לך שני דפים לבדוק, ואחד מהאם הוא באמת דף על האינדקס על הנקה.
העומס הזה נראה לי סביר.

ועדיין, אני בדעה שצריך לייחד את דפי האינדקס, כפי שהוצע למעלה, בעזרת שם מיוחד, ואפשר גם בעזרת צבע מיוחד בקישורים.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

א.ילת, באמת נאמר פה בדף שצריך לייחד את שמם של דפי האינדקס. עלה פה הרעיון לקרוא להם "מדורים"- מדור הנקה ויונקים, מדור חינוך ביתי, מדור בריאות ורפואה, וכן הלאה.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

יונת, קודם לא הבנתי נכון את השאלה.
יש שתי אפשרויות:
אפשר לשנות את ההפניות בלי לשנות את המשפט, פשוט לבטל את הקו התחתון בין המלים "חינוך ביתי", ולהוסיף בסוף המשפט, או בסוף ההודעה, הפניה למדור (ולבטל לחלוטין את הדף מדור חינוך ביתי).

לחילופין אפשר להפוך את הדף מדור חינוך ביתי למה שעודד קורא _דף ערך- להכניס תוכן כלשהו שיגרה את הגולשים להמשיך הלאה, למשל ציטוטים מענינים מתוך דפים רלוונטיים שימשכו את הקוראים להכנס אליהם; להכניס שאלות נפוצות בנושא ואת התשובות; לתאר את השקפת העולם שמאחורי החינוך הביתי, וכן הלאה...
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

במחשבה שנייה- האפשרות הראשונה שהעליתי לא ממש ריאלית, נכון?... דרושה יותר מדי עבודת עריכה...
רועי_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

זה לא רק דורש יותר מדי עבודת עריכה, זה גם שובר את הקונספציה של "קישור מתבקש" -- כלומר, רצף מלים בתוך הטקסט עצמו, שמתבקש להרחיב אותו במסגרת דף נפרד.

יונת, אפשר אולי לתת שני שמות לאותו הדף? משהו כמו Alias?
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

כן, נראה לי שלא תהיה ברירה ונאלץ ליישם redirect. יש לך רעיונות לממשק סביר?
א.ילת*
הצטרפות: 02 אפריל 2002, 23:24

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי א.ילת* »

אני הדיוט מושלם במונחים שלכם ואנסה להסביר את עמדתי:
מעולם לא השתמשתי בפונקציה הפניות לכאן וגם לא בדפים דומים. אני משתמשת הרבה באופצית החיפוש.
לי הכי נוח כשאני מקלידה "הנקה" יופיע לי קודם כל דף האינדקס של הנקה עם הערה- זהו דף אינדקס- מכאן תוכלי לעבור לדפים אחרים.
כנ"ל כשאני מקלידה "ספר" או "חינוך".
השאלה היא האם רב הגולשים נוהגים כמוני או למשל כמו עודד. ואיך נוהגים גולשים חדשים.
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי בועז_חן* »

יונת,
  1. במקום לתת שם נוסף אפשר בתוצאות החיפוש להפריד דפי אינדקס ולהציף אותם למעלה. בשאר המקומות הצורך בהפרדה פחות חשוב.
  2. פרורי לחם צריכים להיות משהו אוטומטי אחרת בכל עריכה עתידית של העץ יוצר בלאגן בלתי ניתן לשליטה.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

1. מקבלת ויבוצע. ונראה לי שזה מבטל את הסיבה העיקרית לשימוש בשם מיוחד לדפי אינדקס.
  2. איך פירורי לחם יכולים להיות אוטומטיים?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

ערכתי את מדור בריאות ורפואה. הוא מכיל עכשיו שלושה דפי אינדקס- בריאות ורפואה הקודם, פעילות גופנית ו מדור תזונה טבעית.
אשמח לתגובות והערות.
האם הרעיון לאחד את שלושת הדפים נראה לכם?
תמיר_בוסתנאי*

פרויקט דף האינדקס הגדול

יונת - אולי ניתן יהיה לאסוף סטטיסטיקה מהסוג: "אנשים שצפו בדף זה - צפו לאחר מכן בדפים הבאים? - האם זה "יקרב" אותך לפתרון "אוטומטי" לפרורי לחם?
ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

תמיר, זה מזכיר לי את כל החנויות המקוונות האלה, שמציעות לך ספרים ש"מי שקנה ספר זה קנה גם".
זאת כזאת רמאות...
פעם אחת קיבלנו המלצת "קנו גם" על ספר שמעולם לא הודפס (זה היה באמזון ארה"ב)
תמיר_בוסתנאי*

פרויקט דף האינדקס הגדול

זאת כזאת רמאות...
מנסיוני האישי - זו היא אחת הדרכים היותר מוצלחות להגיע למקומות שמעניינים אותי - ע"י מציאת קצה חוט ומעקב אחרי הריח של אילו שכבר "פסעו בנתיב הזה" - אני מניח שיש בזה גם סיכון... :-)
ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

תמיר - זה בהחלט מעניין וטוב ואני לא נגד אנשים שצפו בדף זה - צפו לאחר מכן בדפים הבאים (הרבה פעמים גם יוצא לי להגיע מדף לדף על ידי קישורים בתוך הדפים עצמם ולגלות דפים שלא הכרתי)
אני רק מוחה נגד הרמאות של אמזון. שיתנו נתונים אמיתיים ולא המצאות לפי קשרים שנראים להם. אשמח ללכת בעקבות ריח, אבל ריח אמיתי, לא כזה של מטהר אויר לשירותים....
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

טוב, יישמתי: עכשיו החיפוש מציף למעלה תוצאות שהן דפי אינדקס. נסו ותבדקו אם זה עוזר.
תמיר_בוסתנאי*

פרויקט דף האינדקס הגדול

הי יונת:
ניסיתי ובדקתי (מעט) ולהלן ה"תוצאות": ...
  1. בדף - למעלה שמתי לב לאינדקס בעלי חיים.
  2. לכן - החלטתי לחפש "חיות".
  3. התוצאה:6 כותרות - (מה זו כותרת? ) ו- 814 "דפים אחרים"
  4. "בעלי חיים" (שהוא דף-האינדקס) לא הופיע כלל !!!
  5. פתרון אפשרי (הצעה בלבד) - כל דף שמופיע בדף-אינדקס כלשהוא - יקבל קישור (אוטומטי) לאותן דף.
  6. לעניות דעתי, הבעייה יכולה להפתר גם אם כל דף X X שיש בו לינק לדף אחר - Y Y "יגרום" לדף Y Y ל"ייצר" לינק לדף X X.
  7. ואם עוד לא אמרתי - אולי כי כבר אמרו את זה לפני.... אני מאוד אוהב את האתר וצורת התפתחותו/בנייתו :-) והפילוסופיה מאחוריו |Y|
ה_עוגיה*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

פלוני - הלינק ההפוך קיים ב"הפניות לכאן" (מופיע משמאל לשם הדף הבולט והגדול. כפתור שימושי ולא מוכר מספיק כנראה...)
תמיר_בוסתנאי*

פרויקט דף האינדקס הגדול

1. עוגיה - ה"פלוני" הוא אני :-) - לא שמתי לב ...
  2. "פניות לכאן" - "לא ממש עובד (ניסיתי להפעיל מהדף הזה למשל) :-( ...
בועז_חן*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי בועז_חן* »

ע"י מציאת קצה חוט ומעקב אחרי הריח של אילו שכבר "פסעו בנתיב הזה"
קלעת לדעת חכמים. יש מאמר ידוע שמדבר על "ריח המידע" (information scent) ומשווה בין טכניקות איתור מידע ובין טכניקות איתור הצוף של הדבורים.
תמיר_בוסתנאי*

פרויקט דף האינדקס הגדול

בועז - האם אתה יכול להפנות אותי אליו?

> תמיר רוצה לפתח את כשרון החיפוש <
בועז_חן*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני חושב שזה היה all]זה pubs abstracts[/po].html#UIR-2001-07-Chi-CHI2001-InfoScentModel אבל יש גם עוד כמה קישורים פה . חפש כבר היום "information scent" ו"Information Foraging" בכל מנועי החיפוש המובחרים.
גילה_חורש*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2003, 08:48
דף אישי: הדף האישי של גילה_חורש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי גילה_חורש* »

אני קוראת את הדף הזה לראשונה.
כמה שאלות -
האם יצא מכאן סיכום? "לפעולה?" (או שיש לעשות זאת עכשיו?)
האם בדף השורש של עץ האינדקס מופיעים כל ה"לפעולה" מדף זה, או כלל ללא קשר?
האם התחלתם לעשות? יש מה (ברור שיש, אבל אני לא רוצה להמציא את הגלגל)?

> גילה בפרץ אני לא יודעת מה <
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אני קוראת את הדף הזה לראשונה.
מה ? חשבתי שאת העורכת הראשית פה ???

הגעתי למסקנה שחייבים לעשות מה שכבר הציעו פה לפני. לחלק לכמה מדורים עיקריים, נניח מדור רפואה ובריאות שיכיל את דפי האינדקס בנושא זה, וכן להוסיף לשמות של דפי אינדקס את המילה אינדקס: "אינדקס תזונה טבעית".
כשמחפשים מילה ומקבלים תוצאות שונות, אין כל דרך לדעת מה אינדקס ומה לא. אם נניח אני מחפשת את המילה "הנקה", אמנם אקבל בראש הדף בפונט מודגש את שמות הדפים שמכילים את המילה, אבל רק חלק מהם הם דפי אינדקס. איך אדע לאן להיכנס ?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

כבר מזמן רציתי לחזור לדף הזה.

דריה- קודם כל |Y|

היה כאן דיון לגבי הוספת המילה אינדקס לשמות של דפי האינדקס ויונת ורועי אומרים שזה בלתי אפשרי. יונת הציעה לקרוא להם מדורים- מדור בריאות ורפואה למשל, וכן הלאה, כדי שניתן יהיה לזהות אותם. איפשהו במעלה הדף נמצא הדיון בנושא.

בין השאר הועלתה ההצעה שדפי האינדקס יהיו הראשונים ברשימה של תוצאות חיפוש לפי מילה, וזה אכן בוצע. לדעתי- ואת זה כבר מזמן רציתי לומר- זה עדיין לא מספיק, כיוון שרק מי שביקר בדף הזה והיה נוכח בדיון, או לחלופין הגולשים הותיקים שבלאו הכי כבר מכירים את רוב דפי האינדקס, יודעים שהדפים הראשונים ברשימה הם דפי אינדקס. הנה, את בעצמך לא ראית שהדפים הראשונים ברשימת התוצאות שקבלת הם דפי אינדקס! (יונת- לתשומת לבך!)
לדעתי, כדי לעזור לגולשים חדשים (ופחות חדשים) להתמצא ביעילות, רצוי:
  • לשנות, כפי שכבר הוסכם, את שמות כל דפי האינדקס למדור זה וזה.
  • לחלק את דף התוצאות של חיפוש בצורה כזאת:
נמצאו כך וכך כותרות, כך וכך דפי אינדקס, כך וכך דפים (במקום- כך וכך כותרות, כך וכך דפים, כשדפי האינדקס נמצאים בתחילת רשימת הדפים). אם דפי האינדקס יהיו ברשימה נפרדת יהיה עוד יותר קל לזהות אותם.

לגילה-

למיטב זכרוני הוחלט שהשלב הראשון הוא לערוך את דפי האינדקס הקיימים (לאחד דפים כפולים, ליצור מדורים שונים וכו') ואחר כך לבנות את האינדקס עצמו. אני חושבת שכדאי לבדוק שוב את דפי האינדקס, לראות אילו דפים עדיין זקוקים לעריכה, ואם יוסכם על תוספת המילה מדור, או מילה אחרת לשמם, לעשות את זה, ואז לבדוק איך בונים את דף האינדקס הראשי.

לגבי דף האינדקס הראשי- עודד לבנה יצר את הדף השורש של עץ האינדקס שהוא סקיצה של דף אינדקס ראשי.
לי אישית יש בעיה עם שם הדף: זה שם יצירתי, פיוטי ומאד יפה, אבל קשה מאד להבין ממנו שהוא מכיל אינדקס של נושאים. אני לפחות לא הייתי מנחשת בחיים שזה מה שהוא. אני חושבת שצריך שם שאי אפשר לפרש ביותר מדרך אחת, כמו דף אינדקס ראשי, או אינדקס ראשי של הנושאים באתר. בנלי, משעמם וחסר מעוף- נכון. אבל ברור...

לחילופין, אני חושבת שאפשר לוותר לגמרי על דף אינדקס ראשי ופשוט לערוך את דף פתיחה בצורה שונה:
  • לעדכן את רשימת דפי האינדקס שמופיעה שם
  • להוסיף, לטובת גולשים חדשים ומבולבלים, הסבר קצר על הדרכים השונות לגלוש באתר (מה חדש, דפי אינדקס, חיפוש מילים וכו'). נדמה לי שכבר כתבתי את ההצעה הזאת איפשהו בדף הזה די בפירוט.
לסיום, יש לי רעיון איך לאנדקס דפים ביעילות- הרי כל הזמן נוספים דפים חדשים וצריך להספיק לאנדקס אותם לפני שהם נעלמים ממה חדש ולא חוזרים יותר וזה בכלל לא קל. אז חשבתי- אולי אפשר להשתמש בטריק של דפי תיוג? כמו שמוסיפים את המלים דף תמיכה, נניח, לדף מסוים, ואז הוא מופיע אוטומטית בדף דף תמיכה, אולי אפשר לתכנת את דפי האינדקס באותה צורה- נניח, בדף כמו הנקה ואנטיביוטיקה אפשר לכתוב בראש הדף מדור הנקה, מדור תינוקות ופעוטות, מדור בריאות ורפואה, ואז הוא יופיע אוטומטית בשלושת דפי האינדקס.
אפשרי? מעשי?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אני חושבת שאפשר לוותר לגמרי על דף אינדקס ראשי ופשוט לערוך את דף פתיחה בצורה שונה

אני מסכימה אתך בעניין זה.
בדף הפתיחה צריך להופיע מה שעודד הכין בעץ האינדקס. דפי האינדקס בלבד, מחולקים לכמה קטגוריות כלליות יותר.

אני לא חושבת שצריך לחכות עד שכל דפי האינדקס יהיו מסודרים וערוכים. הרי תמיד יהיה עוד משהו שאפשר להוסיף, לשנות ולשפר. אפשר לעשות את זה עכשיו ולהמשיך משם.

