19 באוגוסט, שנת 2009 לספירת הנוצרים, שעה 10:23 לפי שעון ישראל... אשה ואם בישראל מבקשת
ממני מתכון לפשטידה...
אכן, הגיעו ימות המשיח. את הרגע הזה אני אקח איתי לעד, קןצ'וק אהובה, או לפחות לעשר השנים הקרובות
צריך פשוט להבין שאך לפני כמה שנים, להכין ארוחה חמה מבחינתי היה להכניס שניצל מוכן למיקרוגל...
או לכל היותר להכין חביתה. וזה כל כך כיף להעז ולצלול לאוקיינוס הקולינרי (אני עדיין משכשך במים הרדודים, ובכל זאת).
חבריי וחברותיי לעבודה קונים מדי יום אוכל ממסעדות בסביבה, למעט מקרים נדירים שבהם האמא בישלה משהו...
בד"כ בימי ראשון, שאריות מארוחת ערב שבת (: ואני נהנה להביא אוכל שהכנתי בעצמי ולקצוץ שם סלטים טריים...
בעיניי זה עדיף מכל בחינה - טעם, בריאות, כמובן גם עלות כלכלית...
אלה היו שישים שניות של השתפכות רגשנית וגסטרונומית קלה, וכעת המתכון (:
שתי כוסות וחצי של קמח משיפון מלא, מערבבים עם חצי קופסה של חמאה רכה (=125 גרם) ועם יין לבן יבש צונן.
לשים את זה כמה דקות עד שזה פחות או יותר מתגבש ומכניסים למקרר (מומלץ בנייר נצמד) לחצי שעה לפחות.
בינתיים מאדים כמה שיני שום חתוך/כתוש, כרשה חתוכה לפרוסות, קישואים מקולפים וחתוכים לפרוסות וכן חציל קטן חתוך אף הוא לפרוסות.
אני משתמש בשמן חמניות שמיוחד לטיגון עמוק, כי הבנתי שזה עדיף על פני טיגון בשמן זית.
כשהכל רך ונימוח מוציאים ושמים בקערה, מוסיפים גביע של שמנת חמוצה ומערבבים עם ביצה ותבלינים.
אני שמתי פלפל חריף וקינמון בנדיבות רבה, מלח, פלפל שחור וזעתר קצת יותר במתינות, ואגוז מוסקט במשורה.
וכן שתי כפות של מרינדה חריפה למדי שהחמור הביא לי בשעתו, כי אני מאד אוהב חריף.
אין לי מושג מה יש במרינדה הזאת, והחמור מוזמן לספר, אבל בכל מקרה היא חריפה וטעימה.
בתום חצי שעה של קפאון חושים, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו.
בגלל שאני משתמש רק בקמח מלא, או בגלל שאני מפספס משהו, זה תמיד מתפורר לי קצת.
אז אני פשוט שם את זה בתבנית (משומנת קלות בשמן זית) ומסדר את זה שם במו אצבעותיי, בעזרתו הנדיבה של יין לבן צונן נוסף.
אחרי שמצמיד על הבצק נייר אפייה ועליו גרגרי אורז פזורים, מכניס לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לעשר דקות.
מוציא את התבנית, מסיר את נייר האפייה והאורז ומכניס לחמש דקות נוספות.
הא, וכמובן הטריק של לנקב את הבצק עם מזלג...
זה נחמד שיש דברים שיש לעשות בבישול ואפייה והם בעצם כמו חלק ממשחק כייפי (:
נו, ואז נשאר לשפוך את המלית הריחנית...
ולמעלה כיסיתי בפרוסות של גבינת עזים, וביניהן אגוזי מלך קלופים וחצויים ומפוררים חלקית.
מוריד את החום של התנור ל-180 מעלות ומכניס את הטלנובלה לחצי שעה – ארבעים דקות.
ואז נשאר רק להנות מהריח הנפלא שמתפשט בכל הבית ומעורר ציפיות ומיצי קיבה (:
זהו זו, פחות או יותר. אולי שכחתי משהו, וגם לא ציינתי כמויות מדויקות כי כמו שאמרתי אילתרתי.
אבל בטח תוכלו להשלים את החסר ואף לשפר... ואם יש הצעות לשיפורין, אז מאד מאד מאד אשמח לשמוע וללמוד.
אני ממש מתלהב ללמוד, לפחות בעניין הזה (:
בתאבון (: