רואים באחו

קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

רואים באחו

שליחה על ידי קן_לציפור* »

בוקר טוב לכל יושבי ולוחכי האחו!
אלה, איזו תמונה. שווה שתהיה במעלה האחו, לא?
תודה לכל המאחלים. אני אכן התמסרתי למחלה. רתחתי ב-39.5 מעלות יומיים, ורק כדי להתקלח ולאכול הייתי צריכה להוריד את החום. זו לא היתה שפעת ולכן המרקעוף לא היה עוזר, אבל בטוח היה מחמם לב... אז הייתי שמחה בכל זאת.
זו פעם ראשונה של להיות חולה בתור חדוֹרית ומרגיש אותו דבר :-P
מאחלת יום רגוע לכולנו!
שוות_נפש*
הצטרפות: 25 ינואר 2009, 00:00
דף אישי: הדף האישי של שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

בוקר טוב אמיגוס ואמיגוסיות, (אוי זה נשמע כמו קוסיות..)
קינית, כמעט התקשרתי לשאול אם את צריכה עזרה, זכרתי שאת עם הילדה כל השבוע. חזרת לאיתנך כן?
אלה יקרה , תמונה יפיפיה. תודה. איזה יוופי לך שהשלמת שעות שינה.. הגוף שלך מודה לך בטח.
אני מתחילה את היום עכשו עם קפה בחלב סויה. טעים מאד.
בליל אמש היו לי שני נסיונות נפל במטבח:
התכוונתי להכין חומוס לבד.. השרתי, ניקיתי, הרתחתי... אבל מה.. תוך כדי שהחומוס כבר שעתיים על האש ואני יושבת במרפסת עם
האנגלי ושמענו את dark side of the moon ואז הרחתי משהו , ריח נעים כזה.. אמרתי לעצמי , נו מעניין מה היא מבשלת עכשו (השכנה)...
אז זהו, זאת לא היתה השכנה...

טוב נסיון הנפל השני היה נסיון להכין ג'יפאטי.. אבל כאן אני מאשימה את השעה המאוחרת ולא את עצמי.. ;-)

טוב, מה אאחל לאחו זה הבוקר?
יום רביעי שמח עם ריחות נעימים וטעמים נפלאים {@
קן_לציפור*

רואים באחו

קינית, כמעט התקשרתי לשאול אם את צריכה עזרה, זכרתי שאת עם הילדה כל השבוע. חזרת לאיתנך כן?
כן, כן, ולשמחתי האקס יכול היה לקחת אותה מוקדם מהקביעה שלנו. אז מ-11 בבוקר הייתי במיטה והתמסרתי לחום.
תודה על המחשבה (())

לא הבנתי למה החומוס היה נסיון נפל? היה ריח נעים כזה לא?
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

אהה.. הוא נשרף ... עד שהבנתי שהריח הנעים הזה הוא מהמטבח שלי.
..יש לי עכשו סיר במטבח עם תחתית שחורה וכדורי חומוס שקועים בתחתיתו... עוד לא ניקיתי אפילו...
קן_לציפור*

רואים באחו

את יודעת איך מנקים סירים כאלו, כן?
קן_לציפור*

רואים באחו

ואגב, אם יש לך סיר לחץ, בזה הכי טוב לבשל את החומוס. גם חוסך את האנרגיה של הבישול, גז, וגם בד"כ אין את הבעיה של השריפה.
תגידי, מה זה בכלל ג'יפאטי? נשמע לי כמו צ'פטי... :-)
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

כן, עם סירים כאלה הכי טוב זה לשים חצי טבלית של אבקת כביסה , למלא את הסיר במים ולתת לרתוח כמה זמן, איזה רבע שעה לפחות.. את לא מאמינה איזה סיר את מקבלת אחרי... מבריק, כאילו עכשו קנית אותו...(טוב מבפנים לפחות)...
ג'יפאטי הכוונה ללחם ההודי.. זה שמכינים ללא שמרים.. רק קמח, יוגורט ומלח... לא יצא טוב. אמרתי?
יצא דביק וקשה לרידוד, אז רידדתי כל גומת בצק כזאת על כף היד, מה שנתן צורות כאלה לא יפות.. אבל מילא הצורה, הטעם היה חמוץ מלוח. לא טעים. רק דולה אהבה.. הכלבונית שלי..
נחל_לבן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2008, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

הי ובוקר טוב!

קני, טוב לשמוע שאת מרגישה טוב יותר..

שווה, בנינו, בלי שאף אחד ישמע, אפשר לעשות חומוס נהדר גם אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסת שימורים...זו גרסת הפאסט-חומוס והיא עושה את העבודה כשצריך...(כשבשבע וחצי מחליטים להכין חומוס לא.ערב, למשל...)

ותודה על כל התמונות המקסימות האלה שמשובצות בדף ומייפות את רצף המילים...

יום נעים!
קן_לציפור*

רואים באחו

ג'יפאטי הכוונה ללחם ההודי.. זה שמכינים ללא שמרים.. רק קמח, יוגורט ומלח
אה, כן, זה צ'פאטי. שאגב, כשאומרים אותו "ג'יפאטי" זה נשמע כמו ניקודות :-D
בהודו, הם כותבים ואומרים: Chapati

לא נורא, next time...
חמור_אביר*
הצטרפות: 26 מרץ 2009, 19:57
דף אישי: הדף האישי של חמור_אביר*

רואים באחו

שליחה על ידי חמור_אביר* »

בוקר טוב לכן פרות הבשן
קינית הבריאה! - שמחה גדולה ליהודים...שולח לך חיבוק מלא אנרגיות של מרפא...
אלילונת - התמונה אכן מקסימה וראוייה.
שווווונית - צר לי על החומוס השרוף...השכנה הזאת! תמיד שורפת את האוכל... גם אני מבשל את החומוס בסיר לחץ..יש לי אחד חשמלי עם טיימר שנמכר לפני כמה שנים במכרז של המדינה..לא יודע אם אפשר להשיג כזה, אבל מומלץ...אפשר אפילו להפעיל ולצאת לביקור בצידו האפל של הירח...הסיר יעשה מלאכתו נאמנה ולא ישרוף...את מכינה חומוס בבית הרבה? אחד המפתחות להצלחה, לדעתי הוא להשרות את הגרגרים עם קצת סודה לשתיה...זה מרכך אותם מאד ומשפר את המרקם של התוצר הסופי....
צ'פאטי עושים עם יוגורט? לא ידעתי...בגלל היוגורט יצא חמוץ, לא?

אני הכנתי אתמול FRIJOL REFRITO שזאת המקבילה הלטינו-אמריקאית לחומוס שלנו...עשויי משעועית חומה במקום מחומוס....דווקא יצא טעים, וגיוון נחמד לחומוס הניצחי.. [שאני תמיד מחבב מאד, אבל מחבב גם גיוונים..]

בברכת בתאבון ושובע
חמור
בן_השמשות*
הצטרפות: 02 אפריל 2009, 11:06
דף אישי: הדף האישי של בן_השמשות*

רואים באחו

שליחה על ידי בן_השמשות* »

בוקר טוב לכל הבריות הבריאות בנפשן ובגופן (ומי שטרם - במהרה בימינו בקרוב ממש)

לאור ההצלחה של התמונה הכחלחלה אמש, תמונה כחלחלה נוספת עשתה את דרכה לכאן אך על הסף נעצרה (נשימתה) למראה התמונה של האלילה, שהיא מהממת ממש (גם האלילה, אבל כאן התייחסתי לתמונה). אז טוב מאד שיו"ר ועדת הקישוט הוא לא החבר היחיד בה... אנו נהנה היום מתפרחת הצבעין והגוונין המשגעת, והנוף הכחול ימתין ליום אחר (:

יש כאן כאלה שקדחו מחום ויש כאן כאלה שהקדיחו את תבשילן... חומוס ביתי וצ'פאטי נשמע לי סבבה אפילו אם יוצאין שרופין ומפוחמין מעט... אחרי העוגה שהבאת למעיין, שוותי, אני מוכן לאכול גם גחלים אם הם פרי מעדי ידייך... מזכיר לי שהחמור פעם הכין עוגיות מקצח שנראו, הריחו ואפילו קצת נטעמו כמו גחלים, אבל זה היה טעים להפליא בערך כמו כל דבר שחמורנו מכין... ועוד בהמשך לעוגה השווה שלך, אשמח לקבל את המתכון הסודי שמאפשר לשוקולד להיות כל כך נימוח גם אחרי שבוע במקרר...