קראתי עכשיו את כל הדף מההתחלה, ולא ראיתי שיונת אמרה שאי אפשר להשתמש במילה אינדקס בשם הדף (משום מה גקם אני זכרתי שזה היה כתוב איפושהו). בהתחלה היא אמרה שהיא לא חושבת שזה חשוב, ואח"כ אמרה שהיא מעדיפה "מדור" או "דפים על". אני אישית חושבת שאולי עדיף להשתמש באינדקס, ואולי לקטגוריות שמעל דף אינדקס להשתמש במילה מדור.
לדוגמה, מדור רפואה ובריאות יכלול את אינדקס רפואה אלטרנטיבית, אינדקס תזונה, אינדקס חיסונים.
יונת_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

כל הזמן נוספים דפים חדשים וצריך להספיק לאנדקס אותם לפני שהם נעלמים ממה חדש
ממש לא. צריך לאנדקס רק דפים עם מספיק ערך. ולדעתי כדאי גם לערוך ולסכם, לא רק לאנדקס (אם כי אני מודה שאני מתעצלת).

לגבי הטריק של התיוג: בהחלט אפשר להשתמש בו, אבל אז יהיה צריך לכניס קישור למדור בכל אחד מהדפים שבו, וזה לא יותר קל מלעשות את הקישור ההפוך. וחוץ מזה, אז אי-אפשר לסדר יפה את הדפים במדור, אלא הם יופיעו באופן אוטומטי ברשימה סתמית.

ולמה אני מעדיפה את המלה מדור על פני אינדקס:
  1. היא עברית.
  2. המשמעות שלה יותר רחבה, ובתכל'ס אצלנו הדפים האלה מכילים לא רק אינדקס של הדפים בתחום.
  3. תכננתי שלכל מדור יהיה עורך או עורכת, והתואר "עורך/ת מדור חיסונים" נשמע לי טוב יותר מאשר "עורך/ת אינדקס חיסונים".
רועי_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

אני חושבת שאפשר לוותר לגמרי על דף אינדקס ראשי ופשוט לערוך את דף פתיחה בצורה שונה -- אני חולק על זה, כי לתפיסתי האינדקס בדף הפתיחה צריך להיות מצומצם בשטח המסך שהוא תופס, ואילו האינדקס ב-השורש של עץ האינדקס מפורט מדי. גם לאינדקס מפורט יש מקום, אבל כהפניה מדף הפתיחה.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

האינדקס בדף הפתיחה צריך להיות מצומצם בשטח המסך שהוא תופס,
האם אפשר להגיע להסכמה שהאינדקס בדף הפתיחה יכלול את רוב דפי האינדקס, מחולקים ל- קטגוריות (יש הצעות לשם יותר טוב).
גם אם זה יצא יותר ארוך וידרוש גלילה. אני חושבת שאם בדף הפתיחה יהיה אינדקס ראשי מלא אז יותר אנשים קבועים ישתמשו בו. יהיה קל להגיע אליו כי יש קישור לדף הפתיחה מכל דף ולכן האינדקס יהיה שימושי ונגיש. אם האינדקס יהיה חלקי (כמו שעכשיו יש מתחת לכל קטגוריה מעין דוגמאות של דפים), אז המשתמשים הקבועים לא ישתמשו בו כדרך להגיע ממקום למקום בנוחות בגלל שתדרש מהם לחיצה נוספת להגיע לאינדקס חסר והם יעדיפו לעשות חיפוש.

עוד רעיון בקשר לדף הפתיחה:
להוסיף אליו את הפונקציה דפים באקראי.
רועי_שרון*

פרויקט דף האינדקס הגדול

האם אפשר להגיע להסכמה שהאינדקס בדף הפתיחה יכלול את רוב דפי האינדקס -- כן.

גם אם זה יצא יותר ארוך וידרוש גלילה -- אני לא אוהב את זה. אבל אני לוקח עלי לסדר שזה יכנס ללא צורך (או עם צורך מינימלי) בגלילה.

לגבי הוספת דפים באקראי לדף הפתיחה -- יש ליונת ולי רעיון אחר לגבי דפים באקראי, שאני חושב שיימצא חן בעינייך יותר -- אנחנו עובדים על זה ממש בימים אלה. סבלנות...
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

ממש לא. צריך לאנדקס רק דפים עם מספיק ערך
כמובן שהתכוונתי רק לדפים כאלה... אבל גם מהם נולדים הרבה, וקשה ל"דוג" את כולם.
אם תהיה בעיה לסדר את רשימת הדפים בתוך דפי האינדקס לפי נושאים אז אולי באמת עדיף לותר על הרעיון של דפי התיוג.

לדוגמה, מדור רפואה ובריאות? יכלול את אינדקס רפואה אלטרנטיבית?, אינדקס תזונה?, אינדקס חיסונים?.

דריה, מדור בריאות ורפואה הוא דוגמה מצוינת לדיון כי במקרה אני ערכתי אותו ובאמת התלבטתי אם לעשות את מה שאת מציעה- להפוך אותו לדף אינדקס של דפי אינדקס בנושאי רפואה ולפרק את רשימת הדפים שיש שם לכמה דפי אינדקס קטנים יותר.
בסוף השארתי אותו כמו שהוא- דף אינדקס די ענק- כי נראה לי שאם מפרקים, יצאו משם המון דפי אינדקס קטנים שחלק מהם יכילו מספר ממש קטן של דפים, וחששתי שזה יקשה על ההתמצאות, ז"א שאנשים יכנסו לדף אינדקס קטן כזה, לא ימצאו את הנושא שהם מחפשים, יתעצלו להכנס לעוד 10 דפי אינדקס קטנים כדי לראות אם מה שהם מחפשים נמצא שם ויפתחו דף חדש.
חשבתי שאם כל הדפים בנושא מסוים, כללי מאד, נמצאים בדף אינדקס אחד וצריך רק לגולל אותו למטה עד הסוף, קל יותר למצוא את הדף שמחפשים. יכול להיות שאני טועה כמובן, ואשמח לעוד דעות בנושא.

זה דבר שכן צריך להחליט לפני שבונים אינדקס ראשי, כי אם מחליטים לעשות דפי אינדקס ראשיים לכל נושא שמהם תהייה הפנייה לדפי אינדקס משניים, צריך ליצור את הדפים האלה לפני שאפשר להכניס אותם לאינדקס...
אני מקווה שהסברתי את עצמי. יש לי הרגשה שלא כל כך...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אנחנו עובדים על זה ממש בימים אלה. סבלנות...
אני במתח... :-)
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי טובי_י* »

וואי וואי וואי, (נא לקרוא באינטונציה מרוקאית). ישבתי וקראתי את כככללל הדף הזה. ניסיתי להבין הכל. הבנתי פחות או יותר, רק שעכשיו אני נראית :-S
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

טובי, אם כבר קראת את הכל ואפילו הבנת, אז אולי תתרמי את דעתך ו/או הצעותיך בעניין. :-)
טובי_י*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 06:09

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי טובי_י* »

זהו, שהבנתי פחות או יותר. אני עדיין מתיידדת עם ההבנה הזו:-) . כשייפול האסימון ויהיה לי מה לומר - אומר.
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

בזמן האחרון מחקתי כמה דפי אינדקס (ועכשיו לבקשתה של אורית הוספתי לדף מדור תמיכה בהנקה את התיוג _דף אינדקס.

אני מקווה שזה יעודד את כל שאר ה"חביירים" להמשיך בהכנות לקראת דף אינדקס ראשי ב דף פתיחה.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

דריה, שוב כל הכבוד על מתקפת העריכה היסודית.

אני מתכוונת לערוך את מדור הורות ומשפחה (צריך לשבץ שם המון דפים).
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

באמת יש שם בלגן... חשבתי להפריד את חינוך מהורות ומשפחה. יש המון חומר בנושא, וחשבתי שבדף האינדקס הראשי יכולה להיות כותרת על חינוך ומתחתיה חינוך וחינוך ביתי. הורות ומשפחה ייכנס לקטגוריה אחרת.
מה דעתך?
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

צודקת. אני אפריד אותם.
את הורות ומשפחה אפשר להכניס לאותה קטגוריה עם הורים זוגיות ואהבה, לא?
בכל אופן אני לא מהירה כמוך, זה יקח קצת זמן...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

ל מדור אהבה ומיניות צירפתי את מין ומיניות, אז עכשיו זה צריך להיות אהבה זוגיות ומיניות.

תסתכלי גם למטה ב השורש של דף האינדקס , כתבתי שם חלוקה חדשה. מה דעתך ? יצא קצת אני ואני ואני, אז אולי צריך לשנות את הכותרות.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

דריה עשיתי כמה שינויים, לעיונך:

טיפוח ודימוי גוף- יש מעט דפים בנושא (יחסית), לדעתי מספיק דף אינדקס אחד לשני הנושאים.

אני מבינה שאת מציעה לפצל את מדור בריאות ורפואה הנוכחי ל 3- מדור בריאות, מדור תזונה ומדור טיפוח ודימוי גוף?

כל נושא הריון, לידה והנקה הוא כזה ענק (וחשוב!), לדעתי הוא צריך להיות בסעיף נפרד.

מה זה מדור החיים שלי? זה דף אינדקס שאת מתכוונת ליצור?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

איך לא ראיתי שכתבת ב מה חדש? מוזר. חיכיתי כבר שמישהו יגיב וסתם נכנסתי לפה במקרה.

מסכימה על הריון לידה והנקה. מסכימה עם טיפוח ודימוי גוף

כן, נראה לי שצריך לפצל את בריאות. אולי אפילו לבריאות ובריאות אלטרנטיבית. אני חושבת שהיום קשה למצוא שם משהו, כי יש כל כך הרבה דפים.

החיים שלי זה איזה אינדקס החיים שי פרקטיקה ותאוריה נראה לי שאולי צריך למחוק אותו. אני צריכה לבדוק את העניין.

תודה על ההתיחסות :-)
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

תודה לך על ההתיחסות... באמת שאלתי את עצמי אם מדור בריאות וגו' לא נהיה עמוס מדי, אני שמחה שאמרת לי את זה. אני אטפל בו (מתישהו) ואחשוב על החלוקה לאלטרנטיבי וקונבנציונלי.
הרעיון נחמד.
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

טוב, יצרתי את מדור חינוך, למרות שהדפדפן שלי עשה כמיטב יכולתו כדי לסכל את כוונותי הטובות :-).
את חינוך הורות ומשפחה עדיין לא שניתי. בתכנון...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

ראיתי שעשית! יופי. אני מתכננת לעשות היום את המדור טיפוח ודימוי גוף. אני אוציא מ מדור בריאות ורפואה את מה שרלוונטי ואוסיף קישור לדף החדש.

