כבר מזמן רציתי לחזור לדף הזה.
דריה- קודם כל
היה כאן דיון לגבי הוספת המילה אינדקס לשמות של דפי האינדקס ויונת ורועי אומרים שזה בלתי אפשרי. יונת הציעה לקרוא להם מדורים-
מדור בריאות ורפואה למשל, וכן הלאה, כדי שניתן יהיה לזהות אותם. איפשהו במעלה הדף נמצא הדיון בנושא.
בין השאר הועלתה ההצעה שדפי האינדקס יהיו הראשונים ברשימה של תוצאות חיפוש לפי מילה, וזה אכן בוצע. לדעתי- ואת זה כבר מזמן רציתי לומר- זה עדיין לא מספיק, כיוון שרק מי שביקר בדף הזה והיה נוכח בדיון, או לחלופין הגולשים הותיקים שבלאו הכי כבר מכירים את רוב דפי האינדקס, יודעים שהדפים הראשונים ברשימה הם דפי אינדקס. הנה, את בעצמך לא ראית שהדפים הראשונים ברשימת התוצאות שקבלת הם דפי אינדקס! (יונת- לתשומת לבך!)
לדעתי, כדי לעזור לגולשים חדשים (ופחות חדשים) להתמצא ביעילות, רצוי:
- לשנות, כפי שכבר הוסכם, את שמות כל דפי האינדקס למדור זה וזה.
- לחלק את דף התוצאות של חיפוש בצורה כזאת:
נמצאו כך וכך כותרות, כך וכך דפי אינדקס, כך וכך דפים (במקום- כך וכך כותרות, כך וכך דפים, כשדפי האינדקס נמצאים בתחילת רשימת הדפים). אם דפי האינדקס יהיו ברשימה נפרדת יהיה עוד יותר קל לזהות אותם.
לגילה-
למיטב זכרוני הוחלט שהשלב הראשון הוא לערוך את דפי האינדקס הקיימים (לאחד דפים כפולים, ליצור מדורים שונים וכו') ואחר כך לבנות את האינדקס עצמו. אני חושבת שכדאי לבדוק שוב את דפי האינדקס, לראות אילו דפים עדיין זקוקים לעריכה, ואם יוסכם על תוספת המילה מדור, או מילה אחרת לשמם, לעשות את זה, ואז לבדוק איך בונים את דף האינדקס הראשי.
לגבי דף האינדקס הראשי-
עודד לבנה יצר את הדף
השורש של עץ האינדקס שהוא סקיצה של דף אינדקס ראשי.
לי אישית יש בעיה עם שם הדף: זה שם יצירתי, פיוטי ומאד יפה, אבל קשה מאד להבין ממנו שהוא מכיל אינדקס של נושאים. אני לפחות לא הייתי מנחשת בחיים שזה מה שהוא. אני חושבת שצריך שם שאי אפשר לפרש ביותר מדרך אחת, כמו
דף אינדקס ראשי, או
אינדקס ראשי של הנושאים באתר. בנלי, משעמם וחסר מעוף- נכון. אבל ברור...
לחילופין, אני חושבת שאפשר לוותר לגמרי על דף אינדקס ראשי ופשוט לערוך את
דף פתיחה בצורה שונה:
- לעדכן את רשימת דפי האינדקס שמופיעה שם
- להוסיף, לטובת גולשים חדשים ומבולבלים, הסבר קצר על הדרכים השונות לגלוש באתר (מה חדש, דפי אינדקס, חיפוש מילים וכו'). נדמה לי שכבר כתבתי את ההצעה הזאת איפשהו בדף הזה די בפירוט.
לסיום, יש לי רעיון איך לאנדקס דפים ביעילות- הרי כל הזמן נוספים דפים חדשים וצריך להספיק לאנדקס אותם לפני שהם נעלמים ממה חדש ולא חוזרים יותר וזה בכלל לא קל. אז חשבתי- אולי אפשר להשתמש בטריק של דפי תיוג? כמו שמוסיפים את המלים
דף תמיכה, נניח, לדף מסוים, ואז הוא מופיע אוטומטית בדף דף תמיכה, אולי אפשר לתכנת את דפי האינדקס באותה צורה- נניח, בדף כמו
הנקה ואנטיביוטיקה אפשר לכתוב בראש הדף
מדור הנקה,
מדור תינוקות ופעוטות,
מדור בריאות ורפואה, ואז הוא יופיע אוטומטית בשלושת דפי האינדקס.
אפשרי? מעשי?