וחוצמזה גם אני אתמול הקדחתי תבשילי, אבל במובן החיובי של המונח. הכנתי פשטידת כרשה, חצילים וקישואים, מקושטת בגבינת עזים ואגוזי מלך, וכל זה על קלתית של קמח שיפון מלא ויין לבן, ונהניתי מכל רגע. עשיתי את זה באלתור חופשי, אם כי זה אלתור שבכל זאת נשען על טיפים מהעבר של החמור השף, וגם קצת על יצירתיות ואומץ אישי, למרות שזה אולי נשמע מגוחך... כלומר לא היה שם שום דבר יוצא דופן מבחינה חיצונית או אובייקטיבית, אבל עבורי זו היתה העזה פרטית קטנה להשתולל ככה במטבח ולשמחתי גם התוצאה יצאה טעימה, אז השמחה כפולה ומכופלה.

אסיים בדברים האלה, לא לפני שאשלח חיבוק, נישוק וליחוך לכולכן, יקירות
וזה כמובן כולל גם אותך, רעי האהוב, למרות שאתה חמור ולא אתונית (:
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

גרסת הפאסט-חומוס והיא עושה את העבודה כשצריך אוו'צ, באמת?

טוב, זה בטח עדיף מלקנות חומוס שהוא דבר עדין ... ואלוהים יודע איזה חומר משמר הם שמים כדי להאריך את חיי המדף שלו .. :-S
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

וואוו תודה בנים פוחזים ובשלנים שכמותכם, נכנסת לישיבה עכשו :-/
. מבטיחה לתת את המתכון של הבראוניס מאוחר יותר היום.
בינתיים, יש לקנות: חמאה וחצי + שלוש חפיסות שוקולד מריר... אין אפס..
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

הא, הזכרת לי, חמורי, שאפשר גם לעשות חומוס מצויין מעדשים חומות...

הכנתי פשטידת כרשה, חצילים וקישואים, מקושטת בגבינת עזים ואגוזי מלך, וכל זה על קלתית של קמח שיפון מלא ויין לבן אוהואו...נשמע טעים מאד.....

בכלל, אני עוד לפני הא. בוקר ואתם מעוררים בי רעב..
בן_השמשות*

רואים באחו

כן, הבוקר האחו בהחלט לובש גוון של תאבון בריא... וזה סימן חיובי (:

אני חושב עכשיו שהעוגיות השחורות שאכלתי אצל החמור היו בעצם מכמון שחור ולא מקצח - תקן אותי אם אני טועה, חמוריקו...
בכל מקרה הן אכן נראו והריחו כמו שאריות פחמים מל"ג בעומר אבל היו טעימות בצורה בלתי מתקבלת על הדעת.

שווה, ארבעה שליחים כבר נפוצו לכל קצוות הארץ לרכוש מלאי של חמאה ושוקולד מריר...
ממתין להמשך, ואנסה להכין את זה לסופ"ש... גם אם ייצא רבע טעים ממה שיצא לך, דיינו (:
קן_לציפור*

רואים באחו

הכנתי פשטידת כרשה, חצילים וקישואים, מקושטת בגבינת עזים ואגוזי מלך, וכל זה על קלתית של קמח שיפון מלא ויין לבן
רוצה מתכון, רוצה מתכון!
שהעוגיות השחורות שאכלתי אצל החמור היו בעצם מכמון שחור ולא מקצח וגם לזה בבקשה.

זה מזכיר לי שאכלתי במסעדה מעולה צמחונית מול חומות העיר העתיקה. אכלתי פשטידת כרישה עם קארי וצימוקים, מצופה לה בקלתית מקמח מלא.
ומעל הם הגישו יוגורט וסלט. היה פשוט גן עדן.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

רואים באחו

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

בוקר טוב אחוקים ואחוקיות
אני אחרי אימון הבוקר שלי, עם רעב הולך ותופח שגדל מרגע לרגע עם דיבורי האוכל המפתים..
ציפורית, עולות בי מחשבות על ביקור מתקרב בעיר הקודש, אולי אפשר לארגן משהו? מפגש במסעדה הצמחונית...?
בסוף החודש הזה, אחגוג את יום הולדתי שלשמו הוזמן הנופש שבוטל, מסיבות שיתכן יתבוטלו אף הן... לא ברור מה יקרה בו, אבל יתכן שיום כיף בירושליים או איפשהו אחר, יעשה במקום את העבודה.
יום טעים לכולנו @}
בן_השמשות*

רואים באחו

19 באוגוסט, שנת 2009 לספירת הנוצרים, שעה 10:23 לפי שעון ישראל... אשה ואם בישראל מבקשת ממני מתכון לפשטידה...
אכן, הגיעו ימות המשיח. את הרגע הזה אני אקח איתי לעד, קןצ'וק אהובה, או לפחות לעשר השנים הקרובות {@

צריך פשוט להבין שאך לפני כמה שנים, להכין ארוחה חמה מבחינתי היה להכניס שניצל מוכן למיקרוגל...
או לכל היותר להכין חביתה. וזה כל כך כיף להעז ולצלול לאוקיינוס הקולינרי (אני עדיין משכשך במים הרדודים, ובכל זאת).
חבריי וחברותיי לעבודה קונים מדי יום אוכל ממסעדות בסביבה, למעט מקרים נדירים שבהם האמא בישלה משהו...
בד"כ בימי ראשון, שאריות מארוחת ערב שבת (: ואני נהנה להביא אוכל שהכנתי בעצמי ולקצוץ שם סלטים טריים...
בעיניי זה עדיף מכל בחינה - טעם, בריאות, כמובן גם עלות כלכלית...

אלה היו שישים שניות של השתפכות רגשנית וגסטרונומית קלה, וכעת המתכון (:

שתי כוסות וחצי של קמח משיפון מלא, מערבבים עם חצי קופסה של חמאה רכה (=125 גרם) ועם יין לבן יבש צונן.
לשים את זה כמה דקות עד שזה פחות או יותר מתגבש ומכניסים למקרר (מומלץ בנייר נצמד) לחצי שעה לפחות.

בינתיים מאדים כמה שיני שום חתוך/כתוש, כרשה חתוכה לפרוסות, קישואים מקולפים וחתוכים לפרוסות וכן חציל קטן חתוך אף הוא לפרוסות.
אני משתמש בשמן חמניות שמיוחד לטיגון עמוק, כי הבנתי שזה עדיף על פני טיגון בשמן זית.
כשהכל רך ונימוח מוציאים ושמים בקערה, מוסיפים גביע של שמנת חמוצה ומערבבים עם ביצה ותבלינים.
אני שמתי פלפל חריף וקינמון בנדיבות רבה, מלח, פלפל שחור וזעתר קצת יותר במתינות, ואגוז מוסקט במשורה.
וכן שתי כפות של מרינדה חריפה למדי שהחמור הביא לי בשעתו, כי אני מאד אוהב חריף.
אין לי מושג מה יש במרינדה הזאת, והחמור מוזמן לספר, אבל בכל מקרה היא חריפה וטעימה.