אם דפי האינדקס ייקראו מדור, אז התיוג יהיה דף מדור ?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

אפשר גם, אבל נראה לי שהמילה מיניות יותר רחבה.

נראה לי שעכשיו דפי האינדקס הקיימים פחות או יותר בסדר (כלומר נמחקו אלה שהיו מיותרים). יש כמה דפי אינדקס שיש להם זכות קיום רק כאינדקס מוכלל בתוך אינדקס אחר, כמו מדור אחרי הלידה (אולי גם הוא מיותר?) שמקומו בתוך מדור הריון ולידה, ו מדור תמיכה בהנקה שמקומות בתוך מדור הנקה. גם את מדור לידת בית אפשר להכניס לאינדקס מדור הריון ולידה, אך כיוון שכבר דובר כאן על הצורך להדגיש דווקא את המיוחד באתר, אני חושבת שצריך להשאיר אותו בחוץ (כלומר, שיופיע בפני עצמו ב דף פתיחה.)

עדיין צריך לעשות קצת סדר בכמה מהקיימים ( מדור הורות ומשפחה, מדור אהבה ומיניות, מדור מדינה וחברה, מדור פילוסופיה, מדור לבטים ורגשות), אבל לדעתי אפשר כבר להתחיל לעבוד על דף פתיחה חדש, כפי שהתחלנו ב השורש של עץ האינדקס.

כמו כן, צריך לשנות את כל השמות של דפי האינדקס ל מדור X . השאלה אם גם לקטגוריות העל יהיה שם ודף משלהם. אם כן, לחיצה על שם מדור-העל תוביל לדף בו יהיה פירוט של כל דפי המדור (אינדקס) במדור על זה, כולל האינדקסים המוכללים בדפי אינדקס אחרים וחלק מדפי התיוג שלא יופיעו ב דף פתיחה.

אני לא זוכרת אם נאמר שמסלול פירורי לחם אפשרי או לא, אבל אני חושבת שזה מאוד יוסיף, במיוחד לאנשים שמגיעים לאתר ישירות לתוך דף מסוים (לדוגמה, אחרי חיפוש בגוגל).
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

חינוך הורות ומשפחה- אני עובדת עליו. מדור חינוך כבר קיים ובקרוב ישודרג, ומדור הורות ומשפחה יגיע עוד מעט.
אני מסכימה שאפשר להתחיל לעבוד על דף פתיחה. הרעיון של לפתוח דף לכל קטגורית על- הייתי משאירה את זה לשלב הבא. אבל זה נשמע רעיון מצוין!

מדור אחרי הלידה ו מדור תמיכה בהנקה- אולי באמת הם מיותרים? צריך לבדוק אם אין יותר מדי כפילות ביניהם לבין מדור הנקה ו מדור הריון ולידה.

את לידת בית הייתי משאירה כמדור בפני עצמו, מאותה סיבה ש מדור חינוך ביתי הוא מדור בפני עצמו.
גילה_חורש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

חינוך הורות ומשפחה- אני עובדת עליו. מדור חינוך כבר קיים ובקרוב ישודרג, ומדור הורות ומשפחה יגיע עוד מעט.
הו יופי!
בדיוק חשבתי שצריך לפצל את זה, אבל התבאסתי מאורך הדף, אז דחיתי...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

[h=3]

רשימת המדורים באתר[/h]
  • אני ועצמי
מדור כישורי חיים, מדור זכויות הפרט, מדור כסף עבודה, מדור לימודים, מדור לבטים ורגשות, מדור פנאי, _דף בלוג, דף תמיכה
  • הריון ולידה
מדור הריון ולידה, מדור לידת בית, סיפורי לידה, מדור אחרי הלידה
  • הנקה ותינוקות
מדור תינוקות ופעוטות, מדור הנקה, מדור ברית מילה, מדור חיסונים, _דף בלי חיתולים^
  • אני ומשפחתי
מדור אהבה ומיניות, מדור הורות ומשפחה, מדור עקרון הרצף, מדור מיטה משפחתית
  • חינוך וחינוך ביתי
מדור חינוך ביתי, מפגשי חינוך ביתי, מדור חינוך, מדור אתגרים בהורות
  • אני וגופי
מדור בריאות ורפואה, מדור תזונה טבעית, מדור טיפוח ודימוי הגוף
  • רוח ונפש
מדור דת ומיסטיקה, מדור פילוסופיה, מדור שפות ולשון, מדור ספרים וספרות, מדור חגים ומעגל השנה, מדור הומור
  • אני, ביתי וסביבתי
מדור הבית במרכז, מדור אקולוגיה, מדור עבודות יד, בעלי חיים, מדור מחשבים, מדור מתכונים, מדור צריכה
  • אני והקהילה
מדור קהילת באופן, מדור ילדי באופן, מדור בית ויישוב, מדור מדינה וחברה, מדור מפגשים, מדור תקשורת, לוח מודעות
גילה_חורש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