בתום חצי שעה של קפאון חושים, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו.
בגלל שאני משתמש רק בקמח מלא, או בגלל שאני מפספס משהו, זה תמיד מתפורר לי קצת.
אז אני פשוט שם את זה בתבנית (משומנת קלות בשמן זית) ומסדר את זה שם במו אצבעותיי, בעזרתו הנדיבה של יין לבן צונן נוסף.
אחרי שמצמיד על הבצק נייר אפייה ועליו גרגרי אורז פזורים, מכניס לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לעשר דקות.
מוציא את התבנית, מסיר את נייר האפייה והאורז ומכניס לחמש דקות נוספות.
הא, וכמובן הטריק של לנקב את הבצק עם מזלג...
זה נחמד שיש דברים שיש לעשות בבישול ואפייה והם בעצם כמו חלק ממשחק כייפי (:

נו, ואז נשאר לשפוך את המלית הריחנית...
ולמעלה כיסיתי בפרוסות של גבינת עזים, וביניהן אגוזי מלך קלופים וחצויים ומפוררים חלקית.
מוריד את החום של התנור ל-180 מעלות ומכניס את הטלנובלה לחצי שעה – ארבעים דקות.

ואז נשאר רק להנות מהריח הנפלא שמתפשט בכל הבית ומעורר ציפיות ומיצי קיבה (:

זהו זו, פחות או יותר. אולי שכחתי משהו, וגם לא ציינתי כמויות מדויקות כי כמו שאמרתי אילתרתי.
אבל בטח תוכלו להשלים את החסר ואף לשפר... ואם יש הצעות לשיפורין, אז מאד מאד מאד אשמח לשמוע וללמוד.
אני ממש מתלהב ללמוד, לפחות בעניין הזה (:

בתאבון (:
בן_השמשות*

רואים באחו

גבירתנו האחוקית, זרקי רמזין על התאריך, שנדע למתי להכין את הקונפטי והחצוצרות...
קן_לציפור*

רואים באחו

ציפורית, עולות בי מחשבות על ביקור מתקרב בעיר הקודש, אולי אפשר לארגן משהו? מפגש במסעדה הצמחונית...?
וואו, אני יותר מאשמח... אגב, בתי משוש חיי, נולדה ב-28 בחודש, הגם את אולי?
ואגב, אותה מסעדה מעולה סגורה בשישי מהצהרים לשבת, אז צריך ביום אחר מסוף שבוע. ונוכל לעשות גם סיור בעיר העתיקה או סתם לשבת על דשאי השכונה המדהימה לרגלי אותה מסעדה. בקיצור, לא חסר.

_19 באוגוסט, שנת 2009 לספירת הנוצרים, שעה 10:23 לפי שעון ישראל... אשה ואם בישראל מבקשת ממני מתכון לפשטידה...
אכן, הגיעו ימות המשיח. את הרגע הזה אני אקח איתי לעד, קןצ'וק אהובה, או לפחות לעשר השנים הקרובות_
בשמחה בןבן, אני מתייעצת הרבה לגבי מתכונים. גם האקס שלי ידע לבשל נהדר כך שמבחינתי גברים ונשים יודעים לבשל אותו דבר. חלקם יודעים יותר, וחלקם יודעים פחות.
אבל אם נגעתי שם, ללא ידיעתי, בנקודת ריפוי, אני שמחה.
יבורכו ידיך המבשלות.
ניגשת לקרוא את המתכון.
קן_לציפור*

רואים באחו

_אחרי שמצמיד על הבצק נייר אפייה ועליו גרגרי אורז פזורים, מכניס לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לעשר דקות.
מוציא את התבנית, מסיר את נייר האפייה והאורז ומכניס לחמש דקות נוספות._ פעם ראשונה שאני שומעת על דבר כזה.
לשם מה?

ואגב, אתה כותב מתכונים כמו שאתה כותב את דברי הרֶבֶּה שלך :-) עם הרבה אמוציות וזרימה חופשית... תמשיך - תמשיך.
בן_השמשות*

רואים באחו

אני חושב שזה כדי לשמור שנייר האפיה יישאר צמוד לבצק ולא יתרומם, וזו הסיבה שאפשר להשתמש גם בעדשים למשל ולאו דווקא באורז -
אבל אולי יש סיבות אחרות או נוספות... כשאגיע הביתה אציץ שוב בספר שבו קראתי את הטיפ הזה... ספר לרבנים בשלנים (:
קן_לציפור*

רואים באחו

לא הבנתי למה בכלל צריך נייר אפיה על הבצק... אשמח להרחיב ידיעותיי בנושא. בטח טיפ של שפים :-P
הגבירה_בחום*

רואים באחו

גבירתנו האחוקית, זרקי רמזין על התאריך, שנדע למתי להכין את הקונפטי והחצוצרות...
אגב, בתי משוש חיי, נולדה ב-28 בחודש, הגם את אולי?
יומיים אח"כ (-:
העניין הוא שהזמן היחיד לנסיעה שיהיה לי יהיה כנראה הסופ"ש שלפניו (חמישי/ שישי/ שבת)... ננסה לתאם משהו בכל זאת (-:
תודה מראש על כוונות הקונפטי והחצוצרות, מבטיחה להיות מופתעת (-:
בן_השמשות*

רואים באחו

טוב... אז שאלתי מישהי בעבודה שיש לה אח קונדיטור... והסבירה שזה כדי שהבצק עצמו לא יתנפח יותר מדי.
נראה לי שזה פחות מהותי לקמח מלא שבו אני משתמש, כי הוא ממילא תופח פחות.

מה שיותר מעניין אותי לדעת כרגע, זה לאן נעלם המתכון עצמו?!
אל תקחו ממני את הרגע ההיסטורי הזה! איפה המתכון שלי???

|אוף| :'( |אוף| :'( |אוף| :'( |אוף|
קן_לציפור*

רואים באחו

רגע, זו אני, טעות, תכף יוחזר
בן_השמשות*

רואים באחו

אני יודע שזו טעות, והכל ממילא נמצא בארכיון... לא להתרגש,
סתם התנסיתי לרגע בתחושה של להיות drama queen (:
קן_לציפור*

רואים באחו

רציתי להעביר לדף בית שלי, והנה גנבתי אותו בלא ידיעתי... אז הרי הוא יוחזר ואעתיק אותו לדף בית שלי.
אגב, גבירתי, שבוע קודם זה יום חמישי הקרוב, כלומר מחר, לא? ביום שישי הם פתוחים עד 14:30, כך שאם אוכל להיות נטולת ילדה ב-12, אז אפשר להיפגש ב12:30 שם (בעוד יומיים, יום שישי).
למי מתאים? <אמרה זו שעוד לא יודעת אפילו אם היא יכולה, אבל כבר מתרגשת לקראת הרעיון של לאכול יחד עם אחיה לאחו ב מסעדה המעולה
קן_לציפור*

רואים באחו

סתם התנסיתי לרגע בתחושה של להיות drama queen (: נו, ואיך היה?
הגבירה_בחום*

רואים באחו

שבוע קודם זה יום חמישי הקרוב, כלומר מחר, לא?
אני התכוונתי סופ"ש השבוע הצמוד ליום עצמו. כי היום עצמו יוצא ביום א' שבו אני מלמדת ושות' ולא אוכל ממש להתרחק.
אבל בסופ"ש של ה- 27/28/29 - אני פנויה להתפרעויות (-:
קן_לציפור*

רואים באחו

בסופ"ש של ה- 27/28/29 - אני פנויה להתפרעויות
אה, טוב, אז, אני לא. אני עם הקטנה...
אבל תגידי, אפשר לחגוג לך גם סביב יום ההולדת... נניח, באמצע שבוע שאחרי כן? נניח, שלישי, או רביעי שאחרי היומולדת שלך?
<אמרה זו שעוד לא יודעת אפילו אם היא יכולה, אבל כבר מתרגשת לקראת הרעיון של לאכול יחד עם אחיה לאחו במסעדה המעולה)
הגבירה_בחום*

רואים באחו

אבל תגידי, אפשר לחגוג לך גם סביב יום ההולדת... נניח, באמצע שבוע שאחרי כן? נניח, שלישי, או רביעי שאחרי היומולדת שלך?
עקרונית כן... אפשר לחגוג לי תמיד. (-:
רק צריך למצוא יום שכזה שבו אני לא עובדת ויכולה להגיע, ושאת ומי שירצה להצטרף יכול ושות'... @}
בן_השמשות*

רואים באחו

נו, ואיך היה?
היה מצוין... אני אוהב להשתטות, לפעמים, ומה שהצחיק אותי יותר מכל היה אורגיית האייקונים של דמעות והטחת הראש בשולחן (:
חיזוקין לדברים על הטריק למניעת תפיחת הבצק מעל לרצוי מצאתי כאן

The usual method is to line the unbaked pie shell with foil or parchment paper and fill with ceramic or metal "pie weights" or dried beans, to keep the crust from puffing up.

החכמנו (:

למי מתאים?
אני לא בטוח שהגבירה חשבה על מפגש אחו, היא הרי פנתה אלייך אישית קןצ'וק...
ולולא הייתי מרגיש לשמחתי שהאחו שלנו נקי מפולניוּת, לא הייתי כותב זאת על גבי האתר, וגם הגבירה לא.
בכל מקרה בסופ"ש הבא אני לא פנוי, אבל כן אשמח מתישהו למפגש אחו נוסף (:

בכל מקרה המסעדה נשמעת מעוררת תאבון, ואדגום אותה בפעם הבאה שאעלה לעיר הקויידש.
נא ספרו חוויות ותנו המלצות על מנות אם וכאשר תלכו, גברברות יקרות.
הגבירה_בחום*

רואים באחו

דווקא, כן חשבתי שיכול להתאים מפגש אחו שכזה.
פניתי לציפורית, כיוון שחשבתי ממילא להגיע אל העיר וידעתי שהיא באיזור אבל עם התפתחות השיחה, היה משמח אותי מאוד אם הייתי מגיע בבוקרו או צהריו של יום ה' ה- 27 לחודש, לנשום אוויר פסגות, לאכול אוכל משובח ולפגוש בכם אחואיי ואחואיתיי לכבוד יום הולדתי הממשמש.
ואם לא יצא בתאריך הנ"ל אשמח ביום אחר,
וחוצמזה, חוצמזה, בנצ'י ואנוכי לא באמת צריכים להרחיק עד הבירה כדי להיתקל זה בזו (וכן, הרמתי את הכפפה (-:)
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

רואים באחו

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

תאנים זו יופי של מסעדה :-)

מאשרת גם מהזווית הטבעונית |Y|
אלה_לי_לה*

רואים באחו

וכמובן מזל טוב :)

תמונה הולמת תצורף מאוחר יותר, כשאוכל לשבת על הכסא בעבודה יותר משתי דקות ברצף
בן_השמשות*

רואים באחו

פיסת האחו הקטנה שלי בשרון פתוחה לכל דכפין ובוודאי לגבירות חייכניות כמותך, אחואיתי היקרה...
ובאמת אין חובה להרחיק לבירה, יש לי בירה משלי והיא תמיד צוננת, ובהתראה קצרה יש גם עוגיות מטחינה גולמית..
את יותר ממוזמנת (וכמוך כל לוחכי האחו שמזדמנים לרעננה :)
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

רגע, שניה,
אני רוצה לפגוש אתכם.. :-]
אבל לאיפה ליסוע, לבירה? לרעננה? למסעדה הצמחונית (יייאמי) שבבירה או למרתף הבירה של בנצ'?

מישהו רוצה לבוא דרומה?

:-)

(תגידו איפה ואני אבוא.)
(כלומר, אני מקוה...)
בן_השמשות*

רואים באחו

נחלית, תגיעי לאזורונו ואנו כבר נאסוף אותך לאן שצריך - למסעדה הירושלמית, למבשלת הבירה הרעננה או לפרדס השאנטי של החמור...
וחוצמזה, רוצים לרדת גם דרומה... אז אם לא תצליחי להצפין אולי נצליח להחכים...
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

כבר יש לי איזו פינה שמתאימה בול למדורה מתחת לכוכבים..
אבל אני ממש אשמח להצפין וכל האפשרויות שהעלת נשמעות לי יופי!
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

והרי המתכון של הבראוניז:
300 גר שוקולד מריר
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
4 ביצים
200 גר חמאה

בסיר קטן על אש קטנה ממיסים את השוקולד והחמאה (שברנו את השוקולד לקוביות)- מערבבים כל הזמן - כן.
כשאר נמס וחם מספיק מורידים מהאש ו מוסיפים את הסוכר מערבבים היטב.
מעבירים לקערה ומוספים בהדרגה את הביצים - כל ביצה בנפרד ועירבוב - עד שלא מזהים את הביצים
ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים - עד שלא מזהים גם אותו

מעבירים לתבנית משומנת קלות (אני משמנת את התבנית עם האריזה הריקה המשומנת של החמאה)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות..ל 15 דקות.
אם אתה רואה שעדיין מעט עיסתי, השאר את הבראוניז בתנור סגור וכבוי לעוד 10 דקות.

ובבניין ציון ננוחם.

אוהבת את הרעיון של מפגש אחו מספר 2 שוב בבירת ישראל.
אגב המסעדה הזאת? היא בימין משה ? אם כ,ן אני מכירה לה.. וטובה מאד אינדיד..
.
בן_השמשות*

רואים באחו

מעניין אם זה יעבוד עם קמח מלא...
בכל אופן נשמע מאד פשוט. אנסה, תודה רבה!

בבראוניז שלך היו גם אגוזים, אגב.
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

טוב זה היה לי ברור. אפולויג'יז ... אגוזים תוסיף ממש בסוף ותערבב בעדינות.. לפני שאתה מכניס לתנור
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

כן זה עם קמח מלא ועם סוכר חום.. עוד אפולוג'י
בן_השמשות*

רואים באחו

הו, מצוין... תודה רבה שובווה (:
חמור_אביר*

רואים באחו

חמור החמורותיים דווקא חשב על מפגש ליילי בחוף קיסריה עם מטעמים ביתיים....מסעדות מפונפנות...לא ממש כוס הבירה שלי...אבל אם תרצו אין זו אגדה רעה בהכרח...העיקר שנדוג הפעם גם את נחל ואת נואסטרה סניורה דה לה וסטידורה מרון....
אלה_לי_לה*

רואים באחו

יאמי !

והנה הגירסה הטבעונית לבראוניז מפנקים :)
(מה חשבתם? שאני אתן לכם להתפנק ואשב לי לבד בחושך עם גזר? הפולנים ישבו עם וודקה ובאור)

3 כוסות קמח מלא (או שתים מלא ואחת לבן)
2 כוסות סוכר (או כוס סוכר וחצי כוס סילאן)
חצי כוס קקאו
1 כפית מלח
1 כף סודה לשתייה
2 כפות חומץ (קראתם נכון...)
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2/3 כוס שמן
  1. 5 כוסות מים קרים (או כוס מים קרים וחצי כוס חלב סויה מהסוג שטעים לכם)
1 כוס רסק בננות או תפוזים בממחה
אגוזי מלך/לוז שבורים בנחמדות לפי המצברוח

איך מכינים |L|

מחממים את התנור ל180 מעלות
מערבבים טוב טוב את כל היבשים, אפשר אפילו לנפות אותם יחד. חשוב לפזר את הסודה לשתייה.

מוסיפים שמן, תמצית וניל, וחומץ, שופכים את המים ומערבבים היטב

מוסיפים את רסק הפרי והאגוזים, ונחשו מה? שוב מערבבים היטב!

אופים בתבניות משומנות בעדינות בערך 40 דקות. יתפח, אבל לא הרבה. וטעים בטירוף

מבוסס על עוגת השוקולד המשוגעת של דבי (())
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

תודה על הגירסה הטבעונית, אלילולה.
אפשר להקצין ולהחליף את הקקאו באבקת חרובים?