חשבתי.
יש מקום לדף מדור אחרי הלידה, אבל הוא צריך להיות מאוד מאוד מצומצם. הוא צריך להכיל מידע כמו שמוצהר למעלה: רק מה שזקוקים לו כשאין זמן לחיפושים.
(מסיבה דומה חשוב לרכז ב-מדור הנקה את דפי ה"עזרה ראשונה" בהתחלה, ואולי בכ"ז גם דף נפרד.
מ_י_כ_ל*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 10:54

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

When in Rome:
כמי שאך לא מזמן עשתה את צעדיה הראשונים באתר, עלי להתוודות ולומר שההתמצאות בו אכן אינה קלה. היא לרוב שווה את המאמץ, אך בפירוש לא קלה. אם נוסיף על עובדה זו, את הקושי שבלערוך חיפוש מעמיק בשעת משבר ו/או מיד לאחר לידה, הרי נראה לי כי רבים וטובים (בד"כ צ"ל רבות וטובות) פשוט יזנחו את החיפוש.
אשר על כן, האם לא כדאי להוסיף ל דף פתיחה, תחת הרשימה החלקית של נושאי האתר או אפילו מחוץ לה, כותרת חדשה של 'מקרי-חירום' או 'עזרה-ראשונה' (לא טכנית), ובה פניה לכל אותם מחפשי המזור הבהול, שיכולה לכלול הודעת פתיחה על כמה טוב שפנו לחפש עזרה והנה רשימה (קצרה?) של בעיות נפוצות והפניה מהן לכל הדפים המרכזים פתרונות?
גילה_חורש*

פרויקט דף האינדקס הגדול

ואללה, מיכל - בדיוק הבוקר חשבתי שצריך משהו כזה.
תתחילי לאסוף רשימה של דפים כאלה, ונארגן את זה בעוד שבועיים? (בתום המילואים).
צריך לחשוב על רשימה של "מצבי חירום/מצוקה": אחרי לידה, בעיות הנקה, בעיות בריאות בילדים, תינוק בוכה, בעיות בריאות במבוגרים, מצבי מצוקה נפשית (אילו?).

ובאותה הזדמנות, אולי לשנות את שם הדף הוראות שימוש למשהו שלא יעודד אנשים לשאול שם מה עושים אם הכיש אותך נחש (-;
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

גילה,
  1. מיכל - בדיוק הבוקר חשבתי...תתחילי לאסוף
  1. השחלה, קוראים ללינקוק לא סביר כזו, לקידום עניניך באופן שנראה תמים לחלוטין.
סתם שתי ציטטות מקריות... :-)
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

היה לי רעיון- אולי במקום לאסוף קישורים ולעשות דף אינדקס מבולבל, פשוט נפתח דף בשם בקשה דחופה לעזרה, נשים קישור אליו ב דף פתיחה, וכל מי שירצה ירשום שם הודעה. אנחנו ישר נדע שזה דחוף, ונוכל להפנות את המשתמש הלא מנוסה לדף המתאים אם יש, ואם אין נענה שם.
מה אתן אומרות ?
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

אני קצת מסתייגת. (1) ההצעה הזו טובה עבור מי שמוכן ורוצה לכתוב שאלה. (2) המישהו הזה גם צריך להניח שמדובר בפורום דרוך ואינטנסיבי שאכן יענה על השאלה בהמהרה (לא כולם יודעים שיש מי שיושבים יומם וליל עם האצבע על refresh...:-)).
(3) בדפים הקיימים עשויה להמצא תשובה נהדרת, שניתנה על ידי מי שלא ראה בזמן את שאלת החירום או לא התפנה לענות עליה, ואז השואל עלול להחמיץ אותה. (4) אני, באופן אישי, מעדיפה, פעמים רבות, למצוא את התשובה בעצמי. אני רק רוצה שההתמצאות ותהליך החיפוש יהיו קלים ומהירים.
עם זאת, יתכן ויש מקום לשילוב ההצעות, כלומר, שבדף החירום (ובואו כבר נמצא לו שם...), נציב בפני השואל את שתי האופציות העומדות בפניו - לכתוב שאלה בעצמו או לנסות ולחפש לפי רשימת הבעיות הנפוצות. סביר בעיני, שרוב האנשים, יפעלו בשתי הדרכים גם יחד. וגם זה טוב. זה יקל על ההמתנה עד לתשובה על השאלה...
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

הבעיה היא שיש כל כך הרבה דפים כאלה שעונים על ההגדרה מקרי חירום, ומכל כך הרבה תחומים. בזמן האחרון מחקתי בערך 4 דפי אינדקס שהיו אוספים מוזרים של דפים. קצת מבאס אותי לפתוח אחד כזה חדש :-P. חוץ מזה שיש דף מדור תמיכה בהנקה ודף אחרי לידה .
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

עכשיו נכנסתי לדף מדור תמיכה בהנקה . נהדר! הבעיה - בהנחה שאיני מכירה את האתר, איך הייתי אמורה לנחש שדף זה הוא מרכזי יותר ואינדקסי יותר, מדפים אחרים בהם מופיעה המילה 'הנקה' ? כלומר, זה כמובן אפשרי, אבל זה לא צועק לעין כמו 'מספר חירום'.
אולי באמת יש לקחת דף זה, לשנות את שמו כך שירמז על אופיו 'החירומי' ולהוסיפו בדרך כלשהי לדף הפתיחה.