(אני נמנעת גם ממוצרי חלב פרה וגם מקקאו..)
(ואין פה הרבה אידיאולוגיה, רק הרבה כאבי בטן ושיבוש ה well-being שלי..)
אלה_לי_לה*

רואים באחו

בכייף, עשיתי זאת בעבר.
מאחר ואין בעוגה ביצים אפשר חופשי לטעום את העיסה וגם לאכול אותה אפויה חלקית, ללא חשש מסלמונלה. תטעמי ומקסימום תוסיפי עוד סוכר או אבקת חרובים.
קן_לציפור*

רואים באחו

חברים יקרים, חזרתי לאחו.
ב-27, יום חמישי, מה דעתכם על א. צהרים מוקדמת? משהו כמו 12? אני יכולה לנסות לאחר קצת את בואה של מתוקתי אלי, ואם כן, אוכל.
אגב, בן, הגבירה ואני מתכתבות באופן אישי במייל כך שנראה לי שאם היתה רוצה להציע רק לי, היתה יכולה לעשות זאת במייל האישי.
אז מה דעתכם?
מי יכול?
ואגב, גבירתי, גם אם אף אחד לא יכול, ובהנחה שאוכל לאחר את בואה של בתי, אשמח לפוגשך ליום הולדתך, בשעה זו במסעדה המעולה.

ואם רציתם המלצות: כמעט הכל טעים שם. אני אוהבת בעיקר את הפאי כרשה בקארי, ואת האורז בקארי. (זה המנות ההודיות). אבל גם הטופו, הפלפלים הממולאים מדהימים. בקיצור, שווה להגיע.

לגבי פגישה בקיסריה/רעננה, אוכל להגיע אם זה יפול על ימים חופשיים שלי. אך גם אם לא יש לי סבא/סבתא שישמרו על הקטנה באזור.

נקפוץ למים שוב?
אם תרצו אין זו אגדה רעה בהכרח...העיקר שנדוג הפעם גם את נחל ואת נואסטרה סניורה דה לה וסטידורה מרון
אלה_לי_לה*

רואים באחו

יא... אני רוצה, אבל מתי אוכל להגיע אדע רק בתחילת שבוע הבא.

ומתישהו, אני רוצה מפגש כולל ילדים, להרבה מכם יש ילדים, למה שאני אתמיד להיות צעירת החבורה?

ומתנה לאופים ולאופות - העוגות המופלאות של מאשה!
http://www.2all.co.il/Web/Sites/vegancakes/PAGE1.asp
אלה_לי_לה*

רואים באחו

ו...ו...ו...

גם "וואים" זה מדבק?
הגבירה_בחום*

רואים באחו

מי יכול?
אני אני (-:
ואגב, גבירתי, גם אם אף אחד לא יכול, ובהנחה שאוכל לאחר את בואה של בתי, אשמח לפוגשך ליום הולדתך, בשעה זו במסעדה המעולה.
נשמע מבטיח. בידקי וחזרי אלי. וכמובן שתהיה זו הפתעה מקסימה אם כולכם תבואו, או חלקכם או מי מכם (-:
אגב, בן, הגבירה ואני מתכתבות באופן אישי במייל כך שנראה לי שאם היתה רוצה להציע רק לי, היתה יכולה לעשות זאת במייל האישי
הגבירה מחרה מחזיקה אחרי ציפורית @}
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

קני, הגבירה,
אני חושבת שאני לא אוכל להגיע ביום חמישי ההבא לצהריים בבירה. יש כבר תיכנונים אחרים לאותו הזמן..

אלילולה,
רציתי להסביר את המשפט הזה שלי:
(ואין פה הרבה אידיאולוגיה, רק הרבה כאבי בטן ושיבוש ה well-being שלי..)
כי אני מרגישה שהוא עלול להראות מזלזל כשהוא בא בלי הסבר למי שלא מכיר אותי, למי שכן נמנע מחלב מתוך אידיאולוגיה.
אני ממש לא מזלזלת או מתעלמת ממה שנקרא "תעשיית החלב" . בעיניי היא בעייתית, פוגעת ומזיקה, ואני בהחלט מצרה על קיומה. אני גם מודעת (באופן אישי מאד) לנזקים שעלולים להיגרם משתיית חלב וממוצריו. החיים שלי היו טובים יותר אם היו מעלימים את כל הרפתות לחלב מחר בבוקר.

והלוואי הלוואי הלוואי שיכולתי לגייס את הכוחות הדרושים כדי לגמול את עצמי ואת בני-ביתי מצריכת מוצרי חלב. (האמת שניסיתי קצת ולא הלך..)
אבל אני פשוט מאד אוהבת את הטעם. וזה מה שגורם לי להתפתות ולאכול מוצרי חלב, גם אם אח"כ אני משלמת בכאבי-בטן ושלל תופעות לא בריאות. קשה לי לא לאכול פיצה או לזניה או גבינה צהובה או מלוחה...
אני נמנעת ככל יכולתי, ויש דברים שאני כבר לא אוכלת שנים אבל....גיליתי שבשבילי, במקרה הזה, האידיאולוגיה שלי לא מספיקה בשביל לגמול אותי לגמרי כשהיא עומדת מול התאווה.
וזו שאלה עקרונית ועמוקה שאני שואלת את עצמי כמה וכמה פעמים ביום.

סוף ההסבר. סליחה, תודה ושלום
(())
קן_לציפור*

רואים באחו

הגבירה מחרה מחזיקה אחרי ציפורית
??????????
הגבירה_בחום*

רואים באחו

%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A7[/u]%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95]החרה החזיק אחריו
גם אני הופתעתי לגלות לפני אי אלו שנים שיש כזה ביטוי. מאז זה הפך ללהיט בבית פה, ואנחנו דוחפים אותו בכל חור (-:
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

אלה לי, ראיתי וקראתי את דברי הטעם שלך בדף היום לגבי הפרות.. לא זוכרת את שם הדף. |Y|

לא יודעת אם את זוכרת , סיפרתי לכם במעיין שהפסקתי עם מוצרי חלב, עוד מעט חודשיים, ואני איך אומר זאת? בן אדם נקי יותר.
לחשוב שכל בוקר שנים על גבי שנים הייתי שותה את הקפה בבוקר על חלב מלא, ואז עוד ספל, וככה הייתי מתמלאת ומסתובבת עם בטן נפוחה ובחילות כל היום , כל יום.. ולרגע לא חשבתי שזה החלב היפה הטעים והלבן שגורם לזה... עד ש... שלוש פעמים (לא רצופות)
קמתי בבוקר עם כאבי בטן חזקים... וכשיחזרתי מה היה לילה קודם , זה היה בלי יוצא מן הכלל כוס חלב מלא לפני השינה...

גם אני כמוך נחלית, ניסיתי להעלים את המוצר הזה מהבית , אבל המתבגרת לא מוכנה לשמוע, היא רוצה את השוקו שלה כשבא לה משהו מתוק, ובכלל לא מאמינה שהחלב עושה צרות..
חמור_אביר*

רואים באחו

נחלילית
אבקת חרובים זה דבר חביב...אני לפעמים משתמש בה ללחמים חומים חמימים ומחממי מוח ולב...
נראה לי שאם את משתמשת בעוגה של אלילולה אז בהחלט ניתן להפחית מהסוכר, יען כי הקקאו מר ואילו החרובים לא רק שאינם מרים, אלא אף מתקתקים...
אלילה - חשבתי להביא את הבת שלי למפגש, אבל לא נראה לי שהיא צעירה ממך :-P
חמור_אביר*

רואים באחו

שוות נפשנו
כנראה שלא לכולם החלב מזיק באמת...אני לא צורך חלב, לא ממש אוהב, ואת הקפה מעדיף שחור ומר...אבל מוצרי חלב ובעיקר יוגורט -כן...
בכל מקרה אף פעם לא הרגשתי איזו בעייה מחלב....אבל אני שומע מיותר ויותר אנשים שמאז הפסיקו לשתות חלב, נחסכו מהם הרבה מפחי-בטן...
אז אם השינשינית רוצה שתשתה...א-פרופו שוקו - בשבוע שעבר, כשנסעתי עם אחי וילדיו, הוא קנה להם שוקו בשקית ושאל אותי אם ארצה גם. הסכמתי. עם החלב לא היתה לי בעייה...אבל כמות הסוכר שם! השם ירחם...נראה לי שניתן היה לבשל עם קילו ריבה. פשוט עצוב שמרגילים את הילדים שלנו למתיקות עודפת בצורה מוטרפת...
וחמורים אוהבים מתוק, שלא תחשבו....אבל קצת מספיק. כמעט לא נפל לידי מרשם של משו מתוק שלא ניתן היה להפחית ממנו לפחות 1/3 מכמות הסוכר.
קן_לציפור*

רואים באחו

בהחלט ניתן להפחית מהסוכר, יען כי הקקאו מר ואילו החרובים לא רק שאינם מרים, אלא אף מתקתקים
רק כדי לאמר את הידוע מראש: באבקת חרובים יש סוכר. ולא מעט...

חשבתי להביא את הבת שלי למפגש, אבל לא נראה לי שהיא צעירה ממך יש לי רעיון, אז אולי את אמא שלך... :-P
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

אלילולי וחמור, תודה על העצה. האמת שעוד לא ניסיתי לאפות עם אבקת חרובים. רק קניתי והתעצלתי למצוא מתכון מתאים עד היום. לא עוד! אני מבטיחה לנסות את הגרסה הטבעונית.
אלילולה, האתר מתכוני עוגות שהבאת נראה מבטיח מאד! כל פעם שאני מוצאת חלופות לחלב וקקאו, אני מתמלאת אופטימיות שהנה, עוד יבוא היום ואני אצליח להמנע לגמרי מחלב.
(וניסיתי כבר יוגורט מקשיו. הצליח חלקית...הפריע לי הטעם המתוק שלו. (גם ביוגורט חלב אני לא אוהבת מתוק) )

שווה, תודה על השיתוף.
זהו, ממש ברגעים אלה התגבשה בי החלטה ואני מכריזה בזאת, בקול נרגש וחושש, שמהיום, מהערב, ממש מעכשיו, אני אנסה להימנע ממוצרי חלב פרה.
כולי תקווה מעורבת בפחד מהרגע שאני אהיה רעבה לאיזה סנדביץ והגבנ"צ תקרוץ לי מהמדף במקרר...אבל, אם לא מנסים - לא יודעים!
ב-ה-צ-ל-ח-ה!
קן_לציפור*

רואים באחו

זהו, ממש ברגעים אלה התגבשה בי החלטה ואני מכריזה בזאת, בקול נרגש וחושש, שמהיום, מהערב, ממש מעכשיו, אני אנסה להימנע ממוצרי חלב פרה
בהצלחה נחל!!! כל הכבוד, מאחלת לך כוח רצון גדול וחזק.
חמור_אביר*

רואים באחו

חשבתי להביא את הבת שלי למפגש, אבל לא נראה לי שהיא צעירה ממך יש לי רעיון, אז אולי את אמא שלך...
ציפורת - רעיון מדליק.....אמשלי דווקא חמודה מאד ובעלת ראש פתוח...ואם נתחשב בגנים הלודז'אים אז בכלל קרנה עולה פלאים...
חמור_אביר*

רואים באחו

ובעניין ממתקים למיניהם: הייתיום בברטעה, שזה כפר בואדי ערה שחלקו מן הצד הזה של הקו הירקרק ורובו מן הצד השני, אבל כמובן מן העבר הזה של החומה...מקום מדליק ביותר כי עדיין נשאר מקום לא תיירותי ולא בית ממכר ליהודים משועממים, אלא מרכז קניות למקומיים ולהרבה מבני מיעוטים ישראלים שבאים לשם אף מהגליל לעשות קניות...וכמובן הכל יותר זול: מתיקוני רכב, דרך רפדים, מסגרים, נפחים ועד כלי-בית וקרוקס סינים בצבעים שאני והערבים אוהבים...
יש שם חנות אחת קטנה ו...כן ניחשתם שמוכרים בה תבלינים, גרעינים, קטניות, צמחי מרפא ותרופות טבעיות כמו כוכבי-ים [אללה יודע מה זה מרפא] וגם סבונים מחאלב, דאודורנטים משכם, בשמים מתימן, שמן שקדים מאנא עארף איפה, תמציות מאכל מספרד, וכל מיני תכשירים ונוזלים ומיני תרגימא ותרופות סבתא ותמיד צריך לחטט ולחפור בכל מיני קופסאות, בקבוקים, שקים ושקיות...קיצר עולם ומלואו שכולו ריגושין....וחנות מן הסוג שאצלנו כבר כמעט ואין למצוא...
והדבר הכי טוב שיש שם זה עאבד...עאבדהוא בחור צעיר מג'נין, הוא בא לשם כל יום לעבוד וחוזר ב10 בערב דז'נינה...עברית הוא לא מדבר והחמאר הפוליגלוט יותר מאי אילו מילים בערבית לא יודע לפלוט, אבל למרות זאת אנחנו חברים טובים...איכשהו מסתדרים ומבינים אחד ת'שני פחות או יותר..ואם זה משו מאד חשוב הוא קורא לשכנה שתתרגם...תמיד הוא מפנק אותי במטעמי המזרח...בפעם הקודמת שהייתי הוא חלק איתי את ארוחת הצהריים שלו שאפו לו במיוחד במאפייה שממול: פיתה גדולה עם ביצי-עין עליה...ותמיד מפנק אותי גם עם ג'ינג'ר מסוכר, משקאות אקזוטיים החביבים על אנשי הליגה הערבית, אגוזים ומה שמוצא תחת ידו.
היום שתיתי משקה קל מסעודיה שצבעו היה כחול כמו התמונה בראש הדף ...וגם נאלצי לשבח אותו ולהלל את תעשיית המיצים הסעודית...אמרתי לו שמאחר ורוויתי כבר משיקוי האהבה הכחלחל הזה אני פתור ממצוות חאג'..אז הוא מיהר לפנקני בעוד בקבוק סעודי. הפעם של "יין"..כמובן שהיה מיץ ענבים מוגז ודי מפצה על מי-התכלת...
אז למה נזכרתי בזה בעצם? ...היום כיבדתי בחלוות פיסטוקים מדמשק...והיא היתה מה זה טעימה...פשוט הרבה פחות סוכר ממה שמקובל אצלנו...אפילו קצת חמצמצה...ליקקתי האצבעות וכמובן קניתי חצי קילו...אם לא אחסל הכל אשלח קצת לידידתי הפראנסאווית פרנסואז שמאז שהבאתי לה פעם חלווה, חלתה על זה ואין להשיג שם..אז מדי פעם אני שולח לה קצת...והיא שולחת לי ייחורים מההיביסקוסים המטמטמים שהיא מגדלת בחממה ליד הבית.

מממ..בתאבון לכולם
ןלילה טוב למקדימים לעלות על יצועם...

ח.א
חמור_אביר*

רואים באחו

יצא כאן למעלה:
אז, רק אז, למדתי לאהוב אותו באמת כמו שהוא בלי שום רצון לשנות אותו. והוא נפלא כמו שהוא. מתגלה במלוא הדרו כשלא מכריחים אותו ותובעים ממנו כל הזמן. (ניצן אמ מתוך מאבקי כוח בזוגיות)

הלא כך אנו הגברין?
קן_לציפור*

רואים באחו

ייחורים מההיביסקוסים המטמטמים שהיא מגדלת בחממה ליד הבית
אויש, מתה על היביסקוסים. פעם הייתי עושה לעצמי זר פרחים בימי שישי שמורכב מהנ"ל עם עלי אקליפטוס.
עוררת בי נשכחות נעימין. ליל מנוחה
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

הי חמורי האביר..
חיבוק על הסיפור וחיבוק על ה 'נחלילית' וחיבוק בכלל, כי אתה חביב עלי מאד.
לילה טוב.
אלה_לי_לה*

רואים באחו

חמוריקו, זה נשמע יאמי. בפעם הבאה חפש בשבילי מסטיק אלה, לפעמים אפשר למצוא בצורת השרף הגולמי, אבל אני מעדיפה בצורת המסטיק המעובד, יותר פשוט לי :)

בכלל נשמע יאמי, בהזדמנות אולי נעשה מפגש גם שם?