בכלל, אני מודעת (קצת) לכל בעיות האינדוקס, אבל באופן כללי השיטה של דפי אינדקס נפרדים באמת מסורבלת ומקשה על ההתמצאות. אני מניחה שבתחילת דרכי כאן, אפילו לא היה עולה על דעתי לחפש את צירוף המילים דף-אינדקס. למה אי אפשר לעשות דף אינדקס כללי (רגע, רגע, אני יודעת שעובדים על זה, לא סיימתי :-)), שיהיה ערוך כמו רשימת המועדפים בחלונות, כלומר כזה שכשלוחצים על קטגוריה נפתחת רשימת תתי קטגוריה, ואז לוחצים על תת קטגוריה ונפתחת עוד רשימה, וכו' (בטח יש לזה שם מקצועי נורא יפה...)?
אנונימי

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אנונימי »

כן דיברו ל זה. לא יודעת אם זה אפשרי. הכוונה כרגע היא:
א' - להוסיף לכל דפי האינדקס את המילה מדור, דהיינו, מדור תמיכה בהנקה. כשתהיה המילה מדור אפשר יהיה לדעת מיד בחיפוש שזה דף אינדקס.
ב' - להכין אינדקס ראשי שיופיע ב דף פתיחה. באינדקס המוצע, במקום מדור הנקה יהיה כתוב מדור הנקה ויונקים. עדיין לא הגענו לשלב של להחליף את השמות של הדפים.
אשמח אם תסתכלי ב פרויקט דף האינדקס הגדול. ההודעה האחרונה בדף היא ההצעה שלי ל- ב'
מה את חושבת?

נ.ב. אני לא יודעת אם צריך לעודד אנשים לשאול פה על מקרי חירום, במיוחד לא כאלה שלא יודעים שאנחנו מרפרשות כל 5 דקות. כבר ראיתי פב דפים כמו "הבת שלי איבדה את ההכרה ל-20 דקות, מה עושים?"
כאילו, דא? תלכי למיון. מה את גולשת באינטרנט?!?
מ_י_כ_ל*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי מ_י_כ_ל* »

מספר הנושאים הראשיים ברשימה שהצעת קטן מזה שבדף הפתיחה. מה עומד מאחורי זה?
אני שואלת כי חסרים לי נושאים כגון: הנקה וברית מילה, כנושאים ראשים נפרדים ולא כתת נושאים בהריון-לידה-ותינוקות או באני-וגופי.
באותו אופן, אולי גם ראוי להפריד בין הריון לבין לידה לבין תינוקות, כי אלו שלבים נפרדים, ומי שנמצא באחד, כבר פחות מתעניין באחר (משהו כמו: תיכון, צבא ואוניברסיטה - מי שכבר באוניברסיטה (או תינוק שעושה לו אוניברסיטה...), כבר לא מתעניין בזובור של הטירונות :-))
אני מצטערת. פרץ רגשות. אני יושבת כאן וכותבת על אינדקסים, על הריון, על תינוקות, מציירת אימוטיקונים מחוייכים, וברקע כל הזמן הדיווחים על הפיגוע האחרון. אני שומעת באוזן אחת וכותבת ביד אחרת. ופתאום זה מרגיש כל כך לא שפוי. אבל כבר אין לי כוחות להיות דבוקה למסך. ואין לי כוחות לדיווח הצהוב בתקשורת. ואין לי כוחות לתמונות של פצועים ודם. ואין לי כוחות לחשוב על מה אם. ואין לי כוחות. אז אני יושבת ודנה בסוגיות אינדוקס ותוהה מי מטורף, העולם או אני, או גם וגם.
ואיכשהו לא יכולה להביא את עצמי לסגור את הטלויזיה. זה כמעט מרגיש לי בלתי מוסרי :-S
אורית_ס*

פרויקט דף האינדקס הגדול

שליחה על ידי אורית_ס* »

נעשה! מדור חינוך ו מדור הורות ומשפחה ערוכים להנאתכם.
צריך רק לשנות את השם של מדור הורות ומשפחה ל מדור הורות ומשפחה. (גילה?)

דריה, מאז שהופעת פה פתאום פרויקט דף האינדקס הגדול הצטמק ונהיה מה זה פשוט... הנה, כמעט גמרנו!!!

הפרויקט הבא שלי הוא לסדר את מדור בריאות, להוציא משם גם את מדור התזונה ולהעביר (להחזיר, בעצם) לתזונה טבעית, ולבדוק את נושא המדור הנפרד לרפואה אלטרנטיבית.

אם כי זה עלול להדחות עד סוף החודש.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”