נחלית קסומה, לא לדאוג, אני לא נעלבת בקלות וגם לא חייה באשליה שלכולנו יש את אותה האידיאולוגיה בה אני מחזיקה. שמחה שהמתכונים מצאו חן, את תמיד מוזמנת לשלוח תוצאות מוצלחות בדואר שליחים ולהפתיע אותי

כולם ומפגשים, ובכן.... אישרתי לפני שעתיים את השתתפותי בקורס פסיכימטרי, שיתחיל בשבועים רצופים מידי ערב מראשון או שאני הקרובים. אחריהם שבועיים של קורס הכשרה לטיולים בדרום (אילת ונגב) ושוב חזרה לארבעת החודשים שיוותרו לי עד הפסיכימטרי, שני ערבים בשבוע, ומידי בוקר וצהרים בשישי.
אני כנראה אתחרפן, אני כנראה אנצל את האחו להשתפחויות נפשיות, אני כנראה לא אוכל להגיע לשום מפגש ערב בחודש הקרוב

אני מתחילה לרחם על עצמי כבר מעכשיו ;-)

ובאופן מוזר, גם שמחה ומתרגשת מהלמידה החדשה שצפויה לי

יהיה טוב, מבטיחה לעצמי בקול רם!
אני פסיכית, מזכירה בקול רם קצת פחות

נעשה מזה כיף, מבטיחה לעצמי, מבטיחה גם למצוא קורס יוגה ומדיטאציה לבקרים לפעמים בשבוע.

מנצלת את הפורום במקום לשכנע את עצמי בלב

וגם קצת

מחרפנת את עצמי מראש

חיבוק ולילה טוב
אלה_לי_לה*

רואים באחו

ה ======== היו צפויים להגדיל את המחרפנת את עצמי מראש לכדי צעקה, אבל לא הלך. וכשניסיתי לערוך את הדף קיבלתי מחשב תקוע. טוב שאני במשרד של אמא ויכולה לעבור מחשב באמצע הלילה....
אלה_לי_לה*

רואים באחו

מתקפלת למיטה, לילה טוב אהובים

תמונה
fly_on_the_wall*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2009, 20:36

רואים באחו

שליחה על ידי fly_on_the_wall* »

אלילה יקרה
איזו תמונה מדהימה
מי הזהב האלה מזמינים
ובינתיים.........איחולי ליל מנוחה וחלומות מתוקים לכל דרי האחו הישנים
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

בוקר טוב אלילולה.
(())
חזקי ואימצי, כשתרגישי שעולה לך עשן מהמוח, תפתחי חלון לאיוורור....
ואני יודעת איפה תוכלי לנוח ולא לחשוב בכלל, כשהכל יגמר. :-)

ובוקר טוב לכולכם...
נחל_לבן*

רואים באחו

שליחה על ידי נחל_לבן* »

אוי, עכשיו זה הכה בי!
היום אני מתחילה לנסות להיגמל ממוצרי חלב פרה (אני עוד נאחזת ביוגורט כבשים וגבינות עיזים!)!!

שווה!
תודה! אני חושבת שאת תעלי במחשבותיי הרבה היום, מקור להשראה וכוח :-)

יום מלא שמחה ובריאות טעימה לכווולם.
(כל אחד והבריאות שלו! בכאבוד!)
|גזר|
הגבירה_בחום*

רואים באחו

שחרית טובה לכם יקירים.
אלה המקסימה, אני בטוחה שהתקופה הזו הממשמשת תהיה מלאה בהמון התרחשויות ועשיה, וגם אם יהיה לך קשה ומחרפן, בטוח תצאי מהצד השני שלה משופרת (-:
ובהצלחה עם ההצהרות הפנימיות והחיצוניות, אם תרצי עזרה למצוא קורס יוגה באיזור שלך, אולי אוכל לעזור (ואם אוכל, אז אשמח כמובן (-:)
אני חסידה גדולה של אמירות פנימיות, בעיני הן ממש משנות מקצה לקצה את אופי התודעה שלי ואת השקפת עולמי @}

רציתי לומר (באיחור מה) שגם אני מנמנעות השימוש ממוצרי החלב. דבר שהתחיל פחות מאידואולוגיה ויותר מבעיות ליחה עד חנק במשך שנים רבות והיום משתלב עם מה שאני חושבת באופן כללי על תעשיית החלב: איכות החלב, ומה שקורה למי שממנו הוא נחלב, ומשתדלת ממש כמה שפחות להשתמש בו והחיים שלי קלים יותר. כמובן שאם נקלעת פיצה עסיסית מידי לאיזורי, במיוחד אם היא בייתית ועשויה בתנור עצים, אני עושה טובה למוצרלה ובולעת אותה, אבל בכללי, ביום יום, מוצרי החלב הוצאו כמעט לחלוטין מטווח ראייתי, ונאמר אמן.

הבוקר, בשעה מאוחרת זו, אני לפני האימון (לא עמדתי בפיתוי לתת לעצמי עוד שעה של חרופ) ועכשיו הולכת לעשות ספונג'ה פנימית (ספונ-ג'ה יאמרו פליטי הניו אייג' (-:)
ניפגש בהמשך @}
חמור_אביר*

רואים באחו

בוקר צח ויקר
אלילונת - כבר גיליתי אצלו מסטיקא מזמן..בפעם הקודמת אפילו התפתיתי לקנות שקית קטנה..{זה יקר מאד} היא מחכה לך כאן, כי ממילא אני לא בדיוק יודע מה לעשות איתה...את לועסת את זה? נראה לי תרופה יעילה נגד חרפנת......וערבית את דוברת במקרה או שלא במקרה?
ציפרורית - בפעם הבאה שניפגש [וזה יהיה בקרוב] אביא לך פרח.......זה מתנגן לי בראש כשורה משיר ישן, אבל לא מצליח להיזכר איזה...

בוקר טוב גם לשאר הבהמות המתעוררות לאיטן וגם לך בהם יקר...
קן_לציפור*

רואים באחו

בוקר טוב ללוכחים וללוכחות (בקיצור ללוחכין). כיף לקרוא אתכם הבוקר.
אתמול נתתי לעצמי מתנה והזמנתי יועצת פנג שוואי. והבית, שגרתי בו ב7 שנים האחרונות הולך לעבור שינויים כאלה שאני לא אזכור שגרתי בו אם האקס :-P, נניח.
מצד שני ימשיך להיות הבית המוכר והנעים לי ולבת שלי שדוקא צריכה לזכור שזה הבית מימים ימימה שלה.
בקיצור, מרגש מצד אחד, ולא מהפכים ענקיים מצד שני. מאוזן לעת עתה.

אלהלי - שיהיו ימים מלאי סקרנות והתמלאות. זה כיף ללמוד גם אם אתה קרוע בסופם ומחורפן.
גברתי - אימון כייפי וממלא גם לך. שיצא נקי בסוף, הא?!
וחמוריקו - ציפרורית - בפעם הבאה שניפגש [וזה יהיה בקרוב] אביא לך פרח איזה כיף לי. מה ייכור שכזה? הוא יתאים לאקלים פה?

אגב, התמונה שאלילונת העלתה לא עולה לי. משהו אצלי? או שהסרבר שם נפל שוב?

ו בוקר טוב גם לשאר הבהמות המתעוררות לאיטן וגם לך בהם יקר
חמור_אביר*

רואים באחו

בינתיים רק פרח...לא חושב שהצמח ישגשג אצלך בהרים....החמוריקו קורא עכשיו את הספר "תרה" של צרויה שלו..בדיוק בדיוק הנושא שעליו את מדברת ציפק'ה....כבר חשבתי לכתוב עליו כאן, אז הנה עכשיו Zה ממש מתבקש...
בוקר טוב גם לגבירה וליבחושית עם הסימן שאלה..
אלה -מסטיק האלה בא מיוון..הצלחתי בקושי לפענח את הכתובת של המפעל המייצר - .www.gummastic.gr
fly_on_the_wall*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2009, 20:36

רואים באחו

שליחה על ידי fly_on_the_wall* »

בוקר טוב, בוקר טוב
השמש נראית לי עדיין מפוהקת ופה באחו המילים נשפכות כיין
הנה הבוקר גיליתי מה הביאני הלום, מצאתי את אחיותי לאי-צריכת מוצרי החלב (ולמען הסר ספק - גם אינני צורחת חלב)
גם אני, כמו השמש, צריכה עדיין להתאושש מההשכמה המוקדמת ואצה לי לעמל יומי
יום נפלא לכולן-ם
שוות_נפש*

רואים באחו

שליחה על ידי שוות_נפש* »

או בוקר טוב אחים ואחיות שלי , האחו מלא חיים על הבוקר.. אני אוהבת ... זה כנראה יום חמישי על אופטמיותו .

נחלית לבנה ונפלאה , אני מאחלת לך בהצלחה..בסופו של דבר זה באמת הרבה יותר קל ממה שזה נראה... זה הכל בראש שלנו...
אלה לה לי, קטן עליך לגמרי הפסיכומטרי הזה. אני יודעת. ראיתי לך.
קיניתושקה , מרגש לאללה. מקווה שיש לך יועצת טובה. תספרי לנו מידי פעם תובנות טוב?
גבירתינו, קבלי חיבוק לקראת יום הולדת המתמשמש (()) איזה מזל זה עושה אותך ? בתולה? הייתכן? או שאני טועה?

ו ע כ ש ו אליך חמורצ'יק, הא ! בשמי ובשם המין הנקבי שבאחו, איך יתכן שתציע פרח לאחת ו.... ו... ו.... ו...... ו.... (אמרה ולא ייספה)
אלה_לי_לה*

רואים באחו

הו בנות ובני אחו יקרים ויקרות שלי

אתם יודעים שאני אוהבת אתכם המון ואתם מספקים המון אושר כשאני מתעוררת בבוקר, הולכת לעבודה, בדרך למיטה או בכלל?

חשוב שתדעו

תמונה
בן_השמשות*

רואים באחו

בוקר טוב אהובים...

הקצתי הבוקר עייף אך מרוצה, והגעתי עד הלום במצברוח ממש טוב עד שרגע לפני שנכנסתי לעבודה, שמעתי על התאבדותו של דודו טופז... וזה ממש מדכא. כל הסיפור האנושי הטרגי סביב כל התקיפות האלה ממש עורר בי עצב עמוק מרגע שהפרשה התפרסמה ועד עכשיו, עם הגיעה לסופה העגום מאד - מבחינתו. באופן אולי מוזר, חשתי הזדהות ואמפתיה עמוקות עם הסבל של קורבנות התקיפה שלו ועדיין הוא זה שלכד את עיקר תשומת ליבי ועורר בי מחשבות נוגות ביותר. סיפור כל כך עצוב ומעורר מחשבה.

שיהיה לנו יום נעים.
בן_השמשות*

רואים באחו

את סיפורו המקסים של החמור בברטעה קראתי בחטף כבר אמש, ונכתבו כאן עוד דברים יפים ומעניינים...
סליחה שלא התייחסתי, יקירונים (: אולי בהמשך .
חמור_אביר*

רואים באחו

שווה ויפה....
לציפורת הצעתי היביסקוס כי היא אוהבת אותם...ולך אביא...אולי זר סיגליות????
הגבירה_בחום*

רואים באחו

גברתי - אימון כייפי וממלא גם לך. שיצא נקי בסוף, הא?!
טוב... מכירים את זה שתוך כדי שאתם מנקים חלקים מסויימים בבית, כבר מתלכלכים חלקים אחרים בו, ואתם במן מסכת ניקוי אינסופית שבה כל הזמן משהו מתנקה ובו זמנית משהו מתלכלך?? אז זה קצת דומה.
יצא נקי, אבל הייתי אומרת שבפינות הגבוהות עוד יש כמה קורי עכביש (-:
גבירתינו, קבלי חיבוק לקראת יום הולדת המתמשמש איזה מזל זה עושה אותך ? בתולה? הייתכן? או שאני טועה?
תודה שווה על החיבוק. זה אכן עושה אותי בתולה צחה ברה וכשרה למהדרין (-:

אז אני כאמור אחרי אימון, חלקים מסויימים התנקו ושוב התלכלכו, משתדלת לא לשפוט אותו, פשוט לעשות. חוויות התעלות לא באות כל יום, אבל הבית חייב להיות נקי ומוכן לקראתן, במקרה שיתחשק להן לקפוץ לביקור ספונטני. מנסה להתרכז בזה...
(()) לכולכם/ן
חמור_אביר*

רואים באחו

NUESTRA SENORA LA VIRGEN BLANCA

נא לא לנקות קורי עכביש אם העכבישים עדיין פעילים שם...הם יצורים חביבים ויעילים בעזרה לשמירת הבית נקי ממעופפים רשעים...ושהדודות מפולניה יתפוצצו!
פנלים עשית?
הגבירה_בחום*

רואים באחו

אבירו, גם אני חובבת עכבישים...
והשבח לאל יש כאלה לרוב בבייתי הפנימי והחיצוני....
לצערי היום, גם לפנאלים לא הגעתי. הייתי עסוקה בלהוריד את שכבת האבק היומית שמצטברת, כשבאמצע נשפך לי משהו דביק במיוחד על הרצפה (נגיד צנצנת דבש או משו) ואז כבר הייתי עסוקה בלנקות אותו...
בקיצור, היום יום של ניקיון גס שכזה, בלי מבצעים מיוחדים...
<הגבירה חשה ששמה הוירטואלי, הולך והופך מיום ליום יותר איקונוגרפי (-:>
חמור_אביר*

רואים באחו

נואסטרה סנטיסימה סניורה
החמור מקווה שכינויי החיבה הרליגיוזים לא מכבידים על נשמתך היוגית...
החמור האביר המייסד פשוט קרוב לתרבות שבה למילה "גבירה" ובמיוחד "גבירתנו", יש לה רק קונוטציה אחת ויחידה....
חמור_אביר*

רואים באחו

עוד ציטוט יפה שקפץ לו בראש:
נראה לי ששעמום זה לא סתם שאין משהו לעשות, כי כפי שאמר ד"ר זאז, אותו מצב בדיוק יכול להשרות שלוה במקום שעמום. נראה לי יותר ששעמום הוא סוג של רעב. רעב למה? אולי לקשר או לאהבה, ואולי כל פעם זה רעב למשהו אחר. (יונת שרון מתוך משעמם לי)
הגבירה_בחום*

רואים באחו

החמור מקווה שכינויי החיבה הרליגיוזים לא מכבידים על נשמתך היוגית...
כל עוד עומדת מאחוריהם חיבה, ממש לא מכבידים (-:
החמור האביר המייסד פשוט קרוב לתרבות שבה למילה "גבירה" ובמיוחד "גבירתנו", יש לה רק קונוטציה אחת ויחידה....
כן... יכולה להבין. כפי שסיפרתי לא אחת באתר, שמי הוירטואלי נגזר מתוך חיבתי הרבה ליוסי בנאי ובמיוחד לשיר הזה, ומתוך הפיכתו לבדיחה פרטית שלי ושל מי מבאות האתר הוותיקות. (-:
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”